Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

Marcin_fan 24.01.2016 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Błaszczu_WIŚLAK (Post 1427138)
Już by ogłosili, tylko UFA bruździ :)

Może właśnie rozmowy sie przeciągają bo chcemy obejść tą umowe z UFA. Poczekajmy jeszcze troche.
Ps. Nie wiem jak Wy ale ja jestem optymistycznie nastawiony na to co będzie się działo od lutego i w rundzie finałowej ( tak, bo uważam że spokojnie się do niej dostaniemy )

Błaszczu_WIŚLAK 24.01.2016 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1427140)
Może właśnie rozmowy sie przeciągają bo chcemy obejść tą umowe z UFA. Poczekajmy jeszcze troche.

Nie mylisz się :)

Fiti 24.01.2016 12:20

Panowie, a jakiś konkret? Nazwa, kwota?

Marcin_fan 24.01.2016 12:28

Konkretów nie znam. Domyślam sie że mój znajomy nawet jakby coś wiedział to by nie powiedział. Wiem tylko tyle że prowadzimy zaawansowane rozmowy i jeśli nic się nie wydarzy to stanie się to faktem.
Ps. A tak wogóle gdybym miał pewne info to też nie machnął bym tu tekstu typu " Mamy sponsora za 2 bańki euro, kontrakt na 3 lata " Umówny się, takich rzeczy na forum się nie pisze. Można co najwyżej pisać takie ogólniki.

Stelio 24.01.2016 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1427143)
Panowie, a jakiś konkret? Nazwa, kwota?

Fly Emirates i 20 mln euro za sezon :haha: ludzie, ile to już było takich informatorów 'wiem ale nie powiem' a potem nic z tego nie wychodziło :D nie ma co się napalac, zawód będzie mniejszy ;)

Jaro1991 24.01.2016 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1427140)
Ps. Nie wiem jak Wy ale ja jestem optymistycznie nastawiony na to co będzie się działo od lutego i w rundzie finałowej ( tak, bo uważam że spokojnie się do niej dostaniemy )

Oczywiście, że się dostaniemy - pytanie tylko, czy do grupy mistrzowskiej (oby!) czy spadkowej :-)

A tak szczerze - fajnie, że tak wszystko wiecie, jesteście mega optymistyczni i tym podobne, ale to są kolejne posty na zasadzie coś tam wiem, ale nie powiem. Jeśli macie jakąś wiedzę, której inni nie mają to:

a) podzielcie się nią ze wszystkimi bez robienia z tego wielkich tajemnic,
b) nie piszcie nic, skoro na starcie wiecie, że nie możecie tak naprawdę tego ujawnić

Karherop 24.01.2016 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaro1991 (Post 1427148)
Oczywiście, że się dostaniemy - pytanie tylko, czy do grupy mistrzowskiej (oby!) czy spadkowej :-)

A tak szczerze - fajnie, że tak wszystko wiecie, jesteście mega optymistyczni i tym podobne, ale to są kolejne posty na zasadzie coś tam wiem, ale nie powiem. Jeśli macie jakąś wiedzę, której inni nie mają to:

b) nie piszcie nic, skoro na starcie wiecie, że nie możecie tak naprawdę tego ujawnić

Oni maja takie samo prawo pisac co im sie zywnie podoba (zgodnie z regulaminem forum) jak i Ty tworzyć swoje apele ktorych byc moze nawet nikt nie przeczyta :)

Od poczatku grudnia pojawia sie wiele optynistycznych przecieków, a to zupelnie normalne że nie mozemy o tym wiedziec dopóki nie będą zformalizowane.

Marcin_fan 24.01.2016 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1427146)
Fly Emirates i 20 mln euro za sezon :haha: ludzie, ile to już było takich informatorów 'wiem ale nie powiem' a potem nic z tego nie wychodziło :D nie ma co się napalac, zawód będzie mniejszy ;)

Żadnym informatorem nie jestem. Wystarczy że jest niejaki Lolek na innym portalu i to wystarczy. Po za tym nie musze Ci się tłumaczyć z kim rozmawiam i jakie wieści ta osoba mi przekazuje. A pisze tylko tylko ile wiem. Nawet jakbym wiedział więcej to i tak bym tego nie napisał bo nie jestem idiotą. Sorry.

Jaro1991

Wiadome że się machnąłem. Chodziło mi oczywiście o grupę mistrzowską.

PlayLikeAPro 24.01.2016 15:01

Ja za takie posty bym bana sprzedawał :P Nawet ZWE :)

Elefant 24.01.2016 19:17

Sytuacja jak żywo przypomina schyłek komunizmu. Co raz to pojawiały się informacje, że już, że lada moment będzie przełom, że ho, ho...
A wszyscy wiedzieli, że bez zmiany sytuacji po całości gówno będzie a nie świetlana przyszłość.
Ludzie jednak łaknęli takich informacji by podtrzymać nadzieję...

Więc póki co łykamy, ale real life jest taki, że lista zawodników wydelegowanych na obóz w Turcji budzi tylko przerażenie.

krzaq12 24.01.2016 19:31

Ok załóżmy, że masz racje, dobrą informację i poważne źródło. Czas i tak to zweryfikuje.
Możesz jednak odpowiedzieć na proste pytanie, na które odpowiedź w żaden negatywny sposób nie wpłynie na potencjalne negocjacje, nikt nie wymaga od Cb podania branży, nazwy firmy, czy jej pochodzenia.
Ujawnij jednak gdzie zagości nasz nowy sponsor-centralne miejsce koszulki, z tyłu pod numerem, czy na spodenkach.

Mam nadzieję i chce w to wierzyć, że wychodzimy z cienia, przede wszystkim finansowego ;D

Dariook 24.01.2016 19:39

Ktory to miał numer do Cupiała? Niech dzwoni i potwierdza !

Fugiel 24.01.2016 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1427163)
Żadnym informatorem nie jestem. Wystarczy że jest niejaki Lolek na innym portalu i to wystarczy. Po za tym nie musze Ci się tłumaczyć z kim rozmawiam i jakie wieści ta osoba mi przekazuje. A pisze tylko tylko ile wiem. Nawet jakbym wiedział więcej to i tak bym tego nie napisał bo nie jestem idiotą. Sorry.

Jaro1991

Wiadome że się machnąłem. Chodziło mi oczywiście o grupę mistrzowską.

Ja Cię dokładnie rozumiem, sam czasami mam jakieś info i aż się prosi aby wejsc tutaj i podzielić się z Wami tą dobrą / złą informacją. Czasami jednak nie warto :), bo taka informacja może po prostu zaszkodzić.

Marcin_fan 24.01.2016 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1427175)
Ja Cię dokładnie rozumiem, sam czasami mam jakieś info i aż się prosi aby wejsc tutaj i podzielić się z Wami tą dobrą / złą informacją. Czasami jednak nie warto :), bo taka informacja może po prostu zaszkodzić.

Otóż to.
znaki

W.S 24.01.2016 22:53

Też często mam info które się później sprawdza ale także o tym nie piszę:)

jendrus 25.01.2016 10:03

Nawet jeśli ktoś ma sprawdzone informacje nie powinien ich podawać na jakim kol wiek portalu! Zawsze takie coś nie służy ewentualnym rozmową. Zwłaszcza gdy jeszcze xo tym zaczną pisać jakieś Onety ...

bódyń 27.01.2016 13:04

Chyba do tego działu
Komunikat komisji
http://www.90minut.pl/news/261/news2...Klubowych.html
Ruch -1 pkt w tym sezonie

63.5 Kg 27.01.2016 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1427347)
Chyba do tego działu
Komunikat komisji
http://www.90minut.pl/news/261/news2...Klubowych.html
Ruch -1 pkt w tym sezonie

I to jest kolejna bardzo wazna i dobra wiadomość...

Revolver 27.01.2016 14:28

Wciąż są nad nami, ale zawsze to jeden punkt mniej do nadrabiania.

Kamson 27.01.2016 14:45

Cytat:

3. Uznać wyjaśnienia Klubu Wisła Kraków SA i zakończyć prowadzone postępowanie wyjaśniające. Po przeanalizowaniu dosłanych przez Klub dokumentów, eksperci Komisji wykazali, iż Klub nie naruszył kryterium F.09 Podręcznika Licencyjnego dla Klubów Ekstraklasy.
To jest najważniejsze, a nie jeden punkt odjęty Ruchowi ;)

domin_czyzyny 27.01.2016 14:55

a nie w kolejnym ?

63.5 Kg 27.01.2016 16:52

Artykul na glownej stronie jest bledny...
Punkty zostają odjęte już w tym sezonie...

gypsy 27.01.2016 18:38

No to kamień z serca. Kolejny punkt karny byłby dla nas ciosem w plecy.

Smyrgu 30.01.2016 14:59

amatorski klub , amatorskie oswiadczenie, amatorskie zarzadzanie.

dj_ibutti 30.01.2016 15:14

Nie zgadzam się z Tobą.

Wychodzi na to, że Cierzniak podpisał umowę z (L) w Styczniu, czyli jak Wisła jeszcze miała "problemy finansowe". O czym z gościem negocjować, jak pensji na czas nie dostaje....

A co do oświadczenia - to jest ewidentnie jasno określone stanowisko Cupiała - tego Pana Wam nie sprzedamy.

Lemoniadowy Joe 30.01.2016 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smyrgu (Post 1427737)
amatorski klub , amatorskie oswiadczenie, amatorskie zarzadzanie.

Wiadomo to Legia :).

WislaFan123 30.01.2016 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1427742)
Nie zgadzam się z Tobą.

Wychodzi na to, że Cierzniak podpisał umowę z (L) w Styczniu, czyli jak Wisła jeszcze miała "problemy finansowe". O czym z gościem negocjować, jak pensji na czas nie dostaje....

A co do oświadczenia - to jest ewidentnie jasno określone stanowisko Cupiała - tego Pana Wam nie sprzedamy.

Pensje poszły już w grudniu, także podpisując z Legią już wiedział, że sytuacja finansowa była dobra. Ale i tak, zapewne dostał pensje pewnie z 2-2,5 krotnie wyzsza niz Wisle tj ok 50-70 tys PLN miesiecznie

dj_ibutti 30.01.2016 15:32

Nie miałbym do niego pretensji, gdyby jawnie powiedział co robi.

Powinien przyjść do zarządu i powiedzieć:
"Panowie Legia to dla mnie awans finansowy i sportowy. Bardzo Wam dziękuję za to, że pomogliście mi w odbudowie formy. Życzę powodzenia. Mam nadzieję, że uda nam się porozumieć do do transferu, jeżeli nie to zapewniam że zrozumiem każdą Waszą decyzję".

Niestety, jak to mówią możesz wyrwać gościa z Amici, ale Amici z gościa nie wyrwiesz.

krzaq12 01.02.2016 17:17

Obserwując obecną sytuację w klubie można mieć nadzieję, że jednak w najbliższym czasie (do wznowienia sezonu) jednak znajdziemy i ogłosimy sponsora. Patrząc na to jak klub działa w ostatnich 2 tygodniach, jest na to nadzieja.
Codziennie nowe zdjęcia, z treningu, podróży do Turcji, nawet fotorelacje z wolnego dnia na zgrupowaniu, do tego skróty spotkań i krótkie filmiki ze zgrupowania. Tak dobrze to tutaj nie było od ładnych paru lat.
Myślę, że obecna, medialna postawa klubu może mieć związek z budowaniem nowego, lepszego wizerunku, a może nawet to pierwsze sugestie, nowego , przyszłego sponsora......

Mam nadzieje, że przepowiednie wielu, m.in. SKWK sprawdzą się w najbliższych dniach, a wyniki drużyny na wiosnę zachęcą kibiców do licznego wspierania Wisły na stadionie.

Markfire20 01.02.2016 17:29

Patrząc na grę naszych piłkarzy na sparingach również optymistycznie patrzę na rundę wiosenną. Bałaszow zaprezentował się z bardzo dobrej strony. Na prawdziwy egzamin tej drużyny musimy jednak poczekać do meczu ze Śląskiem. Wtedy okaże się czy mamy szanse powalczyć o czołową ósemkę czy będziemy musieli bić się o utrzymanie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl