Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

brylant17 01.01.2020 19:31

Maor Melikson zakończył karierę :shock: Dzięki za wszystko!! Pan piłkarz

bódyń 02.01.2020 13:39

Na weszlo o Meliksonie
http://weszlo.com/2020/01/02/maor-me...o-zapamietamy/

wolfy 02.01.2020 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1548745)

To był jeden z najlepszych obcokrajowców w Ekstraklasie i IMHO drugi w Wiśle, po Kalu Uche. Dał nam mnóstwo radości w tej parapiłkarskiej lidze, powiew prawdziwego futbolu opartego na technice, podaniach i ruchu po boisku.

Fugiel 02.01.2020 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1548745)

A ja pamietam, jak piszac o Meliksonie dali zdjecie zaparkowanych wielbladow jako szydera :)

bódyń 09.01.2020 18:39

Kumah w Wieczystej?
https://transfery.info/aktualnosci/w...-krakow/132309

leszekm 13.01.2020 16:31

Kosowski: Grałem w Wiśle bez kontraktu

https://sport.interia.pl/klub-wisla-...e-,nId,4259019

bódyń 16.01.2020 18:42

Najgorsza 11 Wisly
http://weszlo.com/2019/01/16/daleko-...-wisly-krakow/

Szneka 17.01.2020 12:02

Do postu Bódynia- pewnie można byłoby dopisać jeszcze paru asów Jovanić Jovanović Nunez Quioto Belotte Thwaite

xiondz77 17.01.2020 12:04

Nunez orłem nie był, ale na dziś miałby pewny pierwszy plac.

Karherop 17.01.2020 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1549432)
Do postu Bódynia- pewnie można byłoby dopisać jeszcze paru asów Jovanić Jovanović Nunez Quioto Belotte Thwaite

Nie wszystkich można ustawić w jednym rzędzie bo akurat z tej listy Jovanovic, Nunez obronili się sportowo. Thwaite pewnie by też mógł u nas dłużej zostać, ale grzalby ławę.

Największym niewypałem wśród GK nie był Hughes a Jovanic, który kosztował klub krocie, razem z jego płacą poszło w błoto 1 mln euro.

wiertar 18.01.2020 01:47

Nunez bronił się sportowo? Ten pozorant? No ....a tego to ja się je apodziewalem

siara 18.01.2020 07:49

Kaczorowski,, Sikorski też były orły

w0lno. 18.01.2020 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 1549471)
Kaczorowski,, Sikorski też były orły

I kozioł ofiarny na tym forum - Dawidowski :)

wolfy 18.01.2020 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 1549474)
I kozioł ofiarny na tym forum - Dawidowski :)

On po prostu miał przez większość kontraktu kontuzję, do tego chyba nasz sztab medyczny się wtedy nie popisał.

kbr 18.01.2020 18:50

Chodziło o najgorszą jedenastkę obcokrajowców, dlatego nie ma Kaczorowskiego.

PS nie nie rozumiem, jak mogło zabraknąć w tym zestawieniu Vidliczki :)

s1mone 18.01.2020 22:24

Zarówno Nunes jak i Jovanović to byli solidni na nasze warunki piłkarze.

Jovanović zanim złapał tą dziwną kontuzję / chorobę to miał pewny plac i grał wszystko od dechy do dechy. Jeden z lepszych bocznych obrońców jaki nam się trafił w tamtym okresie.

Nunes był u nas krótko bo chyba tylko 1 sezon i grał sporo pozostawiając po sobie niezłe wrażenie. Z tego co pamiętam był wypożyczony i nie zdecydowano się na wykup, bo kwota była za wysoka. Casus Andy Riosa, gdzie gdyby nie zaporowa kwota wykupu to każdy by go na następny sezon przyjął z otwartymi ramionami, ale nie był na tyle mocny, aby przesadnie szastać kasą. Nikt za nim nie płakał, ale też nikt nie wieszał na nim psów jak odchodził. Solidny defensywny pomocnik.

Fugiel 19.01.2020 14:51

Kapka byl na sparingu :D .... niezatapialny wraca ?:D

Ma_niek 19.01.2020 14:57

Junco tez byl

Książę Palownik 19.01.2020 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1549506)
Kapka byl na sparingu :D .... niezatapialny wraca ?:D

Wiadomo coś z jakiej paczki on się tam znalazł?

BlurgH 19.01.2020 21:07

Jest kandydatem do rady nadzorczej z ramienia TS :P :D

Grisza1 27.01.2020 19:52

Carlitos w Grecji https://www.youtube.com/watch?time_c...ature=emb_logo

szym_ek 29.01.2020 08:43

Nie brakuje i nie brakowało u nas zawodników utalentowanych tylko chyba to co najbardziej szwankuje to wprowadzanie młodych do pierwszego składu. Mam nadzieje, że powoli się to będzie zmieniać.

Cytat:

Barnsley z Championship pyta o Alana Urygę, ale konkretów póki co brakuje. Czy odejdzie? Kwestia ceny.

– Na razie żadnej propozycji w sprawie Alana nie dostaliśmy. Były różne zapytania, ale bez konkretów – mówi prezes Wisły Płock Jacek Kruszewski. – Jesteśmy takim klubem, który musi sprzedawać swoich graczy, żeby móc się rozwijać. W takiej sytuacji jesteśmy nie tylko my. Na dobrą sprawę każdy zawodnik w naszej ekstraklasie jest na sprzedaż, widać to po obecnym oknie transferowym. Pozostaje tylko kwestia ceny. U nas każda propozycja przekraczająca milion euro jest atrakcyjna. Podkreślam jednak, że na razie w kontekście Alana to gdybanie, bo ofi cjalnych rozmów w tym momencie nie prowadzimy – dodał prezes. Potencjalne odejście Urygi byłoby sporym osłabieniem, bo od jakiegoś czasu jest on liderem obrony płocczan. W tym sezonie wystąpił we wszystkich ligowych spotkaniach Wisły od pierwszej do ostatniej minuty. 25-latek jest też przydatny przy ofensywnych stałych fragmentach gry. Odkąd trafi ł do Wisły, strzelił już dziewięć goli w 74 występach i większość z nich padła po dośrodkowaniach z rzutów rożnych i wolnych.

maciekkk 29.01.2020 09:17

Akurat w przypadku Urygi był dosyć dobrze wprowadzany do składu u nas. Był gnojony, nawet przeze mnie, ale nie zapominajmy, że na początku grał u nas jako def.pomocnik gdzie się po prostu nie nadaje ze swoją zwrotnością. Był u nas w okresie gdzie się wydawało, że zaraz wrócimy do ligowej czołówki, presja była wobec niego bardzo wysoka.

Tutaj zawalili rządzący klubem w tym okresie, nie została z nim przedłużona umowa, myślę, że Wdowczyk nie miał wiele do powiedzenia czy go zostawić czy nie. Ciekawy jestem czy gdyby Uryga dostał od nas ofertę kontraktu na podobnym poziomie co w Płocku to czy by nie został wtedy u nas. Można było to rozegrać inaczej w tamtym okresie, ale to tak jak mówię, nieprzedłużanie z nim umowy to bardziej decyzja rządzących niż sztabu trenerskiego.

Wiktor_KRK 29.01.2020 11:13

Żegnamy Jakuba Bartosza. Tak być musiało i wszyscy to wiemy.

picasso 29.01.2020 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekkk (Post 1549669)
Akurat w przypadku Urygi był dosyć dobrze wprowadzany do składu u nas. Był gnojony, nawet przeze mnie, ale nie zapominajmy, że na początku grał u nas jako def.pomocnik gdzie się po prostu nie nadaje ze swoją zwrotnością. Był u nas w okresie gdzie się wydawało, że zaraz wrócimy do ligowej czołówki, presja była wobec niego bardzo wysoka.

Tutaj zawalili rządzący klubem w tym okresie, nie została z nim przedłużona umowa, myślę, że Wdowczyk nie miał wiele do powiedzenia czy go zostawić czy nie. Ciekawy jestem czy gdyby Uryga dostał od nas ofertę kontraktu na podobnym poziomie co w Płocku to czy by nie został wtedy u nas. Można było to rozegrać inaczej w tamtym okresie, ale to tak jak mówię, nieprzedłużanie z nim umowy to bardziej decyzja rządzących niż sztabu trenerskiego.

akurat mam tą satysfakcję,że nigdy Alana nie "gnoiłem" raczej byłem skłonny do tego, by go bronic mając świadomość,ze do "dorosłej" piłki wszedł praktycznie odrazu na nie swoją pozycję...ale nie o tym. o ile się nie mylę był gdzieś chyba wywiad z Urygą w którym odpierał zarzuty, że gra na "alibi" do najbliższego, co zresztą i na tym forum mu często zarzucano. Otóż w tym wywiadzie wspominał on, że tak mu kazał grac Smuda.nic nie wymyślać tylko po odbiorze, przejęciu piłka do najbliższego doświadczonego zawodnika.Myślę,że właśnie to spowodowało, że Alan nie rozwinął sie u nas tak jak powinien.

_ukoL 29.01.2020 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiktor_KRK (Post 1549670)
Żegnamy Jakuba Bartosza. Tak być musiało i wszyscy to wiemy.

To prawda. Sympatyczny chłopak i życzę mu przede wszystkim zdrowia i powodzenia w dalszej przygodzie z piłką.

Jaroo1 29.01.2020 20:43

Być może problemem u nas z mlodymi zawodnikami jest to, że za bardzo nie ma kto nimi kierować, a presja w Wiśle na wyniki jest i często lubi się szukać winnego. Może nie wyrabiają psychicznie a jak odchodzą do mniejszego klubu gdzie nie skupia się na nich aż takich oczekiwań/z miejsca są gwiazdą/nadzieją to im to dodaje wiary we własne możliwości.
Bo to jest bardzo dziwne, że mamy sporo młodych chłopaków, którzy jakoś rokują, ale później nie robią wcale postępu, idą do innego klubu i ten postęp robią... Dziwne.

Niby w Lechu czy Legii młodziez daje radę, ale tam to raczej na młodzież się stawia, w młodzież się wierzy i jest od początku dobrze szkolona. U nas wszystko na dziko robione.

tas de fleia 29.01.2020 21:08

Ale który nasz młody, który odszedł to jakś karierę robi? Chyba najlepiej Alan (Buksę pomijam), szału nie ma. Przecież wszyscy bodaj na wypożyczeniu obecnie głębokie rezerwy 2/3 ligi. Dla mnie ewenementem jest "sztandarowy"Tomek Zając. Oglądałem tych młodych czasem i jakoś rokował. A tu przez całą przygodę na razie 2 bramki w Stomilu bodaj, przecież to jest dramat jak dla ofensywnego piłkarza.

Jaroo1 30.01.2020 21:24

Może nie, że mega karierę ale jeśli ktoś sobie radzi na poziomie e-klasy to jeśli mamy być szanującym się klubem to uważam, że powinniśmy umieć rozwinąć piłkarza do tego poziomu, który osiągnie on po ewentualnym transferze do innego klubu.
Dla mnie Mączyński, Uryga, Stolarski, Kurto, Nalepa
Pewnie jeszcze paru by się znalazło w ostatniej dekadzie. Nie wiem, dla mnie to jest słabe, że u nas można być talentem, wielkim talentem i się nagle albo ląduje w lipnym klubie i lipnej lidze = koniec kariery, albo gdzieś tam lepiej pójdą te chlopaki od nas jak wyżej wymienieni i karierę zrobią. A jeszcze Ćwielong mi się przypomina.

Czy u nas w ogóle przez ostatnie 10 lat był jakiś piłkarz mlody, obiecujący, który się rozwinął w Wiśle lub na wypożyczeniu i wrócił mocny do Wisły i został trzonem zespołu lub w ogóle mocnym punktem? Jedynie o Małeckim (o Brożkach już nie wspominam bo to stare chlopy juz i dawne lata) chyba tak można powiedzieć, ale tu tez beka bo chlop robił progres, później stanął w miejscu, a poźniej był mocny regres. Właśnie razem z Cwielongiem u nas startowali i też jeden musiał odejść, a drugi wyhamował z karierą i zrobił the end.

serek.c2 30.01.2020 21:34

Z Ćwielongiem? Chyba Ci się coś pomyliło ;) Może o Chrapka Ci chodzi?

Jaroo1 30.01.2020 22:00

Tzn racja, Ćwielong nie tyle co gral u nas od młodych lat ale jako 20 latek przyszedł i też jakoś do nas nie pasował a dalej sobie w miarę poradził (tylko, że wtedy była trochę inna Wisła ;) ), tak czy siak może trochę nie pasuje do mojego twierdzenia, że ktoś od mlodziaka w Wiśle startuje i dalej nici z gry u nas.

Ale chodziło mi o to, że własnie wtedy, niemal 15 lat temu Mały i Cwielong byli w Wiśle, startowali do pierwszego składu, a dalej wyszło jak wyszło.

s1mone 02.02.2020 16:00

Przecież Ćwielong grał wszędzie tak samo.

U nas i potem w innych klubach. Nie było tak, że u nas grał muł a potem wystrzelił w innym klubie.

Kwestia raczej, że bardzo szybko osiągnął apogeum swoich możliwości i już później się nie rozwijał niestety.

LucjuszWielki 20.02.2020 20:12

Pietrzak w Lechii

Czy mi się coś przyśniło czy on mówił, że nie odejdzie do żadnego polskiego klubu? Tzn odszedł za granicę, teraz "tylko" powrócił.

Ktoś orientuje się tej dziwacznej decyzji ?

Szkoda bo chłopa ceniłem.

R33 21.02.2020 00:14

https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-14186941

Jednak moim zdaniem w tym wywiadzie mówi to bardziej w kontekście tamtego okienka. Nie wygląda mi to na deklarację, że nigdy w Polsce nie zagra nigdzie indziej.

A co do decyzji o powrocie to w wywiadach podawał, że wchodzą w grę sprawy osobiste.

Przypominam również, że jest on członkiem Socios oraz gdy w sezonie 18/19 piłkarze zaczęli dostawać pensje to on swoją część z ówczesnej grudniowej zbiórki na zaległe wypłaty oddał.

Arkadiusz.Czerepach 21.02.2020 08:05

a właśnie miałem pytac jak mu tam idzie za granicą

wogle , tylu tu userów którym sie najwyraźniej nudzi , może ktoś by robił np taki raport co miesiąc , jak tam idzie naszym stranieri ?

Vinci 21.02.2020 08:13

Szybko jakoś wraca, myślałem ze w takiej lidze dłużej bedzie w stanie pokopać. Decyzja pewnie w myślą o grze w kadrze,,, szkoda, że nie do nas...

Aalcman 21.02.2020 10:32

Facet w wywiadzie chyba kilkukrotnie powtarza, że powodem powrotu były sprawy osobiste. Raczej nie sportowo nie przepadł. Zagrał w 15 meczach, miał 2 asysty.

W wywiadzie dla Weszło: Tak jak mówisz, jeśli chodzi o sprawy sportowe, to na pewno nie było źle, ale mam swoje osobiste sprawy i postanowiłem wrócić. Ciesze się, że znalazłem nowy klub. To wydarzyło się bardzo szybko i fajnie, że w momencie, kiedy ten powrót był mi potrzebny, znalazł się zainteresowany zespół.

LucjuszWielki 21.02.2020 21:28

Oby to nie były "osobiste sprawy"/"rodzinne" takie jak miał Velez.

Pepsaj 22.02.2020 10:08

A jakie sprawy miał Velez?

ABG Bochnia 22.02.2020 12:26

Velez przecież przyznał, że zarząd zmusił go do kłamstw z tymi sprawami rodzinnymi. Jakoś bardziej wierzę jemu niż marzenie s. :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl