![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ech, ja się właśnie obawiam tego, że Skorżę zwolnią. Rzucanie trenerów kibicom/mediom na pożarcie, to jest typowa wymówka polskich właścicieli - jest źle, zmieniamy trenera i mamy na pół roku spokój. A że u nas liga jest taka, jaka jest, to i kołek z plakietką "trener" osiągnąłby pewnie jakieś tam wyniki, więc szansa jest że nawet z rok dowolny nowy indolent sobie posiedzi na ławce trenerskiej, a klub nie będzie musiał się przejmować głębszymi zmianami.
A u nas wcale nie Skorża czy piłkarze są największym problemem, tylko amatorszczyzna większości ludzi zasiadających we władzach klubu (co zresztą jest truizmem). Tu nawet nie tyle co zmian personalnych trzeba (te są oczywiste), ale wręcz strukturalnych, na nowo stworzyć strukturę zarządzającą tym klubem - a piłkarzom i trenerowi póki co dać spokój, oni są problemem na później i łatwiejszym do rozwiązania. Nie znam w zasadzie motywacji dlaczego "kibole" wstawiają się za Skorżą ostatnio, ale dla mnie to jest świetny sygnał dla właściciela - nie idź na łatwiznę, kibiców zmianą trenera nie uspokoisz. Nadal uważam, że na polskim podwórku wielkiej różnicy by nie było, gdyby przyszedł za Skorżę Janas / Probierz / Kasperczak / Lenczyk / Fornalik / Bajor / Pasieka / Ulatowski / Michniewicz / Urban / Kafarski / itd. / itp. Może raz na jakiś czas jeden z nich ma lepszy okres, a inny akurat dołuje, czasem trafia taki na drużynę, która mu leży, czasem nie, czasem ma zespół w gazie, a czasem mentalnie rozwalony. W wielu przypadkach 2-3 piłkarzy decyduje o ocenie umiejętności trenera, i wprawdzie da się wskazać korelację między trenerem a doborem lub formą poszczególnych piłkarzy, ale koniec końców samo to nie powinno decydować o tym jak postrzega się trenera. Jasne, przy zmianie trenera mogłaby zadziałać miotła, jakby już miotła zadziałała to od razu mentalność się zmienia i nagle zespół zaczyna trochę lepiej grać - i w ten sposób można sezon podratować. Ale na dłuższą metę nic to nie zmienia (bo nazwisko jest i tak z tego samego woreczka), a problem z akapitu 2 pozostaje. |
Nie wiem jak mozna obstawiac jakies tegie lanie w jedna czy druga strone.
Grac beda dwa najwieksze rozczarowania w lidze, czyli bedzie to mecz dwoch druzyn, ktore kopia sie systematycznie po czole. Chcialbym zeby oczywiscie Legia wygrala, ale przegrana bedzie kolejnym dolkiem pod Mackiem, a ten powinien trenowac jakis inny zespol. Ogolnie bedzie ciekawie jak wyleci....wietrzenie konkretne sie szykuje :D |
Gazprom przejmie Widzew ?
http://www.futbol.pl/artykul/102660.html |
Cytat:
Wywieje po rundzie: - Cabrala - Mezengę - Felixa - Szałachowskiego - Kiełbowicza (zapewne) - Machnowskiego Zapewne pozbędą się kogoś z grupy: Jędrzejczyk, Knezevic, Kelhar, Manu, Chinyama Możliwe, że będzie jakiś transfer młodego: Rybus, Kucharczyk lub Borysiuk Czyli znowu wymiana połowy składu i od początku zabawa z Janasami, czy innymi gadami. |
A arboledzie grozi 8 lat za gwałt na smolarku
|
Kiełbowicz może jeszcze nie, jeżeli będzie fizycznie zdolny do gry, to jeszcze sezon pewnie by pograł. On sam deklaruje że póki może grać, chce grać, a później i tak chce się związać z klubem. Jeżeli uda się zbić z kosztów na Cabralu, to on jedyny z powyższej listy ma szansę. Natomiast co do drugiej grupy - wątpię by pozbywali się Kelhara, bo mimo wszystko rezerwowych też potrzebujemy, a on taki zły nie jest ;) Natomiast resztę faktycznie pewnie będą chcieli odsprzedać, byleby tylko ktoś chciał w ogóle jakiekolwiek pieniądze dawać ;) Kucharczyka raczej nie sprzedadzą, ale zarobić na Rybusie / Borysiuku to będą chcieli. Jakieś przebąkiwanie o sprzedaży Radovića też było, na zasadzie - jeden z tej trójki miałby odejśc, tzn. pewnie ten, za którego da się największą kasę złapać (prawdopodobnie Borysiuk).
Cytat:
|
A ja dla odmiany stawiam na zwyciestwo Legii - poza problemem z bramkarzem i srodkiem obrony ich atak gra calkiem niezle i mieli tez troche pecha jednak ze Slaskiem czy Zaglebiem, a to zawsze sie musi kiedys odwrocic. Lech gra beznadziejnie i dla odmiany w meczach z Jaga czy Slaskiem to im sprzyjalo szczescie, a do tego za kartki pauzuje Stilic.
|
Jejku, jacy frajerzy zarządzają największym i najbogatszym polskim miastem:-D
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,94...res_Legii.html Cytat:
ITI i Legia to prywatne podmioty, a nie organizacje charytatywne. Jeśli uważają, że umowa o dzierżawę daje im prawo do sprzedaży nazwy, to zrobią to nie oglądając się na miasto. Proste. Najwyżej sprawa skończy się w sądzie. |
Nie frajerzy, a gronkowce.
|
Cytat:
|
Cytat:
A swoją drogą to nasi politycy, niezależnie od opcji, nie boją się niczego.... |
Cytat:
W dodatku ja w kiełbasę wyborczą nie wierzę - na to Kaziu był za cienki w uszach. W dodatku jakoś kibicom tego newsa nie sprzedano i nie opakowano odpowiednio - więc to nie mogło się udać. Nie, to zwykłe zaniedbanie, za które teraz ktoś powinien beknąć. Bo straty finansowe dla miasta są oczywiste. |
A czy jest pewność co do nazwy ? równie dobrze mogą negocjować nazwę Lipton Ice Tea Arena :rotfl: to też jedna z marek Pepsico i nawet dobrze opisuje formę stołecznej drużyny.
|
Jutro czekają nas dwa mecze . Derby Wszechświata i ich marna hiszpańska imitacja:). Liczę osobiście na remis, i mam nadzieję, że i Skorża i Bakero zostaną na swoich stanowiskach bo jest to korzystne dla Wisły;). Pytanie do użytkowników z Poznania. Czy wszystkie bilety zostały sprzedane?
|
Hmm
Wg. Was wszyscy którzy grali w meczu Sprzedajemy-Kupujemy dostaną po dupie czy tylko niektórzy? Trener Stefan Białas i Franciszek Smuda? Białasa mi by było szkoda, lubie go słuchać jak opowiada z fascynacja o Ligue1. A Smuda? Moze to jest wlasnie ostatnia szansa zeby go wy.......ic? Ale tak patrze w składy i patrzę,a tam jak byk,super komentator z ogolonymi łydkami, Krzyś Przytuła.Tak się go chwaliło że Hutnika ratuje i w ogóle. Teraz komentuje mecze dla całego kraju, wtf ? Dlaczego nie moze byc wszyscy = wszyscy. |
Co do derbów wszechświata ( :) ) to ja liczę na jakiś wysoki remis w stylu 2-2, 3-3. Dlaczego ? A no dlatego że większość naszych rodzimych ekspertów bez zastanowienia obwieściłoby całemu światu że był to wspaniały, porywający, ekscytujący mecz. A w naszej lidze takie wyniki padają tylko i wyłącznie przez radosną twórczość obrońców, a nie mądrą i przemyślaną gre w ataku... Jest też inny powód dla którego taki wynik byłby "fajny". Przy takim wyniku można się spodziewać ze nie zajda żadne zmiany na stołkach trenerskich. Choć np zamiana Skorża do POZnania, a Bakero na Ł3 też by mi sie podobała ;)
Po za tym nie wiem czy ktoś zauważył ale po tej kolejce Nasza sąsiadka zza błoń może uciec z ostatniego miejsca w tabeli, a przy korzystnych wiatrach to może mieć tylko 1 punkt straty do bezpiecznego miejsca ... Choć jak patrzę na ten sezon to może być odwrotnie i może mieć 4 punkty straty do przedostatniej Arki. Ciężki to sezon dla statystyków :P BTW :"Przychodzi trener do prezesa Lecha. Puka do drzwi. - Kto tam? - pyta prezes. - Jose Maria Bakero. A na to prezes: Wyp..., wszyscy trzej!!!":rotfl: |
Cytat:
I szczerze? Jeżeli się im uda tak, jak to im się udaje do tej pory - respekt. Nie znoszę tej drużyny, ale za wydłubanie się po piłkarsku z takiego dna w jakim byli, niezależnie od okoliczności (bezsensownie płaski poziom ligi, dołujący faworyci etc.), to jednak z mojej strony respekt. |
Dlatego bolał by jeszcze bardziej spadek za korupcję
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Odmówił sprzedania ale wystąpił w meczu sprzedanym i wiedział o tym? Acima,dzieki nie wiedzialem o tym.Zmienia to w sumie postać rzeczy. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
To jak nazwać tzw janosikowe które płaci województwo Mazowieckie (w tym spora część z Warszawy)? Co roku około 1 miliarda złotych. Tu jest problem, który mnie wkurza. |
Szkoda, że Lechia tylko zremisowała z Górnikiem. Mogą stracić miejsce na rzecz Legii jeśli ta jutro wygra.
|
Lenczyk nie na długo chyba zagrzeje miejsce w Śląsku. Jednak jego twardy charakter nie wszystkim pasuje.
http://slasknet.wrzuta.pl/audio/028e...dzie_ze_slaska |
Cytat:
|
Cytat:
Jak sam wspomniałeś, ITI przytuli kasę a Legia niewiele z tego będzie miała. Natomiast miasto straci. Gdybym był mieszkańcem stolicy, byłbym mocno wkurzony. Co nie znaczy, że mamy mieć pretensje do ITI. Oni dbają o swój interes - zawaliło miasto. PS. A janosikowe to zupełnie inna para kaloszy - o tym można dyskutować w politycznym |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl