![]() |
Cytat:
|
Przy 3 trybunach i tak u nas będzie więcej miejsca niż na kurniku. A PZPN liczy na kasę a więcej zarobią na naszym stadionie. Dobrze że to nie prezydent o tym decyduje gdzie będzie rozgrywany mecz. Pytanie tylko jaki będzie rywal. Ale jest kolejny bodziec do szybszej pracy
|
1)Stadion w dniu oddania - zgodnie z umową z Wykonawcą- ma spełniać warunki kategorii Elite. Bez telebimu nie będzie spełniac tego warunku. Prosze o uzasadnienienie i potwierdzenie ze umowa nie jest w stanie zagwarantować tego czego dotyczy? Dlaczego Pan Prezydent kłamał mówiąc o oddaniu stadionu spełniającego warunki klasy Elite?
2) Prosze o informacje czy na równolegle budowanym stadionie MKS Cracovia - operator także będzie pokrywał koszty telebimów? 3)Czy miejsca w ilości 269 uznane za miejsca o gorszej widoczności są wynikiem błędu projektowego? 4) Jak się maja miejsca o gorszej widoczności do opini ekspertów którzy nie maja zastrzeżeń do widocznosci na stadionie ( zgodnie z Państwa odpoweidzia na poprzednia interpelację 5) Proszę podać datę rozpoczęcia i zakończenia budowy zaplecza trybuny północnej. Dlaczego do tej pory (czerwiec 2010r) nie rozpoczęto jeszcze żadnych prac związanych z dostosowaniem trybuny północnej do standardów umożliwiających wpuszczenie kibiców? Dlaczego nie zostały przeprowadzone kilka miesięcy wcześniej – czyżby osoby odpowiedzialne za inwestycję były na tyle niekompetentne, że nie wiedziały wówczas o problemie? Skąd to opóźnienie? Kto z imienia i nazwiska ponosi za to odpowiedzialność? 6) Proszę napisać, kto kilka lat temu przygotowywał i zaaprobował zamówienie na wykonania i budowę trybuny północnej bez dróg dojścia, zabezpieczeń przeciwpożarowych i klatek schodowych? Czy Pan Prezydent planuje zgłoszenie tej osoby do rozrywkowego programu „inteligentni inaczej?” 6) Proszę podać w złotówkach wysokość kar umownych, które na chwilę obecną będzie musiał zapłacić Architekt w związku z opóźnieniami w dostarczaniu projektów 7) Ile wyniosą karny umowne, które zapłaci wykonawca budowy stadionu wskutek przekroczenia terminów oddania do użytku trybun wschodniej i zachodniej? 8) Proszę podać konkretną datę otwarcia trybuny południowej dla kibiców i wyjaśnić, jakie to nieprzekraczalne przeszkody uniemożliwiały dostosowanie jej do oglądania meczów wcześniej? 9) Skoro Pan Prezydent nie zna konkretnej sumy w złotówkach, jaką będzie musiał płacić operator stadionu za jego uzyskanie, na jakiej podstawie negocjuje uzyskanie konkretnego, płaconego w złotówkach czynszu? Czy Kraków planuje wprowadzenie w związku z tym do obiegu jakiejś nowej waluty, np.: „procentowej”? 9) O ile niższy będzie czynsz Wisły Kraków lub innego operatora obiektu w związku z oddaniem w lipcu do użytkowania niekompletnego stadionu? 10) Jaką Pan Prezydent ma wizję wspierania Wisły Kraków i innych krakowskich klubów, promujących nasze miasto w kraju i zagranicą za sprawą swojej działalności, oraz spełniających ogromną rolę w szeroko rozumianym dbaniu o kulturę fizyczną w naszym mieście? Na jakie profity ze strony miasta te kluby będą mogły liczyć? 11) Czy Cracovia też płaci 1% za część sportową i 3% za część komercyjną , czy za całość stadionu płacą 1%. A jeśli placą za całośc 1% to dlaczego Wisła jest "wyróżniona" innym sposobem płacenia 12)Jakie konsekwencje pan (Prezydent) podniesie oraz odpowiedzialni ludzie za budowe stadionu za niedotrzymanie obietnicy oddania gotowego stadionu z CZTEREMA trybunami w pierwotnie obiecanym terminie LIPIEC 2010??? Czy bedize jakas kara oprocz dla pracownii architektonicznej Obtulowicza za opoznienie w dostarczeniu projektu? 13)Zgodnie z regulacjami UEFY stadion klasy Elite musi posiadać wielki ekran umożliwiający wyświetlanie komunikatów dla publiczności(art 21 pkt 3) oraz miejsca parkingowe w okolicy stadionu na przynajmniej 400 autobusów(art 15 pkt 2) - proszę podać termin w którym telebim zostanie zamontowany na stadionie oraz lokalizacje parkingu na 400 autobusów. Moim zdaniem sprawa telebimów jest nie do przegrania bo mamy na papierze klasę Elite a telebimy są tak samo niezbędne jak min 30tyś krzesełek, murawa o takim i takim wymiarze itp więc jeśli jest umowa na Elite to nie ma bata by się z niej wykręcił.Jest to część czysto sportowa i też nie może się wykręcić np jednym bo takie rozmieszczenie jak w projekcie, nakazuje 2 - by wszyscy widzowie mieli widoczność na ekran. |
Krakowskie Stadiony25 VI 2010
http://www.tvp.pl/krakow/sport/krako...i-2010/2033455 Kogoś interesowały kolejne warstwy układane pod murawę , trochę o nich mówią w programie. |
1q2 - zobacz na pytanie nr 1.
Uważajmy z tym telebimem i regulacjami UEFA, bo w nich jest mowa o "wielkim ekranie wyświetlającym komunikaty". Jeszcze pan prezydent gotów nam coś takiego zafundować: http://www.wislakrakow.com/www/pictu...lica-lubin.jpg |
Cytat:
Generalnie to chodzi chyba żeby było mało jadu a dużo konkretów. |
zmodyfikowany został chyba wzór krzesełek na dolnej części trybuny wschodniej miało być tak(?):
http://stadionwisly.info/files/chair...eselek_min.jpg a robią coś innego gdyż "1" jest na pierwszym sektorze od lewej strony na niebieskim tle. http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/b...ualny_1024.jpg w takim razie "6" będzie na ostatnim sektorze i nie będzie przeszkadzał wtedy ten wyjazd dla kosiarek. |
Jak dla mnie tam nie ma 1, tylko po prostu są... schody.
|
Cytat:
|
eeee...
Wszystko jest tak samo jak w projekcie :) |
a faktycznie tam jest wyjście na sektor :) sorry za sianie "paniki" :P
|
patrząc, jak się srebrzą od konstrukcji nie zabudowane sektory to widać, że zaczerwienienie reszty trybuny pójdzie migiem. To może być dzień, dwa .
Ehh, gdyby tak wszystko łatwo szło, jak montaż krzesełek. |
s
http://img691.imageshack.us/img691/7...tualny1024.jpg
czyżby paczki z czerwonymi? ;> bo tak sie odbija jakoś... |
Przypomniala mi sie jedna rzecz.. oni kiedys cos blekotali ze chca na D i E wstawic lampy oswietleniowe.. i czy to nie bedzie oznaczac ze beda montowac to pozal sie Boze jak pod dachem C rusztowanie ?
bo nie wiem czy oni sa na tyle inteligentni zeby normalnie je zamontowac do krawedzi dachow D i E.. po dachach tez mozna sie przemieszczac.. |
z tego co pamietam to w tym filmiku : http://www.tvp.pl/krakow/sport/krako...i-2010/2033455
mowili ze ma byc owswietlenie TYLKO na A i B oraz C Bez paniki :) |
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing7393.html
Trzeba przyznać, że na Lecha przychodzić może teraz po 15 tys. na sparingi a my się musimy tułać po innych stadionach. Pierwszy mecz rozegramy też tak naprawdę "na wyjeździe" bo nie będziemy jeszcze przyzwyczajeni do tego boiska, a większość stadionu będzie niedostępna ;/ Może ten sygnał, że PZPN chce mecz zorganizować w Krakowie we Wrześniu da jakiś sygnał do pracy, dobrej pracy a nie fuszerki ;) |
Tak się zastanawiam, skoro te barierki u góry tak rozjaśniają niebieskie krzesełka, to jak będą wyglądały rozjaśnione czerwone? Oby różowy z tego nie wyszedł![do koloru ogólnie nic nie mam, ale nie trudno domyśleć jak kibice innych klubów będą to komentować;/] to tak z ciekawości piszę, czy ktoś się zastanawiał też nad tym?:D
|
to jeszcze nic, ten rozjaśniony czerwony. Rozjaśnione białe litery same z siebie będą się świecić :)
|
a nie bedą malowac tych barierek ?, z tego co pamietam to na E sa na niebiesko wszystkie barierki pomalowane
|
Cytat:
|
Są ale nie przy krzesełkach.
Gdyby mieli je malować to byłyby już pomalowane |
no wiem ze nie ma takich jak teraz montuja ale jakies tam są(pomalowane), ale skoro juz by byly pomalowane to szkoda ze nie beda :(
|
Nie zabijcie że znów się czepiam ale wizualnie to będziemy mieli 4 kolory - błękitny, niebieski, czerwony i...aż strach pomyśleć co wyjdzie z barierkowego czerwonego..oby tylko wyblakły czerwony.Ogólnie różnica między dołem a górą jest nieprawdopodobna.
Czego oni się nie uczepią , to.... |
Cytat:
Pozostało tylko chyba pomalować barierki, zeby tak nie odbijały światła. Po czasie z bliska będą pewnie brzydko wygladały, ale z daleka poprawi to wygląd stadionu i trybuny będą jednobarwne. |
Chyba już wiem, gdzie się podziewają pieniądze na stadion:
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/m...a,1497704,3320 Majchrowski rzutem na taśmę chce zdobyć +100 do charyzmy i +100 do popularności robiąc swój tajemniczy projekt przed wyborami. Mam przynajmniej nadzieje, że to będzie naprawdę mega wypas. |
No i ewidentnie wychodzi na to, że wjazd dla kosiarek zaburzy układ cyfry "6" w napisie 1906...
|
Cytat:
Mnie tylko martwi to że ten napis wygląda jakby był to zlepek z różnych czcionek |
Cytat:
Cieszy że robotnicy ładnie zasuwają , pomimo że mamy niedzielne popołudnie |
to jest właśnie skutek tego, że najpierw się projektuje, później się to zmienia, później jeszcze się myśli jaki wzór z krzesełek zrobić, później się jeszcze zmienia i tak w koło macieja. prowizorka jak stąd do Chin.
|
Jak robotnicy zaczęli przyspieszać tak widać że wykonawcy płyty boiska chyba trochę zwolnili.
Jak na początku obawiałem się czy będzie dało się zagrać przy tych dwóch trybunach teraz jest o to spokojniejszy za to widzę że na murawie im chyba trochę ziemi zabrakło, plus prace chyba powinny przyspieszyć bo kilka warstw do ułożenia mają a trawa musi być położona minimum 14 dni przed pierwszym meczem a to i tak że się tak wyrażę okres wybitnie minimalny. ale w sumie 11 dni to kupa czasu... O przepraszam znalazłem Info że w momencie kiedy rozkładana jest murawa od razu z warstwą ziemi na rolce wystarczy 7-10 dni. Tak jak na Amice mecz odbył się 8 dnia po wymianie murawy tyle że w sumie nie wiem jak ona teraz wygląda czy też te 8 dni to nie było za mało. Ale też z tego co czytałem lepszą wersją jest trawa układana z tzw przycinanymi korzeniami tylko że ona musi mieć około miesiąca na "chwycenie gruntu". |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl