![]() |
Cytat:
|
2010-06-21 w warszawie rozpoczęli rozbiórkę ostatniej krytej widowni na dzień dzisiejszy budowa idzie pełna para i nic na nic nie narzeka stadion jest budowany zgodnie z terminami i projektem.... a u nas co codziennie wpatruje sie w te kamerki stadionowe jak kretyn z nadzieja ze cos sie zmienilo i nic zadnej roznicy poza paroma dniami przed konferencja naczelnego kierownika tego... balaganu zatrudnili troche wiecej statystów na budowie postukali troche mlotkiem i tyle nic.... sie nie zmienia.... dlaczego dopiero we wrzesniu bedzie mozna wejsc na gotowa trybune przeciez ona ona jakiegos czasu juz jest gotowa podobnie jak murawa....... krew mnie zalewa!!!
puszczam sobie ta konferencje tego niby prezydenta i jego przydupaski i nie moge sluchac jak placza ze projekt niekompletny ze stary ze tak dlugo budujemy ten stadion ze to juz historie trzeba przypominac ze po drodze sie prawo zmienilo i inaczej musielismy zrobic konstrukcje bo nasz wykonawca nie mogl tego zrobic.... ze po drodze to euro wyskoczylo nam no i musielismy o nie walczyc i trzeba bylo zmienic projekt..... i ze gazety jednostronnie pisza o nas.... co za banda nieudacznikow... teraz obiecali ze 7 wrzesnia bedzie mecz i od tego momentu gramy u siebie nawet jak wszyscy na glowie stana to tak bedzie....... niech nikt na glowie nie stoi tylko ktos kompetentny sie za to wexmie... jak pare tysiecy osob ma sie dostac na stadion tylko za posrednictwem jednej drogi....???? pisalem juz kiedys tam wczesniej ze to jest bardzo niebezpieczne z pkt. widzenia zabezpieczenia takiego czegos... i teraz to sie potwierdza...... banda niekompetenych ludzi.... no krew czlowieka zalewa jak slyszy i czyta takie informacje...... ps. A jakby ta pani Niedziałająca pracowala w mojej firmie i popelnila taki blad jak na tej konferencji gdy sie przejechala o gruba banke to by juz u mnie nie pracowala i postaralbym sie zeby pracy szybko nie znalazla... ale moze jestem zlosliwy i sie czepiam albo w naszym magistracie panuja inne reguly gry.... poczytajcie sobie o naszym szanownym prezydencie ponizej: http://www.gazetakrakowska.pl/krakow...iemu,id,t.html http://jacekprezydent.blogspot.com/2...ta-polska.html w swietle tych i nie tylko informacji nie zdziwi mnie juz nic w krakowie.... budowa stadionu wisly to tylko przyklad na to jak niekompetetni ludzie rzadza naszym miastem..... |
Próbował ktoś zgłaszać przez formularz na stronie NIK'u, zaniedbania i jawne kradzieże związane z budową naszego stadionu? Jeżeli nie to myślę, że warto byłoby nad czymś takim popracować.
|
już było mowione ze lepiej sie z tym wstrzymac do zakonczenia inwestycji bo tak to nam wpadną teraz na budowe i stadion zamiast do wiosny bedzie stał jeszcze pare lat..
|
ot tak znalazłem:
http://img247.imageshack.us/img247/9...ktsmallwb4.jpg http://jacekprezydent.wrzuta.pl/audi...o_majchrowskim będzie jeszcze jakaś komisja śledcza...... |
Cytat:
Kto chce może więc zgłaszać ja niestety i tak temu tematowi poświęcam tyle czasu że nie wyrabiam więc zachęcam innych |
Cytat:
2. ... argument nie trzyma się kupy 3. I znowu, to jest argument w stylu żony mówiącej do męża "zamiast kupować kolejną maszynę do fabryki, mógłbyś mi za pół jej ceny zafundować cudną altankę do ogródka". Poziom merytoryczny jako argumentu do dyskusji z miastem poniżej zera. 4. Znaczy się mamy powiedzieć Majchrowskiemu, że się nie zgadzamy, bo ... Generalnie, poza chęcią ponarzekania, to ja nie widzę w takim pisaniu większego sensu. Z miastem można dyskutować o tej sytuacji tylko w tym co dotyczy punktu pierwszego. Resztą w najlepszym razie można wywalczyć pogardliwe prychnięcie, a w najgorszym - pukanie w czoło. |
Cytat:
Ale inna rzecz: nie mogę wymyśleć na jakiej podstawie ZIKiT i nasz Pan Prezydent rzucają terminy połowy października ?? Spójrzcie na zdjęcia z marca z trybuny wschodniej, stan bardziej zaawansowany niż na dzień dzisiejszy na trybunie zachodniej. Nie trzeba być budowlańcem, aby stwierdzić, że Wykonawcy się nie spieszy... A teraz sedno: Czy nie można by zapytać w formie listu otwartego do Polimexu- Most. o deklarację rzeczywistego zakończenia przez nich prac? Myślę tu o panu Darku Olszówce.. http://www.stadionwisly.info/zdjecia...wy//2010-03-19 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mecz kadry zagrożony? W sumie to nie zdziwiłbym się.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html |
Cytat:
Cytat:
To tak odnosnie Ciebie i tego ze ostatnio duzo piszesz ale nie koniecznie wynika z tego cos madrego... Co do przyslowia ktore przytaczasz, do tego ile zrobi Arapaho dla budowy naszego stadionu to mysle ze powinienes zamilczec. Fajnie sie pisze, ale powiedz co oprocz pustego stukania w klawiature zrobiles dla tego zeby ten stadion jakos wygladal??? Zeby zainteresowac kogokolwiek tym jaki tu mamy problem? Krew zalewa czlowieka jak oglada co dzieje sie z ta budowa, problem jest w tym ze jako kibice niewielu z nas cokolwiek stara sie robic. Nawet sama kwestia krzeselek i napisow na nich, przeciez bez Kuby i kilku osob nic by z tego nie wyszlo. A jak trudno jest cos takiego zalatwic pokazuje stadion craxy, ktoremu ''wladza sprzyja'' a jakos pasy beda tylko na jednej z trybun.. Arapaho sporo zrobil, mozesz uswiadomic nas co Ty robisz/masz zamiar zrobic, oprocz bezpodstawnego krytykowania innych? Ja nie odnosze sie w tym poscie do kontroli NIK-u bo mam o tym swoje odmienne zdanie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...ustralia_.html
Stadion Wisły: ani Euro, ani meczu z Australią? Dziś PZPN zdecyduje, czy odebrać Krakowowi organizację meczu Polska - Australia. Jeśli nie dostanie dowodów, że trybuny są gotowe na przyjęcie kibiców, to spotkanie odbędzie się gdzie indziej. - I znowu są kłopoty z tym stadionem. W tym mieście to nic nie potrafią zrobić. Miał być mecz, a może być, za przeproszeniem, wielkie gie - komentował wczoraj Zbigniew Lach, krakowianin, członek zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej, po spotkaniu działaczy z krakowskim urzędnikami. Rozmawiano na nim o zaplanowanym na 7 września na stadionie Wisły meczu Polska - Australia. Nie były to miłe rozmowy. Na dwa tygodnie przed towarzyskim spotkaniem z Australijczykami okazało się, że mecz może być przeniesiony do Warszawy na stadion Legii lub do innego miasta. PZPN zażądał w środę dokumentów i gwarancji, że stadion będzie gotowy na przyjęcie kibiców. - W środę wieczorem dostaliśmy plik dokumentów z krakowskiego magistratu. Jeszcze nie zapoznaliśmy się z ich treścią. W czwartek będą analizowane. Ma z nich wynikać, że dwie trybuny są gotowe do rozegrania meczu choćby dziś - mówi Agnieszka Olejkowska, rzeczniczka PZPN-u. Dokumenty muszą być precyzyjne. Związek nie chce już słyszeć o żadnych niedociągnięciach i poprawkach. Dziś podejmie ostateczną decyzję o tym, gdzie odbędzie się mecz. Zawieszona sprzedaż biletów Zamieszanie zaczęło się w środę. W południe miała ruszyć sprzedaż biletów na mecz. Zamiast wejściówek kibice zobaczyli komunikat o zawieszeniu sprzedaży. Dzień wcześniej obiekt wizytowali przedstawiciele PZPN-u. Nie byli zachwyceni tempem prac, zgłosili wiele uwag, a przedstawiciele Wisły nie mogli zapewnić, że wszystko będzie gotowe na czas. Za przebudowę stadionu odpowiada bowiem miasto. - Poprosiliśmy więc inwestora o przekazanie wszystkich niezbędnych dokumentów do środy wieczorem. W innym przypadku mecz zostanie przeniesiony - mówiła wczoraj Agnieszka Olejkowska. Tydzień temu prezydent Jacek Majchrowski prezentował dziennikarzom oświetlenie i nagłośnienie na nowym obiekcie. Zapewniał, że w na początku listopada stadion Wisły będzie całkowicie ukończony, a pierwszy mecz na nim odbędzie się jeszcze 7 września, będzie to właśnie spotkanie reprezentacji Polski i Australii. Bez strażaków ani rusz Na wtorkowym spotkaniu z PZPN-em na stadionie urzędnicy dostali listę dokumentów, od których uzależnione jest rozegranie meczu z Australią w Krakowie. Chodziło o odbiór instalacji oświetleniowej i wyniki pomiarów jej mocy oraz o zgodę na udostępnienie dla operatorów kamer części budowanej wciąż trybuny zachodniej. Te dokumenty zostały dostarczone PZPN-owi w środę. Zgody na mecz jednak nie będzie, nim straż pożarna nie wyda pozytywnej opinii o działaniu systemów przeciwpożarowych na trybunie wschodniej. Miesiąc temu oceniła system negatywnie. - Pierwotnie opinię straży mieliśmy dostarczyć ostatniego dnia sierpnia, ale PZPN chce ją szybciej. Zagwarantowałam, że prześlemy ją w czwartek 26 sierpnia - zapewniała Joanna Niedziałkowska, dyrektor ZIKiT. - Z tego, co wiem, na trybunie wschodniej wciąż trwają prace. Nikt też nie zgłosił się do nas o wydanie kolejnej opinii - mówił w środę Adam Wiśniowski, naczelnik Wydziału Kontrolno-Rozpoznawczego Miejskiej Komendy Straży Pożarnej w Krakowie. Wpadka goni wpadkę Ostatni mecz kadry w Krakowie (Polska - USA) odbył się w 2008 roku. Dwa tygodnie temu miasto miało gościć piłkarzy Polski i Kamerunu, ale z powodu opóźnień przy budowie stadionu spotkanie trzeba było przenieść do Szczecina. Już kiedyś tak się zdarzyło - w 2007 roku Kraków został wytypowany do zorganizowania meczu eliminacji mistrzostw Europy Polska - Azerbejdżan, ale wówczas nie przygotowano na czas dróg dojścia do trybun. - To wszystko jest żenujące. Miasto zapewniało, że jest gotowe zorganizować spotkanie z Australią, a okazuje się, że robi to na siłę. Ogłaszamy, że mecz będzie w Krakowie, a później wychodzi, że stadion jest nieprzygotowany - denerwuje się Zbigniew Lach. - Wstrzymanie sprzedaży biletów było spowodowane złym oznaczeniem bram wejściowych na stadion. Dwie z nich dostały te same numery, co mogło doprowadzić do złego rozprowadzenia kibiców do sektorów stadionu - twierdzi Niedziałkowska. - Ze względów bezpieczeństwa taka pomyłka jest niedopuszczalna. Poprawiliśmy numerację i w czwartek sprzedaż biletów powinna normalnie ruszyć - zapewnia. Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków |
Cytat:
Same bledy, pomylki i przejezyczenia.. Wyglada na to ze miasto strzelilo sobie samoboja i nie ma teraz na kogo zwalic winy... A pamietam jeszcze informacje na stronie ZIKiT na temat eliminacji do LE, ze to z winy Wisly nie mozna na wschodniej rozgrywac meczy, jak sie okazuje mijaja miesiace i dalej sa problmey. Bardzo mnie ciekawi na kogo tym razem miasto bedzie staralo sie zrzucic wine gdy ten mecz nie zostanie rozegrany w Krakowie.. |
I bardzo dobrze, niech wszyscy dowiedza o "kompetencjach" tych ludzi..
|
Niby dobrze.. ale wstyd jak jasna cholera.
Jeśli nie będzie meczu z Australią, to nie wierzę w mecz z Koroną przy Reymonta 22... |
Meczu chyba nie będzie. Mam nadzieję, że się w to nie wpakujemy. Niezłe jaja:
"Problemem może być jednak najważniejszy z dokumentów - umowa przejęcia stadionu przez Wisłę Kraków. Ta nie została nawet jeszcze wynegocjowana i podpisana, a jest niezbędna, aby Wisła mogła zorganizować mecz. - Trwają intensywne rozmowy między nami, miastem, a PZPN w tej sprawie - mówi krótko Adrian Ochalik, rzecznik Wisły Kraków. Nie ukrywa, że negocjacje są trudne. I nic dziwnego. Wisła została przyparta do muru. Ostatnie roboty na stadionie skończą się na dwa dni przed meczem, a klub musi załatwić zezwolenie na organizację imprezy masowej, zgody od policji i straży pożarnej. Później dopiero będzie można wystąpić o licencję do PZPN. Co gorsza, Wisła będzie musiała w dwa dni sprawdzić stadion i jego systemy, co normalnie zajmuje kilka tygodni. Notatka PZPN mówi też, że klub może mieć problemy z wykupieniem ubezpieczenia. Jeśli coś zepsuje się w trakcie meczu, dojdzie do skandalu, a część winy spadnie na Wisłę Kraków." tu całość: http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...daza,id,t.html |
Cytat:
Mam nadzieje, ze PZPN choc raz zrobi cos dobrego i presja jaka wywieraja na urzedasow z Krakowa spowoduje, ze przygpotuja jednak ten stadion na 7-ego wrzesnia, a co za tym idzie takze na mecz z Korona. |
Cytat:
|
Cytat:
Ja o NIK ty o UZP.Pogadaliśmy.Oczywiście jakby ktoś zgłosił do UZP zarzuty o uchybienia w przetargu to mogliby wstrzymać budowę.Ale tu nikt o tym nie mówi bo było by to idiotyczne po prawie 2 latach budowy.pomijam fakt że żaden uczestnik przetargu o to nie wystąpił a z reguły to oni wystepują w takich sprawach Co do NIK kto chce niech sobie poczyta na www.nik.gov.pl jest tam wszystko w skrócie specjalnie dla willow o mozliwości wstrzymania budowy: "Najwyższa Izba Kontroli nie może wywierać wpływu na merytoryczne decyzje wydawane w indywidualnych sprawach przez organy administracji lecz mając na uwadze wytyczone dla swoich przyszłych działań priorytety: państwo przyjazne obywatelowi, państwo oszczędne i państwo gospodarne Izba może zwracać się o informacje o sposobie załatwienia spraw przekazanych do właściwych organów decyzyjnych, a w razie potrzeby monitorować terminowość załatwiania tych spraw." źródlo http://nik.gov.pl/contact.php p.s. nawet ci się nie chciało poszukać info o NIK trzymając nos w kompie a co dopiero podziałać w sprawie stadionu mimo licznych apeli kilku osób.więc nie wymądrzaj się może |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Przeczytaj sobie to jeszcze raz , wtedy moze zrozumiesz o co chodzi. Dla ułatwienia podpowiem, że chodzi o czas , a nie o to co jest s...ne. Pogrubiłem tekst, żebyś zrozumiał "mędrcu". Cytat:
|
Tracąc teraz mecz Reprezentacji Malopolska straci baaardzo jeżeli chodzi o związek piłki nożnej, Jeżeli dostaniemy jakiś mecz reprezentacji to pewnie dopiero po 2012 roku, bo teraz już się otwierają tylko stadiony na Euro i normalne jest że trzeba na tych stadionach trochę pograć, zobaczyć jak są przygotowane itp. Nie rozumiem jak to jest, że dopiero teraz będą toczyć się ustalenia pomiędzy PZPN, MZPN, Jackiem MAjchrowskim, ZIKITEM, Wisłą, OBtułowiczem, nie wiem, wszystkimi, dopiero teraz??!! Takie sprawy powinny być załatwione ponad miesiąc temuPowinni oni usiąść wszyscy Ładnie w kółeczku i powiedzieć sobie jasno i wprost robimy, albo nie robimy? Nie oszukujmy się że zorganizowanie takiego mezu to jest wielka kasa i duża organizacja ( hotele, wyżywienie, przejAZDY) nie da się tego zorganizować pstryknięceim palców w sekunde. A pozatym żal kibiców. Na meczu z USA było bardzo dużo ludzi, ludzi z Krakowa, z okolic, którzy przyszli tu w Krakowie na mecz bo nikomu z nich nigdy nawet nie przyszło do głowy jechać na taki mecz do WAwy, albo gdzie indziej, była fajna atmosfera (mimo przegranej Polaków) a teraaz? nawet namiastki wielkiego futbolu nie zobaczymy w Krakowie...wstyd
|
jak zwykle majchrowski i niedzialkowska sie popisali.
w takim wypadku Wisla nie powinna grac z Korona na Reymonta. wogole przejal bym stadion jak juz bedzie wszystko na tych 2 trybunach gotowe. zadnych tymczasowych rozwiazan. z tym, ze cos mi sie wydaje, ze Basalaj dopasowal sie do niedzialkowskiej i majchrowskiego. |
Cytat:
|
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...daza,id,t.html
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Majchrowski się nijak nie popisał. Majchrowski jest na urlopie :) był dwa tygodnie w lipcu, jest teraz. Wakacje. A Wy się denerwujecie jakby coś było nie tak. Jest jak było zawsze. Zaraz się okaże, że to nasza wina że bramy źle ponumerowali, bo pani N. zamiast przeglądać dokumentację została zaasypana fotomontażami brutalnych zacieków.
|
a niech zabiorą nam organizację tego meczu.. wtedy Majcher będzie tłumaczył się przed całym krajem a nie tylko lokalnymi dziennikarzami..
|
Tak jak pisze Ksero87. Ja mam nadzieję, że ta organizacja meczu kadry skonczy się jednym wielkim skandalem. Tak, żeby musieli przenosić mecz gdzie indziej. Wtedy może w dziennikach ogólnopolskich siądą na Majchrowskiego i jego "budowanie".
Tylko Wisła musi co godzinę powtarzać, że nie ma nic z tym wspólnego, żadnych umów z miastem nie ma podpisanych bo nie ma stadionu. |
Cytat:
Zresztą sądzę, że Majchrowski powinien zostać pozbawiony stanowiska. Najbliższa szansa - wybory - nie może zostać zmarnowana. |
[QUOTE=Arapaho;968506]
p.s. nawet ci się nie chciało poszukać info o NIK przyganiał kocioł garnkowi z raportu NIK: "Współpraca z organami kontroli, rewizji i inspekcji działającymi w administracji rządowej i samorządzie terytorialnym przybierała w 2009 r. zróżnicowane formy. Udział w spotkaniach roboczych umożliwiał wymianę doświadczeń i informacji, zaś wspólne prowadzenie badań i korzystanie z ustaleń kontroli już przeprowadzonych przez właściwe organy, pozwalało w szerszym aspekcie odnieść się do tematyki kontroli NIK. Niezwykle cenną formą współpracy stanowiła ponadto możliwość zlecania kontroli organom wyspecjalizowanym w badaniu określonej problematyki..." |
Żadnego odbierania tymczasowych rozwiązań.Niech ich ręka boska broni. Nie ma lepszej okazji żeby nagłośnić na całą Polskę tą stadionową kompromitację. To jest gwiazdka z nieba dla nas. A już JM i JN myśleli że tylko sprawą się intesuje kilku kibiców, radny i jeden dziennikarz .Zacierali ręcę, wymyślali brutalne teorie, dworowali i podśmiechiwali....a tu nagle zonk. Którz by się spodziewał w lipcu i na początku sierpnia że 7 września jest jakiśs mecz, kto by pośpieszał pracowników i gonil terminy .Wyobraźnia na dalej niz 2 tygodnie przerasta wszystkich w UM w tym króla i królową. Nagle szok,paraliż, tego nie ma , tamtego nie ma, co tu zrobić,moze zwalic na Wisłę,ale jak kiedy umowy nie ma. Nie ma bata JM coś już wymysli żeby to nie on był winny.Wierzę w niego .Nie z takich tarapatów już wychodził (myślę że z ministrem Klichem i skautem Kapką stworzyli by niezatapialne polskie trio- ale to tak na marginesie)
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie ma bata na nich do dnia dzisiejszego, to może po tej kompromitacji ktoś się znajdzie i ich przypilnuje, ewentualnie przyjrzy się ich "pracy" a wtedy lawina ruszy i cały ten beton zabierze ze sobą.. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl