Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Heero 20.05.2021 12:04

Cytat:

Niepsuj kopał się po czole, ale nie był aż tak zły. Chociaż oczywiście nazwisko zobowiązuje.
Ja Niepsuja w koszulce Wisły zapamiętam z żenującej symulki w meczu z Piastem, po której dostał drugą żółtą kartkę i wyleciał z boiska :)

LucjuszWielki 20.05.2021 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1567542)
Silva = kolejny kompleksiarz? ;)

Raczej nie, bo Silva pokazał u nas więcej niż inny kompleksiarz :D Sosin też walnął nam bramke, Jankowski chyba też, czy nawet Niepsuj - nie pisałem że to kompleksiarze :)

azor 20.05.2021 15:16

Kumam - po prostu ciężko wyłapać kto strzela nam ze złowieszczą premedytacja, a kto robi to bo jest ......yyyy......piłkarzem?

ciastek88 20.05.2021 16:06

Może po prostu Uryga strzelił nam tyle bramek nie dlatego , że jest kompleksiarzem tylko z tego powodu , że mamy od 3 lat jedną z najsłabszych defensyw w lidze ?

Nigdy nie zauważyłem żeby Uryga po bramce demonstrował swoją radość, pokazywał coś do kamery lub na koszulce.
Taki Carlitos jak nam strzelił bramkę na legii na 2:0 to tez nie okazywał swojej radości, dopiero przy bramce na 3:3 pokazał swój "szacunek"

dziki 20.05.2021 16:54

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...-z-niepelnospr
Kaczorowski się zaszył w Norwegii i sobie odpoczywa. Fajne okolice ;-)

Karherop 20.05.2021 22:28

Gdy był naszym piłkarzem to się raczej nie nagrał. Jeden z najbardziej kuriozalnych transferów ery Cupiala.

O spotkań, pieniążki na koncie i tyle go widzieli.

Chyba porównywalny tylko z Burdenskim i Svitlica.

PhantomRanger 20.05.2021 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1567574)
Gdy był naszym piłkarzem to się raczej nie nagrał. Jeden z najbardziej kuriozalnych transferów ery Cupiala.

O spotkań, pieniążki na koncie i tyle go widzieli.

Chyba porównywalny tylko z Burdenskim i Svitlica.

Sorin Oproiescu. Na nasze szczęście ośmieszyliśmy się tylko jego testami, a nie podpisaniem z nim kontraktu. Było to jeszcze za okresu Cupiała w 2013 roku.

piotek 20.05.2021 23:07

Frederiksen. Duńczyk byl tak dobroduszny, że postanowił sprezentować Drewniakowi jego pierwszą (i nienwiem, czy nie ostatnią) bramkę w Ekstraklasie

R33 21.05.2021 00:06

Fredriksen to kilkanaście meczów zagrał w porównaniu do w/w.

Arkadiusz.Czerepach 21.05.2021 07:13

każdy z w/w to zupełnie inna , ale to zupelnie bajka

w sezonie ogórkowym można dywagować ktora ciekawsza

ale chyba oproiescu poza konkurencja

_ukoL 21.05.2021 08:06

Georgi Hristov, świetny napastnik.

czaro 21.05.2021 09:02

Kogo byście nie wymyślili, najbardziej absurdalny był transfer Filipa Burdenskiego.

majkelson777 24.05.2021 10:59

Szybko poszło :p

Cytat:

Peter Hyballa nie pozostawał długo bez pracy. Niedawny trener Wisły Kraków podpisał umowę z duńskim Esbjerg fB. Niemieckiego szkoleniowca klub przedstawił na swojej oficjalnej internetowej. Razem z nim do Danii podążą Maik Drzensla oraz Robin Adriaenssen.

wolfy 24.05.2021 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez majkelson777 (Post 1567734)
Szybko poszło :p

Ciekawe czy tam też zdiagnozują jego chorobę psychiczną.

Ogryzek 24.05.2021 11:44

Który to poziom rozgrywek ten Ejsberg?

Czyli II poziom

https://en.wikipedia.org/wiki/Esbjerg_fB

bódyń 24.05.2021 12:33

Dotrzyma do konca roku? Obstawiam, ze nie

tomytom 24.05.2021 14:00

Będzie materiał porównawczy.
Idzie do takiego sobie klubu w takiej sobie lidze ;-)

Karherop 24.05.2021 14:30

Wydaje się , że wziął pierwszy lepszy klub, zalatuje konkretnymi ogórkami.
Przynajmniej wiadomo, że płoty z 2 Bundesliga to były tylko płoty.

Drozd 24.05.2021 17:47

Niech załatwią z nimi sparing to wyłapiemy gładki wp.....ol od tych ogórków. Kto się chce założyć?

Karherop 24.05.2021 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1567761)
Niech załatwią z nimi sparing to wyłapiemy gładki wp.....ol od tych ogórków. Kto się chce założyć?

Czyli sugerujesz że będą mieć lekki okres przygotowawczy i na świeżości nas rozwala? :>

wolfy 24.05.2021 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1567762)
Czyli sugerujesz że będą mieć lekki okres przygotowawczy i na świeżości nas rozwala? :>

Podejrzewam że chodzi o to, że tamte ogóry będą grać na maksa, w odróżnieniu od naszych.
Nie wiem na jakim etapie było KSZO albo Błękitni, ale mogli być zmęczeni po swojej codziennej pracy a i tak wygrali.
Czekam na ciętą ripostę...

LucjuszWielki 24.05.2021 19:48

Jak to jest, że we własnym kraju nie poznają się na mega taktyku i geniuszu trenerskim? 2,3 Bundesliga ?? O co b?

FraMat 24.05.2021 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1567768)
Jak to jest, że we własnym kraju nie poznają się na mega taktyku i geniuszu trenerskim? 2,3 Bundesliga ?? O co b?

We własnym kraju mają takich Hyballi na pęczki. A najsłabszy trener z I/II Bundesligi ma lepsze przygotowanie niż PMS

...

(tak wiem, niektórzy powiedzą ojkofobia - tylko, że to fakt, a nie opinia)

Drozd 24.05.2021 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1567769)
We własnym kraju mają takich Hyballi na pęczki. A najsłabszy trener z I/II Bundesligi ma lepsze przygotowanie niż PMS

...

I tego prostego faktu wielbiciele PMS uparcie nie chcą zaakceptować. Lepsi od naszych są, Słowacy, Czesi można by powiedzieć, że WSZYSCY są lepsi.

Dlaczego? Bardzo prosta odpowiedź.

Tam trenerzy są od nauki gry w piłkę, a nie od "zdobywania punktów" jak u nas. Ostatnia akcja w klubie to dowód, że Wisła nie będzie grała w piłkę, jej celem jest zdobywanie punktów na wszystkie możliwe sposoby. I to jest dramat...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1567762)

A to my będziemy mieć ciężki? Nie po to kopacze zwolnili trenera żeby się teraz męczyć... Bieganie, gra w piłkę jest dla frajerów albo wariatów. Nie ważna gra, punkty są ważne...

LucjuszWielki 25.05.2021 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1567769)

...

Liczyłem na inna odpowiedź, cos w stylu: we własnym kraju wiedzą jaki z Hyballi fachowiec i psycholog :D

Ogryzek 25.05.2021 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1567798)
Liczyłem na inna odpowiedź, cos w stylu: we własnym kraju wiedzą jaki z Hyballi fachowiec i psycholog :D

No to jak takich Hyballi jest jak "psów" w Niemczech to po kim tu płakać? Będziemy chcieli, to zatrudnimy sobie kolejnego trenera z Niemiec. Może tym razem trafimy na drugiego Runjaica?

FraMat 25.05.2021 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1567799)
No to jak takich Hyballi jest jak "psów" w Niemczech to po kim tu płakać? Będziemy chcieli, to zatrudnimy sobie kolejnego trenera z Niemiec. Może tym razem trafimy na drugiego Runjaica?

O ile nie sprzeciwi się zorganizowaniu urodzin Kuby/czy wyjazdu na piknik w miejsce treningu.
Musi wiedzieć kto tu rządzi

Ogryzek 25.05.2021 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1567804)
O ile nie sprzeciwi się zorganizowaniu urodzin Kuby/czy wyjazdu na piknik w miejsce treningu.
Musi wiedzieć kto tu rządzi

Każdy normalny by wiedział. No chyba że chciałby na siłę pokazać że ma "większego" bo ma kompleksy.

Taka wiedza jest jak widać niektórym niedostępna.

FraMat 25.05.2021 14:25

Albo na początku by mu powiedziano: słuchaj - nie wtrącamy ci się do treningów i prowadzenia drużyny.
A on by pomyślał, że to prawda

TSWojtas 25.05.2021 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1567806)
Albo na początku by mu powiedziano: słuchaj - nie wtrącamy ci się do treningów i prowadzenia drużyny.
A on by pomyślał, że to prawda

I nie wtrącali się . Ale gość na siłę chciał pokazać że jest ważniejszy od właściciela i mu pokaże - trening z juniorami i wpuszczanie na 2 minuty... Kto tak robi ?

FraMat 25.05.2021 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1567807)
I nie wtrącali się . Ale gość na siłę chciał pokazać że jest ważniejszy od właściciela i mu pokaże - trening z juniorami i wpuszczanie na 2 minuty... Kto tak robi ?

Jasne.
Przypomnę, co pisano 11 grudnia 2020:
Cytat:

Spotkał się pan kiedykolwiek z sytuacją, by osoba, która może decydować o pana przyszłości w klubie, była pana piłkarzem?

Peter HYBALLA: – A, pyta pan o Kubę. Nie, dla mnie to nowe przeżycie. Teraz pewnie padłoby pytanie, czy mam z tym problem, więc od razu odpowiem, że nie. Kuba jest moim zawodnikiem, a na treningu i na boisku ja jestem jego szefem (rozumiem, że takie były ustalenia, z których PH się wywiązał - FraMat). Mówię mu, co ma zrobić, a on wykonuje polecenia.(No, ale to się Kubie najwidoczniej nie spodobało - FraMat) To bardzo doświadczony zawodnik, tak naprawdę w drużynie jest przedłużeniem mojego ramienia.(serio? Tak było? - Fra Mat) Pewnie dla kilku innych piłkarzy jest idolem. Oczywiście nie jest to codzienna sytuacja, że mój zawodnik może być też moim przełożonym, ale na samym początku ustaliliśmy reguły. Jeśli Kuba chce ze mną rozmawiać, jako właściciel klubu, ma wyraźnie zaznaczyć, że zmieniamy role. I wtedy w porządku: możemy dyskutować o organizacji pracy, finansach, czy innych tego typu rzeczach.

Czyli gdyby w szatni chciał pan pokrzyczeć, nie będzie się pan przejmował obecnością Kuby i pozostanie oryginalnym Peterem Hyballą?

Peter HYBALLA: – Tak, nigdy się nie zmienię. Nie umiem być aktorem, zawsze będę bezpośredni. Z Kubą nie spotkaliśmy się w Krakowie pierwszy raz, mieliśmy ze sobą styczność już w Dortmundzie. Znał moją osobowość, wiedział jaki jestem i na co sobie nie pozwolę. Jeśli chciałby w zespole trenera, którego łatwo mógłby zdominować, gwarantuję, że nikt z klubu nie wybrałby numeru do mnie (Jak się okazało to były bajki. Tylko kto jest ich autorem? PH czy JB? - FraMat).
https://sportdziennik.com/peter-hyba...wszym-wyborem/

Ogryzek 25.05.2021 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1567810)
Jasne.
Przypomnę, co pisano 11 grudnia 2020:

https://sportdziennik.com/peter-hyba...wszym-wyborem/

To jest wycinek z kontraktu z Hyballą? Czy wywiad z nim gdzie mówi co on myśli o tym?

Wg ciebie w kontrakcie było zawarte - "Ja Hyballa jestem szefem i mogę publicznie szmacić współwłasciciela klubu w szatni przed innymi piłkarzami?" Nie wiem - nie widziałem kontraktu a tylko wywiad z Gegenem który wrzuciłeś. Nie sądzę żeby był tam taki zapis. Uważasz że był że tak bronisz zachowania Hyballi?

btw
"Myślę, że jestem dużą osobowością i chcę pokazać to moim piłkarzom." - Hyballa o sobie. Megalomania? :D

FraMat 25.05.2021 15:32

Jeśli podejrzewasz, że to Hyballa od początku kłamał, dlaczego w grudniu klub z tym nic nie zrobił?
A potem w styczniu, lutym, marcu w żadnym wywiadzie z Hyballą czy w żadnych słowach właścicieli klubu nikt temu nie zaprzeczył?

Niektórym można podać dwa tysiące argumentów, ale oni i tak wiedzą lepiej.

Twierdzę jedynie, że Hyballa podał do publicznej wiadomości treść ustaleń co do jego relacji z Kubą w szatni i nikt mu wtedy nie zarzucił kłamstwa, bo takie ustalenia faktycznie były.

To że nie zapisano ich w kontrakcie o niczym nie świadczy. Tego się w kontraktach nie umieszcza. Wystarczy sformułowanie: "zatrudniony na stanowisku trenera pierwszej drużyny" ze wszystkimi wynikającymi z tego konsekwencjami.

Uważam też, że szukano pretekstu do zwolnienia Hyballi w jak najszybszy sposób po zakończeniu sezonu i przeprowadzono akcję medialną, która miała go zdyskredytować i ustawić w słabej pozycji negocjacyjnej.

Mam nadzieję, że zrobiono to po to, by oczyścić sobie miejsce dla o wiele ciekawszego niż Hyballa projektu.
Jednak sposób załatwienia sprawy był bardzo januszowaty.

MaLk 25.05.2021 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1567813)
To jest wycinek z kontraktu z Hyballą? Czy wywiad z nim gdzie mówi co on myśli o tym?

Wg ciebie w kontrakcie było zawarte - "Ja Hyballa jestem szefem i mogę publicznie szmacić współwłasciciela klubu w szatni przed innymi piłkarzami?" Nie wiem - nie widziałem kontraktu a tylko wywiad z Gegenem który wrzuciłeś. Nie sądzę żeby był tam taki zapis. Uważasz że był że tak bronisz zachowania Hyballi?

btw
"Myślę, że jestem dużą osobowością i chcę pokazać to moim piłkarzom." - Hyballa o sobie. Megalomania? :D

Ja myślę, że to w sumie efekt uboczny tego, że praktycznie w każdym wywiadzie i na każdym kroku Hyballa musiał odpowiadać na pytanie jak sobie radzi z właścicielem klubu w szatni. Tak mu to wtłaczali do głowy, że w końcu uznał, że musi wszystkim pokazać, że on tu rządzi, że musi udowodnić, że ma jaja.

No i skończyło się jak się skończyło.

Ogryzek 26.05.2021 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1567815)
Jeśli podejrzewasz, że to Hyballa od początku kłamał, dlaczego w grudniu klub z tym nic nie zrobił?
A potem w styczniu, lutym, marcu w żadnym wywiadzie z Hyballą czy w żadnych słowach właścicieli klubu nikt temu nie zaprzeczył?

Niektórym można podać dwa tysiące argumentów, ale oni i tak wiedzą lepiej.

Twierdzę jedynie, że Hyballa podał do publicznej wiadomości treść ustaleń co do jego relacji z Kubą w szatni i nikt mu wtedy nie zarzucił kłamstwa, bo takie ustalenia faktycznie były.

To że nie zapisano ich w kontrakcie o niczym nie świadczy. Tego się w kontraktach nie umieszcza. Wystarczy sformułowanie: "zatrudniony na stanowisku trenera pierwszej drużyny" ze wszystkimi wynikającymi z tego konsekwencjami.

Uważam też, że szukano pretekstu do zwolnienia Hyballi w jak najszybszy sposób po zakończeniu sezonu i przeprowadzono akcję medialną, która miała go zdyskredytować i ustawić w słabej pozycji negocjacyjnej.

Mam nadzieję, że zrobiono to po to, by oczyścić sobie miejsce dla o wiele ciekawszego niż Hyballa projektu.
Jednak sposób załatwienia sprawy był bardzo januszowaty.

Nie zapisano ich w kontrakcie - o niczym nie świadczy...
No tak. Czyli jak jestem szefem iluś tam osób i nie mam zapisane w kontrakcie że mogę sobie po nich trochę "poużywać" to nic nie znaczy, bo... każdy wie że mam takie prawo? :D
Litości... co to za buc z tego Hyballi że musi sobie poużywać na "podwładnych". Bez tego nie potrafi?

Na jakiej pozycji negocjacyjnej? Po prostu go zwolniono - tu nie było "za porozumieniem stron" gdzie były jakiekolwiek negocjacje, a wykorzystano zapis w umowie. Dostał kasę wynikającą z tego i tyle.

krysztal 26.05.2021 11:24

O ku..a.Chwilę odpocząłem od forum i ogólnie internetu a tu takie wieści .Czarodziej zza Odry tak ceniony w swoim kraju (jak u nas Podoliński) ląduje w DRUGIEJ LIDZE DUŃSKIEJ.To się nazywa ambicja...Oczywiście Hyballiści zaraz powiedzą że nikt z PMS tam posady nie dostał.No nikt.Trzeba się szanować.
A w międzyczasie z jednego ze współwłaścicieli Wisły zrobiono już alkoholika.

FraMat 26.05.2021 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1567833)
Nie zapisano ich w kontrakcie - o niczym nie świadczy...
No tak. Czyli jak jestem szefem iluś tam osób i nie mam zapisane w kontrakcie że mogę sobie po nich trochę "poużywać" to nic nie znaczy, bo... każdy wie że mam takie prawo? :D
Litości... co to za buc z tego Hyballi że musi sobie poużywać na "podwładnych". Bez tego nie potrafi?

No tak. Jeśli pracuję w zakładzie pracy ciągłej i szef każe mi przyjść do pracy w poranek wielkanocny i nie mam zapisane w kontrakcie że moje zatrudnienie wyklucza pracę w poranek wielkanocny to nic nie znaczy?
Litości...
Jestem pracownikiem w zakładzie pracy ciągłej i zatrudniając się w nim podpisałem umowę, w której nie ma niczego o Wielkanocy, bo nie jest to potrzebne.

I nie manipuluj moja wypowiedzią, bo nie pisałem niczego o "poużywaniu sobie na ludziach" a o realizowaniu wyznaczonych mi zadań w sposób, w jaki powinienem to robić zgodnie ze wszystkimi zasadami - kiedy jeden z panów piłkarzy jest pod formą nie wrzucam go do składu. I tyle.

Żeby nie było: nie bronię Hyballi dla samej obrony Hyballi. Widzę tylko, że wszyscy ślepo wierzą w to, co podawały media (sterowane z pewnością przez klub - bo kto tego nie widzi jest naiwny jak czerwony kapturek w lesie). I nie widzą januszowatego podejścia zarządu do jednego ze swoich kluczowych pracowników.

Wystarczyło powiedzieć: nie zgadzamy się z twoją wizją pracy w klubie (teraz nas oświeciło), zwalniamy cię z obowiązku świadczenia pracy, Kmiecik zrobi to za ciebie. Jasno, w oczy, po męsku.

Nie sprzeciwiam się zwolnieniu Hyballi skoro im było nie po drodze. Żałuję, że odbyło się to w takiej formie, która nie najlepiej świadczy o kulturze, obyciu i nie rokuje na przyszłość.

botulum 26.05.2021 12:05

Dla tych którzy już się poszczali, że Hyballa wylądował w drugiej lidze duńskiej. Ekstraklasa jest na 30 miejscu w rankingu lig, Superliga na 14. Esbjerg co prawda w zeszłym sezonie spadł, ale sezon wcześniej (18/19) zajął 3 miejsce i grał w el do LE.
W dodatku my w tej słabiutkiej Ekstraklasie od 2 sezonów bronimy się rękami i nogami przed spadkiem, więc to że Esbjerg zadzwonił do Hyballi i zaproponował mu posadę to mam wrażenie, że po przygodzie z nami wcale to nie był krok w tył, awans z resztą też nie (ale zadanie z całą pewnością ambitne). My niestety prezentujemy ten sam poziom co kluby w drugiej lidze duńskiej.

Ogryzek 26.05.2021 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1567838)
No tak. Jeśli pracuję w zakładzie pracy ciągłej i szef każe mi przyjść do pracy w poranek wielkanocny i nie mam zapisane w kontrakcie że moje zatrudnienie wyklucza pracę w poranek wielkanocny to nic nie znaczy?
Litości...
Jestem pracownikiem w zakładzie pracy ciągłej i zatrudniając się w nim podpisałem umowę, w której nie ma niczego o Wielkanocy, bo nie jest to potrzebne.

I nie manipuluj moja wypowiedzią, bo nie pisałem niczego o "poużywaniu sobie na ludziach" a o realizowaniu wyznaczonych mi zadań w sposób, w jaki powinienem to robić zgodnie ze wszystkimi zasadami - kiedy jeden z panów piłkarzy jest pod formą nie wrzucam go do składu. I tyle.

Żeby nie było: nie bronię Hyballi dla samej obrony Hyballi. Widzę tylko, że wszyscy ślepo wierzą w to, co podawały media (sterowane z pewnością przez klub - bo kto tego nie widzi jest naiwny jak czerwony kapturek w lesie). I nie widzą januszowatego podejścia zarządu do jednego ze swoich kluczowych pracowników.

Wystarczyło powiedzieć: nie zgadzamy się z twoją wizją pracy w klubie (teraz nas oświeciło), zwalniamy cię z obowiązku świadczenia pracy, Kmiecik zrobi to za ciebie. Jasno, w oczy, po męsku.

Nie sprzeciwiam się zwolnieniu Hyballi skoro im było nie po drodze. Żałuję, że odbyło się to w takiej formie, która nie najlepiej świadczy o kulturze, obyciu i nie rokuje na przyszłość.

A niby jak to miało być? Powinien dostać laurkę na pożegnanie i wszyscy zawodnicy powinni odśpiewać mu pieśń na pożegnanie stojac na jednej nodze? No raczej.... wszystkim ulżyło że poszedł wreszcie "furiat" w cholerę. Tak, napisz jeszcze co te "głupie i złe " Polaczki zrobiły Niemcowi. Nie chciały znosić jego zachowania. A powinny wszak.

FraMat 26.05.2021 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1567841)
A niby jak to miało być? Powinien dostać laurkę na pożegnanie i wszyscy zawodnicy powinni odśpiewać mu pieśń na pożegnanie stojac na jednej nodze? No raczej.... wszystkim ulżyło że poszedł wreszcie "furiat" w cholerę. Tak, napisz jeszcze co te "głupie i złe " Polaczki zrobiły Niemcowi. Nie chciały znosić jego zachowania. A powinny wszak.

A myślałem, że umiesz czytać...:D

czy nie napisałem:
Cytat:

zamiast robić akcje z transparentami, wywiadami, cieszynkami, mediami...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl