![]() |
Ktoś chce jeszcze zamknięcia tego tematu, czy możemy jeszcze długo do niego wracać?
Pewnie Cercle wyszło na mecz tak trochę bez napinki, ale mimo wszystko podobało mi się zaangażowanie i operowanie piłką. Kilka sytuacji było jeszcze do wykorzystania i wbrew zdrowemu rozsądkowi sensacja mogła być blisko. Szkoda pierwszego meczu. Dziekuję drużynie za emocje. Dzisiaj bez wytykania błędów. Gratulacje. |
To nie był skład budowany na puchary.
Oby teraz przełożyli to na ligę. |
Odpadamy z godnością. Wyniki przerosły oczekiwania.
Szkoda, że nie udało się wcisnąć na 3-0 przed przerwą, bo naprawdę mogło być ciekawie. Teraz powrót do szarej ligowej rzeczywistości. |
Kosmiczny mecz, dziękuję Wisło
Odnieśliśmy druga najwyższa wyjazdową wygrana w pucharach w naszej historii (po 8-2 z Wit Georgia). I to nie z byle kim. Czapki z głów. Teraz przełożyć to na ligę |
Niby przed telewizorem ale gardło zdarte :>
|
Cytat:
Puchary mam nadzieję zbudowały, poczucie obowiązku. Świadomość, że wyjście na boisko zobowiązuje do odpowiedniej postawy. Niezależnie z kim się gra. Jeżeli tak jest, to w lidze nawet sędziowie nas nie zatrzymają. |
Koniec końców naprawdę super przygoda, gdyby nie kuriozalne ramki sprzed tygodnia, to mogła by nawet trwać jeszcze dłużej. A i tak jako drużyna z 1 ligi zrobiliśmy więcej, niż ktokolwiek się spodziewał.
Cieszę się, że dane nam było wrócić choć na chwilę do Europy, jakze miły przerywnik od ligowej rąbanki, ciągłego przeszkadzania w grze w piłkę, stawiania autobusów na polu karnym i nie wpuszczania kibiców na mecze "bo nie". Inny świat. |
Fajne meczycho,super wynik i na prawdę godne reprezentowanie polskiej piłki w europejskich pucharach.Jakby nie dziecinne błędy w pierwszym meczu można by było mieć nadzieję na awans.Nie zgodzę się że nas zlekceważyli.Murzyny łapali się pod boki tak jak z reszta w pierwszym meczu.To było bardzo intensywne granie.
Dziękuję drużyno! |
EeEee, czasem nie pogoniliśmy jakichś Izraelczyków piątką w jednym meczu w pucharach? Czy może coś źle pamiętam :D
Zacny był mecz, nie spodziewałem się. Gratulacje dla drużyny za podjęcie rękawicy. |
Cytat:
|
Poza meczami o których już wyżej wspominano 5:1 ograliśmy także Trabzonspor w rundzie wstępnej PUEFA w 1998 r.
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...%BCb%C3%BC_5:1 |
Tylko tutaj chodzi o zwycięstwa w pucharach na wyjeździe, więc fakt, że po Tbilisi i Schalke jest Cercle stanowi mocno historyczne osiągnięcie Wisły.
|
Dokładnie, chodziło mi o wyjazdy.
Fajnie że naszym całokształtem stworzyliśmy jakąś historię. Ile to klubów esa przechodziło bezbarwnie odpadając na pierwszym rywali? Już przejście Llapi nie było oczywiste. |
Już pal sześć czy bezbarwnie czy nie, ale nasza gra może się podobać, bo nie robimy nędznej łupanki i obrony kaplicy w Częstochowie tylko gramy ofensywnie i z polotem.
W porównaniu do tego co prezentowała chociażby Jagiellonia gramy o wiele lepszą, otwartą piłkę. |
Pal sześć, hehe
|
Cytat:
|
Jak tu nie byc dumnym po taki meczu :)
Teraz powrót na ziemię i ladowanie - Kotwica na poczatek. Walka o awans trwa! |
Jestem dumny z chłopaków, jak odpadać to właśnie po takim meczu, brawo!
A teraz BIEGAĆ, WALCZYĆ i się STARAĆ, a jak nie to ... wiadomo co, naszym celem Ekstraklasa! |
Lepszy mecz niż ten ze Spartakiem. gdyby Jaroch przed przerwą wykorzystał patelnię na 3-0 , Belgom zrobiłoby się mega ciepło. @Arkadiusz Czerepach się smiał, że przejdziemy Cercle i nie dużo się pomylił. Bardzo szkoda pierwszego meczu bo tam za dużo dostaliśmy w dupę.
Gratulacje dla drużyny |
Przy trzy zero zawodnicy Cercle byli lekko podłamani. Zaczęło się robić nerwowo.
|
Cytat:
To tak jakby Legia wygrywając z Caernarfon Town FC 6-0 w kolejnym meczu przegrała u siebie 0-4. Media i kibice nie zostawili by na nich suchej nitki. Jakiekolwiek ustawki w buków odrzućmy na bok, nie na tym poziomie i nie przy takiej międzynarodowej zbieraninie. Tam jest masa młodych zawodników z których każdy ma prawo marzyć o wielkiej karierze z piłką, a przynajmniej na poziomie zarezerwowanym dla 3% piłkarzy na świecie. |
Chciałbym zauważyć, że tym razem Sukiennicki nie zajmował się rozgrywaniem ani ofensywnymi wyjściami (które mu słabo wychodzą ), tylko pressingiem i asekuracją obrońców (zwłaszcza stoperów). Bardziej ofensywnie grał Gogół.
Wyszło to zawodnikom i zespołowi na dobre. Prędzej Sukiennicki zrobi karierę jako przecinak niż rozgrywający, wtedy wszystko co dołoży ekstra w ofensywie to dodatkowy atut. |
Od tego jest Pan Trener by te klocki poukładać.
Może dobrze, że nas tak niemiłosiernie obtłuczono, bo zostały wyciągnięte wnioski, a straty w lidze nie mamy aż tak dużej. |
Pisząc podsumowanie z eliminacji na temat rankingów wszedłem na stare dobre forum...
Pozdrowienia, bo widzę dużo starych znanych nicków... |
Człowiek może wyjść z forum,forum z człowieka nigdy ;)
|
Cytat:
Wczoraj stoczyłem długą dyskusję na temat punktów do rankingu i wsparcia finansowego dla polskich klubów reprezentujących nas w pucharach. Moim zdaniem skoro punkty, które swoimi występami zdobyliśmy dla naszej federacji/Ekstraklasy. Bo tutaj były spory kto dostaje te punkty i na tych punktach korzysta. To zasługujemy na podobne fundusze jak kluby Ekstraklasowe mimo, że w Ekstraklasie nas nie ma. Jest to moim zdaniem, dziura w systemie i teraz jest bardzo dobry moment, żeby o tym fakcie głośno mówić. Prosiłbym o udostępnienie podsumowania nad którym pracujesz. |
Dobra, czlowiek wrocil, wyspal sie, pora napisac kilka zdan.
Po pierwsze. W Brugii zagralismy tak jak mowilem, ze trzeba zagrac zeby ich ograc. Z agresja, werwa, wiara w zwyciestwo. I pokazalismy, ze byli spokojnie w zasiegu, gdybysmy nie popelniali szkolnych bledow. Ktos tu sie klocil, ze Cercle to roznica klasy z Rapidem, to w czwartek mial odpowiedz. I jednoczesnie na pytanie, ktory z nas dwojga sie zna na pilce, a ktory pie%9doli farmazony. Wracaja do meczu. Zdziwila mnie zmiana Duarte. Jest jakies info odnosnie jakiejs kontuzji? Gdyby przed przerwa padla 3 wszystko byloby mozliwe... Albo gdyby sabotazysta uryga przerwa faulem akcje bramkowa. Nadal bylaby szansa wcisnac im 2, bo widac bylo u nich kisiel w gaciach. Jestem dumny kibicujac takiemu klubowi, bo otrzymalismy emocje, jakich przecietny kibic w Polsce nie jest w stanie doswiadczyc. Bezcenne byly zachowania kibicow belgijskich, ktorzy podchodzili, gratulowali i mowili w wiekszosci, ze to Wisla powinna grac w LK a nie Cercle, ze dzisiejszym (kiedy to mowili) meczem sie kompletnie skompromitowali. I jednoczesnie gratulowali nam kibicom postawy, bo jak dotad nikt nigdy nie potrafil stworzyc takiej atmosfery jak Wislacy. I tu wazny komentarz. Doping byl spontanicznie prowadzony. Na mecz nie weszlo wiekszosc ultrasow, w tym gniazdowy. Tym bardziej to co udalo nam sie stworzyc na trybunach bylo na prawde wyjatkowe. Podobnie przemarsz przez centrum Brugii. To sa chwile, ktore pozostana w pamieci na cale zycie i niech ci ktorzy nie pojechali zaluja :-) Drugi raz nie zrobcie tego bledu. Przechodzac do spraw pilkarskich. Nie bylismy wystarczajaco mocni na gre w grupie, choc przy lepszym losowaniu pewnie bysmy tam sie znalezli. Co nie zmienia faktu, ze w druzynie trzeba wymienic trzy elementy: obu srodkowych obroncow i prawego obronce. Fajnie byloby miec tez 3 sensownego napastnika, bo Rodado kolo 80 minuty byl bez sil. Majac 3 napastnika na lawce pewnie on by wszedl a nie Kutwa. Moim zdaniem po wzmocnieniach na tych pozycjach (idealnje byloby na prawa strone kogos pokroju Kissa za Baene jeszcze) mozemy spokojne atakowac grupe LK. Ale zeby tak sie stalo nie wolno Wisle odpuscic pucharu. Mam nadzieje, ze przynajmniej jeden obronca przyjdzie, najlepiej mogacy grac i na srodku i na prawej. Z przodu Moskal ma wzgledny komfort. Napad Rodado, Zwolinski, ofensywni pomocnicy na trzy miejsca sa Sukiennicki, Kiss, Duarte, Baena, Starzynski, Alfaro. W srodku pola na dwa miejsca Igbekeme, Carbo, oby Duda, Dziedzic, Kutwa, moze tez grac Sukiennicki. Wystarczajaco duzo zawodnikow chcacych kopac, zeby odpuscic puchar. Dzieki wszystkim, ktorzy do Brugii pojechali. |
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Zrobili 3 zmiany w porównaniu z pierwszym meczem. 2 z nich weszło w przerwie a trzeci w trakcie drugiej połowy.
No rezerwy po chuju. |
Cytat:
Nie piszę tego, żeby umniejszyć nasze zwycięstwo. To wspaniały mecz. Chcę tylko zapobiec eskalacji choroby dwubiegunowej , na którą cierpi duża część forum. Legia pokonywała Aston Villę, Alkmaar, Austrię czy FC Midtjylland i jednocześnie nie wygrała jeszcze z Puszczą. I my również, będziemy mieli większe problemy w 1 lidze niż eliminacjach. |
Cytat:
Też się jarałem jak strzelaliśmy kolejne bramki, ale dzień/dwa po meczu wypada ochłonąć i wrócić do rzeczywistości. Wyszli w polu 7 na 10 zmiennikami. I w tej zmienionej 7 były wszystkie najlepsze nazwiska w tym cała ofensywna trójka. Olali nas po całości i dostali w czajnik. I bardzo dobrze. Można dopisać do europejskich sukcesów. Ale nie ma co odlatywać w kosmos bo nie ma po czym. |
Faktycznie, nie wiem jak ja to na stadionie sprawdzalem, ze widzialem 3 zmiany :D
To jednak nie zmienia wydzwieku calego posta. Naszym problemem jest anal uryga i dwa-trzy inne sklady wegla i papy. |
no gol dla Cercle nadaje sie na Futbolowe jaja, troche to wyglądało jak czasem są wyścigi dwóch aut gdzie jedno jest szybsze, ale ma przejechać 2x dalej
|
Ze byl szybszy to spoko, rzecz wiadoma. Ale jak juz jechal na tej dupie i widzial, ze go minie Belg, to czemu nie wykosil go? Z tylu bylo 2 obroncow, skonczyloby sie na zoltej kartce i rzucie wolnym.
To jest sabotazystwa pierwszej klasy i strzelona bramka tego nie zmienia. |
Akurat tego przegranego pojedynku bym Alanowi nie wypominał jakoś specjalnie, z tym murzynkiem wyścig na prostej przegrałaby pewnie większość stoperów występujących w Polsce, na wszystkich szczeblach rozgrywkowych.
Porażająca była natomiast różnica w szybkości, Alan wyglądał, jakby stał w miejscu. |
Ale to nie chodzi o to ze przegral pojedynek. To jest zrozumiale i do zaakceptowania biorac pod uwage realia.
Chodzi o to, ze juz w trampkarzach mowia, ze pilka moze przejsc, ale zawodnik z pilka nie. Tutaj obowiazkowo powinien faulowac tym bardziej, ze jechal na dupie. |
Tu nawet nie chodzi o różnicę w szybkości.
W pierwszej chwili, gdy od murzynka piłka się odbiła w kierunku Alana, ten mógł ruszyć do przodu i zgasić akcję w zarodku. Widać było ten moment, kiedy Alan się waha: ruszyć do przodu czy zabezpieczać tyły? Obliczenia na jego komputerze trwały jednak o sekundę za długo i w końcu nie było innego wyjścia jak ścigać się (daremnie) ze skrzydłowym Cercle. Bardzo spóźniona reakcja, która poskutkowała brakiem czasu do zatrzymania rywala. |
[IMG]file:///C:/Users/alexx/Downloads/giphy.gif[/IMG]
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl