Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

szprotson 29.12.2018 00:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1525135)
Gramy dalej nic nie było :D Uważam, że 12,2 mln się pojawi a może to będzie nawet nieco inna suma ale ...

korzystając z okazji, wyprowadzam nowy trop :D skoro tu sobie symulujemy co mogłoby się zdarzyć ... Tak więc:

PMS oddala spółkę w cląkiem nowe ręce tylko po to ab uniknąć odpowiedzoalności członka zarządu zobowiązanego przez odpowiednie zapisy w Kodeksie spółek handlowych (również odpowiedzialności wobec osób, które poniosły szkodę) do zgłoszenia w sądzie wniosku o ogłoszenie upadłości spółki. Jeśliby PMS zgłosila w sądzie taki wniosek, to zapisałaby sie niesławą po wsze czasy w historii wiślackiej a do domu musiałaby wracać kanałami.
Wniosek, o którym piszę, PMS zobowiazana byłą zgłosići nie później niż w terminie trzydziestu dni od dnia, w którym wystąpiła podstawa do ogłoszenia upadłości.

to ja też dorzuce "teorie" spiskową.:)

1. Zaczyna się od tego ze ktoś podstawia słupa dzięki ktoremu moze wjechac na bialym koniu i przejąć klub
2. Konczy sie podstawieniem slupa po to by klub opuscic :)

TADAM

Savik 29.12.2018 00:49

@filipski To co piszesz ma sens. Teoretycznie - można sobie wyobrazić, ze klub ma podpisane trwające Umowy, które są mało dla niego korzystne, które zostały aneksowanie w ostatnim czasie i zawierają dziwne klauzule - np ograniczające możliwość łatwego wypowiedzenia. To nie jest trudne do przygotowania przez prawnika jakim jest była Prezes. Taki dodatkowy bonusik na odchodnym...

Jaroo1 29.12.2018 00:51

Człowiek lub się oszukiwać i do końca chce wierzyć, a już nawet nie tyle, że chce wierzyć tylko... chce wierzyć, ze wierzy... Tym bardziej chce wierzyć gdy widzi taką szopkę w mediach, widzi ludzi pokroju Pietrowskiego, który udziela wywiadów i ręczy swoją osoba za wszystko, widzisz zarząd Wisły Kraków, który rozmawia z nowymi właścicielami, ręczy też za nich bo ponoć cała transakcja byla przemyślana i tamci ludzie byli jakos przefiltrowani, widzisz spotkanie skośnookiego z prezydentem Krakowa. I tak sobie myślisz, ze ....a, chyba to nie może być ułuda. Bo niby po co, jak to, bo przecież to już jest tak realne, ze nie może się okazać nierealne.
Ja jeszcze dalej wierzę, ze coś z tego będzie - bo co innego mi pozostało? - ale tak na serio... czy to moga być ludzie wiarygodni? Nie śmierdza groszem. Od początku ten Pietrowski mówi dziwne rzeczy. Tamci nie potrafią się okazać niczym. Gdybym ja miał przejąć klub, wpompować w niego 12 mln a w perspektywie 130 mln, to na pewno bym musiał zarabiać więcej niż 2 tys zł/miesiąc i mieć lepsze auto niż Astra II, więc też bym był jakas osobą publiczną, umiał się ze swojego majątku okazać, pokazać, że kase wezmę stąd i stąd, z mojej firmy innej, czy z mojego konta, a nie ....a, że bym miał na koncie 50 tys zł i wymyślał, że przychodze przejmować klub gdzie trzeba wpłacić 12 mln zł na dzień dobry.
Nie wiem dlaczego to wszystko nas spotkało, za jaką karę. Nie wiem czego ci ludzie chcą, być może reklamy (w sumie nieważne jak mówią, ważne, ze mówią. W dobie patostreamów, celebrytów i bycia znanym z tego, że się jest znanym to myślę, ze każdemu z tej trójki kambodżańsko-szwedzko-polskiej może to wszystko pomóc. Pietrowski już jest znany na calą Polskę. Jest agentem piłkarskim. Zaraz uda w tym wszystkim pokrzywdzonego i ofiarę ale, ze będzie znany medialnie to już może miec kontakty do nowych i lepszych zawodników. A być może chodzi tylko jedynie o oczyszczenie ze wszystkiego WSH i Sarapaty.
Jednego jestem pewien, że takiego świństwa jak zrobiło WSH Wiśle to nie zrobił nigdy nikt a takiego ....iska jak Sarapata wiśłacki świat nie widział. Kibole przejęli klub, zaczęli mieć wpływy realne na niego i nagle Wisła zaczeła lecieć sportowo, zaczęły się wszedzie oszczędności -chociaż nie do końca bo to wszystko już było za ery Bednarza, takze tym lepiej miało WSH bo już wszystko było na tyle zaawansowane i wygaszone, że na prawdę nie było jakichś kominów placowych, nie było jakichś nietrafionych transferów bo w ogóle tych z serii gotówkowych nie mieliśmy. Cupiał oddał klub, wpadło kilkanascie mln zł z transferów, były tez długi ale ok, to co wpadło z transferów to jeszcze nadwyżka powinna zostać. Nie wydawaliśmy dużo na place, na transfery, z miesiąca na miesiąc nas uspokajano słowami Dukata i Sarapaty, ze sytuacja się poprawia i Wisła zaczyna stawać na nogi.
I nagle się ....a okazuje, że długi wyjebało tak w kosmos, że nawet nie ma z czego płacić pracownikom pensji?
O .... tutaj chodzi. Czy ja czegoś nie wiem? Masz wpływy wszelakie z praw tv, dnia meczowego itd i nie jestes w stanie zapłacić groszy piłkarzom za grę (bo tyle teraz płaci Wisła), nie jestes w stanie wynając stadionu? I to w sytuacji gdzie nie jesteśmy jakąś Polonią Warszawa gdzie było 4 tys ludzi na meczach ale na prawdę frekwencji tragicznej nie mieliśmy nigdy a bywało ponad 20-25 tys na meczach więc też ten dochód wtedy był w ogóle fest.
Za ten wałek, który zrobiono na Wiśle to wielki czarny .... w dupę tym, którym się do tego przyłożyli, z Saraszmatą na czele.

heoij 29.12.2018 00:52

Cytat:

Jak sobie przeanalizujemy wszelkie daty, to jasno wychodzi o co "zarządowi" chodziło: zawinąć z tonącego okrętu jak najwięcej dla siebie.

Przypomnijmy: po upadku rozmów z Włodarskim, nagle znajduje się w ekspresowym tempie inwestor zagraniczny. W ekspresowym tempie podpisano umowę, oraz podsyłano "pożytecznym idiotom" newsy o planach nowych włodarzy (polecam lekturę artykułu interii: "największa inwestycja kapitału zagranicznego w polski sport!").

To wszystko mobilizuje kibiców na mecz z Lechem: część przeczuwając coś złego chce się pożegnać, część z ciekawości chce zobaczyć nowego "inwestora".

W kasie klubu pojawia się w piątek 21 grudnia około 450 tysięcy złotych gotówki z biletów plus catering i pamiątki + ew kasa z band reklamowych (ta raczej nie doszła do piątku).

Co ciekawe nie ma żadnych kosztów organizacji meczu "na już": wszak miasto odroczyło płatność za stadion do 27 grudnia, media pewnie to samo, ochrona też pewnie wystawiła tylko fakturę z jakimś terminem płatności.

Aktualny zarząd przeznacza, więc całość tej kasy na spłatę długów: pensje zarządu, zaprzyjaźnionych pracowników, premie świąteczne itp. Zupełnie legalnie, wszak miastu dług uregulują za parę dni...

W niedzielę jednak Sarapata już nie jest prezesem, TS nie jest właścicielem - p.o. prezesa staję się ten cały Piotrowski. On również ma na papierze czyste ręce: wszak gdy przyszedł doklubu było 0zł na koncie nie miał więc pola manewru, oprócz czekania na kasę od inwestorów.

Ci z kolei, po prostu mogli się najzwyczajniej rozmyślić.

Kogo teraz pociągnąć do odpowiedzialności? Wydaję mi się, że wyrok w tej sprawie prosty by nie był, na pewno wymagał by przesłuchania dwóch dodatkowych osób: obywatela Francji/Kambodży działającego również w Szwajcarii i Luksemburgu. Oraz obywatela Szwecji działającego na Wyspach.

Powodzenie w ew. doprowadzeniu ich do prokuratury.

Ot, znikło 0,5 miliona złotych, i nie ma winnych".
Z forum skyscrapercity

Martinus 29.12.2018 00:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1525138)
to ja też dorzuce "teorie" spiskową.:)

1. Zaczyna się od tego ze ktoś podstawia słupa dzięki ktoremu moze wjechac na bialym koniu i przejąć klub
2. Konczy sie podstawieniem slupa po to by klub opuscic :)

TADAM

To nie teoria spiskowa niestety. Doszło do tego, że to na chwilę obecną najbardziej prawdopodobne wytłumaczenie tego wszystkiego...

Revenge_vo2 29.12.2018 00:55

@filipski

dziękuje za odpowiedź. Doskonale rozumiem co piszesz i mam nadzieję taką samą jak Ty na pomyślny koniec calej sytuacji. Moje posty zawsze były w tym temacie stonowane a informacje przekazywane przeze mnie kilka dni przed twiterowymi dziennikarzami okazały się prawdziwe.

Mam nadzieje, że zwyczajnie i tym razem wszystko okaże się prawdą.

Pozdrawiam

TIR_DO_SŁUBIC 29.12.2018 00:59

Nie wierzcie w to co pisze Twitter, nie wierzcie w dziennikarzy- oni nic nie wiedzą. Za kurtyną aktorzy też grają swoje role, ale za te role Oskarów nie wręczają.

Teraz po prostu pora na happy end i odcięcie nowotworu jaki toczył Wisłę przez ostatnie dwa lata. Ostatni odcinek na dniach, rekordowa oglądalność gwarantowana.

El'kabat 29.12.2018 01:04

Oczywiście, że ten nowotwór się sam odetnie. Ale tak jak zacytował Heoij w taki sposób jaki sam tego chce, jeszcze przy tym na sam koniec kasując pieniądze klubu.
Niezależnie jak to się skończy - wątpie aby nasi obecni i przyszli właściciele byli ludźmi godnymi podania rąk.

Patrząc na czat - co raz bardziej jestem pewien, zę są ludzie na tym forum powiązani bardzo mocno z tym procederem i całym przejęciem ii na siłę ich czyszczący.
Otóż w takim razie róbcie tak dalej, wybielajcie złodziei z TSu. Ludzi, którzy zaorali ten klub i coś co masa ludzi kochała.

Będziecie mieć na meczach 500 fanatyków. Reszta normalnych kibiców nie będzie finansować złodziei i bandytów.
Może przyjdzie jakiś wasz znajomy słup kambodżański, ale tego skur.wysyństwa nikt wam nie zapomni. Mam nadzieję, że znajdzie się jedna odważna osoba, która odkryje tą całą obecną szopkę i wszystkie machinacje , które były za waszych rządów.

Plus oczywiście "u.......i" Wam w zarodku ten pomysł na sprzedaż klubu.

MatMax 29.12.2018 01:04

https://prawodoprywatnosci.pl/przekr...jest-vanna-ly/

Ktoś w końcu ogarnął to w całość i w miarę sensownie otworzył oczy większości, która z uporem maniaka czekała do 28.12 do 23:59

adfurle 29.12.2018 01:06

Różne tu teorie spiskowe tu fruwają. Sam w swoim pierwszym poście na forum parę miesięcy temu też taką przekazałem /przeczytaną gdzie indziej/.

Myślę że to wszystko co się tu wyczynia tkwi korzeniami w dalszej przeszłości. Poza tym nic nie wiadomo.

RAF 29.12.2018 01:09

Nie jestem prawnikiem ale czy nie jest tak ze w przypadku upadlosci wszelkie platnosci wykonane pieniedzmi za mecz w Lechem beda musialy, w swietle prawa, byc zwrocone do kasy Wisly SA?

DeadOrAlive 29.12.2018 01:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 1522178)
Radziłbym ostudzić wasze gorące głowy. Kontrolowany przeciek w L+E wcale nie wróży nic dobrego. Według różnych krążących informacji, (tych realnych, a nie z L+E , która powielana była przez cały twitter jak małpki) - żadnego przejęcia nie będzie, a zabieg ten był zrobiony tylko i wyłącznie po to, by wstrzymać jeszcze część piłkarzy od składania wniosków o uregulowanie zaległości.

Pisałem o tym już 17 grudnia. Jak widać, sprawa ma jeszcze inne podłoże. SARAPATA! Ja bym w lustro nie miał odwagi spojrzeć. Wycieraliscie sobie wasze paskudne mordy frazesami o wspólnocie, ludzie oddawali Wam ostatnie ciężko zarobione pieniądze, po to byście mogli się bujać.

Młyny Pańskie mielą powoli...

yarow 29.12.2018 01:12

Dodam jeszcze do mojej spiskowej, że w przypadku obowiązku zgłoszenia wniosku o upadłosć spółki, zarząd nie móglby już jej doić. Dlatego trzeba było zrobić wszystko aby uwolniić się z obowiązku ogłoszenia upadłosci spólki. Ergo: przekazać ja komuś. A w międzyczasie ... wycisnąć do końca. I uporządkować ;) po swojemu to, co jeszcze można uporządkować.

----------------------------------------------

Tymczasem: kasa przybędzie :)

RAF 29.12.2018 01:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1525150)
Dodam jeszcze do mojej spiskowej, że w przypadku obowiązku zgłoszenia wniosku o upadłosć spółki, zarząd nie móglby już jej doić. Dlatego trzeba było zrobić wszystko aby uwolniić się z obowiązku ogłoszenia upadłosci spólki. Ergo: przekazać ja komuś. A w międzyczasie ... wycisnąć do końca. I uporządkować ;) po swojemu to, co jeszcze można uporządkować.

----------------------------------------------

Tymczasem: kasa przybędzie :)

Nie jestem prawnikiem ale czy nie jest tak ze w przypadku upadlosci wszelkie platnosci wykonane pieniedzmi za mecz w Lechem beda musialy, w swietle prawa, byc zwrocone do kasy Wisly SA?

Masz moze wiedze ktora pozwoli odpowiedziec na moje pytanie?

Z Wislackim pozdrowieniem

abcabc 29.12.2018 01:17

Coś mi się wydaje, że to co pisze "filipski", to nie tylko teoria. Sugeruje, że jakoś dotarły do niego szczegóły tego, co się wydarzyło.
Brzmi to wiarygodnie.

Ale ciekawe jest to, że ci sami, którzy pisali o gangu narkotykowym z TS, teraz nagle nie wierzą, w to co on teraz pisze.
Tak sobie roztropkują... No jak to możliwe, że Sarapata mogła na koniec popodpisywać umowy w imieniu Wisły dla swojej rodziny i znajomych (z Dukatem płacili sobie 700 tys. zł)?
Dziwią się, jak to możliwe, że teraz pracownicy zachowują się dziwnie wobec nowych właścicieli, chociaż niedawno płakali, że Sarapata zatrudnia morderców w klubie. Niedawno mówiono o znalezieniu przez policję w hali Wisły skradzionych przedmiotów, papierosów z przemytu, a nawet narkotyków.

No chyba skleroza. Kurza pamięć

Ja po prostu jestem zszokowany mitomanią niektórych. Wymysły, że to wałek w stylu Meresińskiego, albo że wręcz Ly to podstawiony człowiek takich tępych ciołków jak Misiek i jego szefowie. :lol: To jest coś tak absurdalnego, że trzeba być naprawdę "zdolnym", żeby z czymś takim wyskoczyć.

Geniusze obrońcy sarapacizny chwalą się, że niby "obronili" Wisłę przed inwestorami od firmy Stechert. Obronili dla gangu, który Wisłę zadłużył na śmierć. A twierdzą, że dowodem na sukces jest bankructwo Stecherta. :lol:
Stechert to była firma-front (czy krzak) kupiona przez kogoś z dużymi pieniędzmi, do operacji kupna Wisły. To było tylko narzędzie, a nie inwestor.
Ci ludzie musieli zapłacić 40 mln zł. od razu. Ci ludzie pieniądze musieli mieć. Czy
czyste czy nie, to nie ma znaczenia (jak Legia prosperuje?)
Stecherta odrzucili po tym, jak kupno Wisły nie wypaliło, bo już nie był do niczego potrzebny.
Jak głupim trzeba być, żeby opowiadać kretynizmy o bankructwie Stecherta jako dowodzie na słuszność sarapacizny?

Meresiński to kompromitacja, za którą odpowiada Telefonika i Cupiał (o ironio teraz Telefonika wydaje komunikat: "musimy dbać o własną wiarygodność" :rotfl:)
Za niego odpowiadałą grupa mafijna, to nie był jednostkowy cwaniaczek. Tylko idiota by w to uwierzył. Pieniędzy nie miał, a od razu ukradł z kasy pół miliona. Ale tutaj akurat "Zielak" i "Misiek" gościa przekonali do spłynięcia (to jest plus).
Najprawdopodobniej to Wawro z ludźmi Telefoniki próbowali zrobić biznes na terenach TS.
To Telefonika i Cupiał zrobili z Wisły pośmiewisko. Większego wieśniaczka trudno było znaleźć.

No a o mafii w Krakowie...
Ciekawe, że kiedy Sarapata i niektórzy w TS się pokłócili, to ta wyciągnęła kartę z rękawa i w wywiadzie powiedziała coś takiego:

Cytat:

"Jako pierwszy o kandydowanie poprosił mnie wcześniej pan Prezes Ludwik Miętta-Mikołajewicz. Nawiasem mówiąc, też słyszałam, że on jest szefem mafii krakowskiej – czuje pan, że przekraczamy granicę absurdu?"

http://laczynaspasja.pl/tylko-u-nas-...-superwizjera/
No nie dziwne? :lol:

W komentarzach też ostatnio czytałem, że Kwiecień jest blisko z "Zielakiem" (cytat: "Kwiecień był zafascynowany zielakiem i był w niego wpatrzony jak w Boga."). Nie wiem, czy to prawda, ale pasowałoby.

nero 29.12.2018 01:22

Wiecie jak działa karuzela VAT?
Wiecie jakie firmy świadomie biorą w niej udział?
Z tego co czytałem to właśnie między innymi takie jak te co miały nas kupić.
Czyli... kapitał żaden, majtku zero, trudno stwierdzić czym handlują, pod adresem siedziby trudno znaleźć firme, ciągłe rotacje w zarządzie itd...
Największa karuzela VAT liczyła ponad 700 firm.
Zapewne jedna z nich posłużyła do próby zakupu Wisły, aby zagrać na czas i zrobić sytuacje jeszcze bardziej skomplikowaną.
Dodam, że Pani Marzena Sarapata jest z zawodu prawniczką i ogarnia ważne sprawy prawne dużo, dużo lepiej niż większość forumowiczów oraz dziennikarzy sportowych. Dobrze wie jak rozegrać wszystko, aby nie zrobić sobie krzywdy.

Kermorvan 29.12.2018 01:24

Obiecałem sobie nic nie pisać, do północy dnia wczorajszego. Wyznaczony czas minął, a przysłowiowego "światełka w tunelu" nie widać. Chyba, że jest to expres pędzący do IV ligi. To prawdopodobnie jeden z najgorszych (najgorszy?) dzień w historii naszego kochanego klubu.

Stelio 29.12.2018 01:27

Między wierszami można wyczuć że filipowski nie domniemuje a faktycznie skądś wie co się aktualnie dzieje w klubie. Mam tylko nadzieję, że niezależnie od tego jak sprawa się skończy, sarapata razem z ekipą wyląduje na długie lata w pierdlu, gangusy odczepia się od nas raz na zawsze oraz że wyjdziemy z tego silniejsi. My jako zwykli kibice a nie patologia. Nie będzie już podziałów na "kumatych" i pikników. Możemy stać się ewenementem na polską skalę i odciąć kibolska patologie oraz pozbawić jej jakichkolwiek wpływów i poważania na stadionie. Oby...q

heoij 29.12.2018 01:29

Stanowski przemówił :D tylko na mnie nie krzyczcie ;)

https://pbs.twimg.com/media/DvilSCxU...g&name=900x900

https://mobile.twitter.com/K_Stanows...93853912649728

yarow 29.12.2018 01:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAF (Post 1525151)

Masz moze wiedze ktora pozwoli odpowiedziec na moje pytanie?

Z Wislackim pozdrowieniem

Rónież nie jestem prawnikiem :) Wiem tylko, że w upadłości likwidacyjnej, traci się prawo zarządu i korzystania i rozporządzania mieniem wchodzącym do masy upadłości - w tym gotówka i środkami znajdujacymni sie na rachunku bankowym. W miejsce organów firmy, wchodzi syndyk rozporządza mieniem, moze zawierac umowy.

Zawieranie wiec umów ze spółka w upadłosci jest możliwe. Jednak gdy wchodzi syndyk - to ona rozporządza a nie zarząd.

Edit: jeśli więc wcześniej przed upadloscią zaplaconoby pieniedzmi z Lecha, to wg mnie, te pieniadze nie zostana zwrócone do kasy Wisły.

Pzdr. również Wiślacko :)

RAF 29.12.2018 01:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1525157)
Rónież nie jestem prawnikiem :) Wiem tylko, że w upadłości likwidacyjnej, traci się prawo zarządu i korzystania i rozporządzania mieniem wchodzącym do masy upadłości - w tym gotówka i środkami znajdujacymni sie na rachunku bankowym. W miejsce organów firmy, wchodzi syndyk rozporządza mieniem, moze zawierac umowy.

Zawieranie wiec umów ze spółka w upadłosci jest możliwe. Jednak gdy wchodzi syndyk - to ona rozporządza a nie zarząd.

Pzdr. również Wiślacko :)

Dzieki za odpowiedz W USA jest podobnie z tym ze syndyk moze zarzadac zwrotu pieniedzy jezeli podda w watpliwosc zasadnosc transferu (nazywa sie to preferential payments)

Rience 29.12.2018 01:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1525155)
Nie będzie już podziałów na "kumatych" i pikników. Możemy stać się ewenementem na polską skalę i odciąć kibolska patologie oraz pozbawić jej jakichkolwiek wpływów i poważania na stadionie. Oby...q

:lol: :lol: :lol: Powodzenia, tylko skąd na to ludzi weźmiesz? Jeżeli myślisz, że w Krakowie ci się to uda, to chyba nie rozumiesz klimatu kibicowskiego tego miasta. Nawet teraz gdy większość bandy siedzi, nie ma na to żadnych szans a co dopiero jak ludzie zaczną wychodzić. Ale pomarzyć możesz.

A co do kibolskiej patologii, to w meczu z Lechem pełen sektor C, świetny doping i atmosfera, podziękowanie piłkarzom w postaci transparentu i sektorówki. Ciach bajera, jak widać "patologia" jak ją nazywasz ma się dobrze :)

RAF 29.12.2018 01:41

Powrot do Ektraklasy z 4 ligi bedzie bardzo, bardzo, bardzo ciezki. Obawiam sie ze moze byc to zadanie niewykonalne.

To nie pesymizm a realizm.

El'kabat 29.12.2018 01:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filipski (Post 1525137)
Szybko. Myślę, że przed Nowym Rokiem. I za to trzymam kciuki.

@Revenge_vo2

Nic mi nie wiadomo o tym, aby przelew był wstrzymany. Co więcej, widziałem dokument, który pozwala mi tu pisać to, co piszę od popołudnia. Nie mam miejsca przy stole na tym etapie, więc nie wiem, jak sprawy stoją. Nie mam wglądu w tok rozumowania inwestora, jednak nie spodziewałbym się wstrzymania przelewu. Ale skoro jedna strona może bezkarnie milczeć i przeciągać linę, to może druga też widzi w tym jakąś korzyść?

Ustalmy jedno - żaden z nas nie widział umowy. Bez znajomości jej treści możemy się wszyscy łapać za słówka oraz łapać za nie innych.

Co w takim razie może się stać po tym, jak dokument potwierdzający wpłynięcie wymaganej kwoty, jutro ujrzy światło dzienne ?
Podsumowując to co napisałeś - taki dokument TS ma. A jak prawdopodobnie wszyscy sobie zdajemy z tego sprawę - jest to celowe działanie. Bardzo bolesne w stosunku do kibiców.. A więc - patrząc poprzez zachowanie też na tym forum pewnych osób - jest pewne, że są tu ludzie, którzy dalej taką dezinformację w okreslonym kierunku muszą prowadzić.

Inaczej - czego Ty, stawiając się w naszej pozycji ( kibiców - laików, troszczących się o klub) - spodziewałbyś się po nowych właścicielach ? Wszyscy jak widać grają na czas dla TSu i pytanie, czy nowi właściciele też mieli to w planie ? ( moim zdaniem jest to oczywiste ).

Analizując wszystkie informacje - niestety prawda pewnie nigdy nie wyjdzie na światło dzienne. Za dużo osób, zbyt wielkie pieniądze. Czy jest jakakolwiek szansa, że znajdzie się choć mały element tej układanki ,który pozwoli ukazać skalę tych machinacji ?

Stelio 29.12.2018 01:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1525159)
:lol: :lol: :lol: Powodzenia, tylko skąd na to ludzi weźmiesz? Jeżeli myślisz, że w Krakowie ci się to uda, to chyba nie rozumiesz klimatu kibicowskiego tego miasta. Nawet teraz gdy większość bandy siedzi, nie ma na to żadnych szans a co dopiero jak ludzie zaczną wychodzić. Ale pomarzyć możesz.

A co do kibolskiej patologii, to w meczu z Lechem pełen sektor C, świetny doping i atmosfera, podziękowanie piłkarzom w postaci transparentu i sektorówki. Ciach bajera, jak widać "patologia" jak ją nazywasz ma się dobrze :)

Serio tak zero-jedynkowo? Mówiąc patologia nie mam na myśli ultrasow ani wszystkich ludzi z C... mam na myśli gangusów i powiernikow misiów, zielakow i im podobnych. Czy dla każdej osoby z C liczą się tylko pozdrowienia do więzienia i mają w dupie los Wisły? Bo wydaje mi się, że nie i sami powinni się od nich odwrocic...

Rience 29.12.2018 01:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1525163)
Serio tak zero-jedynkowo? Mówiąc patologia nie mam na myśli ultrasow ani wszystkich ludzi z C... mam na myśli gangusów i powiernikow misiów, zielakow i im podobnych. Czy dla każdej osoby z C liczą się tylko pozdrowienia do więzienia i mają w dupie los Wisły? Bo wydaje mi się, że nie i sami powinni się od nich odwrocic...

O tej grupie którą masz na myśli też nie można mówić zero-jedynkowo jeżeli chce się być obiektywnym, nawet jeżeli chodzi o sprawy Wisły S.A.. Nic nie jest czarno-białe. Tam też są różni ludzie.

MatMax 29.12.2018 02:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1525159)

Tak ale pamiętaj z jakim nastawieniem szli ludzie na ten mecz. Z wiarą bo była już wstępna umowa, żeby nowy "inwestor" widział siłę kibiców, żeby piłkarze widzieli że mają dla kogo grać. Gdyby ten mecz miał odbyć się 3 dni wcześniej, nie wiem jak wtedy liczona byłaby frekwencja.

jean_meslier 29.12.2018 02:16

Jak mawiał kiedyś Tomasz Lis: ludzie nie są tak głupi jak myślicie, są jeszcze głupsi. 95% aktywnych uczestników tematu nadal nie rozumie co się stało mimo że scenariusz był wytłumaczony 100 razy od momentu przejęcia klubu przez aktora z parasolką za 10 zł z Rossmana i tego drugiego obwieszonego złotem.

MatMax 29.12.2018 02:24

@jean_meslier
Oświeć nas durnowatych o tym co było wiadomo od początku a co my (czyli te 95% aktywnych) nadal nic nie kuma?

VanBasten 29.12.2018 02:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jean_meslier (Post 1525166)
Jak mawiał kiedyś Tomasz Lis:

Noż kur...a ale żeś sobie autorytet znalazł ! Daj już spokój i nie wkur....ludzi . Miałeś rację stękając tu od początku .Cieszysz się ? Człowiek jest załamany bo tu pachnie upadkiem Wisły a ten Ci jeszcze półmózga cytuje ....

kubad99 29.12.2018 03:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filipski (Post 1525121)
Kupowałeś kiedyś spółkę akcyjną? Albo przynajmniej spółkę? Albo przynajmniej małą firemkę? Jak uparty osioł, w niemal każdym poście, powtarzam do porzygu, że kwestia nie odbija się o przelew. Wy zaś uparcie, w niemal każdym poście, powtarzacie do porzygu, że tylko przelew, przelew, przelew. Za kim? Za dziennikarzami. A oni za kim? Czy aby na pewno za Pietrowskim?

Jeszcze raz powtórzę - czas nas rozsądzi. Jeśli ci tak bardzo przeszkadzają moje posty, nie czytaj ich. Nie ubędzie Ci od tego.

PS i oftopic - ten Rience? ;)

Mnie tylko zastanawia, bo wg Twoich postów TS, czy ludzie na tylnich siedzeniach chcą za wszelką cenę zdyskredytować nowych czy tam potencjalnych właścicieli. To po co im sprzedawali?
Przeciez jak to nie wyjdzie to i tak największe pretensje bedą do Marzenki, Dukata i reszty.

Deteinate 29.12.2018 03:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filipski (Post 1525091)

Wyobraźmy sobie, (...)

Ja to sobie wyobrażam... Tylko dość dziwna jest wymowa tego postu. Bo brzmi on tak jakby Wisłę przejmować miał w tym momencie ktoś uczciwy, kto zszokowany jest dotychczasowymi przekrętami i ewentualna późniejsza współpraca z osobami potencjalnie w nie zamieszanymi. A czy Vanna i reszta faktycznie maja uczciwe zamiary?
Ewentualnie, nowi właściciele, którzy wcale uczciwi nie są, orientują sie w międzyczasie ze gra nie jest warta świeczki bo wdeptują w gówno.
Współgra to jednak w pewien sposób z tym co mówił Włodarski po upadku negocjacji - ze rzecz sie nie rozbija o długi, a o uporządkowanie innych spraw w zbyt krótkim czasie.

Augustus Romulus 29.12.2018 05:38

Kilerów Trzech można kręcić ...

Lonia 29.12.2018 06:20

Tak sobie czytam te wszystkie wywody i coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu,że od początku w tym meczu przy piłce jest jedna drużyna i nawet co do zawodnika filipskiego nie mam pewności po której stronie on gra,bo przecież nie można wykluczyć możliwości ,że własnie rozprowadza kolejną akcje w tej jakże pasjonującej rywalizacji.Szkoda tylko ,że sromotnie przegrywamy a mecz juz się kończy i chyba tylko cud mógłby odwrócic to co nieuniknione.

Pan Jotka 29.12.2018 06:27

Artykuł 299 KSH i wszystko jasne. Nie wiem na co wy liczycie. Powodzenia w dochodzeniu roszczeń od Marzeny. :D
A tutaj info o Gricuku. Kasę miał,a z jakiś względów nie chciał jej lokować w Wiśle nawet we fragmencie.. Domyślcie się sami co lub kto mu nie pasował...
Ursus zawarł ze spółką PG Energy Capital Management, należącą do znanego menedżera Pawła Gricuka, warunkową umowę sprzedaży akcji spółki zależnej Ursus Bus za 34-34,5 mln zł - poinformował Ursus w komunikacie.

Arked 29.12.2018 07:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAF (Post 1525161)
Powrot do Ektraklasy z 4 ligi bedzie bardzo, bardzo, bardzo ciezki. Obawiam sie ze moze byc to zadanie niewykonalne.

To nie pesymizm a realizm.

Wrócimy na pewno tylko zajmie to z 10 lat. Dekada pałętania się po piłkarskiej prowincji dla Wisły to jest dramat i obelga.

nero 29.12.2018 08:12

Zastanawiamy się dlaczego inwestor miał przelać kasę do 28.12
Hm... a jak wyglada sprawa odwołania prezesa TS? Można złożyć dymisje w każdej chwili czy trzeba czekać na jakieś zgromadzenie? Bo Pani Marzena przestała być prezesem TS dzień przed data przelewu. Może dlatego taka data? By złożyć dymisje gdy każdy czeka na przelew.
Ma to sens?

solny 29.12.2018 08:31

W zasadzie ostatnią deską ratunku pozostało miasto. Bo w to że jakikolwiek przelew dojdzie nie wierzą nawet najwięksi optymiści a czasu zostało niewiele. Mam na myśli pożyczkę od miasta na spłatę bieżących zaległości względem piłkarzy a następnie ich sprzedaż w tym okienku transferowym. Sprzedać kogo tylko się da i zarobione pieniądze przeznaczyć na spłatę miasta i zobowiązań licencyjnych. Zakładam że można by dostać za nich około 10mln zł. W klubie zostanie zapewne stara gwardia wsparta juniorami i 11pkt do zdobycia w 17 meczach do utrzymania. W ten sposób można przygotować grunt pod przejęcie przez Kwietnia, Włodarskiego, firmy Dasta oraz Antrans w lecie. Zakładając oczywiście że są oni nadal zainteresowani. Wydaje mi się że miasto poszłoby na taki układ bo nasze bankructwo spowodowałoby że 5mln długu za najem by przepadło, a byłby to dopiero wierzchołek góry lodowej. Z tego co mi wiadomo miasto na utrzymanie obiektu płaci 5mln rocznie. Zakładając najbardziej optymistyczny scenariusz po bankructwie, czyli nasz awans do ekstraklasy po 5 latach, utrzymanie pustego obiektu wyniosłoby minimum 30mln a przecież jak ktoś wyżej napisał możemy się bujać po niższych ligach nawet 10 lat a stadion stałby przez ten czas pusty i generował koszty. Ja naprawdę myślę że tą sytuacje da się jeszcze uratować ale to już ostatni dzwonek na decyzje. Ktoś z TS'u musi poprowadzić rozmowy, dać sobie szanse bo świadomość tego że klub ostatecznie upadnie przez bierność nie da nam spokoju.

brylant17 29.12.2018 08:45

Ćwiąkale można ufać ?

Cytat:

Widzę, że pojawiają się pewne nieścisłości odnośnie do legendarnego przelewu - potwierdzenie według umowy ma zostać wysłane NAJPÓŹNIEJ 29.12.2018, czyli dziś. Zweryfikowane.

alexx6 29.12.2018 08:49

Solny masz przerwę w gimnazjum między świętami.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl