Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Szofer 12.02.2009 19:23

katakumby...

jaszczur90 12.02.2009 19:29

schrony bombowe będą pod C dla piłkarzy :D

i newsik z oficjalnej + zdjęcia :

http://wisla.krakow.pl/art.php?news_id=5240

Wykopy ziemne potrwają do końca lutego ( ciekawe jest, że potrzeba jest kopania do 4 metrów , a w niektórych miejscach aż do 6 metrów ).

mav23 12.02.2009 20:43

Cytat:

Wykopy ziemne potrwają do końca lutego ( ciekawe jest, że potrzeba jest kopania do 4 metrów , a w niektórych miejscach aż do 6 metrów ).
liucząc 3 metry wysokości pomieszczeń do tego konstrukcja jakieś 0.5 metra i płyta denna też kilkadziesiąt centymetrów to 4 metry może nawet nie wystarczyć, a te głębsze miejsca to pewnie pod szybami wind bo gdzieś trzeba zmieścić troche maszynerii

Gwiaździsty 12.02.2009 21:13

Wszyscy pasjonują się wyglądem stadionu wewnątrz, i bardzo dobrze. Ja natomiast kiedyś pisałem już na temat "jak będzie wygladał nasz stadion od zewnątrz". Jak narazie to zanosi się na to że będzie to stadion bez np. podświetlanej nazwy klubu i godła, jak to jest w cywilizowanym świecie, tak, ze nawet nie wiedząc o tym że przejeżdżam obok niego, dowiaduję się tego właśnie z umieszczonych na elewacji symbolach i napisach. Jak narazie w planie jest tylko napis "Stadion Miejski im. Henryka Reymana". Piękna nazwa, tylko oprócz nas nie mówiąca za wiele kibicom, czy turystom z innych miast, a już nikomu z zza granicy, że właśnie przechodzą obok stadionu WISŁY KRAKÓW. I niestety nie słychać, a nie ma tego na projektach aby takie nasze symbole się pokazały. Tym bardziej to dziwne, jeśli na kurniku przy kałuży w planach nad wejściem ma być duży napis z nazwą ich przybytku. Kiedyś była jakaś delegacja kibiców u Majchrowskiego i zgodził sie wtedy na postulat "Białej Gwiazdy" z krzesełek. Moze by tak jeśli by powtórzyła się sytuacja poruszono sprawę ologowania zewnętrznego naszego stadionu ?

element 12.02.2009 21:19

Właśnie..

niekoniecznie tego typu:
http://stadiony.net/pictures/eng/old...trafford20.jpg

(choć co to za problem..?)

ale chociaż tego typu:
http://stadiony.net/pictures/eng/emi..._stadium08.jpg

W ogóle to mam nadzieję że się postarają i zrobią lux korytarze z różnego typu pamiątkami, pucharami, zdjęciami ... żeby to nie było takie szare, nudne, beznadziejne jak elewacje trybun z zewnątrz.

BRTS39 12.02.2009 21:24

tylko wiecie sprawa powinna sie potoczyc tak jak z biała gwiazda i co mysla nad tym inni i czy jest to mozliwe ja akurat popieram pomysl

jgw 12.02.2009 21:34

Z zewnątrz stadion wygląda tragicznie. D i E jeszcze jakoś ujdą ale A/B i C to jest tragedia. Ta elewacja jak jakiś blok wygląda. Mogli by dać jakieś szyby na to. Potem jakieś elektryczne reklamy itp. Zobaczymy jak będzie jak zbudują.

Zwierze 12.02.2009 21:38

Przepraszam bardzo ale skąd ty wiesz jak to będzie wyglądać bo ja nie mam pojęcia po tych rysunkach

jgw 12.02.2009 21:44

Identycznie nie będzie tak jak na wizkach ale podobnie więc nie ma co się oszukiwać.

mav23 12.02.2009 23:22

nie kumam czemu czepiacie się tak wyglądu stadionu - owszem nie jest on tehnofuturo :) w swojej formie ale na tej działce gniazda jak w Pekinie to się raczej nie dało zaprojektować, poza tym pamiętajcie że zaczęto go projektować (jak się mylę poprawcie) w 1998r. wtedy nikt nie myślał o euro a kaski mieli pewnie tyle co nic. Szaleństwem było by wyburzać kilkuletnie trybuny i projektować nowy bardziej nowoczesny. Poza tym A/B i C nie wyglądają tak źle - żelbetowy moduł z kolumnady słupów wypełniony szkłem (mam nadzieje bez podziałów) będzie przez długi czas wyglądał współcześnie. To że mamy niepowtarzalny nigdzie indziej stadion to tylko na jego plus. Myślę że za kilka kilkanaście lat wszyscy sceptycy zmienią zdanie.

M89 13.02.2009 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mav23 (Post 673167)
nie kumam czemu czepiacie się tak wyglądu stadionu - owszem nie jest on tehnofuturo :) w swojej formie ale na tej działce gniazda jak w Pekinie to się raczej nie dało zaprojektować, poza tym pamiętajcie że zaczęto go projektować (jak się mylę poprawcie) w 1998r. wtedy nikt nie myślał o euro a kaski mieli pewnie tyle co nic. Szaleństwem było by wyburzać kilkuletnie trybuny i projektować nowy bardziej nowoczesny. Poza tym A/B i C nie wyglądają tak źle - żelbetowy moduł z kolumnady słupów wypełniony szkłem (mam nadzieje bez podziałów) będzie przez długi czas wyglądał współcześnie. To że mamy niepowtarzalny nigdzie indziej stadion to tylko na jego plus. Myślę że za kilka kilkanaście lat wszyscy sceptycy zmienią zdanie.

Ufff, już myślałem że nie-narzekający ludzie wymarli... :)

HanysKce 13.02.2009 02:29

Buduje sie Wam zajebisty stadion, a Wy jeszcze narzekacie? U nas tyz buduja, ale nieco gorszy.

MatMario 13.02.2009 02:41

Tak naprawdę to jak ten stadion się bedzie nazywal to się dowiemy za jakieś 2 lata no może 1,5. Nie sądzę aby to było tak jak teraz że miejski H.R. Obstawiam że nazwa zostanie sprzedana, jak to się wszędzie praktykuje, a to czy będzie podświetlenie nazwy Wisła Kraków to zależy od Wisły Kraków czy taki neon zamątują.

Pero 13.02.2009 12:41

Pytanie do budowlańców: czy jest jakiś zalecany (konieczny) okres, od wykonania ścianki szczelinowej po którym można rozpocząć prace ziemne przy niej?? Pytam w kontekście budowy trybuny zachodniej

Arturo Qr2nów 13.02.2009 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 673271)
Pytanie do budowlańców: czy jest jakiś zalecany (konieczny) okres, od wykonania ścianki szczelinowej po którym można rozpocząć prace ziemne przy niej?? Pytam w kontekście budowy trybuny zachodniej

Nie ma takiego okresu. Po przeprowadzeniu prac geodezyjnych można przystąpić do budowy ścianki, a kopać można jak tylko beton zwiąże.

gooro33 13.02.2009 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arturo Qr2nów (Post 673275)
Nie ma takiego okresu. Po przeprowadzeniu prac geodezyjnych można przystąpić do budowy ścianki, a kopać można jak tylko beton zwiąże.

czyli przynajmniej tydzien od momentu jak powstanie scianka nikt nie bedzie nic kopal..

dj_ibutti 13.02.2009 13:24

Są różne rodzaje betonu, nawet takie które wiążą w kilka godzin.

gooro33 13.02.2009 13:43

TO chyba domieszki do betonu decyduja o tym jak szybka bedzie wiazal.TObie zapewne wlasnie o to chodzilo bo rodzaje betonu to lekki, ciezki, zwykly.

Arturo Qr2nów 13.02.2009 13:45

Owszem są. Jednak nie mam pojęcia jaki tu stosują. Ścianka od Parku Jordana jest też ekranem wodoszczelnym więc możliwe, że zawiesina służąca do rozporu wykopu nie była wypompowana tylko zostawiona i sama stwardniała. Co będą robić pod A/B to już nie mam pojęcia.

Co do wiązania betonu, beton używany w zimie tzw. "beton zimowy" wiąże około 7 dni. Oczywiście są różne metody na przyspieszenie wiązania jak domieszki do betonu czy podnoszenie temperatury itd.

Dozamet1 14.02.2009 08:15

Dlaczego kamerka na stadionie Wisły nie działa?

AMF 14.02.2009 12:30

zasypało ją:)

Dozamet1 14.02.2009 14:15

Chyba tak bo mam obraz z 5rano

rafalek 14.02.2009 14:26

Czy ktoś był dziś na Reymonta? Praca wre czy jednak przez takie trudne warunki nie pracują?

Sinoos 14.02.2009 14:58

mieli odśnieżać i pracować dalej, ale dzięki kamerce nie jestem w stanie tego zweryfikować.

radekogi 14.02.2009 15:08

http://www.stadionwisly.info/?p=galeria_zdjec&z=296
tu są zdjęcia z wczoraj. Jeszcze chyba nikt nie wklejał

Sardyn 14.02.2009 15:19

Przechodzilem kolo stadionu ok 11.30 idac po karnet. Pracuja dwie koparki.

Wichar87 16.02.2009 09:37

Kamerka już działa, więc można dalej oglądać co się dzieje :D

buczo1985 16.02.2009 13:28

na budowie póki co nie dzieje sie nic ciekawego, wieksze emocje są w parku:) widze ze sporo adeptów bialego szalenstwa sie tam zebrało:D
a wracając do meritum słabo u mnie widac na kompie czy w dolnym prawym rogu pracuje druga koparka? i

rafalek 16.02.2009 13:35

tak, w prawym dolnym rogu pracuje kopara:D

kohprzem'68 16.02.2009 14:09

Nie zebym się czepiał szczegolów ale 20 min 14 przed mają na tej koparce przerwę bo nic się nie dzieje dopiero od 14 ruszyło i nawet ciezarowka do wyładunku podjechała całe szczęscie ze odsnieżac nie musza :lol:

donPedro23 16.02.2009 14:17

Czy tylko mi się wydaje, że strasznie wolno to idzie?? Dlaczego nie pracuje więcej koparek, dlaczego nie kręcą się tam robotnicy itd.???

element 16.02.2009 14:20

Mi też się tak wydawało ale jak zobaczyłem na jaką głębokość oni to kopią nabrałem optymizmu.

spinnaker 16.02.2009 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donPedro23 (Post 675264)
Czy tylko mi się wydaje, że strasznie wolno to idzie?? Dlaczego nie pracuje więcej koparek, dlaczego nie kręcą się tam robotnicy itd.???

"Przebywanie w obrębie pracy maszyn surowo wzbronione" :) Nic się nie martw podwykonawca ma czas do końca lutego do zakończenia wykopu. Oni mają wykopać "dziurę" na 4m a miejscami na 6m więc sobie wyobraź ile to jest ziemi. Jeżeli pracują 2 koparki to najwyraźniej jest to optymalne rozwiązanie.

A i od strony E już osiągnęli odpowiednią głębokość wykopu (tam gdzie już ta 2 koparka "znika") :)

bravelukas 16.02.2009 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donPedro23 (Post 675264)

Robotnicy na razie nie są potrzebni
Teraz robią dwie duże koparki i jedna mała, mała to wygląda jakby śnieg sprzątała :P

gress 16.02.2009 17:11

Dziś o 12 pracowały dwie koparki. Jedna z nich już pod poziomem, ledwo widoczna. Czy miłosny transparent nadal wisi na płocie ? Czy on nie powinien być skierowany w drugą stronę, w stronę kamerki ?

Fernando Redondo 16.02.2009 17:12

niezły dół wykopali:)

runner 16.02.2009 21:04

Fajna wizualizacja:

http://www.youtube.com/watch?v=hj-8h...eature=related

Cieszmy się z tego co będziemy mieć... nie będzie tak źle :):):)

jgw 16.02.2009 21:11

Daj jakieś screeny jak możesz z tej wizualizacji bo niektórzy piszą z komórki :)

LukL 16.02.2009 21:16

ta jest lepsza:
http://www.youtube.com/watch?v=tWJjm...eature=related

mav23 16.02.2009 23:01

spoko to sobie wyglada. Może w końcu po obejrzeniu tego wszyscy sceptycy zmienią zdanie - bo jest to naprawde ładny stadion.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl