![]() |
Co to może być jak mi się wyłącza monitor albo tak miga i się nie włącza? dopiero jak chwile posiedzi wyłączony to się włącza od nowa.
|
poszukuje osoby obeznanej w Microsoft Access, dostalem zadanie z informatyki ale nie bardzo jestem obeznany w tym programie wiec szukam pomocy... jak co to pliki wyśle mailem-- pw
pilne :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
PILNE!! Do osob znajacych łacine, badz studiujacych medycyne:
Potrzebuje polskie tlumaczenie tych 2och chorób: 1) Papillomatosis florida cutis verruciformis 2) Tripe palmar syndrome google nie ma i google tlumacz tez nie :) |
Cytat:
1) papillomatosis florida cutis verruciformis - – ogniska mają charakter nasilonych, bujających, brodawkowatych wykwitów, charakteryzujących się brązową hiperpigmentacją i szorstką, aksamitną powierzchnią. Lokalizują się głównie w obrębie odsiebnych części kończyn, rąk, a także warg,w jamie ustnej i na nosie [5]. Nawarstwienia rogowe typu szpikulców, mogące przypominać kolce kaktusa, noszą nazwę palmar filiform hyperkeratosis [5]. Zespół ten w 100% przypadków towarzyszy nowotworom żołądka, jelit oraz płuc [2, 5]. Bottoni i wsp. [9] u 80-letniego pacjenta opisał ogniska typu acanthosis nigricans oraz papillomatosis florida cutis et oris, ze szczególnym nasileniem zmian w obrębie błony śluzowej jamy ustnej i spojówek, których pojawienie się na rok wyprzedziło rozpoznanie drobnokomórkowego raka płuc 2) 2) tripe palmar syndrome – jest szczególną odmianą rogowca, w której występują głębokie, nieregularne pobruzdowania, głównie w obrębie powierzchni dłoniowej rąk oraz palców. Niektórzy autorzy używają terminu wzmożenie rysunku linii papilarnych [14]. W przypadku występowania objawów wyłącznie związanych z tripe palms syndrome należy poszukiwać raków płuc (w 53% przypadków nowotworów złośliwych). Podczas jednoczesnego wystąpienia tego zespołu z pełnoobjawowym rogowaceniem ciemnym stwierdza się raki żołądka (w 35%) oraz płuc (w 11% przypadków nowotworów) [5, 10, 14, 15]. Zespół może towarzyszyć również złośliwym nowotworom pęcherza moczowego, nerek, gruczołu krokowego [5, 10] oraz piersiowego [5]. Möhrenschlager i wsp. [10] opisali przypadek współistnienia tripe palms syndrome oraz acanthosis nigricans u pacjentki z rakiem pęcherza moczowego w stadium T2NoMo [10]; |
No to tez znalazlem, ale potrzebuje dokladne tlumaczenie nazw :) ale Dzięki , mimo wszystko :)
|
1) Papillomatosis florida cutis verruciformis
Brodawczak kwiecisty skóry brodawko(garbo)kształtny 2) Tripe palmar syndrome Dosłownie to coś w stylu syndrom trójnożej (ewentualnie po prostu potrójny )palmy (sama palma to także dłoń na szerokość 4 palców, taka miara). To drugie dużo trudniejsze do rozszyfrowania :P Trudno to tak przetłumaczyć nie będąc medykiem.:P |
Cytat:
|
Wiiem, że dawniej jak sie kupowało koszulke Wisły w Carrefourze lub M1 to można było jakiś napis zamówić na niej. Czy dalej tak jest i czy można zrobić napis na włąsnej koszulce? Tzn przynieśc jakąs koszulke i zamówić na niej napis?
|
Cytat:
|
Panowie i panie mam mały problem, nie pisał ktoś z was może listu formalnego z angielskiego na temat kupna domu w Wlk. Brytanii. Odpowiedź na ogłoszenie o kupnie domu.
Dokładniej: Napisz list do agencji, która je zamieściła . - określ, jaki rodzaj domu/mieszkania chcesz kupić i powołaj się na ogłoszenie -zapytaj o odległość od środków komunikacji miejskiej i sklepów - zapytaj o co najmniej dwa elementy z wyposażenia domu -zapytaj o możliwość uprawiania w okolicy sportów Zadanie pochodzi z książki LONGMAN, jeżeli ktoś by miał taki list to proszę bardzo o podesłanie na PW dość pilne. |
Czy będzie 3 seria serialu "Czas Honoru"?
|
Cytat:
|
Mam pytanie, chce się zapisać na Karate itp, znacie lubi możecie polecić jakieś szkoły dla młodzieży poziom początkujący?
|
Czy jest możliwość zmiany nicku na forum?
Pisałem w temacie "Pytania do moderatorów i bieżące działania!" ale nie dostałem odp. Wie ktoś? |
Czy traci się kasę jak chcę wypłacić ją po "Płatności z Allegro".
Tzn ktoś mi wpłaca 10 zł, to czy jak chcę sobie wypłacić na konto to też otrzymuję 10 zł czy jest jakaś prowizja? |
Cytat:
Bercik, da się, właśnie poprzez moderatora. |
Cytat:
|
Jaki może być koszt przesyłki pobraniowej,rzeczy o wartości 50 zł? tzn wysyłam rzecz wartą 50 zł i chcę na odbiorcę przerzucić opłatę za jej wysłanie.Mniej więcej ile więcej zapłaci przy odbiorze?
Drugie pytanie:Nagrywarka nie odczytuje mi płyt datex,płytki są nowe prosto z pudełka,inną odczytała normalnie i pozwoliła na niej nagrać,czym to może byc spowodowane? |
Cytat:
|
Cytat:
i tam sobie wybierasz PACZKA POBRANIOWA zaznacz "Zadeklarowaną wartość" ... Pamiętaj że paczka z zadeklarowaną zawartością ma być zaklejona tylko na łączeniach paczki. |
Gdzie kupie w Krakowie przejsciowke do kontaktu, taka zeby mozna bylo korzystac z kabla z Anglii w polskim kontakcie? Dzieki z gory:)
|
Cytat:
|
Parę razy padało tu pytani, sama pytałam a wiem to napiszę - koszulki z wzorem z avatara mojego są w Pumie w GK. Po 99zł. Wszystkie kolory. Trzeba pytać, bo widzą tylko niebieskie i białe.
|
do usunięcia
|
Cytat:
|
Mam pytanie... Siostra mi dała telefon i jak wkładam moją karte sim to mi wyświetla sie komunikat ,,włóż karte sim" ona też miała numer w orange i wszystko jej działało... W starym telefonie nigdy nie miałem problemu z tą kartą sim... Wiecie może jaka jest tego przyczyna ? Z góry dzięki za pomoc :)
|
jak ściągnąć filmy z vod.onet.pl na dysk?
|
do usunięcia
|
Pytanie: Gdzie w okolicach ul.Starowiślnej mógłbym kupic dobre halówki i jaki przedział cenowy? Po meczu o F4 jadę sobie pograc lecz nie mam odpowiedniego obuwia. Pomoże ktoś?
|
Ma ktos z Was do sprzedania albo orientujecie sie gdzie dostane taniej niz za 200 zeta (bo tyle chca w serwisie) ekranik do nokii 6700 classic takiej?
Pozdrawiam http://i44.photobucket.com/albums/f2...ones/sc007.jpg |
Cytat:
wymienic samemu to jest banał, wystarczy 2 piwka i śrubokręt torx |
Jak wyłączyć w klawiaturze denerwującą mnie opcję powodującą włączanie różnych programów czy też okno wylogowywania kompa. Mianowicie kupiłem do laptopa zewnętrzną klawiaturę dosyć małych rozmiarów i niekiedy zdarzy mi się zamiast klawisza prawy alt nacisnąć umiejscowiony obok klawisz "okienko windows" z literką L co daje efekt w postaci wylogowania komputera. Mega w****iające to jest niech ktoś pomoże !
@ Dzięki szprotson ! |
gdzie znajdę sklep firmy ZARA?? wiem że w galerii krk, na bonarce... ale tam byłem i nie znalazłem interesujących mnie butów:P
|
Można gdzieś na Dębnikach mecz w dobrych warunkach i przy nie za bardzo rozcieńczonym piwie ogląnąć?
|
Cytat:
|
W plazie jest zara a jako że tam mało kto bywa może być tam to czego szukasz.
|
Cytat:
keytweak |
Muszę wysłać paczkę za granicę nigdy tego nie robiłem robię to pierwszy raz,wziąłem druczek z poczty a tam Szczegółowe określenie zawartości,czy muszę pisać wszystko co wysyłam?Bo chce wysłać mamie cyfrowy polsat jak i rzeczy prywatne.Druga sprawa chciałem wysłać to kurierem np. DHL ale widzę,że ceny są z kosmosu za paczkę 7 kg opłata 660 zł :shock: Czy, w ogóle jest możliwa taka cena? Nie bardzo, się znam bo wysyłam pierwszy raz paczkę za granicę.
edit: Anglia |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl