Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Glazik 29.12.2018 10:59

A na stronie Skwk brak jakiegokolwiek oświadczenia, opinii,informacji na temat tej sytuacji.Jakbdla mnie to potwierdza wszystkie wyżej wymienione zarzuty.Gangsterka wyciągnęła za daleko swoje łapy.Shame!Shame!Shame!!!

max TS 29.12.2018 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filipski (Post 1525214)
Nie chcę na nie wprost odpowiedzieć, a to jednak pewna różnica. Wiesz jaka jeszcze jest różnica między mną - było, nie było - wciąż anonimowym komentatorem z kibicowskiego forum, a - na przykład - oficjalnym organem poprzedniego właściciela? Że ja nie mam żadnego tytułu do żadnych odpowiedzi, ani żadnej odpowiedzialności w tym względzie przed nikim, a na pewno nie przed Wami. Tymczasem TS też nie udziela żadnych odpowiedzi, a jeśli już coś bąknie, to tylko zaciemnia. Może bardziej opłaca się skierować ostrze krytyki w ich kierunku, hm?

Mnie nie płacą za udzielanie informacji. Ale jako kibic chcę po prostu wskazać wyraźnie tych, którzy w sposób wyłączny odpowiadają za tę sytuację. Jedno już im się udało - heheszki z Ly i reszty lecą po całości. Przyznaję, rozegrane bezbłędnie.

Ly to podatawiony czlowiek tak samo jak Meres. Chyba dlatego te heheszki. Wszyscy wiedza ze to lipa.

n87 29.12.2018 11:00

A ktoś wie co się dzieje z Pietrowskim ?

emjot 29.12.2018 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1525218)
Masz rację. Użyłem złego słowa.
Chciałem, cytując Targosza, uświadomić innym to, co Ty wyżej napisałeś.

niestety, ale to co dzieje się w Wiśle i dookoła Wisły jest dla mnie ostatecznym potwierdzeniem tezy bodaj Sienkiewicza, że to państwo istnieje tylko teoretycznie
a ci tam na górze zajęci swoimi bzdurnymi gierkami mają w de wszystko

smutne to
jak i to, że klub który istnieje 112 lat można tak zniszczyć

heoij 29.12.2018 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tarasunio28 (Post 1525219)
Boniek w rozmowie z Błońskim powiedział że Wisła nie spadnie do IV ligi tylko dogra sezon do końca i póki co degradacja jej nie grozi

Ciekawe na jakim stadionie, bo na pewno nie na Reymonta gdzie za jeden mecz musimy zapłacić miastu 123 tys. zł.

Zostaje Wawel i inne podobne obiekty (na jakie będzie nas stać), ale czy Ekstraklasa pozwoli nam grać na takim stadionie?

emjot 29.12.2018 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1525224)
Podobnie opisywał sytuację jeden z potencjalnych inwestorów. Prywatnie, daleka rodzina.

Jeden wjazd CBA, CBŚ, policji i prokuratury załatwiłby sprawę
ciekawe że wszyscy udają że wszystko jest ok

Tarasunio28 29.12.2018 11:05

TS przemówiło brak przelewu oczekują na wyjaśnienia. No to teraz powoli można stawiać krzyżyk na tym wyczekiwanym przelewie który prawodopodobnie nigdy nie miał opuścić banku w Luksemburgu

Chorynatrzykolory 29.12.2018 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tarasunio28 (Post 1525219)
Boniek w rozmowie z Błońskim powiedział że Wisła nie spadnie do IV ligi tylko dogra sezon do końca i póki co degradacja jej nie grozi

To jest czas by ja uratować. Pójda nam na reke bo Wisła im robi przychody. Choćby za oglądalność. Trzeba to wykorzystac. Konieczna jest jednak wola ze strony Towarzystwa do współpracy chocby z Bonkiem

FraMat 29.12.2018 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tarasunio28 (Post 1525227)
TS przemówiło brak przelewu oczekują na wyjaśnienia.

ciekaw jest w co gra TS

Rozwinę:

Przelew nie miał przyjść na konto TS, tylko SA.
Skąd więc TS miałoby wiedzieć cokolwiek o tym czy przelew przyszedł czy nie?

Jam55 29.12.2018 11:10

Wg mnie dopóki nie stanie ktoś wiarygodny na czele Wisły zarówno SA jak i TS I nie zacznie w trybie natychmiastowym robić porządków a jednocześnie nie zacznie na.powaznie szukac inwestora to nic z tego nie bedzie. Wisła jest jeszcze do uratowania Ale trzeba zacząć od znalezienie osoby która wykona czarną robote a niestety takiej nie widac.

caucus 29.12.2018 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1525224)
Jaki target? Coś jak Saul Goodman?

Wielokrotnie szedłem tamtędy i widziałem tabliczkę, że ma tam kancelarię. Możliwe, tylko, że do Marzeny akurat nie warto dzwonić.

heoij 29.12.2018 11:13

Dlaczego jeszcze nikt z Was nie złożył zawiadomienia do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa?

!!IRIVER!! 29.12.2018 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1525232)
Dlaczego jeszcze nikt z Was nie złożył zawiadomienia do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa?

Bo nikt z nas nie chce mieć spalonej firmy czy domu, zajebanej matki żony i kochanki etc. Dziwi Cię to? Ciekawe czemu ekipa z biura prasowego nadal gra jak orkiestra na Titanicu. Po ....?

nero 29.12.2018 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1525229)
ciekaw jest w co gra TS

Rozwinę:

Przelew nie miał przyjść na konto TS, tylko SA.
Skąd więc TS miałoby wiedzieć cokolwiek o tym czy przelew przyszedł czy nie?

Bo ma dostać potwierdzenie przelewu.
Nawet jak TS chce śmieszkować, to gdyby inwestor był poważny uciąłby te niby śmieszkowanie w 5 minut, ale nie ucina bo kupił nas jakiś twór z Kambodży mieszkający w Francji albo w Szwajcarii ze spółką w Anglii gdzie prezesem jest Szwed, ale dokumenty wskazują, że nie jest prezesem firmy, do pomocy wzięli sobie tłumacza wróć agenta piłkarskiego niby Polaka, ale na jakieś śmiesznej niemieckiej licencji, o którym cała Polska tydzień temu nie słyszała.

Jak nic TS śmieszkuje, a inwestor wiadomo zajęty to dostaje nieświadomie po reputacji :D

Sinoos 29.12.2018 11:18

A ja mam pytanie ogólne do mądrych głów.

Jeżeli dogramy sezon do końca juniorami, zajmiemy miejsce spadkowe, ALE spłacimy te 12 baniek, to 19/20 zagramy w 1 lidze?? Chodzi mi o nadzieję, żeby nie zaxzynać od 4 ligi...

mr_kwolf 29.12.2018 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sinoos (Post 1525236)
A ja mam pytanie ogólne do mądrych głów.

Jeżeli dogramy sezon do końca juniorami, zajmiemy miejsce spadkowe, ALE spłacimy te 12 baniek, to 19/20 zagramy w 1 lidze?? Chodzi mi o nadzieję, żeby nie zaxzynać od 4 ligi...

Teoretycznie tak, praktycznie to pogrążanie się w maraźmie. Nie mamy żadnych szans wyjść z długów grając w Ekstraklasie (bez inwestora), a co dopiero w 1 lidze.

Deteinate 29.12.2018 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1525208)
Nie wynika.
Niczego nie zrozumiałeś.
Wynika natomiast, że nawet gdyby TS miał to potwierdzenie to ma jakiś w tym swój interes, żeby go dzisiaj nie upubliczniać.
Można tylko domniemywać jaki...

A drugiej stronie nie wolno.

Zaraz... Czyli teoretycznie przelew doszedł (zresztą wiele źródeł podawało,ze tak sie stalo i sa/byly na to jakies potwierdzenia), a TS wydaje nieprawdziwe oświadczenie, w którym kłamie, ze zadnego przelewu nie bylo?
Z prawnego punktu widzenia - przecież nowi inwestorzy spełnili wszystkie warunki i sa właścicielami, co to miałoby zmienić?
I dlaczego mieliby sie sami zasłaniać jakaś poufnością, skoro druga strona w dość rażący sposób kłamie w ich kwestii?

heoij 29.12.2018 11:22

To nie wiem na co Wy czekacie, piszecie o państwie żeby interweniowało, a jednego papierka nie ma kto złożyć w Prokuraturze, żeby ruszyło śledztwo...

Czekamy więc dalej na odważnego...

nowak 29.12.2018 11:22

Ponoć prezes Mięta podpisał wypłatę 140tys 3-miesiące dla Sarapaty.

Do tego z pieniędzy za mecz z Lechem wypłacono towarzyszowi życia Sarapaty 60tys redagowanie gazetki Reymonta22.

już wiemy gdzie poszła kasa z meczów topowych :)

nero 29.12.2018 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1525239)
To nie wiem na co Wy czekacie, piszecie o państwie żeby interweniowało, a jednego papierka nie ma kto złożyć w Prokuraturze, żeby ruszyło śledztwo...

Czekamy więc dalej na odważnego...

Jak się wszyscy boja to znajdźmy słupa, to ostatnio takie modne :D

Chorynatrzykolory 29.12.2018 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1525234)
Bo nikt z nas nie chce mieć spalonej firmy czy domu, zajebanej matki żony i kochanki etc. Dziwi Cię to? Ciekawe czemu ekipa z biura prasowego nadal gra jak orkiestra na Titanicu. Po ....?

Haha.. To nie jest pruszkowska mafia a zwykla kibolka.. Ludzie..

Myślę, ze na pewno ktos złoży. Z Towarzystwa. Z bylych dzialaczy. Moze jakis biznesmen lub nawet prokuratura z urzedu sie zajmie tym. Mi sie wydaje ze predzej nikt z nas nie ma zamiaru wspolpracowac z prokuratura a nie ze sie boi.

Jam55 29.12.2018 11:31

Zwykla kibolka co biega z maczetami i obcina rece.

Jery 29.12.2018 11:33

https://twitter.com/MajchrzakP/statu...59859708710912

"Mats Hartling dzisiaj powinien wydawać oświadczenie w sprawie (braku) przelewu.

"Są pewne klauzule, o których nikt nie wie"

Ly Vanna jest jednak nieuchwytny."

Tak to widzę:

Dali się wyhuhać TSowi na umowie i teraz grają ostro - wersja optymistyczna i potwierdza to co pisał Filipski. Vanna Ly (lub ktoś kto go podstawił) wyhuhał Pietrowskiego i Hartlinga to wersja nr dwa (teorie o spisku Sarapaty itd)... No i wersja nr 3, patrząc na zachowanie Pietrowskiego najmniej prawdopodobna, że cała 3ka to oszuści...

!!IRIVER!! 29.12.2018 11:51

Mam nadzieję, jeśli oni się z tego wycofują, że odtajnią pewne zapisy umowy. W czyste intencje ludzi z TS nie jestem już w stanie uwierzyć. Zbawcy, ....a ich mać.

filipski 29.12.2018 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jery (Post 1525244)

"Mats Hartling dzisiaj powinien wydawać oświadczenie w sprawie (braku) przelewu.

Ach, nareszcie - może Hartling jednak się wyłamie i opowie o klauzulach zawieszających po stronie sprzedającego, z których do wczoraj ŻADNA nie została spełniona? Ale wtedy to już będzie wojna z TS na noże i maczety.

Snow 29.12.2018 11:58

Tak, tak.

A Bernatzkemu TS straszył dzieci w szkole.
W wakacje.

cinekw 29.12.2018 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filipski (Post 1525246)
Ach, nareszcie - może Hartling jednak się wyłamie i opowie o klauzulach zawieszających po stronie sprzedającego, z których do wczoraj ŻADNA nie została spełniona? Ale wtedy to już będzie wojna z TS na noże i maczety.

Zakładając, że to prawda - to słabo to rozegrali, skoro w mediach było trąbienie o przelewie, a zero informacji, że TS też ma obowiązki, przez które umowa może nie dojść do skutku

filipski 29.12.2018 12:01

Fakt, najlepiej byłoby uznać od początku, że kupno tej spółki to jednak gra, w której wszyscy próbują wszystkich wymanewrować. Ciekawe dlaczego tego nie założyli?

Clanowy 29.12.2018 12:02

No to wszystko się układa w logiczną całość. Nowi właściciele dogrzebali się do gówna tak wielkiego, że już im się odechciało pompować kasę.

Ciekawe kiedy te klauzule/aneksy powstały. Pewnie koniec zeszłego tygodnia.

adfurle 29.12.2018 12:03

Pusty śmiech człowieka ogarnia jak sobie przypomnieć jak Sarapata po pozbyciu się Szymańskiego mówiła, że nadużył zaufania :haha:. Co za bezczelne babsko. Teraz będzie zgrywała biedną, szantażowaną istotę. Wystarczy na nią spojrzeć i widzi się wyrachowaną babę. Wlazła między wrony i krakała jak i ony.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Clanowy (Post 1525250)
No to wszystko się układa w logiczną całość. Nowi właściciele dogrzebali się do gówna tak wielkiego, że już im się odechciało pompować kasę.

Ciekawe kiedy te klauzule/aneksy powstały. Pewnie koniec zeszłego tygodnia.

Pewnie jednym z aneksów jest nie ruszanie nawet kijem tego gówna w papierach.

nero 29.12.2018 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filipski (Post 1525246)

Wszystko idzie zgodnie z planem.
Ludzie znów się podzielą, sprawa będzie trudna do ocenienia czy TS zawalił czy Kambodża się wycofała. Wiele wątpliwości, żadnych jednoznacznych odpowiedzi, oto chodzi :)
Każdym powie swoje, jak coś zasłonią się umową i karami w niej zawartej.

Pele77 29.12.2018 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jery (Post 1525244)

Czyli co jest taka klauzula, że pieniądze może są, ale Ts nie ma prawa o tym informować?

Snow 29.12.2018 12:07

Zaraz zaraz.

Naprawdę wierzycie w to, że poważny inwestor kupił klub bez dogłębnego audytu i dopiero w ostatni dzień gdy już miał przelać mityczne 12,2 mln znalazł gówienko w piwnicy?
Oczywiście, że jeśli to miało być oszustwo (nie pytajcie jakie) to teraz najłatwiej zwalić na TS, który ma opinie szorującą po dnie.

Tak jak pisałem - to samo próbował uskutecznić Bernatzky, tylko wtedy jeszcze opinia o TS była zgoła inna.

majkelson777 29.12.2018 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pele77 (Post 1525253)
Czyli co jest taka klauzula, że pieniądze może są, ale Ts nie ma prawa o tym informować?

Po prostu jest klauzula o terenach, których Wisła nie spełniła i przelewu nie ma : )

filipski 29.12.2018 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1525254)
Zaraz zaraz.

Naprawdę wierzycie w to, że poważny inwestor kupił klub bez dogłębnego audytu i dopiero w ostatni dzień gdy już miał przelać mityczne 12,2 mln znalazł gówienko w piwnicy?
Oczywiście, że jeśli to miało być oszustwo (nie pytajcie jakie) to teraz najłatwiej zwalić na TS, który ma opinie szorującą po dnie.

Tak jak pisałem - to samo próbował uskutecznić Bernatzky, tylko wtedy jeszcze opinia o TS była zgoła inna.

Audyt polega na tym, że audytor sprawdza podmiot w ramach powierzonego mu zakresu. Zakres ten określa również podmiot sprawdzany. Zamawiający może co najwyżej ocenić, czy zakres audytu mu odpowiada.

Audytor nie jest też bóstwem, które przenika wszystkie ściany, czyta w myślach i widzi wszystko, niezależnie jak głęboko jest ukryte.

mr_kwolf 29.12.2018 12:11

Podejrzewam, że pewnie TS zobowiązał się do rozwiązania wszystkich niekorzystnych umów, typu sprzątanie, drukowanie programów meczowych itd, a drugie strony tych umów nie widzą powodów dla których mieliby to zrobić.

To by wyjaśniało słowa Filipskiego.

VanBasten 29.12.2018 12:14

Ludzie dajcie już spokój z czekaniem na przelew . Ja sam bardzo wierzyłem i byłem optymistą .Jednak od samego początku twierdziłem , że wszystko zweryfikuje zapowiedziany termin przelewu czyli 28.12 . Przelew nie dotarł i sprawa jest jasna . Nie mam pojęcia po co to wszystko było robione , jakie korzyści miało to przynieść tym potencjalnym kupcom ? Nadal nie wiem bo nic mądrego mi do głowy nie przychodzi . Co raz bardziej jestem jednak skłonny uwierzyć w wersję , ze oni faktycznie byli pionkami , którzy robili to wszystko na polecenie naszych gangusów i poprzedniego zarządu . Innego rozsądnego tłumaczenia nie znajduję . Ale to już temat dla prokuratury i tych wszystkich trzy literowych służb . Mam nadzieję , że ktoś się tym zajmie na serio i to wyjaśni .
Teraz jest jednak ważniejszy temat czyli co dalej z Wisłą ? W obecnej sytuacji nie ma się co okłamywać rozpadu drużyny nie da się już powstrzymać . W połowie stycznia nie mamy już kim grać . Teoretycznie punktów powinno nam jakoś wystarczyć na utrzymanie chociaż grając juniorami będzie ciężko nawet o te 17 pkt potrzebnych do utrzymania . Ale to sprawa jakby drugorzędna bo ma sens tylko wtedy jeśli uda się znaleźć jakieś rozwiązania na funkcjonowanie kluby . Widać , że dobra wola środowiska jest i nawet PZPN ma interes w tym , żeby Wisłę ratować . Ale sama wola nie wystarczy trzeba zrobić coś żeby umożliwić np naszym lokalnym biznesmenom bezpieczne przejęcie klubu czyli pozbyć się gangreny w postaci naszych "kumatych" i zrobić coś z zadłużeniem które na start jest zbyt duże /jak mówił Włodarski / I tu musi włączyć się miasto innej opcji nie widzę . 5 mln długu za stadion to pokaźna kwota , koszty dnia meczowego 123 tys to tez jakaś forma gangsterki , nikt tyle nie płaci . Może trzeba wziąć wzorce z Wrocławia ? Przynajmniej na okres startowy , dla nowego otwarcia . Gdyby uregulować sprawę bandytów i w jakiś sposób uregulować , odroczyć dług to chętni na przejęcie klubu pewnie by się znaleźli .

heoij 29.12.2018 12:16

Tak się robi interesy:

https://mobile.twitter.com/SSzumny/s...55647037816832

Jery 29.12.2018 12:17

@mr_kwolf Plus choćby lista numerów kont do przelewów, które zgodnie z umową miała zostać przekazana inwestorom... @Filipski najlepiej pisz co wiesz bo nie ma już czasu na domysły, a jeśli masz pewne info to rzuć to jakiemuś pismakowi bo jeśli jest jak piszesz to Marzena nas tu wszystkich znowu r.cha...

sergio 29.12.2018 12:20

Dajcie już spokój co poniektórzy z tym mitycznym juz przelewem. Ja wiem że serce podpowiada jedno a rozum drugie ale na boga nie bądźmy naiwni. Sarapata rozmyła wszystko to idealnie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl