![]() |
A co to za problem zrobić specjalną iluminację na imprezę? Poczekajmy do świętowania kolejnego mistrzostwa na Wiśle, chociaz wówczas Wisła za wszystko płaci więc może nie być aż tak efektownie. Ale jak byś ładnie oświetlił naszego krakowieskiego szkieletora to też by ładnie wyglądał bo ludzie nie patrzyliby się na bryłę tylko na kolory.
Krótko mówiąc szału nie ma |
Chyba Legia na otwarcie tych dziwnych specjalnych igrzysk olimpijskich.
|
A czy ja mówię, że jest szał? Rzadko jakaś większa impreza u nas się odbywa to wkleiłem.
|
Skoro dziś otwierają stadion w Poznaniu, to jak mam pytanie, gdzie w końcu ma znajdować się sektor dla gości ?
Oraz czy od pierwszego meczu będzie on na min. 5% pojemności stadionu? |
Pare tygodni temu napisałem tutaj, że przeczytałem w PS, że mecz Polski z Australią bedzie otwarciem Waszego stadionu. Wyrwałem się trochę przez przekorę, z racji tego, że na forum było sporo szyderki, że otwieramy stadion bez jednej trybuny. Wtedy wytłumaczono mi, że PS się myli, że otwarcie będzie potem.
Czy mecz z Koroną był otwarciem? Jeśli nie to czy przed każdym meczem macie takie bajery? http://legionisci.com/zdjecia/11ns10_wisla.jpg A może to było jednak otwarcie? Czyli jednak da się otworzyć stadion bez trybuny? A nawet dwóch? :) P.S. Czytać z przymrużeniem oka :) |
A co to jest za trawa z prawej strony boiska?
Jakiś pas startowy? :) |
Bajery? chłopcy trzymający flagi są ze szkółki pilkarskiej TS Wisła, gimnastyka artystyczna, wszystkie te pokazy to dziewczyny z sekcji gimnastycznej TS Wisła, czyli po znajomościach i mniejszych kosztach, to było powitanie Wisły przy Reymonta, otwarcie ma być po oddaniu stadionu (co powtarzał kilkakrotnie Basałaj), swoją drogą jak dla Ciebie to są bajery to Wy niezła bidę mieliście na Łazienkowskiej
Nie możesz przeboleć faktu że Legia się ośmieszyła robiąc oficjalne otwarcie stadionu? raz po raz usilnie próbujesz wmawiać o jakimś otwarciu. Była szansa już grania na Reymonta to gramy, tak trudno to zrozumieć? Czy mieliśmy czekać następne 5 lat aż oddadzą pozostałe trybuny i wtedy zagrać? Jak można robić otwarcie czegoś co nie jest choćby w 60% skończone? to wiedzą tylko na Łazienkowskiej. Szczena opada, 15 jebanych miesięcy nie graliśmy na Reymonta, rozumiesz to? 15 miesięcy poza domem! I jak przyszedł mecz w swoim domu to paru chłopców pomachało flagami na powitanie, wielkie mi rzeczy, nie życzę nikomu (prócz Cracovii) takiego cyrku jaki był u nas, niejeden już załamywał łapy gdy raz po raz dowiadywał się że jeszcze 2 miesiące, a po dwóch miesiącach że jeszcze 2 i tak w nieskończoność, gdy Majchrowski co jakiś czas się kompromitował, kłamał w żywe oczy, na wymioty zbierało już na tym Hutniczku po traumie Sosnowieckiej |
Cytat:
|
Cytat:
to tylko na fotkach tak na zywo tej odleglosci praktycznie nie ma |
Cytat:
|
Cytat:
Wydaje mi się, że Wasz stadion z czasem zyska więcej przychylności i nie będzie już powodem do żartów. |
Cytat:
Stadiony Legii i Lecha uważam za słabsze niż R22. A Narodowego, Śląskiego i tych wszystkich po 15 tys nie liczę... |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Dziękuję, że niektórzy potrafili odpowiedzieć normalnie, bez spinki. |
Swoja droga, odnosnie tego zdjecia z meczu ktore wkleil 0 22 powyzej.
Co to jest poukladane z tych bialych kartek na trybunie? Widze megafon, wiec wyobrazam sobie, ze moze jakis napis to moze mial byc (Wisla?)? |
Cytat:
|
Cytat:
@pchelas no co Ty nie powiesz, naprawdę? |
Dobrze wiedzieć, myślałem że jakieś pionki nie umiały trzymać kartoników tak jak trzeba.
|
Cytat:
Co do naszych cen na Salzburg, to wladze klubu i miasta chyba sobie umowe spisaly ze idiotyczny napis POZnan ma byc widoczny w tv stad takie ceny, wkurzajace sa tez wypowiedzi ze ciesza sie ze kibice z calej Polski przyjada na ten mecz. |
Cytat:
pas startowy jest bardziej na prawo. z asfaltu. można lądować z każdej strony! rewelacja! ;) |
Cytat:
P.S. Także nie wpadłem na pomysł, że ten niewyraźny napis to przez megafon;) |
mi na Legii z perspektywy TV nie podoba się tylko szpara miedzy dachem a trybuną.
wizualnie te stadion jest ładniejszy |
Cytat:
Stadion Legii jest funkcjonalny, ale nie podoba mi się zupełnie jego "tymczasowość" i tandetna (z wyglądu) konstrukcja - "szmaciany" dach, brak elewacji, dziury pomiędzy trybunami a dachem, widok stopnic od spodu jak na stadionie w Kielcach. Akustyka jest też gorsza niż na Wiśle. Dosyć dokładnie go pooglądałem, bo mam biuro w pobliżu. Ogólnie uważam, że stadion Lecha cierpi na podobną chorobę co stadion Wisły - widać, że był budowany na raty, i w Krakowie wyszło to ostatecznie chyba lepiej. Natomiast stadion Legii mniej mi się podoba wizualnie, ale to kwestia gustu i rozumiem, że ktoś możę mieć inne zdanie. Na stadionie Wisły tez oczywiście nie jest super, ale naszą elewacje można wytynkować/wymalować itp, a na Legii już elewacji nigdy nie będzie. Generalnie wszystkie stadiony są zajebiste, w porównaniu z tym co mieliśmy jeszcze rok temu, więc nie ma co narzekać. |
Cytat:
|
Teraz jak patrze na Ligue 1 we Francji to tamtejsze stadiony to takie dzidoskie mi się trochę wydają w porównaniu z tym co będzie w Polsce. To samo dotyczy stadionów w Hiszpaniu i Włoszech. Oczywiście wiem że trochę prezsadzam ale jak się pobudują wszystkie obecnie modernizowane stadiony to będziemy mieli stadiony lepiej niż na średnim europejskim poziomie
Cytat:
|
To wstaw sobie tam umiejscowienie okrąglaka czy coś innego.
Chodzi o to, że każdy stadion ma jakies minusy, ale i tak to gigantyczna odmiana w stosunku do tego co było. Wszędzie. |
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...l__Kaluzy.html Tak piknie to opisane, że chyba się przejdę buehehhehe
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Oglądając otwarcie igrzysk na Legii i koncert Stinga w Poznaniu można stwierdzić, że lepsi ludzie od opraw pracują w W-wie. Poniżej film o pieczonych pyrach (od ok. 3:52) ;)
http://www.youtube.com/watch?v=1axitjJUZDU |
Cytat:
Ciekawe czy My kiedyś doczekamy się oficjalnego otwarcia. |
Cytat:
|
Cytat:
U nas będzie Narodowy, do tego 3-4 (nieszczęsny Chorzowski) powyżej 40 tys, dwa 30 tysięczne, reszta kameralne zadbane (Arka, Kielce, Zagłębie, Cracovia). Holandia ma porównywalną sytuacje, a Hiszpania po prostu lepsza - zwłaszcza po otwarciu Espanyolu i niechybnym otwarciu Valencii. Zreszta jak dla mnie mimo wszystko Francja też przed nami. Ale zgodze się, ze bedziemy przed Włochami. |
Cytat:
Lech (40 tys) Śląsk (40 tys) Lechia (40 tys) Wisła (30 tys) Legia (30 tys) Cracovia (15 tys) Zagłębie (15 tys) Arka (15 tys) To połowa ekstraklasy na super nowoczesnych stadionach (chociaż pewnie Craxa bedzie miała najlepszy stadion w I lidze :) ) Do tego zaczynają budować w Białymstoku na ok 20 tys Reszta na razie na papierze, a szkoda, bo kilka dodatkowych stadionów by się zapełniło (Górnik, Ruch, Widzew, ŁKS). Szkoda, ze w Łodzi i na Śląsku taka czarna stadionowa dziura. Śląskiego nie liczę, bo to tylko na 2 mecze w sezonie (derby Górnik-Ruch) Za 2-3 lata lepiej będzie tylko w Bundeslidze, Premiership i Primera Division...... w Lige 1 to już nie wiem, a w Serie A na pewno nie. Także 4 miejsce w Europie :) |
A ja sądzę, że u nas pod względem nowoczesności jest lepiej niż w Hiszpanii. Owszem, może i mają tam większe stadiony, ale większość to takie obiekty a la stadion śląski w Chorzowie (przed remontem). Czyli bez całkowitego zadaszenia itp
Nowoczesne są Camp Nou (Barcelona), Santiago Bernabeu (Real) i stadion Espanyolu. Budowa stadionu Valencii ma zastój, brakuje funduszy. U nas nowoczesne będzie 8 a nawet i więcej obiektów. Z tego co wyczytałem na stadiony.net to Śląski ma mieć 55 200 pojemności, a więc tylko 700 mniej niż Narodowy. Szkoda, że stadion w Warszawie nie będzie miał 70 lub przynajmniej 65 tys. |
Cytat:
A z hiszpańskich - owszem, nie są najnowocześniejsze, ale i Deportivo i Athletic jak na nasze warunki również ma kozacki stadion, to samo Sporting czy nawet Santander.. Nowoczesna Murcia, czy nawet Oviedo. |
0 22 ale ja pisałem o porównaniu Polski i Hiszpanii, wg Ciebie oni mają lepszą infrastrukturę niż my, ja sądzę, że są jednak za nami.
Co do Portugalii- sprawa bardziej dyskusyjna, nie tak jednoznaczna jak w przypadku Hiszpanii. Warte uwagi u nich są 3 stadiony (Porto, Sporting i Benfica). Reszta to takie niewiadomo co, przykład stadionu Bragi. Owszem, takie Depor ma fajny stadion, ale nie oszukujmy się- jest to tylko modernizacja, tak jak u nas Śląski. Możesz dac przykłas np CN czy SB- te stadiony też były remontowane, ale zostały zrobione na jedna z najnowocześniejszych obiektów świata. Co do Holandii, to też bym się kłócił, czy nie będziemy przed nimi ;) Bezapelacyjnie wygrywają Niemcy, drugie miejsce Anglia. My wg mnie walczymy o trzecią lokatę (Polska, Portugalia, Holandia). Austria i Szwajcaria mnie nie przekonują do końca ze swoimi stadionami. Miejsca poza pierwszą piątką. |
Zrobię na dniach taki prywatny ranking i tutaj wrzucę, sam jestem ciekaw jak to wyjdzie. No i czy liczymy ewentualnie Zabrze lub Widzew.
EDIT: Okej, żeby nie nabijać. Powiedzmy gdzies w okolicy weekendu porównamy. Ja bym brał pod uwage tez widok z trybun - na fotkach mozna mniej wiecej ocenić. pzdr. |
Ja zrobię swój i porównamy. Posiedzę i przeanalizuję dokładnie stadiony. Pojemnośc oczywiście się liczy, ale nie jest najważniejsza. Zabrze i Widzew się nie liczą. Chodzi o stadiony istniejące lub w budowie (pod uwagę nie brałbym nawet oczekujacych na realizację, bo wiadomo jak z tym jest).
|
W Portugalii po mistrzostwach 2 stadiony zostały częściowo rozebrane (jeśli dobrze pamiętam) i tak jak pisze ToTylkoJa tylko 3 stadiony prezentują sie bardzo dobrze.
W Holandii jest parę fajnych stadionów ale najczęściej są one średniej wielkości (tylko De Kuip i Arena w Amsterdamie i stadion PSV maja ponad 30tys.) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl