![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Melikson: jeszcze dwa gole i zamieszka na Wawelu
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Pytanie dla czego za miesiąc dwa? |
Cytat:
|
Co znaczy wyjechał ? K....a urlop sobie zrobił. Od opoczatku wygladało to na ścieme. Melikson jest psychicznie tak samo cienki jak kiedyś Dolha. Dopóki mu klaszczą to gra jak a nut , kiedy gwiżdza sypie się jak domek z kart.
Nie rozumiem tylko czemu klub mu na to pozwala. O kontuzji nich juz nie ściemnia. Za dużo tu zbiegów okoliczności |
Ludzie nie robcie afery, z "2 miesiacami" to typowa wpadka onetu - chodzilo zapewne o 2 dni. (2 miesiace badan?:). Maor wroci w poniedziałek. Swieta sie u nich kończą.
|
oficjalna nic nie pisze o wyjezdzie Meliksona ?
to pojechal czy nie ? http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...r/IMG_5428.jpg Trenuj Rafał trenuj ;] E: dzieki borys. No wiec Maorek pojechał na Jom Kippur ktore zaczyna sie jutro a konczy po chyba 25 godzinach, wiec luz chłopak przez cały dzien nie poje. 2 miesiące, onet pedały kpina kpina kpina |
Pojechal, jest na oficjalnej w rozmowie z Maskaantem.
|
Cytat:
On przygotowania zaczął pewnie jakoś w połowie lipca zeszłego roku - grał do końca w Izraelu(nie ma tam przerwy zimowej) , do nas od razu wskoczył na zgrupowanie - potem jedyna przerwa to te 7 czy 10 dni i kolejne zgrupowanie oraz liga - rozleciał się 25 września, czyli wychodzi ze w grze był przez jakieś 14 miesięcy - praktycznie bez przerwy. |
@up
Przeczytaj jeszcze raz co napisal przedmowca. Ciaglosc gry? cos swita? |
I z drugiej strony - gdyby nie Maor, Litexu byśmy nie przeszli...xD
|
Cytat:
|
Cytat:
Ogarnij prosze! |
No i Filip Kurto zakończył spotkanie reprezentacji w 45 min z czerwoną kartką na koncie.
|
To się pojawiło na onecie, ale na podstawie tego linku izraelskiego, który ktoś wrzucił stronę wcześniej. A te dwa miesiące - dobrze by było jakby przetłumaczył to ktoś kto to rozumie w oryginale bo po przerzuceniu tego tekstu na translator google to nie jest oczywiste że chodzi o kontuzje bo mówi tam też o tym calym zamieszaniu z reprezentacją i jak dla mnie bardziej chodzi o to, że w ciągu miesiąca lub dwóch podejmie ostateczną decyzje w sprawie reprezentacji, no ale to translator google. A obchody święta Jom Kippur trwają dłużej niż jeden dzień, bo mają też jakieś 10 dni postu czy inne coś, także luz nikt was nie oszukuje.
|
|
O, a to ciekawe:
Cytat:
Zaczerpnięte z oficjalki :D |
no ja nie wiem czy tak sie wyroznial, te wszystkie gole to dobijanie z pol metra pilki toczacej sie w strone bramki, brylowal to Bunoza :)
|
Oj tam, Guła pobiegł też w kosza parę razy do kontry. A Bunoza chyba się minął z przeznaczeniem ;-)
|
|
Cytat:
Lamey i Jaliens ps. a tak w ogóle, czemu ich nie było na obchodach 105 lecia TS Wisły? Mają, aż tak wyje***e na Waszą Wisełkę? :foch: |
Cytat:
Jest tylko jedno ale - my sprowadziliśmy ich już po okresie, kiedy mogli faktycznie coś pokazać w Europie. U nas dorabiają do emerytury. Śmiem twierdzić, że robią to całkiem przyzwoicie, bo sam Lamey zapewnił na LE, a Jaliens jakoś tą straszną dziurę w obronie załatał. Obecnie ma spadek formy, ale ponieważ sensownej alternatywy brak... Bunoza zagrał żal z Flotą (a to jest .......ona pierwsza liga!) i miałby wyjść w podstawowym składzie na Tweente? A że są za słabi na Europę? Że się tam kompromitują? Cóż, tylko debil kupuje trzynastoletniego Golfa i potem dziwi się, że go BM-ka odsadza. Nie są zjawiskowi, nie grają na miarę CV - ale przynajmniej już wiadomo, dlaczego do nas przyszli^^ P.S. Jutro spojrzę na to co napisałem trzeźwym okiem, więc się nie oburzać:> P.S. 2 Czego Wy oczekujecie od najemnika? Z Wisłą może się identyfikować Błaszczu, Sobol czy Małecki, może Cleber lub Cantoro, ale nie koleś który przyjechał tu na saksy. Bądźcie poważni... |
Cytat:
|
"O ile postawa Czarnogórców nie jest wielką sensacją (znakomicie zaczęli eliminacje), o tyle za taką należy uznać rezultaty osiągane w grupie C przez Estonię. Drużyna, która np. w dwumeczu z Serbią zdobyła cztery punkty, w piątek wygrała na wyjeździe z Irlandią Północną 2:1 i awansowała na drugie miejsce w grupie. Przy golu dla gospodarzy błąd popełnił bramkarz Wisły Kraków Sergei Pareiko, ale w końcówce meczu jego koledzy zdobyli dwa gole i cała drużyna może wracać z Belfastu w świetnych humorach." (Onet.pl)
Może czas na Jovanica albo Kurto? |
Cytat:
Mam nadzieje że kiedyś Filip dostanie swoją szansę. Jak tak Pareiko będzie dalej bronił to w zimie trzeba ściągać klasowego bramkarza. |
Cytat:
i to samo jest chyba z Pareiką... |
Naprawdę przerażające jest to, że chłop zaliczył aż taki zjazd formy...
edit: zaznaczam że nie widziałem tej interwencji jednak z tym zjazdem formy to i tak prawda. Siergiej jakoś mały dynamiczny w tej bramce nie wiem może zbyt intensywne treningi. |
miałem właśnie to pisać, ale widzę, że koledzy wyżej już zauważyli problem - nowy trener bramkarzy PRIMEL
odkąd ten człowiek pojawił się w naszych szeregach to forma Pareiki leci łeb na szyję .. jak do nas przyszedł to w 1 sezonie popełnił może 1 błąd ? aż byłem w szoku, że tak pewny bramkarz do nas zawitał.. teraz w każdym meczu popełnia błędy, czasem na wagę bramki .. |
a widzieliście tę interwencję Pareiki w meczu z Irlandią, czy tylko powtarzacie za Onetem, ze Pareiko popełnil błąd?
|
tak, widziałem to błąd naszego bramkarza
wypluł piłkę pod nogi rywala |
ja widzialem
piłka wzdłuż bramki, Sergiej stojąc na linii rzuca sie i wybiją piłke na 3 metr wprost pod nogi obrońcy.Spodziewałem sie że złapie. chociaz ja tam Primela nie obwianim. Sergiej wiek ma, i stety niestety kalkuluje. Na Primela bym nie zwalał, bo to nie on łapie piłke,decyduje się o wyjściu do niej czy też nie. |
Na szczęście Pareice daleko jeszcze do błędów Pawełka,co do powodów słabszej dyspozycji to ja nie upatrywałbym tylko zmiany trenera bramkarzy,wystarczy zwrócić uwage,że w tym sezonie znaczną obnniżke formy ma również nasza obrona w tym Chavez i Jaliens którzy tyle błędów w trakcie tej rundy nie zrobili chyba przez cały pobyt w Wiśle,Chaveza można porównać z Pareiką z obniżką formy.
|
Tak na prawdę cała drużyna ma zjazd formy po Apoelu i ja bym osobiście Pareiki w tym względzie nie wyróżniał.
Coś im wszystkim siedzi w głowach i według mnie to nic innego jak utracony sen o LM... |
A ja bym nie srał w gacie już z Pareiką bo chłop swoje lata ma, swoje zrobił i mam do niego duży szacunek ale czas dać szanse młodszym, niestety takie jest życie.
Kurto - młody, perspektywiczny, można go ograć najpierw z takimi szarakami jak Podbeskidzie B-B, potem dać jakąś większą szansę. A Jovanić - ja się cały czas zastanawiam co on tu robi :) |
Cytat:
No niestety, jak z Milana jest przesympatyczny człowiek, tak tych umiejętności bramkarskich mu brakuje. Jak on jest postawiony na bramce to ja się obawiam (jeszcze przy takiej linii obrony to już w ogóle!). Naprawdę pewniej jest gdy Kurto staje w bramce. Jestem jak najbardziej za daniem szansy Filipowi, jednak co do Pareiki... Wyluzujcie ludzie. Chłop nam tyłek uratował w zeszłym sezonie, w tym mu się przytrafiły błędy owszem, ale nie jest "chodzącą katastrofą" [niczym Jaliens w obronie]. Bardzo się cieszę, że są osoby trzeźwo myślące i na meczu znajdzie się miejsce dla wsparcia Sergeia. Myślę, że bramka nie jest tak źle obsadzoną pozycją (ba! jest całkiem w porządku) u nas jak obrona, atak czy skrzydła. |
Ja uważam że temat Jaliensa na tym forum nie powinien być poruszany bo jak czytam jego nazwisko to mnie kur....ca bierze :D
No tak zapomniałem o atmosferze ale niestety samą sympatycznością piłki nie zatrzyma (eh, ten 1 mecz z Litexem... :)) Sergei no niestety, bardzo go lubię i podziwiam, ale niestety ja powoli zacząłbym stawiać na Filipa. |
Cytat:
Piszecie żeby wstawiać Kurto w meczach typu BB bo są słabi. W naszej obecnej formie to każdy mecz potencjalnie jest ciężki (może poza Limanovią) - PBB, KSC, ŁKS - na dziś nie widzę tu naszych wygranych 3,4-0. Z jednej strony pora żęby FK zaczął w miarę regularnie grać na jakimś poziomie, z drugiej - to spore ryzyko - rozumiem Maaskanta. Ech - najlepiej byłoby Go pożyczyć na rok do drużyn z 2 połowy tabeli żeby grał w 11, ale niezbyt widzę taką drużynę. |
Dawać Filipa na mecze pucharu polski i tak nam tam nie idzie ostatnimi laty więc dramatu nie będzie gdyby coś zawalił.
Rafał ładuje bramki po kontuzji aż miło niech powalczy o meczową 18stke. |
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=2qON96R2qzY Mariusz potrafił bronić w nieprawdopodobnych sytuacjach, Siergiej broni(ł?) pewniej , aczkolwiek sam nie wygrywa nam meczów. Taki żywot bramkarza, puścisz 3 szmaty to ludzie będą wypominać ci je do końca życia, zapominając, że w między czasie uratowałeś zespół przed porażką w kilkunastu innych spotkaniach... |
Cytat:
Gracz mogący grać cofniętego napastnika i na obu skrzydłach. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl