Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Polskie kluby w europejskich pucharach. Sezon 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8096)

studio 23.07.2011 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1131941)
W ogóle to krytykować chyba mozna i to całkiem zasadnie? Zyjemy w wolnym kraju.

Oj... chyży rój też tak twierdzi a zakazami sypie z rękawa na lewo i prawo;)

jova 23.07.2011 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1131930)
Też oglądałem ten reportaż z szatni Bełchatowa i moja interpretacja jest taka, że widziałem wtedy przerazonego, słabego Lenczyka, jak zwykle medrkującego, ale bez przekonania. Z drugiej strony widziałem Ujka, który zagrzewał kolegów do walki, a na to wszystko patrzył Lenczyk z boku nie wiedząc jak ma się odezwać.
Takie odniosłem wtedy wrazenie i od tej pory nikt mnie nie przekona do tego, że Lenczyk potrafi w najwazniejszych meczach dobrze ustawić druzyne taktycznie i mentalnie.

Rozumiem, że Twoje wrażenia są inne. Nie będę z nimi polemizował.

Nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Co zmienił w taktyce? Czemu nazwałeś ją wydumaną?
Lenczyk nie był słaby ani przerażony. Zachowywał się tak, jak zawsze. On jest spokojny niezależnie od tego, czy przegrywa 0-5, czy wygrywa 4-0. Taki ma styl bycia.

Napisałeś: "Takie odniosłem wtedy wrażenie i od tej pory nikt mnie nie przekona do tego, że Lenczyk potrafi w najważniejszych meczach dobrze ustawić drużynę taktycznie i mentalnie."

Oto mecze ligowe z "wielką trójką" i pucharowe rozegrane przez drużyny Lenczyka po tej przegranej z Wisłą 1-2:

sezon 07/08, jako trener Bełchatowa
Z Ameri Tbilisi: dom 2-0, wyjazd 0-2 i awans w karnych (4-2)
Z Dnipro Dniepropietrowsk: wyjazd 1-1, a potem dom 2-4
Z Lechem: dom 0-3, wyjazd 1-1
Z Wisłą: wyjazd 0-2, dom 0-0
Z Legią: wyjazd 1-4

08/09, Zagłębie, 2ga liga i awans do ekstraklasy. Lenczyk był trenerem od 16 kwietnia do końca sezonu. W tym czasie zespół ma bilans 8-0-1 (+ walkower 3-0), gole 19-6 (+3 za walkower) i klub przeskakuje z czwartego miejsca na drugie. Nad czwartym miejscem, czyli pierwszym nieawansującym zespołem, ma 10 punktów przewagi.

09/10, Cracovia
Z Legią: wyjazd 0-0, dom 1-2
Z Lechem: dom 1-0, wyjazd 1-3
Z Wisłą: wyjazd 1-0, dom 1-1

10/11, Śląsk:
Z Wisłą: dom 2-0, wyjazd 0-0
Z Lechem: wyjazd 2-2
Z Legią: wyjazd 2-1

Aktualny sezon:
Z Dundee: dom 1-0, wyjazd 2-3

W sumie:
W pucharach jego zespół awansuje, gdy jest faworytem. Bilans 2-1-3
Z Lechem: 1-2-2, dom 1-0-1, wyjazd 0-2-1
Z Legią: 1-1-2, dom 0-0-1, wyjazd 1-1-1
i wisienka na torcie:
Z Wisłą: 2-3-1, dom 1-2-0, wyjazd 1-1-1
09.03.08 - nasza ostatnia ligowa wygrana z zespołem Lenczyka.

Możesz wytłumaczyć jak taki bilans może się przytrafić człowiekowi, który trenował zespoły nie należące do ligowej czołówki, który ponoć nie potrafi "w najważniejszych meczach dobrze ustawić drużynę taktycznie i mentalnie"?
W przyszłości staraj się zmyślać tylko na temat rzeczy, których nie można sprawdzić.

szprotson 24.07.2011 11:56

http://www.90minut.pl/news/163/news1...-i-Slaska.html

BBudowniczy 24.07.2011 13:19

Moje oceny (0-10) piłkarzy z meczu Dundee - Śląsk :

Keleman 2 - Jeden z najsłabszych punktów zespołu, karny z którego padła trzecia bramka to zdecydowanie autorstwo jego i Celebana

Socha 7 - Nie ustrzegł się błędów w defensywie, ale to wynikało głównie z częstego włączania się akcji ofensywnych. Na skrzydle musiał biegać za siebie i będącego w słabszej formie Gancarczyka, kilka efektownych akcji, boczny obrońca Dundee miał z nim duże problemy.

Celeban 2 - Najsłabszy z obrońców, kilka katastrofalnych błędów, każde jego dojście do piłki powodowało palpitacje serca, to wybitnie nie był jego mecz...

Pietrasiak 3 - Nie popełniający aż takich błędów jak Celeban, ale również nie może uznać tego meczu za udany

Spahić 4 - W obronie średnio, plus za kilka wejść ofensywnych.

Sztylka 4 - Mało widoczny, odwalał ciężka robotę w środku pola

Dudek 6 - Jak wyżej, ocena za kapitalną bramkę która dała Śląskowi awans

Elsner 7 - Waleczny, dobry technicznie, ocena bylaby wyższa gdyby nie przestoje w grze.

Gancarczyk 4 - Bez błysku, więcej po jego stronie szumu robił Socha.

Sobota 7 - Wniósł sporo ożywienia na boisku, dobry technicznie, inteligentne podania, może lepiej by było gdyby Lenczyk dał mu szansę gry od początku. Jedna bardzo efektowna akcja gdy przedzierał się w środku pola i został z trudem powstrzymany faulem.

Mila 7 - Prawdziwy reżyser gry, często utrzymujacy się przy piłce, dobrze rozgrywający, braki szybkościowe nadrabiał ambicją i umiejętnością ustawiania się na boisku. Zdecydowanie lepszy jako pomocnik niż napastnik.

Ćwielong 2 - Jeden z najsłabszych piłkarzy na boisku.

Voskamp 2 - Widać że nie jest w formie, sporo walczył ale niewiele z tego wynikało.

FraMat 24.07.2011 16:40

Jova,
podałes mi kilka statystyk Lenczyka, ale zupełnie niepotrzebnie.
Ja twierdze tylko, że Lenczyk choc jest solidnym fachowcem, czasami gubi się i po prostu "nie dorasta" do pewnych ważnych meczów.
I za wazne mecze nie uważam po prostu meczów z topową trójką ekstraklasy, lecz mecze ktore moga o czymś waznym przesadzić.
Takim meczem może byc na przykład mecz z Odra Wodzisław, jesli ma zdecydować o mistrzostwie czy mecz z Wisła Kraków, ktora... walczy o ósme miejsce, a niekoniecznie te mecze, które wymieniłeś....
Uważam, po ponownym obejrzeniu Siedmiu dni od mistrzostwa, że Lenczyk był nie tyle spokojny, co sparaliżowany strachem i przez to podejmował złe decyzje.
Co do zmiany taktyki to nie tylko moja opinia. Przeczytaj sobie komentarze na różnych portalch po tym spotkaniu. Jeden z nich:
http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...8,1,35234267,3,

Jaroo1 24.07.2011 17:29

Jaka stacja tv bedzie pokazywac mecz Legii z Turkami?

mitmichael 24.07.2011 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1132621)
Jaka stacja tv bedzie pokazywac mecz Legii z Turkami?

Wychodzi na to, ze zadna - nawet zagraniczna

WiślakMyślenice 24.07.2011 17:48

No to sobie nie obejrzymy przedostatniego meczu Legii w europejskich pucharach...

Michal_1990 24.07.2011 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1132635)
No to sobie nie obejrzymy przedostatniego meczu Legii w europejskich pucharach...

Rzeczywiście wielka strata :rotfl:

John1906 24.07.2011 18:31

http://www.slaskwroclaw.pl/6889785.dhtml
Po godzinie 19 na Polsacie była zapowiedź meczu Litex-Wisła na otwartym Polsacie.
Co do Legii może TVN odkupi prawa i pokaże mecz.

mitmichael 24.07.2011 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 1132658)
http://www.slaskwroclaw.pl/6889785.dhtml
Po godzinie 19 na Polsacie była zapowiedź meczu Litex-Wisła na otwartym Polsacie.
Co do Legii może TVN odkupi prawa i pokaże mecz.

Jak spot dalej leci to raczej bedzie - na stronie polsat.pl nie ma jeszcze zmienionego programu na czwartek - dalej nie ma meczu Slaska wpisanego, jak zwykle uaktualnia w dzien meczu

PS: Ogladam polsat i jak zwykle przegapie zapowiedzi :/

Zbychu 24.07.2011 20:38

O Wisłe jestem spokojny:
- jest rozstawiona
- wygrała z Litexem w sparingu
- po meczach ze Skonto widać że forma coraz lepsza
-w najgorszym razie (odpukać)pozostaną co najmniej 2 mecze w lidze europy

O Sląsk również jestem spokojny:
-osiągneli już więcej niż zakładano - wyeliminowanie wyżej rozstawione Dundee
-osoba Lenczyka gwarantuje odpowiedni poziom drużyny

Jedynie o Legie jestem niespokojny:
- zagrają na ,,dzień dobry" z wyżej klasyfikowanym rywalem
- zagrają w "niecodziennych" warunkach - upały w Turcji.Zmiana klimatu.
- po wiosennych zamieszaniach-zwolnieniach ze Skorżą ciężko aby piłkarze mieli do niego wielki szacunek
-kontrowersyjne wzmocnienia - Ljuboja i mający najlepsze lata za sobą Zewlakow.

Myśle że w przypadku Legii minimalna porażka nie byłaby złym wynikiem mając w zapasie rewanż na Lazienkowskiej.

jova 24.07.2011 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1132593)
Jova, podałes mi kilka statystyk Lenczyka, ale zupełnie niepotrzebnie.

Rzeczywiście, to chyba było niepotrzebne. Powinienem był pamiętać przebieg naszych wcześniejszych rozmów i przewidzieć, że przytaczanie faktów i udowadnianie, że się mylisz, nie jest w stanie Cię przekonać.
Mimo wszystko spróbuję jeszcze raz.
Cytat:

Ja twierdze tylko, że Lenczyk choc jest solidnym fachowcem, czasami gubi się i po prostu "nie dorasta" do pewnych ważnych meczów. I za wazne mecze nie uważam po prostu meczów z topową trójką ekstraklasy, lecz mecze ktore moga o czymś waznym przesadzić. Takim meczem może byc na przykład mecz z Odra Wodzisław, jesli ma zdecydować o mistrzostwie czy mecz z Wisła Kraków, ktora... walczy o ósme miejsce, a niekoniecznie te mecze, które wymieniłeś....

No to wymień te ważne (Twoim zdaniem) mecze. Co Cię powstrzymuje? Zobaczymy jak Lenczyk sobie w nich radził. Jeśli nie potrafisz ich wymienić albo znajdziesz tylko kilka (2-3) przykładów, to będzie znaczyło, że Twoja teza jest najwyżej nieuzasadnionym przeczuciem.
Cytat:

Uważam, po ponownym obejrzeniu Siedmiu dni od mistrzostwa, że Lenczyk był nie tyle spokojny, co sparaliżowany strachem i przez to podejmował złe decyzje.

Można w ten sposób ocenić tę sytuację. Skupmy się na tym, co można udowodnić, a nie na subiektywnych odczuciach.
Cytat:

Co do zmiany taktyki to nie tylko moja opinia. Przeczytaj sobie komentarze na różnych portalch po tym spotkaniu. Jeden z nich:
http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...8,1,35234267,3,

Pytałem: "co zmienił", a nie "czy zmienił". Zauważasz różnicę? Czekam na konkretną odpowiedz.
Z wypowiedz tego kibica wynika, że Lenczyk zagrał zbyt ofensywnie:
"Lenczyk moim skromnym zdaniem trochę przesadził z taktyką na ten mecz. W wyjściowym składzie za dużo było zawodników ofensywnych. Pewnie założenie było takie aby ten mecz wygrać. Wtedy wystarczył remis
do upragnionego celu."
a z Twoich słów, że Wisły się przestraszył:
"tak przestraszył w szatni swoich piłkarzy, że to przyjechała wielka Wisła i w zasadzie to trzeba się położyć (...) Lenczyk był nie tyle spokojny, co sparaliżowany strachem"
Wypowiedz kibica jest sprzeczna z Twoją.

FraMat 24.07.2011 22:11

Jak dla mnie szkoda miejsca na forum na tego typu jałowe dyskusje. Wyraziłem opinie, że Lenczyka (choc solidny fachowiec) niektore sytuacje czasami przerastają, jak dobór taktyki na poczatku meczu z Dundee.
Podałem tez jako przykład nasz mecz z Bełchatowem, gdy porażka BOTu wyeliminowała go praktycznie z walki o Mistrza.
Mógłbym zacząć szukac na necie wiadomości z innych meczów gdy Lenczyk wybrał zła taktykę, a Ty znalazłbys inne, które dowodziłyby, ze dobierał dobra taktykę.
To wszystko, chcesz tego, czy nie- jest kwestią naszej subiektywnej oceny,
Dla mnie Lenczyk (choć solidny fachowiec) czasami potrafi "przedobrzyć" w taktyce zwłaszcza w super ważnych meczach.
Taktyka ofensywna nie zawsze świadczy o braku lęku, ale w tym wypadku wynikała ze złej oceny. Była źle dobrana pod kątem najważniejszego celu jakim było mistrzostwo.
Tyle w tym temacie.
Jeszcze tylko opinia Tomaszewskiego z ktora nikt nie musi się zgadzać:
Cytat:

Natomiast Bełchatów i Zagłebie to są takie włoskie drużyny. Jeden Bóg wie, kto tam zagra i jak zagra. Wszyscy mówili, że GKS grał w zeszłym sezonie superfutbol, ale ja nie jestem przekonany. Przed rokiem tak się złożyło, że antyfutbol prezentowały drużyny Legii i Wisły, a GKS i Lubin to zwyczajnie wykorzystały. Bełchatów miał dwa przebłyski, w meczach ze stołecznymi i „Białą Gwiazdą”, ale tylko dlatego, że akurat oni przeżywali kryzys. Dla mnie zespół Oresta Lenczyka jest totalnym zaprzeczeniem prowadzenia jakiejkolwiek drużyny. W kilkunastu meczach zagrało trzech bramkarzy i nie wiadomo, kto jest pierwszy. To trzeba sobie w łeb strzelić! Jak na Ukrainie dobrze zagrał Kozik, to w lidze już był Lech i kilka goli zawalił.

Dla mnie Lenczyk nigdy nie był trenerem. Wybitnym trenerem. Według mnie, to taki padliniarz, który żerował na tym, że szedł do zespołu, który był w potrzebie. Do Bełchatowa przyszedł i pojawili się tacy „strażacy”. Jeśli nic się nie uda osiągnąć, to zawalili poprzednicy, ale jak będzie to dobrze, nazywajcie mnie „cudotwórcą”. Dobry trener musi umieć coś stworzyć, a gdy Lenczyk prowadził Wisłę, to brakowało jakiejkolwiek kontynuacji. Na pewno on ma swoją filozofię, jest szkoleniowcem starej daty, ale, według mnie, tacy szkoleniowcy nie mają racji bytu.
http://www.igol.pl/article,540.html

Pozostańmy przy swoich odczuciach co do Lenczyka i nie zaśmiecajmy juz forum

Angmir 24.07.2011 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1132780)
Jak dla mnie szkoda miejsca na forum na tego typu jałowe dyskusje. Wyraziłem opinie, że Lenczyka (choc solidny fachowiec) niektore sytuacje czasami przerastają, jak dobór taktyki na poczatku meczu z Dundee.
Podałem tez jako przykład nasz mecz z Bełchatowem, gdy porażka BOTu wyeliminowała go praktycznie z walki o Mistrza.
Mógłbym zacząć szukac na necie wiadomości z innych meczów gdy Lenczyk wybrał zła taktykę, a Ty znalazłbys inne, które dowodziłyby, ze dobierał dobra taktykę.
To wszystko, chcesz tego, czy nie- jest kwestią naszej subiektywnej oceny,
Dla mnie Lenczyk (choć solidny fachowiec) czasami potrafi "przedobrzyć" w taktyce zwłaszcza w super ważnych meczach.
Taktyka ofensywna nie zawsze świadczy o braku lęku, ale w tym wypadku wynikała ze złej oceny. Była źle dobrana pod kątem najważniejszego celu jakim było mistrzostwo.
Tyle w tym temacie.

http://www.igol.pl/article,540.html

Sorry że sie wtrącę ale pokaż mi szkoleniowca który "czasami" nie popełnia błędów który w każdym meczu zestawia optymalnie taktyke ...

Tylko tyle odemnie

jova 25.07.2011 01:59

Cytat:

Jak dla mnie szkoda miejsca na forum na tego typu jałowe dyskusje. Wyraziłem opinie, że Lenczyka (choc solidny fachowiec) niektore sytuacje czasami przerastają, jak dobór taktyki na poczatku meczu z Dundee. Podałem tez jako przykład nasz mecz z Bełchatowem, gdy porażka BOTu wyeliminowała go praktycznie z walki o Mistrza. Mógłbym zacząć szukac na necie wiadomości z innych meczów gdy Lenczyk wybrał zła taktykę, a Ty znalazłbys inne, które dowodziłyby, ze dobierał dobra taktykę. To wszystko, chcesz tego, czy nie- jest kwestią naszej subiektywnej oceny, Dla mnie Lenczyk (choć solidny fachowiec) czasami potrafi "przedobrzyć" w taktyce zwłaszcza w super ważnych meczach.

Tak, to są subiektywne oceny. Różnica jest taka, że moja ocena jest oparta na faktach, które wyraźnie przywołałem, a Twoja ocena jest po prostu nieuzasadniona.
Trzy razy pytałem "w jaki sposób ta taktyka była wydumana i jak różniła się od ich standardowej?", a Ty nie potrafisz odpowiedzieć. Nie możesz wskazać, co dokładnie było złego w tamtej taktyce (użytej w meczu GKS - Wisła), ale to nie przeszkadza Ci twierdzić, że w najważniejszych meczach Lenczyk nie potrafi "dobrze ustawić drużynę taktycznie i mentalnie". Wiesz, że taktyka była zła, ale nie potrafisz wskazać żadnych błędów. Kabaret.

Moja opinia, że Lenczyk z trudnymi meczami radził sobie nieźle, jest oparta na faktach, które przywołałem - meczach pucharowych i spotkaniach z największymi ligowymi klubami. Uważam, że ta statystyka ewidentnie pokazuje, że w trudnych meczach Lenczyk radził sobie bardzo przyzwoicie, a jego zespoły często odbierały punkty silniejszym drużynom.

Przypominam, że nie rozmawiamy o jakichś tam spotkaniach, do których Lenczyk wybierał złą taktykę, tylko o szczególnych przypadkach - o ważnych meczach, w których stosował "wydumaną taktykę".
Gdy wymieniłem mecze, które moim zdaniem były ważne, trudne (Wisła, Legia, Lech i puchary) i udowodniłem, ze Lenczyk radził sobie w nich całkiem nieźle, Ty stwierdziłeś, że inne spotkania mogły być ważne w zależności od układu tabeli. Poprosiłem byś wymienił te inne ważne mecze. Oczywiście nie potrafisz tego zrobić, ale nie przeszkadza Ci to twierdzić, że Lenczyk wielokrotnie "dawał ciała" w ważnych spotkaniach.
W kółko wymieniasz tylko dwa mecze: z Wisłą i z Dundee.
Cytat:

Tyle w tym temacie.

Ponawiam pytanie po raz czwarty: czemu taktyka na mecz GKS - Wisła była zła? Bo była ofensywna? Czemu uważasz ją za (zbyt) ofensywną? Bo tak nazwał ją jakiś anonimowy koleś, w cytowanych przez Ciebie komentarzach z Interii?
Cytat:

Wypowiedz nie na temat. Rozmawiamy o ważnych meczach drużyn Lenczyka rozegranych po spotkaniu GKS-Wisła.
Cytat:

Jeśli nie zamierzasz odpowiedzieć na moje pytania, tylko wciąż się wykręcać, to rzeczywiście dyskusję można uznać za zakończoną.

Ciastek1 25.07.2011 05:28

Kolego Angmir zachowaj swoje genialne przemyślenia dla siebie bo aż oczy bolą od czytania twoich wypocin.Mam nadzieję , że czeka cię przymusowa absencja na tym forum.

Żeby nie robić OT .Liczę na WKS w meczu z Bułgarami tym bardziej ,że wydają się łatwiejszym przeciwnikiem od Szkotów .Szkoda jedynie decyzji UEFA przez która pierwszy mecz Śląsk gra u siebie bo jednak mieć 2 mecz na własnym boisku to duży przywilej .

Natomiast co do Legi to również jak kilka osób tutaj przewiduję krótką przygodę z pucharami .Zarówno na niekorzyść Legii będą warunki pogodowe w Turcji jak i ...Skorża .Zresztą o ile Wisła kompromitowała w ostatnich latach najbardziej polską piłkę to jednak zdarzały się jakieś przebłyski typu Barcelona , Beitar i chyba jednak Tottenham .Natomiast Legia od kilku lat kompletnie nie potrafi grac w Europie .Powiem więcej w - w XXI w. zero jakichkolwiek sukcesów .Bo i Groclin i Lech i Wisła miały swoje świetne mecze .Chyba ,że jedynie remis z Valencją ale i ten mecz wypada blado przy wygranych z Man. City, Parmą , Shalkę czy Barceloną .

Niemniej jako niepoprawny kibic liczę na awans wszystkich 3 zespołów .

7 kotów 25.07.2011 08:03

IRTYSZ oberwal od AKTOBE 2:7.
Porazka Jagiellonii wyglada coraz zalosniej.

HEDu 25.07.2011 16:28

mecz meczowi nierówny.

dobra_bestia 25.07.2011 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1133088)
mecz meczowi nierówny.

Fakt, teraz jaga dostałaby ze 3:0. Przegrać można ale jak się dostaje u siebie 2:7 to coś jest nie halo. To były mega cienkie ogóry, przy których jaga niestety była mizernymi korniszonkami.

rw88 25.07.2011 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dobra_bestia (Post 1133099)
To były mega cienkie ogóry, przy których jaga niestety była mizernymi korniszonkami.

Właśnie problem w tym, że gdyby Jagiellonia rzeczywiście piłkarsko była gorsza od Kazachów, to można by było nad tym spokojnie przejść do porządku dziennego. Natomiast rzeczywistość jest dużo gorsza i bardziej wstydliwa, bo Jaga piłkarsko przewyższała Kazachów o klasę, a potrafiła tak totalnie się posrać w majty i sfrajerzyć, że będąc drużyną dużo lepszą odpadają.

...co w mojej opinii jest dużo bardziej kompromitujące niż sytuacja, w której po tym dwumeczu widać, że nawet tak ogórasty Irtysz jest piłkarsko lepszy i dzięki temu wygrywa. Wolałbym rzeczywiście widzieć, że nasz kraj jest tak piłkarsko słaby, że nawet Kazachowie prezentują wyższy poziom, niż widzieć kolejne porażki, w których polska drużyna przegrywa głową, mentalnością, brakiem koncentracji, profesjonalizmu.

To dopiero jest dla mnie dołujące, że "nasi" piłkarze w danym meczu są lepsi, ale przegrywają, bo są mentalnymi baranami. Ale trudno, było, minęło, nie ma już co do tego wracać, trzeba mieć nadzieję, że w następnym sezonie w pucharach zagrają zespoły rzeczywiście do tego MENTALNIE przygotowane. A Śląsk i Wisła zmażą tą plamę dla naszej ligi w następnych meczach.

szprotson 25.07.2011 17:18

sztuka jest przegrać będąc lepszym...ale jakby to powiedział Peja, "tak kończa frajerzy"

100% racji rw88

krytyk 25.07.2011 18:15

Legia na żywo w Polsacie Sport

0 22 25.07.2011 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1132840)
zdarzały się jakieś przebłyski typu Barcelona , Beitar i chyba jednak Tottenham .Natomiast Legia od kilku lat kompletnie nie potrafi grac w Europie .Powiem więcej w - w XXI w. zero jakichkolwiek sukcesów .Bo i Groclin i Lech i Wisła miały swoje świetne mecze .Chyba ,że jedynie remis z Valencją ale i ten mecz wypada blado przy wygranych z Man. City, Parmą , Shalkę czy Barceloną .

Niemniej jako niepoprawny kibic liczę na awans wszystkich 3 zespołów .

1. Widze, że Tottenham awansował już do rangi przebłysku :) Jak ten czas leci.
2. Utrecht, pierwsza ekipa z Holandii wyeliminowana przez polski klub. W sposób dość drastyczny.
3. Nie porównywałbym remisu (przez karnego z dupy dla V.) z dwukrotnym z rzędu finalistą LM do wygranej z Parmą.
4. Jedni mieli swoje sukcesy w XX wieku inni swoje "sukcesy" w XXI :)
5. Jak Legia awansuje to będzie cud.

Proud 25.07.2011 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1133159)
2. Utrecht, pierwsza ekipa z Holandii wyeliminowana przez polski klub. W sposób dość drastyczny.
3. Nie porównywałbym remisu (przez karnego z dupy dla V.) z dwukrotnym z rzędu finalistą LM do wygranej z Parmą.

6. Jedni budowali swoją potęgę na piłkarzach ukradzionych innym klubom, a inni musieli sobie swoich wychować.

filemon 25.07.2011 19:21

Cytat:

Bezczelnością muszę nazwać zapisanie słowa "sukcesy" w cudzysłowie. Chciałbyś takiej historii z początku XXI wieku dla Legii, jaką miała Wisła.

XXI wiek:
Wisła:
Real Saragossa - zwyciestwo,
FC Porto - remis,
Inter Mediolan - zwyciestwo,
Panathinaikos - zwyciestwo,
Lazio - remis,
Parma - zwyciestwo,
Schalke - remis & zwyciestwo,
Barcelona - zwyciestwo,
Beitar - zwyciestwo,
Basel - zwyciestwo,
Tottenham - remis
---
Legia:
Utrech - 2x zwyciestwo
Valencia - remis

Naprawdę chcesz to porównywać?

Watts 25.07.2011 19:21

Cytat:

Dobrze, że nigdy nie wygraliście meczu o pietruszkę z Barceloną jak my, bo zesrałbyś się chyba z tego ciśnienia.

Jaroo1 25.07.2011 19:45

Cytat:

Dobrze, że nigdy nie wygraliście meczu o pietruszkę z Barceloną jak my, bo zesrałbyś się chyba z tego ciśnienia.
Zesral to sie po przegranej w meczu towarzyskim z Arsenalem :) wiec az strach pomyslec co by było po zwyciestwie w meczu o punkty z Barcelona

jaro1985r 25.07.2011 19:53

To oni nadal myślą ,że mecz z Arsenalem był na poważnie ? hahaha

0 22 25.07.2011 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1133162)
6. Jedni budowali swoją potęgę na piłkarzach ukradzionych innym klubom, a inni musieli sobie swoich wychować.

Zieeeew.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1133169)
Bezczelnością muszę nazwać zapisanie słowa "sukcesy" w cudzysłowie. Chciałbyś takiej historii z początku XXI wieku dla Legii, jaką miała Wisła.

Naprawdę chcesz to porównywać?

1. Pewnie, że bym chciał.
2. Czy ja porównuję? Podałem jeden, JEDEN! konkretny przykład Valencia - Parma i nic więcej. Przy reszcie osiągaliście oczywiście większe wyniki w XXI wieku w pucharach.
3. No, 'sorka' chłopie, ale te Wasze, Lecha czy Grodziska wyniki z XXI wieku 'nieco' kucają przy wynikach Legii z XX wieku, które mam przyjemność pamiętać, dlatego nie robią zbyt wielkiego wrażenia. I chyba czas najwyższy to powiedzieć, bo widzę, że niektórzy odlatują już 'meczami z Tottenhamem' czy 1/8 czy 1/16 Uefy :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1133170)

Wystarcza mi świadomość, że w meczu o 'niepietruszkę' prowadziliśmy tam 1-0, sędzia nie uznał prawidłowej bramki na 2-0 bodajże Kosy i ostatecznie było 1-1. Serio.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1133178)
Zesral to sie po przegranej w meczu towarzyskim z Arsenalem :) wiec az strach pomyslec co by było po zwyciestwie w meczu o punkty z Barcelona

Ale pierdzielisz. Co jak co, ale chyba wielokrotnie na tym forum dawałem wyraz tego co sądzę o aktualnych szansach Legii. Jeszcze napisz, że uważam, że Legia rozmasakrujerozwaliimegaw.......i Gaziantesporowi :)

filemon 25.07.2011 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1133187)
1. Pewnie, że bym chciał.
2. Czy ja porównuję? Podałem jeden, JEDEN! konkretny przykład Valencia - Parma i nic więcej. Przy reszcie osiągaliście oczywiście większe wyniki w XXI wieku w pucharach.
3. No, 'sorka' chłopie, ale te Wasze, Lecha czy Grodziska wyniki z XXI wieku 'nieco' kucają przy wynikach Legii z XX wieku, które mam przyjemność pamiętać, dlatego nie robią zbyt wielkiego wrażenia. I chyba czas najwyższy to powiedzieć, bo widzę, że niektórzy odlatują już 'meczami z Tottenhamem' czy 1/8 czy 1/16 Uefy :)

1. To je szanuj przynajmniej.
2. Jak się mają oba mecze do siebie, bo nie rozumiem? Możliwe, że jest jakieś powiązanie, którego nie wykryłem.
3. Czyli jakby Legia dziś zaszla do 1/8 LE to dalej byś twierdził, że kuca przy wcześniejszych wynikach i nie robi wrażenia? Obiektywizm poproszę.

Jaroo1 25.07.2011 20:16

Gdyby Legia wczoraj a nie rok temu grala mecz z Arsenalem to po tym meczu 0 22 pewnie uwazalby że Legia rozmasakrujerozwaliimegawp ierdoli Gaziantesporowi

palikot 25.07.2011 20:19

Valencia - Legia 7:2... odpadniecie w II rundzie
Parma - Wisła 3-5... awans do III rundy

faktycznie "sukces" :D
Już nie mówie o remisie w 98... i przewadze w sytuacjach jakie Wisła miała, bo tam był dopiero skład Parmy

uwielbiam te licytacje :D Co do waszej gry w LM. Nawet po reformie sprzed dwóch lat ciężęj tam awansować i wyjśś z grupy niż w w latach 90 nie mówiąc już o tym co było kilka lat temu. Nie wiem, czy awansować do LE nie trudniej niż wtedy do LM. Jak o awans grało się z Broendby albo z IFK Goeteburg, a w grupie najmocniejsza ekipa to Deportivo, albo Atletico. Teraz to w LE można trafić na większe marki niż na to co wtedy grało w lidze mistrzów.

0 22 25.07.2011 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1133196)
1. To je szanuj przynajmniej.
2. Jak się mają oba mecze do siebie, bo nie rozumiem? Możliwe, że jest jakieś powiązanie, którego nie wykryłem.
3. Czyli jakby Legia dziś zaszla do 1/8 LE to dalej byś twierdził, że kuca przy wcześniejszych wynikach i nie robi wrażenia? Obiektywizm poproszę.

1. Doceniam, to lepsze słowo. Ale się nie podniecam, bo nie ma czym.
2. No, napisałem Ci, że na mnie większe wrażenie jednak robi zajebisty mecz z Valencią, która wtedy była jedną z najlepszych ekip Europy niż wygrana w dwumeczu z Parmą. I tyle.
3. Napisałbym, że kuca, bo obiektywnie 1/8 kuca przy 1/4 poważniejszego pucharu czy 1/2 porównywalnego. Natomiast robi wrażenie, zwłaszcza przy marności naszej ligi.

5 zł za wywiad proszę.:)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1133201)
Gdyby Legia wczoraj a nie rok temu grala mecz z Arsenalem to po tym meczu 0 22 pewnie uwazalby że Legia rozmasakrujerozwaliimegawp ierdoli Gaziantesporowi

Jesteś bajecznie śmieszny, brnij dalej :)

palikot - rąbneliśmy mistrza 3 drużyny świata (z autorami sukcesu w składzie), potem rąbneliśmy najlepszą drużynę Anglii i Norwegii. Mi to wystarcza. Jak wtedy było tak łatwo awansować, a teraz jest tak koszmarnie trudno to było wtedy wchodzić, a nie teraz męczyć się z Litexem :)

filemon 25.07.2011 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1133208)
1. Doceniam, to lepsze słowo. Ale się nie podniecam, bo nie ma czym.
2. No, napisałem Ci, że na mnie większe wrażenie jednak robi zajebisty mecz z Valencią, która wtedy była jedną z najlepszych ekip Europy niż wygrana w dwumeczu z Parmą. I tyle.
3. Napisałbym, że kuca, bo obiektywnie 1/8 kuca przy 1/4 poważniejszego pucharu czy 1/2 porównywalnego. Natomiast robi wrażenie, zwłaszcza przy marności naszej ligi.

1. tak lepiej. zdecydowanie. "sukcesy" mnie trochę zdenerwowało, nie powiem.
2. Wobec tego nasza wygrana z Barceloną bije to na głowę, nie sądzisz? Wy zremisowaliście z jedną z najlepszych, a my wygraliśmy z drużyną, która jest uważana za najlepszą w historii ;)
3. Czyli Wasza 1/8 robi wrażenie, ale nasza już nie, spoko. :>

0 22 25.07.2011 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1133212)
1. tak lepiej. zdecydowanie. "sukcesy" mnie trochę zdenerwowało, nie powiem.
2. Wobec tego nasza wygrana z Barceloną bije to na głowę, bo my w pierwszym meczu niżej przegraliśmy i przede wszystkim wygraliśmy potem, a nie zremisowaliśmy z drużyną, która jest najlepsza w historii ;)
3. Czyli Wasza 1/8 robi wrażenie, ale nasza już nie, spoko. :>

1. No, bo wciaż przy sukcesach XX wieku to są "sukcesy". Denerwuj się na stan futbolu, a nie na mnie :)
2. Spoko. Zasadnicza różnica jest taka, że Barca grała rewanż na luzie, a u siebie na poważnie natomiast Valencia oba grała na poważnie. Zresztą nie chce mi się. Bo 'najlepsza w historii' też jest śmieszne, więc odpuszczam :)
3. Robi wrażenie = doceniam. "nie robią zbyt WIELKIEGO wrażenia'. Czytaj!

filemon 25.07.2011 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1133214)
2. Spoko. Zasadnicza różnica jest taka, że Barca grała rewanż na luzie, a u siebie na poważnie natomiast Valencia oba grała na poważnie. Zresztą nie chce mi się. Bo 'najlepsza w historii' też jest śmieszne, więc odpuszczam :)!

Taak? Oba? a 6-1 kto wygrał w Hiszpanii i przyleciał półrezerwowym składem do Warszawy, grając na luzie? :>
Ah, no to jak uważasz, że nie jest najlepszą drużyną w historii, to ja chyba też sobie odpuszczę.

Dobra, już koniec. Dobrze, że chociaż w jednym na trzy sprawy doszliśmy do porozumienia, to też jakiś sukces. Chociaż "nie robi większego wrażenia" :D

EDIT: 0 22 - racja, pomyłka moja ;) co nei zmienia faktu, że wygrana z najlepszą drużyną w historii jest lepsza niż remis z wówczas jedną z lepszych. :D

Jaroo1 25.07.2011 20:38

Smiem twierdzic, ze jesli Legia przejdzie Turkow (+ zacznie lige od kilku zwyciestw z rzedu) to 0 22 tak sie podnieci, ze bedzie pisal o wielkiej Legii, ktora ma szanse wygrac w 4 rundzie kw. LE z kazdym rywalem

0 22 25.07.2011 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1133219)
Taak? Oba? a 6-1 kto wygrał w Hiszpanii i przyleciał półrezerwowym składem do Warszawy, grając na luzie? :>

Coś Ci się chłopie pomyliło, bo najpierw było 1-1, a dopiero potem 1-6 co świadczy o Twojej niezwykłej fachowości w tej dyskusji.

Finito :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1133225)
Smiem twierdzic, ze jesli Legia przejdzie Turkow (+ zacznie lige od kilku zwyciestw z rzedu) to 0 22 tak sie podnieci, ze bedzie pisal o wielkiej Legii, ktora ma szanse wygrac w 4 rundzie kw. LE z kazdym rywalem

Mało. Podniece się dopiero jak wywalczycie sobie własny herb na koszulkach, a nie logo :)

jaro1985r 25.07.2011 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1133228)
Coś Ci się chłopie pomyliło, bo najpierw było 1-1, a dopiero potem 1-6 co świadczy o Twojej niezwykłej fachowości w tej dyskusji.

Finito :)

Mało. Podniece się dopiero jak wywalczycie sobie własny herb na koszulkach, a nie logo :)

0 22 po co ty sie tutaj tak napinasz? Miałeś ciężki dzień i musisz sobie odbić na naszej stronie? Gdzie są moderatorzy? Chłop się panoszy i rozpierda.a temat a reakcji z Waszej strony żadnej !

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl