![]() |
Cytat:
|
Moim zdaniem jeśli nikt nie odejdzie (nikt znaczący) to może powalczyć o majstra i Puchar Polski. Sprzedać komuś Mączyńskiego, Burlige, Zalewskiego i Krasnodębskiego. A reszcie zawodników należy sie zimny prysznic!!!
|
|
Cytat:
Swoja drogą to co to za stronka? o.O |
Jeszcze po meczu Bednarz był łysym chu*em, a teraz tak płaczecie, że może odejść. Zmienni jesteście jak kobiety...
|
Witam ,
Gazeta Krakowska informuje nas ,że jedynym odpowiedzialnym za porażkę z Levadią będzie nie kto inny jak Jacek Bednarz i to jemu spadnie głowa. Mam nadzieję ,że to tylko spekulacje gazety które się nie potwierdzą. Jeżeli jednak dziennikarze są bliscy prawdy to moim zdaniem kolejny raz dochodząc do sytuacji kryzysowej w naszym klubie , Bogusław Cupiał postąpi jak dureń. Co jak co ale Bednarz za porażkę z mistrzem Estonii to jest chyba najmniej odpowiedzialny. Dotychczasowa praca Jacka Bednarza w naszym klubie w zestawieniu jego osiągnięć z poprzednikami na tym stanowisku pozwala postawić tezę ,że jest on po prostu najlepszy. O dziwo jest człowiek ,który dokonuje bardzo ciekawych transferów bezgotówkowych lub za niewielkie pieniądze. Mało tego dzięki decyzją pana Jacka ,Cupiał będzie jeszcze za jakiś czas liczył swoimi pulchnymi paluszkami te miliony euro jakie spłyną do klubu za niektórych zawodników. Dzisiaj czytam ,że Skorża wziął się niby za transfery pomijając Jacka. Efekt już mamy – Mariusz Jop. Śmiech na sali. Pieniądze wyrzucone w błoto. Osobiście uważam ,że zwalnianie teraz Skorży (chociaż to on jest w 100 procentach odpowiedzialny za tragedię tallińską ) czy Bednarza jest ze strony Cupiała strzelaniem sobie kolejny raz w stopę. Dlaczego? Otóż jak pokazuje historia nic dobrego na zamieszaniu i gwałtownych ruchach nie zyskiwaliśmy jako klub. I druga sprawa nie ma na razie koncepcji kim takiego Bednarza i Skorże zastąpić. Bednarz jest bardzo niewygodny dla dwórek myślenickich bo jest jedynym profesjonalistą w tym klubie. Jak się patrzy czasami na poczynania Cupiała to można porównać to do wariata biegnącego z zamkniętymi oczami przez skrzyżowanie w godzinach szczytu. Kolejnej wielkiej rewolucji ozdrowieńczej w wykonaniu dwórek myślenickich ten klub może już nie przeżyć. Do zasług Jacka Bednarza należy też zaliczyć to ,że wszystkie swoje pomyłki transferowe sam naprawił a nie jego następcy. To że Jirsak czy Łobo nie grają olśniewająco to nie wina Jacka tylko słabości Skorży. Nie chcę tu napierdalać na Skorżę bo to nie jest temat o nim ale moim zdaniem ten trener musi się sporo nauczyć . Mam nadzieję ,że będzie miał szansę naprawić swoje błędy. PS. Mam nadzieję ,że wszyscy czytali słowa Dana Petrescu po porażce Wisły z Levadią. Ten człowiek ma inną perspektywę uprawniającą go do ferowania ocen. Coś w jego sądach jest prawdziwego... |
Cytat:
Tak samo jak wina Kubicy ze mu bolid wolno jezdzi albo wiecznie ma defekt. Jirsak nie wytrzymuje presji tego nikt nie mogl przewidziec i sprawdzic co siedzi w glowie, Lobo to jest sredniej klasy zawodnik w sam raz na takie Zaglebie ale do klubu takiego jak Wisla sie nie nadaje nie ten klaiber. |
Panowie - odpadliśmy z ogórkami - i taka jest rzeczywistość. Nie szukałbym tutaj winnych, bo w ich poszukiwaniu możemy dojść do Rybusa (za kontuzję Boguskiego) oraz boiska Bełchatowa ( tam straciliśmy skuteczność Brożka i Gargułę). Po prostu dla mnie to zwykły pech połączony z nieskutecznością naszych napadziorów (Ćwielong, Małecki). Tak samo odpadł w zesżłym sezonie Andrelecht z BATE Borisow i niech nikt nie porównuje mi tej drużyny z Levadią, bo przed wygraną z Anderlechtem, też nie mieli wysokich notowań.....
Faktem jest, że drużyna jest w przebudowie - w styczniu skład WIsły będzie wyglądał trochę inaczej niż dzisiaj. Konieczne jest ściągnięcie dobrego napastnika - pamiętam , że kilka lat temu mówiło sie o niejakim Kamburowie - facet wrócił już z saksów, i w Lokomotiwie Sofia w jednej rundzie strzelił kilkanaście bramek i został królem strzelców - kosztował wówczas 250.000 euro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiem - dzisiaj pewnie jego cena jest wyższa, ale mając na względzie wysokie prawdopodobieństwo odejścia Brożka i konieczność posiadania skutecznego napastnika - wart jest rozważenia. Przypomnę, że ostatni sezon, kiedy pozbyliśmy się klasowych napastników, zostając z nieskutecznym Brożkiem (dzisiaj jego odpowiedniki to Ćwielong i Małecki) zakończyliśmy na 8 miejscu.!!!!!!!!!!!!!!! |
Cytat:
|
A jak grał w rewanżu? :) Właśnie obok Sobola. Zresztą powtarzasz dokładnie to co mówili w przedmeczowym studiu podczas pierwszego meczu.
|
Powiem tak,skład mamy mocniejszy niz w zeszłym roku.Kirm Graguła ,to zdecydwoane wzmocnienia,Alvarez to sie okaże,ale nie powinien byc gorszy od Baszcza.
Nawet bez pozyskania bramkarza(pozycja która jest najsłabiej obstawiona),mamy na kazda pozycje dwóch +/- zawodników,których wejscie na boisko w przypadku kontuzji tego pierwszego nie powinno znaczaco zachwiac składem... Jedyny problem to atak,gdzie nie mamy nikogo na zastepstwo ,a i ten jest drugi po bramce, jeżeli chodzi o koniecznosc wzmocnienia Ilie/Pawełek Alvares/Singlar Marcelo/Jop Głowa/Jop Piotr Brozek/Diaz Małecki/Łobo Garguła/Jirsak Sobol/Cantoro Kirm/Ćwielong Boguski/xxxi Brożek/xxx Nie licze na transfery ,ale przy ewentualnych wyprzedażach,a w szczególnosci w lini ataku,to mozemy miec w końcu silna pomoc,a kiepski atak(nie bedzie mał kto tego wykańczac).Bramka od czasu kiedy Pawełek stanął między słupkami, cały czas takową była... |
Cytat:
Powtarzam, bo dobrze mówili, a jak ktoś mądrze gada to nie widzę powodu żeby tego nie powtarzać. |
http://www.s k w k.pl/news/show/3665_pawel_brozek_odchodzi___
Paweł Brożek bliski odejścia. Wiarygodne źródło. Czyli jesteśmy tylko z Ćwielongiem w napadzie. Jeśli mamy sprzedawać Brożka to nie za mniej niż 3 mln euro i kupić tego krola strzelców ligi węgierskiej. |
Cytat:
Juz nie wypominam Skorzy kilku innych błedów, bo poniekąd rozgrzeszył go wynik końcowy, a więc MP. Ale musimy pamietać, ze niektóre decyzje personalne Skorży były co najmniej niezrozumiałe. I dlatego nie zaryzykowałbym oddanie mu władzy nad transferami. |
Cytat:
|
Cytat:
Idealnym i tak naprawdę jedynym rozsądnym rozwiązaniem sytuacji z linią ataku, byłaby sprzedaż Brożka za 3-4 mln Euro i pozyskanie w jego miejsce 2 tańszych zawodników potrafiących strzelać bramki, typu wspomnianego króla strzelców ligi węgierskiej (za łącznie 1-1,5 mln Euro). |
Zapominacie że jest Boguski i Łobodziński mogący grać jako napastnik ;)
|
Cytat:
Ja bez pytatnia kazałbym kopać Marcelo , Łobodzinskiemu, Alvarezowi... A karne nie rozpamietuje bo pojechalem do Lubina na wyjazd a n ie po wynik. |
Cytat:
Z drugiej strony będzie ciązyła na Nim presja zdobywania bramek, ale kiedyś musi się przelamać, oby jak najszybciej. Niedługo wróci Boguski, miejmy nadzieję że szybko wróci do formy. Jest jeszcze Małecki. A od biedy w ataku można ustawić Piotrka Brożka, ktory strzał ma lepszy od Pawła. Trudno, miało być 5mln E od UEFA + 4mln E za Pawla po sezonie, a wyszło tak, jakbyśmy go musieli oddać za darmo...bo nic po Nim nam kasy nie zostanie...wszystko na załatanie budżetu pojdzie. |
Cytat:
a) o ile zazwyczaj wyobraźnia Ci dopisuje (aż za bardzo - powiedzmy szczerze), to szok wywołany meczem z Levadią odrobinę sprowadził Cię w okolicę naszej planety lub b) nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Cytat:
Chociaż tak naprawdę nie ma się z czego śmiać, co najwyżej można popukać się w czoło. Po pierwsze, nikt Brożka za tyle nie kupi, nie w jego obecnej formie i przy świadomości, że musimy go sprzedać. Ba, nawet w optymalnej formie raczej nikt nam podobnych kwot za niego nie proponował... Po drugie - jeżeli sprzedamy, to po to, żeby nie zawrzeć bliższej znajomości z komornikiem. Jak coś zostanie, to raczej nie starczy na napastnika. Widzisz, Markus, "tani zawodnik strzelający bramki" to oksymoron, ponieważ tacy są dziwnym trafem najdrożsi. Wytęż wyobraźnię, to może dojdziesz dlaczego. Taki syf w klubie, a tu się niektórym na niewybredne żarty zbiera... Przez szacunek dla ludzi, którym w ostatnim czasie wybitnie nie do śmiechu - może dajcie sobie na wstrzymanie z tą fantazją? W normalnej sytuacji człowiek nauczył się was ignorować, ale teraz normalnie nie jest, a może być jeszcze gorzej. |
Cytat:
A Łobodziński to nie żaden napastnik, by nagle miał się stać takowym "pełną gębą". Przekonaliśmy sie juz z Lewadią, czym owocuje gra tylko jednym "nominalnym" napastnikiem w kadrze. A teraz chcecie cały sezon grać nawet bez tego jednego i jeszcze mówić o tym z optymizmem? To się nie może dobrze skończyć. |
Cytat:
Nikt tu niczego "nie chce", a Ciebie czeka brutalne zderzenie z rzeczywistością. Zresztą, nas również. Chyba, że wydarzy się cud i Cupiał w nas zainwestuje. Nie liczyłbym na to, ale całkowicie takiego wariantu wykluczyć nie można. I zapewniam, że wszyscy wiemy jak może być niewesoło. |
Mówię o tym z optymizmem ? wyluzuj chłopie.
Piszę tylko że jest Boguski a że jak na razie ledwie chodzi to inna sprawa,przecież doskonale wiem że jak Brożek odejdzie to jesteśmy w dupie,ale na razie poczekajmy do oficjalnej informacji. To będzie jeden z najcięższych sezonów od baaaardzo dawna... |
Cytat:
|
Myślę że Fulham da spokojnie z pół bańki więcej niż mówisz. To by mogło wystarczyć na dług i jakiegoś napastnika. Co do walki o puchary mogłoby wystarczyć.
|
Potrzebujemy nowych napastnikow - ale nie oddawac.
Szczerze, wali mnie łatanie jakiejś tam niby-dziury po odpadnieciu z LM. Najważniejsze żebyśmy mieli kim grać. Mamy 1 napastnika na dzisiaj !! Otwórzcie oczy, mamona to nie wszystko. |
Cytat:
chyba nie masz pojęcia o czym piszesz... "mamona to nie wszystko" :lol: |
Po sobotnim Superpucharze naszła mnie pewna refleksja. Tak dogłębnie się zastanowiłem i uważam, że kadra Wisły na obecny sezon jest prawie kompletna. Wiśle potrzebny jest bramkarz i na upartego zmiennik dla pary Brożek/Boguski, gdyż P.Ćwielong nie nadaje się na atak. Reszta składu jest kompletna. Kiedy wyzdrowieją Garguła i Boguski, Wisła w lidze będzie bardzo mocna. Tak wg mnie wygląda obecnie najmocniejszy skład Białej Gwiazdy:
Pawełek Alvarez/Singlar - Głowacki - Marcelo - P. Brożek Małecki - Sobolewski - Garguła - Kirm Brożek - Boguski Rezerwowi: Cebanu, Jop, Diaz, Jirsak, Łobodziński, Ćwielong Porównując sobie ławki rezerwowych Wisły, Legii i Lecha widać kto ma najbardziej wartościowych graczy. P.S. Za porażkę w Tallinnie według mnie nikt nie powinien polecieć, tylko pan Cupiał powinien w końcu przekazać jakieś porządne pieniądze na transfery. Co prawda Skorża popełnił błąd w przygotowaniu piłkarzy do sezonu, ale widać, że z każdym meczem Wisła gra coraz lepiej, wyniki w końcu przyjdą, a każdy człowiek uczy się na błędach i to powinno być głównym argumentem pozostania M. Skorży w krakowskim klubie. Edit: Literówka :) |
Cytat:
Tak czy siak, dziwny czas nastaje. Ciekaw jestem, czy już dzisiaj sie dowiemy wszystkiego na temat Skorży, czy dopiero jutro.. |
Cytat:
Jedyna chyba szansa to ogarnięcie się Pawła i transfer zimą, tyle że zima to nie jest dobry czas na transfery do lig zachodnich bo oni tam przerwy nie mają. |
A ja myślę że ten transfer będzie. I że dostaniemy coś pomiędzy 2,5-3mln Euro. Jednak chętynych kilku było, a wiadomo, że jak są chętni to cena będzie też jako taka.
A co do Cupiała to z uwagi, że po części to też jego wina, to powinien do tej kasy za Brożka dorzucić od siebie z 1 mln Euro żebyśmy mogli pozyskać za to 2 młodych napadziorów, młodszych od Brożka. Oczywiście zrobiłby to już prawdopobobnie nowy menago, bo propozycje Bednarza odnośnie napastników, akurat mnie nie przekonują. |
Cytat:
Wszyscy doskonale wiedzą, że zarząd i Cupiał najprawdopodobniej postąpią tak jak piszesz. Niestety, moja "wyobraźnia z innej planety niż Twoja" nie uważa gry w nadchodzącym sezonie bez ataku za dobry i rozsądny pomysł, który oddali widmo "komornika" również w przyszłym roku. To część tej brutalnej rzeczywistości. Tak, śmiało możesz teraz dalej "pukać się w czoło" na tą "fantazję". W pukaniu się w czoło akurat zawsze byłeś dobry. |
Nikogo nie kupią, sprzedadzą Brożka bo musza i Diaza lub Marcelo jak sie uda. I tyle z transferów Wisły. A dorzuci to wszytskim Cupiał do pieca jak da zielone światlo bna rozpoczęcie poszukiwań nowego inwestora.
|
Cytat:
|
Jeśli Brożek faktycznie odejdzie, to coś mi się zdaje że Skorża nie będzie chciał firmować tego cyrku swoim nazwiskiem. Taka luźna teoria, nic pewnego, bo skoro już od x miesięcy MS domaga się napastnika, a z powodów finansowych odejdzie jedyny snajper z prawdziwego zdarzenia jakiego mamy, to nie uważam żeby chciał dalej ciągnąć ten wózek i brać na swój kark ewentualną serię niepowodzeń spowodowaną brakami kadrowymi. To tylko moja opinia, bo ja osobiście bym się załamał po takim czymś. No ale trudno, piłkarze i Skorża (piszę zbiorczo, żeby nie było, że obwiniam znowu kogoś o coś) sami wywołali tą reakcję łańcuchową, lawina jeszcze się nie uspokoiła i tym razem wyrwie największe drzewo.
Najbliższe dni będą kluczowe dla przyszłości Wisły, szkoda że ten cały rozgardiasz pokrywa się ze startem ligi (no chyba że zosanie on przełożony) i może się odbić b. niekorzystnie na całej formie sportowej zespołu. Przykro mi to stwierdzić, ale najtłustsze lata już chyba za nami i nie udało się spełnić marzeń o LM, musimy czekać na jakiś niespodziewany spływ forsy od BC albo będziemy oglądać w TV Amikę albo inny zespół walczący wśród najlepszych Europy. Trudno powiedzieć, czy legendarny dług wobec Cupiała zbliża się do klubu wielkimi krokami i Boguś chce zwinąć manele i skupić się na kablach, czy też to wszystko jest następstwem kryzysu finansowego. Tutaj niech już się jakiś ekspert wypowie, bo na tym forum ich niemało. ; - ) Do zobaczenia w Sosnowcu, mam nadzieję że niezależnie od tego, czy na szpicy będzie biegał Brożek czy Leszczak, Armia Białej Gwiazdy nadal będzie rosnąć w siłę. |
Cytat:
|
Cytat:
Walić to, ja też tak mogę. Sprzedajmy Brożka za osiem milionów euro, niech dwa pójdą na załatanie budżetu, dwa na spłatę długu, a za pozostałe cztery kupimy dwóch porządnych napastników, nie jakieś półprodukty nie wiadomo skąd. Tak Markusie, nie rozumiem, dlaczego chcesz narażać Wisłę na ryzyko sprowadzania niesprawdzonych napastników. Mało to już niedoszłych gwiazd kupiliśmy? Nie lepiej kupić napastników już uznanych? A za takie pieniądze spokojnie możemy takich znaleźć. Sprzedajmy jeszcze Marcelo za dwadzieścia milionów euro, bo to murzyn, Brazylijczyk i w młodzieżowej reprezentacji grał. Do tego ma ładny uśmiech, nastolatki będą wniebowzięte - Real go weźmie. A za te dwadzieścia milionów, to ho ho! Aż mi ręce zaczęły latać - dość powiedzieć, że tym razem to Estończycy będą się nas bali! Ba, nawet Rumuni i Bułgarzy ( Ukraińcom nie podskoczymy, przynajmniej dopóki Ćwielonga nie kupi Barcelona ). Bawimy się dalej? Czy może chwilę się zastanowisz? |
Cytat:
moim zdaniem Cupiał nie sprzeda teraz Brożka... |
Cytat:
A jeśli wiesz, ile obecnie klub żąda za Brożka, lub dlaczego na całym świecie nie ma dla Wisły wartościowych napastników w cenie jaką np: Lech zapłacił za Lewandowskiego lub Rengifo, zgłoś się do Faktu - tam chętnie biorą takie newsy. Może jeszcze nawet Ci za nie zapłacą. :rotfl: Według mnie jedynym rozsądnym wyjściem w razie sprzedaży Brożka jest sprowadzenie w jego miejsce dwóch tańszych, ale bramkostrzelnych napastników. Bez tego będzie jedynie coraz gorzej. W cenie takiej, jaką kosztowali wspomniani wcześniej Lewandowski, Rengiifo, niegdyś Frankowski. W jakiej podobno, zaznaczam, podobno, był ów Węgier. Absurdalną fantazją, w których tak się lubujesz, jest tylko uważanie, że oni w ogóle nie istnieją. Tyle. Na ile to jest realne - ostatecznie zadecyduje Cupiał. Dobrze, że nie Ty. |
Pamiętajmy, że odpada kontrakt Niedzielana, Vargi, Dawidowskiego i za niedługo już tuż tuż Cantoro. Czemu nie pokusić się o jakieś wypożyczenie? Choćby tego Urugwajczyka z Włoch? Wie ktoś może coświęcej apropo tego transferu? Jakieś informacje z Faktu chociaż ?! (:
Do tego może jakiegoś Estończyka z niskim kontraktem jak widzimy potencjał mają:] Bez OT i trochę bliżej Ziemi: Transfer Pawła wyjdzie na dobre wszystkim: Wiśle (jej sytuacji finansowej), jemu (spełnienie marzeń bla bla bla), no i co najważniejsze reprezentacji. Liczę, że w nowym klubie wróci dawny "zabójca" Brożek (: 2 i pół ojrosów po dobrym kursie do Rubina i nie jest źle. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl