Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

Karherop 14.09.2014 21:03

Z moich luźnych wyliczeń wyszło że bez karnetów, na samych biletach na Legie do kasy klubu wpadło 1,3 mln . Myślę że razem z VIPEM i skyboxami może być nawet to 1,5 mln złotych. Klub nigdy takich danych nie poda, ale wszyscy się domyślamy że jest to ogromny zastrzyk gotówki dla klubu.
W dodatku podwyżka cen biletów też okazała się strzałem w 10. Gdyby na Legię przyszło np 24 tysiące, można by mówić że ceny odstraszają, a tak uważam je za idealne.

palikot 14.09.2014 21:05

jezu każdy tutaj będzie prezentował swoją teorie pt: "wydaje mi się, kto jest wliczony do frekwencji"? A może ktoś jeszcze wliczy piłkarzy i sztab szkoleniowy? I pamiętać, że dzieci od podawania piłek już nie, bo nie wybrali jeszcze rocznika chłopaków który będzie podawał piłki. I co najważniejsze na pewno nie jest wliczony Bartek Bereszyński... Kto się zgadza a kto nie?
Idźcie że już do wyra....

heoij 14.09.2014 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 1376823)
Ktoś się orientuję ile kosztuje wynajęcie SkyBoxu?

Kilka tysięcy złotych, zależy od meczu, pojemności SkyBoxa i jego położenia na stadionie.

domin_czyzyny 14.09.2014 21:14

SkyBox bliżej 10 tyś. Zł kosztuje. Co do frekwencji, tak czy siak wszystko będzie sprzedane.

WislaFan123 14.09.2014 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 1376823)
Ktoś się orientuję ile kosztuje wynajęcie SkyBoxu?

Na Lęgię ok 10-12 tyś netto (10 osobowy)

!!IRIVER!! 14.09.2014 21:24

Co to ma za znaczenie kogo i gdzie wliczyli? :-) Będzie komplet i tyle, koniec kropka. Na tydzień przed meczem. Ciekawe, jak u pejsów idzie sprzedaż na Derby... ;)

domin_czyzyny 14.09.2014 21:58

Pewnie chujowo. U żydów wszystko tłumaczą sobie chujową grą i Filipiakiem. Zapominają, że bez tego rabina ich klub byłby tylko wspomnieniem...

manolo1906 15.09.2014 11:58

Dzisiaj trafi jeszcze do kas 400 biletów na miejsca o ograniczonej widoczności (tak "kwiatek" projektanta). Będą one w promocyjnej cenie. - za interia.pl

Kaan 15.09.2014 12:33

Tak na marginesie, które to są miejsca z ograniczoną widocznością. Miałem sposobność "zwiedzić" większość sektorów ale nie bardzo mogę sobie wyobrazić gdzie coś zasłania. Jedynie może na parterze w narożnikach...

markowywislak 15.09.2014 12:48

powinni sprzedawac bilety na g3 a ten sektor podzielić na pół i byłby bufor... 1000 biletów to jednak dużo. Z klubu też by pomyśleli i poprostu odgrodzili od dachu po dół pleksą gości od G3 i raz na zawsze skończyłby sie problem buforów.

Karherop 15.09.2014 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez markowywislak (Post 1376860)
powinni sprzedawac bilety na g3 a ten sektor podzielić na pół i byłby bufor... 1000 biletów to jednak dużo. Z klubu też by pomyśleli i poprostu odgrodzili od dachu po dół pleksą gości od G3 i raz na zawsze skończyłby sie problem buforów.

takie stałe konstrukcje to może wykonać zapewne tylko miasto, ale skoro już pół roku łata dziury w dachu to taką pleksję wykonają w 2018

na miejscu każdego kto nie ma biletu brałbym w ciemno bilety z ograniczoną widocznością, w trakcie meczu jak zobacza puste miejsce mogą się zawsze przesiąść..

podpijam zresztą pytanie, gdzie mieszczą się te miejsca w praktyce?

palikot 15.09.2014 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez markowywislak (Post 1376860)

po co pleksą? Wystarczy siatkę zamontować, żeby nic nie latało i po sprawie.

palikot 15.09.2014 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 1376859)
Tak na marginesie, które to są miejsca z ograniczoną widocznością. Miałem sposobność "zwiedzić" większość sektorów ale nie bardzo mogę sobie wyobrazić gdzie coś zasłania. Jedynie może na parterze w narożnikach...

przy wejściach głównie, gdzie barierki zasłąniają widoczność boiska. W klubie nie wpadli na pomysł, że i tak niektórzy na galerii oglądają mecz i nie siedzą na swoich miejscach a na tych co niby jest ograniczona widoczność, to stoją inni

concedi 15.09.2014 16:00

Czy ewentualnie można jakoś "zwrócić bilet" tak aby nie koniecznie odzyskać kasę (niech już zostanie w kasie klubu) ale tak by klub mógł go jakoś raz jeszcze sprzedać? Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, bilety już mam a raczej nie dam rady być na meczu.

R33 15.09.2014 16:20

Karnety poszły.

palikot 15.09.2014 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez concedi (Post 1376881)
Czy ewentualnie można jakoś "zwrócić bilet" tak aby nie koniecznie odzyskać kasę (niech już zostanie w kasie klubu) ale tak by klub mógł go jakoś raz jeszcze sprzedać? Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, bilety już mam a raczej nie dam rady być na meczu.

To idź do SK i zapytaj

palikot 15.09.2014 16:46

http://legionisci.com/news/59710_Wyj...we_wtorek.html

Cytat:

Grupy kibicowskie Legii Warszawa zachęcają wszystkich legionistów do wyjazdu na mecz naszej drużyny z Wisłą Kraków. W sprzedaży pozostało bardzo mało biletów, które będą do kupienia jutro od godziny 19:00 w SPORTS Barze. Kto pierwszy, ten lepszy. Będzie to dla nas pierwszy w tym roku wyjazd, więc koniecznie musimy pokazać się z jak najlepszej strony!

Wisła przeznaczyła dla kibiców Legii dwa tysiące biletów. Za wyjazd, przejazd pociągiem specjalnym w obie strony i bilet na mecz, zapłacimy 130 złotych. W osobnym newsie podamy szczegóły dotyczące pociągu specjalnego - godziny i miejsca wyjazdu oraz powrotu.
Ci jeszcze nie rozprowadzili wszystkich biletów... a zapotrzebowanie gdzieś czytałem miało być na 4 tyś :D W sobotę też mieli "bardzo mało biletów"... ciekawe czy przyjadą w komplecie?
och ach ich ten warszawski marketing ;)

koniak 15.09.2014 17:03

Już nie wariujcie. Akurat Legia zawsze przyjeżdżała do nas w komplecie, do tego to ich pierwszy wyjazd po skończeniu się zakazu, o ich liczbę bym się nie martwił...

farciarz 15.09.2014 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1376886)
http://legionisci.com/news/59710_Wyj...we_wtorek.html

Ci jeszcze nie rozprowadzili wszystkich biletów... a zapotrzebowanie gdzieś czytałem miało być na 4 tyś :D W sobotę też mieli "bardzo mało biletów"... ciekawe czy przyjadą w komplecie?
och ach ich ten warszawski marketing ;)

a My kiedy ostatni raz byliśmy u nich w komplecie? Wyjazdowo są od nas lepsi, więc nie rozumiem tego wpisu.

palikot 15.09.2014 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez farciarz (Post 1376892)
a My kiedy ostatni raz byliśmy u nich w komplecie? Wyjazdowo są od nas lepsi, więc nie rozumiem tego wpisu.

A czy my się napinamy, że jesteśmy... najlepsi w galaktyce?

Pierwszy wyjazd od grudnia na prestiżowy dla nich mecz, bo jeśli chodzi o mecze z Leszkiem, z nami czy Widzewem, to cały czas napinają muskuły w szczególności jak jest medialnie, wysoka frekwencja, zainteresowanie mediów więc zawsze to parcie żeby się pokazać jest u nich ogromne. Warszawa to lubi.
W mediach się czyta, że przyjechałoby ich tu najchętniej pół Warszawy a nie dają rady rozprowadzić biletów już drugi tydzień. W każdym razie przyjechać pewnie przyjadą, może ich przyjechać nawet tysiąc to nie jest istotne, tylko niech się tak nie napinają a dziennikarze warszawscy nie pompują balonika, bo już raz było z tym "najprofesjonalniejszym klubem w Polsce" a skończyło się, że kartek nie umieją liczyć.
To tyle jeśli chodzi o nich.
P.s Szkoda, że Superpuchar nie doszedł do skutku, bo wtedy 9 tys było dla nas za mało i chcieli domawiać panie kolego ;)

Dean 15.09.2014 20:08

kupię DWA bilety na mecz z Legią wszystko jedno który sektor nie dla mnie. pilnie priv.

farciarz 15.09.2014 20:14

Każdy Legionista by Ci odpisał "a czy my się napinamy?" Proponuje patrzeć w pierwszej kolejności na siebie.

wislaak88 15.09.2014 20:28

Kupię bilet na C, PILNE.

wislakrakow124 15.09.2014 20:49

W kasach byly ponad tydzien teraz jedynie zostaje wam mecz w tv bo watpie by ktos chcial sprzedac bilety:)

Karherop 15.09.2014 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 1376912)
kupię DWA bilety na mecz z Legią wszystko jedno który sektor nie dla mnie. pilnie priv.

na vipa masz po 125 zł, ale ja bym poczekał dzień-dwa bo podobno klub planuje wypuścić 300-400 biletów z kiepską widocznością.

wislaak88 15.09.2014 20:58

Jak rozumiem na vipa wchodzi się bez kart kibica? W dalszym ciągu wolałbym na C więc jak ktoś jest chętny na odsprzedaż to zapraszam na priv.

wiernyNH1906 15.09.2014 21:32

o ile mi sie zdaje to chyba nie ma czegoś takiego jak odsprzesarz biletow ??

Zwitter 15.09.2014 21:36

Bilety są "nabijane" na kartę kibica więc jak chcecie je odkupić? Nawet jeśli ktoś Wam pożyczy kartę kibica na ten mecz to mogą sprawdzać dowód przy wejściu i wtedy będzie lipa.

domin_czyzyny 15.09.2014 21:53

Przy bramkach sprawdzają zdjęcie z systemu z osobą, która wchodzi. Wchodzenie na czyjąś kartę kibica jest bardzo ryzykowne. Nie bawcie się w "odkupowanie" biletów.

Karherop 15.09.2014 22:51

Swego czasu kumpel wszedł na kartę dziadka, twierdząc że się pomylił (oczywiście ściemniał), kłócił się 10 min z ochroniarzem ale go puścili. Ryzykowny biznes tak czy siak. Jedyne na co możecie liczyć to fakt że będzie kocioł ludzi w niedziele i pewnie ochrona będzie już miała wszystkiego dość.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl