Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dariusz Wdowczyk byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9595)

AS82 16.11.2016 20:46

Mi tam Wdowczyka żal , bo to dobry trener , który nas dwukrotnie wyprowadził z regresu. Po tych wszystkich wtopach włodarzy Wisły , kiedy to bo ich nieudolnych decyzjach musieliśmy płacić kary,odszkodowania itd. ,to wcale bym sie nie zdziwił ,że i tym razem zarząd coś zrobił na co Wdowzyk nie mógł przystać.

heoij 16.11.2016 21:05

Desperacka ucieczka wytrawnego gracza

http://skwk.pl/pilkanozna/12-wazne-p...go-gracza.html

As 17.11.2016 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1457262)
Tak na marginesie, to gdybym ja był na miejscu osoby decydującej o tym, w którą stronę pociągnąć tą za krótką wciąż kołdrę, czyli czy zapłacić powiedzmy przykładowemu Sadlokowi, czy Wdowczykowi (oczywiście to wszystko moja czysta spekulacja, bo jak było w rzeczywistości oczywiście nie wiem, podobnie jak zapewne wszyscy tu dyskutujący) to moje kalkulacje byłyby identyczne: zapłaciłbym Sadlokowi, oceniając, że rozwiązanie kontraktu przez Wdowczyka jest daleko mniej prawdopodobne, po prostu nie spodziewałbym się jednak, że wywinie taki numer, bo przecież ta robota spadła mu z nieba i to głownie jemu powinno zależeć, żeby tu wciąż być.

dokladnie, plus takiego Sadloka mozna sprzedac za jakies pieniadze a za trenera nie wezmie sie zadnych pieniedzy (no moze jakies drobne jak Korona dala za Bartoszka).

szprotson 17.11.2016 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1457288)
dokladnie, plus takiego Sadloka mozna sprzedac za jakies pieniadze a za trenera nie wezmie sie zadnych pieniedzy (no moze jakies drobne jak Korona dala za Bartoszka).

Oczywiscie ze macie racje.
Tak samo miała się sytuacja np. z Genkowem :)
A nie, jego jednak nie opłaciło się trzymać.....

p.s. pisanie o zaskoczeniu ze Wdowiec moze taki numer wykonac tutaj nie jest adekwatne, no ale fakty sa takie ze Wdowiec s.......ił a my mu lecimy kasę.

siemstein 17.11.2016 12:40

Pierwszy raz zgadzam się z SKWK. Smutne, bo Wdowczyk mógł skończyć lepiej

Griszka30KR 17.11.2016 13:38

A ja w to nie wierze i tyle ,wolno mi :)
Pewnie prawda leży gdzieś pośrodku...

Przepraszam,że nie w temacie ,ale chciałbym zapytać ,co się dzieje z tematem meczowym,bo pojutrze mecz ,a tu cisza....

regan 17.11.2016 13:46

Sa ludzie ktorzy wola wierzyc sprzedawczykowi... ktory przeciez "ma ambicje i latwo sie pisze takie rzeczy ale on nie jest tu dla pieniędzy" :D
Ok :D

situs 17.11.2016 14:53

Akurat skwk nie bardzo wierzę.

heoij 17.11.2016 15:05

http://skwk.pl/pilkanozna/12-wazne-p...go-gracza.html

A ja nie wierzę Wdowczykowi.

wolfy 17.11.2016 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1457300)
A ja nie wierzę Wdowczykowi.

Akurat jemu to nie ma co wierzyć, nawet pomijając lata korupcyjnych oszustw wystarczy przypomnieć co niedawno mówił na konferencjach u nas. Nawet warszawscy dziennikarze mieli polew cytując jego patetyczne teksty o ambicji i szacunku do klubu etc.

Śliski gość. Niektórzy to mają idoli.

Dariook 17.11.2016 15:31

Wdowczyk to zwykla sprzedajna zakala Polskiej pilki. Ten czlowiek nie powinien byc nigdy dopuszczony do prowadzenia zespolow seniorskich w naszej piłce...Gosc ktory handlowaniem meczami, trudnił się przez kilka sezonów nie powinien byc traktowany lagodnie. Mimo ze sie przyznał...to tylko pewnie dlatego, żaby przykryc reszte swoich interesow i interesantow.

Ktos głupi, wyciąga rękę do tego buca a on zachowuje się niczym Ferguson, zasadowy trener, ktory chce decydowac i oceniac prace ludzi z naszego klubu? Powinien zamknąć dziurę i dziekowac włodarzom, ze mieli cierpliwosc lub brak srodków na to, byy go wy.......ic po najwiekszym blamazu w naszej klubowej historii.
Wstyd i brak pokory.

Jesli mu bylo tak żle, to mogl rozwiazac kontrakt za porozumieniem stron x kolejek temu. Jestem pewien ze klub by na to przystał. Niestety wiedzial, ze po tak żenujacej serii przejebanych meczy, to robote znajdzie ale w 1 lidze, liczył cwaniak na cud, tzn na cos nieuniknionego - czyli zdobycia jakichkolwiek punktow.
Teraz niby on wyciagnol Wisle z kłopotów...sam ja w te kłopoty wpierdalając - Kabaret!

JA mu nie wierze. Gosc nie ma na uwadze klubu, bo jest mu oczywiscie on obojetny. Tak jak obojetny jest dalszy los Tesco, odchodzacemu w smrodzie pracownikowi.

Żal mi w tym wszystkim jedynie Wisly i ludzi z nia zwiazanych. Dają szansę kopaczom w dołku lub na zyciowym zakręcie, młodym szansę na profesjonalny rozwoj lub skompromitowanym działaczom i trenerom na wlasna rehabilitacje. A te kvrwy, przy pierwszej lepszej okazji, bez skrupułów są gotowi isc na bezczelne i bez honorowe rozwiazania, zapominając o tym, kto im dał mozliwosc na dalsze łykanie tlenu.
Zwykłe szmaty wbijajace nóż w plecy komuś, kto tylko popadł w lekkie klopoty finansowe...Głównie z powodu ich postawy, ktora była niewspółmierna do nakłądów na nich łożonych. Jebac ich !

To nie są wypadające trupy z szafy...to zwykłe gówno wypływające z moralnego ścieku!

MaLk 17.11.2016 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1457289)
Oczywiscie ze macie racje.
Tak samo miała się sytuacja np. z Genkowem :)
A nie, jego jednak nie opłaciło się trzymać.....

Ale co z Genkowem? Jaki sens ma porównywanie nieporównywalnego? Genkowy i inne Jovanicie ni cholery nie chciały się nigdzie z Wisły ruszać, bo nigdzie nie mieli szans na porównywalne wynagrodzenie. Ich się nie dało sprzedać przed końcem kontraktu. To Wisła chciała się ich pozbyć, bo jej na nich nie było stać. Więc sobie po prostu odłożyła/zrolowała dług, wiedząc, że prędzej czy później i tak będzie musiała mu wynagrodzenie zapłacić, względnie wyrównać różnicę pomiędzy wynagrodzeniem, które dostanie w klubie, w którym sobie znajdzie zatrudnienie, a tym, które dostałby w Wiśle.

Inaczej rzecz ujmując: Genkow w wyborze "komu płacimy na bieżąco, skoro nie mamy na tyle, żeby zapłacić wszystkim" był w pozycji dzisiejszego Wdowczyka, nie przywołanego Sadloka.

Cytat:

pisanie o zaskoczeniu ze Wdowiec moze taki numer wykonac tutaj nie jest adekwatne, no ale fakty sa takie ze Wdowiec s.......ił a my mu lecimy kasę.
Ja akurat sądzę, że Zarząd był świadomy tego, że Wdowczyk może taki numer wykonać. Ale niespecjalnie mu zależało na tym, żeby mu w tym przeszkodzić.

Nawet zakładając, że (L)PZPN zasądzi wszystko, czego sobie Wdowczyk zażyczy, procedura trochę potrwa, a gość tymczasowo zszedł z listy płac, poprawiając płynność.

arti 17.11.2016 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1457302)
Wdowczyk to zwykla sprzedajna zakala Polskiej pilki. Ten czlowiek nie powinien byc nigdy dopuszczony do prowadzenia zespolow seniorskich w naszej piłce...Gosc ktory handlowaniem meczami, trudnił się przez kilka sezonów nie powinien byc traktowany lagodnie. Mimo ze sie przyznał...to tylko pewnie dlatego, żaby przykryc reszte swoich interesow i interesantow.

Ktos głupi, wyciąga rękę do tego buca a on zachowuje się niczym Ferguson, zasadowy trener, ktory chce decydowac i oceniac prace ludzi z naszego klubu? Powinien zamknąć dziurę i dziekowac włodarzom, ze mieli cierpliwosc lub brak srodków na to, byy go wy.......ic po najwiekszym blamazu w naszej klubowej historii.
Wstyd i brak pokory.

Jesli mu bylo tak żle, to mogl rozwiazac kontrakt za porozumieniem stron x kolejek temu. Jestem pewien ze klub by na to przystał. Niestety wiedzial, ze po tak żenujacej serii przejebanych meczy, to robote znajdzie ale w 1 lidze, liczył cwaniak na cud, tzn na cos nieuniknionego - czyli zdobycia jakichkolwiek punktow.
Teraz niby on wyciagnol Wisle z kłopotów...sam ja w te kłopoty wpierdalając - Kabaret!

JA mu nie wierze. Gosc nie ma na uwadze klubu, bo jest mu oczywiscie on obojetny. Tak jak obojetny jest dalszy los Tesco, odchodzacemu w smrodzie pracownikowi.

Żal mi w tym wszystkim jedynie Wisly i ludzi z nia zwiazanych. Dają szansę kopaczom w dołku lub na zyciowym zakręcie, młodym szansę na profesjonalny rozwoj lub skompromitowanym działaczom i trenerom na wlasna rehabilitacje. A te kvrwy, przy pierwszej lepszej okazji, bez skrupułów są gotowi isc na bezczelne i bez honorowe rozwiazania, zapominając o tym, kto im dał mozliwosc na dalsze łykanie tlenu.
Zwykłe szmaty wbijajace nóż w plecy komuś, kto tylko popadł w lekkie klopoty finansowe...Głównie z powodu ich postawy, ktora była niewspółmierna do nakłądów na nich łożonych. Jebac ich !

To nie są wypadające trupy z szafy...to zwykłe gówno wypływające z moralnego ścieku!

Jakby zaczęli ścigać wszystkich na serio to minimum 90% ludzi tzw. zawodowej piłki zostałoby zawieszone i byśmy tu nie pisali bo nie byłoby o kim i o czym.
Co do meritum - nie wierzę ani Zarządowi ani Wdowczykowi bo i jedna i druga strona ma za uszami.
Jeszcze inna sprawa, że postawienie na Kmiecika i Sobola może przynieść bardzo smutne rezultaty.
Ale co tam...
Mam nadzieję, że ludzie rządzący Wisłą mają trochę inne poglądy niż wyraziłeś w środkowej części wpisu bo tj. droga padnięcia na pysk i to w krótkim okresie czasu.

masada 17.11.2016 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1457302)

Haha, ja ten kawałek też lubię najbardziej, mianowicie opowieść o tym, jak to Wdowczyk Wisłę podniósł z kolan.
Dokładnie jak baron Munchhausen, sam się z bagna za włosy wyciągnął i to razem z koniem! :D

KrzychooR 17.11.2016 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1457321)
Haha, ja ten kawałek też lubię najbardziej, mianowicie opowieść o tym, jak to Wdowczyk Wisłę podniósł z kolan.
Dokładnie jak baron Munchhausen, sam się z bagna za włosy wyciągnął i to razem z koniem! :D

Obyśmy nie dożyli czasów kiedy to Czesław M. nas będzie musiał ratować...

Dariook 18.11.2016 01:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1457317)
Jakby zaczęli ścigać wszystkich na serio to minimum 90% ludzi tzw. zawodowej piłki zostałoby zawieszone i byśmy tu nie pisali bo nie byłoby o kim i o czym.
Co do meritum - nie wierzę ani Zarządowi ani Wdowczykowi bo i jedna i druga strona ma za uszami.
Jeszcze inna sprawa, że postawienie na Kmiecika i Sobola może przynieść bardzo smutne rezultaty.
Ale co tam...
Mam nadzieję, że ludzie rządzący Wisłą mają trochę inne poglądy niż wyraziłeś w środkowej części wpisu bo tj. droga padnięcia na pysk i to w krótkim okresie czasu.

A ja Ci nie wierze, ze 90% ! Bo niby na jakiej podstawie ? . A moze to 20% lub 10% i jeszcze jest mozliwosc ze nawet 66,6%...!
Smiem twierdzic, ze pisal bym dalej mimo rozpracowania 90% sprzedawczykow. Biznes nie znosi prozni.

Co do Sobola to bym drogi kolego nie lamentowal. Daj mu cos przegrac, kilka kolejnych kolejek...
Wystarczy ze wygra 6 spotkan na 15 pozostalych do rozegrania i juz bedzie mial lepszy bilans niz wdowczyk. W tej zabawie nawet Tadzio, Kulawik czy nawet Raul Lozzano mieli by duze szanse wymazac Dariusza.W z annałów Wislackiej historii.

Na morde to my juz dawno padli z sprzedwczykiem. Teraz najwyzszy czas sie juz otrzasnac po tej pomyłce , splunac za siebie i pod batuta prawdziwych Wislakow pokazac, ze nie wszystko jeszcze po pierwszej rundzie stracone.

I z tego co Klemba pisal, tylko jedna z tych wymienionych przez Ciebie osob ma cos za uszami. Jest to wdowczyk, ktory za uszami ma kropkę :D

kopaczoholik 19.11.2016 22:41

Nie śmiało przypomnę, że z końcem sierpnia znacząco ograniczono sztab Wdowczykowi. Pracę stracili jego asystenci Marcin Broniszewski i Paweł Primel... i to wg mnie była kwestia czasu kiedy Wdowczyk zrezygnuje z pracy u nas... Szkoda bo to jest dobry trener (bez względu na jego haniebną przeszłość)... i po katastrofalnym okresie 7 porażek z rzędu zaczeliśmy wychodzić na prostą z nadzieja na lpesze jutro i awans do pierwszej osemki...
a teraz dostaliśmy lanie od Pogodni Szczecin... 6:2... eh... a miało byc tak pięknie....

dj_ibutti 19.11.2016 23:38

....a, ale to też ten Wdowczyk "wyciagający z kryzysu" przewalił 7 meczów z rzędu!

Dariook 19.11.2016 23:55

i dostał baty na własnym stadionie 1-5 ...

SMOKE 8541 20.11.2016 12:13

Broniszewski i Primel byli uniwersalnym sztabem zarówno za czasów Smudy Moskala .Ciężko nazwać Broniszewskiego i Primela asystentami Wdowczyka skoro Wdowczyk do Wisły przychodził bez własnych ludzi i bez własnego sztabu Co do Sobolewskiego to zasługuje na to żeby dać mu czas spokojnie popracować .Najbliższe 3 mecze pokażą jak będzie wyglądać meczowa 18tka Sobolewskiego .Możliwe że Sobolewski zaczyna robić selekcje i pewnie wyciągnie wnioski z porażki i kilku piłkarzom podziękuje za wczorajszy mecz który był wypadkiem przy pracy. Po wczorajszym meczu wrażenie takie że Wdowczyk chyba spodziewał się załamania formy dlatego odszedł zaraz jak tylko Wisła wyszła ze strefy spadkowej .Warto też pamiętać że trenerem Pogoni jest Wiślak były trener Wisły który zna skład i taktykę Wisły na pamięć i miał bardzo ułatwione zadanie więc wczorajszy wynik nie ma co dziwić. Wdowczyk odszedł jego czas minął nie ma co rozpaczać teraz nadszedł czas Sobolewskiego który we wczorajszym meczu wykorzystał limit pecha teraz będzie tylko lepiej z meczu na mecz zacznie się tworzyć team Sobolewskiego który w porównaniu do Wdowczyka ma czystą kartę i który podobnie jak Moskal jest Wiślakiem a nie Legionistą

Wojtas 20.11.2016 19:25

Tylko ze teraz tak Arka ,Lechia ,DERBY ,+ wazny mecz PP z Amiką

takze Wdowczyk spierdo*lił w najgorszym mozliwym momencie.Bo waza sie losy gdzie bedziemy przez zimę i czy awansujemy dalej do PP.

dj_ibutti 20.11.2016 19:36

Wdowczyk s.......il, zeby miec mozliwosc podjecia pracy od nowej rundy.

MaLk 20.11.2016 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1457535)
i dostał baty na własnym stadionie 1-5 ...

Dokładnie tak.

Tak więc nie wiem jak po 1 (słownie: jednym) meczu przegranym w podobnych rozmiarach, choć z lepszym przeciwnikiem, w rezerwowym składzie i po przepracowanych kilku ledwie dniach można czynić jakieś porównania, jakoby za Wdowczyka miałoby być lepiej, a teraz to katastrofa. Jedyne co Wdowczyk mógłby zrobić inaczej, to wstawić Cywkę. Ale tylko w jednym miejscu. Naprawdę myślicie, że to by nas uratowało?

Na marginesie pragnę zauważyć, że od dwóch sezonów podobne załamanie formy mamy standardowo w tym okresie rozgrywek. Po prostu mamy za krótką ławkę, niezależnie od wszelkich innych plag egipskich, jakie w tym sezonie nas dopadają jedna po drugiej.

Żeby ocenić Sobolewskiego naprawdę wypadałoby mu dać rozegrać choć jeden "normalny" mecz, a nie sparing i naprędce skleconą łapankę.

GonzoNS 20.11.2016 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1457609)
Dokładnie tak.

Tak więc nie wiem jak po 1 (słownie: jednym) meczu przegranym w podobnych rozmiarach, choć z lepszym przeciwnikiem, w rezerwowym składzie i po przepracowanych kilku ledwie dniach można czynić jakieś porównania, jakoby za Wdowczyka miałoby być lepiej, a teraz to katastrofa. Jedyne co Wdowczyk mógłby zrobić inaczej, to wstawić Cywkę. Ale tylko w jednym miejscu. Naprawdę myślicie, że to by nas uratowało?

Na marginesie pragnę zauważyć, że od dwóch sezonów podobne załamanie formy mamy standardowo w tym okresie rozgrywek. Po prostu mamy za krótką ławkę, niezależnie od wszelkich innych plag egipskich, jakie w tym sezonie nas dopadają jedna po drugiej.

Żeby ocenić Sobolewskiego naprawdę wypadałoby mu dać rozegrać choć jeden "normalny" mecz, a nie sparing i naprędce skleconą łapankę.

Jeśli by wstawił Cywkę (o ile był zdrowy bo różne opinie chodzą) zamiast Mójty to jak najbardziej mogło by być inaczej.

MaLk 20.11.2016 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GonzoNS (Post 1457610)
Jeśli by wstawił Cywkę (o ile był zdrowy bo różne opinie chodzą) zamiast Mójty to jak najbardziej mogło by być inaczej.

Inaczej mogłoby też być gdyby Brożek trafił setkę przy 0:0, Boguski nie potknął się przy piłce chwilę później, Głowacki trafił piłkę przy dośrodkowaniu centymetr wyżej itp.

Ogólnie jednak nie sądzę, żeby miało to nas ratować - przed porażką, może przed rozmiarami. Mieliśmy tyle dziur na tylu pozycjach, że nawet zamiana Mójty na Cywkę, niewiele by zmieniła. Linia obrony dalej byłaby kompletnie niezgrana, tak samo jak skrzydłowych dalej byśmy nie mieli.

GonzoNS 21.11.2016 00:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1457614)
Inaczej mogłoby też być gdyby Brożek trafił setkę przy 0:0, Boguski nie potknął się przy piłce chwilę później, Głowacki trafił piłkę przy dośrodkowaniu centymetr wyżej itp.

Ogólnie jednak nie sądzę, żeby miało to nas ratować - przed porażką, może przed rozmiarami. Mieliśmy tyle dziur na tylu pozycjach, że nawet zamiana Mójty na Cywkę, niewiele by zmieniła. Linia obrony dalej byłaby kompletnie niezgrana, tak samo jak skrzydłowych dalej byśmy nie mieli.

Nie chodziło mi o to co by było gdyby ktoś trafił, ktoś lepiej skoczył, itp. Po prostu PAN PIŁKARZ ADAM MÓJTA #AM15, jest na tyle fatalny że kryje na 5-15 metrów od obrońcy i jego najlepsza pozycja na boisku to 10 metrów od linii bocznej, tylko po tej drugiej stronie - na ławce rezerwowych.

MaLk 21.11.2016 00:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GonzoNS (Post 1457615)
Nie chodziło mi o to co by było gdyby ktoś trafił, ktoś lepiej skoczył, itp. Po prostu PAN PIŁKARZ ADAM MÓJTA #AM15, jest na tyle fatalny że kryje na 5-15 metrów od obrońcy i jego najlepsza pozycja na boisku to 10 metrów od linii bocznej, tylko po tej drugiej stronie - na ławce rezerwowych.

Wiem. Ale to nawet nie o to chodzi, na ile jeden czy drugi jest słaby. To można rozważać jak zmieniamy w zgranej drużynie jednego czy dwóch zawodników. Nie jak zmieniamy praktycznie wszystko, całą konstrukcję. I to z dnia na dzień.

Nawet ten słaby Mójta nie wyglądałby pewnie tak źle, gdyby koledzy z drużyny wiedzieli jak go asekurować. Nie wspominając już o tym, że w ogóle powinni wiedzieć że i jak się asekuruje.

Ale jak w pomocy na jednym skrzydle napastnik, na drugim pół napastnik, na drugim boku obrony chłopak dopiero uczący się grać (z reprezentantem Węgier przeciwko sobie), na środku obrony kolejny uczący się (na nowo) pozycji, to...

No więc Mójta jest słaby (choć przyznaję, parę w nodze ma pierwsza klasa). Ale w normalnych okolicznościach, w przeciągu całego sezonu, to nie powinien być problem, bo w hierarchii jest za Sadlokiem i Pietrzakiem i bije się o trzecie miejsce z Cywką, który nie jest nawet nominalnym lewym obrońcą i też zapewne wolałby się bić o inną pozycję. Tylko niekorzystny splot okoliczności sprawił, że Mójta musiał grać. I ten sam splot okoliczności sprawił, że wypadła ponad połowa normalnego składu. Pech.

W każdym bądź razie warto sobie uzmysłowić, że cudów od zawodnika nr 3-4 w rywalizacji na danej pozycji oczekiwać nie należy. W naszej sytuacji cudem jest w ogóle już to, że my mamy czterech zawodników na pozycję, która zwykle w klubie jest najtrudniejsza do sensownego obsadzenia. Na innych pozycjach takiego "luksusu" nie mamy.

masada 21.11.2016 21:32

Jeszcze warto przypomnieć, że Mójta w Wiśle jest w dużej mierze za sprawą Wdowczyka, który go widział w składzie i bardzo namawiał do transferu, o czym sam Mójta wielokrotnie mówił w wywiadach.

Ech, a mógł pójść do parchów, które też o niego zabiegały, tam by pasował idealnie..

!!IRIVER!! 21.11.2016 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1457660)
Jeszcze warto przypomnieć, że Mójta w Wiśle jest w dużej mierze za sprawą Wdowczyka, który go widział w składzie i bardzo namawiał do transferu, o czym sam Mójta wielokrotnie mówił w wywiadach.

Ech, a mógł pójść do parchów, które też o niego zabiegały, tam by pasował idealnie..

Tylko że znając nasze zezowate szczęście, tam grałby jak z nut. :D

arti 22.11.2016 06:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1457663)
Tylko że znając nasze zezowate szczęście, tam grałby jak z nut. :D

Szybkość, zwrotność itp. by na niego spłynęły przy kałuży?
Mam nadzieję (nie pamiętam tego), że ma kontrakt 1+... więc jest szansa na kopa w czerwcu. Obyśmy wtedy jeszcze byli w extra...

bob85 22.11.2016 09:22

Niestety 2 lata z opcja przedluzenia :P http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...m_wisly_krakow

KOMINEK 22.11.2016 12:00

Nie wchodząc w to jakim trenerem/człowiekiem jest Wdowczyk to nie uwierzę że odszedł nie mając do tego podstaw.
Mając już zaszarganą opinię i zrywając bezzasadnie kontrakt przekreśliłby siebie na wiele lat. Sprawa na pewno był konsultowana z prawnikami.

tomasz_19 22.11.2016 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1457679)
Nie wchodząc w to jakim trenerem/człowiekiem jest Wdowczyk to nie uwierzę że odszedł nie mając do tego podstaw.
Mając już zaszarganą opinię i zrywając bezzasadnie kontrakt przekreśliłby siebie na wiele lat. Sprawa na pewno był konsultowana z prawnikami.

W tym biznesie nie ma sentymentów, myślisz że taki człowiek jak Wdowczyk przejmuje się opinią na swój temat? W naszym chorym kraju wystarczy zagrać jedną w miarę dobrą rundę i już robią z Ciebie odkrycie na miarę Bońka czy trenera Górskiego...
Wdowczyk ma w ręku kartę przetargową w postaci udźwignięcia Wisły z kryzysu i tego mu nikt nie zabierze, natomiast w jakim stylu odszedł z Wisły to nikt na to nie patrzy, zaraz wszyscy zapomną (nie licząc kibiców). Także odejście z Wisły akurat w tym momencie to było bardziej zagranie taktyczne z jego strony, on wie że za chwilę i tak ktoś wyciągnie do niego ręce, a on sam będzie żądał większych pieniędzy za swoją pracę... i tyle...

Kaan 22.11.2016 12:43

Czy są jakieś przyczyny, poza niedopatrzeniem, ze temat nie zmienił nazwy na "Dariusz Wdowczyk byłym trenerem Wisły"?

Griszka30KR 22.11.2016 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1457595)
Wdowczyk s.......il, zeby miec mozliwosc podjecia pracy od nowej rundy.

No cóż może trzeba było jakoś pomyśleć żeby nie odszedł,bo co by o Nim złego nie mówić, był to trener któremu nie jeden z naszych byłych, mógł co najwyżej asystować....

Dariook 23.11.2016 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1457694)
No cóż może trzeba było jakoś pomyśleć żeby nie odszedł,bo co by o Nim złego nie mówić, był to trener któremu nie jeden z naszych byłych, mógł co najwyżej asystować....

Może i jest biednie ale musi być godnie.

regan 23.11.2016 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1457317)
Ale co tam...

Co ma za uszami nasz zarzad? :D

SMOKE 8541 23.11.2016 19:30

Wdowczyk ostatnio postanowił zakończyć współpracę z Wisłą Kraków.Może ktoś zmienić nagłówek tematu na Dariusz Wdowczyk byłym trenerem Wisły Kraków ??

dj_ibutti 23.11.2016 19:32

Ucieka Wam fakt, ze Wdowczyk mial obowiazek kontraktowy byc na evencie sponsorskim, ale go olał. Czyli sam złamał kontrakt.

Delgado 24.11.2016 02:17

I w tym jest spór :) wdowczykowi wydawało się, że może rozwiązać kontrakt z winy klubu, bo zaległości za premie (nie pensje!) są ponad 3 miechy. A zapomniał biedaczek, że nie wywiązywał się z kontraktu, czyli obowiązków sponsorskich
Czuję, że to Wisła wygra sprawę. Nie ma już wbijających .... nieogarów z telefoniki, prawnicy TSW rozłożą dariusza koruptera na łopatki. Chcieliście wydymać Freda to Fred wydyma was :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl