![]() |
Cytat:
W Amice, nie u nas.. |
I skąd to stwierdzenie, że są bardziej wybiegani od Wisły? Pieprzenie głupot. Tak na prawdę my tutaj nic o tych Azerach nie wiemy.
|
Cytat:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lubi_atakowac/ Cytat:
Andrzej Bahr - Rywale są dobrzy technicznie i potrafią utrzymać się przy piłce. Te elementy od zawsze charakteryzowały zespoły z tego regionu. Tak samo grało Dynamo Tbilisi - byli szybcy i nieźli w pojedynkach jeden na jeden. Karabach jest ustawiony ofensywnie, więc w ich obronie można szukać słabszych punktów. |
To co wiemy to to że wodę wypompowują z Hutnika bo zalało stadion. Dobrze że pogoda się robi coraz lepsza i nawet już przestało padać
|
Cytat:
|
Pewnie trening Azerów zaplanowany na godzinę 20 się nie odbędzie...
|
Ale czy ja pisze o jakichs wirtuoazach, nie odwracaj kota ogonem i nie przeinaczaj moich slow, chocbyscie sie zesrali to Karabach jest gorzej wyszkolony technicznie, co nie oznacza ze pilki przyjac nie potrafia, z klepki zagrac czy strzelic gola z 30 metrow.. ale to gorszy zespol, duzo gorsza liga, gorsza reprezentacja, a niektorzy pilkarze sa wyceniani na 50 tys euro, poza tym mozna zobaczyc ich mecze na ich stronie oficjalnej.. a Bahr ocenial ich poprzez pryzmat meczu z Irlandczykami... takze to zaden wyznacznik skoro przez caly mecz Karabach mial 70% posiadania pilki, kiedy to Irlandczycy bronili sie prawie cala jedenastka na swojej polowie przez caly mecz.. co nie zmienia faktu ze NIE POTRAFIA GRAC W PILKE! Owszem, potrafia i tego nie neguje..
Cytat:
a napisalem ze "w Amice a nie u nas" bo piles do ich meczu z Interem... a czy to Wisla z nimi grala, czy Amika? Amika wiec nie pisz " u nas..." chyba ze za naszych uwazasz pilkarzy Amiki? |
W ramach ciekawostki, czym przylecieli nasi jutrzejsi rywale.
http://images46.fotosik.pl/319/6badb88a9f8626b1.jpg Nietrudno zauważyć że to "poczciwy" TU-154, czyli ten sam typ co nam spadł w Smoleńsku. |
Niech go zmienią w p**du, inaczej rewanżu nie dożyją ...
|
Cytat:
Eeee chyba czegoś nie rozumiesz. Pisałem, że na tle Lecha Inter był lepiej wyszkolony technicznie. A skoro my jesteśmy technicznie na podobnym poziomie co Lech (patrz: U NAS przyjęcie piłki to dramat, i ogólnie wyszkolenie techniczne jest na słabym poziomie). Dlatego jeszcze raz zaznaczę iż murawa bedzie dla obu drużyn takim samym zmartwieniem (jesli nie większym dla lepiej wyszkolonych technicznie azerów). I tyle... |
prognoza na jutro
00:00-06:00 14 stopni C 0,3 mm opadów 06:00-12:00 17 stopni C 0,3 mm opadów 12:00-18:00 22 stopni C 0,1 mm opadów 18:00-00:00 17 stopni C 5,0 mm opadów |
Masz rację rafal777. Azerowie nas zniszczą swoimi nietuzinkowymi umiejętnościami technicznymi. Wiślacy nie podniosą się z murawy jak zobaczą grę Azerow.
Czyś Ty ku**a zgłupiał?? Taki z Ciebie kibic Wisły? Przykro mi, ale Biała Gwiazda wygra ten mecz na twoje nieszczęście różnicą co najmniej 2 bramek. Wiem, że POZnan* wyglądał przy Interze Baku jak bezbronna dziewczynka, ale zapamiętaj jedno. MY JESTEŚMY WISŁA!! A KIM SĄ ONI?? (są następnym zespołem, który rozjedziemy w eliminacjach do Pucharu Europa) WIĘCEJ WIARY! |
Jeżeli my nie będziemy wierzyć w naszą drużynę to kto będzie? ****a ogarnijcie się jeden z drugim, ja się zastanawiam czy nie weszedłem przez przypadek na forum pyr albo ceg(L)onistow czy innego klubu. Szawle też miało nas pojechać. 7-0 w dwumeczu ale ich pojechaliśmy. To europejskie puchary, tu nie ma ogórów. W każdym meczu trzeba dawać z siebie ile tylko można, nie tylko w pucharach ale i lidze.
|
Cytat:
W ramach kolejnej ciekawostki można dodać, że dokładnie ten egzemplarz latał w PLL LOT w latach 1986-1995 :) |
Singlar nie grał z Tottenhamem na wyjeździe jako środkowy obrońca przypadkiem ? Bo wiem, że Diaz na CN grał. Jak widać w pucharach zawsze mamy problemy ze środkiem :)
A co do pomocy, to pewnie Heniek wystawi taki sam skład jak z Szawlami. W razie gdyby jenak gra się nie kleiła można cofnąć Brożka do obrony i wpuscić na lewą Paljicia, a na prawą Kirma, albo odwrotnie :) Wariantów jest kilka. |
A ja uważam że pogoda powinna być po naszej stronie. W Azerbejdżanie są upały a u nas zimno że się nie chce wychodzić z domu. To może być szansa dla nas. Mam nadzieję że stadion na SS będzie się nadawać do normalnych podań.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Panowie nie ma co się obawiać.Jeszcze 2 tygodnie temu nikt z nas nie słyszał o takim zespole jak Karabach a teraz każdy ma w porach.To przecież nie żaden gigant z takimi przeciętniakami musimy wygrać to nasz obowiązek!Levadia to już przeszłość i ja nie wyobrażam sobie innej opcji jak zwycięstwo.Mamy wreszcie szeroką kadrę powinniśmy szukać różnych wariantów w ustawieniu i powinno być dobrze.Wielu uważa że pomimo zwycięstwa 5:0 z Szawle zaprezentowaliśmy się słabo to ja pytam jak mieliśmy zagrać?!Wygrać 10:0??!!Trzeba ich przejść a w następnej rundzie mam nadzieje że wrócimy już na R22 i się nawet takiego Liverpoolu czy Juve się nie przestraszymy.Trzeba być optymistą!WISŁA!
|
Bardzo bym juz chcial jutrzejszy mecz! Dzien ma byc chyba bezdeszczowy z tego co mowili. Mam obawy co do tego, ze nie zdolamy zachowac u siebie czystego konta. Widzi mi sie jakies 3-1 dla Wisly obiektywnie mowiac, no i bardzo bym chcial zeby na srodku zagral Bunoza z Cleberem!
|
Bunoza z Cleberem to raczej nie realne bo obaj są Lewonożni. Więc to nie Wchodzi w gre... raczej... tylko przy ewentualności. Dlatego trzeba ściągnąć prawonożnego stopera.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pewnie chodzi o to ,że może nastąpić koniec świata jak wystawi się dwóch lewonożnych obrońców na środku
|
Bo gdzieś napisali na sport.pl i wszyscy to łyknęli ; p
|
Cytat:
|
Cytat:
Wyrwałeś moje zdanie z kontekstu i lecisz szyderą. Poczytaj o czym była rozmowa i ustosunkuj się do całej dyskusji. I jeszcze mi piszesz, że Wisła wygra na moje nieszczęście... Brak mi słów... |
Cytat:
|
Dobry jest ten trener naszego przeciwnika - "Jezeli przegramy 0-1 to bede usatysfakcjonowany" Pierwszy raz sie z czyms takim spotykam. Chyba azerska druzyna bardzo wierzy w siłe swojego boiska - inaczej sie tej wypowiedzi nie da wyjasnic. Z tego co patrzyłem prognozy na jutro sa bardzo dobre i nie bedzie przeszkod z graniem.
|
To jest tylko taka zagrywka pod psychikę, aby nasi grajkowie opczuli się pewnie, a potem....:P
Tak serio, to wszystko się okaże jutro, licze na Piotrka, w meczach z Litwinami pokazał, że początek sezonu może należeć do niego. |
Cytat:
|
A tak teraz na to patrzę to strasznie sramy przed tymi Azerami.
Mamy wygrać 3-0 i koniec...innej opcji nie przewiduję;) |
Cytat:
|
Cytat:
Moim zdaniem to Wisła zdominuje gości pod względem, technicznym jak i taktycznym. Nie liczę na wyrównany mecz, bo wiem że w krakowskiej drużynie jest ogromny potencjał. Jest głód wygrywania i odpowiedni trener (niestety nie odpowiada SKWK i kilku innym osobą które uważają, że w dzisiejszych czasach w sporcie jest miejsce na sentymenty). Dlatego pociśniemy ich różnicą co najmniej dwóch bramek, jak by to miało miejsce za czasów Parmy i Schalke 04. |
Czytam, czytam i zastanawiam się o czym wy wogóle piszecie...
Z waszych postów wynika, ze Inter Baku był lepszy od Lecha...ciekawa teoria. Ja oglądając ich mecz stwierdziłem jedynie, że Lech nie potrafi wykorzystywać sytuacji, które mimo wszystko stwarz, natomiast Inter grał głównie z kontry i niepotrafił nawet zbytnio zagrozić bramce Kotorowskiego...no raz im się udało i wpadła bramka. Pisanie o drużynach Azerskich jak o kimś kogo należy się obawiać jest śmieszne...bo w takim razie nie ma sensu przechodzić do następnej rundy bo pierwszy lepszy zespół z Czech, Austrii, Belgii, itp jest dla nas nie do przejścia... I wy zwiecie się kibicami...OMG |
Cytat:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...abachu//38851/ co oni kibiców sobie zastępują? |
przy okazji meczu, będzie prowadzona szczytna akcja
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...je_dla_dzieci/ |
Cytat:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._przed_meczem/ Jak się mu tak przyjrzeć to wydaje mi się że straszenie Azerami. Litwinami, Łotyszami i innymi tego typu piłkarzami to przesada. Oni są dokładnie w tym samym miejscu co my na początku ery Cupiała. Jest jakaś kasa, chęć, są nawet jacyś grajkowie, tylko brakuje obycia. Widać że opowiada trochę przegnieciony presją i otoczeniem. To co mają powiedzieć jego piłkarze? ( jak słyszę w większości Azerowie, czyli nawet nie zaciężna armia z Baku co nawet jakiś piłkarz grał w naszej ekstraklasie :) ) I tu wychodzi największe osłabienie czyli stadion. Gdybyśmy grali na naszym to byłaby to formalność tak jak pierwsze nasze występy na zachodzie (Parma Saragossa Barcelona ) zanim nasi nie załapali o co chodzi. Nasza największa klęska przytrafia się w Sosnowcu i dziwić się, że chłopaki którzy tam przyjechali pomyśleli sobie ..." ty patrz tak jak u nas może to zwykli goście". Dlatego nie demonizowałbym przeciwnika tylko zastanowił się czy nasi wyjdą tak jak by musieli wyjść pod presją jaka była na R22. Koncentracja i pierwsza myśl tak w granicach 70 min. poza "zniszczyć" mniej więcej taka " może im już starczy to w końcu też ludzie" |
Ja mysle zen nasi wiedzą ze ten pierwszy meecz moze juz rozstrzygnac rywalizacje.
Azerowie dopoki maja dobry wynik dopóty biegaja ,jak sie im walnie 3 bramki to siadą ,tak ze w rewanzu bedziemy mogli zagrac spokoinie i madrze.Natomiast jak bedzie powtorka z pierwszgo meczu jak z Tbilisi gdzie tamci nas zaskoczyli i 2 bramki strzelili to moze byc roznie. Nie ma zabaw ,tylko cisniemy i wygrywamy. |
Cytat:
Pozdrawiam |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl