![]() |
Jeśli wejdziesz przez kołowroty prowadzące na parter to już nie przejdziesz do góry. To samo, kiedy wejdziesz przez kołowroty prowadzące na górę (na schody). Możesz jedynie wyjść całkowicie po za stadion, ale nie przejdziesz na inny poziom :)
|
Wie ktoś może kiedy stadion przy R22 będzie gotowy ??
|
Myślę że nikt tego nie wie! A co więcej prędko się nie dowiemy. Osobiście po początkowym optymizmie myślę że jak w całości zostanie oddany na początku wiosny to będzie dobrze nie wierzę w termin z Legią.
|
jak ma zostac oddany w takim stanie jakim zapewne beda chcieli go oddac(czyt. pelnym niedorobek) to nie wiem czy jest sie na co spieszyc .. ale zawsze to Nasz stadion jaki by juz nie byl
|
Ciekawe jak aura deszczowa wpłynie na asfalt, który będą pewnie wylewali w tym tygodniu (muszą bo to ostatni tydzień).
Będzie inspektor czy akurat zniknie... ? Jak myślicie kupią ławki trenerskie z fotelikami ze skóry czy przeniosą te z Suchych Stawów. Myślę, że przeniosą stare. http://s.fothost.pl/upload/10/34/2e74a750.jpg |
Cytat:
Chyba nie ma różnicy czy asfalt jest kładziony podczas deszczu czy w piękna pogodę. Pamiętaj jak asfaltowali wiadukt w Stróży (nowa zakopianka) to efekt był niesamowity jak krople deszczu parowały nad gorącym asfaltem. |
Panowie szybka pilka ;D Na koronie gdzie bedzie mlyn c czy e.
|
Jeśli będzie gdzieś, to E.
Na trybunie wschodniej będą miejsca dla VIP'ów, prasy, a tym raczej nie spodoba się zasłanianie widoku przez szaliki, stanie i oprawy. |
dzieki dzieki, jak mam isc na mecz to wracac bez gardla a na zadne pikniki nie ide wiec wole sie dowiedziec dokladnie ;p
|
Ale pamiętajcie, Majcher mówił, że cała E bedzie dla gości. To by było raczej bez sensu ale pomysły Jacka M zazwyczaj takie są.
|
Gdzie jest pogoda majchrowski gdzie jest pogoda ;d Tak na serio to mam nadzieje ze nic nie przeszkodzi i zagramy wkoncu w domu. Jakby ktos wiedzia ldokladnie gdzie bedzie mlyn to msg na priv. Nie bede juz zasmieciac tematu. Trzymajcie sie ;]
|
Jeśli Korona zamówi bilety, to młyn będzie gdzieś na wschodniej, pewnie w narożniku północno-wschodnim i okolicach. A jak nie zamówi, to na E.
|
Cytat:
Na pewno nie zamówią bo się nas boją:) Więc młyn na E |
Ja się zastanawiam z jakiego powodu wyłączają trybunę południową, skoro tam wszystko jest gotowe na przyjęcie gości, a drogi dojścia mają być gotowe na 8 września.
Krata oddzielająca sektor przy okrąglaku jest? Jest. Wewnątrz odgrodzenia są? Są. Wystarczy postawić tylko płot przed trybuną oddzielający przejście dla kibiców Wisły od kibiców gości. |
Są tylko zwykłe pleksy, a brak jakichś porządniejszych odgrodzeń: http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...6593902619.jpg
|
A tam przypadkiem nie było kraty? Przynajmniej mi świta, że na derby była montowana.
|
to zajebiscie to bedzie wygladac jak przyjedzie ekipa w sile 100-200 osob (bo i takie sa w Ekstraklasie) i grubo ponad 5 tys pustych miejsc komedia.. zreszta w tysiac osob, gora 2 przyjedzie moze 2 czy 3 ekipy. reszta od 100 do gora 500 glow
cale E dla gosci :rotfl: trzego oni jeszcze nie wymysla.. to niech wstawia tymczasowa krate, co oni tacy nieogarnieci , coz, pozostaje nie wpuszczac.. wole zeby naszych weszlo 5 tys wiecej niz przyjezdnych czasem 100 ktorzy beda spiewac 3/4 meczu hymn Cracovii, mecze bez kibicow gosci sa gorsze, owszem, ale z racji zaistnialej sytuacji nie mamy wyboru, skoncza stadion to sie zabawimy |
Na tak prowizorycznym stadionie, do czasu jego ukończenia, nie wydaje mi się, aby od strony realnego bezpieczeńsjwa, istniała możliwość wpuszczania kibiców gości na taki stadion w trakcie budowy. Mimo szczerych chęci i zrozumienia dla nich, ja bym póki co, z gości zrezygnował w ogóle. Przecież podobno, tylko do Listopada, a więc na dwa miesiące wyłącznie :>
Niech Majcher kończy stadion, a nie kombinuje, gdzie tu "tymczasowo" na rok być może lub dłużej, gości zainstalować, tak na wszelki wypadek :rotfl: Jeśli policja przymknie oko dla Majchra, to mam nadzieję, że Wisła nie pójdzie na taką prowizorkę z bezpieczeństwem, a potem z odpowiedzialnością za nią :-/ |
Cytat:
|
Niesamowite jest to co przed chwilą zobaczyłem!!!!!! Byłem sobie na błoniach na tym pieczeniu rekordowej pizzy a auto zostawiłem na parkingu przy stadionie... NA TRYBUNIE C TRWAŁY PRACE PRZY MONTAŻU TYCH OSŁON NA SAMEJ GÓRZE TRYBUNY!!!! W NIEDZIELĘ...
|
Cytat:
|
Może się okazać, że problem z goścmi sam się rozwiąże. Prawdopodobne jest, że Korona tradycyjnie odpuści sobie wyjazd do nas, no a potem są mecze ze Śląskiem i Lechią. No oczywiście przy załozeniu, że na Legię cały stadion będzie gotowy, co wcale takie pewne nie jest.
|
Legia też pewnie odpuści sobie wyjazd do nas.
|
Na Legię nie będzie gotowy w całości, będą 2 trybuny.
Nie ma się co łudzić z tym, przy bardzo dobrych wiatrach może udostępnią zachodnią na rundę wiosenną, ale to też w bardzo optymistycznym wariancie. Nie wiadomo co z północną - teoretycznie miały trwać już prace przy zabezpieczeniu konstrukcji stalowej, a przetarg odwołano... Pewnie w ogóle zrezygnowali z zaplecza. |
|
Cytat:
Jak gonia terminy to tzreba robic... |
Szczerze mówiac, jakby były kary za niedotrzymanie terminu(KARY - nie kieszonkowe) to by zapieprzali 24/7, a nie ... pewnie komuś z szefostwa nie lezało cos i kazali im robic ...
|
te szyby to na bank jakis podwykonawca zakłada i daltego mu zalezy na czasie.. na AiB stoi pewnie budowa
|
Cytat:
|
Budowa naszego stadionu pochłonie grube miliony z tego co kojarzę to około pół miliarda złotych pójdzie na ten obiekt, w euro wychodzi ok 125 mln. W tym samym czasie ze 44 mln euro powstaje 33 tyś stadion w Mainz, nie muszę chyba wspominać, że prezentuj się bardziej okazale. Rozumiem, że u nas może być bogatsze zaplecze, ale różnica 80 mln euro jest przerażająca, tym bardziej, że ten stadion powstaje w Niemczech.
http://www.hbmbau.de/en/node/141 http://stadiony.net/w_budowie/ger/coface_arena Nie jest to dla mnie nowością ale to jest chore. |
Cytat:
Wstyd, skandal... |
Cytat:
i nie bronie tu nikogo,tylko chodzi o to,by tak latwo i szybko tego nie przeliczać.może nasz jest o tyle lepszy od niemieckeigo ile Wembley od naszego? Cytat:
|
Cytat:
A tak, odczucia są jakie są. Pół miliarda wydanych na bubel. Cytat:
|
Picasso, mimo wszystko 80 mln euro to trochę duża różnica, patrząc na to, że za te 80 mln w Mainz powstały bo kolejne 2 stadiony. Nie mówiąc o tym, że nasz stadion cenowo porównywalny jest ze stadionem Legii, niestety tylko cenowo.
|
Cytat:
powrorzę jeszcze raz,nie bronię tego ze nie można było tych pieniedzy wydać lepej,albo zrobic to co zostalo zrobione staranniej.uważam tylko,ze takie proste porównania pojemność taka sama to i cena taka sama po prostu się nie sprawdzają. TeeS88 czyli jednak muszą kosztować podobnie,a wygląd jest rzeczą gustu.nasz mi się akurat podoba jeśli chodzi o bryłę,a co do wykończenia,no cóż-wina inwestora ze pozwolil na taką fuszerę,a cierpiec będziemy niestety my. |
http://www.facebook.com/home.php?fil...hrowski?ref=ts
Proponuję zaglądnąć i poczytać o Naszym Stadionie. Czytając to wszystko zaczynam się zastanawiać czy śmiać się czy płakać. Zadaję sobie pytanie ile jeszcze można oszukiwać obywateli, defraudując ich pieniądze na każdym kroku, co rusz przesuwać terminy oddania poszczególnych części stadionu i tak często składane obietnice. Kiedy wreszcie sprawą budowy stadionu i niewspólmiernymi kosztami jego budowy zainteresuje się prokuratura, czy może tak już jest ustalone że się nie zainteresuje? Proponuję poczytać o "naszym profesorze" i dołączyć do grupy. Chociaż w ten sposób możemy zaprotestować przeciwko prowadzeniu inwestycji przez "pana profesora" i pokazaniu ilu tak naprawdę Nas jest! |
Niby tak sie w sumie ostatnio mowi jakie to tempo nie jest przy budowie ale... (oprocz tempa, ktore jeszcze trudno okreslic, mysle ze wiecej bedzie jasne za 2 tyg...) od jakis 2 tyg to oni faktycznie duzo robia. W srodku w zachodniej praca jest 24h, a przy zewnetrznej czesci, coz tam w zasadzie zostalo tylko zamontowanie barierek i krzeselek od srodka, co wg nich maja zaczac w polowie wrzesnia, a troche tego mniej do zrobienia jest niz na wschodniej, i do tego z tylu zakryc gore (studia panoramiczne itp) i zalozyc szyby.. to za duzo roboty nie maja, a przed trybuna oczyscic plac i wylac asfalt to 2 tyg...
Patrzac na to w mecz z Legia wierze, ale chyba predzej przy Zachodniej niz Północnej... A to co ktos pisal o fuszerce, pewna osoba ktora wysoko stoi w Krakowie jak i Polsce w budownictwie, jak troche dowiedziala sie nt budowy jakosc itp, powiedziala ze w mniej niz 10 lat wschodnia zacznie sie sypac tak jak AB... mnie tu juz nic nie zdziwi.. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl