Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

majkelson777 08.07.2021 12:53

Cytat:

W Esbjerg chaos. Sezon się nia zaczął a media donoszą że piłkarze juz domagają się zwolnienia trenera, Petera Hyballi który jakoby ma nadużywać władzy by karać ich fizycznie i psychicznie.

Cytat:

Piłkarze Esbjergu domagają się zwolnienia P. Hyballi po zaledwie miesiącu jego pracy. Trener stosuje absurdalne kary fizyczne i obraża piłkarzy tekstami typu „Masz większe cycki niż twoja żona”

No kto by się spodziewał :haha:

TSWojtas 08.07.2021 13:02

Grubo - czyli Nasi piłkarze to nie mysie cipki tylko twardziele :)

Kurz 08.07.2021 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1569195)
Grubo - czyli Nasi piłkarze to nie mysie cipki tylko twardziele :)

Żyjemy w czasach, w których świat ma się stać strefą komfortu. Myślę, ze kraje skandynawskie nie są dobrym kierunkiem dla trenera, który rzuca teksty w stylu Janusza Wójcika :).

„Trener kiedy trzeba musi pogłaskać, musi dać marchewkę albo ananasy, ale kiedy trzeba to ma wyjąć pałę i lać, aż będą podskakiwać.”

„Biało-czerwona na maszt i ładujemy frajerów w kakao!”.

Ogryzek 08.07.2021 13:42

https://transfery.info/aktualnosci/p...ja-zona/151744

kopaczoholik 08.07.2021 13:46

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/in...ycznie/r19k29v

Trzeba powiedzieć, że Hyballa szaleje w nowym klubie.

Niesamowite, że przed długi czas broniłem tego trenera, szukając na początku wyłącznie winy u naszych zawodników...

Arek95 08.07.2021 13:57

Paradoksalnie gdyby nie Hyballa to Starzyński kopał by się w CLJ-ce, a Gruszkowski klepał w 3 lidze w Lublinie.

bódyń 08.07.2021 14:01

Coraz krotszy lont ma Hyballa i coraz szybciej wybucha.
Ciekawe z jakiego kraju sie nabiora teraz. Bo juz coraz mniej zostaje:)

LucjuszWielki 08.07.2021 14:10

Nie sądziłem, że szambo tak szybko się wyleje. U nas Helmut chyba był "grzeczny" z uwagi na Kubę w szatni. :D Pisałem, że Tim Hall to nie przypadek.

Ok, to kto klęka po dobroci i przeprasza za tygodnie pisania farmazonów typu "gwiazdkom nie kce sie biegać" i plucia na Kubę zanim sypne liste użytkowników propagujących Helmuta w temacie o trenerze ?? :D

sevenheaven 08.07.2021 14:56

akurat całe szczęście, że pogonił tego Halla parodyste, bo mielibyśmy na kontrakcie studenta z rumuni vol2

Kac 08.07.2021 15:49

No przeploszenie Halla to jedyna zasluga Hyballi :D

Kurz 08.07.2021 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1569202)
Nie sądziłem, że szambo tak szybko się wyleje. U nas Helmut chyba był "grzeczny" z uwagi na Kubę w szatni. :D Pisałem, że Tim Hall to nie przypadek.

Ok, to kto klęka po dobroci i przeprasza za tygodnie pisania farmazonów typu "gwiazdkom nie kce sie biegać" i plucia na Kubę zanim sypne liste użytkowników propagujących Helmuta w temacie o trenerze ?? :D

Weźmy poprawkę na Skandynawię. W Polsce na treningach zapewne lecą mniej delikatne teksty, nie mówiąc już o szkołach aktorskich :P.

Karherop 08.07.2021 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1569200)
Paradoksalnie gdyby nie Hyballa to Starzyński kopał by się w CLJ-ce, a Gruszkowski klepał w 3 lidze w Lublinie.

Ja widzę jedynie taki plus, że Gula nie był wolny w grudniu i daliśmy sobie więcej czasu na znalezienie dobrego trenera.

Reszta piłkarzy jest na tyle utalentowana że by się obroniła.

alexx6 08.07.2021 16:29

ciekawe co na to Czerapach czy znowu bedzie bronic guru niemiaszka

wislak2214 08.07.2021 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kac (Post 1569206)
No przeploszenie Halla to jedyna zasluga Hyballi :D

Doliczyłbym jeszcze pokraki takie jak Klemenz, Janicki, Niepsuj, Abramowicz. Więc szatnie nam ładnie wyczyścił:d

PAWEŁ 08.07.2021 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak2214 (Post 1569212)
Doliczyłbym jeszcze pokraki takie jak Klemenz, Janicki, Niepsuj, Abramowicz. Więc szatnie nam ładnie wyczyścił:d

No wyczyścił wyczyścił. Miękkie faje zostały odpalone i gra gitara.

@ Lucjusz : cały czas uważam ze wkłady nie wiedza co to praca, a takimi występami plują nam kibicom w twarz.
Kiedyś podawałem Tobie inny przykład a teraz podam Wasyla. Wysokości kontraktu nie będę komentował. Fakt, często spóźniony, czasami głupie faule szczególnie w końcowym okresie pobytu u nas. ALE czy widziałeś kiedyś brak zaangażowania po wyjściu na boisko? A teraz spójrz na nasze byle i obecne gwiazdeczki. No przykład Halla mógłbyś sobie darować.

skarabeus 08.07.2021 18:46

Bo to wizjoner, ktory nie moze pracowac z cipiiiikami :D

Karherop 08.07.2021 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1569213)
@ Lucjusz : cały czas uważam ze wkłady nie wiedza co to praca, a takimi występami plują nam kibicom w twarz.
Kiedyś podawałem Tobie inny przykład a teraz podam Wasyla. Wysokości kontraktu nie będę komentował. Fakt, często spóźniony, czasami głupie faule szczególnie w końcowym okresie pobytu u nas. ALE czy widziałeś kiedyś brak zaangażowania po wyjściu na boisko? A teraz spójrz na nasze byle i obecne gwiazdeczki. No przykład Halla mógłbyś sobie darować.

Tak, przy 0-7 z Legią. Tam nikt nie walczył i nie próbujcie wmówić że było inaczej.

Dodalbym do tego 4-5 z Miedzią Legnica. To było człapanie, a nie poważna gra.

krysztal 08.07.2021 23:14

Widzę że niektórzy dalej robią ....ę z logiki i próbują się wybielać po kocopołach jakich nawypisywali w kwietniu i maju

Drozd 09.07.2021 08:23

Tylko że teraz od początku wiadomo, co się piłkarzykom nie podoba. A u nas były jakieś śmieszne podchody...

wściekłe pięści węża 09.07.2021 08:59

Śmieszne podchody? Jakby od początku zaczęli krzyczeć, że trener jest chory psychicznie i latać do prasy z podobnymi relacjami z treningów jak teraz Duńczycy, to by tu forumowa brać ich zjadła żywcem. Dziennikarze podobnie.

Okazało się, że nasi piłkarze mieli na tyle dyscypliny i woli ciężkiej pracy, że wytrzymali z psycholem naprawdę bardzo długo.

serek.c2 09.07.2021 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1569232)
Tylko że teraz od początku wiadomo, co się piłkarzykom nie podoba. A u nas były jakieś śmieszne podchody...

Oj chłopie chłopie, uderz się w pierś i przyznaj, że się wygłupiłeś wygłaszając swoje opinie, a nie brnij dalej...

Drozd 09.07.2021 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1569239)
Oj chłopie chłopie, uderz się w pierś i przyznaj, że się wygłupiłeś wygłaszając swoje opinie, a nie brnij dalej...

Nigdzie nie brnę tylko przypominam jak było. Zamiast do zwolnienia używać argumentu takiego jak teraz Duńczycy to postanowiono wykorzystać brak wyników, co poskutkowało 13 miejscem.

Wiem wiem dalej się wygłupiam...

Kurz 09.07.2021 12:47

Mam jakiś dysonans. Czy naprawdę to co robi Hyballa w Danii wydaje się komuś czymś niezwykłym w środowisku piłkarskim? A wielką aferą jest to, że każe robić piłkarzom pompki i jednemu z nich powiedział, że ma piersi większe niż żona?

Hermond 09.07.2021 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1569200)

Gruszkowski wrócił z wypożyczenia pół roku wcześniej i Skowronek dał mu zagrać w dwóch meczach po 20 minut. Byłoby więcej gdyby nie kontuzja.Bardzo dobre zbierał opinie za grę w Lublinie i był szykowany nawet na pierwszy skład. Skowronek też wpuścił z marszu do pierwszego składu Plewkę( z którego wszyscy kibice się śmiali)
Starzyński został sprowadzony pół roku wcześniej jako super zdolny chłopak. I dostawał szansę na treningach. Zanim zadebiutował u Hyballi wszyscy dziennikarze wróżyli mu szybki debiut. Możesz poszukać wypowiedzi Migi. Mówił, że to jest chłopak już do debiutu i wszystkich zaskoczy. Skoro więc pismaki dostrzegły talent to chyba trener musiałby być ślepcem.

wolfy 09.07.2021 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1569245)
Mam jakiś dysonans. Czy naprawdę to co robi Hyballa w Danii wydaje się komuś czymś niezwykłym w środowisku piłkarskim? A wielką aferą jest to, że każe robić piłkarzom pompki i jednemu z nich powiedział, że ma piersi większe niż żona?

Może chodziło o to że obraził żonę?

Jakby to napisać - znajdzie się kilku trenerów w Polsce i jeszcze więcej na Świecie którzy nie są specjalnie mili dla zawodników. Nie wiem jak jest teraz, ale swego czasu Probierz był niezłym burakiem, że o dawnych czasach Smudy czy Wójcika nie wspomnę. Karne bieganie etc. to chyba wszyscy stosowali, jak przeczytałem o karach fizycznych to myßlałem że ich kijem bił :D

A Hall gdzie teraz gra?

P.S. Jednak poszedłbym tropem cycków żony piłkarza, bo niby skąd Hybala wie?

skarabeus 09.07.2021 14:20

Zacznijmy od tego, jak to jest mozliwe, ze zawodowy pilkarz jest tak zatluszczony ze ma cycki?

Ja mu sie troche nie dziwie. Sam bym nie tolerowal takiego poziomu olewactwa dbania o siebie.

A ze ma niewyparzony jezor i krotki lont plus w Dani wychowuje cip.euncje a nie mezczyzn to taki efekt, ze jak ktos na nich pokrzyczy i wymaga to jest placz :D

serek.c2 09.07.2021 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1569242)
Nigdzie nie brnę tylko przypominam jak było. Zamiast do zwolnienia używać argumentu takiego jak teraz Duńczycy to postanowiono wykorzystać brak wyników, co poskutkowało 13 miejscem.

Wiem wiem dalej się wygłupiam...

Oczywiście, że się wygłupiasz.

krysztal 09.07.2021 15:47

Zacznijmy od tego że takie metody i krzyki są raczej oznaką słabego charakteru właśnie Hyballi.Tak drodzy wyznawcy kościoła hyballistów ja to was w tej chwili nawet podziwiam za nieskażoną wiarę w waszego bożka,pora jednak zdać sobie sprawę z tego że jedyną cipką jest właśnie niemiiecki trener

krysztal 09.07.2021 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1569250)
Zacznijmy od tego, jak to jest mozliwe, ze zawodowy pilkarz jest tak zatluszczony ze ma cycki?

Ja mu sie troche nie dziwie. Sam bym nie tolerowal takiego poziomu olewactwa dbania o siebie.

A ze ma niewyparzony jezor i krotki lont plus w Dani wychowuje cip.euncje a nie mezczyzn to taki efekt, ze jak ktos na nich pokrzyczy i wymaga to jest placz :D

Widać jakie to cip.euncje -jak to napisałeś -po tym jak grali na Euro...

majkelson777 09.07.2021 16:17

https://ekstrabladet.dk/sport/fodbol...sbjerg/8694201

Cytat:

Fotografering af afklĂŚdte spillere, slag mod spillere, udskamning foran holdkammeraterne, verbal tortur og et trĂŚningsprogram sĂĽ hĂĽrdt, at skaderne vĂŚlter ind.
Google tłumacz:
Cytat:

Fotografowanie rozebranych zawodników, bicie przeciwko zawodnikom, zakłopotanie przed kolegami z drużyny, tortury słowne i program treningowy, który jest tak poważny, że robisz sobie krzywdę.
Oczywiście nikt nie powinien mieć wątpliwości co do zwolnienia. Delikatnie jednak przypomnę, że ktoś go zatrudnił :/

Arkadiusz.Czerepach 09.07.2021 16:20

hehe to sa jakieś jaja :)

Ogryzek 09.07.2021 17:28

Jaja to są jak niektórzy tutaj spośród hyballlstów zjedliby harę z chodnika byle nie napisać - myliłem się. Z pozoru większość z nich to inteligentni ludzie, kojarzący fakty i wiedzący co to logika. A tu taki zonk.
(pomijam skarabeusa bo to intelektualna cipka pozer z "gołą dupą" który okazał się zwykłym frajerem)

Z drugiej strony podczas procesów różnych guru, nawet po udowodnieniu wielu manipulacji - wciąż pozostawali przy nich wierni uczniowie :)

Ot taki fenomen psychologiczny. Wszyscy knują, Boniek knuje, liga - wszyscy żeby zaszkodzić "mojemu" guru. Żadnej refleksji tylko dalej ślepa wiara. Coś na kształt syndromu sztokholmskiego. Ciekawostka dla psychologów.

doktor granat 09.07.2021 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1569250)

Zacznijmy od tego czy wiesz o którego konkretnego piłkarza chodzi = wiesz jak wygląda i że ma np. 10kg nadwagi, jest zapuszczony itp.?
Jeśli nie to piszesz bzdury o czymś o czym nie masz pojęcia (ja też nie więc nie będę stawał po niczyjej stronie).
W Danii są po prostu inne-normalne standardy współżycia społecznego i o chamie mówi się, że jest chamem, a potem jak się nie opamięta po prostu wystawia się go za drzwi.
U nas jest do tego chamstwa jakieś chore podejście, w zasadzie szeroki wachlarz podejść z podziwem i szacunkiem włącznie, a potem się dziwimy, że ekonomicznie i na ogół piłkarsko też jesteśmy ileśdziesiąt lat za Danią itp.

wolfy 09.07.2021 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1569261)
Zacznijmy od tego czy wiesz o którego konkretnego piłkarza chodzi = wiesz jak wygląda i że ma np. 10kg nadwagi, jest zapuszczony itp.?
Jeśli nie to piszesz bzdury o czymś o czym nie masz pojęcia (ja też nie więc nie będę stawał po niczyjej stronie).
W Danii są po prostu inne-normalne standardy współżycia społecznego i o chamie mówi się, że jest chamem, a potem jak się nie opamięta po prostu wystawia się go za drzwi.
U nas jest do tego chamstwa jakieś chore podejście, w zasadzie szeroki wachlarz podejść z podziwem i szacunkiem włącznie, a potem się dziwimy, że ekonomicznie i na ogół piłkarsko też jesteśmy ileśdziesiąt lat za Danią itp.

A ja głupi myślałem, że przez II W.Ś. i to że zamiast planu Marshalla mieliśmy czystki Stalinowskie i kolektywizację. Jak to się człowiek uczy przez całe życie.
Idąc dalej - Szwajcarzy pewnie dzięki tolerancji i LGBTQ są tacy bogaci.

PAWEŁ 09.07.2021 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1569261)

No ja na np. pedała mówię pedał i co ?? Tzn jestem chamem czy jak ? :D

Arkadiusz.Czerepach 09.07.2021 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1569265)
A ja głupi myślałem, że przez II W.Ś. i to że zamiast planu Marshalla mieliśmy czystki Stalinowskie i kolektywizację. Jak to się człowiek uczy przez całe życie.
Idąc dalej - Szwajcarzy pewnie dzięki tolerancji i LGBTQ są tacy bogaci.

LGBTQIA

homofobie :>

piotek 10.07.2021 08:24

Co ciekawe prezes Duńczyków stwierdził, że skarżą się piłkarze, którym nie chce się pracować ��

krysztal 10.07.2021 09:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1569274)
Co ciekawe prezes Duńczyków stwierdził, że skarżą się piłkarze, którym nie chce się pracować ��

Nie ........skarżą się wszyscy tylko prezes bagatelizuje sprawę

Drozd 10.07.2021 12:20

Nie to co u nas... Od razu podjęto środki zaradcze, przegraliśmy kilka meczów z rzędu i wiadomym się stało że trener sie nie nadaje.

speedfashion 10.07.2021 12:37

Prezes Esbjerg FB na razie zadeklarowal pelne poparcie dla Hyballi. Czterech zawodnikow zostalo odsunietych od pierwszego skladu (mieli dosc mocna pozycje w szatni). Jest to tlumaczone zmiana stylu gry, ale "kazdy ma dostac szanse na gre".

Mimo wszystko chyba za wczesnie, aby wyciagac jakiekolwiek wnioski.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl