![]() |
A na stronie Skwk brak jakiegokolwiek oświadczenia, opinii,informacji na temat tej sytuacji.Jakbdla mnie to potwierdza wszystkie wyżej wymienione zarzuty.Gangsterka wyciągnęła za daleko swoje łapy.Shame!Shame!Shame!!!
|
Cytat:
|
A ktoś wie co się dzieje z Pietrowskim ?
|
Cytat:
a ci tam na górze zajęci swoimi bzdurnymi gierkami mają w de wszystko smutne to jak i to, że klub który istnieje 112 lat można tak zniszczyć |
Cytat:
Zostaje Wawel i inne podobne obiekty (na jakie będzie nas stać), ale czy Ekstraklasa pozwoli nam grać na takim stadionie? |
Cytat:
ciekawe że wszyscy udają że wszystko jest ok |
TS przemówiło brak przelewu oczekują na wyjaśnienia. No to teraz powoli można stawiać krzyżyk na tym wyczekiwanym przelewie który prawodopodobnie nigdy nie miał opuścić banku w Luksemburgu
|
Cytat:
|
Cytat:
Rozwinę: Przelew nie miał przyjść na konto TS, tylko SA. Skąd więc TS miałoby wiedzieć cokolwiek o tym czy przelew przyszedł czy nie? |
Wg mnie dopóki nie stanie ktoś wiarygodny na czele Wisły zarówno SA jak i TS I nie zacznie w trybie natychmiastowym robić porządków a jednocześnie nie zacznie na.powaznie szukac inwestora to nic z tego nie bedzie. Wisła jest jeszcze do uratowania Ale trzeba zacząć od znalezienie osoby która wykona czarną robote a niestety takiej nie widac.
|
Cytat:
Wielokrotnie szedłem tamtędy i widziałem tabliczkę, że ma tam kancelarię. Możliwe, tylko, że do Marzeny akurat nie warto dzwonić. |
Dlaczego jeszcze nikt z Was nie złożył zawiadomienia do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa?
|
Cytat:
|
Cytat:
Nawet jak TS chce śmieszkować, to gdyby inwestor był poważny uciąłby te niby śmieszkowanie w 5 minut, ale nie ucina bo kupił nas jakiś twór z Kambodży mieszkający w Francji albo w Szwajcarii ze spółką w Anglii gdzie prezesem jest Szwed, ale dokumenty wskazują, że nie jest prezesem firmy, do pomocy wzięli sobie tłumacza wróć agenta piłkarskiego niby Polaka, ale na jakieś śmiesznej niemieckiej licencji, o którym cała Polska tydzień temu nie słyszała. Jak nic TS śmieszkuje, a inwestor wiadomo zajęty to dostaje nieświadomie po reputacji :D |
A ja mam pytanie ogólne do mądrych głów.
Jeżeli dogramy sezon do końca juniorami, zajmiemy miejsce spadkowe, ALE spłacimy te 12 baniek, to 19/20 zagramy w 1 lidze?? Chodzi mi o nadzieję, żeby nie zaxzynać od 4 ligi... |
Cytat:
|
Cytat:
Z prawnego punktu widzenia - przecież nowi inwestorzy spełnili wszystkie warunki i sa właścicielami, co to miałoby zmienić? I dlaczego mieliby sie sami zasłaniać jakaś poufnością, skoro druga strona w dość rażący sposób kłamie w ich kwestii? |
To nie wiem na co Wy czekacie, piszecie o państwie żeby interweniowało, a jednego papierka nie ma kto złożyć w Prokuraturze, żeby ruszyło śledztwo...
Czekamy więc dalej na odważnego... |
Ponoć prezes Mięta podpisał wypłatę 140tys 3-miesiące dla Sarapaty.
Do tego z pieniędzy za mecz z Lechem wypłacono towarzyszowi życia Sarapaty 60tys redagowanie gazetki Reymonta22. już wiemy gdzie poszła kasa z meczów topowych :) |
Cytat:
|
Cytat:
Myślę, ze na pewno ktos złoży. Z Towarzystwa. Z bylych dzialaczy. Moze jakis biznesmen lub nawet prokuratura z urzedu sie zajmie tym. Mi sie wydaje ze predzej nikt z nas nie ma zamiaru wspolpracowac z prokuratura a nie ze sie boi. |
Zwykla kibolka co biega z maczetami i obcina rece.
|
https://twitter.com/MajchrzakP/statu...59859708710912
"Mats Hartling dzisiaj powinien wydawać oświadczenie w sprawie (braku) przelewu. "Są pewne klauzule, o których nikt nie wie" Ly Vanna jest jednak nieuchwytny." Tak to widzę: Dali się wyhuhać TSowi na umowie i teraz grają ostro - wersja optymistyczna i potwierdza to co pisał Filipski. Vanna Ly (lub ktoś kto go podstawił) wyhuhał Pietrowskiego i Hartlinga to wersja nr dwa (teorie o spisku Sarapaty itd)... No i wersja nr 3, patrząc na zachowanie Pietrowskiego najmniej prawdopodobna, że cała 3ka to oszuści... |
Mam nadzieję, jeśli oni się z tego wycofują, że odtajnią pewne zapisy umowy. W czyste intencje ludzi z TS nie jestem już w stanie uwierzyć. Zbawcy, ....a ich mać.
|
Cytat:
|
Tak, tak.
A Bernatzkemu TS straszył dzieci w szkole. W wakacje. |
Cytat:
|
Fakt, najlepiej byłoby uznać od początku, że kupno tej spółki to jednak gra, w której wszyscy próbują wszystkich wymanewrować. Ciekawe dlaczego tego nie założyli?
|
No to wszystko się układa w logiczną całość. Nowi właściciele dogrzebali się do gówna tak wielkiego, że już im się odechciało pompować kasę.
Ciekawe kiedy te klauzule/aneksy powstały. Pewnie koniec zeszłego tygodnia. |
Pusty śmiech człowieka ogarnia jak sobie przypomnieć jak Sarapata po pozbyciu się Szymańskiego mówiła, że nadużył zaufania :haha:. Co za bezczelne babsko. Teraz będzie zgrywała biedną, szantażowaną istotę. Wystarczy na nią spojrzeć i widzi się wyrachowaną babę. Wlazła między wrony i krakała jak i ony.
Cytat:
|
Cytat:
Ludzie znów się podzielą, sprawa będzie trudna do ocenienia czy TS zawalił czy Kambodża się wycofała. Wiele wątpliwości, żadnych jednoznacznych odpowiedzi, oto chodzi :) Każdym powie swoje, jak coś zasłonią się umową i karami w niej zawartej. |
Cytat:
Czyli co jest taka klauzula, że pieniądze może są, ale Ts nie ma prawa o tym informować? |
Zaraz zaraz.
Naprawdę wierzycie w to, że poważny inwestor kupił klub bez dogłębnego audytu i dopiero w ostatni dzień gdy już miał przelać mityczne 12,2 mln znalazł gówienko w piwnicy? Oczywiście, że jeśli to miało być oszustwo (nie pytajcie jakie) to teraz najłatwiej zwalić na TS, który ma opinie szorującą po dnie. Tak jak pisałem - to samo próbował uskutecznić Bernatzky, tylko wtedy jeszcze opinia o TS była zgoła inna. |
Cytat:
|
Cytat:
Audytor nie jest też bóstwem, które przenika wszystkie ściany, czyta w myślach i widzi wszystko, niezależnie jak głęboko jest ukryte. |
Podejrzewam, że pewnie TS zobowiązał się do rozwiązania wszystkich niekorzystnych umów, typu sprzątanie, drukowanie programów meczowych itd, a drugie strony tych umów nie widzą powodów dla których mieliby to zrobić.
To by wyjaśniało słowa Filipskiego. |
Ludzie dajcie już spokój z czekaniem na przelew . Ja sam bardzo wierzyłem i byłem optymistą .Jednak od samego początku twierdziłem , że wszystko zweryfikuje zapowiedziany termin przelewu czyli 28.12 . Przelew nie dotarł i sprawa jest jasna . Nie mam pojęcia po co to wszystko było robione , jakie korzyści miało to przynieść tym potencjalnym kupcom ? Nadal nie wiem bo nic mądrego mi do głowy nie przychodzi . Co raz bardziej jestem jednak skłonny uwierzyć w wersję , ze oni faktycznie byli pionkami , którzy robili to wszystko na polecenie naszych gangusów i poprzedniego zarządu . Innego rozsądnego tłumaczenia nie znajduję . Ale to już temat dla prokuratury i tych wszystkich trzy literowych służb . Mam nadzieję , że ktoś się tym zajmie na serio i to wyjaśni .
Teraz jest jednak ważniejszy temat czyli co dalej z Wisłą ? W obecnej sytuacji nie ma się co okłamywać rozpadu drużyny nie da się już powstrzymać . W połowie stycznia nie mamy już kim grać . Teoretycznie punktów powinno nam jakoś wystarczyć na utrzymanie chociaż grając juniorami będzie ciężko nawet o te 17 pkt potrzebnych do utrzymania . Ale to sprawa jakby drugorzędna bo ma sens tylko wtedy jeśli uda się znaleźć jakieś rozwiązania na funkcjonowanie kluby . Widać , że dobra wola środowiska jest i nawet PZPN ma interes w tym , żeby Wisłę ratować . Ale sama wola nie wystarczy trzeba zrobić coś żeby umożliwić np naszym lokalnym biznesmenom bezpieczne przejęcie klubu czyli pozbyć się gangreny w postaci naszych "kumatych" i zrobić coś z zadłużeniem które na start jest zbyt duże /jak mówił Włodarski / I tu musi włączyć się miasto innej opcji nie widzę . 5 mln długu za stadion to pokaźna kwota , koszty dnia meczowego 123 tys to tez jakaś forma gangsterki , nikt tyle nie płaci . Może trzeba wziąć wzorce z Wrocławia ? Przynajmniej na okres startowy , dla nowego otwarcia . Gdyby uregulować sprawę bandytów i w jakiś sposób uregulować , odroczyć dług to chętni na przejęcie klubu pewnie by się znaleźli . |
|
@mr_kwolf Plus choćby lista numerów kont do przelewów, które zgodnie z umową miała zostać przekazana inwestorom... @Filipski najlepiej pisz co wiesz bo nie ma już czasu na domysły, a jeśli masz pewne info to rzuć to jakiemuś pismakowi bo jeśli jest jak piszesz to Marzena nas tu wszystkich znowu r.cha...
|
Dajcie już spokój co poniektórzy z tym mitycznym juz przelewem. Ja wiem że serce podpowiada jedno a rozum drugie ale na boga nie bądźmy naiwni. Sarapata rozmyła wszystko to idealnie
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl