![]() |
Cytat:
Napastnik tez jest potrzebny...trudno. |
Eustachy, mówisz - masz, zanim pójdę spać
Cytat:
Jak już wspominaliśmy (portal strill) kilka tygodni temu, Pablo Alvarez może "wylądować" w Polsce, konkretnie w Wiśle Kraków. W pierwszej chwili wydawało się, że jego śladem podąży również Stuani, ale na chwilę obecną młodszy z Urugwajczyków (czyli napastnik Stuani) pozostanie raczej w drużynie "amarantowych" (Regginy). Prawy obrońca natomiast (...) znajduje się w Krakowie, gdzie szybko może "czarno na białym" podpisać kontrakt, który zwiąże go z Polakami. Formuła kontraktu byłaby następująca: wypożyczenie z prawem wykupienia. Nic natomiast nie ma o kwocie odstępnego, ani długości wypożyczenia. Możliwe, że te sprawy są jeszcze dyskutowane. Z drugiej strony, Reggina po spadku pozbyła się już kilku graczy odciążając budżet (tak jak Wisła starając się pożegnać Niedzielana), więc moim zdaniem kalabryjczycy nie będą robić specjalnych kłopotów i dyktować wysokich cen za Alvareza. Jednak - kilkaset tysięcy (w sumie) mogą zażądać, tylko że to są już moje prywatne przemyślenia. |
Takie małe podsumowanie dyskusji na temat tegorocznych transferów:
- Wisła dokonuje transferów złych bo tanich lub bezgotówkowych - Wisła powinna wiedzieć jak zakończą się rozgrywki we wszystkich krajach na pól roku przed ostatnią kolejką jeśli wiadomo jacy zawodnicy na pewno odejdą. - Wisła z góry powinna wiedzieć kto się sprawdzi, a kto nie, aby uniknąć niewypałów transferowych - Powinniśmy kupować, nie ważne kogo i za ile, byleby kupować bo kupuje amica - Najlepsi zawodnicy to ci, których chce kupić lub kupiła amica - Należy kupować wszystkich graczy, którymi interesują się inne kluby naszej ekstraklasy, byle tylko nie wzmocnili oni konkurencji - Bednarz ma w swoim fachu tyle umiejętności ile włosów na głowie, nie potrafi niczego załatwić, z drugiej strony z pustego i on nie naleje... - Cupiał to wyjątkowy skąpiec, który biznesmen chce aby zainwestowane pieniądze się zwróciły? Żaden. Tylko Cupiał, żeby uniknąć transferów. - Cupiał bezczelnie mówi o swoich marzeniach o grze w LM, to niedopuszczalne w tym momencie - Kupienie napastnika za milion euro daje wejście do LM - RN zatwierdza każdy transfer minimum pół roku, przez co nikogo nie możemy sprowadzić. - Cały sezon będziemy grać jak z Levadią - Głupi jest ten kto wierzy w swoją drużynę - Zawsze należy zakontraktować pierwszego, lepszego bramkarza, bo inaczej Europa będzie się z nas śmiała. - Brożek nagle stał się chimeryczny - Należy dać szansę młodzieży, z drugiej strony to dramat że mamy młodzież na ławce To tyle na razie... |
Ten Pablo Alvarez wyglada bardzo solidnie, a dziennikarze ktorzy opowiadaja, ze jest kiepski, bo nie przebil sie do pierwszej jedenastki zespolu Serie A, niech sie chwile zastanawia co mowia. DO jakich klubow przechodza gwiazdy naszej ligi? O Serie A moga jedynie pomarzyc, a jak juz to sie zdarza, to laduja na trybunach. Nie mowie juz o budzetach klubow z ligi wloskiej.
|
Z tego co pamiętam Cantoro przychodził z Serie C, Alvarez z Serie A, na dodatek zaliczył 20 występów w tejże lidze i 1 w reprezentacji Urugwaju. Cantoro przez wiele, wiele lat był jednym z liderów Wisły, więc myślę że Alvarez to naprawdę dobry ruch!
|
WislakP: swietny post, nic dodac.... moze tylko ujac, ze Brozek nie stal sie 'nagle chimeryczny' :) Pamieta ktos jeszcze stary dobry watek 'Brozek karnie do rezerw'? :)
demoon: czytanie ze zrozumieniem to trudna sztuka, ale mysle, ze koledzy Cie naprowadza na dobry trop :) |
Gdyby jakiś polski kopacz miał tyle meczów w Reginie co ten koleś to byłby prawdopodobnie podstawowym reprezentantem kraju. Tak więc w kontekście naszej ligi i kraju ciężko pisać,że jest on słaby. Skoro on jest słaby to kim jest ot choćby taki Smolarek, który prawie w ogóle nie grał w tym sezonie? Ale jakby Smolarek miałby przyjść do nas to byłoby pianie i stękanie, z rozkoszy stękanie.
|
Marszałek, ty nic nie rozumiesz. On jest słaby bo tak napisały polskie media, a coś piszą dziennikarze, to mają rację, nawet jeśli są to dziennikarze którzy chcą jedynie postawić nasz klub w jak najgorszym świetle.
|
przecież Seria B, Segunda Division , Championship i 2 Bundesliga to ligi o kilka poziomów lepsze od naszej ekstraklasy.
A tym bardziej zespół który nie utrzymał się w Serii A. |
Cytat:
Ja bym sie nawet tym nie przejmowal co Oni wypisuja, jak Marcelo przychodzil to tez mieli wiele do powiedzenia |
Cytat:
|
Cytat:
ale co ja tam bede pisał o możliwych kontuzjach...... Zacznijmy od Singlara. Jego brrakiem obwiniaja porażkę z Levadia i stekaja ze maja tylko 3 obroncow, hmmmm czyżby twoje wyliczenia o...6 obroncach sie nie sprawdzila?? Skoro brak 1 spodowalo redukcje do 3? O to nam m.in. chodzi. |
co do Marcelo to już nie mówcie że Weszło sie jego przyczepiało : http://www.weszlo.com/news/998 ;p
|
I nie zapominajmy ostatnich rewelacji na temat Kirma :) - skoro nie mogli sie do niczego przyczepić, to z rysów twarzy oddczytali że to ... pijak :). I jak tu brać na poważnei cokolwiek tam nie napiszą.
|
Cytat:
W razie gdybyśmy go podpisali, pozostaje tylko kwestia aklimatyzacji. Dla Cantoro i Uche nie było z tym problemu, taki Descarga w L. zupełnie sobie nie poradził.... Niemniej jednak te teksty pismaków są kompletnie bezsensowne... |
Wole takiego 24 letniego pilkarza z Serie A, z ktorego spokojnie mozna zrobic bedzie dobrego grajka, a ktory potencjal musi miec skoro trafil do takiej ligi od jakiegos grajka ze sredniaka polskiej ligi typu Fonfara itd. Wystarczy mi, ze trenowal z duzo lepszymi pilkarzami niz w Polsce, a taktyki uczyl sie od najlepszych na swiecie w tej dziedzinie.
|
no raczej... który polski prawy obrońca trafił do Serie A w wieku 22 lat i rozegrał tam koło 20 spotkań przez 2 sezony? no tak żaden...zauważmy że Reggina miała pewnie około 3 zawodników na tę pozycję /no może dwóch/ w tym Krajcika, który się nie sprawdził kompletnie. Przestańcie mi tu sadzić że gościu jest słaby
|
Cytat:
|
|
Ostatnie zdanie tego artykułu:
Cytat:
|
Cytat:
Wszystko zalezy od jutrzejszego meczu. |
taaa.. W OGÓLE to o tym zawodniku pisaliśmy już w niedzielę rano - a na tych waszych WIARYGODNYCH serwisach dopiero w poniedziałek info się rozeszło..
|
Cytat:
Prawda czy nieprawda - okaże się, jednak jeśli przejdzie to błagam, nie płaczcie nad tym, że "nie grał", bo 90% naszego składu też by w Regginie nie pograło. |
Cytat:
|
Cytat:
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zony_do_wisly/
Alvarez pilkarzem Wisly.. jakos szybko poszly wszystkie negocjacje... dziwne:) |
Jestem zaskoczony, naprawde. Tego sie nie spodziewałem że jeszcze przed Levadią zakontaktujemy kogoś. BRAWA DLA eee ZARZĄDU !
|
Cytat:
Swoją drogą, ciekawe czemu ostatecznie upadł temat Carlithosa? |
No i super jest. Jak dla mnie naprawdę dobre transfery zrobiliśmy. Wszyscy sprowadzeni zawodnicy mają ciekawe CV. Póki co Kirm pokazał,że wiele potrafi. I co najważniejsze widać,że przypadku w sprowadzaniu kopaczy nie ma. Wypadek przy pracy to Beto.
|
No taki ruch transferowy to ja rozumiem ! Gosc ktory trafil do Serie A ,napewno bedzie silnym punktem w polskiej Ekstraklasie
|
Ale i tak pewnie Bednarz jest łysym .....m, co nie?
|
no i fajniutko. Zobaczymy jak sie bedzie spisywal:)
|
ojej. akurat wlączyłem komputer a tu mamy wzmocnienie. COs za szybko przyszedł do nas... :)
czyli jeszcze tylko bramkarz i (nonabank) napastnik i wspaniale. Najpierw jednak 0-3 w talinie |
Nie no ludzie, tak nie może być! Jakbyśmy tak jeszcze sprowadzili rezerwowego bramkarza jakiegoś napastnika to już w ogóle nie byłoby na co narzekać! :D:D
A tak poważnie: szkoda że nie znamy szczegółów finansowych, myślę jednak że jest dobrze, skoro wszystko poszło tak szybko... |
Szacunek dla wisla-online.pl . Widac, że wyrasta nam dosyć wiarygodny portal. Pytanie czy jest to wypożyczenie z opcją pierwokupu ? To zostały nam 2 dziury do załatania. Bramkarz i napastnik .
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
nic nowszego w jego temacie nie było. |
|
Ciekawe czy w kontrakcie jest coś o opcji pierwokupu i kwocie odstępnego. Mam nadzieję ,że to nie jest więcej niż 500 tyś. euro i jak się sprawdzi to wykupimy go i podpiszemy 5-letni kontrakt. Gorzej jak nie ma opcji pierwokupu to wtedy u Nas się ogra ,nabierze doświadczenia i ucieknie , albo jak nie ma kwoty odstępnego to w przypadku dobrej postawy Reggina podyktuje astronomiczną cenę. Mam nadzieję że Bednarz i spółka dobrze to rozegra. Ale i tak najważniejsze jest teraz to , że mamy prawego obrońce który zapowiada się na prawdę dobrze.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl