Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Terinho 29.11.2008 20:51

Ja bym kupił bramkarza reprezentacji Beninu . Widziałem go i dobrze grał w Mistrzostwach Afryki . O wiele lepszy jest do Pawełka .

bravelukas 29.11.2008 22:11

Co do Bąka to ja 2 lata temu mówiłem o tym, że będzie to gwiazda i trzeba sprowadzać go jak najszybciej do Wisły. Na razie to jeszcze mu brakuje do bycia gwiazdą, ale na pewno miałby szanse do zastąpienia na bramce Pawełka. Rozwija się i co ważne jest młody. Rozważyłbym jeszcze ściągnięcie do zespołu Tyrałę i Romeu. Co prawda nie widziałem Romeu w akcji, ale jest sporo warty i to defensywny pomocnik, który mógłby zastąpić Cantoro lub Sobolewskiego. Poza tym przyda się napastnik (Messi :P).

Wiślak_358 29.11.2008 22:16

J. Gancarczyk,D.Nowak,Ł.Garguła,G.Kasprzik. To bym zrobił

pawelo84 30.11.2008 08:28

I jeszcze Ostrowskiego ze Śląska na drugie skrzydło, to jest taka lepsza wersja Bonina z czasów gry w Koronie.

Raporter 30.11.2008 13:03

Finalne wnioski po tych moich wypocinach:
1 Pawełek na ławkę rezerwowych jeżeli ma przystępny kontrakt, jak za duży, albo nie chce siedzieć to sprzedać
2 Z Baszczem kontraktu nie przedłużać i szukać jego następcy(z uwagi na brak kandydatów niech do czerwca pogra)
3 Z Cantoro kontraktu nie przedłużać, chyba że na dużo dużo mniejszych warunkach w kontekście zmiennika, jak się nie zgodzi dążyć do rozstania już zimą(i tak kupno jakiegoś pomocnika jest koniecznością)
4 Niedzielana wysłać na wypożyczenie półroczne(jak się nie zgodzi nie brać do kadry meczowej) lub rozwiązać kontrakt
5 z Zieńczukiem przedłużyć kontrakt na 2 lata za połowę pensji, jak się nie zgodzi to dążyć do rozstania już zimą
6 Diaza nie traktować jako piłkarza do 1 składu w kontekście lewej strony(czy to obrona czy szczególnie pomoc) bo jest za wolny.

7 osobiście nie wierzę w uniwersalizm piłkarzy taki jak prezentuje Skorża, a przynajmniej w kontekście planowania wzmocnien:). Oto jakbym chciał żeby wyglądała kadra w lipcu(może od tej strony będzie łatwiej?):
Bramkarze: xxx Pawełek
PO: xxx Singlar
ŚO: Marcelo Głowacki Cleber Kowalski
LO: Pi.Brożek Diaz
PP: Łobodziński Małecki Boguski
DP: xxx Sobol Diaz
OP:xxx Jirsak Boguski
LP: xxx Zieńczuk
N: Brożek xxx xxx

Na 1 miejscu piłkarze lepsi(do 1 składu). Na zrealizowanie tego daję 2 okienka. Wniosek do 1 składu trzeba 5-6 piłkarzy(takie są nasze potrzeby transferowe).
Oczywiście nie wszystko się sprawdzi. Ale jeżeli Brozek będzie dalej w takiej formie to jest szansa że jednak u nas na dłużej zostanie:). Takie 5-6 transferów(niekoniecznie drogich) mogłoby Wisłę na nogi postawić.:)

Trener2008 30.11.2008 16:51

Generalne zgadzam aię z Tasio tyle, że te zmiany gwarantują co najwyżej Mistrzostwo Polski a celem Wisły są europejskie puchary. aby to osiągnąć dodałbym do zmian proponowanych przez Tasi następujące transfery: Micanski, Ostrowski. Miejsce im powinni zrobić: Niedzielan i Łobodziński. Powinniśmy też sprowadzić Gargułę już zimą, PGE można w zamian zaoferować Cantoro.

AYALA 30.11.2008 17:32

żeby przywrócic blask Białej Gwiazdy myśle ze Bednarz musiałby zainwestowac 2-3 miliony Euro na dzien dobry(dwóch pomocników lewy i środkowy, oraz ze dwóch napastników bo pewnie Brożka sprzedadzą).Mam tu na myśli zawodników ukształtowanych a nie wyróżniajacych sie juniorów.

WHITE*STAR wyśmiewa mój pomysł ze sprowadzeniem Grzyba z Polonii Bytom a ja uważam ze to jest najlepszy zawodnik Bytomian, od dobrego roku wyróżnia sie w naszej lidze, pewnie wiele by teraz nie kosztował

Quicker 30.11.2008 18:48

Moim zdaniem na bramkę powinien przyjść Kowalewski. Na obronę nie wiem, na pomoc chyba właśnie Garguła wzamian za Cantoro do Bełchatowa, a na napad to albo Maciuś Żuraw, albo Ivanovski z Polonii jak już wspominałem.

PS. Tutaj nie ma co gdybać tylko powiedzieć panu Cupiałowi, że to albo się skończy, albo Wisła zacznie grać. Przecież Wisła z Krakowa to potęga ! Trzeba wydać wiele kasy. Chcoiaż i tak lata 2000 - 2003 nie powrócą chyba nigdy... :/

arti 30.11.2008 19:05

Quicker i Trener2008- Garguła za Cantoro i jeszcze Dawidowskiego na Nowaka możnaby wymienić...
Nie no... chłopaki widzę, że uważacie Janasa i gości z GKS za kompletnych kretynów, a to chyba nie całkiem tak...

Tasio1906 30.11.2008 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 636435)
Quicker i Trener2008- Garguła za Cantoro i jeszcze Dawidowskiego na Nowaka możnaby wymienić...
Nie no... chłopaki widzę, że uważacie Janasa i gości z GKS za kompletnych kretynów, a to chyba nie całkiem tak...

nie stawiaj Dawidowskiego na równi z Cantoro, Mauro jest dobrym zawodnikiem a dla GKS lepiej wziąć zawodnika za Gułe niż oddać go kompletnie za darmo

arti 30.11.2008 19:45

Mój post jest ironią, obie wymiany są równie (nie)prawdopodobne.
Jak GKS zechce zarobić w zimie to jakieś Turki czy Grecy na pewno rzucą te 500tys euro.
Poza tym sam ŁG zechce pewnie wtrącić swoje 3 grosze. A on ma chyba sporą ochotę na większe pieniążki na Zachodzie.
A jeszcze więcej ich zarobi jak podpisze w zimie, a odejdzie w czerwcu za darmo.

Tasio1906 30.11.2008 19:49

Fakt jest taki Skorża powiedział że przydałoby mu się 2 skrzydłowych, rozgrywający i wysoki napastnik
Chciałbym aby byli to Ostrowski, J. Gancarczyk, Garguła, Micanski

pysio 30.11.2008 20:02

a jak myślicie..
Stilic jest do wyciągnięcia z Lecha?

Tasio1906 30.11.2008 20:04

Raczej nie da rady wyciągnąć Stilicia ale może by im podebrać tego Handzicia? może coś z chłopaka wyrosnie.

pysio 30.11.2008 20:18

a ja myślę, że zamiana:

Skroża
Cantoro
Dawidowski/Niedzielan/Kmiecik

na

Smuda
Stilic
Lewandowski

byłaby sprawiedliwa i wszystkich uszczęśliwiała :D

JrQ- 30.11.2008 21:06

Nie kompromituj się chłopcze.
Pomyśl zanim cokolwiek napiszesz.

Weź sobie kup koszulkę tego Lecha i wyjazd stąd.

gigant 30.11.2008 21:11

Zostaw pysia w spokoju, bo on Wiślak, co prawda normalny inaczej ale przynajmniej swój i wiadomo że nikogo nie zwyzywa.

pysio 30.11.2008 21:14

"Weź sobie kup koszulkę tego Lecha i wyjazd stąd."

tylko piszę, co bym zrobił gdybym to ja był Bednarzem w celu poprawienia jakości gry naszej drużyny :D

Zostaw pysia w spokoju, bo on Wiślak

co prawda to prawda :D

sq 30.11.2008 21:19

już gdzieś pisałem... wykupić możecie dobrych grajków ale chyba raczej nie z tych co walczą o MP
ciężko będzie Gargułę z GKS bo co z tego że mu się kontrakt kończy? Kiedyś była "tylko Wisła" a teraz...
najlepsi grają w Lechu, Polonii, Wiśle i Legii (+GKS i Śląsk) 0 ciężko wydostać od nich ich gwiazdy...
3-4 lata temu każdy chciał grać w Wiśle.. teraz piłkarze widzą inne opcje

tomaso 30.11.2008 22:52

Łysy do roboty !!! dobrze ze ta runda się kończy ... a jeśli wzmocnień nie będzie to ciężko z pucharami bo o MP można zapomnieć

Tasio1906 01.12.2008 15:48

Mógłby ktoś napisać do kiedy kontrakty obowiązują następujących zawodników: Cantoro, Cebanu, Baszczyński, Dawidowski, Varga, Kmiecik, Niedzielan, Gołoś

Raporter 01.12.2008 16:04

Jakoś nie wydaje mi się żeby ten Gancarczyk był lepszy od Zieńczuka. To chyba nie jest piłkarz dla nas. W Legii mają dobry środek to coś może ugrać. Wątpię żeby to był dla Wisły akurat dobry transfer.

Jeżeli chodzi o rozgrywającego to Nowak z GKS też potrafi rzucić solidną piłkę i nie wiem czy nie jest to jedyny piłkarz na jakiego jest szansa w dodatku że powiedział że w Wiśle by pograł. Tyle że z kolei 800tys Euro to za dużo chyba za niego.

Tak więc albo transfery z zagranicy, albo jakieś super wynalazki z 1 ligi bo innych nie widać.

Perek 01.12.2008 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 636762)
Mógłby ktoś napisać do kiedy kontrakty obowiązują następujących zawodników: Cantoro, Cebanu, Baszczyński, Dawidowski, Varga, Kmiecik, Niedzielan, Gołoś

Cantoro: 30 czerwca 2009
Cebanu: 30 czerwca 2011
Baszczyński: 30 czerwca 2009
Dawidowski: 30 czerwca 2009
Varga: 31 grudnia 2010
Kmiecik: 31 grudnia 2008
Niedzielan: 30 czerwca 2010
Gołoś: nie wiem

na pewno odejdzie Kmiecik, z Dawidowskim trzeba się jeszcze pomęczyć pół roku bo ta hiena nie zgodzi się odejść wcześniej

JrQ- 01.12.2008 16:10

Dać GKS milion za Gargułę i tego Nowaka...
Albo pół i dorzucić Niedzielana i Dawidowskiego.

Trener2008 01.12.2008 16:17

Kadra i jej braki Można by sprowadzić:
Bramkarze:
xxx Juszczyk, Trela Załuska
Obrońcy:
Prawa obrona:
xxx Singlar Starosta
Lewa obrona:
Brożek, Diaz
Środkowi obrońcy:
Głowacki, Cleber, Marcelo, Kowalski, xxx Sadlok
Środek pomocy:
Sobolewski, xxx , Jirsak Romeu
Rozgrywający:
xxx , Mączyński Garguła
Prawa pomoc:
Łobodziński, Burliga
Lewa pomoc:
xxx Zieńczuk Gancarczyk
Napastnicy:
Brożek, Boguski, xxx , Małecki Micanski

szczebrzeszcz 01.12.2008 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Trener2008 (Post 636784)
...

2008 już się kończy będziesz musiał zmienić nicka na Trener2009 :-)
w przeciwnym wypadku tylko miesiąc błyskotliwych rad Ci pozostał :-)
:-):-):-)

7 kotów 01.12.2008 17:14

..i ani godziny dluzej :)

Trener2008 01.12.2008 17:21

Tak to niech Wisła gra tak: Cebanu- Szabat, Jacek, Rygielski, Rosłoń-Dawidowski, Varga, Cantoro, Kubowicz-Kmiecik, Smółka.

szprotson 01.12.2008 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Trener2008 (Post 636816)
Tak to niech Wisła gra tak: Cebanu- Szabat, Jacek, Rygielski, Rosłoń-Dawidowski, Varga, Cantoro, Kubowicz-Kmiecik, Smółka.

gra podobnie w ME.

Trener2008 01.12.2008 17:27

ME to nie ekstraklasa! Załuska to bardzo dobry bramkarz w czerwcu kończy mu się kontrakt. Romeu też za darmo podobnie garguła

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl