![]() |
Na razie tranfery Wisły porażają może władze klubu mają ten sam plan co władze Podbeskidzia "odpuścić ekstraklase i budować drużyne na 1ligę"
|
Może, trzeba podesłać link do arktykułu na [email protected] ? :>
|
Cytat:
|
Nie wiem czy pamiętacie ale nie tak dawno temu Wisła była zainteresowana sprowadzeniem reprezentanta Bułgarii, piłkarza CSKA Sofia. Nazywał się Spas Delev. To 23-letni skrzydłowy. Chłopak grał dobrze ale w czerwcu 2013 roku kończy mu się kontrakt z "Czerwonymi" i on nie chciał go przedłużyć. Wywalili go do rezerw i gra w III lidze. Może warto by pomyśleć Panie Bednarz ... ?
Spas Delev |
Cytat:
|
Deleva chciała ściągnąć Amica. Jego agent zaśpiewał im 350k euro rocznie (i pewnie nieliche pieniądze za podpis i za prowizje). Pyry popukały się w głowę i odesłały 'agenta' w diabły. Tym sposobem całkiem niezły piłkarz zostaje pół roku bez kontraktu - po prostu klubów nie stać/nie chcą mu dać tyle ile razem z agentem żądają.
Co dodaje smaczku całej sprawie - w internecie można znaleźć, że w Turcji zarabiał 300k euro rocznie. Trzeba być idiotą, żeby po kompletnie nieudanym pobycie w bogatym klubie żądać od klubów biedniejszych więcej niż chłopak tam zarabiał. |
Cytat:
|
Dla mnie informacją dnia jest fakt, że Frederisken nie zjawił się na pierwszym treningu gdyż Łysy chce rozwiązać z nim kontrakt.
Nie liczę na pozyskanie nowego obrońcy w jego miejsce, więc mam nadzieję, że szansę dostanie Piotr Żemło albo Bartłomiej Kolanko. |
Mniej FM-a kolego. Grajmy od razu Młodą ekstraklasą. Wyniki gwarantowane. Qwa, ze skrajności w skrajność. U Cupiała ledwo to dzierżę, ale u innych braci po szalu to już przesada.
|
Cytat:
Ale oczywiście granie tylko zawodnikami z ME może skończyć się I ligą... |
wolni są Cotra i Todorovski,obaj są do wzięcia.
http://www.90minut.pl/news/203/news2...u-Polonii.html obaj sa chyba solidniejszymi bocznymi obrońcami niź Fred i Jova |
Cytat:
|
Cytat:
Przy obecnym stanie rzeczy wolę, aby na miejsce Frederiksena wskoczył właśnie Kolanko bądź Żemło niż dajmy na to kolejny pseudokopacz typu Frederiksen... Osobiście też marzą mi się jakieś wzmocnienia (wzmocnienia a nie ściąganie szrotu), ale narazie się na to nie zanosi. |
Nie, nie wierzę w żadne SENSOWNE transfery. Jestem nałogowym realistą. W dalszym ciągu wierzę, że Cupiał .......nie zabawkami w kąt i Wisłę przejmie ktoś z olejem do tworzenia wielkiej piłki, a nie ciągnięcia kabla.
|
Cytat:
|
Ja pierrdole, taka koniunktura na rynku, a my tego wykorzystać nie potrafimy.
Po pierwsze, Dwaliszwili - chłop to absolutna peterda, bez klubu, można by upchnąć gdzieś Gułę i mieć kasę na jego kontrakt i jeszcze zostanie... Po drugie, Traore - dać mu kontrakt na poziomie nawet 400k euro (skoro rozmawia z Lechia drugi raz, nie ma wielu ofert), za kolesia nie musimy placic, a po roku mozna na nim zarobic spora kase, czysty biznes Po trzecie Teodorczyk, wart grosze, mozliwe rozwiazanie kontraktu z winy klubu Po czwarte i chyba najwazniejsze, Mila, koles nie chce wiele, a klase reprezentuje naprawde bardzo dobra przeciez Ci 4 zawodnicy sa gwarantem mistrzostwa (wiosny:) i co najwyższe, te transfery to nie żadne si-fi i kasa wcale nie wielka, co wiecej, lepiej grajaca druzyna spowodowalaby, ze pieniadze wydane na transfry/kontrakty zwrocilyby sie blyskawicznie, bo momentalnie wartosc Meliksona, Małeckiego, Traore by wzrosła... |
Każdy głupi by potrafił, Łysy także. Ale Panie nie ma kasy !!!
|
Cytat:
Oj nie nie nie. Porównanie Łysego do głupiego to już lekka przesada. Różnica zasadnicza - głupi jakby miał 100 mln na wydatki to by przez przypadek kupił Messiego. Łysy mając tę samą kwotę co najwyżej zakupiłbym 100 Frederiksenów. |
No nie wiem czy upchnięcie Garguły gdziekolwiek to taka misja dla każdego głupiego. Tylko wy.......enie dyscyplinarne chyba wchodzi w grę, a rozwiązać jego kontrakt może pomóc jedynie prokuratura. Bo przecież nikt nie rozwiąże z nim kontraktu za rzucie gumy ...
Nawet jeden z 4 wymienionych byłby wielkim wzmocnieniem, ale nie będzie bo Jacek. |
skoro z Łobo się dało, to czemu z nim nie?
ludzie, wystarczy chcieć, ale nie, Jacek nie pozbędzie się swojego wielkiego transferu, podpisanie 28 latka na 5 lat z pensją 400k euro z kilkoma dobrymi meczami - mistrzostwo |
Cytat:
|
Już mi się nawet nie chce wypisywać ilu piłkarzy odchodzi po sezonie, bodaj ośmiu. Powiedzmy że jednak z takimi młokosami jak Czekaj i Uryga przedłużą kontrakty choć dziwnie cicho (może łysy zapomniał że trzeba, albo za dużo sobie życzą to by była dopiero parodia). Dodać do tego że jak nie w zimie to w lecie opchnął ze dwóch z trójki Wilk/Melikson/Genkov.
Przecież wtedy zostanie autentycznie skład I-ligowy... W takim przypadku każdy piłkarz zdrowy z doświadczeniem Ekstraklasowym może być na wage utrzymania w przyszłym roku. Bo jak na następny sezon nasza 11-będzie wyglądać tak to spadek gwarantowany. -----------Miśkiewicz Jovanovic-Głowacki-Chavez-Bunoza -------Brud--Chrapek Małecki----Garguła------Szewczyk ------------Genkov a ławka to sami młodzieżowcy... Tymczasem nasze przymiarki to kompletne strzały na oślep i prawdopodobnie kontrakty dla jakiś nowych na pół roku. Na co my liczymy? |
Oj jak Jacuś zostanie to wyobrażam już sobie szukanie bramkarza na ławkę, nie chcę tego przeżywac :(
|
może warto sie zainteresować liderem strzelców 2 ligi zach.-Robertem Hirszem z Bytovii ?
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7110 troche z twarzy podobny do Marcina Kuźby z dawnych lat co strzelał gole Lazio na zmrozonej murawie |
Kosowski chce rozwiązać kontrakt z GKSem, ja bym go chętnie u nas widział. Ma co prawda swoje lata, ale to w końcu Wiślak, a poza tym i tak jest lepszy od naszych obecnych skrzydłowych.
|
Szkoda tego Wszołka, bo koleś ma papiery na granie. Ale 1,2 € to w dzisiejszych czasach zajebista kasa.
|
Cytat:
|
a wiadomo o co tam wtedy poszło na tej Wigilii czy nadal to tajemnica ?
|
Powiedział Cupiałowi, że ma małe cygaro (if You know what i mean ^^).
|
Jeżeli mamy grzebać w ME Bełchatowa, to ja bym brał Stachowiaka i Wróbla. Szczególnie ten drugi jest w naszej lidze niedoceniany.
EDIT: Cytat:
|
dogadany z żydami (wróbel)
stachowiak konfident ! |
Pewnie Wróblel i tak byłby za drogi dla nas, stąd Kosowski z Bełchatowa...
Ale dno! |
Wróbel po słowie z koszernymi, Stachowiak - stanowcze nie dla konfidentów
|
Ja na miejscu Łysego spróbowałbym pozyskać Kamila Adamka z Podbeskidzia: http://www.transfermarkt.com/en/kami...er_236227.html
|
Cytat:
|
A co wy na to???
http://www.transfermarkt.pl/pl/nikol...ler_24429.html |
Cytat:
|
Mam dziwne przeczucie, że jeszcze zimą przyjdzie do nas Teodorczyk. Nie wiem dlaczego, tak po prostu.
W dodatku chłopak nie grał w ostatnich sparingach Polonii. http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing9388.html |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl