![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Kumam - po prostu ciężko wyłapać kto strzela nam ze złowieszczą premedytacja, a kto robi to bo jest ......yyyy......piłkarzem?
|
Może po prostu Uryga strzelił nam tyle bramek nie dlatego , że jest kompleksiarzem tylko z tego powodu , że mamy od 3 lat jedną z najsłabszych defensyw w lidze ?
Nigdy nie zauważyłem żeby Uryga po bramce demonstrował swoją radość, pokazywał coś do kamery lub na koszulce. Taki Carlitos jak nam strzelił bramkę na legii na 2:0 to tez nie okazywał swojej radości, dopiero przy bramce na 3:3 pokazał swój "szacunek" |
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...-z-niepelnospr
Kaczorowski się zaszył w Norwegii i sobie odpoczywa. Fajne okolice ;-) |
Gdy był naszym piłkarzem to się raczej nie nagrał. Jeden z najbardziej kuriozalnych transferów ery Cupiala.
O spotkań, pieniążki na koncie i tyle go widzieli. Chyba porównywalny tylko z Burdenskim i Svitlica. |
Cytat:
|
Frederiksen. Duńczyk byl tak dobroduszny, że postanowił sprezentować Drewniakowi jego pierwszą (i nienwiem, czy nie ostatnią) bramkę w Ekstraklasie
|
Fredriksen to kilkanaście meczów zagrał w porównaniu do w/w.
|
każdy z w/w to zupełnie inna , ale to zupelnie bajka
w sezonie ogórkowym można dywagować ktora ciekawsza ale chyba oproiescu poza konkurencja |
Georgi Hristov, świetny napastnik.
|
Kogo byście nie wymyślili, najbardziej absurdalny był transfer Filipa Burdenskiego.
|
Szybko poszło :p
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Dotrzyma do konca roku? Obstawiam, ze nie
|
Będzie materiał porównawczy.
Idzie do takiego sobie klubu w takiej sobie lidze ;-) |
Wydaje się , że wziął pierwszy lepszy klub, zalatuje konkretnymi ogórkami.
Przynajmniej wiadomo, że płoty z 2 Bundesliga to były tylko płoty. |
Niech załatwią z nimi sparing to wyłapiemy gładki wp.....ol od tych ogórków. Kto się chce założyć?
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie wiem na jakim etapie było KSZO albo Błękitni, ale mogli być zmęczeni po swojej codziennej pracy a i tak wygrali. Czekam na ciętą ripostę... |
Jak to jest, że we własnym kraju nie poznają się na mega taktyku i geniuszu trenerskim? 2,3 Bundesliga ?? O co b?
|
Cytat:
... (tak wiem, niektórzy powiedzą ojkofobia - tylko, że to fakt, a nie opinia) |
Cytat:
Dlaczego? Bardzo prosta odpowiedź. Tam trenerzy są od nauki gry w piłkę, a nie od "zdobywania punktów" jak u nas. Ostatnia akcja w klubie to dowód, że Wisła nie będzie grała w piłkę, jej celem jest zdobywanie punktów na wszystkie możliwe sposoby. I to jest dramat... Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Musi wiedzieć kto tu rządzi |
Cytat:
Taka wiedza jest jak widać niektórym niedostępna. |
Albo na początku by mu powiedziano: słuchaj - nie wtrącamy ci się do treningów i prowadzenia drużyny.
A on by pomyślał, że to prawda |
Cytat:
|
Cytat:
Przypomnę, co pisano 11 grudnia 2020: Cytat:
|
Cytat:
Wg ciebie w kontrakcie było zawarte - "Ja Hyballa jestem szefem i mogę publicznie szmacić współwłasciciela klubu w szatni przed innymi piłkarzami?" Nie wiem - nie widziałem kontraktu a tylko wywiad z Gegenem który wrzuciłeś. Nie sądzę żeby był tam taki zapis. Uważasz że był że tak bronisz zachowania Hyballi? btw "Myślę, że jestem dużą osobowością i chcę pokazać to moim piłkarzom." - Hyballa o sobie. Megalomania? :D |
Jeśli podejrzewasz, że to Hyballa od początku kłamał, dlaczego w grudniu klub z tym nic nie zrobił?
A potem w styczniu, lutym, marcu w żadnym wywiadzie z Hyballą czy w żadnych słowach właścicieli klubu nikt temu nie zaprzeczył? Niektórym można podać dwa tysiące argumentów, ale oni i tak wiedzą lepiej. Twierdzę jedynie, że Hyballa podał do publicznej wiadomości treść ustaleń co do jego relacji z Kubą w szatni i nikt mu wtedy nie zarzucił kłamstwa, bo takie ustalenia faktycznie były. To że nie zapisano ich w kontrakcie o niczym nie świadczy. Tego się w kontraktach nie umieszcza. Wystarczy sformułowanie: "zatrudniony na stanowisku trenera pierwszej drużyny" ze wszystkimi wynikającymi z tego konsekwencjami. Uważam też, że szukano pretekstu do zwolnienia Hyballi w jak najszybszy sposób po zakończeniu sezonu i przeprowadzono akcję medialną, która miała go zdyskredytować i ustawić w słabej pozycji negocjacyjnej. Mam nadzieję, że zrobiono to po to, by oczyścić sobie miejsce dla o wiele ciekawszego niż Hyballa projektu. Jednak sposób załatwienia sprawy był bardzo januszowaty. |
Cytat:
No i skończyło się jak się skończyło. |
Cytat:
No tak. Czyli jak jestem szefem iluś tam osób i nie mam zapisane w kontrakcie że mogę sobie po nich trochę "poużywać" to nic nie znaczy, bo... każdy wie że mam takie prawo? :D Litości... co to za buc z tego Hyballi że musi sobie poużywać na "podwładnych". Bez tego nie potrafi? Na jakiej pozycji negocjacyjnej? Po prostu go zwolniono - tu nie było "za porozumieniem stron" gdzie były jakiekolwiek negocjacje, a wykorzystano zapis w umowie. Dostał kasę wynikającą z tego i tyle. |
O ku..a.Chwilę odpocząłem od forum i ogólnie internetu a tu takie wieści .Czarodziej zza Odry tak ceniony w swoim kraju (jak u nas Podoliński) ląduje w DRUGIEJ LIDZE DUŃSKIEJ.To się nazywa ambicja...Oczywiście Hyballiści zaraz powiedzą że nikt z PMS tam posady nie dostał.No nikt.Trzeba się szanować.
A w międzyczasie z jednego ze współwłaścicieli Wisły zrobiono już alkoholika. |
Cytat:
Litości... Jestem pracownikiem w zakładzie pracy ciągłej i zatrudniając się w nim podpisałem umowę, w której nie ma niczego o Wielkanocy, bo nie jest to potrzebne. I nie manipuluj moja wypowiedzią, bo nie pisałem niczego o "poużywaniu sobie na ludziach" a o realizowaniu wyznaczonych mi zadań w sposób, w jaki powinienem to robić zgodnie ze wszystkimi zasadami - kiedy jeden z panów piłkarzy jest pod formą nie wrzucam go do składu. I tyle. Żeby nie było: nie bronię Hyballi dla samej obrony Hyballi. Widzę tylko, że wszyscy ślepo wierzą w to, co podawały media (sterowane z pewnością przez klub - bo kto tego nie widzi jest naiwny jak czerwony kapturek w lesie). I nie widzą januszowatego podejścia zarządu do jednego ze swoich kluczowych pracowników. Wystarczyło powiedzieć: nie zgadzamy się z twoją wizją pracy w klubie (teraz nas oświeciło), zwalniamy cię z obowiązku świadczenia pracy, Kmiecik zrobi to za ciebie. Jasno, w oczy, po męsku. Nie sprzeciwiam się zwolnieniu Hyballi skoro im było nie po drodze. Żałuję, że odbyło się to w takiej formie, która nie najlepiej świadczy o kulturze, obyciu i nie rokuje na przyszłość. |
Dla tych którzy już się poszczali, że Hyballa wylądował w drugiej lidze duńskiej. Ekstraklasa jest na 30 miejscu w rankingu lig, Superliga na 14. Esbjerg co prawda w zeszłym sezonie spadł, ale sezon wcześniej (18/19) zajął 3 miejsce i grał w el do LE.
W dodatku my w tej słabiutkiej Ekstraklasie od 2 sezonów bronimy się rękami i nogami przed spadkiem, więc to że Esbjerg zadzwonił do Hyballi i zaproponował mu posadę to mam wrażenie, że po przygodzie z nami wcale to nie był krok w tył, awans z resztą też nie (ale zadanie z całą pewnością ambitne). My niestety prezentujemy ten sam poziom co kluby w drugiej lidze duńskiej. |
Cytat:
|
Cytat:
czy nie napisałem: Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl