Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Wrona 17.06.2010 06:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 915340)
Czemu, czemu... Cięcia kosztów. Brutalna prawda.

Cięcie kosztów na pewno. Ale jak to się dzieje: jest konkretna specyfikacja, przetarg i wynikające ze specyfikacji koszty. Na jakiej zasadzie potem wykonawca "obcina" koszty? Dogaduje się wcześniej w tej sprawie z inwestorem? Np. "Albo dopłacacie do inwestycji 10%, albo obcinamy koszty w tym i tym miejscu"?

pawelwislak 17.06.2010 08:04

ka

Tak z innej beczki działa wam ta kamerka na stadion (bieżąca z okrąglaka czy też rogu dachu na E) ze stronki miasta, bo mi się pojawia panel WMP ładuję się, zostaje czarno tło z teoretyczną informacją ready i tak jakby działała a jeszcze w poniedziałek działała normalnie, więc nie wiem czy robili coś z nimi czy mi siadł jakiś sterownik.

SpoXsteR 17.06.2010 12:57

http://i46.tinypic.com/hsrvao.jpg , montuja barierki..
czyli jednak dziura bedzie.. mialem cicha nadzieje ze na czas meczow beda ja przykrywac taka zakladka z zamontowanymi krzeselkami (cos na wzor puzzli)
i teraz jak z ta "6" .. chyba o okienko wczesniej ja wstawia..

saklak1906 17.06.2010 14:36

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...udowie//37625/

To zdiecie powinno zakonczyc dywagacje na temat barierek, przynajmniej co chodzi o widocznosc bo Gargula do wielkoludow nie nalezy.

PiotrG 17.06.2010 15:27

http://img215.imageshack.us/img215/4...7738713074.jpg
Są wreszcie kołowroty, spodziewałem się (z racji iż będą wewnątrz trybuny) takich jak na Legii, ale cóż, ważne że są. Teraz czekam tylko na monitoring i wzmożone prace przy przebudowie ulicy Reymana.

Ciekaw jestem kiedy pojawi się kolejna galeria z trybuny zachodniej, jeśli chcą ją skoczyć na październik to pomieszczenia wewnątrz trybuny powinny być już w zaawansowanej budowie.

bravelukas 17.06.2010 15:44

myślę, że pomieszczeń wewnątrz jeszcze nie ruszyli ^^

PiotrG 17.06.2010 16:01

Cytat:

myślę, że pomieszczeń wewnątrz jeszcze nie ruszyli ^^
W którejś relacji były widoczne palety z betonem komórkowym, więc pewnie zaczęli budować pomieszczenia. Na wyższych kondygnacjach większość pomieszczeń jest budowanych z płyty gipsowej, więc jeszcze trochę na nie poczekamy. Jeśli Polimex zarzeka się, iż skończy trybunę do października to wnętrza powinny być budowane przy dużym nakładzie pracowników. Chociaż wiadomo, rozum podpowiada iż nie zdążą do października.

evenement44 17.06.2010 16:29

Czy już wiadomo jak będą wyglądać ławki rezerwowych? Czy będzie to rozwiązanie nowoczesne rodem z najlepszych lig europejskich, czy też będzie to po prostu wiata z ławką.

Kuba 17.06.2010 20:41

Podobno na prośbe Majchrowskiego chcą wstawić podobne ławki do tych drewnianych w parku Jordana tak aby bardziej komponowały się z otoczeniem. Nic narazie nie wiadomo o ich zadaszeniu ponieważ Pan Obtułowicz chciał aby trenerzy i zawodnicy mieli lepszą cyrkulację powietrza.

Czarny 17.06.2010 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba (Post 915846)
Podobno na prośbe Majchrowskiego chcą wstawić podobne ławki do tych drewnianych w parku Jordana tak aby bardziej komponowały się z otoczeniem. Nic narazie nie wiadomo o ich zadaszeniu ponieważ Pan Obtułowicz chciał aby trenerzy i zawodnicy mieli lepszą cyrkulację powietrza.

Tak, ale na szczęście tylko co druga ławka będzie żółta, bo jak wiadomo bez żółtego koloru ewakuacja byłaby niemożliwa.

willow 17.06.2010 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 915638)

To zdiecie powinno zakonczyc dywagacje na temat barierek, przynajmniej co chodzi o widocznosc bo Gargula do wielkoludow nie nalezy.

Barierki zostały tak zaprojektowane, aby uzyskać optymalną wysokość tacki z kiełbaską. Na starym stadionie były zbyt wysokie koszty związane ze sprzątaniem musztardy z krzesełek.

element 17.06.2010 21:07

Cytat:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KUBA

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Czarny (Post 915855)
Tak, ale na szczęście tylko co druga ławka będzie żółta, bo jak wiadomo bez żółtego koloru ewakuacja byłaby niemożliwa.

Wspomniał też o dziurach w ławkach. Tak żeby karetki mogły przejechać.

4fan_player 17.06.2010 21:24

Do kiedy mają być ułożone wszystkie krzesełka na C?

Mario Nh 17.06.2010 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 915896)

Do pierwszego spotkania przy Reymonta, co jest uzależnione od innych prac na budowie stadionu.
Ludzie! Nie zadawajcie co pięć minut tych samych pytań o krzesełka - zdążą.
Skierujcie swój wzrok gdzie indziej, bo problemów i obaw nie brakuje.

Bronowianin 17.06.2010 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 915896)

Krzesełka to akurat najmniejszy problem, jak będzie potrzeba to firma która to montuje na pewno przyspieszy. Nie dziwię się że takie 'halo' tutaj z układaniem tych krzesełek, bo wizualnie to jedno z ciekawszych prac. Ale zgadzam się z tym że powinniśmy dokładnie wiedzieć kiedy jaki etap prac się skończy, włącznie z takimi rzeczami jak zakończenie układania krzesełek. Powinniśmy być 'bombardowani' informacjami o budowie bo to nie jest czyjaś prywatna inwestycja, tylko na koszt podatnika. W związku z tym powinni zasypywać wszelkiego rodzaju newsami o postępach prac, kosztach itp. Dziwi mnie jak ktoś na forum się dopytuje o jakiś szczegół, a inna osoba takiego delikwenta opieprza i mówi 'po co mu to wiedzieć', 'zrobią to zobaczysz', 'to nie istotne - ważne że będzie lepiej jak 10 lat temu', 'i tak się będzie stało więc co się krzesełkami interesujesz' itd. Każdy ma prawo wiedzieć o najmniejszej pierdółce związanej z budową tego stadionu i tak jak nie raz już mówiłem, paranoją jest to że nie powstała jakakolwiek oficjalna strona obiektu, aktualizowana na bieżąco i dostarczająca wszystkim zainteresowanym informacji o stadionie Wisły.

blackluk 17.06.2010 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronowianin (Post 915935)
Krzesełka to akurat najmniejszy problem, jak będzie potrzeba to firma która to montuje na pewno przyspieszy. Nie dziwię się że takie 'halo' tutaj z układaniem tych krzesełek, bo wizualnie to jedno z ciekawszych prac. Ale zgadzam się z tym że powinniśmy dokładnie wiedzieć kiedy jaki etap prac się skończy, włącznie z takimi rzeczami jak zakończenie układania krzesełek. Powinniśmy być 'bombardowani' informacjami o budowie bo to nie jest czyjaś prywatna inwestycja, tylko na koszt podatnika. W związku z tym powinni zasypywać wszelkiego rodzaju newsami o postępach prac, kosztach itp. Dziwi mnie jak ktoś na forum się dopytuje o jakiś szczegół, a inna osoba takiego delikwenta opieprza i mówi 'po co mu to wiedzieć', 'zrobią to zobaczysz', 'to nie istotne - ważne że będzie lepiej jak 10 lat temu', 'i tak się będzie stało więc co się krzesełkami interesujesz' itd. Każdy ma prawo wiedzieć o najmniejszej pierdółce związanej z budową tego stadionu i tak jak nie raz już mówiłem, paranoją jest to że nie powstała jakakolwiek oficjalna strona obiektu, aktualizowana na bieżąco i dostarczająca wszystkim zainteresowanym informacji o stadionie Wisły.

Pewnie ze ma prawo wiedzieć, ale o krzesełkach było 100 razy pisane kiedy maja być gotowe. Nagle delikwent wchodzi na forum zadaje pytanie i irytuje ludzi.

crazykaro 17.06.2010 22:12

Właśnie takie pytanie do naszego eksperta od krzesełek. Nie wiesz dlaczego odcień nowych siedzisk nie został dobrany do siedzisk już zamontowanych na D i E? Nie żebym narzekał ale ciekaw jestem dlaczego tak się stało.

La Furia Dell' Est 17.06.2010 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 915952)
Właśnie takie pytanie do naszego eksperta od krzesełek. Nie wiesz dlaczego odcień nowych siedzisk nie został dobrany do siedzisk już zamontowanych na D i E? Nie żebym narzekał ale ciekaw jestem dlaczego tak się stało.

Ano dla tego bo:
1.krzesełka na D i E są innego producenta
2.krzesełka na D i E nie dość że są innego producenta to są produkowane z innych mieszanek
3.Krzesełka na D I E są zainstalowane od paru dobrych miesięcy/lat-tak więc barwa krzesełek ulega utlenianiu..................:foch:

SpoXsteR 17.06.2010 22:52

Z czasem krzeselka na D i E ciut wyblakly.. to samo bedzie na C i A/B .. zreszta jak juz wiekszosc zauwazyla krzeselka to najmniejszy problem, o dziwo fajnie sie ten napis prezentuje, a tak przy okazji to La Furia Dell' Est jutro jedziecie z czerwonym / bialym czy do konca naroznika ciagniecie z niebieskim?

apropo takich wzorow.. zawsze mnie dziwilo jak to ktos uklada zeby wyszedl z tego jakis wzor z dokladnoscia co do jednego krzeselka.. jak ja patrze na to W-S-A to pelen podziw ;), moze i to wbrew pozorom banalne bo nie znam systemu ukladania, ale pierwsze wrazenie jest niesamowite..

crazykaro 17.06.2010 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 915980)
Ano dla tego bo:
1.krzesełka na D i E są innego producenta
2.krzesełka na D i E nie dość że są innego producenta to są produkowane z innych mieszanek
3.Krzesełka na D I E są zainstalowane od paru dobrych miesięcy/lat-tak więc barwa krzesełek ulega utlenianiu..................:foch:

Nie przeceniałbym procesu blaknięcia krzesełek bo mimo że wyblakły a przede wszystkim są zapylone i brudne to i tak są ciemniejsze od tych nowych. Poza tym czy nie da się w takim procesie produkcji dobrać odpowiedniego koloru. Kolor jest taki jak ten granulat użyty do produkcji i w żaden sposób nie da się manipulować kolorem za pomocą pigmentów?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 915983)
apropo takich wzorow.. zawsze mnie dziwilo jak to ktos uklada zeby wyszedl z tego jakis wzor z dokladnoscia co do jednego krzeselka.. jak ja patrze na to W-S-A to pelen podziw ;), moze i to wbrew pozorom banalne bo nie znam systemu ukladania, ale pierwsze wrazenie jest niesamowite..

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...7738699857.jpg

Jak się tak patrzę na to zdjęcie to zastanawiam się czy ktoś kto to tworzył to się wzorował na jakiejś czcionce czy to taki zlepek liter z różnych czcionek? Bo jak się patrze na tą litere S to jej środek jest taki... "prostokątny". Ta pozioma krecha na środku nie pasuję do łuków na dole i gory... oj ciezko to ubrać w słowa więc się nie czepiac :p
W sumie to do każdej litery można się przyczepić, ale to tylko moja prywatna opinia

SpoXsteR 17.06.2010 23:55

heh, no to grubo masz(pomijam fakt ze nie wiem o co Ci chodzi z tymi kreskami i poziomami :D), dla mnie wszystko elegancko.. przeciez to nie jest marker i kartka tylko ukladanie liter z kilkunastu tysiecy krzeselek.. poza tym poczekalbym na koncowy efekt, nie ma siedzisk, a same oparcia, acha.. zapomnialbym o najwazniejszym; przeciez bialych krzeselek w tych pustych miejscach jeszcze nie ma i moze dlatego ktos moze odczuwac inne wrazenie wizualne, zreszta trzeba wziac pod uwage ze kazde zdjecie, z roznych miejsc inaczej odbiera obraz.. skoncza to na zywo zobaczymy, ale juz teraz wiem ze bedzie sie to prezentowac znakomicie

Pioneer 18.06.2010 00:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 915638)

On jest pochylony do przodu więc wygląda ok. A co będzie jak oprze się plecami o oparcie siedzenia i będzie rozluźniony? Wydaje mi się, że wtedy barierka będzie zasłaniała mu widok.

1q2 18.06.2010 01:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pioneer (Post 916025)
On jest pochylony do przodu więc wygląda ok. A co będzie jak oprze się plecami o oparcie siedzenia i będzie rozluźniony? Wydaje mi się, że wtedy barierka będzie zasłaniała mu widok.

Zasłaniać najpewniej nie będzie.Jedyny problem barierek oprócz tego że są, to to że wyglądają koszmarnie.To już nawet nie made in China a made in Północna Korea.Jak mi ktoś pokaże taki badziew na budowanym stadionie w cywilizowanym świecie to stawiam flachę.
Ale to już nie do zmiany więc trudno - trzymam kciuki za SKWK w innych kwestiach bo choćby takie niby pierdoły jak pomalowanie obu trybun z zewnątrz, jest bardzo ważne.

WislaFan123 18.06.2010 01:29

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...7738704654.jpg

A ten dasz, zarowno ta czesc co wystaje, jak i rowniez ta czesc w glebi, bedzie malowana czy cos? Czy cos takiego zostanie? jest kilka takich miejsc w trybunie gdzie niektore czesci elewacji sa nietkeniete, np tam w naroznikach gdzie kasy maja byc.

Arapaho 18.06.2010 07:57

^^^ Jak ten daszek zostawia nie wytynkowany/pomalowany to przynajmniej sie będę czul jak u tescia na działce.U niego pod balkonem jest identycznie :)

joshi 18.06.2010 08:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pioneer (Post 916025)

No to będzie, barierek już nie zmienią ani nie zdemontują..

silver1906ts 18.06.2010 14:48

Bardzo prosze o wklejenie obrazu z kamery na okrąglaku bo u mnie nie działa.Dzieki.

PiotrG 18.06.2010 14:55

Proszę:
http://img266.imageshack.us/img266/4...reenshotlz.jpg

P.S. Dostałem odpowiedź od wisla.krakow.pl, że pomieszczenia wewnątrz trybuny zachodniej jeszcze nie są budowane.

Bronowianin 18.06.2010 15:28

Na tym zdjęciu dość dobrze widać jak tandetne będą te barierki:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...zeselek/37436/

Nie trzeba widzieć ich 'na żywo' żeby to stwierdzić. To zdjęcie też pokazuje że są po prostu zbyt delikatne:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...zeselek/37442/

To zdjęcie pokazuje jakie barierki zamontowano na obiekcie Legii:

http://stadion.legia.com/budowa/inde...a&img=1015.JPG

Są masywne, a przy tym wcale nie rzucają się w oczy bardziej niż te na naszym stadionie. Przede wszystkim nie wygląda to jak jakaś prowizorka. To kolejny dowód na to, że stadion w Warszawie choć tak jak wcześniej mówiłem nie powalający niczym szczególnym na kolana, dzięki takim detalom i solidnemu dopracowaniu w szczegółach będzie sprawiał lepsze wrażenie niż nasz.

Jeśli chodzi o krzesełka to model, który będzie u nas osobiście mi się nie podoba. Ale największym problem jest to że na trybunach za bramkami są inne, a na wschodniej i zachodniej inne... Mniejsza o ich odcień, bo szczerze mówiąc to mniej rzuca się w oczy. Przez to że na dwóch trybunach jest inny model, a na dwóch pozostałych inny stadion sprawia wrażenie jeszcze bardziej niespójnego. Jeżeli o coś jeszcze powinniśmy walczyć w związku z budową tego stadionu, to o wymianę krzesełek na trybunach D i E na takie same jakie będą na wschodniej i na zachodniej. Jak ktoś ma jakiekolwiek poczucie estetyki to podzieli moje zdanie że jeśli się tego nie zrobi to będzie to wyglądać okropnie...

Zwierze 18.06.2010 15:39

Dajcie sobie już siana z tymi barierkami. Pójdziecie na mecz, złapiecie się ich połamią się i każdy z Was będzie szczęśliwy.
A najlepiej wszyscy jedźcie do Warszawy

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl