Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

manson777 20.01.2016 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1426878)
To inaczej, wyobraź sobie coś takiego:

Pewien człowiek się rodzi, nazwijmy go przykładowo Konrad (akurat otwarłem spis imion polskich i na losowej stronie najbardziej rzuciło mi się w oczy). Rodzice zabierają go ze szpitala, matka karmi go własną piersią, ubierają go, wychowują. Dopingują go do coraz cięższej pracy nad sobą, reszta rodziny zastanawia się co z niego wyrośnie. Jak w każdej rodzinie jedni widzą w nim wielki talent i wróżą karierę choćby lekarza, inni mówią że będzie sprzątał ulice. Ale wszyscy zgodnie, cała wielka rodzina cieszą się jego sukcesami.

A on po ukończeniu 18 lat stwierdza że ma to wszystko w dupie, wypierdala z domu do kolegi bo u niego jest PS4 a on ma tylko PS3. A ojciec tego kolegi jest znany w mediach co z automatu stawia go wyżej niż jego własnego bo on ma tylko co najwyżej solidną pracę i nie wyróżnia się w towarzystwie. Ale w sumie jak będą tęsknić to może wpaść na kawę. No, pod warunkiem że kiedyś kupią tą lepszej jakości.

I tak się właśnie zachował Handz(7)ik. U nas nie miał źle. Pensja którą mu oferowali jak na nastolatka jest wspaniała. Tylko on wybrał Legię.

A praca? No cóż, w pracy nikt nie stoi i nie dopinguje za Tobą gdy siedzisz przy biurku, sprzątasz ulicę, wypisujesz receptę, etc. A jeśli masz w niej dobrą atmosferę, jesteś w dobrych kontaktach z pracownikami i z szefem, a w dodatku masz szansę wybić się ponad resztę pracowników, bo szef widzi w Tobie potencjał - to czy zamienienie tego na za....... w korpo za trochę więcej kasy, pomimo tego że nie żyje Ci się źle - czy jest to dobry wybór? Jak dla mnie nie. Jeśli masz tak zrobić - wypierdalaj i nigdy nie wracaj. Choćby ta firma miała bez Ciebie zbankrutować.

Dlatego właśnie będę przekręcał jego nazwisko. Nie wiem co musiałby zrobić żebym mógł o nim kiedyś powiedzieć "O ....a, Handzlik. Ten to był koleś, aż miło było na niego popatrzeć.". Choćby zrobił karierę większą niż Messi to i tak będzie się za nim ten smród ciągnął. Wisła go wychowała a ten jak gdyby nigdy nic przechodzi do jednego z największych wrogów i konkurentów. I jeszcze bezczelnie mówi że kiedyś chciałby wrócić. Niech wypierdala. Jak najdalej.

jego życie
jego decyzja
jest dorosły
on poniesie konsekwencje

nie ma o czym dyskutować bo jak widzę "gadał dziad do obrazu..."
przekręcanie nazwiska itp. prymitywne pogrywki jak widzę cieszą Was niewymownie
co pokazuje jak wielkie macie kompleksy

ps. a teraz niech popracuje wyobraźnia... to Twoje nazwisko jest przekręcane, wyśmiewane...
wiem wiem Ty nigdy itp... :haha:

AntyMod 20.01.2016 15:29

kolego manson777 - dobra rada : nie brnij dalej w ten temat bo sie coraz bardziej pograzasz, a jesli wychowanie i uksztaltowanie pilkarskie ( od dziecka) w barwach Wisly - gre w tym klubie i przywiazanie do barw klubowych porownujesz ze zmiana pracy czy zmiana miejsca zamieszkania to ja nie mam wiecej nic do napisania ...

Dariook 20.01.2016 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1426879)

ps. a teraz niech popracuje wyobraźnia... to Twoje nazwisko jest przekręcane, wyśmiewane...
wiem wiem Ty nigdy ... :haha:

Się nie: zeszmaciłes, sprzedałes, s....iles, zaprzedałes, s.......iles, zhanbiłes..itp

Reserve 20.01.2016 15:35

Cytat:

jego życie
jego decyzja
jest dorosły
on poniesie konsekwencje

Jest dorosły, podjął decyzję, a jedną z konsekwencji to właśnie chociażby niegroźne przekręcanie nazwiska. Ot co.
Ja kompleksów nie mam żadnych. Kopię sobie rekreacyjnie i to mi wystarcza. Z resztą, co ja się będę tłumaczył...
Widzę że nie zrozumiesz niektórych wartości. Pojęcie honoru i szacunku do własnej osoby widać jest Ci obce. Zakładam że jak ktoś zaoferowałby Ci tysiąc złotych za zrobienie gały to miałbyś teraz pełne usta roboty. No cóż, nie brnijmy dalej w ten temat. Poszerzyłeś właśnie moją wąską listę ignorowanych. Gratuluję.

@Dariook: Jak się rzadko z Tobą zgadzam to teraz uderzyłeś w sedno. Podpisuję się obiema rękoma.

Kocur 20.01.2016 15:48

Taka ciekawostka jeszcze - cytat:
Cytat:

"Wracając jeszcze do Handzlika - Wisła zaproponowała mu 3-letni kontrakt i pensję w wysokości 9 tysięcy złotych miesięcznie (!) co jak na 17-latka, który w dorosłej piłce jeszcze nic nie osiągnął jest kwotą bardzo wysoką. Do tego liczne premie uwzględnione w umowie. A nowy trener Tadeusz Pawłowski zagwarantował mu, że pojedzie z pierwszą drużyną Wisły na zgrupowanie oraz dostanie szansę na grę w sparingach.
Kasa jaką dostaje człowiek po studiach z doświadczeniem znającym języki obce.

Przepadnij judaszu!

edit. po studiach z doświadczeniem - nie od razu po obronie ;)

manson777 20.01.2016 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1426881)
kolego manson777 - dobra rada : nie brnij dalej w ten temat bo sie coraz bardziej pograzasz, a jesli wychowanie i uksztaltowanie pilkarskie ( od dziecka) w barwach Wisly - gre w tym klubie i przywiazanie do barw klubowych porownujesz ze zmiana pracy czy zmiana miejsca zamieszkania to ja nie mam wiecej nic do napisania ...

w nic nie brnę
brną panowie o ksywkach których nie chce mi się powtarzać i spamiętywać

:alleluja: z godnościom osobistom i honorem :lol:

Marcin_fan 20.01.2016 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1426886)

Przepadnij judaszu!

Stary powiem więcej. Jakiś czas temu widziałem oferte pracy. Wymagania wyższe wykształcenie i znajomość angielskiego i francuskiego. Pensja- to było ok 1800zł

PiVoSH92 20.01.2016 16:51

9k zaraz po studiach? Chyba doktoranckich :D Większość znajomych po studiach, mgr. inż. z 2-3 letnim doświadczeniem w branży dostaje 3-3,5k na rękę max :D młodemu się w dupie poprzewracało, miał na wyciągnięcie ręki b. dobry kontrakt z perspektywami na rozwój w najbliższych latach i trenera, który chciał na niego stawiać. W zamian za to poszedł po kasę. Zwykły zdrajca i tu nie ma chyba żadnych wątpliwości.

brylant17 20.01.2016 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1426886)

Przepadnij judaszu!

Dostając 9 tys+możliwość wyjazdu z pierwszą 11 do tego możliwość trenowania z pierwszym zespołem, to nic tylko brać w jego w wieku bym się cieszył...Ale nie Pan piłkarz woli pewnie 15 tys...i grę w rezerwach

picasso 20.01.2016 19:25

poza tym uczciwiej z jego strony byloby powiedzenei,ze chodzi o kasę.a nie jakas ściema o szansie na rozwój.gdyby powiedział "ide tam bo mi więcej zapłacą" to przynajmneij jasno postawilby sprawe i pewnei mneijsze byloby ciśneinei na nia niego.

bódyń 21.01.2016 15:33

Jankowski na oficjalnej stronie Piasta
http://www.piast-gliwice.eu/aktualno...liwice-pl.html
"- Nie będę ukrywał, że sporą rolę odgrywa miejsce, jakie zajmują gliwiczanie. Dołączam do zespołu, który jest obecnie liderem Ekstraklasy i wiosną na pewno będzie walczył o jak najwyższe cele, a to jest zawsze ważne dla piłkarza - dodaje nowy pomocnik Niebiesko-Czerwonych."

Jak przychodzil do Wisly:
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...go,nId,1444997
"Cieszę się, że podpisałem kontrakt, mam nadzieję, że będziemy walczyć o najwyższe cele i nasza gra będzie się podobała kibicom."

Coś tak na razie nie wychodzi mu gra o te najwyższe cel

Szajba_ 21.01.2016 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1426970)
"- Nie będę ukrywał, że sporą rolę odgrywa miejsce, jakie zajmują gliwiczanie. Dołączam do zespołu, który jest obecnie liderem Ekstraklasy i wiosną na pewno będzie walczył o jak najwyższe cele, a to jest zawsze ważne dla piłkarza - dodaje nowy pomocnik Niebiesko-Czerwonych."

"Cieszę się, że podpisałem kontrakt, mam nadzieję, że będziemy walczyć o najwyższe cele i nasza gra będzie się podobała kibicom."

w dupie mam retoryke jego wypowiedzi, najwazniejszy jest dla mnie fakt, ze dyskutujemy o nim w tym konkretnym temacie :D

brylant17 22.01.2016 09:14

Długi wywiad z Motyką rozmawia Ćwiąkała

http://weszlo.com/2016/01/22/casual-...co-powiedzial/

Rustin 22.01.2016 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1426970)

Jeśli chodzi o ten drugi artykuł, z 2014 roku, to chyba znalazłem rozwiązanie problemu z Buchalikiem:
Cytat:

Buchalik ma występować nie tylko na pozycji numer 9, ale też na "dziesiątce". - Semir Stilić, Łukasz Garguła i Donald Guerrier - to są ludzie, którzy się cieszą, że będą mieli ruchliwego napastnika, do którego można zagrać prostopadłą piłkę, a on będzie wiedział, co z nią zrobić.

mari339 22.01.2016 11:18

A Smuda oczywiście na siłę go na bramce wystawiał. Przez to chłopak swój talent zmarnował.

funkykoval 22.01.2016 11:52

Cytat:

jego życie
jego decyzja
jest dorosły
on poniesie konsekwencje

Racja - jego wybór, jego decyzja, i on ponosi konsekwencje.....

Kibice mają prawo do skomentowania tego, bo też i Handzlik nie zmieniał szkoły z jednej na drugą, tylko pokazał jak pięknie olać klub, w którym się wychował. Wobec czego każdy kibic tego klubu może to skomentować i finito, Tobie może się to nie podobać, ale Twoje tyrady obronne na forum Wisły w obronie Handzlika są delikatnie nie na miejscu.

wściekłe pięści węża 24.01.2016 16:31

Cytat:

Wg Sport.pl największymi zwycięzcami tureckiego zgrupowania Lechii Gdańsk są Milos Krasić oraz Adam Buksa. Serb podczas sparingów próbowany był na pozycji środkowego pomocnika i był jednym z najlepszych zawodników na boisku. Natomiast Adam Buksa w ataku prezentował się lepiej od bardziej doświadczonego Grzegorza Kuświka. Były napastnik Ruchu Chorzów w rundzie rewanżowej najprawdopodobniej trafi na ławkę rezerwowych. O miejsce na szpicy ataku Buksa będzie zapewne rywalizować z Marco Paixao.
Z fb, profil Liga Będzie Ciekawsza.

filoo 25.01.2016 01:04

Fragment biografii Grzegorza Króla nt Darka Dudki:

Usiadłem na swoim miejscu i, jak pozostali, zacząłem wpatrywać się w brudne kafelki. Siedzieliśmy tak przez godzinę i nie mogliśmy uwierzyć w to, co się stało. Darek Dudka z promilami we krwi potrącił faceta, a ten zmarł. Chłop też nie był trzeźwy, przechodził na czerwonym świetle. „Dudziu” miał tendencję spadkową, czyli wypił coś wcześniej i myślał, że już może jechać. Każdemu mogło się to przydarzyć.
Zrobiliśmy składkę na adwokata i rodzinę ofiary: udało się zebrać prawie dwieście tysięcy. Byłem już wówczas golasem, więc żeby się dołożyć, musiałem pożyczyć kasę od lichwy. Ale kumpel był na pierwszym miejscu.
Wszyscy stanęliśmy za Darkiem murem, a on obiecał, że przystopuje z piciem. Słowa nie dotrzymał. Już na następnej wspólnej imprezie moja żona serwowała „Dudziowi” wódkę.

Ciekawe, ja nie wiedziałem a Wy ?

arti 25.01.2016 09:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filoo (Post 1427189)
Fragment biografii Grzegorza Króla nt Darka Dudki:

Usiadłem na swoim miejscu i, jak pozostali, zacząłem wpatrywać się w brudne kafelki. Siedzieliśmy tak przez godzinę i nie mogliśmy uwierzyć w to, co się stało. Darek Dudka z promilami we krwi potrącił faceta, a ten zmarł. Chłop też nie był trzeźwy, przechodził na czerwonym świetle. „Dudziu” miał tendencję spadkową, czyli wypił coś wcześniej i myślał, że już może jechać. Każdemu mogło się to przydarzyć.
Zrobiliśmy składkę na adwokata i rodzinę ofiary: udało się zebrać prawie dwieście tysięcy. Byłem już wówczas golasem, więc żeby się dołożyć, musiałem pożyczyć kasę od lichwy. Ale kumpel był na pierwszym miejscu.
Wszyscy stanęliśmy za Darkiem murem, a on obiecał, że przystopuje z piciem. Słowa nie dotrzymał. Już na następnej wspólnej imprezie moja żona serwowała „Dudziowi” wódkę.

Ciekawe, ja nie wiedziałem a Wy ?

Tak, Historia z Amiki jak miał 19 czy 20 lat.

IncognitoTSW 25.01.2016 09:43

Ale czego nie wiedziałeś? Że Dudka gościa na pasach przewiózł czy że żona Króla mu wódę lała?

brylant17 25.01.2016 10:04

Tutaj o Dudce i jego wypadku artykuł z roku 2008 a wypadek miał miejsce w roku 2003

Cytat:

Pięć lat temu, prowadząc po pijanemu samochód, Dariusz Dudka (25 l.) śmiertelnie potrącił człowieka. Działacze Amiki Wronki bardzo mu wtedy pomogli. Dudka odpowiadał z wolnej stopy, dostał symboliczny wyrok w zawieszeniu. Wszyscy mu przebaczyli, życie potoczyło się dalej. Na Ukrainie pomocnik reprezentacji Polski udowodnił jednak, że niczego się nie nauczył.Maj 2003 roku, okolice Szczecina. Wracający z nocnej imprezy Dudka potrąca człowieka, który w wyniku doznanych obrażeń umiera. Pijany był i kierowca, i ofiara, która przechodziła przez pasy na czerwonym świetle. Dudce udało się wtedy wywinąć, w areszcie przebywał bardzo krótko. Zaraz potem udzielał wywiadów, w których zapewniał, że ten wypadek sporo go nauczył, że już nie będzie źle robił i tak dalej... Okazuje się jednak, że to były tylko puste słowa. I nie chodzi jedynie o to, co się stało na Ukrainie...
Już wcześniej można było nieoficjalnie usłyszeć, że Dudkę wciąż kusi alkohol. Dlaczego odszedł z Wisły? Jedna z nieoficjalnych wersji mówi o tym, że krakowianie aż tak bardzo nie walczyli o zatrzymanie swojego pomocnika właśnie ze względu na "problemy wychowawcze".
Postępując w ten sposób, Dudka sam niszczy sobie życie i karierę. O ile Boruc i Majewski powinni uzyskać przebaczenie, bo to ich pierwsza wpadka, o tyle mający tak tragiczne doświadczenia Dudka nie powinien już być powoływany do kadry. Skoro niczego nie potrafi się nauczyć, to nie ma dla niego miejsca w reprezentacji.
I jeszcze jedno: Auxerre, w którym gra Dudka, to małe miasto, gdzie wszyscy wiedzą o wszystkich niemal wszystko. Niedawno jeden z piłkarzy miał w klubie kłopoty, bo sprzedawca na stacji benzynowej doniósł, że ten gracz kupił u niego skrzynkę piwa.
Na szczęście okazało się, że to nie był piłkarz, ale jego brat, który jest do niego bardzo podobny. Dudka sobowtóra w Auxerre nie ma, więc niech lepiej uważa..

piotek 26.01.2016 13:39

Damian Buras zaginął...

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

cfa 27.01.2016 00:19

Odnośnie Dudki przypominają mi się słowa kolegi który miał czasem okazje potrenować we Wronkach razem z Darkiem. Mówił wtedy, że jeśli go sprzedadzą to będzie rekordowy transfer ligi. Niestety chyba złe prowadzenie nie pozwoliło na to. W każdym razie kolejny przykład, że talent to nie wszystko.

mitmichael 31.01.2016 14:45

Marcelo ma podpisać kontrakt z Besiktasem Stambuł

jendrus 31.01.2016 16:27

http://m.sportowefakty.wp.pl/pilka-n...ktasie-stambul przydało by się żeby wrócił heh

rafkur 31.01.2016 17:22

Ciekawe czy coś nam wpadnie z tytułu tej jego przeprowadzki. Pytanie czy był taki zapis?

piotek 31.01.2016 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1427875)
Ciekawe czy coś nam wpadnie z tytułu tej jego przeprowadzki. Pytanie czy był taki zapis?

Bez szans... Przecież od nad poszedł do PSV, a dopiero stamtąd do Niemiec.

bódyń 31.01.2016 19:49

Cos tam wpadnie z Solidarity Cotribiution. Tak ok 1% bo gram u nas dwa sezony
http://blog.fieldoo.com/2014/04/what...n-in-football/

rafkur 31.01.2016 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1427882)
Bez szans... Przecież od nad poszedł do PSV, a dopiero stamtąd do Niemiec.

Zależy jaka była umowa. Mogli sobie zagwarantować jakiś procent od każdego kolejnego kontraktu. Co prawda nie podejrzewam ale teoretycznie możliwe.

piotek 31.01.2016 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1427909)
Zależy jaka była umowa. Mogli sobie zagwarantować jakiś procent od każdego kolejnego kontraktu. Co prawda nie podejrzewam ale teoretycznie możliwe.

Ale że PSV miałoby nam płacić za każdy kolejny transfer jakaś kwotę? Grubo by polecieli z takim zapisem, bo dość łatwo byloby suma summarum nad minusie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl