Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Jozin 19.06.2009 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 747841)
Witam,

poza tym nie oszukujmy się Zieńczuk i Baszczyński mają dla kibiców duże znaczenie sentymentalne ale w sensie piłkarskim są zawodnicy przeciętni.

przecietni? i grali ciagle w podstawowym skadzie..

MCX 19.06.2009 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 747847)
Dawidka jeszcze tylko 11 dni będziemy oglądać :).

To jedno z największych wzmocnień naszej drużyny w tym oknie transferowym.

KuLwIk 19.06.2009 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 747847)
W "Przeglądzie"(chyba?) dzisiaj napisali, że po nieudanym transferze Kasprzika, Wisła ma kogoś upatrzonego za granicą.
Jeśli o mnie chodzi, to powinni kupować Gikiewicza - lepszego bramkarza od Pawełka raczej nie znajdziemy, doświadczonych 35-latków na horyzoncie również nie ma, a z naszej ligi opłacałoby się tylko wyjęcie Muchy. Gikiewicz pokazał, że stanowiłby bardzo silną konkurencję dla Pawełka, a to wyszłoby na dobre im obu.
Odnośnie Kirma, to jak o nim poczytałem, to wydaje się, że gość cierpi na przerost ambicji i zamierza uderzać tylko do najlepszych lig europejskich. Ofert stamtąd oczywiście nie ma, więc pod koniec okienka się obudzi i będzie najprawdopodobniej chciał przejść gdziekolwiek - czyt. szansa dla Tromsoe i Wisły. Z tym, że trzeba się zastanowić, czy lepiej brać teraz Bożoka, który byłby ze składem od zaraz, czy czekać na Kirma, który i tak nie wiadomo czy na 100% by do nas przeszedł.
Bronex - Dawidka jeszcze tylko 11 dni będziemy oglądać :).

Myślę, że tu zarząd nie będzie ryzykował, tylko podpisze Bożoka w najbliższym wolnym terminie, tak jak życzył sobie Maciek Skorża. Co do Kirma, to wydaje mi się, że jest to zawodnik lepszy od Bożoka. Fajnie byłoby gdyby również jego sprowadzili, wtedy dwóch solidnych zawodników na lewe skrzydło byśmy już mieli. Przynajmniej jeden z nich napewno sprawdziłby się (sprawdzi się :P). Teraz troszkę cierpliwości i będą konkrety :)

pan Dudi 19.06.2009 16:18

A ja mam, taką trochę spiskową, teorię. Może to wszystko były tylko ruchy pozorowane ze strony Wisły? Może wyrażali zainteresowanie Kasprzikiem po to, aby Piast mógł jak najwięcej kasy za niego wyciągnąć od Lecha, a tym samym mieć mniej na kolejne transfery? Może to brzmi trochę niewiarygodnie, ale przecież sporo się pisało o dobrych stosunkach, które łączą naszych działaczy z tymi z Gliwic. 800 000 pln za bramkarza, to całkiem sporo pieniędzy co by nie mówić. Poza tym- od jakiegoś czasu już pisano, że Kasprzik dla Wisły, to najwyżej kandydat numer 2. Mi osobiście nie jest go żal, bo nie uważam go za wzmocnienie. Chciałbym zobaczyć w Wiśle bramkarza, do którego poziomu Pawełek by musiał równać, a nie z którym miałby konkurować jak równy z równym.

KOMINEK 19.06.2009 16:21

5 osób już odpoczywa przez tydzień od forum. Jeśli dalej będziecie tu pisali swoje przekonania, kogo Wisła ma kupić to też zapewnicie sobie odpoczynek

swietlik75 19.06.2009 16:23

Jak zwykle Wisła robi wszystko i Nic z tego nie wyjdzie . Patrzą tylko żeby sprzedać a co do zakupów to jest jak co roku,Czyli co roku coraz słabsza Drużyna !!!

Wojtas 19.06.2009 16:24

Cala sprawa z Kasprzikiem troche "smierdzi" i wg mnie to jakas zagrywka Bednarza,

Niby walczymy o Kasprzika ,a rownoczenie mamy kogos upatrzonego za granicą.Bednarz glupi nie jest,jakby mu tak bardzo zalezało ,to by dawno byl w Gliwicach i targowal cene,a tak spokojnie dopuscil do negocjacji Piasta z Amiką.
Amika spokojnie wiedzac ze jest bez bramkarza sróbuje kwote,tak zebysmy nie mogli jej przebic.Wie ze pewnie nie damy za niego wiecj niz oni,choc byc moze nigdy nawet nie bylo to w planach. :)

Taki byc moze byl zamysl,aby Kuchenki wywiesc w pole,a byc moze jest inaczej,ale to juz mozna sie tylko domyslac.Bo to nie jest w stylu naszego dyrektora zeby bawic sie w jakies oficjalne daty spotkan ,jak to niby mial byc w przypadku tego transferu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Dudi
Poza tym- od jakiegoś czasu już pisano, że Kasprzik dla Wisły, to najwyżej kandydat numer 2. Mi osobiście nie jest go żal, bo nie uważam go za wzmocnienie. Chciałbym zobaczyć w Wiśle bramkarza, do którego poziomu Pawełek by musiał równać, a nie z którym miałby konkurować jak równy z równym.

Wg mnie Kaspirzik wcale od Maria lepszy nie jest.Nie robmy z goscia Buffona.Do walki o el LM potrzeba nam kogos z jakims doswiadczeniem w Pucharach,byc moze dzisjesze inf ze to ktos z zzagranicy ,okaze sie prawdziwe i sluszne??

Hives4 19.06.2009 16:28

Arkadiusz Radomski w Wiśle?!: http://www.weszlo.com/news/3190
Sobol lepszy :)

_ukoL 19.06.2009 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swietlik75 (Post 747854)
Jak zwykle Wisła robi wszystko i Nic z tego nie wyjdzie . Patrzą tylko żeby sprzedać a co do zakupów to jest jak co roku,Czyli co roku coraz słabsza Drużyna !!!

No straszne. Nie jest tak źle jeszcze z Wisłą skoro z roku na rok słabsza ( według Ciebie oczywiście ) a mimo to zdobywa drugi raz z rzędu Mistrzostwo Polski. To na pewno nie jest przypadek ani nadprzyrodzone siły lecz potencjał piłkarzy obecnie grających we Wiśle. Kiedyś trzeba było się pożegnać i z Baszczyńskim i Zieńczukiem i teraz nadszedł odpowiedni moment dlatego mam nadzieję, że już nie będzie żadnych problemów i włodarze dopną transfery Bożoka i tego Carlinhosa żeby zapanował spokój w tym temacie. :-)

kubryc 19.06.2009 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 747711)
Poza tym skad wiesz ze sie nie beda angazowac. Bozok zarobi w Wiselce 20x ! tyle co w Rozumberoku. Bedzie chcial udowodnic ze jest wart kasy, ktora bedzie zarabial. Poza tym Carlinhos. Skad wiesz, ze nie bedzie dobry. Ogladales mecze w jego wykonaniu. Poczekamz, zobaczymy. I nikt nie wie czy beda oni lepsi od swoich poprzednikow czy nie.

20x więcej? 40 000 euro miesięcznie? :) Dobra, mniejsza o to.
Radomski? Raczej to fantazje dziennikarzy, ale brałbym w ciemno takiego gracza. Z powodzeniem może grać w środku pomocy i obrony. Co do Bozoka i Carlinhosa - wszystko wyjdzie w praniu. Jeśli Słowak będzie grał porównywalnie do Małego, to już będzie bardzo dobrze. Może Carlinhos okaże się strzałem w 10 jak Marcelo?

K4millo 19.06.2009 16:46

Kolejnym faktem niezbyt dobrze świadczącym o Carlinhosie jest to, że podpisał on kontrakt z jego ostatnim klubem Nautico do 10 grudnia 2009 roku. W kwietniu klub Nauitico zrezygnował z niego i rozwiązał z nim kontrakt.

Krissu 19.06.2009 16:52

Na weszło znalazłem coś takiego:

Cytat:

Utrzymanie Kasprzika - byłego więźnia aresztu śledczego w Gliwicach, w którym przesiedział 16 miesięcy - bierze na siebie Lech Poznań.
Może mi ktoś wyjaśnić ocb?

killzone 19.06.2009 16:56

http://www.futbol.pl/artykul/51526.html

Prosze bardzo :D

mhl_pl 19.06.2009 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 747878)
Na weszło znalazłem coś takiego:

Może mi ktoś wyjaśnić ocb?

Sam sobie odpowiedziałes- portal Weszło i wszystko jasne. Z tego co sie orientuje to Kasprzik jakis czas temu sie ożenił wiec może nie jest jakimś bandziorem na jakiego kreuje go weszło.

ABGwislakABG 19.06.2009 16:57

Nie ma co gdybać, trzeba poczekać do sparingów i wtedy przekonamy się czego można się po nich+/- spodziewać.

Bekas 19.06.2009 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 747853)
5 osób już odpoczywa przez tydzień od forum. Jeśli dalej będziecie tu pisali swoje przekonania, kogo Wisła ma kupić to też zapewnicie sobie odpoczynek

Czekaj, bo czegos nie chwytam. Czyli jak napisze, ze widzialbym w Wisle Iksińskiego to dostane bana ? Przeciez to nie ma sensu. To watek o transferach.

vote-for-mikey 19.06.2009 17:07

do gdybania jest inny temat :)

rafalek 19.06.2009 17:12

Nie, wątek o piłkarzach jakich byś widział w Wiśle, nazywa się Gdybym był Bednarzem...ten jest tylko o konkretnych ruchach transferowych

Baala 19.06.2009 17:21

Radomski w Wiśle? Na co on nam? W środku nie pogra bo zbyt podobny do Sobola i słabszy, a w obronie jak na trzeciego stopera to a)za drogi jak na ławke B) na tej pozycji grywał tylko z konieczności.

1q2 19.06.2009 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 747874)
Kolejnym faktem niezbyt dobrze świadczącym o Carlinhosie jest to, że podpisał on kontrakt z jego ostatnim klubem Nautico do 10 grudnia 2009 roku. W kwietniu klub Nauitico zrezygnował z niego i rozwiązał z nim kontrakt.

A ja mimo wszystko myslę że możemy mieć z niego dużo pożytku.Zauważcie że chodzi o 1 ligę brazylijską.Tam boczni obrońcy to mają przesrane, bo czy boczni pomocnicy czy też napastnicy są niesamowitymi technikami.
U nas większość pomocników to jakiś żart jest, więc nasz(miejmy nadzieje że nasz;) , brazyliano nie powinien mieć większych problemów z grą w destrukcji a jeśli będzie choć średnio uzdolniony(jak na ligę brazylijską) do gry ofensywnej, to może być na prawdę bardzo dobrze.

Proximus 19.06.2009 17:55

Ale oceniając Carlinhosa zapominacie o jednym fakcie. Ktoś kto jest przeciętny, a nawet słaby na zachodze(w tym przypadku na odległym zachdzie) w naszej lidze jest conajmniej ponadprzecięnty a na ogół jest gwiazdą.

prawnik25 19.06.2009 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 747896)
A ja mimo wszystko myslę że możemy mieć z niego dużo pożytku.Zauważcie że chodzi o 1 ligę brazylijską.Tam boczni obrońcy to mają przesrane, bo czy boczni pomocnicy czy też napastnicy są niesamowitymi technikami.
U nas większość pomocników to jakiś żart jest, więc nasz(miejmy nadzieje że nasz;) , brazyliano nie powinien mieć większych problemów z grą w destrukcji a jeśli będzie choć średnio uzdolniony(jak na ligę brazylijską) do gry ofensywnej, to może być na prawdę bardzo dobrze.

A Beto, przepraszam bardzo gdzie grał na Grenlandii!!! i tez miał być w zamyśle wzmocnieniem. Oceniać zawodników można po spotkaniach o punkty a te zbliżają się wielkim krokami vide losowanie II rundy LM. Dlatego też nie należy się nastawiać w sposób negatywny czy pozytywny do tych ruchów transferowych w tym momencie zwłaszcza, że ani jeden z tych zawodników nie podpisał z nami kontraktu.

Zobaczymy, co czas przyniesie w kwestii innych potencjalnych ruchów - tak na marginesie klasowego napastnika czy bramkarza za 100 tys euro nie da się kupić, mam taką nadzieję że klub odłożył coś na transfery gotówkowe, oczywiście ktoś może powiedzieć że za te pieniądze można znaleść jakiś talent, tyle tylko że trzeba szukać a Bednarz woli mieć zawodnika podanego na tacy przez różnej maści menadżerów, stąd te niezliczone testy na ogół marnej jakości zawodników...

Bekas 19.06.2009 17:58

Cytat:

Dokladnie, to jest tak jakby ktos z Juve sie nie przebil do skladu i mowilibysmy - "eee Juve rozwiazalo konrakt..., nie poradzi sobie u nas". Trzeba pamietac, gdzie liga polska , a gdzie brazylijska.

Proximus 19.06.2009 18:05

Beto to inny przypadek. On tak naprawdę nigdzie nie grał(rezerwy Palmeiras umówmy się, że się nie liczą). W dorosłych rozgrywkach trafił chyba 2 bramki. Tutaj jest inaczej. Obrońca jest ograny i doświadczony. Ja nie mówię że na 100% on będzie wzmocnieniem, ale ryzyko na pewno jest mniejsze niż w przypadku Beto.

matizaq 19.06.2009 18:10

Cytat:

Popieram kolegę. Zrozumcie : W Brazylii czyli kraju w ,którym piłka nożna jest jak świętość są dziesiątki tysięcy piłkarzy,którzy chcą grać w ich Serie A. Tego zaszczytu dostąpiło w tamtym sezonie tylko około 450 ! Przy takim poziomie i rywalizacji , NIKT kto w tej lidze gra nie może być leszczem ! Chłopaki,którzy u nich grają po plażach biją większość naszej ligi na głowę, pod względem techniki i dynamiki !
Podsumowując : Ten Carlinho poprostu musi być dobry na naszą ligę. Bo jaka jest nasza liga ,każdy widzi ....

K4millo 19.06.2009 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 747874)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bekas (Post 747909)
to jest tak jakby ktos z Juve sie nie przebil do skladu i mowilibysmy - "eee Juve rozwiazalo konrakt..., nie poradzi sobie u nas". Trzeba pamietac, gdzie liga polska , a gdzie brazylijska.

Ja nie mówię, że on sobie u nas nie poradzi, tylko podaję informację, że jego poprzedni klub rozwiązał z nim przedwcześnie umowę. Polskie media nie podały takiej informacji.

!!IRIVER!! 19.06.2009 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 747919)
W Brazylii czyli kraju w ,którym piłka nożna jest jak świętość są dziesiątki tysięcy piłkarzy,którzy chcą grać w ich Serie A. Tego zaszczytu dostąpiło w tamtym sezonie tylko około 450 !

Chwileczkę. Liga włoska ma 20 klubów. Zakładając, że każdy klub ma przy dość dużym nadużyciu - 30 zawodników, wychodzi, że jest to razem 600 osób. Sugerujesz mi, że 3 na 4 zawodników Serie A to Brazylijczycy? ;>

Ocenianie jakichkolwiek zawodników na podstawie Transfermarkt, Youtube czy Football Managera to kompletna bzdura i nic nie warte dywagacje. Jeśli jakiegoś zawodnika nie widzieliście w co najmniej kilku(nastu) meczach na żywo to nie podejmujcie się jego oceny, bo to nie ma żadnego sensu.

matizaq 19.06.2009 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 747926)
Chwileczkę. Liga włoska ma 20 klubów. Zakładając, że każdy klub ma przy dość dużym nadużyciu - 30 zawodników, wychodzi, że jest to razem 600 osób. Sugerujesz mi, że 3 na 4 zawodników Serie A to Brazylijczycy? ;>

Heh to sie zle zrozumieliśmy : Napisałem ich Serie A, wiec chodziło mi o brazylijskie rozgrywki na najwyższym szczeblu. Poprostu taka sam nazwa......:D

1q2 19.06.2009 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prawnik25 (Post 747908)
A Beto, przepraszam bardzo gdzie grał na Grenlandii!!! i tez miał być w zamyśle wzmocnieniem. Oceniać zawodników można po spotkaniach o punkty a te zbliżają się wielkim krokami vide losowanie II rundy LM. Dlatego też nie należy się nastawiać w sposób negatywny czy pozytywny do tych ruchów transferowych w tym momencie zwłaszcza, że ani jeden z tych zawodników nie podpisał z nami kontraktu.

Beto w 1 lidze właściwie nie grał - co do reszty zgadzam się -poprzedni tekst to takie, mam nadzieje logiczne rozumowanie a wszystko zweryfikuje murawa
ps dlatego ja z oceną okienka poczekam do meczów o punkty, bo kupić to dopiero połowa sukcesu.

grzesiek632 19.06.2009 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 747915)
Beto to inny przypadek. On tak naprawdę nigdzie nie grał(rezerwy Palmeiras umówmy się, że się nie liczą). W dorosłych rozgrywkach trafił chyba 2 bramki. Tutaj jest inaczej. Obrońca jest ograny i doświadczony. Ja nie mówię że na 100% on będzie wzmocnieniem, ale ryzyko na pewno jest mniejsze niż w przypadku Beto.

Chwileczke chwileczke....

75% tego forum gdy tylko usłyszało ze Beto do nas przychodzi odrazu podniecała się z zachwytu bo przecież: "Beto był uznany za wielki talent w Brazylii" " Beto gral w młodzierzowych reprezentacjach" ''Beto jwest mlody" Beto achh Beto och....

cytaty:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez cytat (Post 648104)
Calkiem niezle ma referencje ten Beto. Rowniez uwazam, ze powinnismy podpisac co najmniej 3 letni kontrakt.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cytat (Post 648125)
Przecież kogoś takiego nam właśnie trzeba. Sęp pod bramką, wysoki, i co najwazniejsze jak strzela to tam gdzie chce, a nie tam gdzie poleci. Ja jestem optymistycznie nastawiony do tego gracza. Widzę spory potencjał i czekam z niecierpliwością na podpis.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cytat (Post 648277)
wyglada na to, ze chlopak gral z 11 na koszulce w mlodziezowce Brazylii..
talent musi miec, jesli by sie udalo go rozwinac w Krakowie, to na pewno bysmy mieli z niego wielki pozytek, patrzac na nasza gre w ataku. z filmiku mozna zobaczyc, ze przyspieszenie ma, technike tez niezla i jak juz ktos napisal - trafia tam gdzie chce trafic. dodajac opinie ludzi, ktorzy go podobno widzieli i byli pod wrazeniem umiejetnosci, to moze byc strzal w dziesiatke.

chodz i bylo 25% pozostałych z takimi tekstami:
o Beto:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez cytat (Post 648221)
Jak dla mnie to wygląda jak wygłodzony Etiopczyk czy coś takiego...

a Teraz Ci sami ludzie glebia chłopaka na kazdym kroku i przyrównuja go do kazdego przyszłego transfery Wisły... idzie zauwazyc takie durne wpisy jak Bożok to pewnie bedzie drugi Beto... Carlinhos to drewniany Beto z Brazylii.... Ile Beto ma lat? Raptem 22.. a Wy juz skreslacie go ze nic z niego nie bedzie... On wyjechał za granice jako mlody chłopak, zmienił klimat, otoczenie i logiczne jest ze nie jest mu łatwo... Powiedzcie mi czy jakis polski pilkarz wyjezdzajac z Polski w tak młodym wieku jest lub byl gwiazda za granica? NIE! Wiec nie oczekujcie takiej postawy od Beto. Ja nie mowie ze On jest/ bedzie gwiazda ale proponuje troszke opanowania.

Tak wiec sami widzicie ze ocenianie pilkarza jeszcze przed przyjsciem do Wisły nie ma jakiego kolwiek pokrycia.. i sensu.
Od orgazmu gdy Beto przychodzil do skrajnej rozpaczy teraz po ocenieniu jego kilku meczy...
Moze warto poczekac z ocenami Bożoka, Carlinhosa, Chiacu, Belotte i innch ktorzy w przyszlosci beda grali dla Wisly albo beda przymierzani?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl