Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

fifi1906 01.03.2010 19:13

Co to może być jak mi się wyłącza monitor albo tak miga i się nie włącza? dopiero jak chwile posiedzi wyłączony to się włącza od nowa.

kamilll1906 01.03.2010 19:32

poszukuje osoby obeznanej w Microsoft Access, dostalem zadanie z informatyki ale nie bardzo jestem obeznany w tym programie wiec szukam pomocy... jak co to pliki wyśle mailem-- pw
pilne :D

Rudi5555 01.03.2010 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fifi1906 (Post 862267)
Co to może być jak mi się wyłącza monitor albo tak miga i się nie włącza? dopiero jak chwile posiedzi wyłączony to się włącza od nowa.

Sprawdź czy kabel jest dobrze wetkniety do monitora lub do kompa.

konrad 01.03.2010 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fifi1906 (Post 862267)

Być może złącze nie "siedzi" w gnieździe prawidłowo. Sprawdź po stronie monitora i karty graficznej.

Zola 01.03.2010 22:02

PILNE!! Do osob znajacych łacine, badz studiujacych medycyne:

Potrzebuje polskie tlumaczenie tych 2och chorób:

1) Papillomatosis florida cutis verruciformis
2)
Tripe palmar syndrome

google nie ma i google tlumacz tez nie :)

eryk_cartman 02.03.2010 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 862408)
PILNE!! Do osob znajacych łacine, badz studiujacych medycyne:

Potrzebuje polskie tlumaczenie tych 2och chorób:

2)
Tripe palmar syndrome

google nie ma i google tlumacz tez nie :)

1) papillomatosis florida cutis verruciformis - – ogniska mają charakter nasilonych, bujających, brodawkowatych wykwitów, charakteryzujących się brązową hiperpigmentacją i szorstką, aksamitną powierzchnią. Lokalizują się głównie w obrębie
odsiebnych części kończyn, rąk, a także warg,w jamie ustnej i na nosie [5]. Nawarstwienia rogowe typu szpikulców, mogące przypominać kolce kaktusa, noszą nazwę palmar filiform hyperkeratosis [5]. Zespół ten w 100% przypadków towarzyszy nowotworom żołądka, jelit oraz płuc [2, 5]. Bottoni i wsp. [9] u 80-letniego pacjenta opisał ogniska typu acanthosis nigricans oraz papillomatosis florida cutis et oris, ze szczególnym nasileniem zmian w obrębie błony śluzowej jamy ustnej i spojówek, których pojawienie się na rok wyprzedziło rozpoznanie drobnokomórkowego raka płuc

2) 2) tripe palmar syndrome – jest szczególną odmianą rogowca, w której występują głębokie, nieregularne pobruzdowania, głównie w obrębie powierzchni dłoniowej rąk oraz palców. Niektórzy autorzy używają terminu wzmożenie rysunku linii papilarnych [14]. W przypadku występowania objawów wyłącznie związanych z tripe palms syndrome należy poszukiwać raków płuc (w 53% przypadków nowotworów złośliwych). Podczas jednoczesnego wystąpienia tego zespołu z pełnoobjawowym rogowaceniem ciemnym stwierdza się raki żołądka (w 35%) oraz płuc (w 11% przypadków nowotworów) [5, 10, 14, 15]. Zespół może towarzyszyć również złośliwym nowotworom pęcherza moczowego, nerek, gruczołu krokowego [5, 10] oraz piersiowego [5]. Möhrenschlager i wsp. [10] opisali przypadek współistnienia tripe palms syndrome oraz acanthosis nigricans u pacjentki z rakiem pęcherza moczowego w stadium T2NoMo [10];

Zola 02.03.2010 10:02

No to tez znalazlem, ale potrzebuje dokladne tlumaczenie nazw :) ale Dzięki , mimo wszystko :)

shad 02.03.2010 14:15

Brodawczak kwiecisty skóry brodawko(garbo)kształtny

2) Tripe palmar syndrome

Dosłownie to coś w stylu syndrom trójnożej (ewentualnie po prostu potrójny )palmy (sama palma to także dłoń na szerokość 4 palców, taka miara).

To drugie dużo trudniejsze do rozszyfrowania :P
Trudno to tak przetłumaczyć nie będąc medykiem.:P

WRzŚ 02.03.2010 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matt1906 (Post 862194)
czy to oznacza, że ta bluza jest dobrej jakości, opłaca się ją kupić?

jak na bluze to cieńka.

LanceTS 02.03.2010 14:52

Wiiem, że dawniej jak sie kupowało koszulke Wisły w Carrefourze lub M1 to można było jakiś napis zamówić na niej. Czy dalej tak jest i czy można zrobić napis na włąsnej koszulce? Tzn przynieśc jakąs koszulke i zamówić na niej napis?

szprotson 02.03.2010 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 862637)
Wiiem, że dawniej jak sie kupowało koszulke Wisły w Carrefourze lub M1 to można było jakiś napis zamówić na niej. Czy dalej tak jest i czy można zrobić napis na włąsnej koszulce? Tzn przynieśc jakąs koszulke i zamówić na niej napis?

nie wiem czy tak jest, ale w Decathlonie przy Plazie, zrobisz dowolny napis na dowolnej koszulce.

WISŁAZWE 02.03.2010 15:15

Panowie i panie mam mały problem, nie pisał ktoś z was może listu formalnego z angielskiego na temat kupna domu w Wlk. Brytanii. Odpowiedź na ogłoszenie o kupnie domu.
Dokładniej:
Napisz list do agencji, która je zamieściła .
- określ, jaki rodzaj domu/mieszkania chcesz kupić i powołaj się na ogłoszenie
-zapytaj o odległość od środków komunikacji miejskiej i sklepów
- zapytaj o co najmniej dwa elementy z wyposażenia domu
-zapytaj o możliwość uprawiania w okolicy sportów

Zadanie pochodzi z książki LONGMAN, jeżeli ktoś by miał taki list to proszę bardzo o podesłanie na PW dość pilne.

Grzegorz z Sanoka 02.03.2010 15:36

Czy będzie 3 seria serialu "Czas Honoru"?

Zola 02.03.2010 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shad (Post 862624)

Brodawczak kwiecisty skóry brodawko(garbo)kształtny

2) Tripe palmar syndrome

Dosłownie to coś w stylu syndrom trójnożej (ewentualnie po prostu potrójny )palmy (sama palma to także dłoń na szerokość 4 palców, taka miara).

To drugie dużo trudniejsze do rozszyfrowania :P
Trudno to tak przetłumaczyć nie będąc medykiem.:P

DZIĘKI WIELKIE! :)

Marcinnno 02.03.2010 16:11

Mam pytanie, chce się zapisać na Karate itp, znacie lubi możecie polecić jakieś szkoły dla młodzieży poziom początkujący?

bercik860 02.03.2010 17:22

Czy jest możliwość zmiany nicku na forum?
Pisałem w temacie "Pytania do moderatorów i bieżące działania!" ale nie dostałem odp.

Wie ktoś?

Ploughmanson 02.03.2010 17:24

Czy traci się kasę jak chcę wypłacić ją po "Płatności z Allegro".
Tzn ktoś mi wpłaca 10 zł, to czy jak chcę sobie wypłacić na konto to też otrzymuję 10 zł czy jest jakaś prowizja?

shad 02.03.2010 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 862678)
DZIĘKI WIELKIE! :)

Oby się przydało :-)

Bercik, da się, właśnie poprzez moderatora.

Adamek21 02.03.2010 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bercik860 (Post 862730)
Pisałem w temacie "Pytania do moderatorów i bieżące działania!" ale nie dostałem odp.

Wie ktoś?

Nie mam pojęcia ,ale raczej nie:p

LuKaS TSW 02.03.2010 19:36

Jaki może być koszt przesyłki pobraniowej,rzeczy o wartości 50 zł? tzn wysyłam rzecz wartą 50 zł i chcę na odbiorcę przerzucić opłatę za jej wysłanie.Mniej więcej ile więcej zapłaci przy odbiorze?
Drugie pytanie:Nagrywarka nie odczytuje mi płyt datex,płytki są nowe prosto z pudełka,inną odczytała normalnie i pozwoliła na niej nagrać,czym to może byc spowodowane?

Donki 02.03.2010 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bercik860 (Post 862730)

Wie ktoś?

Jest mozliwosc musisz napisać do Moderatora

Ploughmanson 02.03.2010 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LuKaS TSW (Post 862793)
Jaki może być koszt przesyłki pobraniowej,rzeczy o wartości 50 zł? tzn wysyłam rzecz wartą 50 zł i chcę na odbiorcę przerzucić opłatę za jej wysłanie.Mniej więcej ile więcej zapłaci przy odbiorze?

http://poczta-polska.pl/cennik.htm
i tam sobie wybierasz PACZKA POBRANIOWA
zaznacz "Zadeklarowaną wartość" ...
Pamiętaj że paczka z zadeklarowaną zawartością ma być zaklejona tylko na łączeniach paczki.

Guciu 02.03.2010 21:52

Gdzie kupie w Krakowie przejsciowke do kontaktu, taka zeby mozna bylo korzystac z kabla z Anglii w polskim kontakcie? Dzieki z gory:)

mic 02.03.2010 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Guciu (Post 862893)
Gdzie kupie w Krakowie przejsciowke do kontaktu, taka zeby mozna bylo korzystac z kabla z Anglii w polskim kontakcie? Dzieki z gory:)

Mediamarkt, Saturn, praktycznie kazdy sklep elektryczny

Żmijka 02.03.2010 22:02

Parę razy padało tu pytani, sama pytałam a wiem to napiszę - koszulki z wzorem z avatara mojego są w Pumie w GK. Po 99zł. Wszystkie kolory. Trzeba pytać, bo widzą tylko niebieskie i białe.

Zola 03.03.2010 12:03

do usunięcia

WislaFan123 03.03.2010 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shad (Post 862782)
Oby się przydało :-)

Bercik, da się, właśnie poprzez moderatora.

nie da, kiedys chcialem to mnie olano...

WISŁA 1906 NH 03.03.2010 12:30

Mam pytanie... Siostra mi dała telefon i jak wkładam moją karte sim to mi wyświetla sie komunikat ,,włóż karte sim" ona też miała numer w orange i wszystko jej działało... W starym telefonie nigdy nie miałem problemu z tą kartą sim... Wiecie może jaka jest tego przyczyna ? Z góry dzięki za pomoc :)

nero 03.03.2010 14:17

jak ściągnąć filmy z vod.onet.pl na dysk?

Zola 03.03.2010 14:45

do usunięcia

WiślakMyślenice 03.03.2010 15:05

Pytanie: Gdzie w okolicach ul.Starowiślnej mógłbym kupic dobre halówki i jaki przedział cenowy? Po meczu o F4 jadę sobie pograc lecz nie mam odpowiedniego obuwia. Pomoże ktoś?

Guciu 04.03.2010 01:05

Ma ktos z Was do sprzedania albo orientujecie sie gdzie dostane taniej niz za 200 zeta (bo tyle chca w serwisie) ekranik do nokii 6700 classic takiej?
Pozdrawiam
http://i44.photobucket.com/albums/f2...ones/sc007.jpg

Kolumbus 04.03.2010 01:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Guciu (Post 863495)
Ma ktos z Was do sprzedania albo orientujecie sie gdzie dostane taniej niz za 200 zeta (bo tyle chca w serwisie) ekranik do nokii 6700 classic takiej?
Pozdrawiam
http://i44.photobucket.com/albums/f2...ones/sc007.jpg

na allegro?

wymienic samemu to jest banał, wystarczy 2 piwka i śrubokręt torx

tomo 04.03.2010 02:14

Jak wyłączyć w klawiaturze denerwującą mnie opcję powodującą włączanie różnych programów czy też okno wylogowywania kompa. Mianowicie kupiłem do laptopa zewnętrzną klawiaturę dosyć małych rozmiarów i niekiedy zdarzy mi się zamiast klawisza prawy alt nacisnąć umiejscowiony obok klawisz "okienko windows" z literką L co daje efekt w postaci wylogowania komputera. Mega w****iające to jest niech ktoś pomoże !

@

Dzięki szprotson !

Kamil_mchw 04.03.2010 13:08

gdzie znajdę sklep firmy ZARA?? wiem że w galerii krk, na bonarce... ale tam byłem i nie znalazłem interesujących mnie butów:P

dostuffca 04.03.2010 13:30

Można gdzieś na Dębnikach mecz w dobrych warunkach i przy nie za bardzo rozcieńczonym piwie ogląnąć?

El'kabat 04.03.2010 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 863606)
gdzie znajdę sklep firmy ZARA?? wiem że w galerii krk, na bonarce... ale tam byłem i nie znalazłem interesujących mnie butów:P

Sprawdz jeszcze w gal. kazimierz

MatMario 04.03.2010 14:05

W plazie jest zara a jako że tam mało kto bywa może być tam to czego szukasz.

szprotson 04.03.2010 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 863501)
Jak wyłączyć w klawiaturze denerwującą mnie opcję powodującą włączanie różnych programów czy też okno wylogowywania kompa. Mianowicie kupiłem do laptopa zewnętrzną klawiaturę dosyć małych rozmiarów i niekiedy zdarzy mi się zamiast klawisza prawy alt nacisnąć umiejscowiony obok klawisz "okienko windows" z literką L co daje efekt w postaci wylogowania komputera. Mega w****iające to jest niech ktoś pomoże !

http://www.darmoweprogramy.org/progr...klawiatury.php

keytweak

brylant17 04.03.2010 15:55

Muszę wysłać paczkę za granicę nigdy tego nie robiłem robię to pierwszy raz,wziąłem druczek z poczty a tam Szczegółowe określenie zawartości,czy muszę pisać wszystko co wysyłam?Bo chce wysłać mamie cyfrowy polsat jak i rzeczy prywatne.Druga sprawa chciałem wysłać to kurierem np. DHL ale widzę,że ceny są z kosmosu za paczkę 7 kg opłata 660 zł :shock: Czy, w ogóle jest możliwa taka cena? Nie bardzo, się znam bo wysyłam pierwszy raz paczkę za granicę.

edit:

Anglia

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl