Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

brasilia79 16.06.2009 11:05

marcinb88 polacy są za drodzy i za słabi

tylko_na_kilka_dni 16.06.2009 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcinb88 (Post 746244)
Według 90minut.pl wisła jest zainteresowana tym napastnikiem:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...vz/profil.html

Mysle że mógłby być lepszy od "szklanego" Nowaka

o tak brac go. U mnie w FM08 wymiatal.......:lol: na czym portal 90minut takie info ma pewnie od anonimowego pracownika Wisly?

wolfy 16.06.2009 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcinb88 (Post 746282)
Szczerze mówiąc coraz mniej mi się podoba aktualna polityka transferowa Wisły. sami słowacy, słoweńcy... a gdzie Polacy....?

:rotfl:
A przyszedł ktoś w ogóle?..

...

Nehiar 16.06.2009 11:12

Jak futbol.pl tak nagle zmienił newsa, to odrazu widać że coś tu śmierdzi, wątpię w obie te plotki, ale prawda taka że Napadzior by się przydał bo kogoś kto odciąży Pawła szukamy już 2 lata, jeśli nie 3

KuLwIk 16.06.2009 11:17

Skoro jest wypowiedź prezesa klubu, że Wisła interesuje się Kirmem, to faktycznie może coś być na rzeczy. Kontrakt kończy mu się za rok, więc dużej sumy za niego oczekiwać nie będą.

qchar90 16.06.2009 11:18

na wislakrakow.com pisze o rzekomym zainteresowaniu Wisly dwoma zawodnikami rodem z Sloweni...Kirm i Matavz...sa ta wiadomosci z Sloweni...
wydaja sie ciekawi

przemek1902 16.06.2009 11:20

Ten futbol.pl coś baaardzo kręci.. Raz o Matavzu, raz o jakimś Kirmie, po południu o jakimś Jankovićiu usłyszymy :D
Z polityką klubu powinnismy wlasnie zmierzac w takim kierunku, jaki jest teraz. Brak zbytniego jarania się transferami, nieujawnianie celów. Wolę dowiedzieć się w przeciągu 2-3 godzin ze zawodnik byl wczoraj na testach, przeszedł je i zostal kupiony niz wysluchiwac ciągłych przymiarek do naszego klubu ;]

marcinb88 16.06.2009 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 746290)
:rotfl:
A przyszedł ktoś w ogóle?..

...

No OK nikt nie przyszedł, ale w mediach aż huczy od plotkek na temat naszych południowych sąsiadów, a o Polakach cisza...

saklak1906 16.06.2009 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcinb88 (Post 746302)
No OK nikt nie przyszedł, ale w mediach aż huczy od plotkek na temat naszych południowych sąsiadów, a o Polakach cisza...

No tak bo media to zawsze prawde pisza i sa nie omylini. Ba media nawet lepiej wiedza od Wisly kto wzmocni szeregi w przyszlym sezonie.
To te same media w marcu pisaly o upadku Krakowskiego imperium i konfliktach w klubie z odejsciem Cupiala wlacznie.

A cos Ty sie tak uczepil tych polakow?, a do twojej wiadomosci to Gargula od 1 lipca bedzie naszym zawodnikiem a jak mi wiadomo to ma Polskie obywatelstwo

CzerskLG 16.06.2009 11:30

ten Kirm jeżeli to jest prawda to byłby dobrym transferem... 17 meczy w kadrze... 7 goli, 17 asyst w lidze... może grać po obu stronach...

ludzie jak Wisła się nikim nie interesowała to źle a jak się interesuje to jeszcze gorzej...

poczekajmy... ale coś mam przeczucie że w tym okienku ruszy machina ze wzmocnieniami... i przede wszystkim że będzie współpraca na linii Skorża-Bednarz-Cupiał...

marcinb88 16.06.2009 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 746308)
A cos Ty sie tak uczepil tych polakow?

Bo boję się o obcokrajowców. Przypomij sobie takich piłkarzy jak: Penksa, Irsak, Verga, Barreto, Chiacu, Twaite, Burns, Radovanovic...

Wszyscy to Dobrzy piłkarze, niektórzy nawet Bardzo Dobrzy, ale w Wiśle się nie zaaklimatyzowali....
Teraz się nie dziwcie, że się boje jak Bednarz wybiera się tam na zakupy... Wyda na nich ok. 2mln $ a oni się pod Wawelem mogą nie odnaleźć.. i co wtedy? Jak się wtedy pozbędziemy tego szrotu jak przez 5 lat musieliśmy płacić Dawidowskiemu ciężkie miliony za siedzenie na trybunach bądź w wariancie optymistycznym za grę w ME...

63.5 Kg 16.06.2009 11:56

Wiem ze to jest nierealne ale dlaczego odrazu mowimy ze jak ma byc jeden to drugi odpada...

wiem ze jest to praktycznie niemozliwe ale moze byc tak ze obaj sie zjawia na Reymonta...

ale jak podkresla to wszystko jest nie....

1q2 16.06.2009 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CzerskLG (Post 746312)

ludzie jak Wisła się nikim nie interesowała to źle a jak się interesuje to jeszcze gorzej...

Gdyby tak Wisła kupiła co czwartego, którym ponoć się interesowała, to dziś mielibyśmy zupełnie inną 11tkę.
Sezon ogórkowy w pełni więc te njusy trza traktować z dużym dystansem, by znów za miesiąc nie było - 'oszukali mnie , banda decydentów:)'
Ktoś się pytał, czemu nie Polacy...To w zasadzie łączy się z wczorajszą dyskusją o lidze słowackiej.
Jak ktoś uważa się za eksperta ,bo poklikał na transfermarkt.de, to stwierdzi że dzieli nas przepaść i rzeczywiście jest przepaść, tylko nie jeśli chodzi o poziom ligi a o wycenę zawodników, ich zarobki itp.

Ciężko kupić kogoś w miarę ukształtowanego bo cena z kosmosu a szukać w niższych ligach nie ma kto

saklak1906 16.06.2009 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcinb88 (Post 746326)
Bo boję się o obcokrajowców. Przypomij sobie takich piłkarzy jak: Penksa, Irsak, Verga, Barreto, Chiacu, Twaite, Burns, Radovanovic...

Wszyscy to Dobrzy piłkarze, niektórzy nawet Bardzo Dobrzy, ale w Wiśle się nie zaaklimatyzowali....
Teraz się nie dziwcie, że się boje jak Bednarz wybiera się tam na zakupy... Wyda na nich ok. 2mln $ a oni się pod Wawelem mogą nie odnaleźć.. i co wtedy? Jak się wtedy pozbędziemy tego szrotu jak przez 5 lat musieliśmy płacić Dawidowskiemu ciężkie miliony za siedzenie na trybunach bądź w wariancie optymistycznym za grę w ME...

Z wymienionych przez Ciebie zawodnikow tylko Jrsak byl sciagniety przez Bednarza wiec spokojnie z tym napinaniem.
A co Polacy daja Ci gwarancje ze beda lepiej grac? czhyba nie.

A pozatym daj mi cztery przyklady polskich zawodnikow ktorzych bys dzisiaj sciagna do Wisly za nie wielkie pieniadze i z nie wielkimi kontraktami( bo i kluby i sami zawodnicy maja dosc wysokie mniemanie o sobie a umiejetnosci zadnych) na pozycje ktore potrzebujemy, czekam na propozycje

Luk4s 16.06.2009 12:11

Sami działacze mówili, że jeśli będą transfery to raczej z zagranicy, bo ceny za zawodników na krajowym podwórku nie są adekwatne do ich umiejętności... to chyba wiele wyjaśnia czemu Wisła nie sięga po zawodników z Polski...
A tak na marginesie jeszcze to miały być jakieś transfery z za oceanu podobno idąc śladem Marcelo... :)

For_FuN_ 16.06.2009 12:16

Ciekawi pilkarze z naszej ligii, kosztuja powyzej 500 tys. euro, co dla kazdego polskiego klubu jest przeszkoda nie do przeskoczenia(daleko komukolwiek do dominacji, jesli chodzi o budzet transferowy). Gdyby ci 3 pilkarze, o ktorych sie spekuluje, zasilili nasz sklad, to byloby to udane okienko. Jeszcze tylko stoper, bramkarz i prawy obronca ;). Mam nadzieje, ze transfer Bozoka, nie wyklucza transferu Kirma i odwrotnie, zwlaszcza ze obaj moga grac po obu stronach linii pomocy. Jesli oczywiscie Wisla wogole rozmawia z tymi pilkarzami i klubami.

Snow 16.06.2009 12:20

Ja natomiast uważam zupełnie przeciwnie niż marcinb88.
Powiem więcej : taki kierunek transferowy powinniśmy obrać dawno temu!

W Polsce ograniczyć się do bardzo dobrej siatki skautów i wyławiania talentów typu Lewandowski czy Błaszczu, a za granicą szukać wzmocnień na teraz.

Popatrzmy prawdzie w oczy - ceny jakie dyktują sobie ostatnio polskie kluby za swoich zawodników to jakaś patologia. Kaszprzik - 1 mln euro ? Jeśli to prawda to chyba ktoś upadł na głowę.
Z lig bałkańskich, czeskiej, słowackiej, słoweńskiej itd. można wyciągnąć zawodników o klasie reprezentacyjnej, za pieniądze jakie sobie żądają polskie kluby za byle grajka co pół sezonu na krzyż miał dobre.

wojtole14 16.06.2009 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcinb88 (Post 746326)

No tak ja też bym się bał, zwłaszcza że tak nazwiska przekręcasz że to szok. Jirsak, Varga i Thwaite.
Polacy są nie w cenie, a cała ta lista poza Tomkiem Jirsakiem to totalna darmówka. Peksa wcale złym zawodnikiem nie był. Mogę wymieniać długie listy obcokrajowców, których Wisła chciała, a teraz robią furorę.
Problem polega na tym że w Wiśle albo jesteś Polakiem albo jesteś czarny, tylko wtedy grasz. Nie wiem skąd ta moda, ale Jirsak i Cebanu o wiele częściej powinni grać...

AYALA 16.06.2009 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 746347)
Ciekawi pilkarze z naszej ligii, kosztuja powyzej 500 tys. euro, co dla kazdego polskiego klubu jest przeszkoda nie do przeskoczenia(daleko komukolwiek do dominacji, jesli chodzi o budzet transferowy). Gdyby ci 3 pilkarze, o ktorych sie spekuluje, zasilili nasz sklad, to byloby to udane okienko. Jeszcze tylko stoper, bramkarz i prawy obronca ;). Mam nadzieje, ze transfer Bozoka, nie wyklucza transferu Kirma i odwrotnie, zwlaszcza ze obaj moga grac po obu stronach linii pomocy. Jesli oczywiscie Wisla wogole rozmawia z tymi pilkarzami i klubami.

dzisiaj podali że Piast wycenił Kasprzika na milion Euro wiec chyba opcja z zaciągiem z naszej ekstraklasy odpada :-/ .Oby Ci gracze z zagranicy byli poziomem zbliżeni do np. Uche czy nawet Paulisty a nie do Chiacu czy Barreto

63.5 Kg 16.06.2009 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 746353)
dzisiaj podali że Piast wycenił Kasprzika na milion Euro wiec chyba opcja z zaciągiem z naszej ekstraklasy odpada :-/ .Oby Ci gracze z zagranicy byli poziomem zbliżeni do np. Uche czy nawet Paulisty a nie do Chiacu czy Barreto

Milion złotych.

WISŁA 1906 NH 16.06.2009 12:31

Ja myśle że Wisełce uda się wyciągnąć Kasprzika i Glika ponieważ zgadzając się na wypożyczenie Kowalskiego Bednarz i spółka chcieli się przypodobać działaczą Piasta przez co ci mogą obniżyć cene Wiśle za tych zawodników

FredzIo 16.06.2009 12:34

Myślę, że z tego miliona można coś utargować i go wziąć. Czy tak się stanie? Tego nie wiemy. Mnie osobiście zadowoli każdy transfer, a jeśli nikogo nie zakontraktujemy, to nie będzie źle. Aktualny skład myślę że powinien wywalczyć faze grupową Ligi Europejskiej. A teraz ide do fryzjera.

AYALA 16.06.2009 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 746363)
Milion złotych.

tu piszą że wycenili Kasprzika na milion Euro ale chyba masz racje to moze byc bład.

http://www.futbol.pl/artykul/55277.html

qchar90 16.06.2009 12:36

a ja tam wolę z zagranicy zawodników...mają inna mentalność niż Polacy...
i to jest już plus...wiekszosci chce sie pracowac na treningach i maja ambicje...bo nie kiedy naszym grajkom i brakuje ambicji

pan Dudi 16.06.2009 12:37

Bo to jest błąd. Podobno w papierowym wydaniu dziennika polskiego jak byk stoi "milion złotych". Też byłem lekko zaskoczony (rozśmieszony) jak przeczytałem o tym milionie €.

DrewniaQ 16.06.2009 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 746371)
a ja tam wolę z zagranicy zawodników...mają inna mentalność niż Polacy...
i to jest już plus...wiekszosci chce sie pracowac na treningach i maja ambicje...bo nie kiedy naszym grajkom i brakuje ambicji

Tylko, że taki Polak czuje przywiązanie do polskiej ligi i klubów, a zagraniczny w dupie na wszystko, chce pieniądze i się wybić. Jakbyś ty grał i trafił na Węgry czy Słowacje to chciałoby ci się tam grać z przywiązaniem i miłością?

donecki 16.06.2009 12:49

Sobol jeszcze nie podpisał kontraktu.Tym martwie się najbardziej bo ci co przyjdą do pięt mu nie dorastają.
Rada nadzorcza chyba w gumki z nami gra.Nie tylko z nami:))))

Luk4s 16.06.2009 12:49

dokładnie pisze że około miliona złotych, natomiast za Glika należało by zapłacić o wiele więcej...
Ale Kasprzik to już podobno tylko 2-gi plan, ponieważ prowadzone są rozmowy z bramkarzem z dobrej ligi europejskiej... co z tego wyniknie zobaczymy

Mario Nh 16.06.2009 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 746351)
Powiem więcej : taki kierunek transferowy powinniśmy obrać dawno temu!

Dokładnie tak, Czechy, Słowacja, Słowenia, Bułgaria itd..

Jedno mi się w tym wszystkim podoba. W pzreciwieństwie do lat ubiegłych. Mniej szumu medialnego, więcej konkretów.

63.5 Kg 16.06.2009 12:56

Dokladnie w wydaniu papierowym Dziennika Polskiego jest podana kwota miliona złotych.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl