Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Wybory prezydenckie 2015 - na kogo zagłosujesz? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9448)

FraMat 18.05.2015 13:02

Znalezione w internecie:
Cytat:

Rady dla Andrzeja Dudy na drugie starcie

1) Nie trać swojego czasu na niepotrzebne wstępne wprowadzenia w temat. Od razu do rzeczy, bo potem będziesz musiał przekraczać limit czasu!

2) Nie daj sobie narzucić, że jako pisowiec odpowiadasz za niedokonania PiS-u z czasów jego rządów. Powiedz im raczej: Jak długo pozwoliliście PiS-owi rządzić, a jak długo wy już rządzicie?
Na dokonania czegokolwiek trzeba co najmniej cztery lata rządów! Tego PIS nie miał.

3) Zapytaj Komorowskiego, co oznacza jego przedwyborcza deklaracja, że nie będzie prezydentem ludzkich sumień, gdy równocześnie pospiesznie podpisuje ustawy, które będą druzgotać sumienia, zwłaszcza gdy do nich dołączą się rozporządzenia wykonawcze. Nawet już samo istnienie takich ustaw druzgocze sumienia. Wprowadza zamęt w bezpieczeństwie przyszłych rodzin. W tych sprawach nie bój się powołać nie tylko na Jana Pawła, ale zwłaszcza na DEKALOG, który w takich sprawach jest zrozumiały.

4) Podejmij temat polskiej katastrofy demograficznej w czasie, gdy islam u bram; jak temu mają służyć progenderowskie, prohomoseksualne, proaborcyjne ustawy?

5) Nie daj sobie wmówić, że blokowanie swojego miejsca pracy na akademii jest jakimś przestępstwem! Podaj przykłady innych przejściowych "profesji", którym ustawy gwarantują powrót na dotychczasowe miejsce pracy, opuszczone tylko tymczasowo. Tylko polityk przyśrubowany do stołka prezydenckiego albo mający własny wielki biznes nie martwi się o przyszłość.

6) W sprawie opóźnienia wieku emerytalnego powiedz, że oznacza on opóźnienie otrzymania pracy przez młode kadry. O ile przedłuża się praca starszych, o tyle przedłuża się bezrobotna demoralizująca młodość.

7) W sprawie funkcjonowania demokracji masz mocna pozycję: w sytuacji powstania demokracji kolesiów (nie wiadomo przez kogo manipulowanej), musi istnieć także jakaś pozaparlamentarna demokracja: prawo ludzi do uszanowania ich podpisów i do referendum w istotnych sprawach.
Tysiące czy miliony podpisów musi być honorowane przez rząd i parlament. Trzeba stworzyć odpowiednie przepisy. Nadto trzeba rozliczyć, co stało się z dotychczasowymi zbiorami głosów w sprawach Kraju.

8) W sprawach zagrożenia rosyjskiego podkreślaj potrzebę tworzenia wielkiego bloku bezpieczeństwa krajów sąsiadujących od strony zachodniej, to co zaczął montować prezydent Kaczyński.

9) W sprawach Ukrainy musisz zdecydowanie manifestować pozycję po jej stronie, ale przy równoczesnym domaganiu się od Ukrainy jej rozliczenia się z antypolskimi zbrodniami.

10) Nie unikaj także w dziedzinie zasad funkcjonowania demokracji oficjalnego głosu Kościoła, który - czy się komuś podoba, czy nie - jest stałym i najpoważniejszym, niepolitycznym (w sensie walki o władzę) elementem życia obywateli. Jakiekolwiek konflikty z Kościołem, zwłaszcza ideologiczne, osłabiają jedność społeczeństwa.

11) Nie bój się też powiedzieć, Andrzeju, że najbardziej rozbijacką akcją w społeczeństwie jest wprowadzanie do jego życia elementów antyrozumowych i antychrześcijańskich, jak np. promocja rozmaitych zboczeń pod pięknie brzmiące tytuły ustaw państwowych i między pozytywne ich paragrafy. To oszukiwanie społeczeństwa, praktykowane nie tylko w polskim, ale i w unijnym prawodawstwie, powinno zniknąć!
Prezydent, podpisując takie ustawy, nie może gwałcić ludzkich sumień!

12) W sprawie kar więzienia za wykroczenia w praktyce in vitro i realizowanie eugeniki nie trzeba się wymawiać: Mogą być kary więzienia takie same, jak są za bezprawną aborcję oraz za każde dzieciobójstwo! Prawo nie zna zakazów bez sankcji! A każde życie ludzkie ma jednakowa wartość! To też trzeba publicznie oświadczyć. To na pewno zyska wyborców!

13) Jeżeli Ci, Andrzeju, Komorowski ponownie oświadczy, że nie ma nad sobą żadnego prezesa (w domyśle: jak Kaczyński), nie bój się przyznać mu racji i powiedzieć, że po jego podpisach i zachowaniach widać, iż nie prezesuje mu ani sumienie moralne (jak prawie w całym gronie rządowej PO), ani sprawiedliwość i prawo, skoro odmawia się ich połowie społeczeństwa, tego niby radykalnego.
Nie bój się też przyznać, że Twoim prezesem jest też Bóg, z którego dekalogiem będziesz się liczył w trakcie urzędowania. W katolickim kraju to nie defekt!
Kiedyś tym, że nie ma nad sobą żadnego "prezesa" , przechwalał się także Stan Tymiński.
Społeczeństwo prawidłowo zrozumiało tę deklarację i dało mu należytą odpowiedź.

kerim1906 18.05.2015 13:24

telewizyjni "komentatorzy" widzieli swoje a lud swoje , i tak od 25 lat

http://wpolityce.pl/polityka/244865-...towych-sondazy

universe 18.05.2015 14:07

Dla mnie obecny prezydent to gamon a nie prezydent. No ale coz, umiejetnie nawciskali Polakom kto jest jedynie sluszna partia w gdyz wiekszosc teraz chce byc mloda wyksztalcona i z wielkiego miasta, MWizWM :D

Skoro jestesmy na kibicowskim forum, to z tego punktu widzenia napisze, ze partia milosciwie panujacego zwalcza kibicow tak udanie, iz wypelniony stadion pilkarski obecnie to wielkie wydarzenie a ogladamy w wiekszosci pustawe trybuny...

Zatem ode mnie czerwona kartka Mr Task & Co!

rast 18.05.2015 14:23

Debata w wsi24 zagrożona. Czyżby Duda Andrzej chciał strzelić sobie w kolano i skapitulować w ostatnim tygodniu kampanii??

dynek.pl 18.05.2015 14:31

Tajemnica spalonej budki

Nie wiem jak to skomentowac, a ludzie sie boja Kaczynskiego -> http://gmyz.dorzeczy.pl/id,6293/Kuli...nkowskiej.html

siemstein 18.05.2015 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1400816)
No i właśnie w tym rzecz. Każdy ogarnięty wiedział, że przytyk Komora jest z dupy. Tylko czemu Duda zamiast skontrował i sprawić, że Komor będzie stał z rozdziawioną gębą, tylko coś wydukał i zamilknął.

Odpowiedź: Bo jest słabym politykiem

siemstein 18.05.2015 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1400828)
Tajemnica spalonej budki

Nie wiem jak to skomentowac, a ludzie sie boja Kaczynskiego -> http://gmyz.dorzeczy.pl/id,6293/Kuli...nkowskiej.html

Obie strony barykady bombardują się pierdołami. Wcale bym się nie zdziwił, jakby się 3/4 z tych rzeczy zarzucanych i przez PiS, i przez PO okazało kłamstwami. Dlatego śmiać mi się chce, jak widzę wkur.wionych ludzi piszących tutaj, prawdopodobnie z pianą na ustach :lol:

martin_6 18.05.2015 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1400830)
Obie strony barykady bombardują się pierdołami. Wcale bym się nie zdziwił, jakby się 3/4 z tych rzeczy zarzucanych i przez PiS, i przez PO okazało kłamstwami. Dlatego śmiać mi się chce, jak widzę wkur.wionych ludzi piszących tutaj, prawdopodobnie z pianą na ustach :lol:

Uważasz że akurat to jest pierdoła? Używanie służb do wywoływania skandali dyplomatycznych i manipulowania opinią publiczną?

Jaroo1 18.05.2015 14:58

To co robi ta banda s....ysynów z PO woła o pomstę do nieba. Z racji wieku nie śledzę zbyt wiele lat życia politycznego w Polsce ale takich rzeczy to chyba jeszcze nigdy nie było. Ratuje ich tylko to, że zawsze znajdzie się banda takich samych s....ysynów jak oni, którzy czerpią korzyści z tego systemu wraz z nimi więc na nich głosują, do tego banda pożytecznych idiotów, kretynów, która nic nie rozumie, nic nie widzi i nic do niej nie dociera. I przez to mają te 30%.
I to jest dowód na to, że demokracja to wielkie gówno. W normalnym ustroju po 2-3 latach takich afer wyszłoby 100 tys ludzi na ulicę i by rozjebało ten syf. A tak to każdy utknął w takim błędnym kole typu "no ale demokracja jest więc trzeba zrobić przewrót przy urnach bo inaczej to nieładnie, w ogóle nie wolno silowo rozwiązywac problemów bo mamy świetny ustrój, w którym można każdego merytorycznie pokonać, jednak jesteśmy mniejszością więc pewnie nasze działania są nazbyt radykalne i nie ma c się wychylać".

Co za propaganda, ja jebie. I jeszcze jakiś ćwok będzie się spierał, że policja działa dobrze (kopanie po twarzy typa w 2011 bądź 2012 roku - nie pamiętam już), że policja nie prowokuje (tysiące tajniaków na Marszu i zawsze jakimś dziwnym trafem jedna ogniskowa sytuacja, od której się wszystko zaczyna i gdzie akurat przypadkiem w pobliżu czają się psy aby interweniować), że na MN to kibole i chuligani i że oni robią syf - a jak się okazuje to syf robi Sienkiewicz. Myślicie, że płonący samochód TVNu to też przypadek?

siemstein 18.05.2015 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1400832)
Uważasz że akurat to jest pierdoła? Używanie służb do wywoływania skandali dyplomatycznych i manipulowania opinią publiczną?

A wy wszystko co napiszą łykacie jak pelikan. To też jest manipulacja opinią publiczną.

emj10 18.05.2015 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rast (Post 1400827)
Debata w wsi24 zagrożona. Czyżby Duda Andrzej chciał strzelić sobie w kolano i skapitulować w ostatnim tygodniu kampanii??

Jak się wycofa to przegraną ma jak w banku.

Wislak35 18.05.2015 17:00

Bedzie debata!!Duda to nie szogun i nawet w wsi24 bedzie debatowac a nie ucieka jak komor przed Kukizem.

rast 18.05.2015 17:15

Będzie, będzie i to także w otwartym tvn zaraz po buehehe 'faktach".

Kurski coś tam zaczął działać, więc może się dziać :D

63.5 Kg 18.05.2015 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wislak35 (Post 1400844)
Bedzie debata!!Duda to nie szogun i nawet w wsi24 bedzie debatowac a nie ucieka jak komor przed Kukizem.

Zluzuj człowieku,zluzuj...

kerim1906 18.05.2015 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rast (Post 1400827)

zadaj sobie pytanie ? co Duda może ugrać w wsi24 na wrogim terenie , to tylko jego dobra wola że tam pójdzie, nie ma żadnego obowiązku, bulu odrzucił debatę w tv trwam , w republice , i co ? strzelił sobie w kolano ? jak pokryje sie termin debaty z kukizowcami to wybierze taka debatę która przyniesie mu głosy , poza tym bulu odrzucił debatę z kukizowcami ,i nie widzę płaczu i opowieści o strzale w kolano

hiszpan00 18.05.2015 17:40

"Zmiany w systemie emerytalnym, które w ciągu ostatnich kilku lat zafundowała nam ekipa rządowa w powiązaniu z masową emigracją zarobkową Polaków (to nie dramat tylko szansa) spowodują, że po 37 latach nieprzerwanej pracy statystyczny Kowalski otrzyma jako "emeryturę" 1/5 ostatniej pensji. I to jeszcze pod warunkiem, że do tego czasu ZUS nie zbankrutuje, ludzie przestaną emigrować w dotychczasowym tempie, a Polskę ominą poważne kryzysy gospodarcze.

Ekipa Platformy Obywatelskiej uchwaliła nowelizację ustawy o emeryturach i rentach, która wprowadziła w życie tzw. kapitałową formułę obliczania świadczeń emerytalnych z ZUS (zamiast solidarnościowej). W praktyce oznaczało to, że wysokość wypłacanej emerytury ma zależeć od ilości zgromadzonego - za pośrednictwem składek emerytalnych - kapitału. Wszystko byłoby okej, gdyby nie przyjęty przez Platformę algorytm wyliczania wysokości przyszłej emerytury. Władze uznały bowiem, że przeciętny polski emeryt przeżyje na emeryturze... 18 lat. Wartość ta została oczywiście wzięta z kosmosu, bowiem 18 lat na emeryturze po przekroczeniu 67. roku życia ma szanse dożyć jedynie garstka Polaków (w rzeczywistości długość życia po przekroczeniu wieku emerytalnego wynosi ok. 8 lat). "
źródło http://niewygodne.info.pl/

uposledzony_ale_kumaty 18.05.2015 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1400841)
A wy wszystko co napiszą łykacie jak pelikan. To też jest manipulacja opinią publiczną.

Jak mam podane nagranie, które mogę osobiście odsłuchać to w to wierze. Dziś ten temat całkowicie przemilczany w mediach, a jeśli by na tym nagraniu był ktoś z PiS-u to Komorowski już by wzywał do rezygnacji Dudy :)
http://gmyz.dorzeczy.pl/id,6303/Nagr...nkowskiej.html

siemstein 18.05.2015 17:48

W takim razie Duda ma .....owy sztab. Powinni to wykorzystać

Gwiaździsty 18.05.2015 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1400841)

Nie tylko napiszą, przed chwilą w TV Republika odtworzono taśmy z nagraniem, to co było cytowane tym razem poszło fonią. Wojtunik szef CBA i wicepremira Bińkowska. Ogladaj inne niz reżimowe media, to będziesz więcej wiedział i nie pisał bzdur.

siemstein 18.05.2015 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1400857)
Nie tylko napiszą, przed chwilą w TV Republika odtworzono taśmy z nagraniem, to co było cytowane tym razem poszło fonią. Wojtunik szef CBA i wicepremira Bińkowska. Ogladaj inne niz reżimowe media, to będziesz więcej wiedział i nie pisał bzdur.

A Ty czytaj ze zrozumieniem wpisy na forum

Gwiaździsty 18.05.2015 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1400858)
A Ty czytaj ze zrozumieniem wpisy na forum

Przeczytałęm ze zrozmieniem Twój wpis:

Cytat:

odnoszący się do tego wpisu dotyczącego spalenia budki przez służby specjalne:

Cytat:

Co tu jest niejasnego ? poddałęś w wątpliwość fakt rozmowy, Wojtunik - Bieńkowska, którą miałęm możliwość wysłuchać przed chwilą w TV Republika. Wiec tekst o łykaniu jak pelikan akurat ma się nijak. Jeśli ktoś łyka to na pewno nie ten co wierzy w tekst z taśmy, tylko ten co w niego nie wierzy.

siemstein 18.05.2015 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1400859)
Przeczytałęm ze zrozmieniem Twój wpis:

odnoszący się do tego wpisu dotyczącego spalenia budki przez służby specjalne:

Co tu jest niejasnego ? poddałęś w wątpliwość fakt rozmowy, Wojtunik - Bieńkowska, którą miałęm możliwość wysłuchać przed chwilą w TV Republika. Wiec tekst o łykaniu jak pelikan akurat ma się nijak. Jeśli ktoś łyka to na pewno nie ten co wierzy w tekst z taśmy, tylko ten co w niego nie wierzy.

Przeczytaj co napisałem później. Duda ma ch.ujowy sztab skoro tego nie wykorzystują. No chyba, że czekają na debatę

uposledzony_ale_kumaty 18.05.2015 19:17

Mazurek jak zwykle celnie
http://wpolityce.pl/polityka/244927-...-tylko-stracic

kerim1906 18.05.2015 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uposledzony_ale_kumaty (Post 1400861)

pisałem o tym wcześniej niż Mazurek :), uważam to za duży błąd , nic nie zyska, może stracić

dwdx1906 19.05.2015 00:21

Lis zaprasza do programu 3 gości: Cimoszewicza (nie muszę ukrywać że zagłosuję na Komorowskiego), Janusza Lewandowskiego (PO) i Tomasza Karolaka (komitet poparcia PO).
W sumie żadne zaskoczenie.

...

Cimoszewicz m.in. o tym, że Duda chce się przypodobać kibolom. Standard w tym programie.

...

Lewandowski udowadnia, że Duda oferuję krok wstecz (oczywiście chodzi o in vitro i uwaga - książki patriotyczne!)

...

Dyskusja z Karolakiem na temat tweetu córki Dudy. Pojazd po całości.

...

Tweet był z fejkowego konta.

Przekonali mnie w 100%, głosuję na Dudę. I Wam też to polecam. Nie mamy już innego wyboru.

kerim1906 19.05.2015 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dwdx1906 (Post 1400883)
Lis zaprasza do programu 3 gości: Cimoszewicza (nie muszę ukrywać że zagłosuję na Komorowskiego), Janusza Lewandowskiego (PO) i Tomasza Karolaka (komitet poparcia PO).
W sumie żadne zaskoczenie.

...

Cimoszewicz m.in. o tym, że Duda chce się przypodobać kibolom. Standard w tym programie.

...

Lewandowski udowadnia, że Duda oferuję krok wstecz (oczywiście chodzi o in vitro i uwaga - książki patriotyczne!)

...

Dyskusja z Karolakiem na temat tweetu córki Dudy. Pojazd po całości.

Przekonali mnie w 100%, głosuję na Dudę. I Wam też to polecam. Nie mamy już innego wyboru.

wydaje mi się że liz w panice "przedobrzył" , rozumiem w jego wydaniu cimoszewicza , lewandowskiego czy tego przygłupa karolaka , ale jazda po córce Dudy to przegięcie które obróci się w druga stronę , takich "przekonanych" po tej akcji z Kinga Dudą będzie więcej , oj dużo więcej,

IncognitoTSW 19.05.2015 09:25

On też dobrze wie, że 90% ludzi obejrzy tylko program i nie zada sobie trudu by sprawdzić czy te rewelacje były prawdziwe.

kerim1906 19.05.2015 09:37

będzie prawdopodobnie żądanie sprostowania w trybie wyborczym przez tv komorowski ,w czasie najlepszej oglądalności

a co na to Kukiz :)

http://wpolityce.pl/polityka/244969-...y-za-srebrniki

pamietam jak Gwiazdzisty toczył "boje" z fanami korwina , stałem z boku , przyglądałem się , nie angażowałem się bo miałem nadzieję że korwinowcy mogą mieć trochę racji , Gwiazdzisty szacunek, miałeś stuprocentową rację, korwin to kretyn na usługach reżimu od lat

http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie...-pyszczka.html

Coglin 19.05.2015 11:04

Nowy spot Dudy na koniec kampanii:

ABGwislakABG 19.05.2015 11:14

Za mało bulu i nadziei.

martin_6 19.05.2015 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1400899)

pamietam jak Gwiazdzisty toczył "boje" z fanami korwina , stałem z boku , przyglądałem się , nie angażowałem się bo miałem nadzieję że korwinowcy mogą mieć trochę racji , Gwiazdzisty szacunek, miałeś stuprocentową rację, korwin to kretyn na usługach reżimu od lat

http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie...-pyszczka.html

Nie przesadzałbym z tym agentem, on po prostu ma swój świat. Pięć lat temu namawiał swoich wyborców do głosowanie w drugiej turze na JarKacza, czyim agentem był wtedy? Teraz też pośrednio namawia do głosowania na Dudę:
Cytat:

Bo PO i PiS to dwa gangi niewiele się od siebie różniące. Jedni rwą kasę w wielkich aferach - drudzy przysysają się do jakichś posad państwowych, do SKOK-ów czy czego tam jeszcze. (...) Obecnie afery w PO są tak wielkie, bo prezydent jest z tej samej opcji. Gdyby prezydent był z PiS-u, musieliby kraść mniej i dyskretniej.

kerim1906 19.05.2015 14:45

wczoraj wsi24 podało że bulu ma 47 % i przybyło mu nie wiedzieć czemu 7% ?

a dzisjaj zaufanie "aż" 41 % , czy oni nie mogą się skonsultować ?

http://wpolityce.pl/polityka/245030-...ce-badanie-tns

Arapaho 19.05.2015 15:02

Olać te sondaże- znam takich którzy nie mówią Rzeczpospolita Polska tylko Rzeczpospolita Sondażowa.
Mamy 3 dni żeby ugryźć ten system, a na jesieni go obalić. Będzie mega trudno- w starciu w tvn gdzie będzie 3 (Olejnik,Pochanke,Komorowski) na 1 (Dudę) - licze na krakusa Rymanowskiego że pokaże cohones i przynajmniej nie pójdzie na "współpracę" z WSIokami. Mam też nadzieje że bezczelne i chamskie zachowania sztabu i samego Komorowskiego nie spowodują reelekcji bo wtedy będzie to znaczyło że Polski (Polaków) już nie ma.

Gwiaździsty 19.05.2015 15:35

A tymczasem ruszył proces kumpli Komorowskiego z "Pro Civili". Na ławie oskarżonych m.in. "Bentley":

http://wgospodarce.pl/informacje/198...-urok-bentleya

Jaroo1 19.05.2015 16:12

Co do Lisa:
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...4b39e2c5b37f49

To straszenie PiSem i Kaczyńskim, jak mnie to rozwala. Banda s....ysynów od przekrętów, wyzywania, prowokacji (Andrzejek obrońca krzyża, podpalanie budki pod ambasadą ruskich itp), Lis śmieć, który zaprasza do programu samych zwolenników Komorowskiego w TVP2 (!!! to jest ta ich jebana misja?) i ta banda cweli śmie straszyć ludzi PiSowcami.

A co do Korwina to mam wrażenie, że on po prostu takim wodzirejem polskiej sceny politycznej. Taki chłopek roztropek od opowiadania bajek (połowę postulatów i połowę opowieści ma słuszne ale drugiej połowy aż żal komentować) i raczej agentem niczyim nie jest, on po prostu w całej swojej mądrości jest tak głupi, tak naiwny i ma tak długi język, że można nim dowolnie sterować i manipulować.
Jego po prostu wystarczy spytać na jakikolwiek temat i odpowiada, nie myśli, że skoro jest kampania to ch im w d, nie będę Dudy oczerniał bardziej niż Bronka. Lepiej tego drugiego jechać żeby nie wygrał.
I później takie historie wychodzą, że jakiś dziennikarzyna specjalnie go zapyta o zdanie na dany temat i mamy aferę.

kerim1906 19.05.2015 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1400925)
Olać te sondaże- znam takich którzy nie mówią Rzeczpospolita Polska tylko Rzeczpospolita Sondażowa.
Mamy 3 dni żeby ugryźć ten system, a na jesieni go obalić. Będzie mega trudno- w starciu w tvn gdzie będzie 3 (Olejnik,Pochanke,Komorowski) na 1 (Dudę) - licze na krakusa Rymanowskiego że pokaże cohones i przynajmniej nie pójdzie na "współpracę" z WSIokami. Mam też nadzieje że bezczelne i chamskie zachowania sztabu i samego Komorowskiego nie spowodują reelekcji bo wtedy będzie to znaczyło że Polski (Polaków) już nie ma.

uwierz mi , żadne debaty nie mają znaczenia ,ludzi g...o obchodzi co maja do powiedzenia , chcą zmian , tyle i aż tyle ,"sądażownie" nie pokazuja wyników bo wynik jest masakryczny, maja zakaz, nie liczę wsi24 i lizweeka , oni jeszcze "walczą", jest już jak to mówią młodzi zaorane, trzeba to tylko dobrze zagospodarować i wygrać na jesieni , pózniej uporządkować sprawy i rozliczyć konkretnie urbanoplatfusiarnię , i nie politycznie , tylko karnie

pisałem już o tym dzisjaj , wklejam dla przypomnienia , bo bloger z salon 24 pisze to samo , oceniam że dlatego "sądazownie"milczą bo jest coś w granicach 60-40 Duda

http://mediologia.salon24.pl/648761,...dla-prezydenta

Jaroo1 19.05.2015 16:49

No nie wiem czy wszystko takie wygrane jest. Proces odbywa się tak: dajemy kłamliwy sondaż > ludzie wierzą w sondaże więc glosują tak jak im sondaże każą > jak brakuje głosów to dofałszowujemy wybory pod swoje potrzeby.
Stąd własnie te sondaże po śmiesznej debacie. Debata z dupy i nagle w sondażach się pozmieniało, ciekawe.
Te wszystkie sondaże i to co się dzieje wokół to jest jedno wielkie oszustwo i manipulacja. Tu się pod odpowiednie wyniki, które wcześniej akceptuje "góra" dogrywa cały obraz, całą rzeczywistość.
I właśnie w ten sposób mamy takie cuda na kiju, że nagle PO leci w dół a już na horyzoncie mamy partię Kukiza, czyli partię (ruch), który nie istnieje!!! Który jeszcze się nie zawiązał, jeszcze nawet jednego postulatu nie ma (no nie wliczając JOWów) a już w sondażach im dają 10-20% (czyli ludzie chcą głosować na jedną wielką niewiadomą?), mamy jakąś partię Balcerowicza, której jeszcze dalej do powstania niż partii Kukiza, partię, o której chyba nie wie nikt oprócz kilku wtajemniczonych osób, a która ma 5-11% w sondażach!!!
Tak się robi ludzi w chuja. Układa sie wcześniej wszystko a później tylko sondaż, manipulacje telewizyjne, mała reklama lub antyreklama w mediach i zmieniamy PO na Kukiza, na Balcerowicza i wmawiamy ludziom przed wyborami żeby się pogodzili z myślą, że Komorowski może wygrać.

kerim1906 19.05.2015 17:13

Jaroo1 20% Kukiza to szansa na góra 10% w Sejmie chyba że będą uciekać z urbanoplatfusiarni to wtedy więcej, partia balcerowicza z takim wynikiem nie istnieje i nie zaistnieje, przypomnij sobie startiwe cyfry takich tworów jak PJN czy SP , "zaczynali" sondażowo z kilkunastoprocentowym poparciem ,Kukiz ma szanse bo startowo ma dużo i do tego jeszcze do zagospodarowania wielu niezadowolonych,

Gwiaździsty 19.05.2015 17:21

"I choćby przyszło stu Karolaków I każdy zjadłby trzy miski flaków I choćby nie wiem jak się wytężał Nie popchną Bronka - taki to ciężar I choć popychać będzie Majchrowski Ciągnąć Saleta i Korzeniowski Nie dadzą rady podsadzić Bronka Puści on tylko głośnego bąka"

AYALA 19.05.2015 18:16

bardziej niż lisów,smolarów i karolaków obawiam sie głosowania korespondencyjnego

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl