Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Valsacio 04.07.2008 14:09

Nie no słuchajcie. Skorża mowi że jesteśmy napaleni na ofensywnego pomocnika i napastnika. Myślę, że jednego z nich się uda pozyskać bo aż tak pechowo nie może być.

Co do Baszczynskiego. Moje zdanie jest takie że lepiej by było żeby odszedł i pozyskać w to miejsce Bartczaka. A jak zostanie to od przyszłego sezonu(kiedy skończy mu się kontrakt) podpisać nowy i przestawić na centralnego defensora a na prawą kupić jeszcze jednego zawodnika.

Co do składu naszego dla mnie obecne optimum to:
Pawełek Baszczynski Cleber Głowacki Pi.Brożek Łobo Sobol Jirsak Zieńczuk Niedzielan Brożek

Widać jak na tacy że jeżeli kogoś zastąpić to ew. Jirsaka i Niedzielana więc Skorża ma 100% rację.
Jednak zastanawiam się kogo wystawi Skorża jak nie daj Boże się okaże że Zieńczuk czy Łobodziński nie mogą z jakiś przyczyn grać. I tu wydaje mi się że na prawej jest Boguski.

Natomiast na lewej nie ma takiego piłkarza dlatego osobiście najbardziej wierzę w transfer Garguły w tym okienku.

wolek19866 04.07.2008 14:20

Wzmocnień nie będzie bo to już widać gołym okiem No może oprócz Łukasiewicza. Skorża zapewne będzie grał systemem 1-4-5-1 więc powiedzmy sobie teraz już zgrywa drużynę. Pewnie będzie tak : Br Pawełek (Cebanu. Trela)- PO Baszczyński (Singlar), OŚ Głowacki,OŚ Cleber (Łukasiewicz, Kokoszka, Kowalski, Szabat), OL Barreto (Diaz)- PP Łobodziński (Dawidowski, Boguski, Kubowicz) LP Zieńczuk ( Piotr Brożek) DP Sobolewski, DP Cantoro (Varga) OfP Jirsak (Gołoś, Mączyński) N Brożek (Niedzielan, Małecki, Kmiecik). Zobaczycie raczej będzie taki skład. Jeśli będą transfery to z klubu np Kokoszka i Baszczyński. Może wtedy w ich miejsce wskoczy jakiś zawodnik ze zdegradowanych klubów. Pozdrawiam

Misio 04.07.2008 14:21

A ja co do zakupu bramkarza mam troche inne podejscie. Owszem Pawełek to mocno przeciętny bramkarz, ale na klasowych bramkarzy Wisły nie stac. W takim razie powinnismy zatrudnic jakiegos klasowego trenera bramkarzy i sami sobie ich wychowywac. Spojrzcie na Legie oni maja tego swojego Dowhania, kupuja młodzikow za grosze a potem sprzedaja ich za miliony. Powinnismy wlasnie pomyslec w tym kierunku a nie ciagle ze sciagnijmy grajka z banke euro dajmy mu taki sam kontrakt, a ciekawe skad wezmiemy na to pieniadze. (sorry za brak polskich znakow ale fiksuje mi klawiatura)

Barszczu 04.07.2008 14:26

Jeżeli do klubu zostanie ściągnięty klasowy partner dla Brożka, co najmniej o jego umiejętnościach, byłbym wtedy za przesunięciem Niedzielana na skrzydło, gdzie zdarzało mu się też grać, a przy jego szybkości - może być z tego pożytek :)

Valsacio 04.07.2008 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolek19866 (Post 562133)
Wzmocnień nie będzie bo to już widać gołym okiem No może oprócz Łukasiewicza. Skorża zapewne będzie grał systemem 1-4-5-1 więc powiedzmy sobie teraz już zgrywa drużynę. Pewnie będzie tak : Br Pawełek (Cebanu. Trela)- PO Baszczyński (Singlar), OŚ Głowacki,OŚ Cleber (Łukasiewicz, Kokoszka, Kowalski, Szabat), OL Barreto (Diaz)- PP Łobodziński (Dawidowski, Boguski, Kubowicz) LP Zieńczuk ( Piotr Brożek) DP Sobolewski, DP Cantoro (Varga) OfP Jirsak (Gołoś, Mączyński) N Brożek (Niedzielan, Małecki, Kmiecik). Zobaczycie raczej będzie taki skład. Jeśli będą transfery to z klubu np Kokoszka i Baszczyński. Może wtedy w ich miejsce wskoczy jakiś zawodnik ze zdegradowanych klubów. Pozdrawiam

Zgadzam się że ew. inne trasnfery są uzależnione od tego czy dostaniemy kasę za Kokoszkę i wtedy ew. kupimy kogoś jeszcze oprocz Łukasiewicza, mam nadzieję że zdolniejszego bo osobiście niezbyt wierzę w tego zawodnika. Wydaje mi się że nawet w tej Polonii nie była to żadna gwiazda i będzie to piłkarz zapchajdziura jak kiedyś Paszulewicz. Ale jednak teki właśnie ktoś jest nam potrzebny, ale przydałby się jakiś następca Clebera.

Natomiast stawiam że kupimy ofensywnego pomocnika, bo zapewne na napastnika będziemy polować na rynku darmowych do czasu aż jakiś dobry oszaleje i zdecyduje się tu przyjść za darmo.

W tym przypadku należy niestety ale skreślić Bednarza, ktory miał okazję za 1,3 mln złotych kupić Lewandowskiego ktory strzela po 2 bramki w każdym meczu Lecha a tego nie zrobił. Zobaczymy jak chłopak będzie grał dalej, ale już po tych sparach widać że miałby u nas szasnę.

Mam nadzieję że nie kupimy jakiegoś drewniaka za taką kasę jak Lewandowskiego bo mi będzie przykro że mamy takich osiołków w klubie.

skeba 04.07.2008 14:37

Poczekajcie trochę, w tamtym sezonei było podobnie i nagle 3 trasfery zostały sfinalizowane.
Matusiak, Lobodzinski, Diaz.
Nie wiem jak klub, który ma ambicję na ligę mistrzów może testować zawodników z ligi Bośniackiej.
Kompletne dno, nie muszę widzieć jak gra, aby stwierdzić, iż jest to przeciętniak, poziomem zbliżony do Juszczyka

Griszka30KR 04.07.2008 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 562150)
Poczekajcie trochę, w tamtym sezonei było podobnie i nagle 3 trasfery zostały sfinalizowane.
Nie wiem jak klub, który ma ambicję na ligę mistrzów może testować zawodników z ligi Bośniackiej.
Kompletne dno, nie muszę widzieć jak gra, aby stwierdzić, iż jest to przeciętniak, poziomem zbliżony do Juszczyka

Tak,ale to "nagle" ,było przed sezonem w którym przed nami była Liga z tym ,ze rodzima,a teraz jest Liga Mistrzów....... A co do tych transferów ,to oby trzy sie nie wkomponowały ze wzgledu na nie przepracowany okres przygotwowaczy....

1q2 04.07.2008 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 562150)

I czy choc 1 z nich na dzien dzisiejszy okazal sie jakimkolwiek wzmocnieniem?

Jak i 'dzis' to ma tak wygladac to zdecydowanie popieram kristosa.
Dac sobie spokoj z transferami ,dobrac jakiegos srodkowego obronce co potrafi prosto kopnac pilke i solidnie przygotowac to co mamy do nadchodzacego sezonu.

gdsmk 04.07.2008 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 562166)

Jak i 'dzis' to ma tak wygladac to zdecydowanie popieram kristosa.
Dac sobie spokoj z transferami ,dobrac jakiegos srodkowego obronce co potrafi prosto kopnac pilke i solidnie przygotowac to co mamy do nadchodzacego sezonu.

Chyba kpisz. Gdyby to Legia kupiła Łobodzińskiego i Diaza w poprzednim okienku, to byś klął wniebogłosy. A teraz 'żaden nie jest wzmocnieniem'? To jakiś żart ! To kogo Wisła ma kupować, żebyście byli zadowoleni ?!

Valsacio 04.07.2008 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 562178)
Chyba kpisz. Gdyby to Legia kupiła Łobodzińskiego i Diaza w poprzednim okienku, to byś klął wniebogłosy. A teraz 'żaden nie jest wzmocnieniem'? To jakiś żart ! To kogo Wisła ma kupować, żebyście byli zadowoleni ?!

Nie mówię że Diaz to chodząca bomba zegarowa, ale w 2 stronę też bym nie przesadzał.

1q2 04.07.2008 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 562178)

To chyba chyba sobie kpisz ,albo dla Ciebie wazne jest kto a nie jak gra.Ja nie pracuje w klubie nie ogladam grajkow i nie do mnie to pytanie.Skad mialem wiedziec ze Lobodzinski okaze sie nieudolna namiastka Kosy(ktory tez wirtuozem nie jest) a Diaz to bedzie jakies nieporozumienie(jak narazie)?
Cieszylem sie jak kazdy ale wyszlo szydlo z wora wiec nie mam zamiaru zaklinac rzeczywstosci ze jest inaczej.

Wisla ma kupowac grajkow ktorzy dobrze kopia w pile a czy beda z Bangladeszu czy Abchazji to mnie nie obchodzi(oczywiscie to uproszczenie bo nikt nie chcial by Wisly z samych obcokrajowcow).

Dla niektorych to chyba wazne jest kupowanie w stylu 'sztuka jest sztuka' - niewazne jak gra byle tylko kogos kupic.I potem wpisy typu 'a jednak Lysy potrafi' itp.
Ja do Lysego nic nie mam ani w jedna strone(bo na transfery ma grosze) ani w druga(bo poza Jirsakiem nikogo ciekawego nie sprowadzil)
Strone czy 2 wstecz przedstawilem proste wyliczenie ze w ostatnich 6 latach Wisla kupila 2 grajkow ktorzy byli wzmocnieniem i to tyle w tym temacie.

I prosze mi nie zarzucac placzliwosci badz krytyki - pisze jak jest i wcale nie narzekam.
Gdyby mi ktos kilkanascie lat temu powiedzial ,gdzie stadion to byla jedna wielka ruina ,problemem podstawowym jak tu nie spasc, albo jak awansowac i czy bedzie ciepla woda;) ,ze dzis bedziemy mieli problemy takie ze nie potrafimy nikogo kupic kto prezentuje poziom srednio-europejski - to bym go wysmial.

vote-for-mikey 04.07.2008 16:04

1q2, nie takiego kraju jak Abchazja. jest Gruzja.

a żeby nie było offtopa, wydaje mi się, że trasferowa bomba może wybuchnąć 10, ew. dwa trzy dni później, po ogłoszeniu sponsora, kiedy Pan Łysy będzie już pewny finansów, i wtedy się okaże, czy ściągamy Cristiano Ronaldo(droższych zawodników) czy Naniego (tańszych)

Eustachy 04.07.2008 16:42

Gdyby to Legia swego czasu kupila Lobodzinskiego, to ja bym odetchnal z ulga. Pisalem o tym pol roku temu, pisze o tym teraz. W tym samym czasie wiekszosc przekonywala ze to swietny zakup, ktory dodatkowo bedzie mozna wypromowac na mistrzostwach i zgarnac majatek. Na to jak marnie radzil sobie Lobo w Zaglebiu, nikt juz nie zwazal. I teraz to samo co w Zaglebiu, mamy na naszym krakowskim gruncie. Jak wszyscy, ja tez nadal licze, ze moze juz niebawem sytuacja sie jakos odmieni, niestety optymista przy tym nie jestem (nic dziwnego skoro od poczatku nie bylem).

Co do reszty, to w zupelnosci zgadzam sie z 1q2. Jesli mamy sie wzmacniac pilkarzami, ktorych efekty gry beda na poziomie Matusiaka, to juz lepiej nie wzmacniac sie wcale.
To moze i nie jest latwe, ale zawsze trzeba dokladac wszelkich staran, aby ocenic na ile dany pilkarz to przebrzmiale nazwisko i jakie sa widoki na szybka odbudowe takiego delikwenta. W Belchatowie RadoMatu nie chcieli i teraz mozna dyskutowac, czy to sie tylko tak zlozylo, czy moze wiedzieli co robia. Ja jednak pamietam wywiad z Lenczykiem, w ktorym po obadaniu pana Radka na treningu, stwierdzil ze pilkarz bedzie mial nie male trudnosci, by dojsc do przyzwoitej formy w krotkim czasie i w zwiazku z tym nie ma sensu ryzykowac, zwlaszcza ze wykupienie, praktycznie od poczatku nie wchodzilo w gre.
Pozostaje jeszcze sugestja Lemoniadowy Joe, czyli proba zmudnych negocjacji Bednarza, owocujaca wysepieniem paru pilkarzy na wypozyczenie z mozliwoscia transferu def.

tommiyacht 04.07.2008 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eMTe (Post 562095)
Chcecie tak bardzo Gargułę? Kiedy on ostatnio w klubie zagrał mecz na takim poziomie jakiego od niego wymagać będziecie w Wiśle? .

dosyc niedawno bo 28 czerwca w sparingu z ŁKS'em strzelił 2 gole. nie wiem jaki poziom meczu ale zawsze

bozar 04.07.2008 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 562184)
1q2, nie takiego kraju jak Abchazja. jest Gruzja.

a żeby nie było offtopa, wydaje mi się, że trasferowa bomba może wybuchnąć 10, ew. dwa trzy dni później, po ogłoszeniu sponsora, kiedy Pan Łysy będzie już pewny finansów, i wtedy się okaże, czy ściągamy Cristiano Ronaldo(droższych zawodników) czy Naniego (tańszych)

Nie no pewnie, kluczowe transfery na dwa tygodnie przed meczem el. LM dają 100% pewność że nowi piłkarze wkomponują się na czas w drużynę prawda?
Ja już przestaje mieć nadzieje na transfery w tym okienku, chyba słusznie ktoś stwierdził że Cupiał woli poczekać na reformę rozgrywek i że na zimę coś konkretnego w kwestii transferów się szykuje. Oby.
Do amatorów transferów piłkarzy "młodych i perspektywicznych" - najlepszą inwestycję jaką Cupiał mógł zrobić w Wiśle byłaby budowa porządnego centrum treningowego. Lata mijają tematu nie ma. Podobnie jak tematu wychowywania młodych grajków. Na takim klepisku jak boisko mineralne ukształtować piłkarza to CUD.

Wojtas 04.07.2008 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 562055)

Taka byla i niestety jest rzeczywistosc
-nie mamy kasy by kupowac i kontraktowac graczy uksztaltowanych badz mlodych i wybijajacych sie
-nie mamy zadnych mozliwosci by przeczesywac rynki i szukac czegos tanszego
-menadzerowie z ktorymi wspolpracujemy, w takim razie podaja nam graczy 3 badz 4 sortu

Prawdopodobnie cala gra teraz bedzie sie toczyla o Gargule+jakies zapchajdziury w stylu Bramkarza i srodkowego obroncy.

Do Bramkarza i obroncy(pewnie Lukasiewicz) Skorza powiedzial ze szukaja jeszcze Wysokiego napastnika,i slusznie ktos te pilki zgrywac musi,oby nie znalezli 2-go Radovanovica...

Natomiast slusznie piszesz,ze jako ze my sami nie mamy "szperaczy" musimy polegac na tych ktorzy nam podkładaja jakichs pilkarzy.Tylko ze tych lepszch wysylaja po jakichs 2 ligach Niemieckich czy Hiszpanskich a nam daja juz tych ktorych i tam nawet nie daja rady upchac...

I tak pewnie jest z bramkarzami,w zeszlym okienku z tym Argentynczykiem Dahbarem bodaj..

Poprostu najgorzej jest liczyc na kogos,i dlugo przez to bedziemy w murzynskiej d**pie ,jesli nie zajmiemy sie od podstaw kwestia szkólek i boisk,oraz grupa ludzi ktora by zwyczjnie dla Wisly szukała zawodnikow.

Pozatym wyzywanie Bednarza to juz jest po prostu smieszne,nawet szkoda to komentowac.

Thomé 04.07.2008 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 562218)
I tak pewnie jest z bramkarzami,w zeszlym okienku z tym Argentynczykiem Dahbarem bodaj..

Dahbar to był napastnik z III ligi argentyńskiej. Bramkarzy testowaliśmy Djordje Panticia z TuS Koblenz i Ivica Matasa chyba z Rijeki

czesiu 04.07.2008 17:55

http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,8...owskiego_.html
chłopak może być za darmo

Pablo84 04.07.2008 18:57

Proponuje zrobić masowe samobójstwo.

Nie będzie przynajmniej płaczu na forum.

Zostaje też inne wyjscie.Można się przerzucić na Real lub Manchester United- transferów będzie od groma i to jeszcze jakich!!!

Uran235 04.07.2008 19:09

Najśmieszniejsze jest to, że obecna fala samobójstw nastała po informacji o Pawłowskim... która ma już kilka dni.

Ludzie wrzućcie na luz. Jeżeli obecnym składem nie pykniemy Żydów, to w Europie nie mamy czego szukać nawet z wzmocnieniami. Na dodatek większość z malkontentów uważa, że zbawią nas gwiazdki polskiej ligi. Ludzie, do k**** nędzy wygraliśmy ligę z przewagą 14 punktów, to my mamy najlepszych piłkarzy w tej marnej lidze, a piłkarzyki typu Garguła, Lisowski i inne benhałeryzmy to sobie mogą pykać w naszej reprezentacji.

Zygmunt.Król 04.07.2008 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 562267)
[...]a piłkarzyki typu Garguła, Lisowski i inne benhałeryzmy to sobie mogą pykać w naszej reprezentacji.

A Kokoszka to nie klasyczny "benhałeryzm? :D

Zresztą osobiście żałuję że podpadł w Wiśle. On jest polskim Metzelderem. Metzelder w Borussi prawie nie grał, w Realu prawie nie gra - a w reprezentacji niezastąpiony:)

Ogryzek 04.07.2008 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 562267)
Najśmieszniejsze jest to, że obecna fala samobójstw nastała po informacji o Pawłowskim... która ma już kilka dni.

Ludzie wrzućcie na luz. Jeżeli obecnym składem nie pykniemy Żydów, to w Europie nie mamy czego szukać nawet z wzmocnieniami. Na dodatek większość z malkontentów uważa, że zbawią nas gwiazdki polskiej ligi. Ludzie, do k**** nędzy wygraliśmy ligę z przewagą 14 punktów, to my mamy najlepszych piłkarzy w tej marnej lidze, a piłkarzyki typu Garguła, Lisowski i inne benhałeryzmy to sobie mogą pykać w naszej reprezentacji.

Mam pytanie - Ty w to wierzysz co piszesz? Czy moze piszesz to ku pokrzepieniu serc wiślackich:D

PS
Większość zawodników polskich grających u nas to były tzw "gwiazdki polskie" - własnie z takich gwiazdek jak Żurawski, Frankowski, Kosowski itd budowalismy zespół. Coś sie zmieniło? 5 lat temy byli warci ściągnięcia piłkarze z naszej ligi a teraz nie ma?

czolg 04.07.2008 19:37

juz jest nowy wywiad z Bednarzem na stronie :)
no ale nic szczegolnego ie powiedzial...

<Crasch> 04.07.2008 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zygmunt.Król (Post 562280)

Zresztą osobiście żałuję że podpadł w Wiśle. On jest polskim Metzelderem. Metzelder w Borussi prawie nie grał, w Realu prawie nie gra - a w reprezentacji niezastąpiony:)

kokoszka w reprezentacji niezastąpiony? Przeoczyłem pół roku?

Czytam te posty i coraz bardziej boli mnie głowa od walenia w monitor...

wiśnia 04.07.2008 19:46

mamy na oku czterech pilkarzy super:)....tylko ze jeszcze tydzien temu bylo ich 7:) jak tak dalej bedzie za tydzien ostanie nam sie ino jeden;)

Mrsnh 04.07.2008 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 562191)
Gdyby to Legia swego czasu kupila Lobodzinskiego, to ja bym odetchnal z ulga. Pisalem o tym pol roku temu, pisze o tym teraz. W tym samym czasie wiekszosc przekonywala ze to swietny zakup, ktory dodatkowo bedzie mozna wypromowac na mistrzostwach i zgarnac majatek. Na to jak marnie radzil sobie Lobo w Zaglebiu, nikt juz nie zwazal. I teraz to samo co w Zaglebiu, mamy na naszym krakowskim gruncie. Jak wszyscy, ja tez nadal licze, ze moze juz niebawem sytuacja sie jakos odmieni, niestety optymista przy tym nie jestem (nic dziwnego skoro od poczatku nie bylem).

zgadza sie. o tym samym pisalem przed transferem. Łobodzinski to przecietny grajek, zadne wzmocnienie. W pamiętym sezonie zrobiono z niego gwiazde ( podobnie jak z Radosława"nie tak sie umawialismy"), a gwiazda z jednym zwodem i wrzutkami w trybuny à la Jacek Krzynówek mozna zostac tylko orange ekstraklasie.

skeba 04.07.2008 20:01

Cytat:

z budżetem 1-1.5 mln euro na transfery to nawet skauci Man Utd, Realu, Chelsea, Barcelony nic by nie wskórali. Przez ostatnie 4-5 lat jak śledzę poczynania Wisły, to my nigdy nie kupiliśmy zawodnika za 1.5 mln euro, nie wiem, czy milion został wydany. Sprzedajemy zawodników, a kasa z nich leci na spłatę długów.
Niestety faza grupowa PU to szczyt naszych możliwości i trzeba się z tym pogodzić.

gigant 04.07.2008 20:03

Wyjeżdżam w takie miejsce że jak pies zdechnie to łańcuch jeszcze trzy dni szczeka i jak wrócę, odpalę TWSD i zajrzę na forum, mają być wzmocnienia. Jeśli nie, znajdę cię łysa pało nawet na końcu swiata i pogadamy.

Jakoś tracę powoli nadzieję że coś miłego może nas spotkać w tym okienku. Nie widać determinacji i jakoś to wszystko tak dziwnie się rozwija.

Uran235 04.07.2008 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zygmunt.Król (Post 562280)

Kokoszka jest klasycznym Benhałeryzmem, a ja ze względów sportowych chciałem żeby się go pozbyto z Wisły już pod koniec ostatniego sezonu. Jak dla mnie to przeciętniak, który ponad przeciętność nigdy się nie wzbije. Dobry stoper musi mieć świetną technikę, bo technika daje mu komfort psychiczny, że nieskiksuje. Drewniany stoper cały czas myśli o tym żeby nieskiksować, i przez to popełnia masę innych błędów, w ustawieniu, w kryciu, w czytaniu gry. Kokos jest drewniany i dobrym stoperem nigdy nie będzie.

Z Metzelderem to mnie rozwaliłeś bo w finale EURo, to Metzelder był 12 zawodnikiem Hiszpanii.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 562282)
Mam pytanie - Ty w to wierzysz co piszesz? Czy moze piszesz to ku pokrzepieniu serc wiślackich:D

PS
Większość zawodników polskich grających u nas to były tzw "gwiazdki polskie" - własnie z takich gwiazdek jak Żurawski, Frankowski, Kosowski itd budowalismy zespół. Coś sie zmieniło? 5 lat temy byli warci ściągnięcia piłkarze z naszej ligi a teraz nie ma?

Wierzę, bo nasza liga strasznie poszła w dół, a gwiazdą zostaje się po kilku prostych kopnięciach. Prawdziwe talenty natomiast marnuje się. Gewrgian, Kikut, Murawski- żaden z nich nie będzie niczym więcej jak solidnym ligowcem, a to był materiał na gwiazdy reprezentacji. Następny Micanski, facet następny sezon spędzi w pierwszej lidze, a powinien już dawno być podporą któregoś dużego polskiego klubu. Natomiast Garguły, Matusiaki, Gołosie, Lisowskie, Wawrzyniaki, Bronowickie, to są gwiazdki co najwyżej jednego sezonu, a najczęściej jednego prostego kopnięcia.

W lidze głośno się mówi o dwóch piłkarzach, którzy mają talent: Pawłowski i Majewski i o nich warto walczyć i faktycznie jeśli oni przejdą do Legii to przyznam, że Bednarz poniósł porażkę.

W Polsce są inni dobrzy piłkarze nawet tuż pod naszym nosem w ekstraklasie, ale nasze kluby się nimi nie interesują. Ja o Sadloku pisałem jeszcze przed zimowym okienkiem, a zainteresowało się nim tylko angielskie Fulham.

W lidze było dwóch młodych obiecujących obcokrajowców- Sretenovic i Balaz. Jeden jest już w Rumunii za 700 tyś. ojro( i to w jakimś średniaku), a do wielkiej europejskiej piłki wróci pewnie za kilka milionów. Drugim nikt się nie interesuje.

Nasi działacze i trenerzy mają we krwi marnowanie ligowych talentów i nic nie wskazuje, żeby sytuacja miała się w najbliższych latach odmienić.

Nie będę tutaj wymieniał kogo możnaby z polskiej ligi sprowadzić bo to nie ten temat.

CelticusABG 04.07.2008 20:07

ECH... Bednarz i Skorża - wcześniej mówiliście o KILKUNASTU piłkarzach z którymi rozmawiacie i kilku, którzy będą realnymi wzmocnieniami 1 jedenastki...

Zarko42 04.07.2008 20:09

Cytat:

CH... Bednarz i Skorża - wcześniej mówiliście o KILKUNASTU piłkarzach i kilku, którzy będą realnymi wzmocnieniami 1 jedenastki...
kilkunastu?? to chyba mielismy zamiar budowac conajmniej z 3 druzyny xP... narazie zbudujmy chociaż jedną przyzwoitą na puchary i bedzie można ogłosić sukces :)

kmicin 04.07.2008 20:42

A co do poprzedniego okresu transferowego, mianowicie chodzi o Łobo. Moim zdaniem Kosowski postawił mu bardzo wielką poprzeczkę niema się co oszukiwać on kreował naszą grą, więc trudno ktoremuś z piłkarzy z naszej ligi byłoby go zastapić. Ja takiego nie znam.

muody87 04.07.2008 20:47

Zobaczymy ocenimy, myślę że tak nie powinno się nikogo oceniać, skoro się go jeszcze nie widziało... Nie jesteśmy Realem żeby kupować gwiazdy, żeby można było mówić że ktoś jest dobry i na pewno się przyjmie. Matusiak też był dobry i co ? Żadne nazwisko nie daje 100% gwarancji, więc trzeba wierzyć w słuszność dotychczasowych decyzji... I tak już Jacek zrobił więcej dobrym transferów niż Kasperczak, którego bardzo szanuje... Co nie znaczy, że już wystarczy i nie trzeba kolejnych. Trzeba i to już ! Ale ...

ToTylkoJa 04.07.2008 20:51

3-4 mln euro na transfery i można zbudować niezłą pakę z polskich zawodników grających w naszej lidze. Już nie popadajmy w skrajności, że nie ma dobrych zawodników tak jak kiedyś. Różnica jest taka, że kiedyś Wisła wykładała kasę na zawodników(np Żurawski), a teraz tego nie robi. A gracze z 'łapanki', to nie to samo co konkretny plan transferowy. Pawłowski, Majewski, Jodłowiec, Bartczak, Sikora(teraz już nie gra w naszej lidze, ale grał), wcześniej można było wyciągnąć Jelenia z Płocka. Tylko trzeba sięgnąć do kieszeni, a nie liczyć na to, że może zawodnikowi 'x' skończy się kontrakt.

Brozinho_23 04.07.2008 21:06

Przeczytajcie sobie artykuł Uzbeka na TWSD... smutna prawda

gianbuffon 04.07.2008 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 562340)
Różnica jest taka, że kiedyś Wisła wykładała kasę na zawodników(np Żurawski), a teraz tego nie robi. A gracze z 'łapanki', to nie to samo co konkretny plan transferowy. Pawłowski, Majewski, Jodłowiec, Bartczak, Sikora(teraz już nie gra w naszej lidze, ale grał), wcześniej można było wyciągnąć Jelenia z Płocka. Tylko trzeba sięgnąć do kieszeni, a nie liczyć na to, że może zawodnikowi 'x' skończy się kontrakt.

roznica jest taka, ze dawniej polskie kluby nie wycenialy tak wysoko swoich zawodnikow. Zurawski, Kosowski- tylko oni kosztowali ok. 1 mln euro, a byli przeciez uwazani za megagwiazdy. a teraz to sa po prostu jaja! za majewskiego chca 3 mln euro, gargula 1,5 mln, pawloski 1mln, za jakiegos lisowskiego tez 1 mln, bartczak 600 tys, itd. moim zdaniem wlasciciele polskich klubow, zlaszcza tych slabszych za bardzo sie wycwanili i uwazaja gwiazdki swoich marnych klubow za niewiadomo kogo. takze za tych zwodnikow, ktorych wymieniles musieliby wylozyc jakies 4 banki ehh

LooNatyk 04.07.2008 21:28

Singlara chyba co po niektrzy nie doceniaja.. uwazam lige czeska za mocniejsza od naszej OE, a Singlar zagral w Libercu ponad 100 spotkan, w tym 26 w mistrzowskim dla tego zespolu sezonie. To na prawde solidny gracz, ktory moze nam sie bardzo przydac.

co do innych transferow, to do konca oknanie bede ocenial, niektorym cisnienie rosnie, ale juz sie do tego przyzwyczailem :-]

ToTylkoJa 04.07.2008 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gianbuffon (Post 562359)
roznica jest taka, ze dawniej polskie kluby nie wycenialy tak wysoko swoich zawodnikow. Zurawski, Kosowski- tylko oni kosztowali ok. 1 mln euro, a byli przeciez uwazani za megagwiazdy. a teraz to sa po prostu jaja! za majewskiego chca 3 mln euro, gargula 1,5 mln, pawloski 1mln, za jakiegos lisowskiego tez 1 mln, bartczak 600 tys, itd. moim zdaniem wlasciciele polskich klubow, zlaszcza tych slabszych za bardzo sie wycwanili i uwazaja gwiazdki swoich marnych klubow za niewiadomo kogo. takze za tych zwodnikow, ktorych wymieniles musieliby wylozyc jakies 4 banki ehh

kiedyś euro było po 4 zł(lub więcej), teraz oscyluje w granicach 3,4 zł. Poza tym, kilka lat temu, liga była jakby uboższa. Tylko Wisła, ewentualnie Legia mogły pozwolić sobie na wydanie większej gotówki. A teraz takich klubów jest/było kilka (Wisła, Legia, Lech, Korona, Zagłębię). To spowodowało, że konkurencja na rynku transferowym jest większa, a co za tym idzie im większe zainteresowanie, tym większe ceny. I my ciągle piszemy i mówimy 'kiedyś'. Może zacznijmy mówić 'teraz' lub 'jutro'. Wszystko idzie do przodu. Kiedyś litr benzyny kosztował ok 3 zł( ba, pamiętam nawet czasy, gdy to były 2 zł za litr), teraz zaczyna dobijać do 5 zł. Ale czy to znaczy, że jest mniej samochodów na ulicach niż 'x' lat temu? Mi się wydaje, że jest ich zdecydowanie więcej. To samo w piłce. Czasy się zmieniły, kwoty się zmieniły i żeby zaistnieć, trzeba iść z duchem czasu, a nie stać w miejscu i wspominać przeszłość. To nas właśnie różni od Europy (Rosja, Ukraina, Grecja czy nawet Chorwacja, Bułgaria, Cypr itd), oni nie oglądają się za siebie i przyjmują teraźniejszość taką, jaka ona jest. Inaczej się nie da

DrunkenBear 04.07.2008 21:56

A co ma cena euro do wartości piłkarzy, przecież nie powiesz mi, że Wisła nie mogła zarobić na Błaszczykowskim chociaż tyle co Legia na Janczyku. Nasze obecne pseudo gwiazdy nie dorównują piłkarzom, sprzed 6-7 lat. Bo póki co nie widzę w polskiej lidze piłkarzy na miarę Żurawskiego, Szymkowiaka, Frankowskiego, etc. A ceny są takie, że już lepiej sprowadzić zagranicznego piłkarza, który będzie się chciał pokazać niż naszego dorobkiewicza, który g***o pokaże i będzie chciał zarabiać nie wiadomo jaką kasę.

RAFi89 04.07.2008 22:36

Z wypowiedzi Bednarza wywnioskowałem że prowadzone są rozmowy z czterema zawodnikami którzy realnie mogą wzmocnić skład, plus zawodnicy którzy będą testowani mogą być uzupełnieniem składu. Bednarz powiedział że ostatnie doniesienia gazet skomplikowały sprawę, może chodzi tutaj o Pawłowskiego. Wisła prowadziła z nim rozmowy a tu nagle okazuje się że może odejść za grosze i pojawiło się więcej chętnych. Pozostaje jeszcze Kallon bo o innych zawodnikach ostatnio nie pisano.
Ja ogólnie ze spokojem czekam na transfery, jak będą to będzie miłe zaskoczenie a jak nie to i tak uważam że w obecnym składzie przy dobrym przygotowaniu i odrobinie szczęścia możemy powalczy przynajmniej o fazę grupową UEFA. Za plusy tego okienka i tak już uważam podpisanie nowych kontraktów z Brożkiem i Głowackim.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl