Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

JOSE 841 09.10.2011 16:28

co do Maków to raczej pójdą w ślady Błaszczykowskiego,Lewandowskiego, Piszczka i Peszki .Ostatnio Makowie przejawiali chęć gry w Hercie Berlin .Zresztą mało prawdopodobne jest by Makowie byli zainteresowani grą w Wiśle i to żeby ktoś z Wisły był zainteresowany Makami

fcb4 10.10.2011 14:21

http://www.transfermarkt.de/de/lukas...er_178518.html

szczepek19 11.10.2011 21:04

http://www.youtube.com/watch?v=5KgwYYy9Oio zwróćcie na strzelca 1 i 5 bramki ( Mike Havenaar 16 ), facet gra w bardzo przeciętnym klubie J-League i jest wart niecały milion €, o ile się nie mylę to v-ce lider strzelców ligi japońskiej, przydałby się taki napastnik, wysoki :)

tofik 12.10.2011 08:07

Ja sobie myślę tak:
Zamiast szukać starych wypalonych piłkarzy zagranicznych, czy innych "nazwisk które przyciągną na trybuny"
lepiej wykorzystać okazję, że Kuba jest niezadowolony w Dortmundzie i ściągnąć go z powrotem.
Legia mogła się wykosztować na dziada Ljuboje który robi różnicę, my się wykosztujmy na jednego z nielicznych Polaków którzy to robią.
Plusy:
Kuba zadowolony bo wraca do klubu z którym się identyfikuje, regularnie gra i jest gotowy na Euro. A przy tym dobrze zarabia.
Wisła zyskuje świetnego skrzydłowego, aplauz kibiców, a Kuba przyciąga ludzi na trubuny bardziej niż podstarzały stranieri.
Chyba nie muszę dodawać : skrzydła Melikson - Błaszczykowski - miazga.

tomasz_19 12.10.2011 08:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1174239)

http://www.youtube.com/watch?v=iNzbwgAgfTE

przydałby się, jest w formie

art 12.10.2011 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1176004)
Ja sobie myślę tak:
Zamiast szukać starych wypalonych piłkarzy zagranicznych, czy innych "nazwisk które przyciągną na trybuny"
lepiej wykorzystać okazję, że Kuba jest niezadowolony w Dortmundzie i ściągnąć go z powrotem.
Legia mogła się wykosztować na dziada Ljuboje który robi różnicę, my się wykosztujmy na jednego z nielicznych Polaków którzy to robią.
Plusy:
Kuba zadowolony bo wraca do klubu z którym się identyfikuje, regularnie gra i jest gotowy na Euro. A przy tym dobrze zarabia.
Wisła zyskuje świetnego skrzydłowego, aplauz kibiców, a Kuba przyciąga ludzi na trubuny bardziej niż podstarzały stranieri.

Plus kapitan pełną gębą, bo wiadomo, że Sobolewski już bliżej niż dalej końca kariery.

tomasz_19 16.10.2011 21:56

Świerczok z Poloni Bytom dziś znów skuteczny... 10 i 11 bramka w sezonie... jestem ciekaw czy któryś z naszych go ogląda chociaż... Chłopak ma 18 lat i świetnie rokuje

Fiti 16.10.2011 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1176004)
Ja sobie myślę tak:
Plusy:

Nie wiem ile płacą mu w Borussi ale nie sądzę żebyśmy byli w stanie dać mu więcej niż połowę ...

westersyl 17.10.2011 09:09

Na dzień dzisiejszy uważam że jest dwóch zawodników w polskiej lidzę w tych teoretycznie słabszych klubach którzy potrafią zrobić różnice. Są nimi Razac Traore, który po kontuzji wszedł do składu Lechii i jego drużyna zaczęła grać inaczej. Oraz Marko Cetkovic, nie piszę to dla tego że chwalili goscia w C+, po prostu chłopak pokazał dobrą technikę oraz przegląd pola. Warto mu się przyjrzeć bliżej i to szybko. Co do Traore, dla mnie to świetny zawodnik do ataku pozycyjnego i szybko odnalazłby w spólny język z takimi zawodnikami jak Iliev czy Melikson.
Do tego wypożyczenie, odkupienie Pawła Brożka byłoby fajną opcją. Kuba to jednak chyba zbyt wysokie progi. Choć pewnie dużo zależałoby od determinacji właściciel oraz planów na przyszłosc.

rafal777 17.10.2011 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1177782)
Na dzień dzisiejszy uważam że jest dwóch zawodników w polskiej lidzę w tych teoretycznie słabszych klubach którzy potrafią zrobić różnice. Są nimi Razac Traore, który po kontuzji wszedł do składu Lechii i jego drużyna zaczęła grać inaczej. Oraz Marko Cetkovic, nie piszę to dla tego że chwalili goscia w C+, po prostu chłopak pokazał dobrą technikę oraz przegląd pola. Warto mu się przyjrzeć bliżej i to szybko. Ja po tym co on pokazał bym go po prostu już zarzucił na niego sieci.

Do tego wypożyczenie, odkupienie Pawła Brożka byłoby fajną opcją. Kuba to jednak chyba zbyt wysokie progi. Choć pewnie dużo zależałoby od determinacji właściciel oraz planów na przyszłosc.

Po co nam Kuba? Gdyby podpisał na 3 lata ok, ale tak? Na pół roku i potem znów kogoś szukać? Ja bym brał Kupisza. Na pewno rywalizacja z Kirmem byłaby dobra dla drużyny. Kupiłbym tez Sobotę. Do środka wziąłbym Milę albo Kazimierczaka i mamy 3 solidne wzmocnienia i to polskimi graczami. Na lewą obronę ściągnąłbym jakiegoś 20 letniego poslkiego noname z niższej ligi i dał mu szansę, Gorzej od Diaza na pewno nie będzie grał a kasy się zaoszczędzi.

River 17.10.2011 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1177728)
Świerczok z Poloni Bytom dziś znów skuteczny... 10 i 11 bramka w sezonie... jestem ciekaw czy któryś z naszych go ogląda chociaż... Chłopak ma 18 lat i świetnie rokuje

Zaloze sie, ze chlopak dogra sezon w Polonii, skonczy z ok. 20 bramkami i trafi latem to jaiegos Gornika, Ruchu, Jagiellonii itp i w pierwszym sezonie zacznie robic furore w naszej lidze. Skoro chlopak ma dopiero 18 lat i strzela bramki co prawda tylko w I lidze to jednak i tak mimo tak mlodego wieku musi cos w sobie miec.
Jednak znajac realia to my go przegapimy lub w ogole sie nim nie zaintersujemy bo po .... i za 2-3 lata bedziemy spogladac w jego strone kiedy on bedzie gral juz w innym klubie Ekstraklasy i bedzie trudny do wyciagniecia za sensowne pieniadze.

transmisje 17.10.2011 13:20

Kilka razy oglądał go podczas meczów Bakero.

szprotson 17.10.2011 13:53

świerczok żyd

pan Dudi 17.10.2011 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1177895)
Zaloze sie, ze chlopak dogra sezon w Polonii, skonczy z ok. 20 bramkami i trafi latem to jaiegos Gornika, Ruchu, Jagiellonii itp i w pierwszym sezonie zacznie robic furore w naszej lidze. Skoro chlopak ma dopiero 18 lat i strzela bramki co prawda tylko w I lidze to jednak i tak mimo tak mlodego wieku musi cos w sobie miec.
Jednak znajac realia to my go przegapimy lub w ogole sie nim nie zaintersujemy bo po .... i za 2-3 lata bedziemy spogladac w jego strone kiedy on bedzie gral juz w innym klubie Ekstraklasy i bedzie trudny do wyciagniecia za sensowne pieniadze.

Na 99% będzie tak, jak mówisz.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1177906)
świerczok żyd

Jaki żyd, jak hanys?

A to, że był u nich i się nie załapał, to chyba idealna rekomendacja? :D To tak, jakby go Skorża na testach odrzucił. Brać!

Ktoś się orientuje do kiedy Kurto ma ważny kontrakt? Bo coś mi się wydaje, że do lata 2012, a o ewentualnym jego przedłużeniu cicho... Wiadomo, że nie pasuje do koncepcji trenera, bo jest młody, utalentowany i jest Polakiem, ale może jednak warto by mu nową umowę zaproponować?

westersyl 17.10.2011 14:02

Cytat:

Ktoś się orientuje do kiedy Kurto ma ważny kontrakt? Bo coś mi się wydaje, że do lata 2012, a o ewentualnym jego przedłużeniu cicho... Wiadomo, że nie pasuje do koncepcji trenera, bo jest młody, utalentowany i jest Polakiem, ale może jednak warto by mu nową umowę zaproponować?
Zostańmy tylko przy tym że jest młody i jest Polakiem. O jego talencie krążyły naprawdę mity a widziałem kilka jego meczów i nie było takiego w którym nie grałby skandalicznie słabo. Nie wiem czy w klubie zaczęli już szukać młodego bramkarza za Kurto, w każdym razie powinni to zrobić już bardzo dawno. To że gra w młodzieżówce to chyba działa tylko na zasadzie magi nazwy Wisły Kraków..... :/

Ostatnim zawodnikiem z ME który miał naprawdę "coś" w sobie był Sebastian Leszczak, tylko w głowie ma naprawę pustkę albo ludzie dokoła niego zrobili mu krzywdę.

tomasz_19 17.10.2011 20:19

zapomniałeś o Jończyku, który gdyby nie złapał kontuzji to już teraz byłby wyróżniającą się postacią w naszej skopanej... szkoda, że ktoś nie poszedł po rozum do głowy i nie dał mu profesjonalnego kontraktu...

allon 18.10.2011 03:27

Świerczoka obserwują skauci Naszego klubu. Jeśli będzie wart zachodu i cena nie będzie zaporowa to być może do Nas zawita

Lysy 18.10.2011 13:55

Ja p... jak ten Świerczok gra głową! Od czasów Marcelo nie mieliśmy piłkarza o takich umiejętnościach. Brałbym bez zawahania, bo z każdym meczem jego cena będzie rosnąć.

http://www.youtube.com/watch?v=9kvso...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=ATva_...ayer_embedded#!

Tominho 18.10.2011 14:46

Chciałbym zaznaczyć, że Jakub Świerczok grał w juniorach Cracovii Kraków (prawie 2 sezony). Jeśli jest w jakiś sposób związany z tym klubem, to wątliwe jest, aby zdecydował się na grę w Wiśle. Poza tym fakt ten, mógłby źle wpłynąć na relacje piłkarz - kibice Wisły.

brylant17 20.10.2011 20:07

Kochany zarządzie Wisełki Kraków proszę nie sp... tego i kupcie Dudu Bitona nawet jak kosztuje 1,5 miliona euro.Mówię wam zwróci się to i to z zyskiem.

szlaQ 20.10.2011 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tominho (Post 1178380)
Chciałbym zaznaczyć, że Jakub Świerczok grał w juniorach Cracovii Kraków (prawie 2 sezony). Jeśli jest w jakiś sposób związany z tym klubem, to wątliwe jest, aby zdecydował się na grę w Wiśle. Poza tym fakt ten, mógłby źle wpłynąć na relacje piłkarz - kibice Wisły.

No już bez przesady 2 sezony w juniorach grał ... to związany po byku:rotfl: Chłopak jest ze Śląska grał w kilku klubach już ...

Sancezz 21.10.2011 16:40

Brać bez zastanowienia Ilari Äijälä. Co sezon gościu ma zainkasowane na koncie ok 10 asyst grając na pozycji lewego obrońcy. A Diaz, Pjialic to nie to... Prawa strona obstawiona przez Jovanovica a do środka sprowadzić jeszcze Mihai Pintilii'ego

Czemu by też nie przetestować Kurzawy z Lens
http://www.transfermarkt.de/de/layvi...er_126710.html

19sebawro06 21.10.2011 17:19

ja bym spróbował wyjąc Mile w miejsce Garguły ale to raczej nie możliwe

szczepek19 21.10.2011 18:31

http://this11.com/boards/abBrtErajI.jpg Dla mnie taka 11 byłaby bardzo optymalna ;)

Dla tych którzy nie znają nazwisk Mike Havenaar i Tadanari Lee: Obaj są jednymi z najskuteczniejszych napastników J-League, 1 jest Havenaar z 16 trafieniami, 3 jest Lee z 13. Havenaar ostatnio w swoim 3 występie w kadrze strzelił dwie bramki ( ma 194 cm i ma 24 lata gra w Ventforet Kofu jednym ze słabszych klubów tamtejszej ligi, oraz ma korzenie holenderskie ) Tadanari Lee to napastnik Sanfrecce, w ostatnich latach bacznie obserwowany przez Herthę, ostatecznie nie zakupiony, a szkoda bo piłkarz bardzo bramkostrzelny.

PS: Ciastek dzięki za poprawę, Mea Culpa... Jovanović, nie Jovanić, już mi się myli :D

Ciastek1 21.10.2011 18:57

Kolejny geniusz taktyczny który wystawia na stoperze naszego rezerwowego bramkarza .

tomasz_19 21.10.2011 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 1179774)
http://this11.com/boards/abBrs2FaoU.jpg Dla mnie taka 11 byłaby bardzo optymalna ;)

Dla tych którzy nie znają nazwisk Mike Havenaar i Tadanari Lee: Obaj są jednymi z najskuteczniejszych napastników J-League, 1 jest Havenaar z 16 trafieniami, 3 jest Lee z 13. Havenaar ostatnio w swoim 3 występie w kadrze strzelił dwie bramki ( ma 194 cm i ma 24 lata gra w Ventforet Kofu jednym ze słabszych klubów tamtejszej ligi, oraz ma korzenie holenderskie ) Tadanari Lee to napastnik Sanfrecce, w ostatnich latach bacznie obserwowany przez Herthę, ostatecznie nie zakupiony, a szkoda bo piłkarz bardzo bramkostrzelny.

wyluzuj trochę, wyjdź na świeże powietrze, znajdź sobie dziewczynę, albo chłopaka, weź głęboki oddech i powiedz trzy razy sensation

Lysy 21.10.2011 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sancezz (Post 1179716)

Tu zmiany są tylko symboliczne. Czyżby nasza ofensywa, oparta na indywidualnych popisach Meliksona , Małeckiego i Ilieva, oraz talencie strzeleckim Bitona, była tak doskonała , że nie trzeba niczego zmieniać? Nie wydaje mi się :)

Sancezz 22.10.2011 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1179823)
Tu zmiany są tylko symboliczne. Czyżby nasza ofensywa, oparta na indywidualnych popisach Meliksona , Małeckiego i Ilieva, oraz talencie strzeleckim Bitona, była tak doskonała , że nie trzeba niczego zmieniać? Nie wydaje mi się :)

a mi się wydaje, że zakup 3 wartościowych zawodników, to bardzo dużo, a trzeba też wziąć pod uwagę, że Biton jest tylko wypożyczony. Nie ma co wymieniać połowy składu, bo sensu w takim działaniu nie ma za wiele.

19sebawro06 22.10.2011 09:34

wykupić Bitona, sprowadzić Mile i w razie zakończenia kariery przez Sobola Kazimierczaka, do napadu tego młodego chłopaka z poloni bytom (nie pamiętam nazwiska) na pewno mielibyśmy z niego pożytek. już interesuje się nim legia i lech i znając naszych działaczy to pójdzie do któregoś z tych klubów a jest to wielki talent

Damian1241 22.10.2011 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez allon (Post 1178209)
Świerczoka obserwują skauci Naszego klubu. Jeśli będzie wart zachodu i cena nie będzie zaporowa to być może do Nas zawita

Skąd wiadomo ze go obserwuja?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl