Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

xanti1906 18.08.2012 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bocian23 (Post 1269837)
Tylko, że na Boenischa to przynajmniej pół miliona euro na sezon trza by było przeznaczyć...

Być może nawet nie pół miliona, ale i tak jednak za dużo jak na obrońcę, który jest po półtorarocznej kontuzji. Jednak gdyby się w miarę poskładał do kupy, to po transferze bylibyśmy in plus.

bocian23 18.08.2012 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1269846)
Być może nawet nie pół miliona, ale i tak jednak za dużo jak na obrońcę, który jest po półtorarocznej kontuzji. Jednak gdyby się w miarę poskładał do kupy, to po transferze bylibyśmy in plus.

Mógłby również w ogóle się nie poskładać po kontuzji, a co wtedy ?! (Pytanie Retoryczne)

konrad123 18.08.2012 23:24

Ale jakby chciał 300 tys. € rocznie to nie jest tak źle. Dla porównania, ile zarabia najlepiej opłacany gracz Wisły?

krzycho90tswns 18.08.2012 23:31

A Kew Jaliens?? madralo

krzycho90tswns 18.08.2012 23:44

A Łukasz Garguła , Genkow? co ?moze poza nic nie graja z tych trzech wymienionych. juz wole zeby dac Broziowi i wiem ze jemu udalo by sie odbudowac bo ma w sobie motywacje po Euro gdzie nie dostal szansy ale wie ze to dlatego bo nie umial sie przebic w skladzie i Trabzonu i Celtiku . A wszyscy muwia ze nie da sobie rady jak tam sobie niedal o to nas tez a zapominaja jakch miał i jeszcze biadolenie ze juz stary jest nie popadajmy z skrajnosci w skrajnosc , mysle ze jak bedzie zgoda Boguslawa Cupiala to nie bedzie problemu.mysle ze historia z Zurawiem sie powturzy tyle ze z tym ze mam nadzieje ze Broziowi sie uda odbudowac forme u nas .

domin_czyzyny 19.08.2012 05:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzycho90tswns (Post 1269861)
A Łukasz Garguła , Genkow? co ?moze poza nic nie graja z tych trzech wymienionych. juz wole zeby dac Broziowi i wiem ze jemu udalo by sie odbudowac bo ma w sobie motywacje po Euro gdzie nie dostal szansy ale wie ze to dlatego bo nie umial sie przebic w skladzie i Trabzonu i Celtiku . A wszyscy muwia ze nie da sobie rady jak tam sobie niedal o to nas tez a zapominaja jakch miał i jeszcze biadolenie ze juz stary jest nie popadajmy z skrajnosci w skrajnosc , mysle ze jak bedzie zgoda Boguslawa Cupiala to nie bedzie problemu.mysle ze historia z Zurawiem sie powturzy tyle ze z tym ze mam nadzieje ze Broziowi sie uda odbudowac forme u nas .

Merytorycznie sie z Tobą zgadzam, ale liczba błędów ortograficznych i interpunkcyjnych jest zatrważająca. Popraw to.

syryls 19.08.2012 07:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzycho90tswns (Post 1269861)

Brożek w Celticu wogóle nie grał, to Smuda się nad nim zlitował, odbudować się może gdzieś daleko od Wisły, bo zdecydowanie wiem że ma oferty z innych krajów. Genkov w 18 spotkaniach strzelił 12 bramek, jak dla świetny wynik, jak na Weszło pisało kiedy dostanie szanse i zaufanie od trenera to naprawdę może zacząć strzelać seryjnie.

Genkov po wyjeździe ze swojego kraju(transfer Lokomotiw Sofia -> Dynamo Moskwa): 47 występów
Brożek po wyjeździe se swojego kraju: 18 występów Oo

Acapelo 19.08.2012 09:26

250 to maks moim zdaniem dla Brożka- nie ma gwarancji, że nie będzie psuł atmosfery, zobaczymy po dzisiejszym meczu jak Genkov strzeli 3 to maksymalnie można mu dać tyle co ma Genkov i koniec...

Marszałek 19.08.2012 09:37

chyba mówicie o sumach w złotych a nie euro w kontekście Brożka. W ogóle to nie widze go u nas.

anthony09 19.08.2012 10:08

Brożek i Małecki to idealny obraz na to, że psychiką człowiek może wiele zdziałać na plus i na minus.
Oboje grajków gdy wszyscy ich wspierają, liczą na nich, mają cały świat u stóp to grają dobrze ale gdy coś im nie pasuje, coś ich wytrąci z równowagi to leżą.
Sezon zapowiada się cikawie, Brożek przydałby się drużynie. Taka mieszanka rutyny z młodością może wypalić. Do tego dwa sezony Wisła spier... nie ma możliwości.

aphroditeN 19.08.2012 10:19

http://www.transfermarkt.de/de/mariu...er_215124.html aktywny, młody zawodnik Widzewa. Widziałem jedynie jego wejscie w meczu ze Śląskiem i zrobił na mnie spore wrażenie

anthony09 19.08.2012 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aphroditeN (Post 1269896)
http://www.transfermarkt.de/de/mariu...er_215124.html aktywny, młody zawodnik Widzewa. Widziałem jedynie jego wejscie w meczu ze Śląskiem i zrobił na mnie spore wrażenie

Jest wiele lepszych młodych piłkarzy tj. Milik, Stępiński, którzy powinni zmienić kluby w zimowym oknie transferowym i wstąpić w szeregi Armii Białej Gwiazdy.
Szczerze powiedziawszy to nie wiem czy bardziej nie ucieszyłbym się z pozyskania tej dwójki niż z przyjścia Brożka czy Jelenia, którzy już nie urosną w siłe, za to ci w/w młodzi będą się próbowali wybijać. Milik ma fantastycznie ułożoną lewą nogę. Tylko, że zapewne przegapiliśmy tego zawodnika, bo po rundzie jesiennej czy po sezonie kwota za jaką Górnik go odda będzie liczona w mln euro i zapewne pójdzie do Niemiec, a nie do Wisełki. Stępiński to taki król pola karnego, chłopak, który za 3-4 lata będzie strzelał pewnie z 20 bramek na sezon jeżeli będzie się rozwijał odpowiednio. Wybrał korzystnie dla siebie obierając sobie grę w T-ME w I składzie.

Acapelo 19.08.2012 11:12

W sumie my też mamy spore talenty, tyle że taki Kamiński, Szewczyk oni powinni być moim zdaniem wypożyczani bo jednak za mało grają, chyba że np. dzisiaj będzie 3:0 do przerwy to Bednarz powinien od razu wprowadzić Kamińskiego i Szewczyka. A od początku moim zdaniem powinien grać Czekaj i Kolanko jeżeli jest rzeczywiście talentem. Skoro Sir Alex ogrywa w EPL piłkarzy to nas nie stać na to samo w ekstraklasie? No jeszcze zrozumiem 1 kolejka, rozpoznanie przeciwników itp... Ale potem nie ma zmiłuj w meczu z outsliderami powinien grać 1 młody z poza 11, a 2 dostawać szanse szybko z ławki. To co mówił Hajto, nie wykorzystasz szansy i niestety następną możesz dostać za kilka miesięcy.

My w sumie mamy świetne talenty:
Czekaj- w zasadzie tylko Kamiński z Lecha przebija jeżeli chodzi o stoperów- chłopak ma wszystko żeby być w przyszłości w 4 stoperów Wisły, niezła szybkość, niezła technika, świetne warunki fizyczne. I nie przekonują mnie ci co mówią, że to będzie drewno. 196 cm? lol chyba najwyższy stoper w lidze więc wcale nie jest tak mało zwrotny jak mówicie.
Uryga- z niego może być najlepiej wyprowadzający piłkę stoper ligi- bardzo dobra technika.
Kolanko- podobno bardzo zdolny
Kamiński- przypomina Sikorę/Franka.
Szewczyk- o nim to za wiele nie wiem, ale też spory talent.
Chrapek- też ma szansę na przebicie się.
Buras- też o nim nic nie wiem, ale skoro przeszedł selekcję w testach to pewnie coś potrafi.
no i Quioto- niby 21 lat więc już nie taki młody, ale za to jakościowo najlepszy z tych wszystkich.
8 młodych zawodników to sporo, szkoda jedynie Kurto którego wypuściliśmy, a przecież trzeba było zmusić na kontrakt 5 letni i wypożyczyć najpierw do 2 ligi potem by się inni chętni znaleźli! A za 4 lata byśmy mieli 1 bramkarza.

Dlaczego poświęciliśmy na Kurto 2 lata trenowania ostrego, a potem zamiast podpisać długi kontrakt i wypożyczać to go łatwą ręką puściliśmy? Bo za darmo lepszy Miśkiewicz czy Pareiko? Nie wiem czy tak można ryzykować straty takich talentów.
W takim wypadku jak nie może grać to lepiej chłopaka puścić, ale można było przecież trochę wysiłku i gdzieś by grał :D

laxa 19.08.2012 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 1269902)
W sumie my też mamy spore talenty, tyle że taki Kamiński, Szewczyk oni powinni być moim zdaniem wypożyczani bo jednak za mało grają, chyba że np. dzisiaj będzie 3:0 do przerwy to Bednarz powinien od razu wprowadzić Kamińskiego i Szewczyka.

Gdzie Bednarz ma ich wprowadzić ?

PlacekTSW 19.08.2012 11:39

Bednarz nie jest od wprowadzania do składu.

TOMEK 11 21.08.2012 09:40

http://www.transfermarkt.de/en/spas-...er_124869.html

Delev albo odszedł z tego Mersinu i jest do wzięcia za darmo albo został wypożyczony do CSKA Sofia

syryls 21.08.2012 10:04

Odszedł na zasadzie transferu definitywnego do CSKA

TOMEK 11 21.08.2012 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1270381)
Odszedł na zasadzie transferu definitywnego do CSKA

info z?
10zn

bonawentura 21.08.2012 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PlacekTSW (Post 1269906)
Bednarz nie jest od wprowadzania do składu.

Bednarz jest prędzej od dekonstrukcji składu. Całkowitej jego atrofii..

Pele_94 22.08.2012 15:59

Acapelo tylko trzeba wprowadzać tych piłkarzy do pierwszej drużyny, żeby nie pozostali wiecznymi talentami. Swoją drogą za granicą 18-20 lat to już piłkarze ukształtowani gotowi do gry w pierwszym zespole.

AYALA 23.08.2012 22:23

wczoraj oglądałem mecz BATE-Hapoel i duuuże wrażenie zrobił na mnie ten defensywny pomocnik z Borysowa - Wołodko.Rozgrywał,atakował i przy tym świetnie piłke odbierał.
http://www.transfermarkt.de/en/aleks...ler_87068.html

wiem, wiem że BATE go za 500 tyś € raczje nie sprzeda....

muerte 23.08.2012 23:51

Zacznijcie coraz częściej oglądać I ligę polską...

Marszałek 23.08.2012 23:56

a jak juz szuka się sponsora aby opłacić kontrakt Brożkowi ( co samo w sobie jest idiotyczne,bo facet jest cieniutki, poza nasza lige nie wychodzi poziomem. A i tutaj musi miec n sytuacji aby cos strzelic)to nie lepiej podpisać Jelenia. Pokazał, że w poważnej piłce grać umie, jest gwarantem poziomu.

xanti1906 24.08.2012 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1271092)
a jak juz szuka się sponsora aby opłacić kontrakt Brożkowi ( co samo w sobie jest idiotyczne,bo facet jest cieniutki, poza nasza lige nie wychodzi poziomem. A i tutaj musi miec n sytuacji aby cos strzelic)to nie lepiej podpisać Jelenia. Pokazał, że w poważnej piłce grać umie, jest gwarantem poziomu.

I tylko chyba Dawid Nowak byłby lepszym gwarantem częstego pobytu na L4.

MichaelMyers 24.08.2012 05:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1270373)
http://www.transfermarkt.de/en/spas-...er_124869.html

Delev albo odszedł z tego Mersinu i jest do wzięcia za darmo albo został wypożyczony do CSKA Sofia

Brozek wam nie pasuje, a Delev, ktory siedzial na trybunach w o wiele slabszym klubie w Turcji, tak?Przeciez ta liga bulgarska jest jeszcze slabasza od polskiej, a Delev przy Brozku nie istnieje.I jeszcze jedno, skoro Brozek jest taki slaby to jakim sposobem wygrywal rywalizacje w kadrze z Sobiechem, i to on byl piewrszym zmiennikiem Lewandowskiego na euro.

xanti1906 24.08.2012 05:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1271107)
Brozek wam nie pasuje, a Delev, ktory siedzial na trybunach w o wiele slabszym klubie w Turcji, tak?Przeciez ta liga bulgarska jest jeszcze slabasza od polskiej, a Delev przy Brozku nie istnieje.I jeszcze jedno, skoro Brozek jest taki slaby to jakim sposobem wygrywal rywalizacje w kadrze z Sobiechem, i to on byl piewrszym zmiennikiem Lewandowskiego na euro.

Argumenty reprezentacyjne są po prostu śmieszne i bezpodstawne. Czemu Wawrzyniaka wygryzł ze składu gość, który półtora roku nie grał w piłkę? To tylko jeden przykład, bo takich można wymyślać. Ani Sobiech, ani Brożek nie grali w klubach, z ławki podnosił się ten, który BYĆ MOŻE na treningach się spisywał lepiej, co nie musi znaczyć, że dobrze.
Swoją drogą, gdyby XXX, mający koło 100 bramek dla jednego z klubów, dajmy na to węgierskich, nie poradził sobie w znanych europejskich klubach, a mielibyśmy możliwość jego darmowego zakontraktowania, to na forum byłaby masowa euforia. A że to zwykły Brożek, to można go jebać za przeproszeniem.

mitmichael 24.08.2012 06:07

Cytat:

Jelen powiedział, ze nie zamierza w tym momencie wracac do polski wiec ten zawodnik odpada. Wolałby nawet grac gdzies w 2 lidze francuskiej - i tutaj ostatnio pojawiła sie informacja, ze byc moze zasili FC Nantes.

MichaelMyers 24.08.2012 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1271109)
Argumenty reprezentacyjne są po prostu śmieszne i bezpodstawne. Czemu Wawrzyniaka wygryzł ze składu gość, który półtora roku nie grał w piłkę? To tylko jeden przykład, bo takich można wymyślać. Ani Sobiech, ani Brożek nie grali w klubach, z ławki podnosił się ten, który BYĆ MOŻE na treningach się spisywał lepiej, co nie musi znaczyć, że dobrze.
Swoją drogą, gdyby XXX, mający koło 100 bramek dla jednego z klubów, dajmy na to węgierskich, nie poradził sobie w znanych europejskich klubach, a mielibyśmy możliwość jego darmowego zakontraktowania, to na forum byłaby masowa euforia. A że to zwykły Brożek, to można go jebać za przeproszeniem.

Co to jest Wawrzyniak? Narazie to jest tylko Legia, a tamten byl w Bundeslidze, przypomnij sobie jak gral Wawrzyniak w meczach towarzyskich np z Niemcami odstawal wyraznie.Smuda sie go bal wystawic i ja sie mu nie dziwie.Widocznie byl jeszcze slabszy od tego Bonisha, tu wlasnie przechodzimy do sedna, musial byc lepszej dyspozycji, skoro wchodzil na zmiany, a Sobiech nie.Nie sa smieszne bo mowimy tu o formie zawodnika,widocznie ona wcale nie jest taka zla jezeli jednak troche gral na tych ME.Brozek nawet w slabej formie przerata Sikorskiego , Quito i Boguskiego razem i tu w ogole nie ma o czym dyskutowac.Chcialbym lepszych pilkarzy w Wisle, ale teraz nic lepszego od Brozka nie wyciagniemy.

Znowu czytam, Delev,Delev,Delev, kto to jest w ogole i gdzie on gral? W kadrze Bulgarii zero goli, w slabiutkiej lidze bulgarskiej strzelil ze 30 goli w 4 lata, to ma byc napastnik? Po co Wam jakis Bulgar, ktory nie zalapal sie do skladu jednego z najgorszych klubow w Turcji, w takiego pokroju klubie to Grosicki jest gwiazda.Wisla go nie kupila kiedys i dobrze, bo malo brakowalo bysmy prawie milion euro wydali na kolejny szrot.Jezeli juz placic taka kase, to nie w Bulgarii.

Dariook 24.08.2012 09:03

Mogli my brać wtedy RvN .

Przynajmniej do 2026r mieli byśmy transfery gotówkowe z głowy :)

syryls 24.08.2012 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1271136)
Co to jest Wawrzyniak? Narazie to jest tylko Legia, a tamten byl w Bundeslidze, przypomnij sobie jak gral Wawrzyniak w meczach towarzyskich np z Niemcami odstawal wyraznie.Smuda sie go bal wystawic i ja sie mu nie dziwie.Widocznie byl jeszcze slabszy od tego Bonisha, tu wlasnie przechodzimy do sedna, musial byc lepszej dyspozycji, skoro wchodzil na zmiany, a Sobiech nie.Nie sa smieszne bo mowimy tu o formie zawodnika,widocznie ona wcale nie jest taka zla jezeli jednak troche gral na tych ME.Brozek nawet w slabej formie przerata Sikorskiego , Quito i Boguskiego razem i tu w ogole nie ma o czym dyskutowac.Chcialbym lepszych pilkarzy w Wisle, ale teraz nic lepszego od Brozka nie wyciagniemy.

Znowu czytam, Delev,Delev,Delev, kto to jest w ogole i gdzie on gral? W kadrze Bulgarii zero goli, w slabiutkiej lidze bulgarskiej strzelil ze 30 goli w 4 lata, to ma byc napastnik? Po co Wam jakis Bulgar, ktory nie zalapal sie do skladu jednego z najgorszych klubow w Turcji, w takiego pokroju klubie to Grosicki jest gwiazda.Wisla go nie kupila kiedys i dobrze, bo malo brakowalo bysmy prawie milion euro wydali na kolejny szrot.Jezeli juz placic taka kase, to nie w Bulgarii.

Po uno Delev nie jest napastnikiem a skrzydłowym, po due z tego co się orientuje złapał kontuzje, tre zaliczył nie tylko 30 goli, ale też około 25 asyst

bonawentura 24.08.2012 22:52

Milik zaimponował mi w dzisiejszym spotkaniu Górnika z Jagiellonią. Jest bardzo młody, ale pewnie przez to i bardzo drogi.

xanti1906 24.08.2012 23:15

Młodzi, polecani tutaj już wcześniej, Milik i Woźniak zapakowali po bramce w tej kolejce, w tym Woźniak wszedł z ławki. Woźniak jeszcze pewnie do wyciągnięcia byłby, w Zagłębiu forsowany jest Sernas. Milik pewnie już 1,5mln euro :)

pawelo84 25.08.2012 01:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1271352)
Milik pewnie już 1,5mln euro :)

Myślę że za 500 tyś. euro spokojnie by go nam sprzedali. Górnik ma problemy finansowe, poza tym chyba widzą, że ta nasza liga w europie nic nie znaczy i trudno za duże pieniądze zawodnika na Zachód sprzedać. Tak było ze Skorupskim, tak było z Nakoulmą i tak będzie z Milikiem. Po prostu Górnik obecnie nic nie znaczy w Europie i nie ma takiej pozycji negocjacyjnej by za gościa wziąć 1.5 mln euro. Lepszym dla nich rozwiązaniem byłoby sprzedać go do Wisły np za 500 tyś. euro, a potem wziąć np 20% z kolejnego transferu. A dla Wisły 500 tyś euro i powiedzmy 80 tyś rocznego kontraktu dla Milika było by i tak mniejszym obciążeniem niż np. 3 letnia pensja Brożka. Poza tym Milika można sprzedać dobrze. Moim zdaniem Milik to zawodnik o talencie porównywalnym do Lewandowskiego, ale żeby poszedł grać naprawdę w dobrej lidze musi zagrać 2-3 sezony w zespole z górnej półki z ekstraklasy.

Lysy 25.08.2012 06:27

Cytat:

to nie lepiej podpisać Jelenia.

Nie. Jeleń to szklana, przereklamowana gwiazda, która mimo promocji ze strony pismaków nigdy nie zdała najważniejszego egzaminu, jakim dla piłkarza jest reprezentacja. Jeśli dodać do tego wiek 30 lat, oraz to, że za frytki nie będzie grał, byłby to najgorszy ruch jaki można sobie obecnie wyobrazić. Pieniądze wyrzucone w błoto.

AYALA 25.08.2012 06:53

zdecydowane NIE dla zawodników po 30-ce i do tego po kontuzjach.

Takiego Milika to powinni nasi skauci dwa lata temu sprowadzic jak grał w Rozwoju Katowice,teraz to można o nim zapomniec (kosmiczna cena)

Pele_94 25.08.2012 10:10

Tylko ciekawe czy taki Milik lub bracia Mak kilka lat temu dostaliby szansę gry. Czy może zagineliby gdzieś w ME.

bonawentura 25.08.2012 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1271364)
zdecydowane NIE dla zawodników po 30-ce i do tego po kontuzjach.

Takiego Milika to powinni nasi skauci dwa lata temu sprowadzic jak grał w Rozwoju Katowice,teraz to można o nim zapomniec (kosmiczna cena)

Dokładnie - nikt nie myśli w tym klubie o przyszłości, a potem dziwią się, że nie można nikogo sensownego kupić. Cóż - jak się swojej szanownej nie ruszy poza stolik prezesa, to nikogo się nie znajdzie.

Poza tym - Milik byłby doskonałym zmiennikiem dla Genkova, a założę się że oni razem mogliby nawet grać w systemie 4-4-2

A drugi zawodnik, który mi się podobał to Bandrowski - dziwię się, dlaczego nie sprowadzono tego gracza do Wisły. Wczoraj, dopóki grał wygarniał prawie wszystkie piłki. I jest lepszy niż Wilk. A na sezon na próbę byłby w sam raz.

Reserve 25.08.2012 10:58

Tylko że w tym okienku na 99% nie sprowadzimy już nikogo, bo jak to niektórzy twierdzą Stan spowodował nam dziurę w budżecie ;) A o wynalazkach typu Jovanić nikt nie wspomina ;)

A po sezonie cena takiego Milika będzie poza naszym zasięgiem ;)

bonawentura 25.08.2012 11:10

Proste, że nie sprowadzimy. Ja nawet nie chcę, by Bednarz kogoś sprowadził - bo każdy kolejny jego typ, to będzie coraz "ciekawszy"...

Niech pomyślą o jakimś dyrektorze sportowym wreszcie i o skautingu. Bo tak daleko to oni nie zajadą, jak teraz ta Spółka jest prowadzona.

pawelo84 25.08.2012 11:35

Z tym Milikiem to media strasznie wariują. Tak samo było z Skorupskim i Nakoulmą. Chłopak jest moim zdaniem obecnie jak najbardziej do wyciągnięcia z Górnika, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie da za niego obecnie więcej niż 400 - 500 tyś. euro. Jeszcze jest po prostu za młody i dopiero co zaczyna grać na dobrym poziomie. Może jak raz dobre kontakty z Nawałką by się tutaj przydały, bo Milik rokuje naprawdę świetnie i moglibyśmy mieć przez najbliższe kilka lat problem z atakiem z głowy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl