Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

emj10 27.07.2011 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1134897)
wg. faktu najwyższy budżet ma Legia bo aż 75 mln zł,My -55 mln zl.

Odejmij od tego 10 baniek, bo z transmisje Walterek nie dostanie :D

mitmichael 27.07.2011 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1134998)
Odejmij od tego 10 baniek, bo z transmisje Walterek nie dostanie :D

Jestes w błedzie
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...04/story.shtml

emj10 27.07.2011 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1135016)

Już mamy kolejny komunikat. Tym razem ekstra kasy:
http://legionisci.com/news/43831_Eks...atu_Legii.html

Dobrze wiem, że i tak skończy się na tym, że zostanie po staremu, bo obudzili się z tym za późno.

Wojtas 27.07.2011 22:54

Amika to jeszce bardzo młody klub,bez wiekszych sukcesow,zdobyli zdajsie kiedys tam PP ,nawet vice chyba nigdy nie byli,moze Bakero jak ich dluzej potrenuje to maja szanse na pudlo.

Co do tych transmisijii

mecze w sobote o 13 ;30 to jakas kpina,ale jeszcze gorsza jest pora poniedzlkowa o 18 ,no poprostu zal o tym pisac

i wychodzi na to ze do pazdziernika ,nie bedzie meczow przy sztucznym oswietlaniu bo przeciez dni sa teraz dlugie

jak ktos juz wczensiej napisal czemu niema meczow o 20 w sob i ndz ,to sa najlepsze pory ...

banasik 27.07.2011 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1135032)
Amika to jeszce bardzo młody klub,bez wiekszych sukcesow,zdobyli zdajsie kiedys tam PP ,nawet vice chyba nigdy nie byli,moze Bakero jak ich dluzej potrenuje to maja szanse na pudlo.

Co do tych transmisijii

mecze w sobote o 13 ;30 to jakas kpina,ale jeszcze gorsza jest pora poniedzlkowa o 18 ,no poprostu zal o tym pisac

i wychodzi na to ze do pazdziernika ,nie bedzie meczow przy sztucznym oswietlaniu bo przeciez dni sa teraz dlugie

jak ktos juz wczensiej napisal czemu niema meczow o 20 w sob i ndz ,to sa najlepsze pory ...

nie ma, bo o tych godzinach grane są hity w primera division (czyli mecze Realu i Barcelony), a c+ musi pogodzić na 3 antenach transmisje z pięciu lig europejskich.

dynek.pl 28.07.2011 07:36

nie bardzo rozumiem po co nam dwa tematy Ekstraklasa ??

AYALA 28.07.2011 08:41

Mariusz Jop w A-klasie
http://www.futbol.pl/artykul/105181.html

zim zum 28.07.2011 08:54

Cytat:

Co do tych transmisijii

Nawet jak beda grali o 15.00 to światła są włączane.

tarantulaw2 28.07.2011 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1135088)
nie bardzo rozumiem po co nam dwa tematy Ekstraklasa ??

Ten jest o rozmawianiu o konkretnym sezonie Ekstraklasy.

MicK 28.07.2011 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1135129)
Ten jest o rozmawianiu o konkretnym sezonie Ekstraklasy.

Zakładając że miałeś coś innego na myśli, i jedynie źle sformułowałeś zdanie.
Ten temat jest o sezonie ekstraklasy 2011/2012, a tamten o aktualnym sezonie Ekstraklasy. Wciąż nie widzę różnicy :-/

rw88 28.07.2011 09:45

Tak to powinno wyglądać, kolejność w tych grupkach może być różna. Z tym, że co najmniej jedna z drużyn z drugiej grupki będzie moim zdaniem ostro walczyć z czołową trójką, podejrzewam, że będzie to albo warszawska Polonia z Zielińskim u sterów, albo Śląsk z Lenczykiem - paradoksalnie o ile nie wejdą do fazy grupowej LE.

Wisła Kraków
Legia Warszawa
Lech Poznań

Śląsk Wrocław
Polonia Warszawa
Lechia Gdańsk
Zagłębie Lubin
Jagiellonia Białystok

GKS Bełchatów
Górnik Zabrze
Ruch Chorzów
Cracovia Kraków

Widzew Łódź
Podbeskidzie Bielsko-Biała
Korona Kielce
ŁKS Łódź

Kociewiak 28.07.2011 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1134828)
co do Lechii w tym sezonie, zdziwiłbym się jakby im się udało powtórzyć "sukcesy" z zeszłego sezonu.

Skład prawie ten sam. Pozbyliśmy się super snajpera Buvala no i odszedł Kapsa. Jest Buchalik za niego no i zobaczymy co jest wart Benson. O jesień jestem spokojny, ale martwi mnie czy Kafar po raz kolejny nie zawali wiosny jak w poprzednich sezonach. Ja osobiście mam nadzieje, że młody Kacprzycki wypali :)

Marszałek 28.07.2011 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1135153)
Skład prawie ten sam. Pozbyliśmy się super snajpera Buvala no i odszedł Kapsa. Jest Buchalik za niego no i zobaczymy co jest wart Benson. O jesień jestem spokojny, ale martwi mnie czy Kafar po raz kolejny nie zawali wiosny jak w poprzednich sezonach. Ja osobiście mam nadzieje, że młody Kacprzycki wypali :)

Podejrzewam,że Kafarski wyleci przed zakończenim rundy jesiennej. Skład mimo wszystko przeciętny, taki na na środek tabeli.
Jestem zaskoczony,że nikogo z dobrym CV do Lechii nie ściągnięto.

Co do reszty. Nie sądzę aby Sląsk powtórzył sukces z minionego seoznu. W czubie tradycyjnie będzie Legia. Problemem jest obstawienie kogoś trzeciego na pudło.

Kociewiak 28.07.2011 10:21

Wiesz wnioski powinny być wyciągnięte po tym sezonie gdzie "plan minimum" nie został wykonany. Ale jak widać nic się nie zmieniło. Kafarski ma stabilną pozycje u decydentów. Cóż zobaczymy, pewnie jesień może być ok ale jak pisałem wyżej boje się, że znowu wiosną to będzie inna (gorsza) drużyna.

Co do Śląska to wg mnie jak najbardziej ma szanse na powtórke sukcesu. Pudło wg mnie Wisła, Śląsk, Legia (kolejność przypadkowa, zależy czy Wisła będzie długo grała w pucharach)

Jagul 28.07.2011 10:30

Cytat:

Może Ekstraklasa chce zachęcić Azjatów do oglądania naszej ligi :D

rozarian 28.07.2011 10:37

Już prędzej Leńczyk skończy swoją przygodę ze Śląskiem,niż Kafarski w Lechii.Pan Orest ostatnio notuje zawsze świetne początki(Bełchatów,Cracovia),a potem coś się chrzani.To chyba twardy charakter tego trenera powoduje,że zawodnikom i dzialaczom po pewnym czasie robi się z nim nie po drodze.

Mario Nh 28.07.2011 11:04

Legia mnie zaskoczyła. Spodziewałem się solidnych wzmocnień a tym czasem skończyło się jak zawsze u sterów Macieja Skorży i jego skautów.
Lech podobno przygotował tą jedną bombę, ale czy z Bakero będzie wstanie włączyć się o Mistrzostwo...
Dobrze, że w Wiśle są ludzie którzy poważnie myślą o realizacji stawianych przed sobą celów....

Sartre 28.07.2011 11:22

Cytat:

No właśnie: skład prawie ten sam. Ten sam, co na wiosnę roztrwonił bardzo realne szanse na puchary. Cholera wie też co będzie z Traore - w zeszłym roku spokojnie w pierwszej trójce najlepszych piłkarzy ekstraklasy, ale ma humory, grymasi, marudzi, zmienia nazwisko, odchodzi, zostaje. Zobaczymy, czy to będzie miało przełożenie na grę, ale nie da się ukryć, że sukcesy Lechii były w zeszłym sezonie silnie związane z dyspozycją Traore.

Cytat:

Legia mnie zaskoczyła. Spodziewałem się solidnych wzmocnień a tym czasem skończyło się jak zawsze u sterów Macieja Skorży i jego skautów.
Ja wiem, czy tak źle jest? Ofensywa transferowa niewątpliwie nie powala, ale Ljuboja, Żewłakow, Ohayon i prawdopodobnie Kuciak, to w sumie 4 zawodników, którzy przynajmniej na papierze wyglądają solidnie, choć Ohayon i Kuciak to transfery z opóźnionym zapłonem, przy czym Kuciak raczej nie robi na mnie wielkiego wrażenia. W zasadzie wystarczy jeden konkretny transfer ofensywnego zawodnika, i Legia będzie mogła zamknąć okienko. Jakby jeszcze podmienili bramkarza na jakiegoś lepszego, to już w ogóle cycuś plastuś.

Mario Nh 28.07.2011 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1135202)
Ja wiem, czy tak źle jest Ofensywa transferowa niewątpliwie nie powala, ale Ljuboja, Żewłakow, Ohayon i prawdopodobnie Kuciak, to w sumie 4 zawodników, którzy przynajmniej na papierze wyglądają solidnie, choć Ohayon i Kuciak to transfery z opóźnionym zapłonem, przy czym Kuciak raczej nie robi na mnie wielkiego wrażenia. W zasadzie wystarczy jeden konkretny transfer ofensywnego zawodnika, i Legia będzie mogła zamknąć okienko. Jakby jeszcze podmienili bramkarza na jakiegoś lepszego, to już w ogóle cycuś plastuś.

My już takie transfery w Krakowie przerabialiśmy, jeszcze się łudzisz tak jak my to robiliśmy.
Może ten Ljuboja strzeli wam z 10 bramek reszta do piachu jak Ogbuke czy jak mu tam.

Z tej mąki chleba nie będzie.

Sartre 28.07.2011 11:42

Cytat:

My już takie transfery w Krakowie przerabialiśmy, jeszcze się łudzisz tak jak my to robiliśmy.
Może ten Ljuboja strzeli wam z 10 bramek reszta do piachu jak Ogbuke czy jak mu tam.

No dobra, ale o Ogbuke to był jakiś typ z totalnego przypadku, jakaś głęboka rezerwa rezerwy - tymczasem Ljuboja, Żewłakow, Ohayon i Kuciak to byli podstawowi zawodnicy w swoich klubach. Ja nie twierdzę, że to są jakoś mega-super-udane transfery, ale żadnego z tych piłkarzy mianem złomu bym na starcie nie określał.

Mario Nh 28.07.2011 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1135213)
No dobra, ale o Ogbuke to był jakiś typ z totalnego przypadku, jakaś głęboka rezerwa rezerwy - tymczasem Ljuboja, Żewłakow, Ohayon i Kuciak to byli podstawowi zawodnicy w swoich klubach. Ja nie twierdzę, że to są jakoś mega-super-udane transfery, ale żadnego z tych piłkarzy mianem złomu bym na starcie nie określał.

O tym mówię, wystarczy na pudło.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Przed chwila czytałem Skorże który twierdzi jak wielkie braki treningowe ma ten zawodnik. Może w 5 kolejce będzie gotów...
:lol:

tropik 28.07.2011 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1135210)

Kolego a nie chciał byś podać numerów totka, bo widzę że masz dojście do sprawdzonych informacji... :rotfl:

Wojtas 28.07.2011 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez banasik (Post 1135041)
nie ma, bo o tych godzinach grane są(b) hity w primera division (czyli mecze Realu i Barcelony),(/b) a c+ musi pogodzić na 3 antenach transmisje z pięciu lig europejskich.

Ale co ty piszesz :)

mecze Realu i Barcelony wygladaja tak ze oba zespoly z kazdym innym Getafe,Gijon ,Alemria czy kimkilwiek inny siedza na nich 90 minut i mecz z reguly jest do jednej bramki,do tego cisza na stadionach jakby jakas stypa byla

jesli C+ przeklada te "spektakle" nad jakis mecz gdzie 3/4 ligi ma juz porzadne stadiony i super doping to nic tylko im "pogratulowac"

Jaroo1 28.07.2011 21:09

A wiecie co? Smiem twierdzic, ze zaraz wparuje tu 0 22 i zacznie pisac, ze Legia to ma super skład i stac ja na zwyciestwo w lidze. Bo wygrali z Turkami to znaczy, ze musza byc zajebisci i Legia jest mocna czyli liga polska jest mocna wiec super byłoby zdobyc w takiej lidze tytuł

Oldpara 28.07.2011 21:34

Jak na razie wyniki w pucharach do tej pory pokazują że Mistrz w zeszłym sezonie miał tak mało punktów, nie dlatego, że się obniżył poziom zespołów z czołówki, ale raczej dlatego, że poziom całej Ekstraklasy poszedł do góry i się wyrównał. Oby tak dalej.

Angmir 28.07.2011 22:36

Nie wiem czy to akurat najlepsze miejsce do tego (ale chyba lepszego nie ma...)

Chciałbym zwrócić uwagę na bramkę Mezengi w Crvenej Zvezdzie

Zawsze wydawało mi sie że to jeszt w miarę dobry piłkarz, dlatego dziwiły mnie decyzje Legii która zrobiła z niego kozła ofiarnego słabych wyników na początku sezonu.
Ktoś z Warszawy orientuje się czy to rzeczywiście Skorża go skreślił czy moze w klubie był przykaz żeby nie grać Mezengą bo i tak nie ma kasy żeby go wykupić ( podobno mln dolarów ?) Wydaje mi się że bardziej prawdopodobna jest druga opcja.

Myślę że w Crvenej spokojnie sobie poradzi.

PS. Za to Legia ma emeryta Ljuboje - nie ma co ferować wyroków po 1 meczu ale z tego co widziałem to jest to godny zastępca Żurawia w roli najwiekszego piłkarskiego dziada całej ligi. (z całym szacunkiem do dokona Żurawia w dawnych latach).
Był strasznie wolny i nie chciało mu sie gonić za piłką ... Może się przydać w meczach kiedy to Legia będzie "siedziała" cały mecz na przeciwniku, ale chyba w lidze za bardzo sobie nie pogra przy typowych polskich skomasowanych obronach.

killzone 28.07.2011 22:43

Jezeli Ljuboja w kazdym meczu bedzie maczał palce w chocby jednej bramce dla nas, to jak dla mnie moze stac na 16tce i grzebac paluchem w nochalu przez okrągłe 90minut.

Angmir 28.07.2011 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1135864)
Jak na razie wyniki w pucharach do tej pory pokazują że Mistrz w zeszłym sezonie miał tak mało punktów, nie dlatego, że się obniżył poziom zespołów z czołówki, ale raczej dlatego, że poziom całej Ekstraklasy poszedł do góry i się wyrównał. Oby tak dalej.

Wyniki to akurat pokazują różnie - jeden powie że to dowód na poprawę polskiej ligi drugi powie że to dowód na nasza beznadziejność. Często wyniki zamazują obraz - jak wynik Jagielloni (która była 3 razy lepsza od Kazachów co sami podkreślali), czy choćby nasz wynik z Litexem. (a w drugą strone z Levadią)

czego nie można nie zauważać to właśnie poziom sprowadzanych piłkarzy do najsłabszych nawet klubów naszej ligi, wzrost medialności, zainteresowanie lig zagranicznych (Niemcy Turcja Grecja Izrael) wieksze budżety, stadiony, powołania do kadr dal piłkarzy z polskiej ligi (Injać do super mocnej kadry Serbii, Cabral), rekordy transferowe (Mierzejewski, Klich - no-name z Polski za 1,5 mln €)

Można tak wymieniać w nieskończoność.
Kiedyś poza Wisła nie było nic - bida i 4 liga. Dzisiaj w pierwszej lidze grają piłkarze którzy 5 lat temu z powodzeniem grali w Ekstraklasie, na nowoczesnych stadionach (Piat, Arka inni budują). Zespoły walczące o utrzymanie sprowadzają reprezentantów krajów innych narodowości itd.

Szkoda że w tym sezonie poziom wedłóg mnie trochę spadnie. Lagia wygląda słabiej niż rok temu, Lech chyba też, 4-5 klubów przejechałą sie finansowo na wydatkach w poprzednim sezonie. Jaga upadek ....

Tylko Śląsk i Wisła wyglądają solidniej niż rok temu. Moze Zagłębie i Cracovia. Dlatego twierdzę że w tym sezonie będzie już wyraźna różnica miedzy czołówką a grupą "spadkową".

HEDu 28.07.2011 22:46

Zgadzam sie, Mezenga wydawał się więcej niż solidnym piłkarzem, dobry do stałych fragmentów i mimo że nie jest taki wysoki to sporo bramek głową strzelał. A Ljuboja nawet wygląda jak dziad, nie chce mu sie biegać, tylko macha rękami i traci piłki. Ale osądzimy dokładniej po chociaż pół sezonu.

kreseq 28.07.2011 22:53

Mezenga to byl dobry gracz, jednak nie dla Maciusia, taka karma. Mam nadzieje ze da sobie rade i strzeli kilkanascie bramek :) Ot, pokazac zlotoustemu ze sie mylil.

Z calym szacunkiem ale Zurawski z ostatniego czasu w Wisle przy probie takiego podania jakim popisal sie Ljuboja prawdopodobnie by sie potknal, a przy probie zastawiania pilki moglby sie polamac.
Co nie zmienia faktu ze jemu sie nie chcialo, tyle ze mimo tego ze wolny i leniwy to pokazal co to podanie,ustawienie sie, przeglad pola. Najbardziej jednak rozwalaly mnie jego przyjecia pilki, tego to chyba sie nie nauczyl do dzisiaj :D Na lige styknie, dorobi i odejdzie.

mitmichael 29.07.2011 06:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1135934)
Mezenga to byl dobry gracz, jednak nie dla Maciusia, taka karma. Mam nadzieje ze da sobie rade i strzeli kilkanascie bramek :) Ot, pokazac zlotoustemu ze sie mylil.

Z calym szacunkiem ale Zurawski z ostatniego czasu w Wisle przy probie takiego podania jakim popisal sie Ljuboja prawdopodobnie by sie potknal, a przy probie zastawiania pilki moglby sie polamac.
Co nie zmienia faktu ze jemu sie nie chcialo, tyle ze mimo tego ze wolny i leniwy to pokazal co to podanie,ustawienie sie, przeglad pola. Najbardziej jednak rozwalaly mnie jego przyjecia pilki, tego to chyba sie nie nauczyl do dzisiaj :D Na lige styknie, dorobi i odejdzie.

W lidze tak grajac jak wczoraj bedzie mial problemy

igorek 29.07.2011 08:48

Wycena piłkarzy Wisły Kraków za Skarbem Kibica PS Ekstraklasa Jesień 2011/2012
(wszystkie kwoty w zł.)
------------------------------jesień 2011--- wiosna 2011
Milan Jovanovic -------------------- 600 tys.------ (700 tys.) -
Sergei Pareiko----------------------- 1,5 mln ------- (1 mln) +
Filip Kurto---------------------------- 300 tys.------ (400 tys.) -
Mateusz Kowalski------------------- 400 tys. ------ (300 tys.) +
Osman Chavez---------------------- 2,4 mln ------- (1,8 mln) +
Michael Lamey----------------------- 1 mln
Kew Jaliens --------------------------1,1 mln ------- (1,2 mln) -
Dragan Palic ------------------------- 1,6 mln ------ (1,3 mln) +
Junior Diaz----------------------------1,4 mln
Mirko Jovanovic----------------------1,4 mln
Gordan Bunoza-----------------------1,2 mln ------ (900 tys.) +
Tomas Jirsak---------------------------1,2 mln ----- (1 mln) -
Maor Melikson-------------------------9 mln -------- (3 mln) +
Radosław Sobolewski----------------1 mln -------- (1,3 mln) +
Łukasz Garguła-----------------------1 mln -------- (1,7 mln) -
Andraz Kirm ---------------------------3 mln (??) -------- (3,5 mln) -
Daniel Brud ----------------------------150 tys.
Cezary Wilk -------------------------- 2,2 mln------- (1,7 mln) +
Rafał Boguski------------------------- 900 tys.----- (1,5 mln) -
David Biton --------------------------- 1,6 mln
Gervasio Nunez----------------------- 600 tys.
Iviva Ilev------------------------------ 2 mln (??)
Cwetan Genkow---------------------- 5 mln-------- (3 mln) +
Patryk Małecki ----------------------- 4,5 mln ----- (3,5 mln) +

Całkowita wartość drużyny ---------45,05 mln----- (34,65 mln)

W drugiej kolumnie obecna wycena, w trzeciej kolumnie wycena ze Skarbu Kibica wiosna 2011.

Moim zdaniem wycena piłkarzy Wisły Kraków pokazuje dyletanctwo i amatorszczyznę dziennikarzy PS pracujących przy skarbie kibica.
Ilev wyceniony jedynie na 2mln zł ?? To chyba jakaś pomyłka. Dla porównania Ljuboja z Legii wyceniony został na 6 mln zł.
Najlepsze jest to, że przy takiej niskiej, moim zdaniem wycenie Ivicy został nazwany najciekawszym transferem ligi i tym który powinien zachwycać kibiców w przyszłym sezonie. Więc gdzie tu konsekwencja panowie z PS.
Druga sprawa to niska wycena Andraza Kirma - tylko 3 mln zl. Dla porównania Murawski (4mln - 0 goli w ostatni sezonie), Robert Jez (3mln).
Dziwne trochę, że jeden z najlepszych graczy mistrza Polski w ostatnim sezonie i jego pierwszy strzelec został wyceniony tak nisko.

tommiyacht 29.07.2011 09:10

w sumie to myslalem ze pogrubiles wartosc Kirma dlatego ze jest zawyzona

kacpaw91 29.07.2011 09:23

Warto zobaczyć na temat na Transfermarkt z proponowaną wyceną zawodników, aby kilka rzeczy przemyśleć. Jak różne propozycje padają i jacy kibice jakie dają. Te wszystkie ceny, a wartość ewentualnego transferu piłkarza to dwie różne rzeczy. Kto by się spodziewał, że Mierzejewski pójdzie do Turcji za ponad 5 mln euro?

WiślakMyślenice 29.07.2011 09:42

Cytat:

Mateusz Kowalski------------------- 400 tys. ------ (300 tys.) +
Po tej wycenie zaprzestałbym dalszej lektury "Skarbu kibica"

Pan Jotka 29.07.2011 10:05

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Ljuboja przyszedł msc temu, a Gilewicz milczał. Albo ma problemy z rozeznaniem co sie dzieje wokól niego(to niezbyt dobrze dla komentatora-amatora)i przeoczył ten fakt albo celowo milczał .Zatem jak coś wie niech powie...Albo niech zamilknie na wieki bo tylko sie ośmiesza.

ItaloPolak 29.07.2011 10:10

http://legia.net/images/zdjecie/big/...4212d1e39f.jpg

Konkurencja dla Maleckiego :D

wislak68 29.07.2011 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ItaloPolak (Post 1136089)

Tak się patrzę na tego Rzeźniczaka (to chyba on) i zastanawiam się jaką myśl chce on nam przekazać trzymając "L" w pozycji takiej jaką trzyma :>

tropik 29.07.2011 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1136093)
Tak się patrzę na tego Rzeźniczaka (to chyba on) i zastanawiam się jaką myśl chce on nam przekazać trzymając "L" w pozycji takiej jaką trzyma :>

Obstawiam, że po prostu opuszczał rękę i nie ma czego się tu doszukiwać ;).
A co do jego rzeźby to dość imponująca jak na "płaczka".

kreseq 29.07.2011 11:10

Przynajmniej nie wygladaja jak Szalachowski :D

PS: Kubus "Brawo ....a" Rzezniczak :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl