Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Boks na świecie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5159)

LAW 24.02.2013 01:16

Walka milenium w polskim boksie. Super mi się to oglądało. Emocje, panowie dali radę i plomby były. Najlepiej wydane 40zł w tym roku (ipla) :)

Lysy 24.02.2013 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LAW (Post 1300415)
Walka milenium w polskim boksie. Super mi się to oglądało. Emocje, panowie dali radę i plomby były. Najlepiej wydane 40zł w tym roku (ipla) :)

W życiu nie zapłacę za iple ;)

Co do walki to również mi się podobała, szkoda tylko Andrzeja. Walka milenium pod względem emocji to będzie Szpilka vs Zimnoch, aczkolwiek oglądając poza ringowe wypowiedzi obu panów powoli zaczynam tracić szacunek dla Szpilki. Różnice w mentalności obu pięściarzy widać na pierwszy rzut oka. Nie wiem po co Szpila wrzuca te filmiki w z wyzwiskami i inwektywami, sobie wystawia świadectwo nie rywalowi.

Mario Nh 24.02.2013 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1300456)
W życiu nie zapłacę za iple ;)

Co do walki to również mi się podobała, szkoda tylko Andrzeja. Walka milenium pod względem emocji to będzie Szpilka vs Zimnoch, aczkolwiek oglądając poza ringowe wypowiedzi obu panów powoli zaczynam tracić szacunek dla Szpilki. Różnice w mentalności obu pięściarzy widać na pierwszy rzut oka. Nie wiem po co Szpila wrzuca te filmiki w z wyzwiskami i inwektywami, sobie wystawia świadectwo nie rywalowi.

Ośmiesza się, te filmiki to kompromitacja. Może jak wyląduje na deskach to spokornieje.

Jazon 24.02.2013 17:04

Szkoda Gołoty, żal było patrzeć jak dostaje bęcki od tego celebryty. Całe to wydarzenie nie miało najmniejszego sensu.

Zimnoch - Trzciński. Przewidziałem, że walka potrwa MAKS do 2 rundy, przecież ten cały Turbo, to nie jest nawet bokser. Będę Krzyśkowi mocno kibicował w walce z Mollo, a potem z naszym bandziorem z Wieliczki:)

Kocur 25.02.2013 19:48

Starsi panowie dali ładny pokaz. Cepy leciały jak czasami na wiejskiej dyskotece :)

Saleta celebryta jest ale technicznie bardzo mnie pozytywnie zaskoczył.
Chociaż trzymałem kciuki za Gołotę bo mu się po prostu należało jak psu buda.

Kocur 19.03.2013 16:33

Tym razem może nie do końca boks ale "nasz człowiek":

Cytat:

14 kwietnia niepokonanego Artura Szpilkę, wschodzącą gwiazdę pięściarstwa, zobaczymy w nietypowej roli. "Szpila" weźmie udział w popularnym programie "Jaka to melodia". Rywalem Artura będzie legendarny wojownik MMA Mamed Chalidow.

W programie zobaczymy także byłą bokserkę Agnieszkę Rylik. Cała trójka udział w telewizyjnym show bierze w celach charytatywnych.

Kocur 28.03.2013 08:35

Cytat:

Ukrainiec Taras Bidenko będzie rywalem Artura Szpilki podczas gali "Wojak Boxing Night" 20 kwietnia w Rzeszowie - poinformował serwis "RingPolska.pl". Pojedynek w wadze ciężkiej został zakontraktowany na dziesięć rund.

Nie sprawdziły się więc przypuszczenia dziennikarzy, którzy najbliższego rywala Szpilki widzieli w osobach Travisa Walkera, Tora Hamera lub Nagy Aguilery. - Liczę, że to będzie ktoś z dwójki Hamer lub Aguilera - mówił jeszcze na początku marca polski pięściarz. Plany się jednak zmieniły i jego rywalem będzie Taras Bidenko.

33-letni Bidenko na zawodowych ringach stoczył 28 zwycięskich walki, z których 12 zakończył przed czasem. Pokonywał między innymi Michaela Sprotta, Christiana Hammera czy Aleksieja Mazikina. W 2002 roku był bliski posłania na deski słynącego z "żelaznej szczęki" gigantycznego Nikołaja Wałujewa.

Przegrywał pięciokrotnie - tylko z zawodnikami ścisłej światowej czołówki. W swoim ostatnim występie uległ na punkty późniejszemu przeciwnikowi Witaija Kliczki w walce o mistrzostwo świata federacji WBC - Manuelowi Charrowi.

W pozostałych pojedynkach gali w Rzeszowie wystąpią między innymi: Paweł Kołodziej, Krzysztof Głowacki, Kamil Łaszczyk, Krzysztof Kopytek i Przemysław Runowski.

Rewanż na Ukrainie za piłkę ;)

szprotson 02.04.2013 09:33

Cytat:

Według informacji "Super Expressu" Andrzej Wawrzyk znalazł się w gronie pięściarzy, którzy otrzymali ofertę walki z byłym mistrzem świata dwóch kategorii wagowych Davidem Haye'em. Do walki pięściarzy mogłoby dojść 29 czerwca w Manchesterze
p.s. ogladaliscie gale w Czestochowie w ubiegły weekend?

serek.c2 02.04.2013 10:13

Wawrzyk z Haye'm? :D Nie róbmy żartów...

Szprotson - właśnie nie oglądałem, coś ciekawego?

Kocur 03.04.2013 08:07

Z Haye'em to jakieś jaja Wielkanocne :D

Cytat:

Walka z tak rewelacyjnym zawodnikiem jak Haye byłaby dla mnie czymś wielkim. Bardzo chętnie bym się tego wyzwania podjął - mówi Andrzej Wawrzyk (27-0, 13 KO). Informację o tym, że następnym rywalem brytyjskiego byłego mistrza świata wagi ciężkiej może być Andrzej Wawrzyk podał "Super Express". Bez wątpienia byłby to polski pięściarski hit 2013 roku, a dla Wawrzyka pojedynek życia. Do ewentualnego starcia miałoby dojść 29 czerwca w Manchesterze. Na razie nie wiadomo, czy grupa Wawrzyka Ulrich KnockOut Promotions ofertę by przyjęła i czy Anglicy nie zdecydują się jednak na innego przeciwnika. Decyzja ma zapaść w ciągu dwóch tygodni.

szprotson 03.04.2013 09:00

serek : no napewno była jakaś Nasza delegacja co słychąc było po wielokrotnych okrzykach w tle.
gala średnia, jonak miał leszcza wawrzyk też. Fajna pierwsza walka jakiegoś debiutanta z czestochowy, chłop cały czas atakował

serek.c2 07.04.2013 19:20

Z tego co czytam to jednak nie Haye a Powietkin będzie rywalem Wawrzyka. Jeśli walka dojdzie do skutku życzę mu powodzenia i dużo szczęścia. Umiejętności ma jednak zbyt małe by cokolwiek zdziałać.

Kocur 07.04.2013 21:23

A wczoraj Jackiewicza posłano na dechy i szczerze to myślałem że ma większe szanse powalczyć.
Cytat:

Rafał Jackiewicz (42-11-2, 21 KO) dzierżył już w latach 2008/09 tytuł mistrza Europy kategorii półśredniej, ale stając naprzeciw Leonarda Bundu (29-0-2, 10 KO) występował w roli pretendenta.

Niespodziewany koniec nastąpił w jedenastej rundzie. Bundu zamarkował lewy sierp, po zwodzie huknął lewym hakiem na wątrobę i odciął Rafała od powietrza. Tym samym jako pierwszy znokautował Polaka i obronił już po raz czwarty tytuł mistrza Europy.

uzytkownik_forum 08.04.2013 19:05

Jackiewicz nie był w stanie wygrać, gdyż najzwyczajniej w świecie do momentu KO tylko się bronił. Zero ataku, tylko defensywa, a że w pewnym momencie zabrakło sił i koncentracji, to skończył, jak skonczył.

W weekend polecam oglądnąć Donaire - Rigondreux. Na papierze to walka roku :)

serek.c2 08.04.2013 19:57

Jak tylko znajdę czas na pewno zasiądę przed TV - lubię koguciki :)

kornd 18.04.2013 17:28

Wawrzyk powalczy o pas regularny WBA:
http://sport.wp.pl/kat,1878,title,Of...wiadomosc.html

DEBO 19.04.2013 13:24

Szpilka boksuje tej nocy czy jutro w nocy?

Kocur 19.04.2013 13:37

Jutro wieczorem Rzeszów - w otwartym Polsacie jest o 23:00 transmisja.

LanceTS 19.04.2013 17:05

Jedzie ktoś na gale?
TAk w ogóle to dzisiaj było ważenie:
http://www.ringpolska.pl/artur-szpil...2-bidenko-98-3

domin_czyzyny 19.04.2013 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1309631)
Jedzie ktoś na gale?
TAk w ogóle to dzisiaj było ważenie:
http://www.ringpolska.pl/artur-szpil...2-bidenko-98-3

szacunek dla Niego za "WIERNOŚĆ" !!

Sialalalala 20.04.2013 18:38

dziś : polsat sport, polsat sport extra, orange sport
Artur Szpilka vs Taras Bydenko
Steve Cunningham vs Tyson Fury
Dereck Chisora - Hector Alfredo Avila
Saul Alvarez - Austin Trout

Kocur 20.04.2013 23:34

Bez jaj ... co to było?

W ogóle jakaś nudnawa ta gala.

DEBO 21.04.2013 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1309869)
Bez jaj ... co to było?

W ogóle jakaś nudnawa ta gala.

ziomek jak to co? to samo co poprzednio.. Omar Basile.. później Mike Mollo nie walczący dwa lata.. później wypromowanie Zimnocha rzekomą walką ze Szpilką i sprzedanie biletów na nią.. przez wasyla który też jest jego promotorem a teraz... inwalida bez butów. Wasyl sie postarał.. Teraz zamknął mordy wszystkim którzy wierzyli ze ze Szpilki będzie mistrz świata, Teraz kto ma tak myśleć? Szpilka dostaje samych nieudaczników.. Dobrze Adamek powiedział.. jak robić karierę boksera to tylko w USA. Oby leciał szybko do stanów i tam szukac rywali choćby w spadku po Adamku.. w Polsce tylko Wasyl z niego doi mamone. Mogli jeszcze PPV sprzedawać.. Bo to że obejrzałem gównianą galę czekając na walkę wieczoru jeszcze jakos zniosę.. ale Szpilka który się przygotowywał do tej walki, trenował... Skandal

1q2 21.04.2013 00:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DEBO (Post 1309872)
Oby leciał szybko do stanów i tam szukac rywali choćby w spadku po Adamku..l

A których?Bo pierwsza 10 to wyglądała tak

1-6
1-3
5-13
10-26
17-34
12-44
17-20
14-17
0-1
24-22

Same mistrze normalnie
potem od czasu ktoś z lepszym rekordem ale kolejna masa 'wspaniałych' pięściarzy z rekordami typu 13-27 czy 2-18

Ten cały Bidenko to skandal ale generalnie niestety taki jest boks.Każdy rokujący obija najpierw ze 20 kompletnych kelnerów i tak też jest ze Szpilką.Nie chce mi się sprawdzać Kliczków ale domyślam się że w ich przypadku było dokładnie tak samo.
A chodzi mi tylko o ot by nie robić że Szpilki i jego promotorów nieudaczników - po prostu wszyscy tak robią.
Co nie zmienia faktu że z Ukraincem to kompromitacja i to nawet nie chodzi o tą niby kontuzje - gość wyglądał i boksował tragicznie.

JEDREK76 21.04.2013 01:49

Tak, wszystko ok. Tylko nie rozumiem pewnych dziennikarzy, którzy tracą swoją twarz, promując tego typu "galę" słowami, że Bidenko "to najlepszy rywal jak dotąd". Chciałbym się dowiedzieć na podstawie jakich przesłanek opierali się, uważając, że ten Bidenko jest (bądź był kiedykolwiek) lepszy od Mollo, czy McCline'a? Nie wiem czy taki Borek, bądź Kostyra nie zdają sobie sprawy z tego, że firmując takie g...o tracą wiarygodność?

Kocur 21.04.2013 09:54

Najbardziej szkoda w tym głownie Szpilki bo on nie ma żadnego wpływu kogo mu promotor wybierze.
Gość trenuje cały miesiąc żeby powalczyć 3 minuty.

Przy okazji zastanawia mnie jak to możliwe ze Łapin ma pod sobą koło 10 bokserów, w rożnych kategoriach, na roznych etapach przygotowań i ze wszystkim daje radę...
To tak jakby ten sam trener miał pod sobą 3 kluby ekstraklasy...

szprotson 21.04.2013 12:33

Gala nudnawa za to później w Grandzie było o wiele ciekawiej :)

Ja czekam na maj, na walke Wawrzyka z Povietkinem.

Kocur 21.04.2013 13:23

Cytat:

Jak w niedzielę podał serwis ringpolska.pl, Taras Bidenko - który w niedzielę przegrał z Artur Szpilką po tym jak po pierwszej rundzie poddał się z powodu kontuzji kolana - otrzymał tylko połowę wynagrodzenia. Wypłata reszty uzależniona jest od wyników rezonansu kolana. Wykonane w sobotę badanie USG nie wykazało żadnych urazów.
Facet się zesrał i myślał że zarobi - ja bym mu jeszcze kazał płacić.

Kocur 30.04.2013 07:48

Cytat:

Rano siłownia albo krótki bieg, po południu 12-rundowy sparing albo praca nad techniką - tak wygląda dzień Andrzeja Wawrzyka niespełna trzy tygodnie przed walką jego życia. 17 maja pięściarz z Krakowa zmierzy się w Moskwie z Aleksandrem Powietkinem. Stawką pojedynku będzie pas mistrza świata organizacji WBA.

Wawrzyk formę wykuwa na obozie w Zakopanem. Jak na pretendenta do tytułu, wyglądał wczoraj na wyjątkowo zrelaksowanego. - Bo ja jestem spokojny człowiek, nie denerwuję się - uśmiecha się 25-letni bokser. - Zmęczenie? Nieeee, w sobotę był luz, w niedzielę był luz. Ale wcześniej to rzeczywiście ostro zapieprz…. Przez najbliższe dni też lekko nie będzie, bo teraz są najcięższe sparingi.

Pod Tatrami ma towarzystwo. Razem z nim trenują tu inni zawodnicy grupy Ulrich Knock'Out Promotions: Krzysztof Włodarczyk, który szykuje się do obrony mistrzowskiego pasa WBC w kategorii cruiser (22 czerwca też w Moskwie), Grzegorz Proksa i Artur Szpilka.
plus kilka fotek:

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...czyk,id,t.html

ps. nie wiedziałem że Szpilka i Włodarczyk takie ziomale :)

Kocur 13.05.2013 10:35

Cytat:

W najbliższy piątek na gali w Moskwie Andrzej Wawrzyk (27-0, 13 KO) powalczy o tytuł.
Jego rywalem będzie mistrz świata federacji WBA w wersji regular - Aleksander Powietkin (25-0, 17 KO).

Zdecydowanym faworytem tego pojedynku jest oczywiście 33-letni Powietkin, dla którego będzie to już czwarta obrona tytułu.

Transmisję z gali w Moskwie przeprowadzi w systemie PPV Cyfrowy Polsat. Cena - 40 zł.

Polsat jak zwykle dowalił z ceną ...

karas1983 13.05.2013 10:55

Jaka zagraniczna stacja pokaże tę galę? SAT 1? RTL? Czy moze jakaś inna?

EDIT: Gala w Moskwie więc niemieckie stacje raczej odpadają a Rosjanie pewnie pokażą w którejś z kodowanych...

Pozostaje wyjście do pubu

EDIT 2: Dzięki Kocur.

Kocur 13.05.2013 11:02

Tylko rosyjska telewizja Russia2:

http://russia2.tv/tvp/index/date/17-05-2013

Cytat:

19:45 Профессиональный бокс. Денис Лебедев против Гильермо Джонса, Александр Поветкин против Анджея Вавжика. LIVE

szprotson 16.05.2013 10:06

Jutro +/- jak wyzej 19.45 trzymamy kciuki za Wawrzyka. Szpila juz poleciał.
walka of course do ukradzenia na necie a dla wybranych na PPV :)
linki do neta jak ktoś ma pewne to wrzucac!

Kocur 16.05.2013 10:39

Widzę że w programie ruskiej TV jest inna godzina dzisiaj.

"profiesionalnyj boks" jak to napisali :) jest 22:00. Tylko pytanie czy to ichniejszego czasu - wtedy u nas będzie 24. Moskwa jest 2 godziny do przodu.

emj10 16.05.2013 10:50

Poczekajcie na dzień walki, a powinien być już znany rozkład jazdy.

piter116 16.05.2013 10:55

19:45 naszego czasu

Cytat:

Przekaz z gali w Moskwie będzie nadawany w dwóch formatach - tradycyjnym (SD) na kanale 58. oraz w wysokiej rozdzielczości (HD) - na pozycji 117. na liście kanałów platformy. Wydarzenie dla widzów Cyfrowego Polsatu rozpocznie się o godz. 16.30 polskiego czasu studiem prowadzonym przez Mateusza Borka, dziennikarza stacji Polsat Sport, a o 17.00 odbędzie się pierwsza walka. Pojedynek Polaka planowany jest na 19.45. W programie imprezy w Moskwie, oprócz głównych walk, przewidziane są także m.in. walka Dmitry'a Chudinova ze zwycięzcą czwartej edycji bokserskiego reality show "The Contender" Grady'm Brewerem oraz starcie znanego polskim kibicom Eduarda Trojanowskiego z ambitnym Ivanem Hernandezem. Trzy główne pojedynki gali zapowie najsłynniejszy bokserski anonser Michael Buffer. Całość będą komentowali Andrzej Kostyra i Andrzej Gmitruk.
Info z 11 maja

emj10 16.05.2013 10:56

Wg. boxnation o 19 początek.
wis.la/espwb

fialo 16.05.2013 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1312927)
Widzę że w programie ruskiej TV jest inna godzina dzisiaj.

"profiesionalnyj boks" jak to napisali :) jest 22:00. Tylko pytanie czy to ichniejszego czasu - wtedy u nas będzie 24. Moskwa jest 2 godziny do przodu.

No chyba cos Ci sie pomylilo z tymi strefami ;)

Skoro jest dwie godziny do przodu to znaczy ze jak walka ma być o 22 to u nas to bedzie 20.

emj10 16.05.2013 11:45

Dokładnie. Początek gali ma być o 17 czasu GMT, czyli o 19 czasu warszawskiego, a 21 czasu moskiewskiego. Walka Wawrzyka nie zacznie się wcześniej niż po jakiś 3-4h od początku gali, czyli ok. 23-24.

szprotson 16.05.2013 11:52

znowu mnie w takim razie okłamali :)

jak typujecie?1 runda?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl