Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Lidze Europejskiej lipiec-sierpien ‘10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7385)

spontants 29.07.2010 01:10

Ciekawe kto sie nie załapie do meczowej "18" bo w kadrze 23 grajków więc 5 ma lipe, napewno Kurto, Burliga, Rios, Clebi (kontuzja) i kto piąty? Mały? Łobo?

Tarann 29.07.2010 07:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spontants (Post 946356)
Ciekawe kto sie nie załapie do meczowej "18" bo w kadrze 23 grajków więc 5 ma lipe, napewno Kurto, Burliga, Rios, Clebi (kontuzja) i kto piąty? Mały? Łobo?

Tu masz odpowiedź wg. PS.

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...587,1,832.html

Cytat:

Dwie godziny później oznajmił pozyskanemu za 600 tysięcy złotych Cezaremu Wilkowi, że nie ma dla niego miejsca w „18". To nie mogło być miłe dla zawodnika, który był wyróżniającą się postacią w Koronie Kielce.

Mam nadzieję że wynika to tylko z faktu dobrej formy Jirsaka i tego że Czarek jest najkrócej.

felipe 29.07.2010 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tarann (Post 946368)

Mam nadzieję że wynika to tylko z faktu dobrej formy Jirsaka i tego że Czarek jest najkrócej.

No raczej na pewno z tego faktu.
Ale spokojnie, tylko cieszyć się z takich problemów. Przecież zaraz taki Sobolewski się wykartkuje i Wilk już wskoczy do osiemnastki (może nawet do pierwszego składu?), albo posypią się kontuzje (nie chcę być złym prorokiem, ale Garguła ma już tak zrytą nogę, że w każdej chwili może się wyeliminować z gry na pół roku). Będzie PP, swoje jeszcze chłopak pokopie.

Cieszmy się, bo w końcu nie musimy się bać jutra i ew. "zapozyczeń" z "Młodej" "Ekstra"klasy :)

dziabong 29.07.2010 10:02

Nie ma co ukrywać, że jeśli chodzi o ofensywe, to kazdy dzień działa na naszą korzyść i wg mnie odwrotnie jest z obroną. Atak się zgrywa, a obrona jest/będzie(?) meblowana. Dlatego dziś MUSIMY zrobić conajmniej 2 przewagi jeśli chcemy mieć spokojne ze 2 tygodnie na pozałatwianie ewentualnych formalności i zgrywanie.
No i czekamy do wieczora...

tofik 29.07.2010 10:20

A propo słów trenera, że będzie zadowolony z porażki:
Cytat:

Ostrożny przed meczem jest trener Gurban Gurbanow. - Każdy chce wygrywać i my również, ale biorąc pod uwagę klasę przeciwnika powiem, że nawet jeśli przegramy jedną bramką to będę zadowolony - mówi młody, 38-letni szkoleniowiec. Jego słowa nie mogą dziwić, w 1997 roku jako napastnik Neftczi Baku przegrał 0:8 z Widzewem Łódź w eliminacjach Ligi Mistrzów. W 2005 roku równie wysoką porażkę z Polską poniósł jako gracz reprezentacji Azerbejdżanu.
Po czymś takim musi mieć nieźle zrytą psychę :-D Zapewne ustawi ich bardzo defensywnie bojąc się kolejnego lania.

kossaq 29.07.2010 11:01

Pracuję w hotelu gdzie Azerowie są zakwaterowani. Rozmawiam dziś z koleżanką która przegotowuję salę na ich odprawy, spotkania etc. Gdy się dowiedziała że za parę godzin grają z Wisłą, stwierdziła "Przecież prawie każdy z nich to ma 1,6 m i brzuch. Jeśli Wisła przegra z tymi przygarbionymi karłami to będzie masakra. Nie to co Tottenham..." Wychodzi że nasz przeciwnik nie grzeszy posturą. Mam nadzieję że nasze chłopaki dadzą sobie z nimi radę.

Pzdr
d

spontants 29.07.2010 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kossaq (Post 946516)
Pracuję w hotelu gdzie Azerowie są zakwaterowani. Rozmawiam dziś z koleżanką która przegotowuję salę na ich odprawy, spotkania etc. Gdy się dowiedziała że za parę godzin grają z Wisłą, stwierdziła "Przecież prawie każdy z nich to ma 1,6 m i brzuch. Jeśli Wisła przegra z tymi przygarbionymi karłami to będzie masakra. Nie to co Tottenham..." Wychodzi że nasz przeciwnik nie grzeszy posturą. Mam nadzieję że nasze chłopaki dadzą sobie z nimi radę.

Pzdr
d

He He dobre ;]

tofik 29.07.2010 11:18

Typowa kobieca ignorancja. To nie koszykówka. :) A jest pewna, że to byli zawodnicy ci z brzuchami ? Może masażysta, albo drugi trener.

Tarann 29.07.2010 11:18

Cytat:

Pzdr
d

Mały mikrofon pod stołem by nie zawadził :)

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23602

Niedobrze. Włączają do meczu siły wyższe :)

Chyba ktoś powinien im powiedzieć cytując klasyka:

"Jeśli Pan staje po którejś stronie, to są to zazwyczaj silniejsze zastępy" :)

dj_ibutti 29.07.2010 12:31

Cytat:

Pzdr
d

Ufff... dobrze że nasi takie Herkulesy. :lol:

Javier 29.07.2010 12:44

Tydzień temu na mecz z Szawle pierwszy raz jechałem samochodem zamiast tramwajem i wybrałem taką trasę: (...) Rondo Matecznego - Kamieńskiego - Powstańców Śląskich - Powstańców Wielkopolskich - Nowohucka - Rondo Dywizjonu 303 - Al. Pokoju - Rondo Czyżyńskie - Al. Jana Pawła II - Plac Centralny - Ptaszyckiego - Suche Stawy

Przyznam, że trochę się w korkach wystałem i teraz kombinuję jak dojechać szybciej. Wymyśliłem taką trasę:

(...) Rondo Matecznego - Kalwaryjska - Limanowskiego - Na Zjeździe - Podgórska - Kotlarska - Rondo Grzegórzeckie - Al. Pokoju - Rondo Dywizjonu 303 - Al. Pokoju - Rondo Czyżyńskie - Al. Jana Pawła II - Plac Centralny - Ptaszyckiego - Suche Stawy

Czy ktoś zaznajomiony z jazdą po Alei Pokoju może powiedzieć czy jedzie się tam jako tako czy może będę jeszcze więcej stał w korkach? A może ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł jak szybciej dojechać?

Wertian 29.07.2010 12:47

najlepszy sposób to być na ss godzinę przed rozpoczęciem meczu. Raz że nie ma korków, dwa że o miejsce do zaparkowania łatwiej i to o takie miejsce, które później pozwoli łatwiej się z tamtej okolicy wydostać.

yogul 29.07.2010 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 946583)
Ufff... dobrze że nasi takie Herkulesy. :lol:

nie wiem skąd u Ciebie ta ironia, przecież Łobo wygląda jak mdły Bóg !
o przepraszam, młody Bóg :rotfl:

kossaq 29.07.2010 12:48

Sam widziałem kilku. Wzrostem nie grzeszą ale z tymi brzuchami przesadziła. Naoglądała się Tottenhamów, Barce i myśli że każdy kopacz to Henry czy Darrent Bent.
Z ciekawostek dziś mają mieć zupę z soczewicy...czerwonej....mam nadzieje że u nich nie jest to "sok z gumijagód"......

spirit 29.07.2010 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Javier (Post 946592)
Tydzień temu na mecz z Szawle pierwszy raz jechałem samochodem zamiast tramwajem i wybrałem taką trasę: (...) Rondo Matecznego - Kamieńskiego - Powstańców Śląskich - Powstańców Wielkopolskich - Nowohucka - Rondo Dywizjonu 303 - Al. Pokoju - Rondo Czyżyńskie - Al. Jana Pawła II - Plac Centralny - Ptaszyckiego - Suche Stawy

Przyznam, że trochę się w korkach wystałem i teraz kombinuję jak dojechać szybciej. Wymyśliłem taką trasę:

(...) Rondo Matecznego - Kalwaryjska - Limanowskiego - Na Zjeździe - Podgórska - Kotlarska - Rondo Grzegórzeckie - Al. Pokoju - Rondo Dywizjonu 303 - Al. Pokoju - Rondo Czyżyńskie - Al. Jana Pawła II - Plac Centralny - Ptaszyckiego - Suche Stawy

Czy ktoś zaznajomiony z jazdą po Alei Pokoju może powiedzieć czy jedzie się tam jako tako czy może będę jeszcze więcej stał w korkach? A może ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł jak szybciej dojechać?

Ta druga opcja zdecydowanie najlepsza. Na Alei Pokoju możesz ewentualnie chwilę postać przed rondem przy M1. Jeśli szanujesz swój czas nie pchaj się Nowohucką ;)

flamengista 29.07.2010 13:13

Nowohucka - nie.

Aleja Pokoju - tak, ale bez barw wywieszanych z samochodu. Szczególnie w okolicach Dąbia. [uwaga dotyczy w szczególności powrotu z meczu]

BoBaSbK 29.07.2010 13:26

Można zaparkować wcześniej na osiedlach z prawej strony Na Skarpie i z lewej Wilowe i Wandy i przejść z około 800 metrów na nogach dotyczy wejść 2 i 3 .

sportnh 29.07.2010 13:45

No ale gdzie jest w ogole napisana 18stka meczowa? Przeciez do tej godziny to juz chyba musi byc podane? Np pisalo rano ze Wilka nie ma w 18stce w jednym z artykulow a na oficjalnej zastanawiaja sie czy zadebiutuje..

sportnh 29.07.2010 17:36

Mamy już informację, że Cleber jednak dzisiaj nie zagra. Jego miejsce zajmie Gordan Bunoza

RAF 29.07.2010 17:37

Cleber nie zagra, Bunoza za jego miejsce.... No to bedziemy grali Kowalski - Bunoza w srodku....

emailowiec 29.07.2010 17:56

Przyznam, że troszkę dziwny skład:
Jovanić
Cikos
Kowalski
Bunoza
Piotr Brożek
Boguski
Sobolewski
Jirsak
Paljić
Paweł Brożek
Maciej Żurawski

Ale jaka ławka :o

Filippo123321 29.07.2010 17:56

Ciekawe roszady w składzie.

sportnh 29.07.2010 17:57

zapowiada sie ciekawie :) przynajmniej zobaczymy PAljicia :)

Marcinnno 29.07.2010 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emailowiec (Post 947006)
Jovanić
Cikos
Kowalski
Bunoza
Piotr Brożek
Boguski
Sobolewski
Jirsak
Paljić
Paweł Brożek
Maciej Żurawski

Dziwny bo ja nie pamiętam osobiście kiedy ostatni raz Junior Diaz siedział na ławce : ) Skład na pewno ciekawy, zobaczymy jak to będzie.

sqallpl 29.07.2010 18:00

Paljić w pierwszym skladzie. Kilka osob z forum juz sie modli, zeby nie zagral zbyt dobrze :D

mitmichael 29.07.2010 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emailowiec (Post 947006)
Jovanić
Cikos
Kowalski
Bunoza
Piotr Brożek
Boguski
Sobolewski
Jirsak
Paljić
Paweł Brożek
Maciej Żurawski

Nie jest tak zle. Co do Kowalskiego nie byłem przekonany ale pokazał sie z dobrej strony. Na pewno beda mieli troche roboty i Jovanic tez. Skład przyzwoity - akurat na Karabach powinno wystarczyc.

Lechista69 29.07.2010 18:07

Jovanić
Cikos
Kowalski
Bunoza
Piotr Brożek
Boguski
Sobolewski
Jirsak
Paljić
Paweł Brożek
Maciej Żurawski

Brawo dla Henryka Kasperczaka ktory nie boi sie postawic na Tomasa w miejsce Garguly, Tomas swoja dobra postawa potwierdzal ostatnio ze nalezy mu sie jeszcze jedna szansa i nie mowie tu nic zeby Gargula byl gorszy czy cos poprostu obaj prezentuja podobny poziom i obaj ostatnio byli w dobrej formie i tylko wypada sie cieszyc ze mamy taka sytlacje kadrowa...

W koncu zobaczymy co pokaze Bunoza w eksperymentalnym ustawieniu z Kowalskim licze ze szybko sie zgraja i jakos nie stracimy bramki z ich bledow...

Atak marzen jak na polskie warunki wiec tu nie widze innej mozliwosci jak 2-3 bramki w wykonaniu brozek Zuraw.

Trzymam kciuki za Pajica i licze ze pokaze kilku forumowiczom ze nie jest az takim ogorkiem za jakiego go maja...

Martwi wystep od pierwszej minuty Boguskiego... nie wiem czemu ale on mnie swoja forma nie przekonuje, ostatnio niby bramka ale tak po za tym to nie za ciekawa ta jego gra... moze sie cos zmieni...

W drugiej polowie Gargula za Jirsaka , Diaz za Boguskiego i Malecki za Pa Brozka

Wynik 4:0 po bramkach Jirsaka Zurawia Brozka i Bunozy...

A wiec Wislacy powodzenia ! :>

Ogryzek 29.07.2010 18:07

Jirsak za Gargułe. Myślę ze dobra decyzja Heńka. Trzeba wykorzystać dobrą formę Tomasa, a co do obrony to cóż robić? Kogo innego mamy? Trzeba grać i wygrać:)

(Garguła może wejść na pod męczonego przeciwnika z Łobo , Kirmem lub Małeckim)

RAF 29.07.2010 18:08

Wstawienie do pierwszej "11" Jirsaka a nie Gargule swiadczy o tym ze Kasperczak nie jest przywiazany do nazwisk. Cieszy rowniez wstawienie Paljicia. Szybki, dobrze podajacy skrzydlowy na pewno posieje troche zametu na lewej stronie. A Boguski? Hmmm, zobaczymy co pokaze. Mowiac szczerze, wolalbym Malego na prawej pomocy, albo Kirma... Ale od czego sa zmiany :D

Sorki za OT, ale zastanawiam sie kogo wywali ze skladu Rios? Bo ciezko sobie wyobrazic ze bedzie tylko zmiennikiem....

crazykaro 29.07.2010 18:10

Bo Jirsak znacznie lepiej się prezentuje w nowym sezonie. Bo gdyby tak nie było to Kasper woli brać Polaków do skąłdu i grałby Garguła

Ogryzek 29.07.2010 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 947035)
Bo Jirsak znacznie lepiej się prezentuje w nowym sezonie. Bo gdyby tak nie było to Kasper woli brać Polaków do skąłdu i grałby Garguła

Kasper woli dobrych piłkarzy i w formie a nie Polaków. Dlatego Diaz ława a Jirsak do 11.

yogul 29.07.2010 18:13

my tylko widzimy zawodników w meczu a tu widać ze najwazniejsze sa treningi i postawa zawodnikow, rotacja to podstawa przy takim składzie,

licze że zmiany zaczną się już w 50-60 min zeby dać reszcie sie pokazać przynajmniej 30 min

Orson 29.07.2010 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sqallpl (Post 947017)
Paljić w pierwszym skladzie. Kilka osob z forum juz sie modli, zeby nie zagral zbyt dobrze :D

dokładnie o tym samym pomyślałem :)

PANDEM0NIUM 29.07.2010 18:21

Ciekawe czy Jirsak jest w takim gazie czy może Gargamel tak słaby

Sądze że to będzie szczególny mecz dla Tomasa. Jeśli zawiedzie to chyba będzie jego koniec w Wiśle, jesli wypali i popisze się dzisiaj czymś szczególnym to sądze że nie odda miejsca w składzie do konca sezonu.

willow 29.07.2010 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 947028)
W drugiej polowie Gargula za Jirsaka , Diaz za Boguskiego i Malecki za Pa Brozka

Diaza chcesz dać na prawą pomoc?
I jeszcze się mecz nie zaczął, a już Jirsaka i Brożka na ławkę sadzasz?
Wróżka?

tofik 29.07.2010 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 947029)
Jirsak za Gargułe. Myślę ze dobra decyzja Heńka. Trzeba wykorzystać dobrą formę Tomasa, a co do obrony to cóż robić? Kogo innego mamy? Trzeba grać i wygrać:)

(Garguła może wejść na pod męczonego przeciwnika z Łobo , Kirmem lub Małeckim)

Z Jirsakiem jest taki problem, że w ustawieniu 442 musiałby z nim grać w parze Mascherano, żeby to dobrze funkcjonowało :-p

konkursowicz 29.07.2010 18:45

Ale Kasperczak wszystkich zmylił, mówił że trzeba zaufać tym którzy już grali, a tu tyle roszad...

sportnh 29.07.2010 19:10

Hehe, jest 5 minuta, a ja juz zauwazylem tak: 2 podania Kowalskiego niedokladne na 10 metrów w linii obony do Bunozy w dwóch pierwszych minutach (tylko nie mowcie, ze ich nie widzieliscie :D), niedokladne przyjecie pilki i odpychanie rękoma przy wolnym, hehe.

Tylko nie mowcie pozniej, ze zaskoczyl was pozytywnie bo nie popelnia błędów :lol:

klubus 29.07.2010 19:16

A oglądał ktoś z was studio przed meczem? Było coś ciekawe? :D

pawelwislak 29.07.2010 19:16

Kowalski mnie wykończy :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl