Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Radosław Sobolewski trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10811)

wolfy 05.06.2023 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1602780)
Przed meczem z Łeczna: max remis, Łeczna u siebie na wiosnę nie przegrywa, zepna się na ostatni mecz, nasi w dolku, Sobolewski nic nie wymyśli

Po meczu: przecież było wiadome że Łeczna gra o nic i się położy i takie 3-0 w ciemno można było typować

Oczekiwałabym (wiem, to jest naiwność) po niektórych odrobinę obiektywizmu. Sobolewski nie mógł zrobić przed meczem z Puszcza nic lepszego niż namieszać w naszym systemie gry.

Teraz niech się Tułacz i Puszcza zastanawiają w jakim ustawieniu wyjdziemy.

No i gdyby Górnik zagrał na 100% albo się spiął to tak by było. Zagrali w tempie spacerowym, zero agresji (kartki są świadectwem jaka tam była walka) a i tak powinni nam minimum dwie strzelić po babolach Colleya i Biegańskiego.

Może dlatego nie ma zachwytów - bo nie ma nad czym?

Żeby nie było - oglądałem ten mecz. Wszyscy truchtali w tempie Żyro. W pewnym momencie obrońcy Górnika wyglądali jakby się zastanawiali nad rozłożeniem leżaków. Taki Chrobry to ewidentnie dał maks, tutaj już chłopaki o plaży myśleli i zimnym piwku. Jakby się udało to by nas puknęli, ale bez spiny.

FraMat 05.06.2023 16:46

Bo ja wiem, też widziałem ten mecz, jak chyba większość na tym forum i wcale nie uważam, żeby tam było wakacyjno-spacerowe tempo.
Żyro nie nadążał za wieloma akcjami, co świadczy raczej o tym, że inni biegali, on truchtał.
Natomiast po drugiej stronie było zapierdalanie bez żadnego obciążenia: przypomnij sobie pan Krykuna, Gąskę czy Kozaka i ich tempo akcji.
Oni spokojnie przewyższali wielu naszych graczy szybkością, aktywnością, siłą fizyczną i zaangażowaniem

Tak więc opinia, że Łęczna zagrała w trybie spacerowym jest mocnym nadużyciem i próbą obniżenia rangi tego zwycięstwa.
Nawet wiem w jakim celu i pewnie większość wie, prawda?

krysztal 05.06.2023 16:55

Nie no bez przesady.Chwała Sobolowi że nie kazał się cofnąć po zdobytej bramce.

wolfy 05.06.2023 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1602811)
Bo ja wiem, też widziałem ten mecz, jak chyba większość na tym forum i wcale nie uważam, żeby tam było wakacyjno-spacerowe tempo.
Żyro nie nadążał za wieloma akcjami, co świadczy raczej o tym, że inni biegali, on truchtał.
Natomiast po drugiej stronie było zapierdalanie bez żadnego obciążenia: przypomnij sobie pan Krykuna, Gąskę czy Kozaka i ich tempo akcji.
Oni spokojnie przewyższali wielu naszych graczy szybkością, aktywnością, siłą fizyczną i zaangażowaniem

Tak więc opinia, że Łęczna zagrała w trybie spacerowym jest mocnym nadużyciem i próbą obniżenia rangi tego zwycięstwa.
Nawet wiem w jakim celu i pewnie większość wie, prawda?

Kozakowi się chciało. Tyle.
Poziom agresji jak na sparingu w Turcji, po balandze. Tu nie ma czego obniżać, to był mecz jak setki podobnych w Polsce między drużyną która o coś ważnego walczy a taką której piłkarze jutro wsiadają w samolot na Majorkę albo Ibizę, ew. Turcję (nie wiem ile Łęczna płaci).
Nie położyli totalnie lagi, mogli nam dwie wbić, ale to było takie 50% Sosnowca albo 30% GKS-u z Ruchem. Jeden ostrzejszy faul przez cały mecz. Mam przed oczami jak Żyro rusza do truchtu a obok niego truchtają zawodnicy Łęcznej, to była nasza akcja ofensywna. To był nasz najmniej stresujący mecz w sezonie.

Taka jest moja opinia, możesz się z nią nie zgadzać, oglądając jednak jednym okiem multiligę, to tam najmocniej Arka, Tychy i Chrobry walczyły, a u nas to był taki spacerek. Nie narzekam, żeby nie było.

Rangę to mialy mecze z Puszczą, Ruchem, ŁKS-em, Termaliką, Sosnowcem. To były momenty zwrotne sezonu. Tutaj wyszli nasi rezerwowi.

skarabeus 06.06.2023 07:25

Na marginesie Kozak calkiem niezly zawodnik. Wyroznial sie z Lecznej.

maciekkk 06.06.2023 08:06

Ale kasztan w głowie.

wolfy 06.06.2023 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1602836)
Na marginesie Kozak calkiem niezly zawodnik. Wyroznial sie z Lecznej.

Tak, nieźle wyglądał w meczu z nami (innych z Łęcznej nie oglądałem). Szybki, wytrzymały, nieźle pilką operował. Najlepszy w Górniku.

skarabeus 06.06.2023 11:59

Mi sie rzucily w oczy bardzo dobre centry. Taki typowy skrzydlowy. Z dryblingiem, dobrym dosrodkowaniem. Dobrze sie ustawial na boisku. Czesto wychodzil po pilke.

No jakby tak Mlynski gral to ja bym byl bardzo zadowolony. Moze jakas wymiana w razie awansu? Taki zmiennik Villara jak znalazl.

luczyk 06.06.2023 12:04

- jeśli zgodzimy się, że parodysta to osoba nieudolnie naśladująca lub zdeformowana, wypaczona postać czegoś ( w tym przypadku trenera) to jak Sobol może być parodystą skoro nawet wolfy go czasami chwalił?? moim zdaniem to już z założenia się wyklucza to raz

- dwa - czytając to forum to nawet jakby Sobol wygrał z Puszczą,ŁKS Ruchem awansował to byłaby to zasługa Kiko i Hiszpanów,budżetu, a nie tego parodysty

- trzy - jakby wygrał z Puszczą Ruchem i ŁKS a przegrał nie wiem, z Chrobrym, Odrą i np. Skrą = parodysta,

- idealnie podsumował to Framat, przed Łęczną obawy, że Mamrot poustawiał ich, to nie będzie łatwy mecz, oni grają na luzaku (Sosnowiec grał i to było ich plusem przecież wg forum, grali bez presji) jak wygraliśmy - eee Łęczna w trybie wakacyjnym, nic im się nie chciało, absolutnie nie zaleta nasza i trenera, ze na nich siedli, wybili im z głowy piłkę, strzelili 2 bramki prawda ?? bo jak jednak zaleta to przecież nie może być parodystą, trudny mecz, po przegranej szansie z Sosnowcem, pozbierał naszych, ustawił, zagrali - nieważne, Łęczna ch...a grała, to żadne zwycięstwo to obowiązek

- jednym słowem nie ma znaczenia co osiągnie Sobol, będzie parodystą dla jednych bo w meczu z X nie zrobił y albo z, źle zareagował i przez niego mamy to co mamy itp.

- statystyka - w meczu z Sosnowcem mieliśmy XG na poziomie 2,67 (za Trelą z weszło) i jeden gol a Sosnowiec 0,66 i k......a strzelił nam 2 gole = trener parodysta

- mecz z Ruchem 0,84 XG do 0,56 = trener parodysta

panowie, Sobol wkomponował 5 nowych ludzi do 11- tki, awansował do baraży, mógł lepiej ? mógł ale czy to znaczy ze to parodysta ?? a Tułacz z Puszczy przywoływany tutaj jako przykład dobrego trenera, wyjaśniający taktycznie naszego parodystę co zrobił w ostatnim meczu ?? i teraz jeśli przegra z nami w barażu, a wystarczyło wygrać swój ostatni mecz i miałby Nas u siebie a nie w Krakowie to też parodysta, nie udźwignął presji ?? zobaczcie co tłumaczył po meczu ?? nie grali źle, mieli mnóstwo strzałów ale nie chciało wpaść (XG po meczu z Sosnowcem to 2,67 dla Nas i jak Sobol powiedział, że niezły mecz, mieliśmy dużo strzałów to już go ośmialiśmy )

- nie wiem czy Sobol to gość i elita trenerki czy parodysta ale logika, które deprecjonuje jakiekolwiek jego dokonania (a samograj, Kiko, budżet, kabaretowa liga itp.) jest niesprawiedliwa to m.in. dzięki niemu gramy dziś a co wyjdzie ?? zobaczymy

Jagul 06.06.2023 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luczyk (Post 1602852)
- statystyka - w meczu z Sosnowcem mieliśmy XG na poziomie 2,67 (za Trelą z weszło) i jeden gol a Sosnowiec 0,66 i k......a strzelił nam 2 gole = trener parodysta

- mecz z Ruchem 0,84 XG do 0,56 = trener parodysta

A tabela uzwględnia xG? :haha:

wolfy 06.06.2023 12:11

@luczyk - sam sobie zaprzeczasz. Najpierw zauważasz (słusznie), że rzadko ale czasem znajduję pozytywy w pracy Sobolewskiego (czasem błędnie, bo pisałem że dobrze radzi sobie z motywacją i mentalem co okazało się nieprawdą), w ostatnim doszukujesz się jakiejś logiki która deprecjonuje jego wszystkie "dokonania".

I nie chce mi się więcej.

luczyk 06.06.2023 12:17

ja się nie doszukuje logiki bo jej nie ma, uważasz go za parodystę a jednocześnie zauważasz zalety więc to ja nie szukam logiki tylko pokazuje brak twojej ot tyle, albo właśnie: a czy tabela nie pokazuje XG, dlatego sobie piszemy na forum a trenerka to obce nam zadanie,

jeśli Wisła awansuje nie zmieni to Waszego zdania nt. Sobola (bo budżet, Kiko, transfery itp) jeśli nie awansuje i tak będzie parodystą

krysztal 06.06.2023 12:17

Oddychaj luczyk,oddychaj....

wolfy 06.06.2023 12:19

Awans nie zmieni monego zdania? Zależy jaki to będzie awans.
Ale na razie ograjmy Puszczę z którą zaliczyliśmy dwie porażki i remis w PP.

luczyk 06.06.2023 12:26

wolfy z całym szacunkiem, ogranie nawet w wielkim stylu Puszczy i Bruk Betu czy Stali ,spowoduje ze parodysta stanie się trenerem?? w tydzień ?? na podstawie 2 meczów ??

krysztal 06.06.2023 13:03

Dla mnie nie ma wątpliwości, że Sobolewski jest marnym trenerem i nawet awans tego nie zmieni.Po ewentualnym awansie powinno się zakontraktować kogoś innego na to stanowisko.Jeśli Sobolewski zostanie najdalej w pażdzierniku/listopadzie będziemy ratować kolejny sezon kimś z łapanki

skarabeus 06.06.2023 14:08

Majac zawodnikow przewyzszajacych ta pszasna lige to mozna byc parodysta nad parodystami, obowiazkiem i tak jest awans. Brak awansu to juz nie bycie parodysta, ale totalnym zyciowym przegrywem.
Co tu jest niezrozumialego?

Wszedl beniaminek, ktory ma 1/3 naszego budzetu i duzo slabszych kopaczy. Parodysta dostal zawodnikow z przezsloscia w La Liga a i tak nie potrafil tego poukladac, jak go trenerzy taktyka zaskakiwali w drugich polowach. Trenerzy przecietni, ale trenerzy jednak, a nie parodysci.

luczyk 06.06.2023 15:49

pewnie, a w ekstraklasie oprócz Rakowa Warszawy Szczecina i Poznania nie widzę dla Nas rywala, chyba się zgodzimy, ze żadne Ruchy Łks Widzew Lublin scyzoryki Mielce już nie mówiąc o sąsiadce to żadni rywale nie ? nasz budżet transfery zmieniamy trenera i heja każde miejsce niżej niż 5 -te to znaczy ze jesteśmy paradnym klubem ��

skarabeus 06.06.2023 15:57

Nie, to co bedzie w przyszlosci nei ma znaczenia dla oceny tego co dzis. Masz jakis problem z logicznym mysleniem?
Sobol dostal zawodnikow ponad ta lige. I przegral wszystkie mecze z czolowka. EOT. Tego sie nei da obronic. Jest zywklym parodystom. Na miano trenera nie zasluguje. Jesli nie bedzie awansu to tylko i wylacznie dlatego, ze zlekcewazyl Sosnowiec. Co tu ....a do dyskusji jest. Klub przez to moze upasc a ty bronisz jakiegos parodysty za nietrafione raz po raz decyzje, bycie zakasowywanym taktycznie po przerwach, a czasem jeszcze przede meczem, bo jedyne co pan parodysta potrafil wypracowac to mata pilke i grajta co lubita.

Skadzes sie chlopie urwal.

Karherop 06.06.2023 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luczyk (Post 1602858)
ja się nie doszukuje logiki bo jej nie ma, uważasz go za parodystę a jednocześnie zauważasz zalety więc to ja nie szukam logiki tylko pokazuje brak twojej ot tyle, albo właśnie: a czy tabela nie pokazuje XG, dlatego sobie piszemy na forum a trenerka to obce nam zadanie,

jeśli Wisła awansuje nie zmieni to Waszego zdania nt. Sobola (bo budżet, Kiko, transfery itp) jeśli nie awansuje i tak będzie parodystą

Trafiłeś w sedno.

Myślę że to historia i wyniki ocenia kto jest parodysta, a kto nie. Niekoniecznie paru forumowiczów.

skarabeus 06.06.2023 16:07

Bedziecie mieli ocene przez historia jak w lipcu zaczniemy w 4 lidze :-) Czy tam w sierpniu, bo 4 liga chyba pozniej startuje :-)
Wtedy juz sobol bedzie parodysta czy nie bedzie?:-)

Dno dna.

luczyk 06.06.2023 16:10

nie wiem czy Sobol to gość i elita trenerki czy parodysta ale logika, które deprecjonuje jakiekolwiek jego dokonania (a samograj, Kiko, budżet, kabaretowa liga itp.) jest niesprawiedliwa to m.in. dzięki niemu gramy dziś a co wyjdzie zobaczymy
to tak tytułem wyjaśnienia ��

skarabeus 06.06.2023 16:27

wy macie logikę ślimaka grającego w szachy. Wie, że przegra przez przekroczenie czasu, ale musi poczekać, aż to się wydarzy żeby to uznać.
Debilizm roku. Gratuluje.

Szneka 06.06.2023 17:47

Pierwsza połowa pokazuje jak miernym i bezmózgim trenerem jest Sobolewski. Zmiana ustawienia po co? Kiedy my graliśmy dobrze wahadłem? W środku pola lej po bombie. Do tego tragiczni Fernandes i Rodado i miki i nie ma nas.
teraz kluczowe 15 minut. zmienić Juncę i zapierdalać.

wolfy 06.06.2023 17:51

Jak mam nazwać granie w kluczowym meczu trójką z tyłu co nam nigdy nie wychodziło?
Sobolewski to trenerski parodysta. Możecie się zesrać z żalu ale taka jest prawda.

bridgeburner 06.06.2023 17:53

Sobol do zwolnienia w przerwie
Wyjść na taki mecz środkiem pola Duda Tachi i ogółem 6 obrońcami dyskwalifikuje go z zawodu

Smyrgu 06.06.2023 17:53

z Puszczą u siebie 2:0 ?... :)

wolfy 06.06.2023 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smyrgu (Post 1602897)

W pierwszych 45 minutach, ale odwrotny wynik.

ciacho 06.06.2023 17:55

Coś ty k... parodysto wymyślił?

nero 06.06.2023 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smyrgu (Post 1602897)

To dla emocji by zwiększyć oglądalność, zaraz się odbijemy na 3-2
Solorz podobno zapłacił by były emocje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl