Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w pucharach europejskich 2009/10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5815)

Grisza1 22.07.2009 20:19

Co nie zabije, to wzmocni... Trzeba ten rok przetrwac, nie oczekiwac sukcesow, byc z druzyna, a za rok wrocic na stadion swoj i wtedy marzyc o sukcesach... Warto zrobic krok do tyłu, zeby poxniej dac dwa do przodu. Niech ten sezon bedzie poswiecony na budowanie druzyny, na zgrywanie zawodnikow... Bo co innego pozostalo?

qchar90 22.07.2009 20:19

teraz było by najlepiej na spokojnie wszystko przemyśleć, ktoś musi zaplacić za porażke...
tylko trzeba znalezć prawdziwego winnego...
wedlug mnie co nie ktorzy pilkarze przeszli obok meczu...
w naszym klubie juz bylo pare razy ze to zawodnicy zwalniali trenera...bo im nie odpowiadal...

Jaro1991 22.07.2009 20:19

Ja w tej chwili czuję smutek i naprawdę ciężko jest w tej sytuacji coś sensownego napisać :( Naprawdę szkoda mi trenera Skorży, za to co zrobił u nas należy mu się ogromny szacunek, ale myślę, że najpóźniej do końca tygodnia zostanie on zwolniony. A co do dwumeczu - ciężko jest coś osiągnąć mając w składzie tylko jednego piłkarza, który walczył na całego - Radka Sobolewskiego...

4fan_player 22.07.2009 20:19

http://wisla.krakow.pl/pl/aktualnosc...ac_budzet/rss/
oby Skorża został! Czy wygrywasz czy nie...

arsfan90 22.07.2009 20:19

Mam tylko nadzieję że za porażkę rozlicza Bednarza bo gdzie te super wzmocnienia!? I piłkarzy bo gołym okiem widać którzy sie nie przykładają! A co mógł powiedzieć Skorża jako trener? Powinien zwalić od razu wszystko na piłkarzy jak Franz? I tak wszyscy dobrze wiedzą kto ponosi za to odpowiedzialność tylko martwi mnie to, że pod wpływem emocji Boguś zwolni trenera który z niczego zdobył mistrza.

P.S co jak co ale Brożek niech już wyjedzie gołym okiem widać że gra we Wiśle go nie motywuje!

Bez napinki

royalmichael 22.07.2009 20:20

No to genialnie, miliony euro przeszły koło nosa.. Ehh taka kompromitacja i 0pkt do rankingu krajowego/klubowego. Teraz możemy zapomnieć o transferach i wzmocnieniach Wisły, raczej w drugą stronę może być wyprzedaż. Możliwe, że poleci Skorża a czemu on jest winny? Nie przez niego odpadliśmy przecież trener nie wyjdzie i nie będzie biegał na boisku.. Mieliśmy przynajmniej 5 setek (2x Ćwielong, Diaz, Brożek, Małecki) do tego 2słupki Kirma i Sobola... + mecz życia bramkarza Levadii i fatalny błąd Pawełka.. jaki wpływ na to miał trener? na wynik wpłynęły indywidualne błędy zawodników. Cały mecz cisneliśmy, Levadia była pod ścianą a mimo to nie udało się strzelić nawet jednej bramki no ale skoro w drużynie nie ma choć jednego dobrego napastnika.. tak jest Brożek ale on jest cieniem samego siebie z czasów przed kontuzją

A Ćwielong i Pawełek znów udowadniają swoją klasę, za słabi na Levadię szok
Najbardziej szkoda mi trenera

żuraw_9 22.07.2009 20:20

Ja bym Skorże zostawił - mimo wszystko. Czy Jego winą jest, że Brożek, Diaz, Jirsak, Sobolewski, Łobodziński lub Kirm choć raz nie potrafili pokonać bramkarza Levadii. Wiem, wiem zaraz powiecie, że może zajechani w przygotowaniach lub coś podobnego i to wina trenera. Otóż nie - tutaj brakowało jednej jedynej bramki, która trzeba było chociażby jajami strzelić byleby wpadła. Gdyby padła to mówiliśmy, że OK światło ostrzegawcze sie zapaliło ale jakos przemeczylismy te Levadie i gramy dalej. Ale nie padła i to należy mieć pretensje do piłkarzy. Co da zmiana trenera, który dysponuje takim a nie innym składem? Ciekawe w ogole jak zareaguje Cupiał na to wszystko. Jedno jest pewne - szykuje sie czystka w Wiśle :/

Donald_Tusk 22.07.2009 20:21

Kompromitacja stulecia! Powinno zrównać się zarobki naszych "gwiazd" z zarobkami piłkarzy Levadii a wracać do Krakowa powinni nie samolotem lecz autobusem albo tą dorożką z Rynku której konie poałamały turystom nogi. Tylko k...a tych koni żal ...

Luk4s 22.07.2009 20:21

a moze taki zimny prysznic sie należał? i jakies wnioski wyciagna z tego? boje sie ze w nerwach moga one byc pochopne ale coz takie zycie...

irman 22.07.2009 20:21

Oczywiście, że totalna kompromitacja. Znacznie większa niż legendarne Tbilisi i Valarenga, ale to chyba logiczna konsekwencja polityki transferowej ostatnich lat. Jeżeli testuje się przez dwa lata 20 bramkarzy i nie może znaleźć lepszego od gościa, który w co drugim meczu coś spieprzy, a w meczach z Levadią zawalił dwie bramki, to chyba najlepiej świadczy o sztabie szkoleniowym i jego fachowości.

Nie wiem jaki sens mają hasła o rozprzedawaniu drużyny i budowie od nowa. Obecny skład nie ma już niemal nic wspólnego z Wisłą Kasperczaka, drużyna bardzo zmieniła się w ostatnich latach. Moim zdaniem trzeba zostawić co się da, zostawić mimo wszystko trenera, choć jest autorem największej kompromitacji pucharowej w historii i może za rok będzie lepiej.

Czekam teraz na post Konrada, który zawsze wie lepiej i wyśmiewał ostatnio ludzi krytykujących w ostatnich latach politykę klubu. Śmiało panie Konrad. Jest idealna okazja żeby się wykazać.

jackieboy 22.07.2009 20:21

Kompletnie niedoceniony przeciwnik, duża w tym zasługa janasa juniora będącego na dwóch meczach Levadii gdzie oglądał chyba chmurki na Niebie, a nie bardzo wysokie zwycięstwa zespołu z Tallina.

Ja mam olewka na to ;) Ten sezon i tak na straty z powodu braku stadionu. Za to za rok LM nasza ;)

gris 22.07.2009 20:21

Popłaczą, popłaczą przyjdzie wypłata i będzie dobrze. To umieją najlepiej, kasę z bankomatu wyciągać, piłkarzyny śmieszne.

medyk 22.07.2009 20:22

Co by Cupiał nie zrobił jego prawo ale jak ktoś powie po tym na niego jedno złe słowo to tylko w pysk lać.

Blanca Estrella 22.07.2009 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 765945)
Nareszcze włączyli forum.
Kompromitacja stulecia... naprawde odechciewa się cokolwiek pisać i mówić, wstyd na całą europe.

Szkoda, że włączyli, bo widzę, że niektóre gorące głowy nie zdążyły jeszcze ochłonąć...

Serce boli ale cóż... Przeżyliśmy Valerengę, Dinamo i inne Panathinaikosy... przeżyjemy i Levadię.

TYLKO WISŁA!

PS. A Skorża moim zdaniem sam poda się do dymisji.

Rob_Zombie 22.07.2009 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raimel_Kobierzyn (Post 765951)
Mina Cupiała gdy przeleciało mu tyle milionów przed oczami - bezcenna

Żal było kasy na bramkarza i napastnika. To teraz żal LM

Przykre ale prawdziwe

Jak wyłożysz kiedyś 100 milionów na jakiś klub to pogadamy. :foch:

lazy 22.07.2009 20:23

Nie żebym nie lubił Skorży, ale po dzisiejszym meczu sam powinien podać sie do dymisji. To byłoby honorowa decyzja o wzięciu na siebie odpowiedzialności za to co sie stało. Tym bardziej że mówił po meczu o odpowiedzialności

Niestety możemy się domyślać kto go zastąpi...

zidanemarcin 22.07.2009 20:23

No to niech sezonowcy teraz spier****ą !

Czy wygrywasz czy nie ja i tak Kocham Cię ! W sercu moim WISŁA, i na dobre i na złe !

TSW Fanatyk 22.07.2009 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gris (Post 765980)
Popłaczą, popłaczą przyjdzie wypłata i będzie dobrze. To umieją najlepiej, kasę z bankomatu wyciągać, piłkarzyny śmieszne.

na pewno tak nie mówiłeś jak my zdobywali MP...

qchar90 22.07.2009 20:24

dla mnie powinno przejsc do przewietrzenia kadry.
ktos musi odejsc.

arbuz 22.07.2009 20:24

Artur lat 28
Jestem kibicem Wisly i nosze ja w sercu od 19 lat, jak dzis pamietam pierwszy mecz kiedy to po basenie podszedlem pod kasy Wisly i jeden z doroslych zapytal mnie ''chcesz wejsc na mecz ??''
po czym ja powiedzialem ze tak wiec on do mnie to stan zemna w kolejce....
I tak zaczela sie moja przygoda trwajaca nieprzerwalnie z Wisla do dzis.
Przezylem 2 lige wiec mysle ze i ta porazke z Levadia tez przezyje...
Ale dlaczego tak musi byc 11 wysportowanych podobno nawet z talentami zarabiajacych spore pieniadze a tu taka klapa...
Rozumiem pierzwszy mecz 1:1 ok zdarza sie nawet najlepszym ale w dwumeczu trzeba wygrac tu juz niema ze zdarza sie...
I co dalej walka o mistrzostwo polski zapewne zmiana trenera obstawiam ''Smude''...
Teraz to wedlug mojego nieobiektywnego pelnego agresji i zawiedzenia serca postawilbym aby sprzedac Brozka poki ktos daje jakies sensowne pieniadze ...
Kocham Wisle , mam ja w sercu i bede mial na zawsze, Wisla to klub barwy i historia, tradycja...
cale szczescie nie zawodnicy ktorzy po dzisiajeszym zawiedli mnie i pewnie nie tylko mnie na calej lini...
do nastepnego choc z cracovia wygrajcie....

dzieki...
Artur
al. Kijowska

amauri1990 22.07.2009 20:24

Już nie pamiętacie "Łapy precz od Skorży" kilka miesięcy temu?
Jedna Levadia to zmieniła?

W futbolowej Europie Polska nic nie znaczy. Bardzo trafny komentarz:
http://www.weszlo.com/news/3342

eMTe 22.07.2009 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zidanemarcin (Post 765986)
No to niech sezonowcy teraz spier****ą !

Czy wygrywasz czy nie ja i tak Kocham Cię ! W sercu moim WISŁA, i na dobre i na złe !

1906% poparcia : )

christof20 22.07.2009 20:24

Wstyd i hańba. Cała Polska się z nas śmieje... Przecież z taka Levadią to powalczyłaby nawet Odra Wodzisław (z całym szacunkiem). Miała być Liga Mistrzów, a jest wstyd, wściekłość i chęć upicia się. I tym razem nie będzie już tłumaczenia, że to Barca albo Real.
Chciałbym z tego miejsca podziękować naszym biegaczo-kopaczom za piękne spier....nie początku sezonu i wywołanie u mnie zniechęcenia do futbolu (za jakiś czas pewnie mi przejdzie).

ZS1906 22.07.2009 20:24

Takiego mistrza właśnie mamy, że nie wygrywa z jakąś tam Estońską drużyną (przegrywa).. heh blamaż wstyd (pewnie cała ich drużyna zarabia tyle co np Brożek ) słaba ta wasza Wisła słaba... pozdrawiam bez napinki... :}

cassius31krakow 22.07.2009 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Brzeszczot (Post 765960)

boje sie o jutro ...

Ty się nie bój o jutro ale o kilka następnych lat. Śmiem twierdzić, że tą porażką żegnamy się z marzeniami o Wielkiej Wiśle. Parafrazując mistrza Stanisława: "ostał nam się tylko sznur".

CzłowiekBC 22.07.2009 20:25

Ja nawet nie jestem w szoku jak zwykle wyszło na moje. Ten wynik jest konsekwencją nieudolnej polityki Cupiała względem klubu i dziś ten stan osiągnął kulminacyjny punkt.

Cupiał powinien odejść - doprowadzając kadrę zespołu do granic małości, tak się kończą transfery gotówkowe robione co dwa lata.

Wstyd na cały kraj i Europę.

I co zrobi Cupiał zatrudni znów Smudę i karze mu zdobyć teraz LM!!!

brylant17 22.07.2009 20:25

Brożek może jechać do Fulham niech grzeje ławe król od siedmiu bolesci strzelców.Polska Liga jest słaba i dlatego jest taki dobry.Mario DZIĘKUJEMY!!!

lucekj 22.07.2009 20:25

Takiego wstydu i rozczarowaniu to nawe po Tbiilisi i Oslo nie bylo, moj koszmar z babolem Pawelka spelnil sie.....

byla szansa ogromna dla polskiej pilki, kasa, wzmoceninia, rekompensata za grge w sosnowcu.

Pompowany balon przez kibicow pekl i teraz wszyscy mamy jego kawalki na twarzy.

okazuje sie, ze zawsze moze byc gozej.

a teraz gimnazialisci i reszta przypadkowych fanow dowiedza sie jak to jest jak w klubie trzęsie ziemią, moze duzo osob zniknie stad po krotkim czasie obcowania, teraz proba dla prawdziwych kibicow:)

Maciek dzieki, szkoda ze zarzad podkladal Ci klody i wymagal abys czynil cuda z 3 obroncami i jednym napastnikeim, wiecznie sfochowanym .

Do pilkarzy: zastanowcie sie co jestescie warci jak nie potraficie pokonac AMATORÓW, z czym do Europy??

Najgorsze sa ciągłe nadzieje, ciagle przezywanie, ze moze w tym roku, jak nie teraz to kiedy??

TYLKO WISŁA NA DOBRE i na ZLE!

PANOWIE JESTESMY NA ZIEMI! TO POLSKA LIGA, POLSKA , POLIYCY itd z czym chcecie isc do EUROPY?? Zejdzmy na ziemie (to samo tyczy sie reprezentacji)

Zieniu17 22.07.2009 20:25

Skompromitowalismy sie niebywale, to fakt.
Ale nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem i tak to nic nie da.

Koniec pucharow, koniec tematu?

gris 22.07.2009 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 765987)
na pewno tak nie mówiłeś jak my zdobywali MP...

Jakbym źle wykonywał swoją pracę, to by mnie wylali na zbity pysk.

KOALIK 22.07.2009 20:25

Levadie powinniśmy przejść bez problemu, tym składem co mamy...

martin_6 22.07.2009 20:26

A według mnie Skorża... musi zostać! Nikogo lepszego nie znajdziemy, a Maciek drugi raz takich samych błędów nie popełni. Tak naprawdę, czytając relacje z obu meczów, widzi się, że mieliśmy niewiarygodnego wręcz pecha! 3 słupki, dwie poprzeczki, cuda wyczyniał estoński bramkarz, piłki wybijane z linii bramkowej...
Tak naprawdę, ta kompromitacja to głównie wina... Cupiała! Śmiało można zakładać, że za niesfinalizowanie na czas niezbędnych wzmocnień odpowiada RN, czyli Cupiał w rzeczy samej. Pewnie, gdybyśmy mieli solidnego obrońcę wcześniej, nie trzeba by się ratować Jopem, który swoim błędem w Sosnowcu ustawił nam dwumecz. Gdybyśmy zakontraktowali bramkarza, może nie puściłby tych dwóch szmat?

Co teraz? Olać ligę, sprowadzić młodych zawodników i tworzyć drużynę, która grając już na nowym stadionie będzie miała jakieś perspektywy. No ale warunek jest jeden - żeby Cupiał zrozumiał, że aby zebrać, trzeba zasiać... Albo oddał Wisłę w ręce komuś, kto to rozumie...

Donki 22.07.2009 20:26

Pewnie ****a najlepiej wszystko zwalic na Pawełka!!
A gdybyśmy wykorzystali te sety co mielismy to by po błedzie Pawełka najwyzej mogli wygrywac 5-1
ALe nie ma co najlepiej na Pawełka zwalic całą winę nie ma co!!!!!

seba 22.07.2009 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 765967)
Być z drużyną na dobre i na złe to jedno, drugie wymagać od nich tego, czego powinniśmy wymagać, jako zespołu mistrza Polski i reprezentanta naszego kraju na arenie Europejkiej.
Przypomne pewien cytat, być może komuś on jest bliski:

Proponuję dogłębnie zastanowić się nad skandowaniem "Wisełko nic się nie stało" przy piewszym lepszym meczu. Moim prywatnym zdaniem, kopacze zostali przez kibiców Wisły zagłaskani.

i tyle w tym temacie...1000% racji

nie wierze w to co sie stalo...

Wujor 22.07.2009 20:26

transfery - niech lepiej nikt nie pisze że to wina braku tzw "transferów" , z tymi patałachami to juniorzy powinni wygrać. Kompromitacja jakiej inne polskie kluby nie dokonały...

LooNatyk 22.07.2009 20:26

boli jak cholera, awansowal mistrz Lotwy, Kazachstanu, a my na wylocie..

Zrozumiem kazda decyzje Cupiala, bo potrafie sobie wuobrazic, co czul siedzac obok wlasciciela Levadii. Ci co pisza o braku transferow.. my gralismy z druzyna estonska, powinnismy ten mecz wygrac i tyle!
Pilkarzy po takim meczu mam gleboko w du***, przyniesli mojej ukochanej druzynie niesamowity wstyd. Tego sie nie da zapomniec. Wisle kocham, i kochal bede nadal, ale jakos na razie nim ochlone nie moge im zapomniec tej porazki...

Co do Skorzy, to sam bym go zostawil, ale szanse, ze zostanie sa minimalne. Bogus rozwali to towarzystwo pewnie w puch. Mozliwe, ze sie wycofa, bo ile mozna??

tranceaddict 22.07.2009 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jackieboy (Post 765979)
Ja mam olewka na to ;) Ten sezon i tak na straty z powodu braku stadionu. Za to za rok LM nasza ;)

Chyba za dwa lata w takim razie, bo jak ten sezon idzie na straty to jak mozemy startowac znowu w LM ??

Sa zawodnicy do odejscia, Pawel Brozek to napewno, widac ze jednak mu sie juz za bardzo nie chce grac, bo jakby to byl Brozek z przed kontuzji to bym sam ten mecz wygral.

tylko_na_kilka_dni 22.07.2009 20:27

w lidze europejskiej grac nie bedziemy?

martinho04051993 22.07.2009 20:27

Teraz się okaże, kto jest prawdziwym Wiślakiem, a kto sezonowcem. Ja zawsze będę za Wisełką, na dobre i na złe...

qchar90 22.07.2009 20:27

nie ma co zwalac na slupek, poprzeczke itp
gdyby byli lepsi to by strzelili gola.
cos zawinilo...ale teraz trzeba spokojnie wszystko przemyslec...
dla mnie na odstrzal trener bramkarzy...
pilkarze se nie postarali...niestety....
coz trzeba to jakos prezyc...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl