Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Afery w polskiej piłce.. korupcja, przekręty itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1531)

ciacho 05.07.2013 17:05

Wy tak na poważnie??:lol:

-ja123- 05.07.2013 18:40

To, że chodził do punktu bukmacherskiego świadczy ojego głupocie, ale już mniej o ewentualnych przekrętach. Gdyby rzeczywiście robił wielkie wałki, to teściowa, a nie on osobiście, pojawiałaby się u bukow.
PS. Jaką mamy pewność, że którykolwiek sędzia na świecie nie gra u buka?

arti 05.07.2013 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1321160)
Teraz to dopiero rozwiąże się worek, bo jakby nie patrzeć mają podstawy do przesłuchań, sypnie paroma nazwiskami, pójdą kolejni pod nóż, a efekt już jest taki że sędziują nasze mecze amatorzy :) Ogólnie jestem za tym by ekstraklasa wymieniała się sędziami zagranicznymi, kiedyś było tak z Japonią (chyba czytałem na 90minut że w tym sezonie mają wrócić do tego rozwiązania). Wolę sędziów zagranicznych bezstronnych, niż Polskich

Żyjemy w takim kraju, że nieważne gdzie mieszkasz, wystarczy że Wisła, Lech czy Legia zagra dobrze w pucharach, podniecenie wzrośnie i zaczyna się kibicowanie tej drużynie i co z tego że Siejewicz jest z Białegostoku jak jest kibicem Legii? niby tak nie deklaruje, ale powstał kiedyś na weszło artykuł po aferze w meczu Wisła - Legia, a staty są takie.

Nawet żal mi tego Siejewicza, w tragikomiczny sposób skasował sobie fajne źródło dobrych zarobków, może sutych napiwków i zapewne miękkiego lądowania w PZPN po zakończeniu kariery. Zamiast wysłać brata albo wujka to chciał sobie sprawić trochę emocji i przyjemności i narobił sobie bigosu.
A inni bardziej dyskretni się śmieją i dalej będą pokazywać co potrafią.
Nie będzie żadnego worka tak jak nie było kilka lat temu. Wszyscy ubabrani gnojem, a napiętnowane tylko pionki no może poza Wdowcem, Reksiem, Piszczkiem czy Łobo. Zdajmy sobie sprawę, że jeśliby ktoś się zabrał na serio za tropienie tego całego ku.restwa z niezłomną wolą ukarania wszystkich winnych to albo bardzo niedługo by pożył (najprawdopodobniej) albo nie zostałby z polskiej piłki kamień na kamieniu.
Co do statów to też może porównajmy siłę ofensywną Wisły i L - z tej siły jest dym pod bramką rywala albo go nie ma. Jak będziemy atakowali Sikorskimi itp. to nie liczmy na wiele karnych dla nas.

Gwiaździsty 05.07.2013 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 1321174)
To, że chodził do punktu bukmacherskiego świadczy ojego głupocie, ale już mniej o ewentualnych przekrętach. Gdyby rzeczywiście robił wielkie wałki, to teściowa, a nie on osobiście, pojawiałaby się u bukow.
PS. Jaką mamy pewność, że którykolwiek sędzia na świecie nie gra u buka?

Ta , ciekawe ? A może świadczy o jego przeświadczeniu o zupełnej bezkarności i pazerności. Teściowa, teść pewnie też obstawiali a on też żeby było więcej :)

Mario Nh 05.07.2013 22:30

W mojej opinii Siejewicz był najlepszym polskim sędzią, a obejrzałem naprawdę sporo meczów polskiej ekstraklasy.

No cóż, za błędy się płaci.

Maciuś 06.07.2013 07:32

Jedno pytanie: czemu grał u naziemnego buka a nie przez internet? Głupota do kwadratu.

Marcin_fan 06.07.2013 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1321195)
Jedno pytanie: czemu grał u naziemnego buka a nie przez internet? Głupota do kwadratu.

To raz, a dwa że mógł wysłać do buka kogokolwiek - brata, siostre, żone, siostrzeńca, sąsiada byle by samemu tam nie iść. Cóż. Za głupote sie płaci. A ta wygrana w Zetce to co, myśliscie że ustawione czy po prostu nieziemski fart naszego (byłego) sędziego? Bo że to on to chyba nikt nie ma wątpliwości.

GrzegorzTS 06.07.2013 11:41

Hubert pewnie jak większość polaków nie przeczytał dokładnie co podpisuje(kontraktu) i żył w świadomości,że u buka nie wolno mu obstawiać piłki i tak sobie chodził do buka typował inne dyscypliny.Masa ludzi nie czyta umów kredytowych regulaminów lub czyta tylko część takich umów,a po pewnym czasie jest zaskoczenie .

_gucio_ 06.07.2013 11:55

Siejewicz pewnie zaczynał się pytać gdzie medal i premia za mistrzostwo...to go portal W ( wchodzimy Legii w cztery litery ) odstrzelił.

jaro1985r 06.07.2013 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GrzegorzTS (Post 1321220)
Hubert pewnie jak większość polaków nie przeczytał dokładnie co podpisuje(kontraktu) i żył w świadomości,że u buka nie wolno mu obstawiać piłki i tak sobie chodził do buka typował inne dyscypliny.Masa ludzi nie czyta umów kredytowych regulaminów lub czyta tylko część takich umów,a po pewnym czasie jest zaskoczenie .

Siejewicz jak dla mnie pierwsze miejsce w klasyfikacji debila tegorocznego sezonu ogórkowego w Polsce. Czy wiedział, czy nie wiedział, to jest imbecylem. Bo jak wiedział ,ze mu nie wolno to mógł posłać kumpla a jak nie wiedział... to trzeba być debilem ,żeby nie wiedzieć :D

Gwiaździsty 06.07.2013 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1321188)
W mojej opinii Siejewicz był najlepszym polskim sędzią, a obejrzałem naprawdę sporo meczów polskiej ekstraklasy.

No cóż, za błędy się płaci.

Najlepszym był ale dla Legii, jeśli się popatrzy jeszcze raz na to:

Wisła:
Prowadzone spotkania - 18
Czerwone kartki - 6
Żółte kartki - 52
Podyktowane karne przeciw Wiśle - 7
Podyktowane karne dla Wisły - 2

Legia:
Prowadzone spotkania - 21
Czerwone kartki - 1
Żółte kartki - 22
Podyktowane karne przeciw Legii - 0
Podyktowane karne dla Legii - 8

To spora strata dla nich. Z tym, że w cyrku takich Siejewiczów mają jeszcze kilku.
Hubercik za zasługi ,powinien zostać w jakiś sposób uhonorowany przez Legię np. zdjęciem wiszącym w budynku klubowym, może obok Deyny :).

P.S. parchy też są bardzo zadowolone z jego sędziowania w Legnicy. Wypieścił im "cud" w postaci awansu do ekstraklasy.

michu-k 06.07.2013 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1321237)

Wisła:
Czerwone kartki - 6
Żółte kartki - 52

Legia:
Czerwone kartki - 1
Żółte kartki - 22

To spora strata dla nich. Z tym, że w cyrku takich Siejewiczów mają jeszcze kilku.
Hubercik za zasługi ,powinien zostać w jakiś sposób uhonorowany przez Legię np. zdjęciem wiszącym w budynku klubowym, może obok Deyny :).

P.S. parchy też są bardzo zadowolone z jego sędziowania w Legnicy. Wypieścił im "cud" w postaci awansu do ekstraklasy.

Dla Ciebie te statystyki to jak drugi Smoleńsk. Tu spisek i tu spisek. Tylko że tam byli Rosjanie, a tutaj są Warszawianie.

jaro1985r 06.07.2013 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1321237)

Wisła:
Czerwone kartki - 6
Żółte kartki - 52

Legia:
Czerwone kartki - 1
Żółte kartki - 22

Winnych szukaj w Legnicy a nie u sędziego. Zobacz sobie jeszcze raz na te karne i się zastanów czy to sędzia przekręcił czy zawodnicy Miedzianki zrobili wszystko by 3 punty pojechały z żydami. Miedź również miała 2 karne, jak strzelał je ten pajac też sobie zobacz. Nie zachowuj się jak Macierewicz

Karamazow 06.07.2013 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1321195)

W ziemniaku zwycięzca jest anonimowy a u netowego musisz podać konkretne dane, przejść weryfikację itp. Nie wykluczałbym poważnego problemu z hazardem u Siejewicza: Smsy do zetki(nie sądzę żeby wysłał jednego i wygrał, chociaż z drugiej strony zawsze myślałem, że tego typu konkursy są ustawione). Siejewicz na debila nie wygląda, więc na bank liczył się ryzykiem wizytując ziemniaka( ponoć regularnie pogrywał), więc żądza grania okazała się silniejsza od rozumu.
Siejewicz tłumaczy się, że pograł Radwańską, super,ale jakby pograł Radwańską na moją logikę to by przyszedł zagrał na nią i wyszedł, a nie siedział i analizował ofertę. Kuponu z dowodem, że grał na Radwańską nie ma bo podarł i wyrzucił, ja tam nigdy nie podarłem kuponu od ziemniaka.
Fortuna widzę, że ma już ofertę na 1 kolejkę Ekstraklasy, dla mnie żadnej litości dla niego, nie powinien już w Polsce gwizdać.

Gwiaździsty 06.07.2013 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 1321243)
Dla Ciebie te statystyki to jak drugi Smoleńsk. Tu spisek i tu spisek. Tylko że tam byli Rosjanie, a tutaj są Warszawianie.

Rozumiem, że nic z tych statystyk nie zrozumiałeś. A one dużo mówią, ale jak widać nie wszystkim. A tak naprawdę to w Polsce korupcja w piłce noznej to tylko teoria spiskowa. Syn Dziurowicza mial na jej punkcie obsesję a Fryzjer to szanowany gość cięzko pracujacy nad podniesieniem poziomu rozgrywek w kraju.
Zjawisko korupcji, której i tak nie było, zniknęło jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Wszystko jest na czystych zasadach i w duchu fair play. Wszystkie kluby są jednakowo traktowane przez władze sportowe i media. Nikt nawet nie mysli, że Hubert Siejewicz mógł brać udział w ustawianiu spotkań a tym bardziej działać w jakieś wiekszej grupie. Takie rzeczy to w świecie a nie w obecnej Polsce, rzadzonej przez Geniusza Kaszub, wielkiego męża stanu i piłkarza, u którego boku szefuje polskiemu sportowi arcyministra Mucha.
To wersja dla Ciebie.

jaro napisał:
Cytat:

Winnych szukaj w Legnicy a nie u sędziego. Zobacz sobie jeszcze raz na te karne i się zastanów czy to sędzia przekręcił czy zawodnicy Miedzianki zrobili wszystko by 3 punty pojechały z żydami. Miedź również miała 2 karne, jak strzelał je ten pajac też sobie zobacz. Nie zachowuj się jak Macierewicz
Gdyby trzeba było to podyktowałby nastepne. Od początku czuwał nad przebiegiem meczu i gdyby cos nie szło tak jak trzeba wtedy działał by na bieżąco. Jak takim adwokatem jesteś to wytłumacz teraz jego "sędziowanie" przy Wisła - Legia. I nie zachowuj sie jak łgarz Tusk.

jaro1985r 06.07.2013 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1321252)
Rozumiem, że nic z tych statystyk nie zrozumiałeś. A one dużo mówią, ale jak widać nie wszystkim. A tak naprawdę to w Polsce korupcja w piłce noznej to tylko teoria spiskowa. Syn Dziurowicza mial na jej punkcie obsesję a Fryzjer to szanowany gość cięzko pracujacy nad podniesieniem poziomu rozgrywek w kraju.
Zjawisko korupcji, której i tak nie było, zniknęło jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Wszystko jest na czystych zasadach i w duchu fair play. Wszystkie kluby są jednakowo traktowane przez władze sportowe i media. Nikt nawet nie mysli, że Hubert Siejewicz mógł brać udział w ustawianiu spotkań a tym bardziej działać w jakieś wiekszej grupie. Takie rzeczy to w świecie a nie w obecnej Polsce, rzadzonej przez Geniusza Kaszub, wielkiego męża stanu i piłkarza, u którego boku szefuje polskiemu sportowi arcyministra Mucha.
To wersja dla Ciebie.

jaro napisał:

Gdyby trzeba było to podyktowałby nastepne. Od początku czuwał nad przebiegiem meczu i gdyby cos nie szło tak jak trzeba wtedy działał by na bieżąco. Jak takim adwokatem jesteś to wytłumacz teraz jego "sędziowanie" przy Wisła - Legia. I nie zachowuj sie jak łgarz Tusk.

Chłopie zobacz sobie czy te karne nie były ewidentne a później się sraj. Miej problem do kopaczy z Legnicy ,ze się s....ili i zrobili te karne w śmiesznych sytuacjach. Gdzie ja bronię Siejewicza? Sam uznałem go za debila ale jak Ty takie teorie wypisujesz to ciężko się z nimi zgodzić. Napisz mi gdzie łże. Co do meczu Wisła-Legia- tak ten mecz był skręcony. Ja jednak odniosłem się do Twojego przykładu tj meczu zydów

Gwiaździsty 06.07.2013 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 1321254)
Chłopie zobacz sobie czy te karne nie były ewidentne a później się sraj. Miej problem do kopaczy z Legnicy ,ze się s....ili i zrobili te karne w śmiesznych sytuacjach. Gdzie ja bronię Siejewicza? Sam uznałem go za debila ale jak Ty takie teorie wypisujesz to ciężko się z nimi zgodzić. Napisz mi gdzie łże

To, że kopacze Miedzi byli już ustawieni przed meczem to jedno, a drugie to czuwanie nad całościa Siejewicza. Uważasz, że oddelegowanie akurat jego do prowadzenia tego meczu za czysty przypadek ? W kontekście tych jaj co wyprawiał podczas Wisła - Legia delegowanie go do meczu, który decydował o awansie do ekstraklasy było wyróżnieniem ? Czy kolejnym dopilnowaniem rozpisanego juz wcześniej scenariusza ?
Jeśli odpowiesz, ze to tylko przypadek to wersja dla michu również jest dla Ciebie.

jaro1985r 06.07.2013 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1321255)
To, że kopacze Miedzi byli już ustawieni przed meczem to jedno, a drugie to czuwanie nad całościa Siejewicza. Uważasz, że oddelegowanie akurat jego do prowadzenia tego meczu za czysty przypadek ? W kontekście tych jaj co wyprawiał podczas Wisła - Legia delegowanie go do meczu, który decydował o awansie do ekstraklasy było wyróżnieniem ? Czy kolejnym dopilnowaniem rozpisanego juz wcześniej scenariusza ?
Jeśli odpowiesz, ze to tylko przypadek to wersja dla michu również jest dla Ciebie.

Możemy się przepychać na swoje racje a dowodu nie masz a ni Ty ani ja. Wszystko to są przypuszczenia ale nie zgodzę się ,że Siejewicz pomógł żydom awansować w ostatnim meczu. Nie zrobił w nim żadnego wałka więc nie wiem czemu podałeś taki przypadek.PZPN się obroni oddelegowaniem Siejewicza do tego meczu bo obok Musiała ma opinię najlepszego sędziego w Polsce

Mario Nh 06.07.2013 18:21

Statystycznie to ja i mój pies mamy po trzy nogi.

WiślakMyślenice 06.07.2013 19:40

Sooooondaaa: Kto jest większym osłabieniem klubu ze sto7nicy- Siejewicz vs Bereszyński? ;]

-ja123- 06.07.2013 21:16

Legia na wiosnę 10 zwycięstw, 4 remisy, 1 porażka. Siejewicz sędziował Legii na wiosnę 4 spotkania. Legia-Bełchatów 0:0, Wisła-Legia 1:2, Piast-Legia 0:0, Ruch-Legia 0:0. W każdym z tych meczów Legia była faworytem i to za jej porażki bądź remisy można byłoby więcej zarobić Więc jeśli rzeczywiście był nieuczciwy, to by raczej sędziował przeciw warszawskiej drużynie (oczywiście poza meczem z Wisłą - tam był wałek, choć on sam nie mógł tego zauważyć) o co go nie oskarżam, bo wg. mnie był najlepszym sedzią. Co uzależnienie robi z człowieka...

WiślakMyślenice 06.07.2013 21:21

Cytat:

W każdym z tych meczów Legia była faworytem i to za jej porażki bądź remisy można byłoby więcej zarobić Więc jeśli rzeczywiście był nieuczciwy, to by raczej sędziował przeciw warszawskiej drużynie

Pamiętaj, że u buka da się obstawiać nie tylko 1X2, lecz również dokładne wyniki ;) Bełchatów, Piast, Ruch- przyznasz, że na 0-0 mógł się jeszcze bardziej obłowić.

jaro1985r 06.07.2013 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1321292)
Pamiętaj, że u buka da się obstawiać nie tylko 1X2, lecz również dokładne wyniki ;) Bełchatów, Piast, Ruch- przyznasz, że na 0-0 mógł się jeszcze bardziej obłowić.

To jak to jest? Ten Siejewicz to ważna postać dla Legii ale jednak gwizdał pod 0-0?

WiślakMyślenice 07.07.2013 09:19

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o? No właśnie. Wszystko tłumaczy ilość $zmalu do zgarnięcia. Poza tym, w wyżej wymienionych meczach (Bełchatów, Ruch, Piast) musiałby robić kolejne mega-wały vide Wisła-stolnica. Ale ekstra-szajsa stwarza jeszcze pozory nieustawianej ligi. Szczebel niżej już Sodoma i Gomora.

kreseq 07.07.2013 12:06

Sprawa jest o wiele poważniejsza niż jakieś tam "wałki" o których tutaj ktoś wspomina.
Raz, że facet prawdopodobnie nie wiedział co może a czego nie, dwa że pewnie obstawiał curling, a trzy i to najważniejsze - koleś jak widać jest ostro uzależniony od hazardu.
Na moje jest już spalony i go odstrzelą prędzej czy później. Jakaś terapia może ;)

rozarian 07.07.2013 15:31

Może wreszcie ktoś prześwietli sprawę jego wygranej w Zetce. Zastanawiające jest to zdanie z Weszło 22.03.2010:

"Hubert Siejewicz, sędzia ekstraklasy, wygrał 50 000 złotych w konkursie Radia Zet. Wprawdzie z tego, co słyszeliśmy... Dobra, nieważne. Serdecznie gratulujemy."

Watts 07.07.2013 15:49

Może to było radio Zet-at-home.

emj10 07.07.2013 22:52

Brawo Panie Szczepłek. Pierwszy poznał się Pan na tym przekrętasie Siejewiczu.
http://www.youtube.com/watch?v=VIzXbMZVJoM

Od tego meczu śmierdział mi tytuł dla Lubina i sędziowanie Siejewicza. Ciekawe czy już wtedy stawiał w białostockich bukach?

Karamazow 07.07.2013 23:21

Siejewicz podjął dobrą decyzję, ale sfrustrowany Stefan który wcale Legii nie kibicuje jest autorytetem moralnym i co on powie to święte. Spokojnie możecie sobie dopisać kolejny tytuł tym razem za rok 2007.

emj10 07.07.2013 23:44

No tak przecież to Legia wtedy grała o mistrzostwo. Kompleksy bolą, oj bolą :D

WiślakMyślenice 08.07.2013 07:20

Cytat:

Kompleksy bolą, oj bolą
Będą boleć, jak zdobędziecie 5 tytułów Mistrza Polski, czyli na kompleksy jeszcze sobie poczekamy ;) Ewentualnie LM, ale bardziej już prawdopodobna seria 5 MP z rzędu.

Karamazow 08.07.2013 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1321425)
No tak przecież to Legia wtedy grała o mistrzostwo. Kompleksy bolą, oj bolą :D

Ale moralnie zasługiwaliście wtedy na tytuł, więc śmiało możecie go sobie dopisać. Kompleksy bolą bo muszą, względem największego klubu w Polsce Legii Warszawa, względem autorytetu dziennikarskiego Stefana, który mieszka w Warszawskiej metropolii i względem forumowego intelektualisty insidera10. Nie ma znaczenia, że Siejewicz podjął dobrą decyzję, ważne są kocopoły Stefana.

emj10 08.07.2013 09:23

Bez 5 tytułów z rzędu widzimy jakie rumieńce na policzkach wzbudza słowo Legia. Dzieciaki Korwina w tym momencie aż nie mogą usiedzieć w ławce i skaczą do góry z emocji :D

Naprawdę trudno jest pojąć jak osobę Siejewicza można było powiązać z Legią, gdyż historia pokazuje, że ani statystyka ostatniego sezonu, ani jego historyczne popisy w ważnych spotkaniach z udziałem Legii nie wskazują na to, aby to wygrane Legii zasilały dodatkowo konto Siejewicza od firm bukmacherskich. Rzekłbym, że było dokładnie odwrotnie i zaskakujące remisy, czy głupie przegranie, gdzie mieliśmy do czynienia z kuriozalnymi decyzjami świadczą o czymś zupełnie innym.

Pan Szczepłek to nie jest osoba z mojej bajki, ale w kontraście do Siejewicza, którego popisy widziałem wtedy z trybun i tak biegającego jak dziecko we mgle sędziego jak wtedy nie widziałem, ani wcześniej, ani później. Sytuacja z nieuznaną bramką nie była jedną, jedyną kontrowersją w tym spotkaniu i nawet jeśli bramki nie uznał w sposób prawidłowy to smrodu z tamtego spotkania długo z siebie nie zmyje.

0 22 08.07.2013 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1321160)
i co z tego że Siejewicz jest z Białegostoku jak jest kibicem Legii? niby tak nie deklaruje, ale powstał kiedyś na weszło artykuł po aferze w meczu Wisła - Legia, a staty są takie.

Wisła:
Czerwone kartki - 6
Żółte kartki - 52

Lech:
Prowadzone spotkania - 17
Czerwone kartki - 5
Żółte kartki - 42
Podyktowane karne przeciw Lechowi - 5
Podyktowane karne dla Lecha - 4

Legia:
Czerwone kartki - 1
Żółte kartki - 22

Ja myślę, że przy takich statystykach to nawet gdyby był z Krakowa albo Poznania - nie byłoby żadnych wątpliwości. Ewidentny faworyt do bycia naszym asystentem gniazdowego. Myślę, że na początek obsługa bębna. Teraz już nie musi udawać.

:alleluja:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1321434)
Będą boleć, jak zdobędziecie 5 tytułów Mistrza Polski, czyli na kompleksy jeszcze sobie poczekamy ;) Ewentualnie LM, ale bardziej już prawdopodobna seria 5 MP z rzędu.

Znowu LM? Ale, nuuuudaaaaaa. Wymyśl coś czego jeszcze nie przeżyłem.

Gwiaździsty 09.07.2013 06:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1321550)
Ja myślę, że przy takich statystykach to nawet gdyby był z Krakowa albo Poznania - nie byłoby żadnych wątpliwości. Ewidentny faworyt do bycia naszym asystentem gniazdowego. Myślę, że na początek obsługa bębna. Teraz już nie musi udawać.

No to brać go do gniazda (w okolicznościowej koszulce oczywiście), na początek bęben jak piszesz i udzielanie żółtych kartek tym co nie śpiewają. Tylko nie delegujcie go do zbierania pieniędzy na oprawy (do czapki).:lol:

WiślakMyślenice 09.07.2013 07:08

Cytat:

Znowu LM? Ale, nuuuudaaaaaa. Wymyśl coś czego jeszcze nie przeżyłem.

Rozumiem, że inne przyjemności typu piwo/whiskey pijesz raz na kilkanaście, a najprawdopodobniej kilkadziesiąt lat i nie chcesz teraz powtórzyć? ;>

Uwielbiam takie pierd*olenie o Chopinie ze stolycy.

studio 09.07.2013 08:39

Nowy sezon - stare smieci :) Uwielbiam ten temat.

Lukasz 10.07.2013 11:16

Onet/dogrywka http://castrolfan.onet.pl/dogrywka,d...696,video.html

Mówią że Siejewicz mógł obstawiać Deyna Cup w którym ... miał/mógł sędziować.

Gwiaździsty 10.07.2013 20:17

Po meczu Wisła - Legia nie mam najmniejszych złudzeń, że to nie był przypadek. To, że niektórzy łykają jak pelikany bajki o Agnieszce Radwańskiej to znaczy, że każdy kit kupią jak to , że był (Siejewicz) kreowany na najlepszego sędziego nieprzypadkowo świadcząc usługi grupie ustawiającej mecze i sam coś chciał jeszcze przy tym zarobić dla siebie. Nawet Przesmycki coś już bąknął na ten temat. Ale nie łudźmy się temat zostanie zamieciony pod dywan a Hubercik zostanie poddany leczeniu bo zostanie wykryte, że jest uzależniony od hazardu.

Paweł 11.07.2013 21:40

Boniek powiedział, że Siejewicz nie mógł obstawiać meczu Radwańskiej, ponieważ ... stawiał już po tym meczu. Grubo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl