Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

pchelas 24.08.2008 12:21

Nie ma co płakać nad Lewandowskim, dyspozycją Lecha, brakiem transferów, kontuzjami etc.
Będzie co ma być. A jeśli przestanie iść, cóż, nie zawsze było pięknie, a my kibice jesteśmy od tego aby być z drużyną na dobre i na złe.
Póki co jest pięknie - komplet punktów i przodownictwo w tabeli.
Brawa dla Śląska za świetny wczorajszy mecz, a dziś wszyscy trzymamy kciuki za Lechię!

noonelikeus 24.08.2008 12:41

juz za godzinke mecz Lechii na Orange Sport

14:50 Piłka nożna - EKSTRAKLASA: [MECZ LECHIA GDAŃSK - CRACOVIA - KRAKÓW]

http://www.cyfraplus.pl/program/abo/?full/26798

pytong 24.08.2008 13:49

Cytat:

Takiego piłkarza jeszcze w Polsce nie było

Sarajewska gazeta San wybrała go najlepszym piłkarzem rundy jesiennej bośniackiej ekstraklasy w 2007 roku. Nie wybrał go nim przypadkowy dziennikarz, tylko szesnastu trenerów ligowych, którzy wzięli udział w plebiscycie. Arsenal oferował za niego cztery miliony euro, ale on nie chciał siedzieć na ławce, ani grać w rezerwach.

Dlatego też Semir Sztilić, Muzułmanin z Sarajewa, trafił do Lecha Poznań, klubu w którym widzi dla siebie odskocznię do dalszej kariery i idealne miejsce na promocję. Nie zmienił nawet barw klubowych - kolory Żeljezniczara Sarajewo to również niebieski i biały. A co więcej - Żeljezniczar to w miejscowym języku... kolejarz. Sztilić trafił więc z Kolejorza do Kolejorza i jest odkryciem początku sezonu w Polsce.

Sztilić gra w Lechu wręcz doskonale. Strzelił bramkę Jagiellonii Białystok z rzutu karnego, był jednym z bohaterów wygranego sensacyjnie aż 6:0 meczu Pucharu UEFA z Grashoppers Zurych. Znakomicie spisał się też w meczu reprezentacji młodzieżowej Bośni i Hercegowiny przeciwko Chorwacji, po którym nowy trener bośniackiej kadry, słynny Chorwat Miroslav "Ćiro" Blażević zapowiedział, że powoła go do pierwszej reprezentacji.

Sztilić jest zresztą bardzo zadowolony z gry w Lechu. Bośniackiej prasie mówi: "Jestem bardzo usatysfakcjonowany warunkami finansowymi. W zasadzie obecnie mógłbym podpisać kontrakt dożywotni z Lechem. Nie chcę mówić o konkretnych kwotach, ale zarabiam jak piłkarz dobrego klubu Bundesligi".

"Z prezesem rozmawiałem na temat numeru na koszulce. Pytał jaki chcę, a ja odpowiedziałem, że w Żeljezniczarze z dziesiątką strzeliłem w sezonie 10 goli. Zaproponował mi numer 33" - śmieje się Semir. "Skończyło się na czternastce" - dodaje.

Wiadomo natomiast, że zagraniczny piłkarz tej klasy i w takim wieku jeszcze w Polsce nie występował. Lech zrobił złoty interes i prawdopodobnie w przyszłości odsprzeda Sztilicia za wielkie pieniądze do możnych europejskiej piłki.
http://ekstraklasa.wp.pl/wid,1028738...l?ticaid=167be

skttrbrain 24.08.2008 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 590769)
Otóż nie, Lewandowski chciał zarabiać tyle co Brożek i dlatego nie przeszedł do Krakowa. I to nie jest żadna tajemnica. Więc śmiało przypuszczam ze w Poznaniu inkasuje najwięcej ze wszystkich grajków. Chłopak jest świadomy tego że jest dobry jak na polskie warunki i dobrze wie (albo raczej jego menago) czego chce. A czy w Wiśle by grał? Dla mnie odpowiedź retoryczna.

Najwyższy kontrakt w Lechu ma Bosacki, wynosi on ~175k euro (mogę się mylić o 10k, ale na pewno zarabia mniej niż 200k euro). Nie wiem jaki kontrakt ma aktualnie Brożek, przed podpisaniem nowego pewnie nie miał zbyt wysokiego nawet na polskie warunki. Nie powiecie mi, że patrząc np na zarobki Łobodzińskiego, Wisły nie byłoby stać na te ~150k euro rocznie dla Lewego.
To Lewandowski wybrał Lecha odrzucając ofertę Wisły, a nie odwrotnie koledzy :D

e 24.08.2008 14:28

Nick wyzej ma racje.
Nie o pieniadze tu do konca chodzilo. Ale niektorzy dalej na upartego beda gadac ze blad Bednarza, bo ktos zalowal hajsu itp.
Po prostu mia do wyboru Wisle i Lecha - wybral to drugie.

Cytat:

Co przekonało "Lewego" do gry w Lechu, a nie w Wiśle? - Zadecydowała przede wszystkim tradycja, kibice oraz szybki rozwój Lecha Poznań. To są główne aspekty, ale wiadomo, że dochodzi do tego gra w europejskich pucharach. Lech jest głodny sukcesu, bo już od kilkunastu lat nie zdobył mistrzostwa Polski. Myślę, że jest na dobrej drodze, aby wreszcie osiągnąć ten cel - mówi w rozmowie z naszym redaktorem Robert Lewandowski.

Wiadomo, ze lekko sie przypucowal, moze i sie bal tego ze bedzie grzal spory czas lawe przy Reymonta, ale na pewno nie pieniadze tu chodzilo, bo w Wisle by pewnie zarabial wiecej , tyle co w Lechu lub ciut mniej niz w Lechu.

Nie wiem kto tam mowil ze chcial zarabiac tyle co Brozek, Bednarz (?) czy wymysly mediow , jesli to pierwsze to inaczej powiedziec nie mogl, jesli to drugie to bez komentarza.

Ogryzek 24.08.2008 14:39

Kaczmarek 1-0 dla Lechii :D

Gwiaździsty 24.08.2008 14:40

Cytat:

Obejżyj sobie mecz Lecha z Bełchatowem. Jego przebieg to potwierdzenie tego o czym pisałem w poprzednim poście. Przeczytałeś go w całości czy tylko fragment?

Jeśli chcesz brać udział w dyskusji to się do niej najpierw przygotuj bo piszesz bzdury.
Bzdury albo Megabzdury to takie stwierdzenia typu "grali pięknie, ale przegrali". Liga to taki turniej, który trwa cos ok. 9 miesięcy. Najlepszym jest ten kto na końcu zajmie 1 miejsce. A zajmie go ten, kto nie gra pięknie tylko skutecznie. Wolę grać tak jak Wisłą i wygrywać z tym samym Bełchatowem 2:1 niż przegrać 2:3 i później sadzić bery na forum, że lepiej przegrać 2:3 itp. bzdety. I zastanawiać się nad jego przebiegiem :)

skttrbrain 24.08.2008 14:53

Faktem jest, że sprawdzianem dla Lecha będzie to, co Wisła zalicza bez najmniejszego problemu, czyli ogrywanie słabych zespołów, nawet brzydko i mało widowiskowo, ale skutecznie i nie męcząc się specjalnie. Szczerze, to mam wątpliwości, czy ten Lech może tak grać. Chimeryczna obrona i bramkarz raczej nie pozwalają na grę na 1:0, zawodnicy też już za bardzo wierzą, że po strzeleniu bramki mecz sie sam wygra. Dobrze, że wczoraj w drugiej połówce się w miarę szybko ogarnęli. Świetnie by było, gdyby Lech z dołami tabeli grał tak jak z Jagą tydzień temu, na luzie, skutecznie i efektywnie. Ale póki co, nie wierzę w powtarzalność. Zresztą, prawdziwy test będzie za dwa tygodnie. I dla Nas, i dla Was.

A te filmiki, jacy to kibice w Poznaniu są denni, to można o kant dupy sobie rozbić, bo można zmontować takie coś z każdą drużyną, także z Wami. Poza tym, w tym roku objawiło się na tym forum wielu ludzi z jakimiś dziwnymi kompleksami. Tak jak Legię już w tym wątku przetrawiono, to teraz dodatkowo doszedł Lech, co wzbudziło jakieś dziwne frustracje u co poniektórych. Cóż, psy szczekają, a... ;)

Old Town 24.08.2008 14:56

bardzo ładna gra Lechii
kibice są spragnieni ekstraklasy w Gdańsku, bo super doping i Duuużo o Wiśle
ładnie Kaczmarek rypnął

rafalek 24.08.2008 15:11

i to bardzo często:-)

Ja stawiam, ze Lechia wygra 3:0

matt_1906 24.08.2008 15:21

Bramka Kaczmarka na 1-0
Kod:

http://www.wisla-video.com/ad.php?id=1644

e 24.08.2008 15:46

Kaczmarek (Lechia - Cracovia)
http://pl.youtube.com/watch?v=YrngHsesymI

dynek.pl 24.08.2008 15:53

Bez kitu tak grajaca Cracovia to obok ŁKS kandydat nr 1 do spadku.

A w Wawie pustki na stadionie ...

Co do Lecha to zazdroszcze im tylko ... frekwencji i atmosfery na stadionie (z perspektywy TV wyglada to duzo lepiej niz u nas)

Old Town 24.08.2008 15:58

No i elegancko Lechia - Cracovia 2-0
Gratulacje dla Biało - Zielonych Braci !!!

Jeszcze tyko żeby Żólto - Pomarańczowi poakazali Stołecznym gdzie raki zimują.

Eustachy 24.08.2008 16:00

Dzis dwoch ex-scyzorow pograzylo pasiakow.
Cracovia na wyjazdach traci tak z 50 % wartosci.
Warto zauwazyc, ze gdyby Buzala z Rogaliskim na siebie nie wpadli i gdyby sedzia nie okradl Lechii z prawidlowo zdobytej bramki, spotkanie zakonczyloby sie pogromem. Szkoda.

Elendil 24.08.2008 16:04

piłkarze wychodzą na boisko, a tam słychać "Jagiellonia". Co się dzieje na Łazienkowskiej, pare lat temu nie do pomyślenia...

Oress 24.08.2008 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 590945)

Co do Lecha to zazdroszcze im tylko ... frekwencji i atmosfery na stadionie (z perspektywy TV wyglada to duzo lepiej niz u nas)

Czy ty masz jakieś kompleksy stary może?? bo ja wczoraj (abstrahując od stylu gry który był na prawdę ok) nie widziałem w ogóle żadnego rewelacyjnego dopingu Kolejorza, a powiem więcej, wielokrotnie do głosu z perspektywy TV dochodzili kibice z Zabrza. Doping Kolejorza nie dość że mało zróżnicowany to jeszcze słaby i śpiewany z dłuższymi przerwami. Ludzie wam się w dupach poprzewracało? Lech na wyjazdach rządzi to fakt, no może Legia jeszcze się z nimi równa, ale teraz gdy Legia ma u siebie protest to nasz doping jest zdecydowanie najgłośniejszy, szanujmy się....

Tak poza tym to Brawo Lechia, brawo Śląsk!

e 24.08.2008 16:36

Cytat:

A nie wiesz przypadkiem jak wyglada z perspektywy radia ?

harthausen 24.08.2008 16:37

jeżeli dziś Legia nie wygra, to oznacza, że władzom i właścicielom klubu na wynikach nie zależy.
Grajki za cwane są, by tego nie wyczuć i robią to co się od nich między wierszami oczekuje.

Chciałbym się mylić.

K_2 24.08.2008 16:38

wczoraj Gornik Zabrze duzo razy przekrzykiwal Leszka ,mysle ze u nas w piatek byla lepsza atmosfera choc bylo mniej kibicow.
Puste trybuny Legii ,zal na to patrzec

e 24.08.2008 16:40

Atmosferu na Lechu
http://pl.youtube.com/watch?v=VpDTVky2sAE
Atmosfera na Wisle
http://pl.youtube.com/watch?v=0p3-SNKR5-Q
http://pl.youtube.com/watch?v=PsXABMVVZCU

:rotfl:

No ale najlepsza jest relacja tv (tego kogo pokaza wiecej razy w TV zwycieza, pod warunkiem ze na Lechu tak samo jak na Wisle beda sciszane mikrofony spod trybun)) / radiowa badz internetowa.

Walczyc Jaga, walczyc!

Lechia - Cracovia
1-0 http://pl.youtube.com/watch?v=YrngHsesymI
2-0 http://pl.youtube.com/watch?v=-9HI4lWYFL8

Illargui 24.08.2008 16:51

"Na razie to wygląda ... nijak" - wypowiedź Grzegorza Mielcarskiego jest najlepszym komentarzem do tego, co oglądamy przy Łazienkowskiej. Aż trudno uwierzyć, że mecz rozgrywają drużyny pierwszoligowe.:-/

South 24.08.2008 16:57

Cytat:

.

"cudze chwalicie swego nie znacie"

skończcie już z tym Lechem bo żygać mi sie chce

e 24.08.2008 16:57

No, przykro jest patrzec na gre Legii.
Szkoda ze nie graja super pilki i nie zdobeda majstra :(
Nic tylko usiasc i plakac.

Illargui 24.08.2008 16:58

I jeszcze jedna wypowiedź - dziennikarz w rozmowie z Kiełbowiczem - Można powiedzieć, że jest jakiś postęp w waszej grze w stosunku do 2 poprzednich meczów, bo do przerwy jest 0-0,a w tamtych meczach już przegrywaliście, ale chyba nie o taką grę wam chodzi :rotfl:

Oress 24.08.2008 17:01

dokładnie.
Popatrzcie na tabele to raz.
Przyglądnijcie się dobrze kibicom Lecha i Wisły na swoich stadionach, bo dla mnie Lech może się tylko zmobilizowac na mecz z Legią bo se zaspiewają: bo w nienawiści do tej drużyny...zakompleksieni są i tyle. Nie róbcie fermentu tylko wierzcie w naszych piłkarzy. A co do kobiców to zobaczycie jak za 3 tyg zostaną zmiażdżeni przez nas na R22, i pozostanie im tylko rzucanie jakimiś racami w pikniki na A jak to zwykli robic...

Illargui 24.08.2008 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez e (Post 590971)
No, przykre jest patrzec na gre Legii.
Szkoda ze nie graja super pilki nie zdobeda majstra :(
Nic tylko usiasc i plakac.

Nie o to mi chodziło .... nie wiem jak Tobie, ale mi zalezy na tym aby poziom naszej ligi raczej sie podnosił, a nie spadał na dno ... Legia miała niby walczyc o mistrza w tym sezonie, Jaga w dzisiejszym meczu miała toczyć równy bój z Legią, a poziom meczu jest jak w jakiejś okręgówce.... To tyle

Oress 24.08.2008 17:07

brednie, poziom ligi wyraźnie wzrósł, masz Lecha, masz Sląska, i Lechię które na prawdę dobrze grają a kij z Legią, mamy z nimi jakąś zgodę czy co? Też im współczuje (kibicom) sytuacji w okół klubu, ale sportowo mam w dupie czy Legia będzie 2 czy 10 czy niżej. Interesujcie się Wisłą i jeszcze zgodami, szkoda że takiego płaczu nie było jak Śląsk mimo że lepiej grał to zremisował z Polonią , ale ****a nie, wy wolicie się przejmowac złą formą Legii...eh Oni sobie poradzą, a gwarantuje was że jakbyśmy byli w ich sytuacji to L miała by nas w dupie, jeszcze by się z nas śmiali...

dynek.pl 24.08.2008 17:08

Haha, uderz w stół, nozyce sie odezwą :)

Podejrzewam, ze z perspektywy radia doping slychac tak samo jak w TV. Co za roznica ?
I co Ty mi tu wklejasz ? HSV ? Przeciez to jedyne co jest u nas porzadnie spiewane.
Moze C+ wycisza mikrofony bo gniazdowy megafonem zagluszulby komentatorow - ch chwila go slychac.
Lepiej miec mniejszy repertuar ale za to porzadnie spiewany. Przeciez u nas wszystkie dlugie piesni cichna
przed koncem. Co to ma byc jakies "naprzod, naprzod" ? Przeciez to brzmi jak forza tylko wolniej, senniej.
Nie lepiej spiewac porzadnie forze ?
Tak sie sklada, ze nie zdazylem na mecz z Belchatowem na stadion wiec moglem sobie posluchac w TV i porownac i takie mam odczucia.
A juz najbardziej wkurzajace jak ludzie spiewaja, a gniazdowy sie wcina bo trzeba nastepna piesn spiewac (to odczucie z perspektywy stadionu).

czekam na bluzgi na PW

e 24.08.2008 17:10

No to jak nie zdazyles to nie komentuj czegos , co widziales na szkielku.
Zreszta nie wazne, Ty wiesz lepiej co glosniej / co zle / co gniazdowy zaglusza i kiedy sie wpierdala miedzy piesn. I wogole.
Nie bede dyskutowal z kims kto ocenia cos poprzez obejrzenie tego w telewizorze - typowe zachowanie lebkow z kibice.net.

@
Cytat:

Co to ma byc jakies "naprzod, naprzod" ? Przeciez to brzmi jak forza tylko wolniej, senniej.
To moze ekspercie kibicowski wymyslisz cos lepszego, wejdziesz na gniazdo sprobujesz pociagnac doping i skonczysz z bredniami w internecie na podstawie szkielka?!

Latwo pisac na forum i ciagle marudzic, ale zeby ktos cos zrobil to nie ma chetnych.

Pozdrawiam i bez odbioru.

Old Town 24.08.2008 17:16

Ile ten Lech ma lat... nie może sobie Jaga sprawić jakiegoś młodego zdolnego? Choć dobry jest.
Nieźle gość naskoczył na młodego Legionistę, aż mu się ogon podwinął.

Przemo12 24.08.2008 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Old Town (Post 590982)
Ile ten Lech ma lat... nie może sobie Jaga sprawić jakiegoś młodego zdolnego? Choć dobry jest.

Piotr Lech (ur. 18 czerwca 1968 w Kętrzynie) - piłkarz, grający na pozycji bramkarza. Wychowanek klubu Granica Kętrzyn. Aktualnie zawodnik Jagiellonii Białystok. Rozegrał 345 spotkań w I lidze, nie strzelając żadnej bramki. Jego debiut w I lidze miał miejsce 25 marca 1989 roku, w zremisowanym 2:2 meczu pomiędzy ŁKS-em Łódź a Ruchem Chorzów. W Ruchu grał do jesieni 1997, a następnie na jeden sezon przeniósł się do Zagłębia Lubin. Potem na 1,5 roku wrócił na Cichą. 2,5 roku występował w drużynie GKS-u Katowice skąd przeniósł się do Górnika Zabrze, gdzie grał przez 4 lata, aż do jesieni 2005. Od 2005 do 2008 grał w GKS Bełchatów. 10 Czerwca 2008 GKS Bełchatów rozwiązało z nim kontrakt. W lipcu Piotr Lech podpisał półroczny kontrakt kontrakt z pierwszoligową Jagiellonią Białystok

Jest dobry, najbardziej doświadczony w lidze.

lodecki 24.08.2008 17:19

1-0 Radovic, dobrze w drugiej polowie zaczal rozgrywac pilki Iwanski.

Illargui 24.08.2008 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oress (Post 590978)
brednie, poziom ligi wyraźnie wzrósł, masz Lecha, masz Sląska, i Lechię które na prawdę dobrze grają a kij z Legią, mamy z nimi jakąś zgodę czy co? Też im współczuje (kibicom) sytuacji w okół klubu, ale sportowo mam w dupie czy Legia będzie 2 czy 10 czy niżej. Interesujcie się Wisłą i jeszcze zgodami, szkoda że takiego płaczu nie było jak Śląsk mimo że lepiej grał to zremisował z Polonią , ale ****a nie, wy wolicie się przejmowac złą formą Legii...eh Oni sobie poradzą, a gwarantuje was że jakbyśmy byli w ich sytuacji to L miała by nas w dupie, jeszcze by się z nas śmiali...

Zapewniam Cię, że nie będę płakać jeśli Legia przegra - życzę im jak najwyższej przegranej, a ich słaba forma choć dziwi, to jednak nie spędza mi snu z powiek. Natomiast oglądam konkretny mecz i wyrażam swoje zdanie na temat poziomu tego konkretnego meczu. Nie wiem więc po jaką cholerę ten Twój cały wykład.

PoloniaDumaStolicy 24.08.2008 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 590594)
Majewski po ekscesach alkoholowych na kadrze już wytrzeźwiał i rozgrywa dobre zawody na ŁKS. Na razie remis 1-1 w Łodzi:)

A ŁKS jak Cracovia lubi sporo pośpiewać o lokalnym rywalu....

PS
Jest już 2-1 dla Polonii

Tak czesto o Widzewie nie spiewali. W czasie meczu z dwa razy, moze trzy na jedna polowe. Ale fakt jest faktem, ze przed meczem doping zaczeli od "j...c j...c RTS".

A co do samego meczu. Wyrownany. Ale i tak jest postep, bo jeszcze nie tak dawno tracac bramke, nie umielismy odwrocic losow spotkania, no i takze czesto nie wygrywalismy spotkan wyrownanych, no i zdarzalo sie, ze i takch grze miazdzylismy rywali.

South 24.08.2008 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 590979)
Haha, uderz w stół, nozyce sie odezwą :)

Podejrzewam, ze z perspektywy radia doping slychac tak samo jak w TV. Co za roznica ?
I co Ty mi tu wklejasz ? HSV ? Przeciez to jedyne co jest u nas porzadnie spiewane.
Moze C+ wycisza mikrofony bo gniazdowy megafonem zagluszulby komentatorow - ch chwila go slychac.
Lepiej miec mniejszy repertuar ale za to porzadnie spiewany. Przeciez u nas wszystkie dlugie piesni cichna
przed koncem. Co to ma byc jakies "naprzod, naprzod" ? Przeciez to brzmi jak forza tylko wolniej, senniej.
Nie lepiej spiewac porzadnie forze ?
Tak sie sklada, ze nie zdazylem na mecz z Belchatowem na stadion wiec moglem sobie posluchac w TV i porownac i takie mam odczucia.
A juz najbardziej wkurzajace jak ludzie spiewaja, a gniazdowy sie wcina bo trzeba nastepna piesn spiewac (to odczucie z perspektywy stadionu).

z radiem to była ironia...

farmazony ,bla bla bla ...nie było cię to nie komentuj i po sprawie ,na podstawie TV to można najwyżej powiedzieć że Borek czy ktoś tam ma ładny głos ,ale nie oceniać doping i atmosferę

Cytat:

czekam na bluzgi na PW
nie oceniaj innych ludzi po sobie ...

wtf 24.08.2008 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Old Town (Post 590982)

Jaga ma w rezerwie Rafała Gikiewicza rocznik 1987, chłopak z Suwałk, chciała go Legia ale wolał Białystok. A z......nie Rzeźniczaka w wykonaniu Lecha to rzeczywiście fajna akcja :D.

Wygląda na to, że Jaga potrzebuje jeszcze trochę żeby się zgrać bo ten mecz wyglądał znacznie lepiej niż z Arką, ale ciągle sporo im brakuje żeby być zespołem na miarę górnej połowy tabeli.

gigant 24.08.2008 18:14

Legia na dzisiaj dramatycznie słaba, ale jednak nie skreślałbym ich jeszcze. Zwolnią Urbana i Trzeciaka odżyją i znów będą się liczyć w walce o mistrza.

Coglin 24.08.2008 18:33

obejrzalem dzisiaj Lechie z zydkami i myslalem, ze slabszego zespolu niz paski nie zobacze. a tu niespodzianka - zobaczylem Jagiellonie. z taka gra to nie wiem czy by sobie w 2, znaczy 1 lidze Jaga poradzila.
ogolnie mecz Legii padaka do kwadratu.

ToTylkoJa 24.08.2008 20:06

niektórzy piszą, że Legia zagrała dziś dramatycznie słabo. Ja się z tym nie zgodzę. Wojskowi mieli praktycznie cały czas przewagę (a w szczególności w drugiej połowie). Mogło się spokojnie skończyć wyżej, np 4-1 czy 5-1 dla (L) (nieporadność Chinyamy czy też setki Iwańskiego, Szalacha). Do ideału daleko, ale jest lepiej niż było.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl