Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

simonkrk21 29.12.2018 16:33

bo $ jest już na koncie od piątku?:)

pepe72 29.12.2018 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1525323)
?? Podam Ci moj adres IP - powiesz mi skad pisze ?

Jak podasz mi swój adres to nawet nie będąc adminem mogę ci kilka rzeczy powiedzieć.
Tylko podaj mi adres nie z IP komputera (bo tu pewnie masz sieć 192.168.x.x) tylko z tej stronki:
https://www.whatismyip.com/

fresh 29.12.2018 16:34

Uczestniczyłem wiele razy w przejmowaniu spółek i tekst filipskiego jest dla mnie zrozumiały. W przypadku Wisły należy się domyślać, że w inwestor chce się zabezpieczyć w kilku kwestiach:
1. Znak towarowy WISŁA KRAKÓW - mogą być nieuregulowane kwestie sposobu użytkowania znaku llub jest niekorzystny dla SA. Tutaj by się to pokrywało z info o dodatkowych klauzulach.
2. Istnieją umowy długoterminowe, uznane przez inwestorów jako niekorzystne lub stojące w sprzeczności z ich planem inwestycyjnym - ciężar ich rozwiązania być może wziął na siebie TS (klauzula).
3. Istnieją pozawłaścicielskie powiązania TS z majątkiem spółki np. karty zawodnicze są obciążone na rzecz TS bezpośrednio? To że TS jest udziałowcem nie wyklucza możliwości zawieania umów ze swoją spółką i zawarcia newet umów zastawów.
4. Prawa (poza wierzytelnościami) do majątku mają osoby trzecie i TS zobowiązał się do ich wyprostowania.
filipiński pisze, że inwestorzy specjalizują się w przejmowaniu i restrukturyzacji spółek wiec nazeży domniemywać, że chcą naprawić Wisłę, dokapitalizować i przywrócić jakość jej produktu (dryżyna) aby za kilka lat sprzedać jako dobrze funkcjonującą spółkę innym udziałowcom. Jeśli póxniejsza sprzedaż będzię łacznnie z hotelem itp. to tylko zwiększy ich zysk.

PS. Popytajcie znajomych farmaceutów o apteki Słoneczna, a szybko zrozumiecia skąd obecność pana WK na salonach Wisły.

Rience 29.12.2018 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jery (Post 1525418)
@Rience zakładasz, że niczego nie ukryli i nie grzebali w papierach w trakcie/po podpisaniu umowy kiedy byli jeszcze właścicielami SA. Można było podpisywać umowy na sprzątanie na 10 lat, wpisać kary umowne za zerwanie itd. Oczywiście tylko sobie gdybam bo mam nadzieję, że tak nie było.

Sugeruje, a raczej wiem, że Pietrowski, już jako Prezes zarządu Wisła Kraków S.A. mając wgląd chyba we wszystko stwierdził dwa dni temu że *Sprawa przejęcia jest już w 100 % przyklepana, i nic tego już nie może zatrzymać* a także obiecywał że pieniążki dojdą do piątku. Wczoraj akurat zaczęły się pojawiać niby jakieś problemy, wczoraj w momencie kiedy już było wiadomo że z umowy się nie wywiązali i kasa nie doszła. Dodajmy do tego fakt że cała trójka wczoraj była poza Polską więc nic nowego znaleźć nie mogli co by zmieniło ich zdanie.

VanBasten 29.12.2018 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1525419)
Przecież pietrowski mówił, że nic nie jest w stanie cofnąć już transakcji, że wszystko wiedzą, a teraz niby trupy? Bez jaj, w to nie wierzę

A może to właśnie wyjaśniają ewentualne klauzule w umowie , które nie zostały do tej pory wypełnione po stronie sprzedającego ? Pomyślałeś o takiej możliwości ? Nie wiemy co tam było umówione . Słyszeliśmy tylko o jednej czyli przelew do 29.12 . Ktoś taki przeciek wypuścił świadomie i pewnie celowo pomijając być może inne . Dlatego bardzo jestem ciekawy dalszego rozwoju wypadków i oświadczenia Szweda . Może faktycznie coś wniesie o czym do tej pory nie wiedzieliśmy

heoij 29.12.2018 16:36

@filipski- a co z piłkarzami? Oni nie mogą czekać w nieskończoność... Arsenića już możemy stracić/ straciliśmy?, a za nim pójdą inni jak nie zobaczą pieniędzy na koncie.

Za chwilę nie będziemy mieć drużyny...

gizmo 29.12.2018 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jery (Post 1525418)
@Rience zakładasz, że niczego nie ukryli i nie grzebali w papierach w trakcie/po podpisaniu umowy kiedy byli jeszcze właścicielami SA. Można było podpisywać umowy na sprzątanie na 10 lat, wpisać kary umowne za zerwanie itd. Oczywiście tylko sobie gdybam bo mam nadzieję, że tak nie było.

całkiem możliwe, że tak było.
Dla mnie to jest abstrakcja jakbym ja przyszedł do pracy jako dajmy na to dyrektor albo prezes fabryki samochodów AUDI ( pomarzyć mi wolno ) i w umowie/kontrakcie miałbym punkt, że jak mnie zwolnią to muszą mi wypłacić odszkodowanie czy jak to tam fachowo nazwać np 1 mln €. Mimo, że zawaliłem projekt, za który byłem odpowiedzialny.

W kontraktach piłkarzy są takie klauzule i w kontraktach trenerów naszych i np Mourinho dostał 24 mln.

Poza tym jak są długi w firmie to tnie się koszty. Ogranicza się wydatki. Renegocjuje się obecne umowy. Zmniejsza się zatrudnienie. Tutaj tego nie było. Ewidentnie praca zarządu prowadziła na szkodę spółki.
Prezes i Wiceprezes tak bardzo potrzebne były oba te stanowiska.. ?

gdzie ten komunikat Szweda?!

dizzy 29.12.2018 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michalo28 (Post 1525410)
Pytanie jest, z jakiej klauzuli nie wywiązało się TS Wisła?

Na przykład takiej, żeby od momentu podpisania umowy do momentu przejęcia spółki nie zawierać nowych/zmieniać zawartych przez SA umów.
Na przykład. Nie wiem czy taka klauzula była ale całkiem logicznym jest, że powinna być i prawdopodobntym jest, że byli właściciele z TSu mogli ją złamać.

PS. Kiedys się zastanawiałem co Pietrowski może zrobić przez tydzień bycia prezesem. Teraz się zastanawiam co poprzedni zarząd mógł zrobić od podpisania umowy do wejścia Pietrowskeigo.

filipski 29.12.2018 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1525433)
@filipski- a co z piłkarzami? Oni nie mogą czekać w nieskończoność... Arsenića już możemy stracić/ straciliśmy?, a za nim pójdą innych jak nie zobaczą pieniędzy na koncie?

Wybacz @heoij, ale nasi rozmówcy z tego forum skutecznie przekonali mnie, że pisanie do rzeczy i po kolei jest bez sensu - liczy się tylko trollowanie. Zatem póki co będę trollował.

Nie wiem jak strollować Twoje pytanie. Jak coś wymyślę, dam znać.

Lukasz 29.12.2018 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez simonkrk21 (Post 1525428)
bo $ jest już na koncie od piątku?:)

A czy jest nadal w sobotę ? :D

!!IRIVER!! 29.12.2018 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filipski (Post 1525436)
Wybacz @heoij, ale nasi rozmówcy z tego forum skutecznie przekonali mnie, że pisanie do rzeczy i po kolei jest bez sensu - liczy się tylko trollowanie. Zatem póki co będę trollował.

Kiedy Hartling zamierza opublikować oświadczenie?

Vinci 29.12.2018 16:41

Cytat:

Zanim zaczniesz trollować, jedno pytanie ode mnie:

Piszesz o nowych pracownikach średniego i wyższego szczebla, których chce ściągnąć do siebie nowy inwestor.

Czy Ci ludzie, którzy, jak zakładam po części wyrazili zgodę, nie boją się krzywych akcji pod swoim adresem ze strony tych, którzy mają sprzeczny interes? Szczególnie, gdy twierdzisz, że sporo w klubie historii rodem z kina?

rokfor 29.12.2018 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1525414)
To o umowach dowiedzieli się wczoraj? Goście według filipskiego od miesięcy kręcą się wokół klubu i nie wiedzieli o umowach? Audyt robili, więc wdzieli umowy... Wczoraj sie dowiedzieli, oczywiście przypadkowo wtedy jak było wiadome że przelew nie dojdzie ;) . Przypominam że jeszcze przedwczoraj Pietrowski mówił ze wszystko gra i buczy i przelewik będzie na piąteczek.

Ja nie piszę o żadnych trupach z szafy, tylko o różnych niekorzystnych umowach które mogli "odziedziczyć" nowi właściciele. Mogli o nich doskonale wiedzieć już wcześniej, a rozwiązanie tych kwestii przez stary zarząd mogło być zawarte w tych mitycznych klauzulach. Taka moja luźna rozkmia. ;)

DeadOrAlive 29.12.2018 16:45

https://twitter.com/PiotrWolosik/sta...40159973326857

Według dziennikarza Piotra Wołosika Wisła Kraków otrzymała przelew.

michal_R22 29.12.2018 16:45

2 dziennikarzy zaćwierkało, że Wisła dostała kasę.

Jazon 29.12.2018 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1525346)
Jeśli faktycznie ten Ly Vanna był fałszywy to jest jakies kuriozum. Nie wierzę że możemy mieć aż takiego pecha . Meresinski, Stechert, Kambodża, Piggy z TSu, to za dużo jak na 2.5 roku i tak zadłużony klub.

Kuriozum to było dopuszczenie gangsterki do współdecydowania o klubie a potem nawet nie krycie się z tym i obstawianie ich na eksponowanych stanowiskach. To jest grzech pierworodny Wisły Kraków, gangrena niszcząca ten klub. Wszystko co się wydarzyło potem to są tylko tego proste, oczywiste i logiczne konsekwencje. Jak można być zdziwionym, że tacy a nie inni ludzie mający problemy z prawem, mający absolutnie złą prasę i wizerunek przyciągają nie szanowane wielkie firmy, lecz wyżej wymienionych oszustów i figurantów??

Niezależnie od tego, jak się to wszystko skończy, to co się wydarzyło powinno być lekcją i to nie tylko dla nas, ale dla każdego klubu i dla każdej społeczności kibicowskiej w Polsce. Zero tolerancji dla gangsterki na stadionach i w otoczeniu klubów.

heoij 29.12.2018 16:46

Cytat:

@filipski, ale piłkarze to w tym momencie nasze jedyne dobro, jak stracimy większość, którzy rozwiążą kontrakty z winy klubu, to będzie największa głupota z naszej strony! Nie dość, że nic na nich nie zarobimy, odejdą za darmo to tak prędzej czy później musimy im te pensje zapłacić.

A czas leci...

Rience 29.12.2018 16:46

Cytat:

Nie obrażaj się, na sporo pytań merytorycznych w punkt od różnych osób, pytań które nie szły z twoją linią polityczną że się tak wyraże nie odpowiedziałeś. Nie ma co się obrażać, każdemu zależy na tym żeby Wisła została uratowana i grała dalej w ekstraklasie. Ale to co zrobiła Święta Trójca wczoraj, to jest nie do obrony i tyle, są siebie warci razem ze starym zarządem. Naobiecywali zawodnikom, sztabowi, kibicom, za pośrednictwem Pietrowskiemu pisali bzdury w prasie, o 130 milionach budżety, królu z kambodży, 5 transferach, o ośrodku przygotowawczym w Turcji należącym do Vanny... A przede wszystkim Pietrowski jeszcze dwa dni temu pisał że wszystko jest dopięte i przelew będzie na 100 % do wczoraj, i nic się już nie łoży. Mówił to w momencie, przypominam, w momencie kiedy cała Trójca była poza Krakowem i Polską!!!!

filipski 29.12.2018 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1525439)
Zanim zaczniesz trollować, jedno pytanie ode mnie:

Piszesz o nowych pracownikach średniego i wyższego szczebla, których chce ściągnąć do siebie nowy inwestor.

Czy Ci ludzie, którzy, jak zakładam po części wyrazili zgodę, nie boją się krzywych akcji pod swoim adresem ze strony tych, którzy mają sprzeczny interes? Szczególnie, gdy twierdzisz, że sporo w klubie historii rodem z kina?

Przeczytaj sobie jeszcze raz pytanie, jakie mi zadałeś na tym publicznym, ogólnodostępnym forum i przemyśl raz jeszcze, czy naprawdę spodziewasz się odpowiedzi?

O, udał mi się trolling - ale bez złośliwości.

filipski 29.12.2018 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1525445)
Nie obrażaj się, na sporo pytań merytorycznych w punkt od różnych osób, pytań które nie szły z twoją linią polityczną że się tak wyraże nie odpowiedziałeś. Nie ma co się obrażać, każdemu zależy na tym żeby Wisła została uratowana i grała dalej w ekstraklasie. Ale to co zrobiła Święta Trójca wczoraj, to jest nie do obrony i tyle, są siebie warci razem ze starym zarządem. Naobiecywali zawodnikom, sztabowi, kibicom, za pośrednictwem Pietrowskiemu pisali bzdury w prasie, o 130 milionach budżety, królu z kambodży, 5 transferach, o ośrodku przygotowawczym w Turcji należącym do Vanny... A przede wszystkim Pietrowski jeszcze dwa dni temu pisał że wszystko jest dopięte i przelew będzie na 100 % do wczoraj, i nic się już nie łoży. Mówił to w momencie, przypominam, w momencie kiedy cała Trójca była poza Krakowem i Polską!!!!

A przepraszam - po czym wnosisz, że się obraziłem? Do Ciebie na tym forum mam najwięcej ciepłych uczuć, bo jedyną naiwnością, jaką przejawiam, jest wiara, iż Twoja ksywa jest z Wieśka :D

dizzy 29.12.2018 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1525444)
Ale piłkarze to w tym momencie nasze jedyne dobro, jak stracimy większość, którzy rozwiążą kontrakty z winy klubu, to będzie największa głupota z naszej strony! Nie dość, że nic na nich nie zarobimy, odejdą za darmo to tak prędzej czy później musimy im te pensje zapłacić.

No chyba, że sąd ogłosi upadłość (w tym wypadku likwidacyjną) spółki. Wtedy większość nie odzyska swoich należności.

bevierek 29.12.2018 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filipski (Post 1525447)
A przepraszam - po czym wnosisz, że się obraziłem? Do Ciebie na tym forum mam najwięcej ciepłych uczuć, bo jedyną naiwnością, jaką przejawiam, jest wiara, iż Twoja ksywa jest z Wieśka :D

Otóż szlachcic to jest, podobnież, wyszczekany jak kanclerz, niebiedny i nieskąpy, każący się nazywać Rience, czy jakoś tak. Na lewym policzku ma kraśną plamę, jakby oparzelinę. Znasz takiego?

Jery 29.12.2018 16:54

https://twitter.com/piotrwolosik/sta...pWxl_Mt0T6_Vkc

"Pewnie lata, ale Wisła dostała kasę"

I co teraz? TS kasuje umowę i bierze kasę bo przelewy do zawodników nie wyszły 28? :)

TIR_DO_SŁUBIC 29.12.2018 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jery (Post 1525450)

I co teraz? TS kasuje umowę i bierze kasę bo przelewy do zawodników nie wyszły 28? :)

Termin do dzisiaj, 29.12, 24:00.

Ajax 29.12.2018 16:55

Cytat:

Nic żaden przelew nie dotarł w sobotę.

filipski 29.12.2018 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bevierek (Post 1525449)
Otóż szlachcic to jest, podobnież, wyszczekany jak kanclerz, niebiedny i nieskąpy, każący się nazywać Rience, czy jakoś tak. Na lewym policzku ma kraśną plamę, jakby oparzelinę. Znasz takiego?

Prawiście, Panie!

Krotochwila 29.12.2018 16:56

Cytat:

Po to kontrola nad SA, łącznie z kontami bankowymi warunkowo przeszła w ręce inwestorów, żeby się tak nie stało.

Tarasunio28 29.12.2018 16:56

Wołosik zarzeka się że to nie żart i pieniądze są na koncie Wisły

pepe72 29.12.2018 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1525426)
Takie rzeczy jeżeli są ewidentnie na szkodę spółki można pozrywac, w PZPN tak zrobili sprzątając po leśnych dziadkach Laty

Sąd krakowski jest dość specyficzny, więc może to być trudniejsze niż w Warszawie.

Jery 29.12.2018 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1525451)
Termin do dzisiaj, 29.12, 24:00.

Na wysłanie potwierdza przelewów TSowi był do 29go. Ale obawiam się, że kruczek jest taki, że kasa miała iść 28 do dłużników, nie na konto SA. Obym się mylił lub oby się i tak dogadali...

Giuly 29.12.2018 16:59

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...rzelew/0pplymp podobno kasa dotarła tylko co teraz :D

heoij 29.12.2018 17:00

Cytat:

@filipski- a co z piłkarzami? Oni nie mogą czekać w nieskończoność... Arsenića już możemy stracić/ straciliśmy?, a za nim pójdą inni jak nie zobaczą pieniędzy na koncie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1525444)
@filipski, ale piłkarze to w tym momencie nasze jedyne dobro, jak stracimy większość, którzy rozwiążą kontrakty z winy klubu, to będzie największa głupota z naszej strony! Nie dość, że nic na nich nie zarobimy, odejdą za darmo to tak prędzej czy później musimy im te pensje zapłacić.

A czas leci...

@filipski- ponawiam dwa powyższe pytania, które według mnie i większości tego forum są obecnie bardzo ważne. Może jednak odpowiesz jak przedstawia się sprawa z naszymi piłkarzami?

Levis88 29.12.2018 17:00

@filipski
Jesli tak jak ciągle powtarzasz ten TS taki jest zły to skąd wzięli się ci udziałowcy? Jeśli zły TS ich nie zalatwil to kto?
Może TS utrudnia sprawę bo nie jest pewny za te persony? A może to tożsama historia z stecherttem?
Jakoś zeszły rok nikt nie czepiał się TSu dopiero zaczęło się jak miasto robiło szopki że stadionem i naciskało na hajs. Potem wyszło opóźnione (ciekawe z jakiego powodu) śledztwo jadczaka. Majcher też pierwszy powiedział o inwestorach z Kambodży - skąd wiedział?
Nie bronię TSu, wiele spraw poszło nie tak ale nie wmawiaj tutaj że to ludzie od początku oderwani od Wisły i patrzacy tylko na swój czubek nosa i wnętrze portfela.

Martineq 29.12.2018 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jery (Post 1525458)
Na wysłanie potwierdza przelewów TSowi był do 29go. Ale obawiam się, że kruczek jest taki, że kasa miała iść 28 do dłużników, nie na konto SA. Obym się mylił lub oby się i tak dogadali...

Czyli podsumowując:

1.Kasa jest na koncie Wisły od wczoraj ( były na forum taki wpisy i wyglądały dość wiarygodnie).
2. Potwierdzenie miało być dostarczone do dzisiaj. Co może się zgadzać z oświadczeniem TS-u - oni twierdzili tylko o potwierdzeniu. O pieniądzach nie mają prawa pisać , bo nie mają już dostępu do kont.

1.Kasa możliwe, że nie poszła do dłużników co może wzruszyć umowę? (tego nie wiem)
2. Możliwe, że pkt 1 nie ma znaczenia a inwestorzy opóźniają przekazanie potwierdzenia ze wzgl. na brak spełnienia innych warunków po stronie TS.

Vinci 29.12.2018 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filipski (Post 1525446)
Przeczytaj sobie jeszcze raz pytanie, jakie mi zadałeś na tym publicznym, ogólnodostępnym forum i przemyśl raz jeszcze, czy naprawdę spodziewasz się odpowiedzi?

O, udał mi się trolling - ale bez złośliwości.

Sam sugerowałeś opcję priv, ale mniejsza z tym...

Pogubiłem się w tej koncepcji, którą tu publikujesz... pisałeś bowiem wcześniej o nieprawdopodobnych rzeczach, jakie można znaleźć w dokumentach, następnie o niechęci dotychczasowych pracowników, aż po zastąpienie ich przez tzw. "znających klimat okołoinwestycyjny".

Wchodzą goście z zewnątrz z kasą, znajdują kwity na dotychczasowych, następnie wprowadzają w sam środek swoich lokalnych (?)... i tak się tylko zastanawiam, co kieruje takimi "nowymi"? Wiata w lepsze jutro? Gwarancje bezpieczeństwa czy ich własne zdolności odstraszania? Nie sądzisz, ze to trochę jak wrzucenie ich w sam środek bitwy, o ile prawdą jest co piszesz?

Nawiązując do wcześniejszego wpisu, nie musisz odpowiadać, jeżeli nie chcesz... jak dla mnie piszesz bardzo inteligentnie, podobnie, jak jeszcze jeden user ze wczoraj. Tylko te nawiązania do PiS i afer zapachniały mi trochę chęcią upieczenia kolejnej pieczeni na ogniu, który trawi Wisłę. Chociaż może to nie byłeś Ty, a których z głosów Tobie wtórujących...

Żona jeszcze z Tobą rozmawia? ----> przedsylwestrowa sobota spędzona na forum...:-/

pepe72 29.12.2018 17:02

Cytat:

Z tym niestety trzeba się liczyć. Choć akurat mamy sezon świąteczny/noworoczny więc jeszcze kilka dni zostało. Poza tym PZPN może też trochę pomóc, bo wychodzi, że ostatnia licencja dla Wisły to było coś a'la Ruch. I nie ma gwarancji, że się Rudy & Leśne Dziadki ze wszystkiego wyplączą.

rokfor 29.12.2018 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jery (Post 1525458)

My tak naprawdę nie mamy pojęcia co było zawarte w umowie i możemy sobie tylko dywagować.

gizmo 29.12.2018 17:03

poszło po świecie

https://twitter.com/OnetSport/status...43129263611904

przelew od wczoraj, do teraz robili przelewy dla piłkarzy itd
komunikat będzie, że przelew dotarł wszyscy najpilniejsi spłaceni

filipski 29.12.2018 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1525464)
Sam sugerowałeś opcję priv, ale mniejsza z tym...

Pogubiłem się w tej koncepcji, którą tu publikujesz... pisałeś bowiem wcześniej o nieprawdopodobnych rzeczach, jakie można znaleźć w dokumentach, następnie o niechęci dotychczasowych pracowników, aż po zastąpienie ich przez tzw. "znających klimat okołoinwestycyjny".

Wchodzą goście z zewnątrz z kasą, znajdują kwity na dotychczasowych, następnie wprowadzają w sam środek swoich lokalnych (?)... i tak się tylko zastanawiam, co kieruje takimi "nowymi"? Wiata w lepsze jutro? Gwarancje bezpieczeństwa czy ich własne zdolności odstraszania? Nie sądzisz, ze to trochę jak wrzucenie ich w sam środek bitwy, o ile prawdą jest co piszesz?

Nawiązując do wcześniejszego wpisu, nie musisz odpowiadać, jeżeli nie chcesz... jak dla mnie piszesz bardzo inteligentnie, podobnie, jak jeszcze jeden user ze wczoraj. Tylko te nawiązania do PiS i afer zapachniały mi trochę chęcią upieczenia kolejnej pieczeni na ogniu, który trawi Wisłę. Chociaż może to nie byłeś Ty, a których z głosów Tobie wtórujących...

Żona jeszcze z Tobą rozmawia? ----> przedsylwestrowa sobota spędzona na forum...:-/

Próbowałem napisać Ci na privie, ale masz - zdaje się - zapchaną skrzynkę, bo taki dostaję komunikat.

Nigdzie nie pisałem o żadnym PiSie. Nie w temacie Wisły, w każdym razie ;)

Żona jest w pracy, robi przelewy :P

Snow 29.12.2018 17:07

Zacznijmy od tego, że powód tego zamieszania jest prawdopodobnie prozaiczny:
Pan VL puścił dyspozycje przelewu wczoraj rano i bank po prostu nie zdążył tego zaksięgować (jak to świadczy o VL to już inna sprawa, jedni powiedzą, że to dlatego, że jest milionerem i ma 16 innych klubów więc ma wszystko w dupie ;) inni, że jest po prostu nieodpowiedzialny).

TS prawdopodobnie dostał potwierdzenie, natomiast budziło ono wątpliwości, było ono jeszcze z etapu, w którym przelew można anulować. Wstrzymano się więc z jakimikolwiek krokami do faktycznego wpłynięcia pieniędzy.

Kolega @filipski wśród stwierdzeń prawdziwych wypisuje także dyrdymały. Według mnie to kolejne wcielenie pana Kasztelańca vel WisłaFan123. Jak jest w TSie wszyscy wiemy, ale tak naprawdę tak transakcja jest właśnie ostatnią szansą dla TSu i widzę tutaj raczej dobrą wolę niż złą w stosunku do inwestorów.

PS: Jest już oświadczenie pana Hartlinga, które faktycznie potwierdza to co napisałem wyżej. Nie spodziewałbym się po nim kwiku na forum.

https://pbs.twimg.com/media/DvmJggpWwAIoHDc.jpg

PS2: Pewnie teraz napiszesz, że "ojeju Pan Hartling jednak nie wyjawił tych super tajnych podpunktów umowy" :rotfl: To ja Ci odpowiem: daruj sobie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl