Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

Arapaho 12.10.2011 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1176047)
wislak68, jesteś z PiS, więc co by się nie działo będziesz ich bronił

To że on tak nie powiedział, nie znaczy że jego wyznawcy tego właśnie Polsce życzą, życzą jak najgorzej i modlą się tylko aby było jak najgorzej byle by ukochany PiS i Kaczyński doszli do władzy.

Jszcze mam takie pytanie, ilu z was czytuje niezalezna.pl, salon24.pl, niepoprawni.pl itp. / bo niektóre wasze komentarze są jakby żywcem z takich stronek, wszystko już tam czytałem.

Ty rozumiem jako wyznawca Donalda lub co gorsza Palikota rozumiem wiesz co życzą PIS-owcy Polsce bo wiesz nawet co myślą. Widzisz różnica jest taka że Ty/Wy myślicie że wiecie co ktoś myśli . Ja/My mówimy co widzimy i o tym tu piszemy- bez żadnej merytorycznej odpowiedzi. Tyle.

A dla zainteresowanych prośba o podpisanie i przesłanie do znajomych listu w obronie redakcji Rzepy i Uważam Że która ma być "gruntownie przemeblowana" przez Hajdarowicza przydupasa Platformy.Zaczyna się jazda obozu władzy

List otwarty w obronie obecnego kształtu redakcyjnego "Rzeczpospolitej" i "Uważam Rze". Zbieramy podpisy!

gosc2332 12.10.2011 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1176055)
Ty rozumiem jako wyznawca Donalda lub co gorsza Palikota rozumiem wiesz co życzą PIS-owcy Polsce bo wiesz nawet co myślą. Widzisz różnica jest taka że Ty/Wy myślicie że wiecie co ktoś myśli . Ja/My mówimy co widzimy i o tym tu piszemy- bez żadnej merytorycznej odpowiedzi. Tyle.

A dla zainteresowanych prośba o podpisanie i przesłanie do znajomych listu w obronie redakcji Rzepy i Uważam Że która ma być "gruntownie przemeblowana" przez Hajdarowicza przydupasa Platformy.Zaczyna się jazda obozu władzy

List otwarty w obronie obecnego kształtu redakcyjnego "Rzeczpospolitej" i "Uważam Rze". Zbieramy podpisy!

Po 1. nie jestem żadnym wyznawcą, Palikota, Tuska. Po 2. Wiem co życzą PiSowcy Polsce, bo umiem czytać i widzę co piszą, nawet chyba tutaj były takie wpisy, a na stronach co podałem wyżej jest pełno takich wpisów, więc nie mów mi że nie wiem. No chyba że czekanie na kryzys i na to żeby rządowi się nic nie udało i wszystko się zawaliło by Polacy w końcu na PiS chcieli głosować to życzenie jak najlepiej.

"Ja/My mówimy co widzimy i o tym tu piszemy- bez żadnej merytorycznej odpowiedzi."
Tak tak, a kto nie za PiS to nie piszę co widzi tylko co im każą no ale wy kopiując to co ktoś powiedział/napisał, piszecie to co myślicie.

Sędzia 12.10.2011 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sambo (Post 1175930)
Czekani na krach i wariant węgierski świadczy zwyczajnie o sk**** Prezesa a niestety WIślaku o Twoim zaślepieniu.

Mam wrażenie, że błędnie to odebrałeś.

Kaczyński nie czeka na krach i wariant węgierski w sensie, że ma nadzieję, że taki scenariusz się spełni.

Jak ja rozumiem to co miał na myśli - on się spodziewa krachu (choć go Polsce nie życzy) i w związku z tym przewiduje wariant węgierski.

Już kilka razy pisałem o tym, może nie dość wyraźnie, ale napiszę wprost - moim zdaniem JK jest zadowolony z faktu, że PiS ma 30% i jest stosunkowo trwałą siłą polityczną. Oczywiście - ocenia negatywnie PO, a Tuska już w szczególności - ale wydaje mi się, że Kaczyński jest zadowolony z faktu, że udało się doprowadzić w Polsce do sytuacji, w której SLD ma tylko 8% i jak dobrze pójdzie, to zniknie ze sceny politycznej (gorzej, że pojawił się Palikot). Myślę, że tak naprawdę dla JK w tym momencie ważniejsze jest odbudowanie się partii po Smoleńsku i znalezienie kogoś, kto scementuje środowiska będące w PiS, niż samo rządzenie (choć i to ma plusy i okazji by nie odrzucił).

Bez JK moje poparcie dla PiSu zmienia się w obojętność wobec wszystkich partii politycznych i całej tej dziedziny, bo po prostu nie ma w tym momencie nikogo, kto by się do tego nadawał. I tu nawet nie chodzi o kwestie związane z utrzymaniem partii w całości - zwyczajnie nie ma na scenie politycznej innego polityka, do którego miałbym jakie takie zaufanie (jeszcze Macierewicz, ale umówmy się - on na pewno nie doda PiSowi skrzydeł).

Sędzia 12.10.2011 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1176047)
To że on tak nie powiedział, nie znaczy że jego wyznawcy tego właśnie Polsce życzą, życzą jak najgorzej i modlą się tylko aby było jak najgorzej byle by ukochany PiS i Kaczyński doszli do władzy.

Masz na myśli coś w tym stylu?

„Życzę porażek na wszystkich frontach, bo każde zwycięstwo tego Układu to porażka Polski i zagrożenie dla wolności. Życzę także porażek gospodarczych, choć za to płacą ludzie. Ale tylko one mogą wstrząsnąć bazą wyborczą tej wstecznej władzy i uniemożliwić dalsze hodowanie Chwasta zwanego IV RP”.

http://kuczyn.com/2006/08/21/poniedz...jak-najlepiej/

(link jest do notatki, którą autor tej wypowiedzi, wielki piewca antykaczyzmu napisał po tym, jak skasował oryginał)

martin_6 12.10.2011 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1176057)
Po 1. nie jestem żadnym wyznawcą, Palikota, Tuska. Po 2. Wiem co życzą PiSowcy Polsce, bo umiem czytać i widzę co piszą, nawet chyba tutaj były takie wpisy, a na stronach co podałem wyżej jest pełno takich wpisów, więc nie mów mi że nie wiem. No chyba że czekanie na kryzys i na to żeby rządowi się nic nie udało i wszystko się zawaliło by Polacy w końcu na PiS chcieli głosować to życzenie jak najlepiej.

To akurat nie jest cecha tylko tego środowiska. Za rządów PiS-u Żakowski otwarcie napisał (albo powiedział), że życzy polskiej gospodarce jak najgorzej, jeśli tylko pozwoli to odsunąć Kaczyńskiego od władzy.

gosc2332 12.10.2011 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1176067)
To akurat nie jest cecha tylko tego środowiska. Za rządów PiS-u Żakowski otwarcie napisał (albo powiedział), że życzy polskiej gospodarce jak najgorzej, jeśli tylko pozwoli to odsunąć Kaczyńskiego od władzy.

Tylko że wyznawcy PiS uważają się za patriotów i Polaków innych wyzywając od najgorszych, wytykając im że nie są Polakami, i jednocześnie Ci sami ludzie chcą aby w Polsce było jak najgorszej , byleby tylko ich ukochana partia doszła do władzy.

Jaroo1 12.10.2011 15:18

Cytat:

Dlugo dlugo nie a potem wcale, Jarek do wladzy nie dojdzie nigdy bo jego elektorat wymiera reguralnie z roku na rok, a mlodzi maja troche inna wizje przyszlej Polski, Polski nowoczesnej a nie sredniowiecznej gdzie ksiad na to alfa i omega.
Tak jest! I o taka Polske walczmy, Polske kolorowa, teczowa, spedalona, swiecka! Mi tez sie wiele rzeczy nie podoba u ksiezy (chodzi o sprawy finansowe glownie) ale pluje na takich ludzi, ktorzy wiare katolicka postrzegaja przez pryzmat ksiezy. Ksiadz to jest tylko czlowiek, czasami pewnie zostaje taki ksiedzem po to zeby miec latwiejsze zycie a nie zeby sluzyc Bogu, nie mozna postrzegac wiary przez czyny ksiezy czy ludzi. Bo wtedy mozna powiedziec, ze kazda wiara jest do kitu, w ogole wszystko jest do kitu poniewaz czlowiek z reguly jest zly.
Ja bym chcial aby Polska miala jakis charakter, jakas wiare, jakas tozsamosc. A nie najlepiej wyzbyc sie wiary, lagi i godla tez bo nowoczesniejsze by byly barwy UE, jezyka tez bo w sumie latwiej byloby sie po angielsku porozumiewac. Ludzie zastanowcie sie co wy .......icie bo sie nie obejrzymy a nasz kraj straci wszystkie wartosci, caly kodeks moralny, cala swoja kulture i tozsamosc, o ktorej pisalem wyzej. Juz sie tak dzieje, stajemy sie zachodnioeuropejskim cwelowskim krajem, w ktorym lepiej byc pedalem, odmiencem, zydem, zbokiem bo jestes wtedy na czasie, jestes soba i masz wiecej przywileji, z kolei bycie praktykujacym katolikiem, patriota, czlowiekiem ubranym w dres, czy normalnie przecietnie jest takie zle, niemodne i jak tak w ogole mozna. Jak mozna w Boga wierzyc jak jakies zacofance skoro w Europie to sie w takie glupstwa juz nie bawi, jak mozna byc partiota, po co nim byc? I jak mozna sie ubrac na szaro-buro zamiast ladnie kolorowiutko, jakas chusta by sie przydala czy finezyjne ubranko.
Unia Wam wjebala do glowy tyle gowna, ze ciezko sie Wam go bedzie pozbyc. Precz z ta pieprzona nowoczesnoscia na pokaz, niech Polska pozostanie Polska, czyli normalnym krajem z zasadami a nie krajem rozpustnikow

I jeszcze odnosnie osob, ktore sa za PO i sie tu wypowiadaja. Np spojrzcie na posty saklaka, ten, ktory wypoina PiSowcom jezyk nienawisci, ta agresje, ktoremu sie nie podoba Kaczynski za caloksztalt, sam jak sie zachowuje? ta sama historia co Kaczynski czy wielu osob, ktorzy sa za PiSem. Jakies urojenia, oskarzenia, ublizanie, agresywny jezyk. Ale oczywiscie u siebie tego nie zauwazy, lecz jak przyjdzie czas to wypomni przeciwnikom, ze naskakuja na rozmowce jak stado wilkow, ze nie ma co dyskutowac na argumenty bo w pojedynke nie pokona sie stada Pisiorow, a na koniec dorzuci swoje madrosci o Polsce bez kosciolow za to z meczetami

Cytat:

jednocześnie Ci sami ludzie chcą aby w Polsce było jak najgorszej , byleby tylko ich ukochana partia doszła do władzy.
Mi sie zdaje, ze nikt nie chce zeby bylo jak najgorzej tylko jesli sie potrafi pomyslec to sie wie, ze musi byc zle, i ze czekaja nas ciezkie czasy. Wlasciwie duzo glowkowac nie trzeba zeby do takich wnioskow dojsc, Tusk wciska gadki szmatki, ze jest super, rozbudowuje Polske na zapozyczonej kasie (czym tu sie ....a chwalic!) a dlug rosnie i rosnie. Jak dalej Polska sie bedzie rozwijala w takim tempie to pomysl jak sie dlug rozwinie. A czy jesli bysmy przyhamowali z rozwojem to jestesmy w stanie chociaz wyjsc na zero? Bo juz nie mowie, zeby wyjsc tak aby ten dlug zaczac splacac

Belzebub 12.10.2011 15:44

Rzadko wypowiadam się w tym temacie, z racji, że nie uważam się za osobę odpowiednio przygotowaną merytorycznie, choc i tak jest u mnie z tym lepiej niż u 80% rówieśników i w tym jest najwiekszy problem.
Spora większość ludzi w wieku 18-30 lat to ludzie bez jakiegokolwiek pojęcia o polityce. Idą na wybory i głosują za PO bo wydaje im się, że są partią nowoczesną, bo Tusk przyajźnie na nich spogląda ze spotu czy z billboarda, śmigając w modnym garniturku jaki zazwyczaj nosi na sobie główny bohater TVNowskiej telenoweli, bo częściej się uśmiecha, bo jego córka to teraz jakis wykładnik mody i przynajmniej raz w tygodniu ma swoją galerię na oneccie czy interii, bo mają sprane berety przez TVN, Polsat, onet, interia itd. ( BTW jak to jest, że codziennie na onecie na głównej stronie, mamy artykuł namawiający do:zdrady, bezdzietnoścci, homosesksualizmu, trójkątów itp. Komu zależy na kształtowaniu w tym duchu młodzieży i nie tylko?).
Dokładając do tego negatywne przedstawianie PiSu w dominujących mediach, wynik wyborów mogłbyc tylko jeden.

Przyznaje, że przez ostatnie lata, sam ulegałem peowskiej propagandzie co wybory głosując na rudego, dopiero po Smoleńsku zacząłem bardziej rozumiec całe to medialne gówno..I dopiero teraz zagłosowałem "słusznie".. Oczywiście cegłe do tego dołożyła Sawicka, afera hazardowa, szopka z krzyżem, no i na koniec jeszcze kibole..

Cieszmy się z tego, że do wyborów poszło tylko 48%, bo każdy kolejny procent więcej, myśle, że rodzielił by się w stosunku 0,7 PO, 0,2 Palikot, 0,1 PiS.

Worcester 12.10.2011 15:57

Jeśli ktoś narzeka na wynik wyborów, głosząc hasła o debiliźmie Polaków - na jakiej podstawie żałuje, że mniej niż połowa zagłosowała?
Ja marzę, aby frekwencja wyniosła 10%. Zainteresowani, ogarnięci, niezmanipulowani.

Wizard 12.10.2011 16:15

Dokładnie, im mniejsza frekwencja tym bardziej rzetelne wyniki - głosowanie na podstawie własnych poglądów i zainteresowania polityką. Wstyd się przyznać, ale wśród moich znajomych znalazłem 5 osób, które głosowały na Palikota. Gdy zapytałem czemu taki wybór - by było śmiesznie. Żaden z nich nie miał pojęcia o dewiantach i przestępcach na jego listach. Żaden z nich nie wiedział jaki jest jego program (oprócz legalizacji rzecz jasna). Jeden też poparł pani Małecką z listy Palikota - ze względu na nazwisko. Żałosna ignorancja. W zdecydowanej większości ludzie są za głupi na demokrację.

Coach 12.10.2011 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 1176104)
Dokładnie, im mniejsza frekwencja tym bardziej rzetelne wyniki - głosowanie na podstawie własnych poglądów i zainteresowania polityką. Wstyd się przyznać, ale wśród moich znajomych znalazłem 5 osób, które głosowały na Palikota. Gdy zapytałem czemu taki wybór - by było śmiesznie. Żaden z nich nie miał pojęcia o dewiantach i przestępcach na jego listach. Żaden z nich nie wiedział jaki jest jego program (oprócz legalizacji rzecz jasna). Jeden też poparł pani Małecką z listy Palikota - ze względu na nazwisko. Żałosna ignorancja. W zdecydowanej większości ludzie są za głupi na demokrację.

Sam na Palikota nie głosowałem, ale cieszy mnie te 40 mandatów dla Ruchu Poparcia. Uważam, że może on poprzez naciskanie na rząd być gwarantem zmian w Polsce. Dodatkowo uważam, że jeśli przez te 4 lata partia ta rozwinie się i będzie twardą ale kompetentną i merytoryczną opozycją to w nastepnych wyborach może namieszać jeszcze bardziej. Może ona być alternatywą dla młodych głosujących nie tyle na PO co przeciwko PiS.
PS : Wystarczyło pokrzyczeć o jaraniu i elektorat robi się dwa razy liczniejszy :D

Edson 12.10.2011 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Worcester (Post 1176100)
Jeśli ktoś narzeka na wynik wyborów, głosząc hasła o debiliźmie Polaków - na jakiej podstawie żałuje, że mniej niż połowa zagłosowała?
Ja marzę, aby frekwencja wyniosła 10%. Zainteresowani, ogarnięci, niezmanipulowani.

Dokładnie Worcester! Proponuję, żeby być uprawnionym do głosowania trzeba zrobić test wiedzy o polityce z ostatnich 4 lat, a na wyborach zamiast kilkustronnicowego zeszytu jedna kartka z listą partii kandydujących. Potem dowiaduje się, że w 2007 posłem zostaje tapicer z opolskiego o nazwisku Tusk, a teraz z podniepołomickiej wsi do sejmu dostał się 22-letni student Jan Ziobro, którego ze Zbyszkiem z europarlamentu łączy jedynie to samo nazwisko. Ciekaw też jestem ilu krakusów głosujących na Palikota wiedziało, że pierwsza "pani" na liście jeszcze rok temu była mężczyzną...

Marszałek 12.10.2011 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1176112)
Dokładnie Worcester! Proponuję, żeby być uprawnionym do głosowania trzeba zrobić test wiedzy o polityce z ostatnich 4 lat, a na wyborach zamiast kilkustronnicowego zeszytu jedna kartka z listą partii kandydujących. Potem dowiaduje się, że w 2007 posłem zostaje tapicer z opolskiego o nazwisku Tusk, a teraz z podniepołomickiej wsi do sejmu dostał się 22-letni student Jan Ziobro, którego ze Zbyszkiem z europarlamentu łączy jedynie to samo nazwisko. Ciekaw też jestem ilu krakusów głosujących na Palikota wiedziało, że pierwsza "pani" na liście jeszcze rok temu była mężczyzną...

Czemu z 4 lat.?Ogólny test z wiedzy historycznej, kultury,sztuki. No i test z rozumienia tekstu. Taki certyfikat zdobywałoby się raz na pięć lat. Proste i przejrzyste. Np. taki certyfikat obejmowałby wybory prezydenckie,parlamentarne i lokalne. Mielibyśmy prawdziwe sito,bo do wyborów szedłby ten co by zdał,a więc interesuje się czymś na poziomie średnio-podstawowym. No i rozumie co czyta, w jakimś stopniu kojarzy fakty,wyciąga wnioski. Tak takie coś miałoby sens. A i najważniejsze. Odpowiedzialność za sładane obietnice.

Wtedy jakaś wykładnia takich wyborów by była,a tak?

P.S. Znów nie udawajcie,że naród jest jakiś loty,bo w większości twardo wierzy w to co przeczyta kobita czy facet w TV. Naprawdę traktowanie bez dystansu tego co mówią w TV jest u większości normą. Gdzieś powyżej ktoś wspominał,że rzesze osób spoglądają na wiarę poprzez pryzmat KK. Dla mnie to menelstwo intelektualne.

AS82 12.10.2011 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1176112)
Dokładnie Worcester! Proponuję, żeby być uprawnionym do głosowania trzeba zrobić test wiedzy o polityce z ostatnich 4 lat,

Chcesz moherowym babciom dawać testy do rozwiązywania,myślisz ,że by przez to przebrnęły ? To byłby kolejny strzał w stope dla PISu :lol:

Pozatym jak pokazały wybory na PIS głosuje wieś i najwiecej ludzi z wykształceniem podstawowym i zasadniczym , wiec wyborcy PISu nie robcie z siebie geniuszy i "wykształconej elity"

Gervas 12.10.2011 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1176115)
Chcesz moherowym babciom dawać testy do rozwiązywania,myślisz ,że by przez to przebrnęły ? To byłby kolejny strzał w stope dla PISu :lol:

Pozatym jak pokazały wybory na PIS głosuje wieś i najwiecej ludzi z wykształceniem podstawowym i zasadniczym , wiec wyborcy PISu nie robcie z siebie geniuszy i "wykształconej elity"

A na PO najwięcej skazanych i co z tego?
A co do "wykształconej elyty" teraz wystarczy chodzić, bo masz po 7 terminów, a uczelnia i tak Cie nie wyrzuci bo dostaje za Ciebie kasę, w dzisiejszych czasach wykształcenie wyższe nic nie znaczy, a segregowanie ludzi na tej podstawie pokazuje jak jesteś ograniczony

ps. tak, mam przed imieniem mgr inż, więc daruj sobie wycieczki osobiste

AS82 12.10.2011 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gervas (Post 1176139)
A na PO najwięcej skazanych i co z tego?
A co do "wykształconej elyty" teraz wystarczy chodzić, bo masz po 7 terminów, a uczelnia i tak Cie nie wyrzuci bo dostaje za Ciebie kasę, w dzisiejszych czasach wykształcenie wyższe nic nie znaczy, a segregowanie ludzi na tej podstawie pokazuje jak jesteś ograniczony

ps. tak, mam przed imieniem mgr inż, więc daruj sobie wycieczki osobiste

ty sobie daruj

Edson 12.10.2011 19:10

Cytat:

Tak, tylko nie zapominaj, że do Konfederacji Targowickiej w 1792 roku doprowadzili magnaci: Potocki, Branicki i Rzewuski, bo twierdzili, że uchwalenie Konstytucji 3 maja "zagraża demokracji". Konsekwencją tego była interwencja zbrojna Rosji i Prus w Polsce, następnie insurekcja kościuszkowska w 1794, a rok później Polska na 123 lata zniknęła z mapy Europy. Dziś też ta tzw. "Elita" głosuje na partię, która ma w dupie interesy Polski, tylko liże dupę Ruskom i Unii.

martin_6 12.10.2011 19:16

Cytat:

Jak się wyeliminuje z jednej strony moherowe babcie, z drugiej także młodszych idiotów jak Ty, to na pewno demokracja na tym nie ucierpi. Najbardziej ucierpiałby pewnie Ruch Palikota, reszta mniej więcej po równo by dostała jak na mój gust.

Jaroo1 12.10.2011 19:26

Cytat:

Chcesz moherowym babciom dawać testy do rozwiązywania,myślisz ,że by przez to przebrnęły ? To byłby kolejny strzał w stope dla PISu

I znow ten jezyk nienawisci, nasmiewanie sie z PiSu i szukanie spisku. Ehh

gosc2332 12.10.2011 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1176161)
Tak, tylko nie zapominaj, że do Konfederacji Targowickiej w 1792 roku doprowadzili magnaci: Potocki, Branicki i Rzewuski, bo twierdzili, że uchwalenie Konstytucji 3 maja "zagraża demokracji". Konsekwencją tego była interwencja zbrojna Rosji i Prus w Polsce, następnie insurekcja kościuszkowska w 1794, a rok później Polska na 123 lata zniknęła z mapy Europy. Dziś też ta tzw. "Elita" głosuje na partię, która ma w dupie interesy Polski, tylko liże dupę Ruskom i Unii.

Polecam mniej niezaleznej i tym podobnych stron

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1176171)
I znow ten jezyk nienawisci, nasmiewanie sie z PiSu i szukanie spisku. Ehh

Powyżej pokazałeś ładnie jak wygląda język miłości, z nikogo się nie naśmiewałeś, wyzywałeś.

Edson 12.10.2011 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1176172)

No to zabłysnąłeś jak twierdzisz, że o sytuacji społeczno-politycznej w Polsce na końcu XVIII wieku wyczytałem na stronie niezależnej. Może jeszcze mi powiesz, że książki o historii Polski są propisowskie??

sergio 12.10.2011 19:59

W tym tygodniu był emitowany w tv polskiej film dokumentalny o aniołkach PiS-u. Może ktoś wie gdzie można obejrzeć powtórkę?

gosc2332 12.10.2011 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1176185)
No to zabłysnąłeś jak twierdzisz, że o sytuacji społeczno-politycznej w Polsce na końcu XVIII wieku wyczytałem na stronie niezależnej. Może jeszcze mi powiesz, że książki o historii Polski są propisowskie??

Chodzi mi o ostatnie zdanie Twojego wywodu :-)

Hamas_kr 12.10.2011 20:17

Wyjazd na Marsz Niepodległości autokarem z Krakowa 52PLN.

kontakt priv bądź gg: 1120194

Edson 12.10.2011 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1176187)
Chodzi mi o ostatnie zdanie Twojego wywodu :-)

To racz następnym razem zacytować to jedno zdanie do którego się odnosisz, a nie całą wypowiedź. Nie będę rozwijał tej myśli jaką napisałem w ostatnim zdaniu, bo bym do północy nie skończył, ale powiem Ci jedno: warto budować swoją opinię o polityce na RÓŻNYCH źródłach informacji. Dlatego polecam raz na jakiś czas poczytać Rzeczpospolitą, Uważam Rze, Gazetę Polską, Nasz Dziennik czy nawet oglądnąć TV Trwam, bo jak z góry zakładasz, że piszą/gadają tam bzdury to znaczy jesteś mocno ograniczony. I nie martw się, nie jestem stałym czytelnikiem/widzem żadnego z w/w źródeł, ale też nie mam zamiaru ograniczać się do TVP, TVN i Onetu. Tobie też to radzę.

harimata 12.10.2011 20:36

Chciałem napisać coś konstruktywnego ale stwierdziłem, że przekonanych nie ma co przekonywać a nie przekonanych się nie przekona i w dodatku już po wyborach więc emocje opadły.
Siedząc dzisiaj w autobusie podsłuchałem taką oto rozmowę :
Tato co to jest transseksualista bo w TV o tym mówią ?
Synku nie wiem spytaj mamy, On ci powie.

To żart chodź kto wie co będzie w niedalekiej przyszłości.

Snow 12.10.2011 20:46

Cytat:

Coś dla ciebie. Chociaż wątpię byś umiał czytać z mapy.

http://www.wykop.pl/ramka/909411/sta...eotypy-klamia/

+ wyniki matury z matmy

http://www.wsip.pl/dla_nauczycieli/p...ci/matura_2008

AS82 12.10.2011 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1176195)
Coś dla ciebie. Chociaż wątpię byś umiał czytać z mapy.

http://www.wykop.pl/ramka/909411/sta...eotypy-klamia/

+ wyniki matury z matmy

http://www.wsip.pl/dla_nauczycieli/p...ci/matura_2008

Zajebiscie ,że mi wklejasz wynik matury ale osoby z wykształceniem podstawowym i zasadniczym nie zdaja matury ,ale to już tak na marginesie :lol:
Dalej dyskutować nie ma sensu ,bo nie bede sie powtarzal i ripostował do wypowiedzi które nie sa w ogole na temat ,typu porównania z Targowicą

sambo 12.10.2011 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sędzia (Post 1176065)
Mam wrażenie, że błędnie to odebrałeś.

Kaczyński nie czeka na krach i wariant węgierski w sensie, że ma nadzieję, że taki scenariusz się spełni.

Jak ja rozumiem to co miał na myśli - on się spodziewa krachu (choć go Polsce nie życzy) i w związku z tym przewiduje wariant węgierski.

Już kilka razy pisałem o tym, może nie dość wyraźnie, ale napiszę wprost - moim zdaniem JK jest zadowolony z faktu, że PiS ma 30% i jest stosunkowo trwałą siłą polityczną. Oczywiście - ocenia negatywnie PO, a Tuska już w szczególności - ale wydaje mi się, że Kaczyński jest zadowolony z faktu, że udało się doprowadzić w Polsce do sytuacji, w której SLD ma tylko 8% i jak dobrze pójdzie, to zniknie ze sceny politycznej (gorzej, że pojawił się Palikot). Myślę, że tak naprawdę dla JK w tym momencie ważniejsze jest odbudowanie się partii po Smoleńsku i znalezienie kogoś, kto scementuje środowiska będące w PiS, niż samo rządzenie (choć i to ma plusy i okazji by nie odrzucił).

Bez JK moje poparcie dla PiSu zmienia się w obojętność wobec wszystkich partii politycznych i całej tej dziedziny, bo po prostu nie ma w tym momencie nikogo, kto by się do tego nadawał. I tu nawet nie chodzi o kwestie związane z utrzymaniem partii w całości - zwyczajnie nie ma na scenie politycznej innego polityka, do którego miałbym jakie takie zaufanie (jeszcze Macierewicz, ale umówmy się - on na pewno nie doda PiSowi skrzydeł).

Zabrzmi to Sędzio jak górnolotny frazes - ale Prezes powinien ze wszelkich możliwych mu środków i sił robić wszystko aby do krachu nie dopuścić a nie tylko się go spodziewać.

Jako obywatel RP, syn tej ziemi, jako poseł RP i lider jednej z dwóch największych partii politycznych winien on zrobić wszystko co w jego mocy. I nie chodzi mi tutaj o nawet o rzeczy na które nie ma wpływu. Nie chodzi mi tutaj nawet o jakieś projekty ustaw. Chodzi mi przynajmniej o KONSTRUKTYWNĄ krytykę działań, bądź niedziałań rządu. Chodzi mi o wskazywanie KONSTRUKTYWNYCH rozwiązań - tak aby faktycznie debata była debatą merytoryczną a nie zwyczajnym pieprzeniem głupot. Prezes nie różni się w pieprzeniu głupot ani o jotę z zestawem postkomuny.

To po pierwsze.

Po drugie jest co najmniej zastanawiająca to ślepe zaufanie do Prezesa. Jeszcze 5 lat temu Sędzio pewnie jedynym politykiem, którem ufałeś był JKM - to powinno Cię chyba nauczyć dystansu do własnych uczuć?

Co do zaufania do Prezesa i jego jedynej przywódczej roli i nieodzowności w PIS - proponuję prześledzenie geografi politycznej Polski na przestrzeni lat 1990-2011. Okaże się, że niezależnie od partii, od przywódcy, od rozwoju sytuacji - mapa polityczna nie zmienia się. Odcienie kolorków zawsze skupiają się na tych samych obszarach terytorialnych.

Co to oznacza wg mnie?

Otóż oznacza to, że ludzie mają swoje poglądy, dlatego że zostali tak wychowani, bo tak uważają itd itp a poglądy te kształtują się w rodzinach polskich od początków XX wieku i nowoczesnego systemu partyjnego na ziemiach polskich.

I ludzie głosują na to ugrupowanie, które przedstawia poglądy zbieżne do wyborcy. Prezes wcale nie ukształtował poglądów swoich wyborców- choć wykształciuchy są o tym przekonani. Preses po prostu wstrzelił się w target.

Gdyby Prezesowi faktycznie zależało przede wszystkim na kraju, to już dawno przygotowywałby partię na przejecie władzy a sam co najwyżej mógłby pozostać jej mentorem. Jednak to zadanie przerasta ambicje prezesa. Wtłoczył on ludziom - on i jego pżałowania godni przydupsy typu Kuchciński czy Dera, że Prezes = PIS = jedyny obrońca konserwatywnego i patriotycznego myślenia o Polsce.

Nie dajcie się zwieść ludzie na takie tanie chwyty. Nie ma ludzi nie zastąpionych - precież o tym wiesz.

Arapaho 12.10.2011 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1176172)

Powyżej pokazałeś ładnie jak wygląda język miłości, z nikogo się nie naśmiewałeś, wyzywałeś.

Może napiszesz miłośniku mediów Szechtera vel Michnika i tow. Waltera co takiego nieprawdziwego jest jest w niezaleznej bo widze że wjechała ci na ambicję i cały czas puszczasz bąki na ten temat. Chętnie podyskutujemy które medium jest działające na szkodę Polski

gosc2332 12.10.2011 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1176189)
To racz następnym razem zacytować to jedno zdanie do którego się odnosisz, a nie całą wypowiedź. Nie będę rozwijał tej myśli jaką napisałem w ostatnim zdaniu, bo bym do północy nie skończył, ale powiem Ci jedno: warto budować swoją opinię o polityce na RÓŻNYCH źródłach informacji. Dlatego polecam raz na jakiś czas poczytać Rzeczpospolitą, Uważam Rze, Gazetę Polską, Nasz Dziennik czy nawet oglądnąć TV Trwam, bo jak z góry zakładasz, że piszą/gadają tam bzdury to znaczy jesteś mocno ograniczony. I nie martw się, nie jestem stałym czytelnikiem/widzem żadnego z w/w źródeł, ale też nie mam zamiaru ograniczać się do TVP, TVN i Onetu. Tobie też to radzę.

Widzisz, problem w tym że się nie ograniczam jak co poniektórzy, więc wiem dobrze co na takich stronach jak niezalezna można znaleźć :> TVP, TVN, praktycznie nie oglądam, po prostu bawią mnie ludzie ( nie mowie że akurat Ty taki jesteś) którzy wmawiają każdemu że oni myślą jak TVN każe, a jednocześnie sami piszą rzeczy żywcem wzięte właśnie ze stron typu niezalezna
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1176210)
Może napiszesz miłośniku mediów Szechtera vel Michnika i tow. Waltera co takiego nieprawdziwego jest jest w niezaleznej bo widze że wjechała ci na ambicję i cały czas puszczasz bąki na ten temat. Chętnie podyskutujemy które medium jest działające na szkodę Polski

To że płaczą o braku wolności słowa, jednocześnie samemu wprowadzając taką cenzurę jak nigdzie nie ma ?:> Wytykają znienawidzonym mediom manipulacje, jednocześnie samemu będąc mistrzami w tym ? :>

Arapaho 12.10.2011 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sambo (Post 1176208)
Zabrzmi to Sędzio jak górnolotny frazes - ale Prezes powinien ze wszelkich możliwych mu środków i sił robić wszystko aby do krachu nie dopuścić a nie tylko się go spodziewać.

Jako obywatel RP, syn tej ziemi, jako poseł RP i lider jednej z dwóch największych partii politycznych winien on zrobić wszystko co w jego mocy. I nie chodzi mi tutaj o nawet o rzeczy na które nie ma wpływu. Nie chodzi mi tutaj nawet o jakieś projekty ustaw. Chodzi mi przynajmniej o KONSTRUKTYWNĄ krytykę działań, bądź niedziałań rządu. Chodzi mi o wskazywanie KONSTRUKTYWNYCH rozwiązań - tak aby faktycznie debata była debatą merytoryczną a nie zwyczajnym pieprzeniem głupot. Prezes nie różni się w pieprzeniu głupot ani o jotę z zestawem postkomuny.

To po pierwsze.

Po drugie jest co najmniej zastanawiająca to ślepe zaufanie do Prezesa. Jeszcze 5 lat temu Sędzio pewnie jedynym politykiem, którem ufałeś był JKM - to powinno Cię chyba nauczyć dystansu do własnych uczuć?

Co do zaufania do Prezesa i jego jedynej przywódczej roli i nieodzowności w PIS - proponuję prześledzenie geografi politycznej Polski na przestrzeni lat 1990-2011. Okaże się, że niezależnie od partii, od przywódcy, od rozwoju sytuacji - mapa polityczna nie zmienia się. Odcienie kolorków zawsze skupiają się na tych samych obszarach terytorialnych.

Co to oznacza wg mnie?

Otóż oznacza to, że ludzie mają swoje poglądy, dlatego że zostali tak wychowani, bo tak uważają itd itp a poglądy te kształtują się w rodzinach polskich od początków XX wieku i nowoczesnego systemu partyjnego na ziemiach polskich.

I ludzie głosują na to ugrupowanie, które przedstawia poglądy zbieżne do wyborcy. Prezes wcale nie ukształtował poglądów swoich wyborców- choć wykształciuchy są o tym przekonani. Preses po prostu wstrzelił się w target.

Gdyby Prezesowi faktycznie zależało przede wszystkim na kraju, to już dawno przygotowywałby partię na przejecie władzy a sam co najwyżej mógłby pozostać jej mentorem. Jednak to zadanie przerasta ambicje prezesa. Wtłoczył on ludziom - on i jego pżałowania godni przydupsy typu Kuchciński czy Dera, że Prezes = PIS = jedyny obrońca konserwatywnego i patriotycznego myślenia o Polsce.

Nie dajcie się zwieść ludzie na takie tanie chwyty. Nie ma ludzi nie zastąpionych - precież o tym wiesz.

Moim zdaniem prezes nie wstrzelil się w taget. On po prostu taki jest, trochę staromodny, konserwatywny, dżentelmen wobec kobiet, bardzo religijnie wychowany przez rodziców powstańców warszawskich, napewno mało elastyczny jak na polityka, chorobliwie honorowy i pamiętliwy,zwykle mówi to co myśli i dlatego pewnie jego zapiekli przeciwnicy wyciągaja mu to w czasie kampani kiedy próbuje trzymać język za zębami. Dlatego też trafia do ludzi ze wschodu polski którzy najwięcej wycierpieli podczas wojen i komuny i rozumieją retorykę anty moslaową i niemiecką. Ludzie z Poznania,Gdańska czy Szczecina (nie mówię o rodzinach przesiedleńców z Kresów) w większości nie czują tego co doznali w latach 41-49 ludzie z podkarpackiego,malopolskiego ,świetokrzyskiego czy podlasia zarówno od Rosjan jak i NIemców. Nie bez powodu 80-90% ludzi podziemia powojennego to ludzie z tych województw + wileńskie i wołyńskie. Tam też są te tradycje niepodległościowe kultywowane rodzinnie, honor jest w cenie,a i pamietliwi to ludzie, nie tak " EUROPEJSCY", nie znaczy dla nich wiele wygląd i ogłada czlowieka a wartosci które nim kierują.Tam też jest znacznie większa bieda bo byli znacznie bardziej złupieni niż zachód i północ Polski i doskonale wiedza komu tę biedę zawdzieczają
Dlatego moim zdaniem nie chwycą zmian w PIS-ie bo Kaczyńksi to ich człowiek.Bezkompromisowy w poglądach,religijny i nikt nie powie że nie uczciwy.On trzyma w ryzach partię i ludzie nie kupią jego nastepców bo nikt z mlodego pokolenia nie jest nawet zbliżony do w/w cech.Głosy sie rozdejdą po Jurkach,Korwinach,Ziobrach,PC-etach,PJN-enach itp

Arapaho 12.10.2011 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1176211)
......

To że płaczą o braku wolności słowa, jednocześnie samemu wprowadzając taką cenzurę jak nigdzie nie ma ?:> Wytykają znienawidzonym mediom manipulacje, jednocześnie samemu będąc mistrzami w tym ? :>

Może podaj jakieś konkrety cenzury i manipulacji .Rozumiem że jest ich ogrom i nie będzie z tym problemu.
p.s.nota bene ciekawe jak dość niszowy portal może wprowadzić cenzurę i jak to wykryłes drogi Sherlocku:>

BBudowniczy 12.10.2011 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1176199)
Zajebiscie ,że mi wklejasz wynik matury ale osoby z wykształceniem podstawowym i zasadniczym nie zdaja matury ,ale to już tak na marginesie :lol:

To może jeszcze weźniemy pod uwagę stopę bezrobocia? Z poprzednich wyborów, ale nie zdeaktualizowalo się..

http://blogbudowniczy.blox.pl/html/1...15.html?6,2010

A już z tych wyborów - w gminie Kobylnica, znanej z filmu Arizona, PO znów ma miażdżące zwycięstwo - 46,47% + 13,07 % dla Palikota. 60% mlodych, wyksztalconych we wsi po PGR-owskiej, to naprawdę swietny sukces obecnego rządu :>

gosc2332 12.10.2011 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1176215)
Może podaj jakieś konkrety cenzury i manipulacji .Rozumiem że jest ich ogrom i nie będzie z tym problemu.
p.s.nota bene ciekawe jak dość niszowy portal może wprowadzić cenzurę i jak to wykryłes drogi Sherlocku:>

Cenzura, w komentarzach, jak mam Ci to pokazać ? :-D A manipulacje, np. sondaże przed wyborami jakie tam dawali, te gdzie PiS tracił jakby nie istniały i publikowali jedynie te gdzie zyskiwał. A czy niszowy? Ostatnio się przechwalali ile to osób ich odwiedza i jak to się ich cytuje.
Fajna była też zmiana okładki ich gazetki GPC, najpierw dali http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...kWhbSbKFiKY5xC
a potem zmienili http://gpcodziennie.pl/uploads/image...2011101027.jpg
Jeszcze tu ktoś opisał to http://g.host.salon24.pl/353292,saki...a-wyborcow-pis dla przypomnienia to co w GPC zazwyczaj pojawia się też na niezalezna.

Jaroo1 12.10.2011 22:18

Cytat:

Tylko, ze ja sie nie kreuje na mlodego, wyksztalconego i madrzejszego, kulturalniejszego od tluszczy z PiSu tak jak to robia wyborcy PO. I nigdzie wyzej nie napisalem, ze ja nie uzywam takiego jezyka tylko napisalem, ze takiego jezyka uzywacie wy, takze prosze sie nie obrzucac ze mna gownem tylko przyznac sie do swojego bledu zamiast szukac haka na mnie.

gosc2332 12.10.2011 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1176224)
Tylko, ze ja sie nie kreuje na mlodego, wyksztalconego i madrzejszego, kulturalniejszego od tluszczy z PiSu tak jak to robia wyborcy PO. I nigdzie wyzej nie napisalem, ze ja nie uzywam takiego jezyka tylko napisalem, ze takiego jezyka uzywacie wy, takze prosze sie nie obrzucac ze mna gownem tylko przyznac sie do swojego bledu zamiast szukac haka na mnie.

Jacy wy?:> Ja jestem w jednej osobie, pokaż gdzie pisałem w języku nienawiści ?

Jaroo1 13.10.2011 00:31

Wy jako ogol osob popierajacych PO, chyba jak sam cos zarzucasz PiSowi to ogoloniasz a nie wyliczasz, ze widziales w tv 8 babc mocherowych, 12 krewkich obroncow krzyza, a na forum jezyka nienawisci to z PiSu uzywaja uzytkownicy Kowalski, Lewandowski i Nowak.

I czy moglbys przyznac, ze saklak czy tez AS82 wypowiedzieli sie dokladnie tak jak pewnie nie raz zarzucali Kaczynskiemu i PiSowi, czyli powypisywali swoje urojone mysli i naobrazal ludzi. Najgorsze wlasnie w tych waszych gierkach jest to taplanie sie w blocie. Napisz, ze koles jeden z drugim zachowal sie jak swinia a nie teraz wchodzisz w polemike, ktora cholera wie do czego prowadzi. Trzeba miec troche honoru a nie tak jak politycy, tlumaczyc sie gesto jak pipy zamiast jak mezczyzna przyznac sie do bledu (chociaz nie mowa o Twoim bledzie tylko saklaka i AS82)

gosc2332 13.10.2011 00:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1176240)
Wy jako ogol osob popierajacych PO

To masz problem, bo ja PO nie popieram, więc dalej nie wiem czemu zwracasz się do mnie Wy

orzeu 13.10.2011 08:10

By zylo sie lepiej, odcinek 1478
http://biznes.onet.pl/wiecej-za-dies...7,1,news-detal

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl