Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

alkoholik 06.01.2013 15:53

Na razie tranfery Wisły porażają może władze klubu mają ten sam plan co władze Podbeskidzia "odpuścić ekstraklase i budować drużyne na 1ligę"

cfa 06.01.2013 16:33

Może, trzeba podesłać link do arktykułu na [email protected] ? :>

tomasz_19 06.01.2013 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1293597)
Może, trzeba podesłać link do arktykułu na [email protected] ? :>

tak wyślij mu od razu życzenia noworoczne

Austerlitz 06.01.2013 23:59

Nie wiem czy pamiętacie ale nie tak dawno temu Wisła była zainteresowana sprowadzeniem reprezentanta Bułgarii, piłkarza CSKA Sofia. Nazywał się Spas Delev. To 23-letni skrzydłowy. Chłopak grał dobrze ale w czerwcu 2013 roku kończy mu się kontrakt z "Czerwonymi" i on nie chciał go przedłużyć. Wywalili go do rezerw i gra w III lidze. Może warto by pomyśleć Panie Bednarz ... ?
Spas Delev

TOMEK 11 07.01.2013 08:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Austerlitz (Post 1293641)
Nie wiem czy pamiętacie ale nie tak dawno temu Wisła była zainteresowana sprowadzeniem reprezentanta Bułgarii, piłkarza CSKA Sofia. Nazywał się Spas Delev. To 23-letni skrzydłowy. Chłopak grał dobrze ale w czerwcu 2013 roku kończy mu się kontrakt z "Czerwonymi" i on nie chciał go przedłużyć. Wywalili go do rezerw i gra w III lidze. Może warto by pomyśleć Panie Bednarz ... ?
Spas Delev

przecież on grał w Turcji i jest teraz bez klubu bo razem ze swoim menago chcą zajebistego kontraktu

riv 07.01.2013 13:36

Deleva chciała ściągnąć Amica. Jego agent zaśpiewał im 350k euro rocznie (i pewnie nieliche pieniądze za podpis i za prowizje). Pyry popukały się w głowę i odesłały 'agenta' w diabły. Tym sposobem całkiem niezły piłkarz zostaje pół roku bez kontraktu - po prostu klubów nie stać/nie chcą mu dać tyle ile razem z agentem żądają.
Co dodaje smaczku całej sprawie - w internecie można znaleźć, że w Turcji zarabiał 300k euro rocznie. Trzeba być idiotą, żeby po kompletnie nieudanym pobycie w bogatym klubie żądać od klubów biedniejszych więcej niż chłopak tam zarabiał.

mitmichael 07.01.2013 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1293630)
tak wyślij mu od razu życzenia noworoczne

Najlepiej zyczenie aby uciekał do Siebie, do Legii na miejsce Joźwiaka i zeby zostawił Wisłe w spokoju

Tominho 07.01.2013 13:56

Dla mnie informacją dnia jest fakt, że Frederisken nie zjawił się na pierwszym treningu gdyż Łysy chce rozwiązać z nim kontrakt.

Nie liczę na pozyskanie nowego obrońcy w jego miejsce, więc mam nadzieję, że szansę dostanie Piotr Żemło albo Bartłomiej Kolanko.

WiślakMyślenice 07.01.2013 14:17

Mniej FM-a kolego. Grajmy od razu Młodą ekstraklasą. Wyniki gwarantowane. Qwa, ze skrajności w skrajność. U Cupiała ledwo to dzierżę, ale u innych braci po szalu to już przesada.

domin_czyzyny 07.01.2013 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1293692)
Mniej FM-a kolego. Grajmy od razu Młodą ekstraklasą. Wyniki gwarantowane. Qwa, ze skrajności w skrajność. U Cupiała ledwo to dzierżę, ale u innych braci po szalu to już przesada.

Akurat od Frederiksena ww nie będą pewnie gorsi. Od Frederiksena po prostu nie można być gorszym, a Oni mogą się rozwijać, czego o Frederiksenie nie można powiedzieć.

Ale oczywiście granie tylko zawodnikami z ME może skończyć się I ligą...

AYALA 07.01.2013 14:26

wolni są Cotra i Todorovski,obaj są do wzięcia.
http://www.90minut.pl/news/203/news2...u-Polonii.html

obaj sa chyba solidniejszymi bocznymi obrońcami niź Fred i Jova

WiślakMyślenice 07.01.2013 14:31

Cytat:

Akurat od Frederiksena ww nie będą pewnie gorsi. Od Frederiksena po prostu nie można być gorszym, a Oni mogą się rozwijać, czego o Frederiksenie nie można powiedzieć.
Nie pisałem, że będą gorsi. Tylko jeżeli transfery mają polegać na wciąganiu chłopaków z ME do 1 składu, to coś tu jest nie halo.

Tominho 07.01.2013 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1293700)
Nie pisałem, że będą gorsi. Tylko jeżeli transfery mają polegać na wciąganiu chłopaków z ME do 1 składu, to coś tu jest nie halo.

Naprawdę wierzysz w transfery? Dopóki kogoś nie sprzedamy, to niestety, ale musimy zapomnieć o transferach gotówkowych do Wisły.

Przy obecnym stanie rzeczy wolę, aby na miejsce Frederiksena wskoczył właśnie Kolanko bądź Żemło niż dajmy na to kolejny pseudokopacz typu Frederiksen...

Osobiście też marzą mi się jakieś wzmocnienia (wzmocnienia a nie ściąganie szrotu), ale narazie się na to nie zanosi.

WiślakMyślenice 07.01.2013 14:45

Nie, nie wierzę w żadne SENSOWNE transfery. Jestem nałogowym realistą. W dalszym ciągu wierzę, że Cupiał .......nie zabawkami w kąt i Wisłę przejmie ktoś z olejem do tworzenia wielkiej piłki, a nie ciągnięcia kabla.

cfa 07.01.2013 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1293686)
Deleva chciała ściągnąć Amica. Jego agent zaśpiewał im 350k euro rocznie (i pewnie nieliche pieniądze za podpis i za prowizje). Pyry popukały się w głowę i odesłały 'agenta' w diabły. Tym sposobem całkiem niezły piłkarz zostaje pół roku bez kontraktu - po prostu klubów nie stać/nie chcą mu dać tyle ile razem z agentem żądają.
Co dodaje smaczku całej sprawie - w internecie można znaleźć, że w Turcji zarabiał 300k euro rocznie. Trzeba być idiotą, żeby po kompletnie nieudanym pobycie w bogatym klubie żądać od klubów biedniejszych więcej niż chłopak tam zarabiał.

No to ma coś chłopak z głową jak woli siedziec w domu niż zarabiac cokolwiek. Ja bym chyba pogonił takiego menadżera :)

JrQ- 07.01.2013 19:58

Ja pierrdole, taka koniunktura na rynku, a my tego wykorzystać nie potrafimy.
Po pierwsze, Dwaliszwili - chłop to absolutna peterda, bez klubu, można by upchnąć gdzieś Gułę i mieć kasę na jego kontrakt i jeszcze zostanie...
Po drugie, Traore - dać mu kontrakt na poziomie nawet 400k euro (skoro rozmawia z Lechia drugi raz, nie ma wielu ofert), za kolesia nie musimy placic, a po roku mozna na nim zarobic spora kase, czysty biznes
Po trzecie Teodorczyk, wart grosze, mozliwe rozwiazanie kontraktu z winy klubu
Po czwarte i chyba najwazniejsze, Mila, koles nie chce wiele, a klase reprezentuje naprawde bardzo dobra

przeciez Ci 4 zawodnicy sa gwarantem mistrzostwa (wiosny:)

i co najwyższe, te transfery to nie żadne si-fi i kasa wcale nie wielka, co wiecej, lepiej grajaca druzyna spowodowalaby, ze pieniadze wydane na transfry/kontrakty zwrocilyby sie blyskawicznie, bo momentalnie wartosc Meliksona, Małeckiego, Traore by wzrosła...

ooona 07.01.2013 21:06

Każdy głupi by potrafił, Łysy także. Ale Panie nie ma kasy !!!

Kocur 07.01.2013 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1293791)
Każdy głupi by potrafił, Łysy także. Ale Panie nie ma kasy !!!

Oj nie nie nie.
Porównanie Łysego do głupiego to już lekka przesada.

Różnica zasadnicza - głupi jakby miał 100 mln na wydatki to by przez przypadek kupił Messiego.
Łysy mając tę samą kwotę co najwyżej zakupiłbym 100 Frederiksenów.

cfa 07.01.2013 21:21

No nie wiem czy upchnięcie Garguły gdziekolwiek to taka misja dla każdego głupiego. Tylko wy.......enie dyscyplinarne chyba wchodzi w grę, a rozwiązać jego kontrakt może pomóc jedynie prokuratura. Bo przecież nikt nie rozwiąże z nim kontraktu za rzucie gumy ...
Nawet jeden z 4 wymienionych byłby wielkim wzmocnieniem, ale nie będzie bo Jacek.

JrQ- 07.01.2013 23:53

skoro z Łobo się dało, to czemu z nim nie?

ludzie, wystarczy chcieć, ale nie, Jacek nie pozbędzie się swojego wielkiego transferu, podpisanie 28 latka na 5 lat z pensją 400k euro z kilkoma dobrymi meczami - mistrzostwo

Matejas_ 08.01.2013 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1293778)
Ja pierrdole, taka koniunktura na rynku, a my tego wykorzystać nie potrafimy.
Po pierwsze, Dwaliszwili - chłop to absolutna peterda, bez klubu, można by upchnąć gdzieś Gułę i mieć kasę na jego kontrakt i jeszcze zostanie...
Po drugie, Traore - dać mu kontrakt na poziomie nawet 400k euro (skoro rozmawia z Lechia drugi raz, nie ma wielu ofert), za kolesia nie musimy placic, a po roku mozna na nim zarobic spora kase, czysty biznes
Po trzecie Teodorczyk, wart grosze, mozliwe rozwiazanie kontraktu z winy klubu
Po czwarte i chyba najwazniejsze, Mila, koles nie chce wiele, a klase reprezentuje naprawde bardzo dobra

przeciez Ci 4 zawodnicy sa gwarantem mistrzostwa (wiosny:)

i co najwyższe, te transfery to nie żadne si-fi i kasa wcale nie wielka, co wiecej, lepiej grajaca druzyna spowodowalaby, ze pieniadze wydane na transfry/kontrakty zwrocilyby sie blyskawicznie, bo momentalnie wartosc Meliksona, Małeckiego, Traore by wzrosła...

Marzenia ściętej głowy :) To chyba każdy wie, tylko nie Łysy, bo Łysy ma w głowie przeciąg i nic do niej nie trafia. Milę, Teodorczyka i Traore każdy by brał w ciemno, ale Łysy się gryzie z tematem, zdania w klubie są podzielone... analiza rundy wiosennej i przydatności w/w graczy trwa. Łysy z Kulawikiem grają w ProEvolution już trzeci raz rundę wiosenną, stosując 3 wariant taktyczny z Milą i Sarki w środku, Teodorczykiem i Traore na skrzydłach i wychodzi że jednak pomoc Sarki, Brud, Garguła, Małecki sprawdził się znacznie lepiej. Decyzja zapada z końcem okienka transferowego, klub wysyła zapytanie... ale okazuje się że Mila poszedł do Azerbejdżanu w ślad Marcina B., Teodorczyk jest w Ajaksie, a Traore zastąpi w Chelsea Drogbę.

Baala 08.01.2013 14:19

Już mi się nawet nie chce wypisywać ilu piłkarzy odchodzi po sezonie, bodaj ośmiu. Powiedzmy że jednak z takimi młokosami jak Czekaj i Uryga przedłużą kontrakty choć dziwnie cicho (może łysy zapomniał że trzeba, albo za dużo sobie życzą to by była dopiero parodia). Dodać do tego że jak nie w zimie to w lecie opchnął ze dwóch z trójki Wilk/Melikson/Genkov.

Przecież wtedy zostanie autentycznie skład I-ligowy...

W takim przypadku każdy piłkarz zdrowy z doświadczeniem Ekstraklasowym może być na wage utrzymania w przyszłym roku.

Bo jak na następny sezon nasza 11-będzie wyglądać tak to spadek gwarantowany.
-----------Miśkiewicz
Jovanovic-Głowacki-Chavez-Bunoza
-------Brud--Chrapek
Małecki----Garguła------Szewczyk
------------Genkov
a ławka to sami młodzieżowcy...

Tymczasem nasze przymiarki to kompletne strzały na oślep i prawdopodobnie kontrakty dla jakiś nowych na pół roku. Na co my liczymy?

cfa 08.01.2013 14:53

Oj jak Jacuś zostanie to wyobrażam już sobie szukanie bramkarza na ławkę, nie chcę tego przeżywac :(

AYALA 08.01.2013 19:41

może warto sie zainteresować liderem strzelców 2 ligi zach.-Robertem Hirszem z Bytovii ?
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7110

troche z twarzy podobny do Marcina Kuźby z dawnych lat co strzelał gole Lazio na zmrozonej murawie

mistico 08.01.2013 19:46

Kosowski chce rozwiązać kontrakt z GKSem, ja bym go chętnie u nas widział. Ma co prawda swoje lata, ale to w końcu Wiślak, a poza tym i tak jest lepszy od naszych obecnych skrzydłowych.

czesiu 08.01.2013 20:55

Szkoda tego Wszołka, bo koleś ma papiery na granie. Ale 1,2 € to w dzisiejszych czasach zajebista kasa.

R33 08.01.2013 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1293933)
Kosowski chce rozwiązać kontrakt z GKSem, ja bym go chętnie u nas widział. Ma co prawda swoje lata, ale to w końcu Wiślak, a poza tym i tak jest lepszy od naszych obecnych skrzydłowych.

Dodatkowo przesunięto go do Młodej Ekstraklasy. Może GKS-owi będzie go łatwiej sprzedać. Problem polega na tym, że oprócz tego, że w Wiśle jest Cupiał który wątpie czy by mu wybaczył to jest jeszcze Bednarz, który też był wtedy w Wiśle.

mistico 08.01.2013 21:53

a wiadomo o co tam wtedy poszło na tej Wigilii czy nadal to tajemnica ?

WiślakMyślenice 08.01.2013 22:19

Powiedział Cupiałowi, że ma małe cygaro (if You know what i mean ^^).

Uran235 12.01.2013 15:28

Jeżeli mamy grzebać w ME Bełchatowa, to ja bym brał Stachowiaka i Wróbla. Szczególnie ten drugi jest w naszej lidze niedoceniany.

EDIT:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1294378)
stachowiak konfident !

Przyznaję, że o tym zapomniałem. Sęk w tym, że to jeden z niewielu rozsądnych pod względem umiejętności bramkarzy, który byłby w naszym zasięgu finansowym. Ale trybuny by mu raczej żyć nie dały, więc tak czy tak odpada.

szprotson 12.01.2013 15:34

dogadany z żydami (wróbel)
stachowiak konfident !

Ogryzek 12.01.2013 17:08

Pewnie Wróblel i tak byłby za drogi dla nas, stąd Kosowski z Bełchatowa...

Ale dno!

Milan!!! 12.01.2013 18:04

Wróbel po słowie z koszernymi, Stachowiak - stanowcze nie dla konfidentów

christof20 12.01.2013 18:19

Ja na miejscu Łysego spróbowałbym pozyskać Kamila Adamka z Podbeskidzia: http://www.transfermarkt.com/en/kami...er_236227.html

Dariook 13.01.2013 05:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1294378)
dogadany z żydami (wróbel)
stachowiak konfident !

A papier masz?

oky 13.01.2013 12:22

A co wy na to???
http://www.transfermarkt.pl/pl/nikol...ler_24429.html

AYALA 13.01.2013 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez oky (Post 1294508)

Nikola grał tam cały czas w pierwszym składzie, nie sądze żeby z niego zrezygnowali a Perm pewnie na dzien dzisiejszy więcej daje niż Wisła

przemek1902 13.01.2013 17:19

Mam dziwne przeczucie, że jeszcze zimą przyjdzie do nas Teodorczyk. Nie wiem dlaczego, tak po prostu.
W dodatku chłopak nie grał w ostatnich sparingach Polonii.
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing9388.html

Watts 13.01.2013 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemek1902 (Post 1294557)
Mam dziwne przeczucie, że jeszcze zimą przyjdzie do nas Teodorczyk. Nie wiem dlaczego, tak po prostu.

Ja natomiast mam przeczucie, że gdyby cokolwiek było na rzeczy, to zaraz ktoś z klubu dałby cynk Karczowi, żeby nasmarował stosowny artykuł coby znowu podjarać kibiców.

Dariook 13.01.2013 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemek1902 (Post 1294557)

Gra w klubie Kokosa.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl