![]() |
http://wybory.onet.pl/parlamentarne-...ktualnosc.html
Cała "Polska kibolska" walczyła przede wszystkim przeciwko Tuskowi. Za tę walkę najbardziej chwaleni byli Poznaniacy i Warszawiacy. Ja wiem, świetnie zdaję sobie sprawę z tego, że sami "kibole" diametralnie tych wyników zmienić nie mogli (bo mimo wszystko, aż tak wielu nas nie jest, a propaganda cały czas działa), ale mimo wszystko jak popatrzyć na tę mapę, to taki uśmieszek mi się na twarzy pojawił. Tak nam wytykali, "że to, że tamto", a koniec końców PO króluje wciąż w tych samych województwach. Nie chcę by się teraz nasiliła walka na tym tle między kibicami, bo tu powinniśmy być razem, ale taka mała uszczypliwość z mej strony. ;) Żeby było jasne- za PiSem nigdy nie byłam i pewnie nie będę, ale aktualnie to bardziej na nerwy działa mi ten Tuskmenistan niż ewentualne rządy PiSu Jarka. Zmiany są potrzebne, a teraz jest wiadome, że przez kolejne 4 lata i tak będziemy szli w dół, a na czele będzie wciąż ta głupia morda... :/ |
Z Korwinem jest taka sama sprawa jak z Palikotem, gdyby zarejestrowali mu lity w całym kraju to mogłoby być śmiecznie/dramatycznie. Młodzi głosowaliby na Palikota i Korwina i to mogłoby zburzyć układy w sejmie.
Dlaczego nie zarejestrowano partii Korwina? Jest niewygodny, niewygodny czyli RZĄD się go boi, jeżeli rząd boi się jakiegoś kolesia ze średniowiecznymi poglądami to znaczy, że Polska jest rządzona przez skończonych idiotów. W sumie w jakimś sensie ustrój rodem z Luksemburgu byłby dla Polski ciekawym i nie najgorszym rozwiązaniem. Tylko kto byłby królem... ? |
Cytat:
|
Cytat:
http://4wladza.nowyekran.pl/post/275...po-raz-kolejny napisany jeszcze przed wyborami. Z większością tez w nim postawionych - zgadzam się. --- Cytat:
|
Arapho z głupkami się nie dyskutuje przed nimi trzeba się bronić jak to powiedział kiedyś WC.
http://www.joemonster.org/filmy/9740...ontra_Senyszyn |
Cytat:
To są dwa różne światy, które w sumie nic nie łączy. Zagrożenie jest wtedy, gdy masy cie popierają,bo one na ciebie głosują i "robią" cie premierem,prezydentem czy innym bóstwem" Rządzi system etatystyczno koncesyjny i nikt nie widzi w tym nic złego. Złe jest tylko to,że jeden z drugim nie jest przy korycie. Widać ludziom to odpowiada. Co tu zmieniać? gdzie pokazywać,że można inaczej. Taniej i lepiej? Że państwo nie musi tyle kosztować i być strasznie niewydolne? Dla ludzi to abstrakcja a dlatego,że zawsze tak było. Najczęstsza odpowiedź. Pojęcie,że komuś trzeba zabrać a drugiemu dać jest abstrakcyjne. Jak to ,gdzie komu. Liczy się tylko dawać,dawać,brać i jeszcze raz dawać, z nutką zagrożenia z którejś ze stron. A to Żydzi,Masoni,Cyganie, Muzułmanie,cykliści, Kaczyński,Ruskie. I wokół tego buduje się elektorat. To popierają masy. A nie jakieś .......enie,że trzeba się wziąć do roboty a państwo ma ci nie przeszkadzać. |
Jest szansa na jedną nową, przyzwoitą osobę w sejmie:
Cytat:
|
Cytat:
Pytam, gdyż nie spotkałam się z taką deklaracją. Ale być może coś mi umknęło. W necie na szybko też nie mogę znaleźć. |
Cytat:
|
Przynajmniej Janek się dostał http://www.weszlo.com/news/8078-Jan_...ek_z_przytupem
|
Cytat:
Swoją drogą, Kaczor później już się z tej deklaracji wycofał, więc nie licz teraz raczej na jej spełnienie. |
Warto wspomnieć , że OBOP się nieźle wstrzelił z piątkową prognozą wyborczą.
Podchodziłem do niej dosyć sceptycznie , no ale chapeau bas. http://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Luxuria Cytat:
Płomień zapalił konserwatywny(sic!) Kraków. Jak ktoś jeszcze raz użyje(jak właśnie przed chwilą dziennikarka tvn24) przymiotnika konserwatywny/katolicki/tradycjonalistyczny w stosunku do miasta Kraków (biorąc jeszcze pod uwagę rodowód wieloletnie panującego prezydenta) , to można śmiało potraktować w charakterze wystąpienia kabaretowego. |
Cytat:
|
Cytat:
Dzięki tej wskazówce znalazłam już. Jednakże nie traktowałabym tej wypowiedzi w kategoriach kłamstwa. Po 10 kwietnia 2010 roku wiele się zmieniło. Oprócz tego, że Jarosław uważa, że ma misję, chce wyjaśnić do końca okoliczności śmierci brata, czy też potwierdzić swoje podejrzenia. Wesoły Romku - nie wiem skąd wziąłeś tą niby listę obietnic, jednakże każdy w miarę rozsądny człowiek widząc jako obietnicę " moja teczka jest sfałszowana", nie bierze jej na poważnie. Tudzież hasła o KGB czy polityce dla dobra państwa. A już z obniżeniem podatków trafiłeś jak kulą w płot. Lub jak Tomasz Lis, który nie mógł się zdecydować. Poza tym część zarzutów jest z gruntu fałszywa. Na zasadzie " powtarzane 100 razy kłamstwo staje się prawdą ". I to skrzętnie wykorzystywaną przez media oraz trafiającą do publicznego obiegu. Tak jak ze stwierdzeniem, że Staruch pobił i opluł na stadionie kibiców w biało-czerwonych barwach. A propos Budapesztu przeklejam post : Cytat:
|
Ja ustosunkuję się do tezy Wesołego Romka, któy stwierdził, że Rydzyk manipuluje ludźmi.
Może zgodziłbym się. Ale pewnej rzeczy nie pojmuję. Rydzyk i jego koncern medialny wprost mówią ludziom kogo popierają - nie kryją się z tym. Z drugiej strony mamy oświecone media, które uważąją się za OBIEKTYWNE, a między wersami nakierowują ludzi na platformiany punkt myślenia. Przykłady: Lis, Gugała, Żakowski i inne GaWrony. Oni nie mówią oficjalnie kogo popierają, uważają się za obiektywnych, jednak propagandę kręcą. Osobiście uważam, że jest to większe świństwo niż działalność Rydzyka, którego nie popieram. Jedynie śmieszą mnie podjazdy pod jego osobę, w sytuacji gdy Lisek z Olejnik zgrywają rzetelnych.. Parodia. |
Wesoły Romku, czepiasz się o.Rydzyka za bardzo nie wiem dlaczego. Nie słucham jego rozgłośni,nie czytam książek przez niego wydawanych, ale specjalnie mi nie przeszkadza,że ktoś słucha i czyta. Rydzyka ma swój profil i go realizuje. Nie wiem za bardzo co ci w nim przeszkadza. To,że poglądy,że nie są zbieżne z Twoimi czy to,że nie płaci podatków,albo robi to na Cyprze. Tudzież robi coś nielegalnie?O co chodzi Ty mały demokrato:)
P.S. Może wysłałeś przekaz i ci za to nie podziękował? |
Panie Wesoły Romek, widać, że nie wiesz co działo się w Budapeszcie w 1956 roku. Proszę Cię idź na spacer póki ładna pogoda i jak ktoś zauważył ochłoń. Przynajmniej ludzie w 56 roku nie dali sobą pomiatać, a teraz D.T. wraz z elytą zrobią z Polską co będą chcieli
|
Cytat:
|
Cytat:
Z reguły wcześniej wydane pieniądze mają większe przełożenie na rzeczywistość niż te wydane później - regułą jest, że trzeba wówczas dołożyć zamiast zaoszczędzić. Przypomnę, że wówczas nie był kryzysu wg Tuska, wg PiS już był.... . Cytat:
|
http://fakty.interia.pl/raport/wybor...selski,1705994 bez komentarza
|
Brak mandatu senatorskiego dla PiSu w okręgu ,,zakopiańsko-nowotarsko-limanowskim'' przy ponad 50-cio % przewadze w przypadku wyborów do sejmu , to już kunszt polityczny wyższych lotów.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakby nie to że ten milujący pokój polityk chcial mieć poza 50% stanowisk - min.MSWiA oraz MON - z pozycji przegranego w wyborach - to koalicja by powstała Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cóż jedni wolą ludzi majacych dziadków w Wehrmachcie (ok. siłą wcielonych) a inni synów Powstańców Warszawskich. I wygrywają ci pierwsi .I będzie dobrze? |
Cytat:
|
No właśnie. Po co?
To do widzenia, żegnam. Cytat:
|
Cytat:
Ale nie - wlazłeś tutaj, zacząłeś chrzanić jak potłuczony, ludzie wypunktowali Twoje tezy jedna po drugiej - i co? Tracili tylko czas. Jest taki termin: troll internetowy. Opisuje on właśnie takich ludzi jak Ty. Uwierz mi - to nie jest komplement. A tak BTW - co wygrałeś? Bo widzę, że chyba dotąd nie zajarzyłeś różnicy między wyborami powszechnymi, a meczami piłki nożnej... |
Cytat:
Zresztą nick zobowiązuje. W końcu w Misiu, Wesoły Romek to był troszkę taki wioskowy głupek. |
Cytat:
|
http://wybory.onet.pl/parlamentarne-...ktualnosc.html
Gołowąsy, gówniarze, ćpuny, pedały i transy :P |
Prawda, boli głupota (czyja to chyba wiesz) - jak już w ten sposób sie dyskusja toczy
|
Cytat:
|
mam Ci jeszcze raz pisac? wypisales jakies punkty, z ktorych na wstępie połowa to brednie, które Arapaho był uprzejmy Ci uzmysłowić i Ty chcesz prowadzić dyskusje na poziomie - żart
p.s. nie zrozumiałeś czegoś? |
Cytat:
|
W ogóle te wojenki wasze są zabawne, bo dla większości starczyłoby zmienić literki PO na PiS i ich myślenie na te same sprawy obróciłyby się o 180 stopni, zresztą tak samo jakby zmienić PiS na PO
|
Cytat:
Wiadomo, ze kazdy ma swoje przekonania tylko, ze zobaczcie jak tematy zastepcze przyslonely oczy, np ktos zarzuca Kaczynskiemu nieslownosc to zamiast osoby z PiSu przyznac racje wykrecaja sie a wzamian z checia by powytykaly nieslownosc Tuskowi. Np jestes za PiSem to bronisz sprawy Smolenska a jak jestes za PO to bronisz sprawy Blidy. Prawda jest taka, ze oprocz kilku haselek, sposobu bycia i przekazu w mediach PO sie niczym od PiSu nie rozni. To sa te same bandy, ktore walcza o swoje cele a nie o cele Narodu. Mnie najbardziej boli, ze ludzie nie chca zauwazyc najprawdziwszej prawdy, bo to tak jakby ktos probowal przkeonac drugiego, ze białe jest czarne (czy jak to tam bylo :PP), np Kaczynski ma kilka twarzy i w zaleznosci od potrzeby je zmienia, potrafi tez klamac w waznych sprawach, tak jak ta wypowiedz o nie zostaniu premierem, o odejsciu z PiSu. Tak samo PO, klamia bo mieli podatkow nie podwyzszac a to zrobili. Do tego obie partie sa populistyczne i zamiast przedstawic Polsce recepte na wyjscie z zadluzenia to wola jezdzic Tuskobusami czy na jakies obiady chodzic z ludzmi itp Jesli ktos nie dostrzega tych przykladowych zlych cech obu partii to musi byc mega zaslepiony i ciezko z takimi ludzmi dyskutowac i dojsc do chociaz czastkowego porozumienia. Martwi mnie jeszcze, ze ktos broni Blidy. Jak nawet ktos jej dal kule w leb to dobrze bo jednego smiecia mniej. Czlowiek, ktory okrada Panstwo z grubych milionow zlotych nie powinien egzystowac w naszym spoleczenstwie. Dopoki bedzie na takie cos przyzwolenie to zawsze nas beda okradac, robic w chuja bo beda wiedzieli, ze sa bezkarni. Ja bym proponowal takich zlodzieji wieszac Dla mnie od poczatku sprawa byla prosta. Skoro sie nie sprawdza model Panstwa, ktory forsuje wiekszosc partii to trzeba ten model zmienic, albo chociaz sprobowac przy tym korycie podmienic swinie. Bo moze wywalenie tych starych gembm, ktore nas strasza od kilkudziesieciu lat i zastapienie ich gembami nowymi, ktore nie sa w ukladzie by cos dalo. Moim zdaniem nie warto popierac PO-PiS-SLD-PSL bo oni juz rzadzili, rzadza i nic sie nie zmienia. Kazdy idzie ta sama droga, czyli pijar, troche tematow zastepczych, malo szczegolow, zero ideowosci. Palikot to lepiej nie mowic, poza tym gosc tez juz w tym ukladzie byl. PJN - moze cos z nich bedzie jak przetrwaja do kolejnych wyborow, KNP - jedyna partia, ktora ma jakis pomysl (czy dobry nie mnie oceniac, bo jakbym byl taki kumaty to bym zasiadal w lawach poselskich a nie przed klawiatura), pomysl inny, byc moze jedyny sluszny, PPP Sierpien 80 - szczerze mowiac duzo o nich nie wiem, bo sie nie zainteresowalem nimi. Jeszcze bym male zmiany wprowadzil w kwestii lozenia z publicznych pieniedzy w kampanie. Paranoja jest zeby na kampanie wydawac po kilkanascie/kilkadziesia mln zlotych. jest to najgorsze s....ysynstwo jakie mogli wymyslic. Jest to parnowanie pieniedzy i mega nierowne szanse na starcie. Ja bym to zmienil tak, ze te partie, ktore dofinansowanie dostaja to maja na wydanie max 5 mln zlotych (najlepiej jeden mln) i nie bawimy sie w jakies jebane bilbordy, w zasmiecanie kraju plakatami, tylko kazdy ma rowne szanse i niech kombinuje jak sie zareklamowac. A nie, ze jednych stac na 5 spotow w tv a drudzy maja 500. Dodatkowo skoro juz mamy jako Panstwo przeznaczyc te powiedzmy 100mln (tyle powiedzmy, ze wydano na kampanie wszystkich partii) to ok, przemarnujmy to, oddajmy ta kase ale nie tylko kilku partiom lecz powiedzmy dac 20 partiom po 5 mln zlotych (te 20 partii moznaby jakos wylonic, powiedzmy, ze na takiej samej podstawie jak rejestracja w okregach). To by bylo napewno bardziej demokratyczne, sprawiedliwe i normalniejsze. Bo zygam na taka demokracje gdzie jest walka dwoch najbogatszych, najcfanszych partii, ktore okradajac kraj sie lansuja bardziej od reszty. A moze np ja nie chce zeby z moich podatkow bylo dofinansowywane PiS, PO, PSL czy SLD? Gdzie tu sprawiedliwosc? Cytat:
No i sie wydarzylo ale mysle, ze wladza byla zawiedzona, ze raptem zrobiono szkod na 40 tys o ile dobrze pamietam i kopnieto jedna reporterke. Oni pewnie zakladali, ze tam bedzie kilka osob smiertelnych haha Przeliczyli ta "niegrzecznosc" kibicow ale i tak mieli podstawy zeby takim jak Ty nawciskac, ze to przez finał PP zaczeto wlepiac jakze sluszne mandaty kibicom za ziewanie na trybunach, a nie przepraszam, ziewac jeszcze mozna |
Czytam zwolenników PO, zwolenników PIS, te wyliczanki obietnic wyborczych... i nie dziwię się, że tyle głosów zdobył Palikot... Wy naprawdę wierzycie we wszystko co mówi Tusk, Kaczyński czy Palikot? Tusk okazał się nieudolny przez te 4 lata, ale jego zwycięstwo polegało na tym, że ludzie pamiętali czasy Kaczyńskiego. Arapaho odpowiadając na niezrealizowane obietnice PIS, twierdzi "nie dało się tego zrobić" (przykład nie dało się nie zawrzeć koalicji z Lepperem bo nie było innego, nie dało się wybudować 3 mln mieszkań w 18 miesięcy, chyba wiesz jednak że i w 4 lata to było nierealne, Jarek musiał zostać premierem przez Marcinkiewicza, w sumie nie musiał, bo chyba można było znaleźć innego kandydata). No i racja te hasła były nierealne, tylko czy kto im kazał je głosić?! Gdzie odpowiedzialność za słowo? Koalicja PO z SLD w tv? Tak samo jak całkiem niedawno PIS z SLD w Radiu. W województwach kilku też są ciekawe układy regionalne. Teraz przypomniano słowa Kaczyńskiego o tym, że jak PiS nie wygra wyborów w 2011 roku to on odejdzie. Stawiam dobrą whisky przeciw piwu za 2 złote, że kolejny raz to będzie pustosłowie.
Ale, żeby była jasność, przykładów takiego pustosłowia u Donalda można znaleźć też całą masę. Stąd wynik Palikota bo część ludzi dała sobie wmówić, że on jest zupełnie inny. Owszem jest wyrazisty chociaż, ale to gra pozorów. Zresztą w Krakowie z jego listy weszła?, wszedł?, weszło? transetka. W zasadzie "lata mi" jej problem z określeniem własnej płci, ale do Sejmu RP weszła osoba, która jest znana tylko z tego, a nie z jakichkolwiek poglądów, działań na rzecz społeczeństwa i to już mi mniej "lata". Poza tym jak już pisałem, oficjalne bieganie w kominiarkach na twarzy jako reprezentacja środowiska kibiców miało zaszkodzić Tuskowi?? Ktoś, kto podjął tą inicjatywę, chyba na łby się pozamieniał... |
Cytat:
|
Cytat:
Wyjąłeś kawałek, najpierw zadajesz pytania a potem stawiasz kategoryczną tezę. O czym dyskutować jeżeli Ty nie widzisz róźnicy pomiędzy np. sposobem prowadzenia polityki zagranicznej pomiędzy PO a PiS. Przedwyborcze pohukuwania i powyborczy rechot zadowolenia jaki dobiegł z Berlina i Moskwy wskazują, że tam lepiej się jednak orientują w realiach polskiej polityki. Jak pracownik psuje robote to się go zmienia i nawet to, że być może następny będzie używał podobnych narzędzi nie jest żadnym argumentem. |
|
Cytat:
Ja to bym za taka hipokryzje do wiezienia wpierdalal tych szmaciarzy z Sejmu |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl