Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

swój chłop 23.07.2009 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 766869)
. Narazie to Pan Maciej zapisze się w naszej wiślackiej historii jako twórca największek kompromitacji pucharowej.

Temu nie zaprzeczę. Ale znajdź lepszego to Cię ozłocę. Na naszym podwórku porównywalny z Maćkiem moim zdanie jest jeden. Tarasiewicz.
Z uwagą również będę się przyglądał pracy Kafarskiego.
Zatrudnianie Smudy czy Lenczyka to krok do tyłu. Tak myślę.

maciekwisla 23.07.2009 16:40

katastrofa toby była jakby samolot z wiślakami sie roz.......ił tuż po starcie.
To była kompromitacja i tyle.
Wyciagnąć wnioski, może kogoś sprzedać, siąść chłopakom na ambicji i niech walczą o 3 tytuł z rzędu.

!!IRIVER!! 23.07.2009 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 766874)
Czy to czasem nie Putin wyj*bał i zmienił ten cały ruski odpowiednik naszego PZPN + kadre trenerów? Bo doszli do półfinału ostatnio na euro2008 i coś takiego mi się o uszy obiło

też coś o tym słyszałem, tam jak widać się dało i mimo, że ruskich jako narodu nienawidzę, tak za to Putina cenię niezwykle. Są w kraju rzeczy ważne i ważniejsze, a nie jak u nas - kasa, kasa, kasa i wygodny stołek, a w zamian opierdalanie się.

Gwiaździsty 23.07.2009 16:50

Cytat:

Temu nie zaprzeczę. Ale znajdź lepszego to Cię ozłocę.
Kiedyś przeważająca większość uważała, że nigdy więcej nie będzie lepszego trenera niż Kasperczak i chciała popełnić zbiorowe harakiri gdy został zwolniony. Nie wyobrażała sobie dalej funkcjonowania klubu bez Henrego. Teraz też jest podobnie. Sądze, ze w Europie znalazłby się trener i to nie tej zachodniej.Wystarczy popatrzeć się na sukcesy w pucharach naszych sąsiadów, które prowadzą często tamtejsi trenerzy. Zresztą, gdy sie nie próbuje to zawsze można stwierdzić, ze nie ma lepszego od obecnego.

saklak1906 23.07.2009 16:53

Cytat:

Z trenerem, który teraz jest.
Skorza zasluzyl na danie mu szansy, a i narazie na lepszego nas nie stac a zatrudniac innych polskich trenerow to krok w tyl

Cytat:

Z innym człowiekiem od skautingu.
Tu widzialbym Smude bo ten czlowiek umie znalesc dobrych grajkow

Cytat:

Z innym człowiekiem jako prezesem.
Na prezesa potrzeba czlowieka ktory ma wizje rozwoju a nie oszczedzania na wszystkim

fitiusz 23.07.2009 16:57

Witam,
Rzadko się udzielam na forum, ale po wczorajszej wtopie chcę coś napisac...Myślę, że przebudowa drużyny, nie totalna, ale taka częściowa by się przydała. Jak już wspomnialiscie wyżej, pierwsi w kolejności to bracia B, Cantoro czyli osobnicy którzy dorastali w klimacie Wielkiej Wisły z Żurawskim, Kosowskim..Dorastając przejeli niestety tę samą cechę, co wymienieni czyli lekceważnie słabszych i swoje zadufanie w siebie i przekonanie, że wszystko im się nalezy oraz to, że wszyscy są do ruszenia tylko nie oni. Dlatego ktoś, kto ma takie możliwości, powinien jak rolnik, usunąc wszystkie chwasty z drużyny. Tak by Ci młodzi piłkarze, nauczyli się, że nie ważne jakim przeciwnikiem się gra to na boisku trzeba zostawić serce. Potrzebni są młodzi walczący oraz i ci doświadczeni, którzy będą potrafili dowodzić w każdym meczu i tylko takich należałoby zostawić w klubie.

swój chłop 23.07.2009 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 766888)
Sądze, ze w Europie znalazłby się trener i to nie tej zachodniej.Wystarczy popatrzeć się na sukcesy w pucharach naszych sąsiadów, które prowadzą często tamtejsi trenerzy. Zresztą, gdy sie nie próbuje to zawsze można stwierdzić, ze nie ma lepszego od obecnego.

Jak poprzednio tak i teraz się zgodzę. Tylko musimy brać pod uwagę, że wspomniani przez Ciebie trenerzy w tym momencie mają swoje kluby, a nas nie stać na wykupywanie trenerów czy zatrudnianie wolnych trenerów pokroju Liczki. Choc temu ostatniemu składam szacunek za poznanie się na talencie Kuby i odwagę stawiania na niego od samego początku jego gry w Wiśle.
Na dzień dzisiejszy osoba Skorży, mimo wczorajszego blamażu, jest w dalszym ciagu odpowiednia dla naszego Klubu. To bardzo ambitny człowiek, z całą pewnością, gdyby dane mu było dalej u nas pracować, będzie się z całych starał zatrzeć wczorajszą hańbę.

WiślakMyślenice 23.07.2009 17:00

Od scoutingu? A co z gościem od scoutingu, który w poprzednim okienku ściągnął do Amiki m.in. Stilić-ia, Lewandowskiego? Były popodbno prowadzone jakieś rozmowy. Co jak co, ale ja jestem zwolennikiem Bednarza, a przeciwnikiem Kazimierskiego i Wilczka. Skorża? Tu mam mieszane uczucia. Z (nie oszukujmy się) nienajmocniejszego składu zdobył MP. Ale czy to wystarczy na europejskie puchary? Dalej nie mogę odżałować Petrescu, który jako jedyny dawał popalić naszym "gwiazdeczkom" podczas treningu.

kieu 23.07.2009 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 766903)
Od scoutingu? A co z gościem od scoutingu, który w poprzednim okienku ściągnął do Amiki m.in. Stilić-ia, Lewandowskiego? Były popodbno prowadzone jakieś rozmowy.

Wylądował bodajże w Arce.

WiślakMyślenice 23.07.2009 17:06

No to brawo ! ;/

CzłowiekBC 23.07.2009 17:16

Smuda nadaje się ale na prezesa lub dyrektora sportowego naszego klubu. Ma do niego zaufanie Cupiał- co w sprawach transferowych jest nieocenione.

Ci, którzy tu pisali jak jest świetnie, teraz chyba popełnią zbiorowe samobójstwo - takiej ilości głupot tzn. od zdobycia mistrzostwa polski do wczoraj na forum nie było od dawna.

Super polityka transferowa ostatnich 3 lat doprowadziła do tego że zespół odpadał z roku na rok coraz wcześniej w pucharach a teraz osiągnęło to apogeum klęski finamsowania i zarządzania klubem przez Cupiała i jego podwładnych.

Dziś też dowiedzieliśmy się tzn. przynajmniej ja, że od stycznia tego roku za sprawy transferowe w pełni odpowiadał Skorża - to on razem z Kazimierskim był przeciwnikiem Nurkovica w Wiśle i innych transferów.

Bednarz nie miał w ostatnim czasie nic do powiedzenia tak jak przed odejściem Mielcarski.

Zawodnicy nas olali, podobnie jak właściciela teraz zobaczą jak to się skończy - Oj, będą płakać do śmierci nocami!!!

P.S. teraz to sobie piłkarzyki mogą przepraszać ale to i tak nikomu nie pomoże.

IncognitoTSW 23.07.2009 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 766892)

Tu widzialbym Smude bo ten czlowiek umie znalesc dobrych grajkow

Marka Citkę...

Smuda to trener, nie scout. Nie w tym jego siła

WiślakMyślenice 23.07.2009 17:26

Trenerem powinien być ktoś pokroju Dana Petrescu, żeby zapier*****i na treningach i podczas meczów. Scoutem tak jak ten w Amice przed rokiem, gdzie za niewielką sumę wynalazł nowych gwiazdorów ligi.
Ograniczyć uprawnienia RN, osteteczną decyzję powinien mieć BC i prezes z prawdziwego zdarzenia, który zna się na rzeczy i interesuje się dobrem, rozwojem drużyny oraz liczył się ze zdaniem scouta.

tsw biała gwiazda 23.07.2009 17:28

Maciej Skorża powinien zostać przynajmniej dlatego ,że gdyby nie ostatni miesiąc to nawet w el. ligi mistrzów byśmy nie zagrali. Na prezesa wziąłbym nawet engela byle wilczek nie został. Na dyrektora sportowego zatrudniłbym mielcarskiego albo nawet lepiej tak jak kolega pisze powyżej smude. Na pewno cupiał dałby większy kredyt zaufania niż bednarzowi. Na trenera bramkarzy kogoś z polski lub z zachodu jeszcze dobrzy by było gdyby był byłym reprezentantem może szczęsnego. A na skauta czyżniewskiego i postarał się podpisać kontrakt z firmą sports interactive.

podszywacz 23.07.2009 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 766919)
Trenerem powinien być ktoś pokroju Dana Petrescu, żeby zapier*****i na treningach i podczas meczów. Scoutem tak jak ten w Amice przed rokiem, gdzie za niewielką sumę wynalazł nowych gwiazdorów ligi.
Ograniczyć uprawnienia RN, osteteczną decyzję powinien mieć BC i prezes z prawdziwego zdarzenia, który zna się na rzeczy i interesuje się dobrem, rozwojem drużyny oraz liczył się ze zdaniem scouta.

Chłopcze, ochłoń trochę. Żądaj jeszcze wprowadzenia chłosty, szubienic, samosądów i anarchii.

damian755 23.07.2009 17:50

chyba was co nie których pojebało sprzedać braci Ćwieląga Diaza i jeszcze kogo może wszystkich za koleją i odać licecje komus innemu kibice sezonowi jak Skorża zdobył 2 MP to był zajebisty jak Brożek 2 razy korone króla szczelców też był fajny a jak by teraz odszedł to część by napisała że zdrajca jak Franek.

Lemur 23.07.2009 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CzłowiekBC (Post 766912)
Smuda nadaje się ale na prezesa lub dyrektora sportowego naszego klubu. Ma do niego zaufanie Cupiał- co w sprawach transferowych jest nieocenione.

Zgadzam się z tym. W tej roli rzeczywiście Smuda może pomógłby Wiśle. Jeśli ma dobry wpływ na Cupiała, to też nie byłoby bez znaczenia.

Cytat:

Ci, którzy tu pisali jak jest świetnie, teraz chyba popełnią zbiorowe samobójstwo - takiej ilości głupot tzn. od zdobycia mistrzostwa polski do wczoraj na forum nie było od dawna.
Na Twoim miejscu nie liczyłbym, że najwięksi apolegoci polityki RN Wisły w ostatnich latach na forum, tacy jak Konrad, Wolfy, Wyar, Kristos lub Bob to ja, kiedykolwiek odwołają swoje głupoty, wyciągną z nich wnioski i przeproszą osoby, które wyśmiewalii. Obawiam sie, ze nie sa do tego zdolni. Za parę dni znów wrócą do swojej skompromitowanej gadki, jak zawsze.

Selene 23.07.2009 17:59

Najrozsądniej będzie zastąpić Wilczka Mielcarskim, zostawić Bednarza, zwolnić Kaźmierskiego, sprzedać Pawełka w cholerę, sprzedać Brożka do Rosji za 3mln Euro, kupić za 1mln napastnika młodego, rozwojowego, kupić bramkarza.

Brożek niech się zdeklaruje, czy chce zostać i nie marudzić co chwile o wyjeździe, albo lepiej teraz niech odejdzie i mamy czas na budowanie drużyny na przyszłoroczne puchary, bo znowu Brożek będzie za rok odchodził zamiast skupić się na grze...

Luk4s 23.07.2009 18:02

a tu tak a propo Pawełka i Kazimierskiego taki artykulik
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,68...bramkarza.html

lord damien 23.07.2009 18:02

Histeryzujecie. Ochłońcie tydzień, potem na trzeźwo ocenicie sprawę.

KacpiTSW 23.07.2009 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 766811)
No i super! jednego mniej.
Jeszcze sprzedać takich kopaczy jak Cantoro, Diaz, Jirsak, Pawełek, Brożek, Ćwielong i budować nową drużynę na młodych którym się coś chce i mają jakieś umiejętności

Dlaczego???

WislakP 23.07.2009 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CzłowiekBC (Post 766912)

Dziś też dowiedzieliśmy się tzn. przynajmniej ja, że od stycznia tego roku za sprawy transferowe w pełni odpowiadał Skorża - to on razem z Kazimierskim był przeciwnikiem Nurkovica w Wiśle i innych transferów.

Źródło byś może podał z łaski swojej?

1q2 23.07.2009 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislakP (Post 766967)

BC:D.......

damian755 23.07.2009 18:05

Smuda nie przyjdzie do WIsły bo czeka na reprezentacje

!!IRIVER!! 23.07.2009 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 766966)
Dlaczego???

Bo o ile na polską ligę są jeszcze jako tacy, o tyle na walkę w Europie widać nie. Swoje szanse mieli i nie wykorzystali. Zszargali dobre imię Wisły w Polsce i doprowadzili do szydery nawet na stronach UEFY.
Najbardziej zależy mi w tej chwili na sprzedaży Brożka, choćby za mniejszą kwotę niż można było jeszcze kilka tygodni temu.

Jaro1991 23.07.2009 18:14

Cytat:

Wywody pana Białońskiego w artykule "Wielkie trzęsienie ziemi w Wiśle!" na interii. Tam jest to napisane. Ale wydaje mi się że to co tam zawarte zostało to wierutne bzdury.

emjot 23.07.2009 18:17

Cytat:

o tym samym pisze na Interii Białoński. tytułu art. nie pamiętam coś o rewolucji w Wiśle...

Selene 23.07.2009 18:22

Brożkowi się narobiło. Opuści tonący okręt a miał odejść w chwale wielkiego wiślaka. Ale zonk. Przecież tej porażki już nie wymaże z historii Wisełki. Jeden z bardziej haniebnych dwumeczy. Porażka z amatoramii przy takiej szansie na CL. HAŃBA!! czy to się wogóle da zapomnieć, wymazać, zakopać?

Wojtas 23.07.2009 18:29

Maciek powinien zostac.Ale to nie bedzie mialo wiekszego znaczenia jesli nie bedzie mial kim grac.

Wczoraj chlopaki z Levadii udowlodnili ze checia i ambicja mozna zwyczjanie "wygrysc" awans beda z gory na straconej pozycjii.

Pawel "Premiership " Brozek powinien sie zastanowic jaka role widzi dla siebie w tym zespole,Jesli ma zostac i grac na zasadzie "Ma name is Brozek,Pawel Brozek" i obnosic sie dalej swoja zajebistoscia ,to lepiej niech dla dobra sowjego i kibicow sam poluzuje i odejdzie ,a kase z niego wydac na kogos kto bedzie mial serce zeby u nas grac.
No chyba ze Pawel ma jeszcze ambicje i motywacje ,choc po wczorajszych wypowiedziach moze byc z tym ciezko.

Oprocz tego -kolejny ból w zoładku.bramkarz .To co wyczynia duet Kazimierski-Pawelek powoli nawet zwolennika Maria jak ja-zaczyna zwyczjnie irytowac.
Reformy i zmiany tak-ale powoli i stopniowo.Pozbyc sie fachwcow Kaziemrskiego i Janasa ktory to tak wspaniale "rozpracował " Levadie ze ten klub na dlugo pozostanie nam wszystkim w pamieci.
Ponoc uznał ze nawet jesli levadia wygrala z kims 7;1 to i tak to ogórki i to byl wypadek przy pracy.Nawet nie wiesz pan panie Janas w jakim bledzie byles.

emjot 23.07.2009 18:40

na Giewu jest artykuł o sytuacji w GZabrze i tam takie cóś: Z kolei Wisła Kraków interesowała się pozyskaniem Michała Pazdana. Ale i te rozmowy skończyły się bardzo szybko.

Prezes Jędrzej Jędrych tłumaczy to tak: - Co do Pazdana to trudno za poważne negocjacje uznać jeden nocny telefon menedżera. Nie było tematu. Ja muszę mieć na uwadze dobro Górnika, a nie myśleć, żeby na transferze skorzystała Wisła - mówi szef Górnika
.
Jezus Maria... Pazdan?? ten PAZDAN vel international level??
chyba ktoś się mocno w głowę uderzył....

Selene 23.07.2009 18:42

W sumie to Wisła może być bardzo silna w tym roku w lidze. Po wyleczeniu Garguły Singlara Boguskiego i zakontraktowaniu Alvareza wydaje mi się, że będziemy dobrze grać. Trzeba walczyć o mistrza.

W sumie najlepiej było by teraz sprzedać Brożka. Ale pewnie nie ma chętnych więc trzeba będzie poczekać do zimy. Co z dziurą budżetową to nie mam pojęcia.

TSWojtas 23.07.2009 18:46

Pawełek i Łobo wypad z klubu . Mam nadzieje ze nowy trener zrobi z nimi porządek

Indy84 23.07.2009 18:57

Co się stało nagle z tym poparciem dla Pana Macieja, które jeszcze tak niedawno głośno skandowaliśmy??? Ten facet naprawdę zasługuje na nasz szacunek i nasze wsparcie. "Dał ciała", sam się do tego przyznał. Ale kiedy Sir Alex Ferguson "daje ciała" nikt nie chce wywalić go na zbity pysk. Dajcie mu spokojnie pracować, dajcie mu materiał do pracy(to do BC i RN). A my powinniśmy dalej okazywać mu wsparcie.

wolfy 23.07.2009 19:04

O tak, panowie, zabrakło nam pałera, żeby wygrać dwumecz z mistrzem Estonii.
Naprawdę, niektórzy powinni pomyśleć zanim coś napiszą. Na przykład nad tym, że w takim wypadku aby awansować trzeba byłoby wymienić niemal cały skład. Wszak w następnych rundach czekają o wiele silniejsi przeciwnicy...

Do tego wszelkie plany w stylu "zainwestujmy kilka baniek euro, odkujemy się w Lidze Mistrzów" wydają się jeszcze zabawniejsze, niż były dwa tygodnie temu.
Skorża mając piłkarzy na pierwszym treningu wzorowo by ich zajechał, wszak "Junior" Estończyków rozpracował i wyszło mu, że czekają nas jeszcze dwa sparingi( dobrze, że Kirm i Jop dotarli do nas później, mieli przynajmniej siłę się ruszać podczas meczu).
W dobie kryzysu te kilka baniek euro to byłby dla nas duży problem...

Cóż, transfery teraz będą, tyle że raczej z klubu, tak więc nie będziecie narzekać na nudę panowie.
Pozdrawiam.

qchar90 23.07.2009 19:06

Ty wolfy wiesz co bedzie...jestes jasnowidzem?
kiedys za jasnowidztwo zostałem zbanowany.
Nikt nie wie co jest w głowie Cupiala.
Należy czekać na jakieś stanowisku klubu. A nie wróżyć z fusów.

wolfy 23.07.2009 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 767027)
Ty wolfy wiesz co bedzie...jestes jasnowidzem?
kiedys za jasnowidztwo zostałem zbanowany.
Nikt nie wie co jest w głowie Cupiala.
Należy czekać na jakieś stanowisku klubu. A nie wróżyć z fusów.

Jasnowidzem? Wilczek sam wspominał, że raczej kogoś sprzedają.
Stanowiska klubu w tej sprawie nie poznasz, bo takich rzeczy nie podaje się oficjalnie.

Inna sprawa, czy będą chętni...

Wiślak-1990 23.07.2009 19:09

Ja już kiedyś pisałem dajmy na to że kupimy piłkarzy za 3 mln€ i co dalej mamy już ligę mistrzów? Jak byśmy ich kupili i rezultat by był taki sam jak teraz to co wtedy? jedyne wyjście to by było sprzedaż połowy składu żeby znowu się nie zadłużać.

RAFi89 23.07.2009 19:12

Co do wyprzedaży to jest jedno ale, kto tych grajków kupi? Cupiał jeśli by chciał robić wyprzedaż to napewno nie za darmo. Na ten moment to może chętni znajdą się na Macelo, Pawła Brożka i może Diaza. Za pozostałych nikt raczej nie zapłaci. Chyba że oddawalibyśmy ich za darmo byle by się ich pozbyć.

Indy84 23.07.2009 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 767029)
Jasnowidzem? Wilczek sam wspominał, że raczej kogoś sprzedają.
Stanowiska klubu w tej sprawie nie poznasz, bo takich rzeczy nie podaje się oficjalnie.

Inna sprawa, czy będą chętni...

Chodziło chyba bardziej o ruch Pana Cupiała. Jeśli Maciej Skorża zostanie to chyba perspektywy na przyszłość są jaśniejsze niż gdyby poleciał cały sztab szkoleniowy.

wolfy 23.07.2009 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak-1990 (Post 767030)
Ja już kiedyś pisałem dajmy na to że kupimy piłkarzy za 3 mln€ i co dalej mamy już ligę mistrzów? Jak byśmy ich kupili i rezultat by był taki sam jak teraz to co wtedy? jedyne wyjście to by było sprzedaż połowy składu żeby znowu się nie zadłużać.

Zadłużać? A u kogo mielibyśmy się zadłużyć? U TeleFoniki, która sama ma problemy? Żaden bank nam nie da kredytu, jesteśmy wszak niewypłacalni. Nawet stadion jest własnością miasta, a rzeczywista wartość naszych piłkarzy niekoniecznie odpowiada spekulacjom prasowym.
Zadłużać, to się może Real Madryt, albo Barcelona, u nich sama marka klubu ma bardzo wymierną wartość. My moglibyśmy po prostu zbankrutować, a jak się coś takiego kończy możecie zapytać "kolegów" z Widzewa, Pogoni czy GKS-u. Obawiam się, że czasy zmiany szyldów już minęły...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl