Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

tomek100 09.10.2011 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1175262)
Ja Ci odpowiem.

Chciałeś zabłysnąć i nie wyszło. Nie wiesz nawet co jest śpiewane na stadionach = nie jesteś kibicem a tylko widzem "telewizyjnym". Gdybyś przypadkiem przechodził koło stadionu usłyszałbyś co jest śpiewane.

Co do reszty:

a) nie głosuję na Kaczyńskiego - ja też, głosuję na partię i jej program - to nie były wybory na prezydenta.
b) Małecki nie jest moim Bogiem - moim też nie
c) nie kupuję najtańszych biletów i nie śpiewam w młynie "Tusk..." - kupuję karnet ( najdroższy bo mnie stać skoro już idziemy w taką przaśną konwencję), nie śpiewam " tusk.." chociażby dlatego, że nikt tak nie śpiewa
d) nie gonię się z pejsami po osiedlach - ja też nie, jak mam ochotę kogoś lać po mordzie robię to na treningu ale generalnie wolę inne rozrywki
e) inne

Co za błyskotliwy post. Piątek na hali (mecz koszykarki-piłkarze) młyn śpiewa "Tusk matole, Twój rząd obalą kibole" ale może się przesłyszałem..

Dobra już odpuszczam - nikt tu nikogo do niczego niestety nie przekona.

Watts 09.10.2011 21:38

Cytat:

Watts - doczytaj, czy taki paragraf w ogóle istniał...
Wiem wiem, ale chodzi mi o ogólny zestaw, hrhrhr, "idei"...

allon 09.10.2011 21:40

Mam już dość waszego patetycznego "patriotycznego" memlania . Spróbujcie zrozumieć ,że ktoś ma inne poglądy niż Wy. I muszę Was zmartwić - wielu kibiców Wisły zagłosowało za Palikotem ........

tomek100 09.10.2011 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1175273)
I w imię jedności z kibicami, którzy wyłapują kary za wyrażanie poglądów, zakazy stadionowe za stanie w przejściu lub użycie wulgaryzmu głosujesz na PO. Tak "pro rodzinnie", bo przecież wszyscy Wiślacy to "jedna rodzina".

Watts - doczytaj, czy taki paragraf w ogóle istniał...

A co mam glosować na PIS, z którym się w 100 proc. nie zgadzam. A poza tym szczerze ale chyba przesadzacie z tymi sankcjami, czy ktoś w Krakowie dostał zakaz stadionowy za stanie w przejściu?

sergio 09.10.2011 21:41

Czy mi sie tylko wydaje że najważniejszym czynnikiem porazki PiS-u była Angela Merkel?

Jaro1991 09.10.2011 21:41

^^ Nie tylko Tobie...

funkykoval 09.10.2011 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomek100 (Post 1175194)
Tak sobie czytam ten temat i mam niezły polew...

Coś za cicho śpiewacie "Tusk matole Twój rząd obalą kibole"... społeczeństwo tego nie usłyszało :-) może za 4 lata się Wam uda :-)

podoba mi się zwłaszcze post silver03:

"To jest koniec Polski"

Misiu to spier... alaj z forum KIbicowskiego, skoro mówisz Wam a nie My - jak nie czujesz się kibicem to zmykaj na onet - liczę, że będzie dla Ciebie BAN

Grzadq 09.10.2011 21:44

PiS nigdy wyborów nie wygra, choćby nie wiem co, dopóki na czele będzie stał prezes Jarosław. Ten facet ma rozdwojenie jaźni, w przeciągu kilku miesięcy kilka razy się transformuje, lepiej niż power rangers. A jeszcze z takim zapleczem politycznym jak Macierewicz, Fotyga i inne małpki, bardziej prawdopodobne jest wygranie wyborów przez Palikota niż przez PiS.

Nie można wojować się z naszymi sąsiadami jeszcze przed ogłoszeniem wyborów, nie można ciągle chrzanić o "potrzebie wyjaśnienia katastrofy smoleńskiej". Nasz kraj czekają nowe wyzwania, nowe problemy, trzeba iść do przodu a nie do tyłu. PiS niestety NIE jest prawdziwą opozycją, co przy słabości SLD wykorzystał Palikot.

gosc2332 09.10.2011 21:46

A mnie ciekawi czy w innych krajach, gdzie też są zakazy, czy tak płaczą i jęczą że jest nagonka na nich, większość dała się napuścić środowisku związanego z PiS, a napiście mi ile osób dostało za nic zakazy ?
Idąc na stadion znacie zasady jakie tam obowiązują, i bawi mnie takie jęczenie, ostatnio jakoś czytałem jak ta przepotworna nagonka wygląda, i co wg niektórych to nagonkę, bo dawać jako element nagonki to że ktoś dostał kare za wbiegnięcie na murawę, jest zabawne i żałosne, ciekawi mnie jak to teraz będzie wyglądać, jak PiSowi nie będą już potrzebne głosy

Jaroo1 09.10.2011 21:47

Cytat:

A co mam glosować na PIS, z którym się w 100 proc. nie zgadzam.
Moze czas isc do lekarza jak sie ma taki wstret do PiSu? Dla Ciebie zdanie "nie glosuje na PO" jest rowne z "mam glosowac na PiS"? Przeciez to juz jakas choroba. Gdzie tu logika u tego wyksztalconego wyborcy PO?
Poza tym co Ty mowisz, ze miales na PO nie glosowac tylko na PiS jak sie wpierdalasz na to forum posmiac sie z kibicow, ze PO wygralo bo za cicho krzyczeli Donald matole. Jak kochasz Tuska to po co rozwazasz, ze mialbys w ogole na kogo innego glosowac?
Ja tylko nie rozumiem jak mozna glosowac na ta ruda ....e, ktora zadluzyla kraj, jedzie po kibicach, bawi sie w pijar zamiast w rzadzenie krajem czy przyjmuje do partii przerzutow. Wstyd, wstyd, wstyd, jak mozna na takie kurewskie partie glosowac, ludzie. Czekam, az zbankrutujemy jak Grecja, wtedy pewnie pierwsi do narzekania bedziecie jak Wam sie oczy otworza

Cytat:

A mnie ciekawi czy w innych krajach, gdzie też są zakazy, czy tak płaczą i jęczą że jest nagonka na nich, większość dała się napuścić środowisku związanego z PiS, a napiście mi ile osób dostało za nic zakazy ?
Idąc na stadion znacie zasady jakie tam obowiązują, i bawi mnie takie jęczenie, ostatnio jakoś czytałem jak ta przepotworna nagonka wygląda, i co wg niektórych to nagonkę, bo dawać jako element nagonki to że ktoś dostał kare za wbiegnięcie na murawę, jest zabawne i żałosne, ciekawi mnie jak to teraz będzie wyglądać, jak PiSowi nie będą już potrzebne głosy
Uwazaj, zeby Ci te przepisy dupa nie wyszly jak dasz klapsa dziecku i pojdziesz za to do wiezienia. Jak mozna byc tak wscibskim? Nikt tu nie mowi o wbieganiu na murawe tylko o nieproporcjonalnych karach (wysokie grzywny za bluznienie), czy absurdalnych zakazach za stanie na schodach czy wlasnie bluzganie. Nie rozumiem takich ludzi jak Ty i kilka osob wyzej.

kisiel92 09.10.2011 21:47

Co tu komentować... Czas się ewakuować na Kiribati i spróbować żyć od nowa...

Kocur 09.10.2011 21:48

Mogę zrozumieć że ktoś ma 15 lat i mu nawciskali kitu że to wina Kaczyńskiego że jest VAT 23%, najdroższe autostrady w europie, najdroższe ubrania i kosmetyki.

Ale jak ktoś głosował na spedalonych transwestytów od palikota to już nic tego nie tłumaczy :/

ps. Pierwszego lepszego zwolennika rudego matołka który zacznie narzekać że jest drogo czy go pały zwinęły sprzed domu za zwykłe "k..wa mać" powinno się banować dożywotnio.

Mareq 09.10.2011 21:49

Cytat:

A mnie ciekawi czy w innych krajach, gdzie też są zakazy, czy tak płaczą i jęczą że jest nagonka na nich
Nie ....a cieszą się.
http://www.youtube.com/watch?v=TrSs4...layer_embedded

Przykłady można mnożyć.
Kto normalny nie reaguje jak jest na niego nagonka ?

wiślak 86 09.10.2011 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1175284)

a baranie wiesz że są zakazy za przeklinanie? poza stadionem na Rynku dostaniesz 50zł na stadionie 3tys i 2lata zakazu! za koszulki 2koła za zmianę miejsca 2,5k.

i co debilu dalej uważasz że to są urojenia. weź spierdalaj bo człowiek wchodzi coś przeczytać normalnego a widzi takiego kretyna

WiślakMyślenice 09.10.2011 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 1175283)
PiS nigdy wyborów nie wygra, choćby nie wiem co, dopóki na czele będzie stał prezes Jarosław. Ten facet ma rozdwojenie jaźni, w przeciągu kilku miesięcy kilka razy się transformuje, lepiej niż power rangers. A jeszcze z takim zapleczem politycznym jak Macierewicz, Fotyga i inne małpki, bardziej prawdopodobne jest wygranie wyborów przez Palikota niż przez PiS.

Nie można wojować się z naszymi sąsiadami jeszcze przed ogłoszeniem wyborów, nie można ciągle chrzanić o "potrzebie wyjaśnienia katastrofy smoleńskiej". Nasz kraj czekają nowe wyzwania, nowe problemy, trzeba iść do przodu a nie do tyłu. PiS niestety NIE jest prawdziwą opozycją, co przy słabości SLD wykorzystał Palikot.

I tu gość trafił w dziesiątkę (+ wojowanie z Ruskimi czy Niemcami).

Cytat:

a baranie wiesz że są zakazy za przeklinanie? poza stadionem na Rynku dostaniesz 50zł na stadionie 3tys i 2lata zakazu! za koszulki 2koła za zmianę miejsca 2,5k.

i co debilu dalej uważasz że to są urojenia. weź spierdalaj bo człowiek wchodzi coś przeczytać normalnego a widzi takiego kretyna
+500zł za "Donald matole.." czy za napis "je*ać rząd". Nie uciekaj z tego forum, dobrze czasami ogarniętego poczytać.

WISŁAZWE 09.10.2011 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1175284)

Tylko, że te zasady są z każdą rundą coraz to bardziej rygorystyczne. Niedługo to nie będzie można podnieść szalika w górę, albo się obrócić.
Najlepiej to siedź 90 minut na dupie na miejscu jakie masz na karnecie i podnoś się tylko po strzelonej bramce, tylko nie krzycz za głośno, bo sąsiada obok może boleć głowa...

Paweł 09.10.2011 21:52

Cytat:

46 proc. — tyle zdobyłby Ruch Palikota, gdyby wybory odbyły się wśrod ponad 200 tysięcy uczniów gimnazjów i liceów. Akcja, organizowana przez Centrum Edukacji Obywatelskiej, skończyła się 7 października.

Centrum Edukacji Obywatelskiej swoją akcję "Młodzi głosują" prowadzi nieprzerwanie od 1995 roku. Głosowania w szkołach - za zgodą dyrekcji - organizują sami uczniowie. W tym roku głosowanie odbyło się 30 września, a zbieranie wyników z całej Polski trwało do 7 października. Wzięło w nim udział 1236 szkół, a swoje głosy oddało ponad 201 tysięcy uczniów.

Wśród młodych bezapelacyjnie wygrał Ruch Janusza Palikota z 36 proc. głosów. Dobry wynik osiągnęło też drugie Prawo i Sprawiedliwość — 20,8. Tuż za PiS uplasowała się PO z 20,4 proc.
Wśród młodych próg wyborczy przekroczyłby jeszcze SLD (6,2 proc) oraz PJN (5,5). Tuż pod progiem Nowa Prawica Janusza Korwina Mikke (4,6) oraz PSL (3,3).
http://polska.newsweek.pl/prawybory-...83146,1,1.html

Ja p.....

Mareq 09.10.2011 21:53

10 % wyborców Palikota nie pamiętało na kogo głosowało 4 lata temu :lol:
Pewnie zjarani byli :)

gosc2332 09.10.2011 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1175289)

Gratuluje kultury, powiedz mi w jakich przypadkach są dawane kary za przeklinanie, jak ktoś sobie w emocjach powie k...a ? I jak tu nie mieć niektórych za niewychowanych chamów :-/ Ty naprawdę napisałeś coś normalnego.

Watts 09.10.2011 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1175287)
Mogę zrozumieć że ktoś ma 15 lat i mu nawciskali kitu że to wina Kaczyńskiego że jest VAT 23%, najdroższe autostrady w europie, najdroższe ubrania i kosmetyki.

Ale jak ktoś głosował na spedalonych transwestytów od palikota to już nic tego nie tłumaczy :/

Biedroń Biedroniem, ten trans z krakowskiego okręgu transem... ale czy ktoś naprawdę serio liczył odsetek ciepłych na listach RPP, czy po prostu wygodnie generalizować?

Głosowałem w okręgu tarnowskim - przejechałem się po liście i z tego co widzę, to sami całkiem normalni ludzie. Prawnicy, lekarze, nauczyciele, matki "ździećmi". Nie mam czasu przekopywać się przez listy w całej Polsce, ale bardzo chętnie bym to porównał. Żeby się później nie okazało, że na Biedroniu i tym... tą... no... ten cały mityczny międzypłciowy dom rozpusty się kończy. : )))

Deal with it.

WZWE: no są tacy, ci "oderwani od zioła", ale to kretyńsko tak generalizować. Dobrze, że Wam za młodu zawsze dobro Wolski leżało na serduszkach. We wszystkich szkołach średnich w moim mieście w prawyborach wygrał PiS : )

WISŁAZWE 09.10.2011 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1175293)

to żeśmy sobie młodzież pięknie wychowali, widać jak na tacy co teraz dla nich jest ważniejsze, nie dobro kraju itp, lecz legalizacja narkotyków... Ten kraj zbliża się do jakieś pieprzonej krawędzi.

A tak na mnie swego czasu naskoczyli w technikum, jak jeden z niewielu byłem przeciwny aby PO wprowadziło, obniżenie wieku do głosowania. Teraz zrobiłbym podobnie!

''Ej głosujemy na Janusza - on nam zapewni legalne zioło..''
Ręce opadają.

Grzadq 09.10.2011 21:57

Cytat:

Gratuluje kultury, powiedz mi w jakich przypadkach są dawane kary za przeklinanie, jak ktoś sobie w emocjach powie k...a ? I jak tu nie mieć niektórych za niewychowanych chamów :-/ Ty naprawdę napisałeś coś normalnego.
Gosc, nie wiesz jak jest, zamilcz. Kto chodzi na mecze i orientuje się cokolwiek w realiach kibicowskich wie jak jest. Bez obrazy, ale po prostu czasem lepiej się nie wypowiadać na tematy na które do końca nie jest się poinformowanym.

Cytat:

to żeśmy sobie młodzież pięknie wychowali, widać jak na tacy co teraz dla nich jest ważniejsze, nie dobro kraju itp, lecz legalizacja narkotyków... Ten kraj zbliża się do jakieś pieprzonej krawędzi.
Tu nie chodzi o to. Po pierwsze, z medycznego punktu widzenia, miękkie narkotyki uzależniają mniej niż fajki. Ale nie chcę tu rozpoczynać szerokiej dyskusji na ten temat, tylko zasygnalizować że to nie jest zalegalizowanie rewolwerów dla każdego. Natomiast na Palikota młodzi głosują nie dlatego, że chcą mieć narkotyki na legalu, wiem bo mam młodszego braka w _tym_ wieku. Tu chodzi o nową jakość, którą dał ten gość, takie mocne wejście, pojawiła się jakaś nadzieja że oprócz Półtusków i kartofli pojawi się ktoś nowy, kto da jakąś szansę.

DeadOrAlive 09.10.2011 21:59

Młodzi, gniewni usłyszeli w telewizji, że Kaczyński jest be i nagle wyszedł im bohater, obrońca ucieśnionych per. Palikot!

"LEGALIZACJA MARIHUANY " podziałała na nich jak kość na psa. Żałośnie tępe pokolenie nam wychodzi. Oj żąłośnie...Aż wstyd, że się do niego zaliczam, tfu tfu tfu.

WiślakMyślenice 09.10.2011 22:00

U młodych (18-25 lat):

25%- PO
23%-PiS, Ruch Palikota

;/

źródło: TNS OBOP opublikowany w TVP

gosc2332 09.10.2011 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1175291)
Tylko, że te zasady są z każdą rundą coraz to bardziej rygorystyczne. Niedługo to nie będzie można podnieść szalika w górę, albo się obrócić.
Najlepiej to siedź 90 minut na dupie na miejscu jakie masz na karnecie i podnoś się tylko po strzelonej bramce, tylko nie krzycz za głośno, bo sąsiada obok może boleć głowa...

Ja tam nie mówię, że niektóre kary są bzdurne, ale bawi mnie to przesadzanie w drugą stronę, ostatnio czytałem że chodzenie w kominiarce to normalne i się z nartami kojarzy, a Tobie z kim by się kojarzył na ulicy gość w kominiarce ? Bawi mnie ta walka o wolność słowa ludzi którzy jej sami nie tolerują, w końcu czy na trybunach jest wg kumatych wolność slowa i demokracja, czy może totalitaryzm i wolność słowa która polega na tym że wolno tylko to co pozwolą.

labtec 09.10.2011 22:02

Według sondażu exit polls TNS OBOP dla TVN24 i TVP wyniki wyborów w Małopolsce kształtują się następująco:
PiS 39,2 proc.
PO 37,7 proc.
RP 7,5 proc.
PSL 5,5 proc.
SLD 5,3 proc.
PJN 2,4 proc.
KNP 1,5 proc.
Frekwencja wyborcza w Małopolsce wyniosła 49,8 procent.

WiślakMyślenice 09.10.2011 22:03

Cytat:

Ja tam nie mówię, że niektóre kary są bzdurne, ale bawi mnie to przesadzanie w drugą stronę, ostatnio czytałem że chodzenie w kominiarce to normalne i się z nartami kojarzy, a Tobie z kim by się kojarzył na ulicy gość w kominiarce ? Bawi mnie ta walka o wolność słowa ludzi którzy jej sami nie tolerują, w końcu czy na trybunach jest wg kumatych wolność slowa i demokracja, czy może totalitaryzm i wolność słowa która polega na tym że wolno tylko to co pozwolą.
Kraj to nie stadion....

klusek106 09.10.2011 22:05

pozwole sobie wkleic pewne slupki dotyczace dlugu panstwa ;)
czekam na opinie zwolennikow Partii Oszustów

http://prawdaxlxpl.files.wordpress.c...pg?w=430&h=521

Watts 09.10.2011 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1175303)
Kraj to nie stadion....

Jestem kibicem, ale taka kibicowska, garbata dola - jesteśmy za małą grupą społeczną, żeby nasz problem mógł wywrócić głosy 30 milionów Polaków do góry nogami. Przeciętnego Polaka obchodzą zupełnie inne rzeczy, niż burdel na polskich stadionach. Bolesne, ale takie są fakty.

gosc2332 09.10.2011 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 1175299)
Młodzi, gniewni usłyszeli w telewizji, że Kaczyński jest be i nagle wyszedł im bohater, obrońca ucieśnionych per. Palikot!

"LEGALIZACJA MARIHUANY " podziałała na nich jak kość na psa. Żałośnie tępe pokolenie nam wychodzi. Oj żąłośnie...Aż wstyd, że się do niego zaliczam, tfu tfu tfu.

Inni usłyszeli że PO ich gnębi i wprowadza totalitaryzm mimo że sami tego w ogóle nie doświadczyli i wzięli Kaczyńskiego za wybawce narodu, bohatera, obrońców uciśnionych. A do Palikota to mi daleko, zwłaszcza do jego wyborców, którzy usłyszeli że chce legalizacji marihuany to już na niego głosują, znam takie bezmózgie osoby co sobie i teraz palą dowoli i uważam że to że to niby nie szkodzi to bajka

Marcin_Lechia 09.10.2011 22:08

@gosc2332 ja nie wiem jak to jest na Wiśle ale zapewne podobnie jak na Lechii w sprawie: w końcu czy na trybunach jest wg kumatych wolność slowa i demokracja, czy może totalitaryzm i wolność słowa która polega na tym że wolno tylko to co pozwolą. Zawsze Ci bardziej kumaci mówią masz sprawę, pomysł itp. podejść na dół do Lwów lub ultrasów. sorry za offa
Co do wyborów to ciemny lud znów się ogłupił a potem płacz w tv że bieda, drogo, brak dróg i kolei... No cóż zobaczymy po euro jakie będą nastoję w pewnej grupie ludzi. I kto będzie palił wrotki

gosc2332 09.10.2011 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klusek106 (Post 1175304)
pozwole sobie wkleic pewne slupki dotyczace dlugu panstwa ;)
czekam na opinie zwolennikow Partii Oszustów

http://prawdaxlxpl.files.wordpress.c...pg?w=430&h=521

I kto tu nie myśli samodzielnie :| jako że nie jestem zwolennikiem PO to Ci nie odpowiem :p

flamengista 09.10.2011 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1175271)
HH zrobił badania telefoniczne. Trudno to traktować poważnie jak na mój gust. OBOP rok temu ładnie trafił w pierwszej turze (w drugiej już średnio). Zobaczymy, mam jeszcze niewielką nadzieję, że uda się doprowadzić do sytuacji, że PO będzie potrzebować dwóch koalicjantów.

No właśnie, też mi się tak wydaje. Badania telefoniczne są tańsze, ale obarczone większym błędem. Exit polls droższe, za to pewniejsze. Tak z resztą traktują te wyniki sami politycy - podczas gdy do TVP i TVN wysyłają czołowych polityków, do Polsatu delegują ławkę rezerwowych.

Co do 2 koalicjantów... Żebyś się nie zdziwił. U Palikota jest taka zbieranina, że będzie łatwo wyłuskać paru do stworzenia większości. Podobnie w rozczarowanym wynikiem SLD.

JEDREK76 09.10.2011 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez allon (Post 1175278)
Mam już dość waszego patetycznego "patriotycznego" memlania . Spróbujcie zrozumieć ,że ktoś ma inne poglądy niż Wy. I muszę Was zmartwić - wielu kibiców Wisły zagłosowało za Palikotem ........

No to biedroniowy ch.. im w dupę!!

Wysyp k...a pokemoństwa nagle.

Elefant 09.10.2011 22:09

Na ocenę wyborów przyjdzie czas, gdy będa znane wyniki całościowe. Dziwne jest to, że w poprzednich wyborach podawano już o 22 wyniki z części obwodów teraz tego nie ma. Wiem, głosowanie do 21 ale jednak.

Nie ma co ukrywać, że zmiana moze dotyczyć tylko akcentów, ale to mogą być akcenty ważne. Ważne w okresie nastepnych czterech lat. Nieważne z punktu widzenia historii Polski.

Nie wiem skąd katastroficzne wizje o końcu Polski. Każdy kto ogarnia historię Polski dalej niż od 2005 roku wie, że w Polsce patriotyczna, postrzegająca politykę przez pryzmat dobra Polski i dobra Państwa Polskiego część społeczeństwa nigdy nie przewyższała tych 40 %.

Słabość Państwa Polskiego i rozbiory to wzięły się z powietrza ?

Czy może istnienia silnej opcji wśród szlachty, która uważała, że jak bedziemy słabi i ulegli wobec sasiadów to nikt nas nie będzie ruszał. I która własny dobrobytek przedkładała ponad jakąkolwiek myśl pro-państwową. Nic wam to nie przypomina.

Dopiero jak podpalało się pod jadrami to sie okazywało, że istniał jakiś naród. Tak było z Insurekcją Koścuszkowską czy rokiem 1920.

Teraz możemy mówić raczej wspólnocie języka niż o narodzie. I nie chodzi tu o róźnice pogladów politycznych, tylko róźnice w podejsciu do Polski i Państwa Polskiego.

To, że tu w ogóle jest jakaś Polska zawdzięczamy ekipie rządzącej w okresie miedzywojennej. Popełniała ona koszmarne błędy, ale nie zaniedbywała wychowania i propagandy patriotycznej. To było ziarno, które pozwoliło przetrwać wojnę i komunizm.

Dziś jest odwrotnie, za wyjątkiem kilku lat rzadów PiS trwa nieustanna propaganda antypatriotyczna i antypolska. Dlatego warto trzymać się swoich poglądów i propagować je.

Co do wyników młodziezy to cóż, pokolenie fejsbukowych plastusiów zacznie inaczej mysleć jak zacznie szukać pracy. Ale postaw patriotyczych to w nich już nie będzie. Niestety.

WiślakMyślenice 09.10.2011 22:10

Cytat:

znam takie bezmózgie osoby co sobie i teraz palą dowoli i uważam że to że to niby nie szkodzi to bajka
Przeczytaj sobie fakty odnośnie składu papierosów i o marihuanie, wtedy pogadamy.

Cytat:

jesteśmy za małą grupą społeczną, żeby nasz problem mógł wywrócić głosy 30 milionów Polaków do góry nogami.
Za frekwencją- mniejszej niż 15mln. Duży spadek, lecz nic się nie zmienia.

wiślak 86 09.10.2011 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1175295)

Szanowny gościu ponieważ mój post został wypatrzony przez sprawne oko moda (pozdro WISŁAZWE) nie użyję niczego dosadniejszego ale nie pisz tutaj już nic.

a jak umiesz czytać to proszę:
http://sport.gadu-gadu.pl/5605910920...-przeklinanie1
http://stadiony.net/aktualnosci/2011..._za_slowo_na_k
http://www.mmpoznan.pl/386427/2011/9...category=sport
http://pilkarskidziennik.pl/blogi/se...tadionowe.html
http://olsztyn.wm.pl/49956,Pseudokib...zed-sadem.html
http://www.sportfan.pl/artykul/25777...a-przeklenstwa

jeszcze mam przesłać? a teraz wysłuchaj od wszystkich tu zgromadzonych gromkie pożegnanie:

W Y P I E R ...!!

Gervas 09.10.2011 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1175306)
Inni usłyszeli że PO ich gnębi i wprowadza totalitaryzm mimo że sami tego w ogóle nie doświadczyli i wzięli Kaczyńskiego za wybawce narodu, bohatera, obrońców uciśnionych.

No kolego, na co najmniej "jeden" wyjazd nie pojechaliśmy + zamykanie stadionów, ale to nas nie dotyka, prawda?

serek.c2 09.10.2011 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1175306)
Inni usłyszeli że PO ich gnębi i wprowadza totalitaryzm mimo że sami tego w ogóle nie doświadczyli i wzięli Kaczyńskiego za wybawce narodu, bohatera, obrońców uciśnionych. A do Palikota to mi daleko, zwłaszcza do jego wyborców, którzy usłyszeli że chce legalizacji marihuany to już na niego głosują, znam takie bezmózgie osoby co sobie i teraz palą dowoli i uważam że to że to niby nie szkodzi to bajka

A jeszcze inni myślą, interesują się i nie muszą nikogo słuchać. Ty się raczej do tej grupy nie zaliczasz. Po kiego w ogóle tu wchodzisz - to forum kibiców. Nie zauważyłem, byś miał z nami cokolwiek wspólnego.

gosc2332 09.10.2011 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_Lechia (Post 1175307)
@gosc2332 ja nie wiem jak to jest na Wiśle ale zapewne podobnie jak na Lechii w sprawie: w końcu czy na trybunach jest wg kumatych wolność slowa i demokracja, czy może totalitaryzm i wolność słowa która polega na tym że wolno tylko to co pozwolą. Zawsze Ci bardziej kumaci mówią masz sprawę, pomysł itp. podejść na dół do Lwów lub ultrasów. sorry za offa
Co do wyborów to ciemny lud znów się ogłupił a potem płacz w tv że bieda, drogo, brak dróg i kolei... No cóż zobaczymy po euro jakie będą nastoję w pewnej grupie ludzi. I kto będzie palił wrotki

Ja bym chętnie sam poszedł zagłosować pierwszy raz w wyborach parlamentarnych, ale na kogo ? Powiedziałem sobie że nie będę głosować przeciwko jakieś partii i nie poszedłem w ogóle głosować. Bo co, na PO , tylko dlatego że nie lubię PiS ? Albo jak niektórzy na PiS byle by PO nie wygrało, zresztą PiSowi o to chodziło jak się za kibicami stawiali, aby głosowali na nich byle PO nie wygrało, i to ich głównych argument był, żeby głosować na nich byle PO nie wygrało, i co, i osoby które tak zrobiły to myślą samodzielnie ? Jak ktoś pytał na kogo głosować to było na PiS byle PO nie wygrało, i to główny argument

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl