Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Weźcie się do roboty (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=527)

kris_ 11.10.2011 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1175927)
Wolę rady ludzi którzy się znają i mają osiągnięcia w sporcie jak Dariusz Mirowski (pierwszy polak który przekroczył 1000 kg w trójboju) Świetny człowiek i trener. Niż internetowych "znawców" którzy zwykle okazują się zwykłymi szczurkami na siłowni. Jak dla mnie możesz wierzyć , że Polonez to najlepsze auto. Twoja sprawa.

Mam wrażenie, że odebrałeś to jako atak na Twoją osobę, a nie było to moim zamiarem.
Chciałem poznać argumenty przemawiające za splitem, których ostatecznie nie przedstawiłeś.

A odnośnie trójboju: Kamil Jarota, Daniel "Żubr" Grabowski - obaj obecnie ćwiczą tylko FBW. Na podanym forum są ich dzienniki treningowe.
Ale masz rację, ani ja nie przekonam Ciebie do FBW, ani Ty mnie do splita - a więc niech pozostanie tak jak jest.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pawlolek (Post 1175928)
No toś dowalił. Osobie powracającej na siłownię tak obciążający układ nerwowy trening? Przecież to wypadałoby mieć przynajmniej bite 2 lata wcześniejszego treningu, żeby robić po 8 serii podciągania i martwego na jednej sesji nie katując jednocześnie organizmu...

Mój błąd, zobaczyłem że potrzeba rozpiski na 4 dni, 2 cięższe i 2 lżejsze i od razu do głowy przyszedł mi shotgun. Chociaż co za problem zrobić wprowadzenie na tym co Ty zaproponowałeś, ewentualnie jakieś lekkie FBW (ACT), a potem przejść do shotguna, którego i tak zaczynasz z zaniżonych ciężarów. Nie wiemy też jaką kolega miał przerwę.

Serwatkus 11.10.2011 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pawlolek (Post 1175900)
Ćwiczenia na rzeźbę... Chyba dieta, a nie ćwiczenia, co?

@lysy
Coś się zapętliłeś w tym co chciałeś napisać i zamiast wychwalić trening typu split, to postawiłeś go na straconej pozycji, jakoby był to trening zbyt ciężki dla organizmu. Z pewnością chodziło Ci o FBW (przynajmniej wnioskując po wstępie). Ale nie masz racji, mięśnie potrzebują 48 godizn na regenerację. Mądrze rozpisany trening FBW jest tak samo efektywny jak mądrze rozpisany trening typu split. Oczywiście trening to jedno, a dieta, regeneracja to inna sprawa. Chociaż oczywiście, każdy woli poczuć pompę w klacie po zrobieniu 12 serii na treningu, niż po 3 na FBW. No ale nawiązując do wypowiedzi Serwatkusa - split rozdzielony na 4 dni = trening 45-60 minut.

Nogi
Bic+tric+przedramie
off
plecy + tył barków
off
klata + przód i bok barków
off

i siedzi pięknie :).

No tyle ze lwasnie problem w tym, ze na treningi moge poswiecic tylko pon/wt/czw/pt, a robienie barkow dzien po dniu to chyba raczej slabo. Dobrze cwiczylo mi sie zawsze FBW, przy Splicie mam wrazenie (moze i bledne), ze cwiczenie jednej partii w tygodniu to jednak troche malo... To jaka rozpiske byscie proponowali, biorac pod uwage, ze we wt i czw na trening bede mogl poswiecic gora 60 min, pon i pt ewentualnie wiecej? A moze to jakos na 3 dni rozpisac, byleby tylko byly to ktores z dni: pon/wt/czw/pt.

Padrino 12.10.2011 13:58

Panowie czas wrócić na siłownię po przeprowadzce do Krakowa :)
Tak więc mozecie powiedziec gdzie i jak cenowo wyglada sprawa z siłowniami przy AGH ? A jak ze siłownią w hali Wisły? Słyszałem o fajnej siłowni na Azorach przy ulicy Stachiewicza? Jaka cena karnetu?

szprotson 12.10.2011 15:16

jak skutecznie odbudować miesień dwugłowy ? Zerwałem i ku*** mam dziure a nie mięsień.
ktoś pomoze ?

royalmichael 15.10.2011 23:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padrino (Post 1176068)
Panowie czas wrócić na siłownię po przeprowadzce do Krakowa :)
Tak więc mozecie powiedziec gdzie i jak cenowo wyglada sprawa z siłowniami przy AGH ? A jak ze siłownią w hali Wisły? Słyszałem o fajnej siłowni na Azorach przy ulicy Stachiewicza? Jaka cena karnetu?

Bardzo blisko AGH: http://www.fitbystep.pl/
Kumpel tam chodzi i poleca, sam zamierzam się tam zapisać w najbliższym czasie.

pan Dudi 17.10.2011 12:10

No jak fit by step, jak masz na Wiśle porządną siłkę? Dodatkowo zniżka 10% za kartę kibica Wisły.

I tak trochę luźniej. Uważajcie na siebie wszyscy angażujący się w siłownię. Dla mnie chyba jest już za późno, ale wklejam ku przestrodze dla innych:

http://www.wykop.pl/ramka/912775/zmi...ie-przewrotne/

Wygląda na to, że już nigdy nie wyrwę żadnej laski na dyskotece... :(

:lol:

PrezeS_KrK_ 17.10.2011 23:41

dobre :P
Ale i tak wole być rozje**** niż chudy :P

czarni18 22.10.2011 20:43

Orientuje się ktos czy w niedziele otwarty jest sklep z odżywkami w hali Wisły ?

zidanemarcin 22.10.2011 21:32

Zaczynam trening na siłowni i chcialem was poprosic o rady.
Mam 17 lat, 179 cm i 66 kg. Wczesniej nie cwiczylem i sa to moje poczatki.
Chciałbym sie dowiedziec jak rozplanować swoj trening (korzystam z normalnej siłowni + basen), a także jakie odzywki stosować ? Ogolnie jest zielony w tym temacie i prosze o pomoc.

Pawlolek 22.10.2011 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zidanemarcin (Post 1180303)
Chciałbym sie dowiedziec jak rozplanować swoj trening (korzystam z normalnej siłowni + basen)

FBW, trening 3 razy w tygodniu. Czemu ten trening a nie inny, masz wcześniej w temacie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zidanemarcin
a także jakie odzywki stosować ?

Nie szprycuj się od razu proszkami. Po prostu odżywiaj się zdrowo, słodycze zastąp owocami, wcinaj produkty z dużą ilością białka. Jajca, ryby, mięcho, sery twarogowe, wiejskie, kefiry te sprawy. Przygotuj się powoli na wprowadzenie konkretniejszej diety. Polecam 10 wskazówek żywieniowych w dziale "odżywianie" na forum sfd.pl (chwilowo padł im serwer chyba, bo chciałem od razu Cię podlinkować, ale raczej mi to teraz nie wyjdzie. Trening też znajdziesz na tej stronie w dziale "trening dla początkujących".)

Kaol 22.10.2011 21:43

szczerze ? najlepiej trenować sporty walki . a do tego jako dodatek trening siłowy ;) polecam ćwiczenia z odważnikami takimi jak sił specjalne w rosji (nie pmiaetam jak się nazywaja)

Pawlolek 22.10.2011 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaol (Post 1180309)
szczerze ? najlepiej trenować sporty walki . a do tego jako dodatek trening siłowy ;) polecam ćwiczenia z odważnikami takimi jak sił specjalne w rosji (nie pmiaetam jak się nazywaja)

Kettebell :).

Nie każdy ma czas. Chłopak ma 17 lat, może rocznikowo i 18, więc być może w tym roku, czy kolejnym będzie podchodził do matury i trzeba się kurde raz w życiu przyłożyć do książek, a nie ciężarów :rotfl:

zidanemarcin 22.10.2011 21:57

Dzieki za porady. Na pewno skorzystam.

Co do sportow walki to po prostu nie ma czasu na razie, a pozatym to juz dodatkowe koszta. . .

kornd 22.10.2011 22:00

Poleci ktoś dobry gainer? Ostatnio używałem Gain Bolic 6000, ale jakoś słabo działał i ma niezbyt dobra konsystencje.

pietras1234 24.10.2011 19:59

Ogólnie to nie polecałbym żadnego, lepsza micha. Ale jak już musisz to postaraj się wydać więcej kasy, bo te tanie olimpowskie to ścierwo.

kornd 24.10.2011 20:12

Ale konkretnie- to podaj mi namiary na dobrego gainera

pietras1234 24.10.2011 20:19

Seriuos Mass, albo Mutant, ale to jakiś czas temu spożywałem.

Lysy 24.10.2011 21:04

Mutanta odradzam , sh1t jakich mało :) Rozpuszczalność średnia, smak pomimo szczelnego zamka wywietrzał po tygodniu. Jedyny plus jaki widzę w Mutant Mass to cena, która jest niska (jak jakość produktu)

dawidTS 25.10.2011 17:29

O czym ty muwisz, jak MM ma b.dobrą rozpuszczalność i jest bogaty w składniki.! Jest to jeden z najlepszych gainerów na rynku.

pietras1234 25.10.2011 18:05

A najlepszy to micha kurczaka z ryżem brązowym... :D

PAWEL NEWB 02.11.2011 17:02

Zima nadciąga, a to idealna pora na nabranie masy. A więc panowie "napierdalamy i nie ma opierdalania się!!"

Manhunt 24.11.2011 17:46

Znacie jakieś tanie tabletki na utratę tkanki tłuszczowej ??

zakk 28.11.2011 19:04

chcę (o dziwo) zrzucić troche masy (pod wspinanie i bieganie) - ważę 85kg przy 188cm więc i tak jestem dość szczupły dlatego chciałem do tego podejść w miarę profesjonalnie
dlatego polecicie mi kogoś kto pomoże mi przy doborze diety i ćwiczeń? Chodzi mi o kogoś naprawdę dobrego, a nie bez obrazy) dostępnego w prawie każdej siłowni dietetyka z internetowym tytułem mgr czy dorabiającego znajomego koksa.

pikuś 29.11.2011 12:24

http://allegro.pl/komplet-hantle-tre...941260832.html

co myślicie o takich hantlach?? Cena oraz jakoś dobra??

PAWEL NEWB 29.11.2011 15:35

Jeśli chodzi o cene to jest bardzo dobra. Cena jednego kilograma to około 4.50-5.50, a tutaj wychodzi dwa razy taniej. No ale materiał inny i cięzko powiedzieć jak dobrze są wykonane.

Jaroo1 29.11.2011 15:50

Lipne sa. Kup normalne hantle żeliwne. Te, na ktore sie przymierzasz sa komicznie wielkie (szczegolnie najciezszy krazek), maja wieksze dziurki przez, ktore przechodzi gryf wiec jesli chcesz je zalozyc na jakies inny gryf o normalnej srednicy to beda na nim "latały", no i po jakims czasie to kruszywo w srodku moze sie skruszyc - co prawda nie wylatuje ale jak machniesz hantelka to jakbys grzechotke mial w reku :P Wiadomo, cena robi swoje ale czasami lepiej zaplacic o polowe wiecej niz kupic byle co

R33 29.11.2011 18:45

Znacie jakieś przepisy na bardzo kaloryczny koktajl (może być nawet liczba czterocyfrowa) używając normalnych produktów, żadnych gainereów itp?

wisl@k_TS 29.11.2011 20:57

Poleci ktoś jakąś dobrą i niedrogą maść na ból mięśni? Boli mnie już drugi tydzień.

pikuś 29.11.2011 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pikuś (Post 1196867)
http://allegro.pl/komplet-hantle-tre...941260832.html

co myślicie o takich hantlach?? Cena oraz jakoś dobra??

Przemyślałem to i znalazłem takie:

http://allegro.pl/zestaw-hantle-zeli...966716993.html

mniej wiecej o takie chodzi prawda??

Jaroo1 29.11.2011 22:48

Tak. Generalnie na tamtych hantlach cementowych tez oczywiscie da sie pocwiczyc ale sa one mniej praktyczne, nietypowe. Za to zeliwne beda uniwersalne i trwalsze

Kocur 06.12.2011 10:08

Jakie brzuszki są najbardziej skuteczne:

- nogi po kaloryferem i ręce za głową
- nogi po kaloryferem i ręce po bokach
- nogi na podłodze i tylko lekkie wznoszenie głowy i barków

?

PAWEL NEWB 06.12.2011 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1199195)

?

Napewno najlepsze dla kręgosłupa (gdzieś czytałem że dalszy ruch nie wpływa już tyle na brzuch co nadwyręża kręgosłup)

Pawlolek 06.12.2011 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1199195)

?

Podobne jak kolega wyżej mówi. Szybka faza pozytywna, napięcie mięśni na pół sekundy i powolny opad na ziemie. No ale i tak najfajniej jakbyś miał drążek, bo można robić najbardziej efektywne unoszenia.

maciekTSW 06.12.2011 14:37

Takie spięcia to góra brzucha, natomiast podnoszenie nóg na drążku to dół. Wypadałoby dodać jeszcze jakieś skosy.. no i ćwiczymy aż padniemy.. ;) Polecam, słyszałem że dobry ABS II.

http://www.youtube.com/watch?v=44mgUselcDU i podobne filmiki.

bunny 11.12.2011 18:25

może ktoś podać w jakich godzinach otwarta jest siłownia pod klubem studio na miasteczku ? dokładnie, chodzi od której jest we wtorek otwarta
Dzięki z góry.

Padrino 11.12.2011 18:34

Panowie gdzie trenować boks w Krakowie? Bardziej chodzi mi a amatorskie trenowanie, a nie starty w zawodach itp. Dostałem kiedys ulotkę o zajeciach w szkole niedaleko miasteczka AGH. Ma ktoś namiar na to?
Właśnie interesowałby mnie region AGH lub śródmieścia. Wiem ze jest boks u nas na Wiśle, ale wydaje mi się ze tam podchodzą do tego bardziej zawodowo niż rekreacyjnie?

jurukuru 12.12.2011 19:31

Dzisiaj przyszedł mi gainer Mega Mass 4000 7kg :)
Pytanie mam takie, czym odmierzyć 150g ( wagi kuchennej nie posiadam z tego co się tam orientuje). Z góry dzięki.

pietras1234 12.12.2011 19:59

A właśnie panowie, jak to jest z boksem na Wiśle? Czy to są zajęcia typowo dla bokserów czy prowadzą też dla lamusów?

Kamil_mchw 30.12.2011 22:41

uwaga... ciężka rozkmina... czy ktoś się podoła??
moja sytuacja wygląda następująco...
pól roku temu mnie troszeczkę połamało... 3 miesiące spędziłem na dupie (złamałem obie nogi)
w tym samym czasie rzuciłem palenie...
od tego czasu przytyłem 21 kg... wiem w chu... dużo :/
chodzę na siłownie do puree od 4 miesięcy i nie mogę zrzucić ani kg. brałem treningi z konsultantami, byłem u dietetyka...
na siłowni którąkolwiek partie mięśni bym nie ćwiczył... strasznie mnie pompuje... zawsze tak miałem, rozstępy i te sprawy. Niestety cały czas rosnę... nie spalam tłuszczu, a buduje mięśnie...
chodzę na basen i biegam... ale długo nie mogę wytrzymać bo miałem rozwalone kości śródstopia i po 2 km jest ból nei do zniesienia że czasami po taxe musiałem dzwonić żeby mnie pod dom podwieźli...
Prosiłbym kogoś kto na prawdę ma jakieś pojęcie o tym żeby mi coś zaradził... żeby zrzucić pare kg... najlepiej 25kg. może jakaś baaaardzo rygorystyczna dieta, albo clenbuterol (przeczytałem o tym na jakimś forum) plan treningowy... nie wiem!! muszę się ogarnąć... takie postanowienie noworoczne :D
jak coś to napisze odrazu: wiek 26lat, waga 116kg, wzrost 190cm, mam na imię Kamil i jestem alkoholikiem :D
za pomoc z góry serdecznie dziękuje :]

Kaol 30.12.2011 22:54

Siłownią nie spalisz ... :) jak ćwiczysz siłowo masz większy apetyt jeszcze . Ja bym Ci polecił iść na trening kung-fu np . Muathai odradzam bo tam są tylko suce techniki do walki , a w kung-fu pobiegasz , porozciagasz się . Taki ogólny trening ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl