![]() |
jeszcze jedna sprawa co do transferu Buksy.. wszyscy tu pisali, że rodzice są majętni, że popełnili błąd puszczając starszego brata tak szybko za granicę i teraz dobrze starają się kierować karierą.. nie wiem jak z tą mityczną ofertą za młodszego Bukse 4 mln euro ? co Obi mówił, ale coś mi tu nie pasuje..
nie wydaje mi się, zeby USA to był taki świetny kierunek, co do dalszej kariery, więc wychodzi na to, że dostali ofertę nie do odrzucenia i jedzie.. i rodzice przytaknęli, podobnie może być z naszą perłą, z tym, że dostaniemy 1mln euro i odejdzie, a cała reszta to tylko dla szumu medialnego |
Cytat:
|
Cytat:
|
Pewnie ze odejdzie, tutaj tykko lawe grzal , bi nikt na niego nie stawial i nie stawia
|
Taaaa dołączony do kadry jako 15 latek szanse gry w ekstraklasie jako 16 latek i cały czas (o ile jest zdrowy) w kadrze meczowej, rzeczywiście nikt na niego nie stawia.... lodu troszkę, Adam w jego wieku nie mógł nawet marzyć o takim zaufaniu. Na dziś to nie ma co gadać o jego odejściu, niech się spokojnie rozwija, jak jest tak dobry jak mówią, to prędzej czy później wywalczy sobie skład i wszyscy będą zadowoleni, zwłaszcza Wisła.
|
A jak to jest z kontraktem Olo Buksy? On może w każdym momencie podpisać nowy? Czy dopiero jak skończy się obecny?
|
Buksa odejdzie pewnie już w styczniu ma kilka ofert
|
Cytat:
oczywiście szacunek i za to dla Maćka niemniej jednak jako osoba zatrudniona przez WSH i doskonale sie poruszajaca w tamtych realiach , a nastepnie obserwujaca od środka zamieszanie z Li Vanną , a następnie ratowanie klubu przez trio napewno miałby sporo ciekawego do powiedzenia |
To, że czuć redakcję przy autoryzacji, to jedno. Ale to, że nie posługiwał się komunałami, tylko lepił coś od siebie, to drugie. Nawet jeśli 1:1 nie mówił szczerze, to też coś mówi o jego podejściu itd. Ja przynajmniej tak to czytałem.
|
tego nie neguje , ale to są wszystko rzeczy które zasadniczo "było wiadomo"
liczyłem na jakieś zakulisowe info , bo więcej to może mieć chyba tylko Głowa , a ten dalej w Wiśle więc zrozumiałe że sie nie wygada |
Swoją drogą chciałbym przeczytać za parę lat szczerą książkę, jak ten okres wyglądał z perspektywy osób obecnych w Klubie.
|
Patryk Fryc który był u Nas w klubie własnie stoczył sie do Okręgówki.
|
A jak Frycu przychodził z Floty to miał potencjał. Ale jak już miał flotę to chyba o piłce przestał myśleć.
|
Cytat:
dla mnie jego historia to idealne podsumowanie degrengolady transferowej. Ten chłopak nigdy nie powinien do Nas trafić. Jego atuty to wyrzut z autu i mocna głowa. Troche mao. No i lewa noga, ale ani ułożona ani szybka. |
Krzywe nogi miał, a jak wiadomo to się wiąże z potencjałem :) może z Pawłowskiego też będą ludzie :)
|
Mereś idzie pierdzieć w pasiak.
Cytat:
|
|
Nie chcę kopać leżącego bo zupełnie mi o to nie chodzi, ale to jest zaskakujące, że taki piłkarz zrobił taką karierę. Napastnik, który właściwie nie strzela goli a tutaj Bayern, górnik, Polonia, Wisła, ekstraklasa szwajcarska, austriacka, cypryjska... wow... jak on to robi? W oczy rzuca się jednak to, że zawsze był kolejnym a nie podstawowym wyborem, od wchodzenia z ławki albo zagrania kilku pełnych meczów w sezonie, grał szczątkowo a strzelał jeszcze bardziej szczątkowo. Ten chłopak ma podobne osiągnięcia strzeleckie co... nasz Marcelo. To jest nieprawdopodobne.
Moim zdaniem zarówno on jak i ktoś jemu zobił wielką krzywdę. To jest piłkarz, który nigdy tak daleko zajść nie powinien i powinien sobie grać w niższych ligach, gdzieś na takim przełomie poziomu półamatorskiego z profesjonalnym. I do takiej piłki się nadaje. Na pewno nie do niczego powazniejszego. Może gdyby 10 lat temu pogral sobie w takiej niższej lidze i tam okrzepł, nabrał charakteru i pewności siebie, strzelił z 20 bramek, poszedł do ciut lepszej, wyższej ligi, znowu coś osiągnąl w niej to wtedy byc może miałby szansę coś osiągnąć w takim Górniku, Polonii czy Wiśle. Szkoda chlopaka w sumie bo grac całe życie i w sumie osiagnąć nic, zaliczać sezony z 0 bramek, co roku zmieniac klub, to musi kurewsko bolec i siedziec w glowie, nawet mimo tego, że powie, że jest inaczej. |
taa krzywde , to raczej fart że ma to wielkie szczęście całe doroosłe życie utrzymywać sie z piłki i to jeszcze w przyjemmych krajach
|
Kasę ma ale pośmiewiskiem był, beret na pewno mu siadł od tego. Całe życie grać i wszędzie być odrzutkiem to jest przykre i wstydliwe. Kasa to nie wszystko, myslę, że w każdym jest na tyle ambicji i honoru, ze chciałby mieć jakies wyniki. W jego przypadku to nie może powiedzieć że chociaż jeden sezon w życiu zagrał dobrze.
|
Cytat:
Chociażby w Zabrzu prezentował się dobrze. Nie przypadkiem poszedł do Polonii, gdy ta chciała walczyć o mistrzostwo. Na Cyprze też po jednym dobrym sezonie poszedł do lepszego klubu "w nagrodę". Ponadto jakby faktycznie chciał iść do niższej ligi i się "budować" to by tam poszedł. Widocznie wolał być rezerwowym w poważnych ligach i daleki jestem od stwierdzeń, że ktoś zrobił mu krzywdę. Raczej powinien dziękować menadżerowi, że nie pracuje na jakiś magazynach od paru lat. |
Cytat:
Bądźmy fair - ilu podobnych i gorszych leszczy sprowadzanych jest na pozycje napastnika do ekstraklasy z zagranicznych lig? Różnica że paru z nich na farcie coś wturla, zawali dwadzieścia setek ale strzeli trzy. Sikorski nie miał w Wiśle takiego farta, ale czy jest naprawdę gorszy niż Drzazga? Że o wynalazkach z Korony nie wspomnę... Poziom ligi poszedł tak bardzo w dół że nie zdziwiłbym się gdyby Sikorski teraz w ekstraklasie był średniakiem mającym na koncie 5-8 goli na sezon. |
heh no akurat z Drzazga troche Cie poniosło, nie gadajmy bzdur, garbatonosy jest słaby, ale więcej nam dał niż Sikorski i z gry i z bramek... a każdy kontakt Sikorskiego z piłką był komiczny.
|
|
Lucjusz - Drzazga dał nam więcej, ale ile w tym było farta którego Sikorskiemu zabrakło?
Cytat:
|
Przecież to są ujęcia z Orlika.
|
Manuel Junco widziany na kurdwanowie, on tam mieszka ?
|
Niejaki Carlitos rozwiązał za porozumieniem stron umowę z Al-Wahda. Może zatęsknił za Białą Gwiazdą?
BTW. Ciekawe czy wpłynęły wszystkie pieniądze z jego transferu od Legii. |
Nie może grać w więcej niż 2 klubach w danym roku coś w ten deseń. Chyba, że do innego systemu chyba wiosna-jesień jak np MLS idp ...
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak będzie! |
Carlitos nie moze grac w Wisle. W tym sezonie gral juz w Legii i Al-Wahda. Zawodnik w jednym sezonie moze reprezentowac tylko 2 kluby. Poniewaz Legia go nie chce
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,25...l-decyzje.html zostaja mu tylko ligi grajace systemem wiosna-jesien czyli Bialorus, Estonia, Finlandia, Gruzja, Irlandia, Islandia, Kazachstan, Moldawia, Litwa, Łotwa, Norwegia, Szwecja, Wyspy Owcze. |
W Polsce raczej już nie zagra ze względu na wymagania kontraktowe, skończy w Grecji albo w słabym klubie MLS.
|
Ciekawe co narozrabiał, że dostał kopa ot tak?
Używki? Panienki? |
Cytat:
|
Raczej on nie wytrzymal. W 9 meczach strzelil 5 bramek wiec wynik dobry
Jak dla mnie z wymienionych krajow najwiecej kasy Kazachstan |
Cytat:
|
Cytat:
Porażka w tak śmiesznej lidze drastycznie ograniczy liczbę frajerów gotowych mu płacić. Szaleć z wymaganiami to już raczej nie może, jego CV to katastrofa... Nie ma szans żeby do nas przysedł, w Legii nie po to się go pozbywali żeby znowu hodować sobie patologiczną jednostkę w szatni... Stawiam na kluby środka tabeli (niekoniecznie w tym sezonie), albo bardziej egzotyczne kierunki, ale co miał zarobić już zarobił. Z perspektywy czasu 400 tys. od Legii plus to co dostaniemy za procent od transferu za takiego leszcza to jednak nie było mało. Mogło być więcej, ale koleś ewidentnie ma coś z głową i nie jest wart dużych pieniędzy. |
napisalem wczesniej ze nie moze grac w naszej lidze w tym sezonie. Moj wpis na tej stronie.
"Carlitos nie moze grac w Wisle. W tym sezonie gral juz w Legii i Al-Wahda. Zawodnik w jednym sezonie moze reprezentowac tylko 2 kluby. Poniewaz Legia go nie chce http://www.sport.pl/pilka/7,65039,25...l-decyzje.html zostaja mu tylko ligi grajace systemem wiosna-jesien czyli Bialorus, Estonia, Finlandia, Gruzja, Irlandia, Islandia, Kazachstan, Moldawia, Litwa, Łotwa, Norwegia, Szwecja, Wyspy Owcze." Co do katastrofy w CV to w ty sezonie w 17 meczach 7 bramek, w poprzednim (w Legii) 16 bramek wczesniej u nas 24. Mozna go nie lubic ale aby okreslac CV katastrofa to bzdura. Co do bramek z karnych to nalezy spytac pilkarzy Jagielogii po ostaniej kolejce czy to latwe:) Jak dla mnie kierunek Kazachstan w tym sezonie (awans sportowy, jest 1 m wyzej niz nasze rozgrywki). |
Cytat:
A jego CV to katastrofa, żenada i dramat, poradził sobie tylko jeden sezon w gównianej ekstraklasie, poza tym zmieniał klub co pół roku i to w cienkich ligach. Nikt mu dużych pieniędzy już nie da, pozostały peryferia futbolu (czyli też e-klasa). To że u nas wykręcił jakieś tam liczby miałoby znaczenie gdyby miał 20 lat, u nas Demjan był królem strzelców a w pucharach jedzie nas kto chce. Ma szansę na Piasta, Lechię albo Zagłębie Lubin (i odpowiedni kontrakt), Legia czy Lech wolą takich na których mogą jeszcze coś zarobić. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl