![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Teo po prostu myśli, że piłkarze to maszyny, które można zaprogramować i działa, nie mają żadnych uczuć, ich jedynym zadaniem jest trenować technikę i taktykę. Co tam presja, co tam "zablokowanie się" napastnika. Przecież on o tym nie myśli kiedy wychodzi na boisko w pierwszej jedenastce lub z ławki.
|
Cytat:
Takze pod tym jak rozgraniczyles kompetencje psychologa oraz trenera. W zasadzie zaorales miazge pomidorowa niewiedzac o tym :-) Trener jest od trenowania i wymagania. Psycholog od naprawiania glowy. Jak ktos chce byc od wszystkiego to jest od (i do) niczego. |
Cytat:
Pilkarz doskonale wie w jaki zawod wchodzi, jakei sa tego plusy i minusy. Jak nie potrafie sobie radzic z tymi problemia to wcale nie musi zarabiac setek tysiecy czy milionow zlotych rocznie tylko pare tysiakow jako brukarz, dekarz, murarz, kelner itd. |
Cytat:
Pamiętasz, jak mówiłem, że jesteś bardziej ignorantem niż idiotą? Cofam. Jesteś tylko idiotą. Trener jest od trenowania i wymagania. , a post wcześniej, że ....eczki sobie nie radzo to wypjerdalać, ja na swoi budowie to musze pustoki nosić! I presja jaka! KUUHHHHWAA kiedyś to było |
Nie ma sensu dalej z nim dyskutować. Co byś nie napisał to i tak weźmie coś co niby tylko potwierdza jego zdanie. W takim razie Lewandowski powinien już dawno zostać dekarzem, brukarzem, kopaczem rowów czy pracować w innym zawodzie, który napisałeś. Sam mówił o tym jak wielką odczuwał presję gdy przez długi okres nie trafiał do siatki rywali w reprezentacji.
|
Widzę że mój post poleciał;) widzę że miazga pomidorowa może obrażać ale merytoryczne bez grama obrazy posty się wywala.
Komuś tu robisz łaskę miazgo?:) |
O ile dobrze się orientuję to pan Paweł, z którym pracował Małecki, jest trenerem mentalnym, a nie psychologiem.
|
Cytat:
|
Trening mentalny â zespół działań z zakresu psychologii, socjologii i nauk o sporcie. Tu nie chodzi o terminologie, każdy chyba wie (oprócz teo) o co mniej więcej się rozbija.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Koniec z mojej strony. |
Cytat:
Cytat:
|
X-Ray - obawiam się, że zabrnąłeś zdrowo ... jedne co znalazłem o wykształceniu Frelika to:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
I naprawdę zakończmy temat, bo nie bardzo mam chęć dyskutować, bo i tak nie dojdziemy do konsensusu. |
Z innej beczki: ciekawe kto teraz bedzie tlumaczen Kiko na konferencjach? Feio? Czy moze ta kobieta co byla na jego prezentacji i nie za bardzo ogarniala temat?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Skoro Małecki go wybrał to co mi do tego. Nie każdy kto skończy studia będzie w czymś lepszy od samouka. Poza tym zeszliśmy z tematu Kiko jako wsparcia mentalnego.
|
ale to jest cały czas dyskusja dla samej dyskusji...
jest oczywiste że (jeszcze) lepiej by było gdyby Kiko był polskojęzyczny i mógł w 4-oczy po ojcowsku porozmawiać z "zablokowanym" gagatkiem , ale i bez tego JEST ZAJEBISCIE I TEGO SIE TRZYMAJMY ;) |
Cytat:
To, że dany trener przeczytał jakąś fachową książkę na temat psychologii sportu nie czyni z niego psychologa, podobnie jak i to samo nie czyni z "coacha" (w rozumieniu HR-owym) psychologa. Co wcale nie oznacza, że nie jest to wiedza użyteczna zarówno dla jednego, jak i drugiego. W każdym razie istnieje przepaść pomiędzy zawodowym psychologiem (pracującym w klubie) a "psychologizującym" trenerem czy trenerem mentalnym. Generalnie, bo jednostkowe przypadki zarówno z jednej, jak i z drugiej strony mogą odbiegać od normy. |
Cytat:
Na FB na grupie Polskich Tłumaczy Konferencyjnych (a więc bardzo profesjonalnie) niejaki Behlert szukał dzisiaj tłumacza na jutrzejszą konfę. Chyba klepnęła to zlecenie jakaś kobieta z Chorzowa. Tak więc szacun za profesjonalne szukanie |
Cytat:
:alleluja: |
2 upy
To ironia? |
Panie, gdzie tam.
Gdyby ktoś chciał instrukcję miksera przetłumaczyć, musiałby najpierw jakieś teściki, tekściki itp. Aspirujący klub piłkarski zatrudnia za to kobietę, której pewnie nikt w akcji nie widział. Na podstawie takiego małego zamieszania można wywnioskować, że decyzja o zwolnieniu Juszczyka zapadła nagle. |
Cytat:
|
Fakt, umknęło mi, że chcieli, by został. Niemniej chyba mogli spodziewać się takiej reakcji.
Ok. Koniec rozmywania. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl