![]() |
Ogólnie na każdą pozycje mamy już 2 zawodników,do defensywy co mieliśmy sprowadzic już sprowadziliśmy,więc wątpię,żeby klub się za kimś jeszcze rozglądał,Jeleń jak już mówiłem byłby idealny do gry z kontrataku,a tak będziemy grac w pucharach,oczywiście jak jutro przypieczętujemy awans.Wielkich pieniędzy Żelę już nikt nie zapłaci,pomyślec,że zarabiał w Auxerre 1.5 mlnE a oferowali mu coś około 2 a on nie przedłużył bo był przekonany,że Schalke i Marsylia będą o niego walczyc :rotfl: Oczywiście kontuzja pokrzyżowała mu plany. dymion9 rzeczywiście zapomniałem,że Irek jest wolnym graczem i może podpisac z kim chce i kiedy chce.Polonia może mu zaoferowac pieniądze wiadomo jak jest z tą ich grą o najwyższe cele,a u nas prawdopodobnie będzie miał puchary i będzie mógł Smude do siebie przekonac.Wiadomo,że kontuzji nie można nigdy przewidziec,ale Irek mówił,że to będzie dla niego najważniejszy sezon bo chce walczyc o miejsce na Euro,więc na pewno dawałby z siebie wszystko i robił wszystko,żeby problemów zdrowotnych nie było no ale wiadomo jak z tym jest..Ja powiem szczerze,że chciałbym,żeby Jeleń zawitał do Wisły,wyrwanie takiego gracza ,,za darmo'' wycenianego na 5.5 mln to jednak super sprawa.No ale w jego wypadku byśmy mieli w drużynie wielki Komin płacowy,a nie daj Bóg by jeszcze nie grał to wtedy dobrze by to atmosferze w drużynie raczej nie zrobiło.
|
dać Paljica i kasę za Dudu z Widzewa i LO załatwione
|
Cytat:
|
Dudu jest wyceniany na transfermarkt na 600K EUR. Paljic niekoniecznie, ale Kowalski + wypożyczenie np. Bruda, 400K EUR i mamy solidnego lewego obrońcę :)
|
Cytat:
Co do Bruda - Widzew jest dobrze obsadzony na pozycji defensywnego pomocnika mają Brozia poza tym na tej pozycji może grać Bruno Pinheiro i Adrian Budka. Jedynym klubem grającym obecnie w ekstraklasie jaki mógłby przygarnąć Bruda jest myślę Ruch Chorzów, który latem wyrażał chęć sprowadzenie kilku rezerwowych z Wisły m.in Boguskiego i właśnie Bruda. Fornalik słynie z tego, że stawia na młodzież. Jeśli do klubu wpłynęła by z Ruchu Chorzów propozycja wypożyczenia Daniela ani chwili bym się nie zastanawiał. Chłopak może się tam bardzo rozwinąć, a jest już w takim wieku, że trzymanie go gdzieś tam w drużynie Młodej Ekstraklasy, gdzie poziom jest no...nie najwyższy zapobiega rozwoju jego talentu. Cytat:
Jak duża część forumowiczów o czym wielokrotnie już mówiłem moim faworytem na tę pozycję (lewy obrońca) jest Brazylijczyk Dudu, brakuje w zespole zawodnika, który potrafi dobrze dogrywać piłkę ze stałych fragmentów. Małeckiemu z kilkudziesięciu rzutów rożnych, które wykonuje podczas rundy wychodzi średnio jedno udane dośrodkowanie na rundę. Melikson też jakoś nadzwyczajnie tych stałych fragmentów nie wykonuje - rzuty rożne głównie rozgrywa krótkim podaniem z którymś ze skrzydłowych. Garguła kiedyś słynął z ładnych dośrodkowań, strzałów z rzutów wolnych, ale po przejściu do Wisły już tym nie imponował. Boczny obrońca grający obecnie w Widzewie jest specem jeśli chodzi o dośrodkowania z bocznych sektorów boiska z gry jak i z rzutów wolnych. Dla mnie Dudu jest obecnie jedynym zawodnikiem grającym w ekstraklasie, który jest do wyciągnięcia za rozsądne pieniądze (za rok kończy mu się kontrakt) i z powodzeniem mógłby grać w naszym zespole. |
Cytat:
Nikt go nie weźmie, już lepiej dać te 500 tysięcy Euro i go po prostu kupić zamiast takie interesy bić. |
@baro1995
Jeleń wg Ciebie wyceniany na 5,5mln, a nikt mu nie chce dać nawet bańki (bo gdyby chciał to wiadomo, że Jeleń z Polonią by nie zamienił nawet 2 zdań nt. gry). To był (jest?) dobry piłkarz, ale półinwalida niestety. Dudu - jeszcze 2 lata kontraktu (wg PS - skarb kibica). ew. 500 tys euro byłoby dobrą ceną dla obu stron. Jeśli jutro przejdziemy Litex i wpadnie 2 mln euro za awans do 4 rundy to może... |
Dudu na pewno ma odpowiednie umiejętności,żeby grac w Wiśle,w Widzewie nie ma $ więc jak wpływa jakakolwiek oferta to niezależnie czy piłkarz to kluczowy zawodnik czy zmiennik Widzew raczej ją akceptuje z powodu noża na gardle.Dudu też pewnie przeniósłby się do nas z miłą chęcią.Co do Jelenia to tak jak mówię,jest wart bardzo dużo,jak jest zdrowy jest świetnym graczem,przewyższającym naszą ligę,do gry z kontry idealny napastnik i to jest po prostu okazja która już się nie powtórzy,dac mu kontrakt motywacyjny na rok,dobrze pogra w pucharach,Smuda niech se go tam powoła na Euro,a my go opchniemy za grubą kasę i tyle.Takie jest moje zdanie,co nie zmienia faktu,że Dudu by się nam bardzo przydał,no ale co wtedy z jednym z dwójki Diaz/Pajlic.
|
Cytat:
|
Cytat:
A temat Dudu wraca już w tym temacie któryś raz...szkoda, że jest to narazie tylko myślenie życzeniowe :( ale jeżeli faktycznie wpadnie 2 mln kasy to z miłą chęcią zobaczyłbym Go na Reymonta. |
Cytat:
By nie było Offa - ciekawe czy rzeczywiście coś jest na rzeczy z tym Delewem. Z nim podobnie jak o Dudu słysze już chyba w 2 czy 3 okienku.Wolałbym prawdę mówiąc wzmocnić niepewną obronę niż mieć kolejnego gracza ofensywnego (bo w zasadzie z tym nie wyglądamy źle). Ale mieć wybór, nic albo Delew, jednak Bułgara bym wziął ;) Cytat:
|
Jeleń to nie jest jakiś no name'y i w jego przypadku sprawa jest inna niż wszystkich innych zawodników,zakładając,że np awansowaliśmy do fazy grupowej LM/LE Jeleń strzela tam powiedzmy 4 gole,i nikt za rok nie będzie patrzył,że ma 31 lat,bo w tym wieku można jeszcze spokojnie grac na wysokim poziomie.Gruba kasa nie miałem na myśli 5.5 mln E tylko np 1.5-2,bo to dla nas byłby duży zastrzyk finansowy :) Co do wykładania grubej kasy za naszych graczy,Mierzej może 30 lat nie ma,ale był w europie anoninem z polskiej ligi za którego ,,jelenie'' z Turcji dali 5.25 mln,a teraz kupiony za 1/5 tego Jeż gra tak samo jak nie lepiej od Adrianka.
|
Cytat:
|
Cytat:
1. Wisła zapłaci tyle kasy za niego 2. Jego klub PSV akceptuje ofertę Wisły 3. On sam by chciał dla nas grać. TO JEST PLOTKA, pobudzacz dla mediów. |
No to czemu nie podpisał z Auxerre jak OM wycofało swoją ofertę? Inne francuskie też jakoś się nie palą mimo, że jest Twoim zdaniem więcej niż dobry. Był niby Zenit, ale... się zbył. Z tego co różne brukowce i w wywiadach było napisane kluczowy roblem IJ to zj.. kręgosłup. O ile nawet tj. to wyleczenia to częścią kuracji na pewno nie powinno być 40-50 meczów w sezonie plus 2 codzienne ciężkie treningi. W związku z tym z przyjemnością zobaczę jak np. JW wykrwawia się na Jelenia, a potem robi jaja jak ze Smolarem. Nam potrzeba zdrowych, najlepiej młodych byczków. Doświadczeń z kupowaniem niezdrowych grajków, którzy potem długo byli na liściee płac, a nic z nich nie było (Kuźba2, Dawid) już wystarczy. |
Głowacki będzie mógł podpisać od stycznia kontrakt z nowym klubem.
Mam nadzieję, że Stan obserwuje także młodych graczy z naszej ekstraklasy, tj. Wszołek, Olkowski, Milik (!), czy kilku innych, którzy się zaprezentowali fajnie podczas tej kolejki : ) |
Tydzień temu, była podnieta Tomem z Litexu (dla mnie na wyrost) to ja dam jako propozycje innego ich gracza:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/pe...ler_36235.html Całkiem dobry lewy obrońca, widać, że potrafił pociągnąć nieźle do przodu w kadrze Bułgarii podstawowy grajek. |
Do przodu ciągnie nieźle,za to dużo gorzej z tyłami u tego Zaneva.Jakbyśmy wyrwali głowe za darmo to byłby mistrzowski ruch ;D Na razie można tylko poskekulowac i czekac na jakieś wieści transferowe .
|
Tego Pana ściagnąć: Maora Buzaglo jako zmiennika, konkurenta dla naszego Maora. Koleś też jest przechuj, widać to po filmikach ---->http://www.youtube.com/watch?v=Gb3OM...eature=related Była by zawsze dobra alternatywa dla Maora i można by było nimi szachować bez straty na jakości. Interesowała się nim Legia swego czasu, ale ja się nie dziwię, że nie przyszedł do Warszawy. Koleś jest naprawdę dobry i nie jest za drogi, jeszcze, młody, perspektywiczny. Myślę, że mógłby chcieć przyjść do nas, dołączyć do kolonii Izraelitów :)
|
Już widzę, jak Wojciechowski puści Wszołka za mniej jak 12312321 Euro.
|
Cytat:
Cytat:
Co do Zaneva - uważam, że ściągnęcie go na LO to byłby mistrzowski ruch (wczoraj komentator mówił, że Litex sprzedał podstawowego grajka za 300k euro, więc Zanev też nie kosztowałby dużo więcej). Chłopak umie bronić (jak mu się karze grać defensywnie bo lubi sobie polatać w przodzie) a w ofensywie można go było zobaczyć wczoraj. Robił chyba najwięcej wiatru na bokach z całego Litexu i parę razy tworzył groźne sytuacje. |
w Rosenborgu zaczyna się wyprzedaż :P
http://www.transfermarkt.de/en/neuzu...gen_69261.html 31.12.2011 http://www.transfermarkt.de/en/mikae...ler_36025.html |
Mamy niepowtarzalna szanse na historyczny awans do LM. Koniecznie musimy sie wzmocnic na skrzydle (bo to co gral ostatnio Kirm to tragedia) oraz na lewej obronie bo techniczni gracze z Apoelu zrobia z Diaza wiatrak.
Valcx jest rozsadny i na pewno zrobi w przeciagu paru dni jeszcze jakies transferowe hity, takiej szansy jeszcze nie mielismy na awans do LM. |
Cytat:
|
zgadzam sie z tym ze Zanewa trzeba jak najszybciej sciagnac do nas, bardzo dobry gracz szybszy mocniejszy fizycznie i posiada uderzenie w porownaniu do Diaza, Maor Buzaglo fantastyczny gracz lecz nas nie stac na niego natomiast tego skjerbreda to chyba z football managera wytrzasnales ;p
|
Ta Dudu, Delev, Zanew.Może jeszcze Lafferty z Rangersów??.Wisła żeby kogoś kupić musi kogoś sprzedać. Na to się raczej nie zanosi Maor prędzej dostanie nową umowę niż odejdzie.Boguski Jirsak Garguła sprawdzają się w ekstraklasie więc raczej nie odejdą .Małecki, Kirm, Sobolewski też się raczej nigdzie nie wybierają.Niestety Biton był prawdopodobnie ostatnim transferem w tym okienku.
|
Cytat:
Po za tym ile Widzew mógłby zażądać za Dudu ? Max. 500 tysięcy euro ,choć i to wątpliwe skoro za Sernasa wyciągnęli 400 kafli . Ogólnie właśnie oglądam mecz Widzew - Górnik. Dudu nie pozwala nic robić przeciwnikom na swojej stronie, włącza się często do akcji,strzela widać ,że technicznie to nie ogórek. No i kończąc ściągamy Dudu , Diaz wtedy może być zmiennikiem naszych defensywnych pomocników. Do tego kreatywny pomocnik do konkurencji z Maorem i na każdej pozycji jest rywalizacji , i po dwóch zawodników. |
Cytat:
Czytaj swoje wypociny 3 razy zanim klikniesz "Wyślij odpowiedź" |
Pancratius Sprostowanie poruszyłem transfer Meliksona bo po meczu z Litexem zrobiło się wokół niego troche szumu i ile Wisła może na nim zarobić.Aczkolwiek jeśli np Rangers lub np Everton lub inny zainteresowany klub wyłożył by 7mln to Wisła zapewne pożegnała by sie z Meliksonem. I to jeszcze w tym okienku.Ale narazie sie na to nie zanosi.
|
Sa przychody z gry w europie wiec Jose nie masz racji nie musimy sprzedawac nikogo. Nunez moze grac na pozycji Meliksona wiec kolejnego kreatywnego nie trzeba sciagac.Ja bym sie skupil na wykupieniu Bitona Nuneza i reeszty karty zawodniczej Chaveza, oraz sondowal mozliwosc sprowadzenia jakis dobrych zawodnikow europesjkiego pokroju ktorym sie kontrakt konczy za rok, oczywiscie nie jakies gwiazdy bo na takie nas nie stac i nie bedzie przez dluzszy okres. Aby pominac sage transferowa dotyczaca bramkarzy wypadaloby juz miec cos na oku bo za rok lub dwa pareiko moze juz nieogarniac gry i nie krzyczcie odrazu ze van der saar ma 40lat i gra bo nie kazdy to van der saar
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl