![]() |
I jeszcze jedno - poczekajmy na wyniki wyborów do Senatu. Bo może się okazać, że PO nie będzie mieć większości i np. ten blok Prezydentów miast zdobędzie wystarczająco dużo mandatów senatorskich, by PO musiało dogadywać się na koalicję zarówno w Sejmie, jak i w senacie.
|
Są wyniki z 15% - na razie PO o prawie 2,5% niżej niż w sondażu OBOP, PiS prawie idealnie. RPP prawie tak samo, PSL i SLD o 1% więcej niż w sondażu.
|
Gowin póki co idzie z trójki jak burza(prawie więcej głosów niż 1 i 2 sumie) .
Były ploty , że Napieralski nie zgarnie mandatu(to już by była mega sensacja) , jednak wyniki mówią co innego. Natomiast w samym mieście Szczecinie jest nieźle masakrowany(31 do 6 przy 50 % obwodów) przez swojego byłego partyjnego podwładnego - Arłukowicza. Grabarczyk(łódzka jedynka) póki co plasuje się za czarną perłą polskiego parlamentu i za kowbojem z resortu sprawiedliwości ;) . |
PO zawsze ma mniejszy wynik z cząstkowych wyników bo najpierw spływają dane z małych komisji (wsi, miasteczek), a dopiero potem z miejskich gdzie PO ma zawsze najlepsze wyniki.
Przykład z wyborów prezydenckich, kiedy w nocy prezydentem był Kaczyński, rano Komorowski. |
Wyniki jak dla mnie na duży plus.Oby stykło na dotychczasową koalicję i będzie świetnie.Miałem taką nadzieje że Pis i Sld polegnie i polegli.Palikot...to nie jest ideowiec a skrajny cynik ale pokłony za wynik bo on to zrobił ciężką pracą.Byłem pewien że to będzie słomiany zapał, szczególnie że w sondażach do niedawna nie istniał a ten s....iel jeździł, organizował i dziś ma 10%;)
A tak na marginesie - jak dla mnie kibole ogólnie to tak z 5% dla PO zrobili. |
PiS w Chicago otrzymał 80% głosów ! a w Mińsku wygrało PO :D ot taka ciekawostka :)
http://wybory.wp.pl/title,W-tych-mie...wiadomosc.html |
Cytat:
"02.17 Oto cząstkowe, nieoficjalne wyniki wyborów, przekazane PKW drogą wyłącznie elektroniczną, bezpośrednio z protokołów obwodowych komisji wyborczych z nieco ponad 11 proc. obwodów (2884 obwody). Frekwencja: 53,15 proc. Procent otrzymanych ważnych głosów: PPP - 1,1; LPR - 1,28; PiS - 31,63; PO - 41,1; PSL - 8,83; Samoobrona - 1,62; LiD - 14,04; Partia Kobiet - 0,15." Skończyło się o 0,4% lepiej dla PO i o 0,5% dla PiS. W sumie nie było prawie żadnej zmiany. |
Nie bardzo potrafie zrozumiec, jakim sposobem po 4 latach kiepskich rzadow niespelnionych obietnic, swiatowego kryzysu i zwiazanych z tym podwyzek, tragicznej smierci prezydenta, afer, wynik jest identyczny jak przed tymi 4 laty.
Media ? Glupota ? |
Cytat:
|
Cytat:
w sumie jakoś nie jestem taką opinią zaskoczony ... zawsze jak rozmawiam z wyborcami PO to ich sztandarowy argument: "nie dać Kaczyńskiemu władzy" |
Cytat:
Jeszcze większy odsetek stanowią ludzie, którzy nawet nie zapoznali się z programem wyborczym, propozycją zmian. Ostatnio podczas rozmowy zapytałem " co takiego proponuje PO że tak chętnie chcesz na nich głosować..." odpowiedź jaką dostałem była druzgocąca - " a czy to ważne, ważne żeby karzeł nie został premierem, wystarczy że jego brat był prezydentem i jesteśmy w dupie..." Dalsza rozmowa była bez sensu. Chyba źle zrobiłem udzielając się w tym temacie, ostatnio ograniczyłem się tylko do czytania i chyba trzeba będzie do tego wrócić. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Wrzucasz wykres bez głębszej analizy przyczyn takiego zjawiska ekonomicznego i wygłaszasz na tej podstawie daleko idące wnioski. Szczerze: dyskwalifikuje Cię to jako ekonomistę / finansistę... Z mojej strony koniec tematu. |
A ja siĘ zapytam po co czytaĆ program wyborczy skoro i tak on nie zostanie zrealizowany choĆby w minimalny sposÓb?
|
Cytat:
Lipa straszna. 10% dla Palikota - ten kraj schodzi na psy. |
Ciekaw jestem jaka by koalicja powstała gdyby wyniki były jak w naszej ankiecie?
Uff...jednak dobrze że rzeczywistość okazała się inna:) |
http://wybory2011.pkw.gov.pl/wyn/120...01.html#tabs-1 w Krakowie PO prawie 49%.... i uświadommy sobie, że to forum jednak ma "niszowe" poglądy w stosunku do ogółu mieszkańców...
|
Cytat:
|
Cytat:
Zdyskwalifikowałeś (wykluczyłeś) mnie jako ekonomistę i finansistę - będę musiał pogadać o tym z Arłukowiczem hehe Wykresów też nie wrzucałem ;) |
Wynik Gasipsa mnie zszokował, szczerze mówiąc. Sadzić, palić, zalegalizować! To jak widać chwytliwe hasło wyborcze. Mnie osobiście zdziwiła dość niska frekwencja. Kiedy byłem oddać głos, to ludzi było dużo, a uważałem żeby nie trafićna tłum kościółkowców po pełnej godzinie. Pani w komisji powiedziała że frekwencja dośćwysoka, a to połowa uprawnionych nie poszła. No ale z drugiej strony sam nie wiedziałem jak zagłosować, taki wybór to żaden wybór... Jak grabarczyk dalej będzie ministrem infrastruktury, to znaczy że PO może olać opinię publiczną po całości i co gorsza zdaje sobie z tego sprawę. Ja liczę że Hallowa poleci ze stołka, bo jej pomysły w min. edukacji przyprawiająo ból, przepraszam "bul" głowy....
|
Cytat:
A może tak jak napisał 1q2 opozycją kierują tak wybitni przywódcy jak plastikowy Grzesio i wielki strateg Jarosław? Co oni zaproponowali w tych wyborach Polakom poza stwierdzeniem "wybierzcie nas a będzie lepiej"? |
Nasz nowy poseł albo posłanka wybrany/na z Krakowa. Anna/Andrzej? Grodzka/i ?
http://2.bp.blogspot.com/_4G7zZa0j1c...0141_-_375.jpg Ruch Poparcia Palikota. Komentarz zbędny chyba no nie? |
Cytat:
Natomiast o ile GN jest już skończony, to uważam, że szydzenie z JK i nazywanie go "wielkim strategiem" jest mało poważne - musisz przyznać, że stworzenie partii, która jest trwale zakorzeniona w polskiej scenie politycznej i zbiera 30% głosów (w wygranych wyborach z 2005 roku PiS zdobył tylko 26,99%) to nie jest powód do tragizowania. To jest tylko porażka, ale nie takie rzeczy widziały demokracje starsze od naszej. |
Jedyne co dobre po tych wyborach (przynajmniej dla mnie) to prawdopodobne umocnienie złotego. Tylko na jak długo?
|
Kraków wybrał do sejmu Transseksualistę. To jedno zdanie podsumowuje całe te wybory ... nie ma na to żadnego komentarza ...
|
Cytat:
Błagam weź to zalinkuj, albo coś bo na to się nie da patrzeć |
Cytat:
http://fakty.interia.pl/polska/news/...ramy,1097340,3 Ciekawe czy doczekamy się realizacji i tej przedwyborczej obietnicy... |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/j...7-1-14--d.html Cytat:
A Donald mówił, że jego rząd nigdy nie podniesie podatków. I co, mamy się tak przerzucać? JK zmienia zdanie co do technicznych kwestii, jak robić politykę, a DT zmienił zdanie co do fundamentalnej dla programu jego partii sprawy. |
Prawda jest taka, że nie liczną się ideały czy program wyborczy partii. Wystarczy posiadać ludzi z "gadanym" i tym można sobie załatwić miejsce w sejmie, dobry PR, puszczenie oka do każdej z grup społecznych i większość osób jest już omamiona. Przykład JKM, nie ważne jakie rzeczy by mówił, ma łatkę szowinisty, wariata itp. ciężko z takim wizerunkiem wejść do sejmu.
|
Janek dostał się do sejmu.
Kod:
http://niezalezna.pl/17427-tomaszewski-bedzie-gral-w-klubie-pis |
Cytat:
|
|
|
Cytat:
|
Cytat:
Dla ewentualnego elektoratu problemem może być to, że Korwin głosi czasami interesujące hasła, ale brak jest jakichkolwiek informacji jak chce to zrobić. Bo stwierdzenie, że obniżymy podatki, a potrzebne pieniądze zaoszczędzimy zwalniając urzędników, to nie jest żaden konkret, bo urzędnika nieco trudniej zwolnić, ale nie wiem czy JKM sobie z tego zdaje sprawę. ps. wiemy które sondaży przedwyborcze się wyłożyły. GfK Polonia dla Rzeczpospolitej - PO 46 proc. - PiS 31 SMG KRC dla TVN 24 - tylko trzy pkt różnicy między PO i PiS i 3 miejsce SLD. Tak samo Homo Homini. Co do Homo Homini to na plus można im zaliczyć, że nie błaźnili się przez całą kadencję informacjami typu 45% dla PO albo 17% dla PiS. OBOP dość dobrze i po raz kolejny exit polls się zgodziły. |
Czy przy tej ordynacji do Sejmu ,wchodza kandydaci którzy zdobyli na danej liście najwiecej glosow ( mimo tego że sa np. na 3cim miejscu na liscie) czy wchodza po kolei ,najpierw jedynki z listy,dwojki,trojki itd.. ?
|
Sprawa jest jasna. Miernota w cenie. Nawet to zabawne.
Tak się zastanawiam, gdyby przyszedł jakiś facet z znikąd, jak Tymiński z teczką, w której wg plotek jest cudowny "eliksir" na wszystkie kraju kłopoty. Ile taki facet by dostał procent? rzecz jasna w TV byłby co chwila, wszystkie dzienniki by o nim wspominały,wywiady, reportaże. Co wywiad to rzut kamery na teczkę, która nasz kandydat trzyma w ręce. Problemem jest tylko grupa narodu,którą trzeba by postraszyć wyborców,że o to oni stoją za waszą nędzą. Wiadomym,że Żydzi odpadają, Cyganie też, ja bym obstawiał za ZUS-em. Tak,baby w ZUS-ie stoją za waszą nędzą. Gdy dojdę do władzy,to uproszczę działanie ZUS-u, będą wypłacać szybciej i więcej. Coś w tym stylu. Ciekawe ile facet miałby procent i czemu tak dużo:) Smuci wynik Korwina. Makabra,dla tego narodu nie ma żadnego ratunku. Liczyłem na jakieś 3-4 procenty. A tu nie. Facet mówi co i jak, od 20 lat to samo,wszystko się sprawdza jak w kryształowej kuli, a ludzie i tak idą głosować na kogoś kto po kimś jedzie, czy z czegoś drwi. O nic nie robieniu nie mówiąc. Wychodzi na to,że jako taki liberalizm gospodarczy popiera tylko 1% ludzi! W cenie widać są pedały, aborcja, trans coś tam, a gospodarczo socjalizm w 99 procentach! P.S. No to w nagrodę VAT 25%:)plus 40 gr na litrze ON od 2012 roku. Bawmy się. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl