Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Wiślak178 23.07.2009 08:54

Jeśli coś dobrego ma się zacząć dziać w tym klubie to to jest właśnie ten moment. Ten rok trzeba poświęcić na przebudowę drużyny, trenera bym zostawił bo dwa mistrzostwa pokazały że jest to odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu i nie skreśli tego to że goście zarabiający często po 200 tys. euro rocznie nie potrafią wykorzystać jednego z dziesięciu sam na sam (dwa mecze). Drużynę powinniśmy budować na zawodnikach takich jak: Cebanu, Alvarez (zapowiada sie dobrze, takich transferów nam trzeba, wypożyczyć i jak coś to kupić), Marcelo, Piotr Brożek, Małecki, Garguła, Kirm, Boguski i mimo wszystko Ćwielong (Powinien być jokerem-zmiennikiem, Brożek też tak dawniej grał dlatego ja w niego wierze bo szumu robi duzo tylko jest nieskuteczny pod bramką). Do tych młodych zawodników (młodych moze poza Gargułą i Kirmem) dołączyć powinni doświadczeni Głowacki i Sobolewski. Z drużyną pożegnać powinni się Łobodziński, Jirsak, Cantoro, Paweł Brożek i Mariusz Pawełek. Brozio już nie ma ambicji w polskiej lidze więc tylko niech nastrzela w te rundzie bramek aby podwyższyć cenę i po tylu latach doczeka się zasłużonego wyjazdu. Łobo i Jirsak nie spełniają pokładanych nadziei więc można im dać jeszcze pół roku szansy bo czasem pokazują potencjał ale nie wiem czy to będzie mialo sens. Cantoro odejdzie przez brak formy i odmładzanie drużyny, a Mario jest zwyczajnie za słaby na drużynę Mistrza Polski. Cały ten plan ma jednak sens tylko jeśli za tych piłkarzy przyszliby RÓWNORZĘDNI i MŁODSI zawodnicy którzy wprowadziliby świeżość do naszej gry, mogą to być właśni takie Kirmy i Alvarezy, na transfery poszłoby 1,1.5 mln euro a za Brożka mielibyśmy ze 3 mln euro więc nadrobilibyśmy zaległości finansowe i przebudowali zespół. Myślę że polityka transferowa w tym okienku była na właściwych torach i oby została na nich jak najdłużej, dobrym tropem poszedł Bednarz. Teraz pan Cupiał musi się zastanowić czy zwija interes (wyprzedaż najlepszych zawodników: Marcelo, Diaz, Brożkowie, Smuda zatrudniony z nierealnym celem zdobycia mistrza) czy jednak chce doczekać czasu gdy NOWA DRUŻYNA WISŁY będzie walczyła o LM na NOWYM STADIONIE W KRAKOWIE. Oby tylko przetrwać ten rok na wyjazdach z mistrzem...

emjot 23.07.2009 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 766424)
Powinni sprzedać moim zdaniem Pawła Brożka, Ćwielonga, Jirsaka, Łobodzińskiego i Pawełka, a w ich miejsce kupić grajków, którzy mają umiejętności, i są dobrze przygotowani MENTALNIE i KONDYCYJNIE!
Zwolnić Wilczka, Bednarza i Kazimierskiego.

a kto ich kupi??
na litość boską.
Jedyny z naszego składu który jest do sprzedania to Marcelo. tzn. byłby pewnie jakiś kupiec
Jakby był zdrowy to może Boguskiego by ktoś kupił
ale Ćwielonga??, Łobodzińskiego i Pawełka ??
:lol:
takich rzeczy to nawet w erze nie ma

Ejdzbiol 23.07.2009 09:55

Łobo kupi Feyenord xD Bo benhauer doradzi xD Pawełek pójdzie do Rosji, a Ćwielong do Polonii Bytom albo Ruchu ;p

qchar90 23.07.2009 10:02

i jak kupować to tylko zagranicznych grajkow.
oni maja inne podejscie do sportu,treningu niż Polacy.

wszyscy placzecie ze jestes kelnerami itp.
to jest sport ktos wygrywa, ktos przegrywa
Celtic przegral z Artmedia Bratyslawa pierwszy mecz 5-0 a potem wygrali 4-0 i awansowala Artmedia i co Celtic jest kelnerem?takie .......enie i tyle...
przegralismy i koniec.
to juz jest przeszlosc...patrzmy cos dzis sie wydarzy...a nie zyjmy ta porazka

dawidex44 23.07.2009 10:30

Trzeba zakontraktować Vaska. Pawełek nie ma żadnego zmiennika. Kurto nie wytrzyma presji. Trzeba dać mu najpierw pograć z Piastem Gliwice i takimi tam ogórkami.

fanfan 23.07.2009 10:47

Odpadliśmy...trudno już niczego nie zmienimy-taki jest sport. Wczoraj wielu z nas miało jeden z najgorszych dni w życiu ale musimy iść do przodu i pomyśleć o tym co zrobić żeby obronić tytuł Mistrza bo nie ukrywajmy ,że będzie o to ciężko możliwe że jeszcze ciężej niż ostatnio.Nie zgodzę się z Wilczkiem! Z jego wypowiedzi wynikało że sprzedamy jakichś piłkarzy a mimo to będziemy mieli taki skład że zmieciemy w lidze wszystkich. Bez jaj, jeśli sprzedamy najlepszych grajków to możemy zająć miejsce nawet w środku tabeli! Wilczek powinien wylecieć pierwszy. Ale po tej porażce nie zapominajmy o transferach. Musimy pozyskać dobrego bramkarza do pierwszej 11 bo Pawełek potrzebuje odpoczynku! Lepszy bramkarz może nam dać w lidze parę punktów więcej no i sprzedaż Pawła Brożka wydaj być się nieunikniona ale można go sprzedać tylko wtedy kiedy przyjdzie ktoś na jego miejsce. Ja proponuję sprzedać Brozia i kupić na jego miejsce dwóch młodych utalentowanych napastników ( ambitnych,walecznych , głodnych gry) Za Brożak powinniśmy dostać około 3mln euro, napastnicy po około 500-600 tyś euro każdy i bramkarz jakieś 250 tyś euro. Daje nam to około mln euro , może troszkę więcej a budżet zasila niecałe 2 mln.euro . I wtedy mamy w kadrze 4 napastników którzy mogą poprowadzić nas po kolejny tytuł Mistrza i zarazem budżet jest troszkę podreperowany.

MaG* 23.07.2009 10:50

Wszystko już wiadomo z wypowiedzi Wilczka : W KLUBIE NIE BYŁO KASY!!

Co teraz? boje się nawet pomyśleć.Jeżeli Cupiał odpuści to jesteśmy w tym sezonie w dupie.
Mam jednak nadzieję ,że zaciśnie zęby i znajdzie się kasa na zawodników.

Potrzebujemy przynajmniej jednego klasowego napastnika ,który potrafi strzelać.Solidnego bramkarza.
Ja tu mówię o Ekstraklasie a nie LM. Na LM to wszystko mało.
Nawet gdybyśmy jakimś cudem dotarli do 4 rundy to tam lekcje futbolu dałby nam Partizan czy Olympiakos.
Nie ma kadry nie ma LM.

Klub jest ch.jowo zarządzany. W współczesnym świecie wystarczy głową ruszyć a kasa się znajdzie.
Trzeba obrać jakiś plan tak jak np. Śląsk Wrocław.
Wykorzystać internet , znaleźć sponsorów, kombinować i kasa na transfery będzie .

sandomingo 23.07.2009 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaG* (Post 766553)
Wykorzystać internet , znaleźć sponsorów, kombinować i kasa na transfery będzie .

Co dokładnie masz na myśli?!

MaG* 23.07.2009 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 766583)

Chodzi mi o kreatywność w szukaniu kasy.
Według mnie ludziom w Wiśle brakuje pomysłów na jej zdobywanie .
Skoro Cupiał nie może pozwolić sobie na ciągłe dokładanie do interesu trzeba coś wykombinować aby klub zaczął zarabiać sam na siebie.

Dajmy przykład Śląska który ma w planach czerpać zyski z centrum handlowego.
Na zachodzie to jest standard ,że klub czerpie zyski z różnych źródeł poza sportowych.Klub powinien funkcjonować jak przedsiębiorstwo, maszyna do robienia kasy która wykorzystuje swój wizerunek.

Podam przykład takiego Bayernu Monachium i jak zagospodarowali samąprzestrzeń stadionową.

"Stadion posiada rozbudowaną infrastrukturę. Na jego terenie znajdują się m.in. trzy żłobki, dwa sklepy dla fanów - "Megastore" Bayernu liczący 800 m² oraz TSV 1860 - z 400 m² powierzchni sklepowej. Poza tym wokół stadionu działa 28 kiosków z artykułami dla kibiców. Znajdują się tu sale konferencyjne, pomieszczenia biurowe, także kilka restauracji, które zajmują łącznie powierzchnię ok. 6 500 m². Do stadionu należy także wielopoziomowy parking na 10 500 samochodów i jest to jednocześnie największy samochodowy parking w Europie"

cassius31krakow 23.07.2009 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 766583)

Popatrz jakich Wisła ma sponsorów i partnerów. Kasę mamy tylko od bookmacherów i deweloperów-przekrętasów, choć słyszałem plotki, że przekrętasy mają kryzys i nie płacą). Pozostali sponsorzy to zapewne bartery:
Umbro gratisowe stroje
Gerling daje polisy
Bytom garniturki dla kadry
Gatorade - napoje na kaca
itd. itp.

Popatrzmy na reklamy wokół boiska. Po pierwsze brak elektronicznych banerów - dyskwalifikujący u wielu potencjalnych partnerów. A jakie reklamy możemy zobaczyć na dykcie?: Beton towarowy, Miejskie Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej (też pewnie barter - klub nie musi opłacać CO), jakaś woda mineralna ze zwykłego kranu itp.

A ja się pytam co robi dział marketingu, że nie ma reklam żadnej z firm branży:
motoryzacyjnej,
elektroniki użytkowej,
elektrotechnicznej (np. elektronarzędzia),
kosmetycznej (np NIVEA FOR MAN jest obecna na wielu stadionach Europy)
browarów, poważnych banków a nie banków do minet (wiem, że Ekstraklasa S.A. chce pozyskać sponsora z tej branży, ale ch...j mnie to obchodzi - klub powinien powalczyć o takich sponsorów),
producentów napojów (coca, pepsi),
telekomunikacyjnej,
reklamy sieci handlowych.

Tu jest pole do popisu i zarobienia sporo grosza dla naszego klubu. Niestety do tej pory zarządowi dobrze wychodziło tworzenie stanowisk: manager ds. marketingu, dyrektor ds sprzedaży biletów itp. Do klubu przyssała się cała masa pijawek, która poza własnym odżywianiem się nie potrafi nic innego.

A już szczytem nieudolności zarządu naszego klubu jest fakt, że cały sezon gramy poza Krakowem!
Działając w taki sposób pozbawiamy się znaczących wpływów, wydajemy masę kasy i nie dziwota, że nie można zrównoważyć budżetu.

Kolejna sprawa - budowa stadionu. Dlaczego nie można dokonywać już rezerwacji przestrzeni komercyjnej na stadionie??? Ja szukam nowej siedziby dla mojej firmy i chętnie wynajmę biuro na stadionie Wisły. Chętnie dokonałbym wpłaty rezerwacyjnej. Myślę, że w czerwcu po zdobyciu mistrzostwa wiele bogatych przedsiębiorców skusiłoby się abyy dokonać rezerwacji loży na stadionie. Ciekawe ile osób dzisiaj dokonałoby takiej rezerwacji???

Aż prosi się aby wprowadzić system internetowego rezerwowania/zakupu biletów. Ale po co??? Pijawki wokół klubu lepiej żyły ze sprzedaży na lewo biletów na szlagierowe mecze. A kibiców szlag trafiał w kilkugodzinnych kolejkach.

EDIT: proszę o przerzucenie posta do "Nibylandii" tam lepiej pasuje

saklak1906 23.07.2009 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 766634)
Popatrz jakich Wisła ma sponsorów i partnerów. Kasę mamy tylko od bookmacherów i deweloperów-przekrętasów, choć słyszałem plotki, że przekrętasy mają kryzys i nie płacą). Pozostali sponsorzy to zapewne bartery:
Umbro gratisowe stroje
Gerling daje polisy
Bytom garniturki dla kadry
Gatorade - napoje na kaca
itd. itp.

Popatrzmy na reklamy wokół boiska. Po pierwsze brak elektronicznych banerów - dyskwalifikujący u wielu potencjalnych partnerów. A jakie reklamy możemy zobaczyć na dykcie?: Beton towarowy, Miejskie Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej (też pewnie barter - klub nie musi opłacać CO), jakaś woda mineralna ze zwykłego kranu itp.

A ja się pytam co robi dział marketingu, że nie ma reklam żadnej z firm branży:
motoryzacyjnej,
elektroniki użytkowej,
elektrotechnicznej (np. elektronarzędzia),
kosmetycznej (np NIVEA FOR MAN jest obecna na wielu stadionach Europy)
browarów, poważnych banków a nie banków do minet (wiem, że Ekstraklasa S.A. chce pozyskać sponsora z tej branży, ale ch...j mnie to obchodzi - klub powinien powalczyć o takich sponsorów),
producentów napojów (coca, pepsi),
telekomunikacyjnej,
reklamy sieci handlowych.

Tu jest pole do popisu i zarobienia sporo grosza dla naszego klubu. Niestety do tej pory zarządowi dobrze wychodziło tworzenie stanowisk: manager ds. marketingu, dyrektor ds sprzedaży biletów itp. Do klubu przyssała się cała masa pijawek, która poza własnym odżywianiem się nie potrafi nic innego.

A już szczytem nieudolności zarządu naszego klubu jest fakt, że cały sezon gramy poza Krakowem!
Działając w taki sposób pozbawiamy się znaczących wpływów, wydajemy masę kasy i nie dziwota, że nie można zrównoważyć budżetu.

Kolejna sprawa - budowa stadionu. Dlaczego nie można dokonywać już rezerwacji przestrzeni komercyjnej na stadionie??? Ja szukam nowej siedziby dla mojej firmy i chętnie wynajmę biuro na stadionie Wisły. Chętnie dokonałbym wpłaty rezerwacyjnej. Myślę, że w czerwcu po zdobyciu mistrzostwa wiele bogatych przedsiębiorców skusiłoby się abyy dokonać rezerwacji loży na stadionie. Ciekawe ile osób dzisiaj dokonałoby takiej rezerwacji???

Aż prosi się aby wprowadzić system internetowego rezerwowania/zakupu biletów. Ale po co??? Pijawki wokół klubu lepiej żyły ze sprzedaży na lewo biletów na szlagierowe mecze. A kibiców szlag trafiał w kilkugodzinnych kolejkach.

Dobrze napisane niekompetencja marketingu Wisly jest po prostu razaca, ale pisanie tego na forum nie zmieni nic do poki o tym nie bedzie wiedzial Cupial.
A ze Wisla go interesuje tylko kiedy gra a na glowie ma problemy w TF to sie nie wtraca w dzialalnosc.
A te problemy powinny byc zalatwione juz kilka lat temu.

Jedynym sposobem na zmiane jest spianie tych problemow i wreczenie Cupialowi do reki. Nie przez Prezesa, sekretarke osobiscie zeby gdzies po drodze nie zginelo a tak to dalej pseudo doradcy beda mieszac tak jak by im nie zalezalo na rozwoju tego klubu.

Teraz jestem ciekawy odnosnie transferow z klubu jaki i do klubu. Z klubu na pewno tylko pytanie kto i kto w zamian, bo jezeli oslabimy sie jeszcze bardziej to nie widze naszej przyszlosci najlepiej

sandomingo 23.07.2009 12:13

MaG, cassius,

Mądre rzeczy piszecie, tyle że:
Na tyle, na ile się orientuję, to kwestia relacji Śląska z Solorzem wcale nie jest taka różowa, jak to jest ogólnie pokazywane. Diabeł tkwi w szczegółach umowy ale tej nie znam, podobnie chyba jak Wy.
Co do zagospodarowania powierzchni stadionowej - stadion buduje sobie Miasto Kraków. Nie wiadomo dokładnie jak wygląda kwestia możliwości dysponowania przyszłą powierzchnią użytkową - póki co pewnie leży to w gestii Miasta a nie Wisły. A patrząc na to, jak załatwianych jest tam wiele spraw to można przyjąć, że urzędasy mają jeszcze sporo czasu, żeby o tym myśleć.
Co do potencjalnych sponsorów, to oczywiście nie jestem kompetentny żeby oceniać klubowy dział marketingu ale jak popatrzeć na czołowe, krajowe drużyny piłkarskie czy siatkarskie (sport najbardziej promowany w TV) to tych firm z branży bankowej, kosmetycznej, sieci handlowych ani pepsi z colą nie widać.
Może po prostu nie są zainteresowane reklamą w sport?
Poza tym znalezienie jakiegokolwiek większego sponsora w sytuacji, gdy przez rok nie ma Wisły w Krakowie jest chyba naprawdę niełatwe.

Ps. Przepraszam za OT.

Ejdzbiol 23.07.2009 12:23

Głowacki na głównej stronie przeprosił. Dla niektórych może nie ma to znaczenia ale dla mnie ma!

Alov 23.07.2009 13:05

Piszecie tutaj o sponsorach ale od ilus tam lat nasz stadion to nieustajaca budowa (czyli dla sponsora nie za aktrakcyjne jest budowanie wizerunku w oparciu o wertepy), brakuje nam pilkarzy medialnych grajacych na wysokim poziomie (kiedys firmy chcialy krecic rklamy z naszymi graczami a teraz z kim ?? - albo sa sredni na boisku albo zupelnie nie medialni), Wisła przestała byc hegemonem o którym się pisze non stop (jak juz to pisze sie bardziej w kontekscie negatywnym, bo to ze wygrywa mistrza jest dla prasy nudne) - teraz na topie jest Lech, za chwilę będzie Śląsk itp. Poza tym dla mnie nie wazne czy na bandzie jest Masarnia kogos tam czy coca -cola a wazne kto ile dal kasy dla klubu za ta bande.

A co do polityki to ja bym sprzedał obu Brożków, Pawełka, Jirsaka, Boguskiego, Ćwieląga,Łobodzinskiego,
zakończył współpracę z Cantoro a za kase zbudował porządne obiekty treningowe i szkółkę + siec scautingu zeby w końcu pojawili sie jacys wychowankowie, do tego zatrudnił jakiegos brazylijczyka który by se siedział na plażyw Brazylii i łowił perełki sredniej klasy (jak Marcelo), a za reszte kasy kupił jakis srednich, ambitnych zastępców tych sprzedanych zawodników.

A od działu marketingu wymagałbym przygotowania porządnego planu marketingowego na następne 5 lat.

lord damien 23.07.2009 13:51

A według mnie żadna rewolucja nie naprawi skutków wczorajszego meczu. Trzeba iść do przodu i uczyć się na błędach a nie rozprzedawać piłkarzy. Teraz musimy się skupić na mistrzostwie, apotem jak się uda to o Lidze Mistrzów.

Selene 23.07.2009 14:21

moim zdaniem i mam nadzieję że Cupiał pójdzie po rozum i wyrzuci Pawełka i Łobodzińskiego. Za kasę z nich kupić Gikiewicza. Moze jacyś Ruscy się na nich by skusili, kto to wie.

kieu 23.07.2009 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Selene (Post 766775)
moim zdaniem i mam nadzieję że Cupiał pójdzie po rozum i wyrzuci Pawełka i Łobodzińskiego. Za kasę z nich kupić Gikiewicza.

Nie wiedziałem, że Gikiewicz kosztuje aż tak dużo pieniędzy.
A poza tym czy on jest faktycznie aż tak dobry?

kosa.wroc 23.07.2009 14:39

Cytat:

Wszystko już wiadomo z wypowiedzi Wilczka : W KLUBIE NIE BYŁO KASY!!

Co teraz? boje się nawet pomyśleć.Jeżeli Cupiał odpuści to jesteśmy w tym sezonie w dupie.
Mam jednak nadzieję ,że zaciśnie zęby i znajdzie się kasa na zawodników.

Mimo wczorajszej kompromitacji trzeba myśleć dalej o naszej drużynie i widac jak na dłoni, że transfery chybione, albo niewystarczające... Panie Cupiał, nadal budujmy drużynę, żyję się dalej, my gramy dalej, kibice wierzą nadal bez ustanku !!!!

Cytat:

Potrzebujemy przynajmniej jednego klasowego napastnika ,który potrafi strzelać.Solidnego bramkarza.

Dla mnie idealni byliby Jurgen Macho i Marek Saganowski !! Ponoć obaj są zainteresowani grą w Krakowie, nawet mimo obecnej sytuacji.

rozan 23.07.2009 14:50

W klubie nie ma już Vargi (rozwiązana umowa) ciekawe czy efekt wczorajszego meczu i cięć w budżecie czy wcześniej zaplanowany ruch.

kosa.wroc 23.07.2009 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozan (Post 766795)
W klubie nie ma już Vargi (rozwiązana umowa) ciekawe czy efekt wczorajszego meczu i cięć w budżecie czy wcześniej zaplanowany ruch.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ga_rozwiazana/

sie zaczyna .. ze strachem otwieram oficjalną.

royalmichael 23.07.2009 14:54

I dobrze.. ale jest jakieś oficjalne info na ten temat?
Edit: ok już mam :)

saklak1906 23.07.2009 14:55

Cytat:

Juz wczoraj rako byly informacej ze go juz w Wisle nie ma i ze podobno podpisal dwu letni kontrakt z Arad.

Pawel.Busko 23.07.2009 15:00

Szkoda, ze nic za niego nie dostaniemy, ale przynajmniej kontrakt o jeden mniej. Jeszcze tylko kontrakt Cantoro by pasowało rozwiązać.

royalmichael 23.07.2009 15:06

No i super! jednego mniej.
Jeszcze sprzedać takich kopaczy jak Cantoro, Diaz, Jirsak, Pawełek, Brożek, Ćwielong i budować nową drużynę na młodych którym się coś chce i mają jakieś umiejętności

Hives4 23.07.2009 15:07

Renegocjować kontrakty z zawodnikami, a jak się któryś nie zgodzi to do ME. Klub zaoszczędzi, a piłkarze postąpią honorowo... Ktoś w ogóle wierzy w takie rozwiązanie?

Pansław 23.07.2009 15:07

Kontrakt Cantoro ma się sam rozwiązać w grudniu. Nie ma co sobie zawracać już głowy Mauro. Tylko ta runda i bye-bye.

saklak1906 23.07.2009 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 766812)
Renegocjować kontrakty z zawodnikami, a jak się któryś nie zgodzi to do ME. Klub zaoszczędzi, a piłkarze postąpią honorowo... Ktoś w ogóle wierzy w takie rozwiązanie?

Jak sie im placi premie za wystepy, mistrzostwo to powinni miec zapis w kontraktach na taka ewentualnosc.

Wszystko zalezy jak sa umowy zapisane ale raczej nie wiele mozna, tylko mloda ekstraklasa ale to sa wysokie koszty bo i tak trzeba im sporo placic a i znalesc kogos w ich miejsce ale moze jak w przypadku Niedzielana wymusic odejscie(zreszcze ciekaw jestem czy juz jest po)

PhantomRanger 23.07.2009 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ejdzbiol (Post 766671)
Głowacki na głównej stronie przeprosił. Dla niektórych może nie ma to znaczenia ale dla mnie ma!

Jeśli w Sobotę też będą przepraszać to również będzie miało dla ciebie znaczenie? Nie ma innej możliwości ja dać grać młodzieży, ale z rozwagą. Nie można się pozbywać wszystkich doświadczonych, ale ograniczyć liczbę ich występów. Co nam szkodzi wystawić Cebanu w sobotnim meczu skoro Pawełek już do niczego się nie nadaje[a przynajmniej nie z tym trenerem bramkarzy]

Markus 23.07.2009 15:39

Teraz aby załatać lukę w budżecie trzeba będzie sprzedać Brożka, może też Marcelo.

To powinno pokryć straty i dać klubowi możliwość zakontraktowania w miejsce Brożka jakiegoś napastnika, bo z samym Cwielągiem na szpicy, jako jedynym napastnikiem wspieranym przez Boguskiego i Małeckiego to nawet pucharów w przyszłym sezonie raczej nie będzie.

Gdyby wcześniej wkalkulowano ich sprzedaż w tym sezonie i sprowadzono dodatkowego napastnika do gry, zapewne w ogóle nie byłoby tej rozmowy, ani dramatu z Estrończykami. Niestety u nas postępuje sie nieracjonalnie. Dziś warto sie zastanowić, czy naprawdę nie warto było dać Zurawskiemu lepszej propozycji kontraktoweej? Wydalibyśmy więcej o 300-400 tys Euro, ale i z nim w składzie z pewnością nie straiclibyśmy tych 2-3 mln Euro...

Pilną potrzebą jest także zmiana na bramce - Pawełek pod ręką Kazimierskiego gra co sezon gorzej, powoli sięga już dna.

Za rok będzie nowy stadion, nowe rozdanie w LM, pucharach. Ciągle warto o nią walczyć. Tyle, że Wisła, nie chcąc sie kompromitować i dalej równać w dół, musi być do nich niestety znacznie lepiej przygotowana kadrowo i mentalnie.

Obecnie mamy za słabych piłkarzy w składzie na sprostanie temu wyzwaniu.

WiślakMyślenice 23.07.2009 15:58

http://sport.onet.pl/0,1248711,2013646,wiadomosc.html

Co o tym sądzicie? Jaka ma być ta "nowa Wisła" ?

!!IRIVER!! 23.07.2009 16:02

Nowa Wisła? Jak ja sobie to wyobrażam?
Bez Brożków, Pawełka, Ćwielonga, Jirsaka, Diaza, Cantoro i jeszcze kilku.
Z trenerem, który teraz jest.
Z innym człowiekiem od skautingu.
Z innym człowiekiem jako prezesem.
Konkretnych kandydatów nie podam, bo sam nie wiem kogo można dać za Bednarza, czy Wilczka.
Na pewno należy pozbyć się i Kazimierskiego i Janasa. To dwa wielkie skarania.
Co będzie to będzie. Mnie już w tym lichym kraju nic nie zdziwi.
Pewne jest jedno - Cupiał, jeśli faktycznie chce "nowej Wisły", ale takiej która w końcu odrobi długi, która zaistnieje w Europie, to niestety ale musi wydać więcej niż kilka milionów Euro.

emjot 23.07.2009 16:14

Cytat:

Vargi w klubie nie ma już przynajmniej od początku tygodnia. Jak nie wcześniej. Zresztą... on i tak tu nie chciał grać, a my.. cóż w chwili obecnej na środek pomocy są: Diaz, Sobol, Cantoro, Jirsak, Mączyński, jest kontuzjowany Garguła.

Ogin 23.07.2009 16:16

a co do Vargi to u nas mial kontuzje pojechal do UTA Arad i cudownie ozdrowial :) gdzies to wyczytalem nie pamietam juz dokladnie gdzie

Gwiaździsty 23.07.2009 16:18

Cytat:

Co o tym sądzicie? Jaka ma być ta "nowa Wisła" ?
Ja bym sobie życzył: z trenerem, który potrafi ją przygotować na pierwszy mecz (oby pucharowy). Tzn. będzie umiał się posługiwać kalendarzem i dzięki temu bedzie wiedział jak i kiedy dobrać odpowiednie treningi, aby w dniu meczu zespół nie prezentował się tak jak w Sosnowcu i Tallinie.

swój chłop 23.07.2009 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 766859)
Ja bym sobie życzył: z trenerem, który potrafi ją przygotować na pierwszy mecz (oby pucharowy). Tzn. będzie umiał się posługiwać kalendarzem i dzięki temu bedzie wiedział jak i kiedy dobrać odpowiednie treningi, aby w dniu meczu zespół nie prezentował się tak jak w Sosnowcu i Tallinie.

Ufff, to pewnie nie byłby to Smuda, bo owszem Amica ładnie zagrała z Udinese (choc i tak odpadła), ale przynajmniej potem nie bruździła nam w zdobyciu mistrzostwa...:P

WISŁAZWE 23.07.2009 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 766844)

Pewne jest jedno - Cupiał, jeśli faktycznie chce "nowej Wisły", ale takiej która w końcu odrobi długi, która zaistnieje w Europie, to niestety ale musi wydać więcej niż kilka milionów Euro.

Trudno się nie zgodzić przede wszystkim lepszy skauting, nie potrzeba nam gościa który wynajduje same wynalazki typu Beto i któryś tam z kolei bramkarz. I tak zresztą nie zakontraktowali żadnego. Myślę że nie mamy być klubem który przygarnie każdego wracjącego z zagranicy zawodnika w wieku emerytalnym.

Zmiana polityki transferowej to podstawa, jeżeli Cupiał marzy o stworzeniu Nowej Wisły to tak jak pisze poprzednik musi wydać dużo pieniędzy, i dać trenerowi czas na budowę nowej drużyny, a nie 1 sezon i jak się nie uda to do widzenia.
Rozwiązać kontrakt z Cantoro może sprzedać Łobodzińskiego może innych zawodników ale zacznijmy coś zmieniać bo daleko tak nie zajedziemy a anielska cierpliwość Cupiała kiedyś się skończy...

Gwiaździsty 23.07.2009 16:29

Cytat:

Ufff, to pewnie nie byłby to Smuda, bo owszem Amica ładnie zagrała z Udinese (choc i tak odpadła), ale przynajmniej potem nie bruździła nam w zdobyciu mistrzostwa...:P
Nie jestem miłośnikiem Smudy, ale jego dokonania pucharowe w porównaniu do dokonań Skorży są jednoznaczne. Narazie to Pan Maciej zapisze się w naszej wiślackiej historii jako twórca największek kompromitacji pucharowej.

maciekwisla 23.07.2009 16:32

Nie zapominasz, że 2 razy z rzędu zdobył MP?

royalmichael 23.07.2009 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 766844)
Nowa Wisła? Jak ja sobie to wyobrażam?
Bez Brożków, Pawełka, Ćwielonga, Jirsaka, Diaza, Cantoro i jeszcze kilku.

I bez Łobodzińskiego, a trenera bym zmienił na kogoś pokroju Dana. Nie podobają sie treningi? To WYPIE*DALAĆ, nie po to zarabiają krocie żeby zrobić kilka przysiadów na treningu. z resztą się zgadzam
tu są potrzebne ostre reformy i zmiany bo inaczej nic nie osiągniemy

Edit:
Czy to czasem nie Putin wyj*bał i zmienił ten cały ruski odpowiednik naszego PZPN + kadre trenerów? Bo doszli do półfinału ostatnio na euro2008 i coś takiego mi się o uszy obiło

Gwiaździsty 23.07.2009 16:36

Cytat:

Nie zapominasz, że 2 razy z rzędu zdobył MP?
Rozmawiamy o pucharach ! i tym co się stało wczoraj czyli katarstofie, chyba, ze jesteś zwolennikiem "Nic się nie stało, Wisełko nic się nie stało" ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl