![]() |
Szprotson
Przykład z kredytami we frankach idealny. Dlaczego? Bo wielu ludzi usłyszało w banku, że w zł kredytu nie dostaną bo nie mają zdolności kredytowej , ale na kredyt denominowany łapią się bez problemu. Taka osoba miała wybór albo bierze ofertę albo dalej buli za wynajem bądź mieszka u teściów kątem. Oczywistości jakie tutaj wykładają koledzy mogą wygłaszać osoby, które nie mają w tych kwestiach żadnego doświadczenia. Dzisiaj zamiast franków, aby dobrze zarobić banki oferują ubezpieczenia, na takich samych warunkach jak kredyty Frankowe, albo łykasz z dodatkami albo ...... Po prostu "doradca w banku" ma o wiele większą prowizję za ubezpieczenie niż za sam kredyt. Dlatego wciska ubezpieczenie od utraty pracy, od NW, itp. aby konkretnie zarobić. Porównując jak któremuś z kolegów wyżej po wzięciu kredytu z ubezpieczeniem dajmy na to umrze małżonka, a wspaniałe ubezpieczenie nie obejmie tego przypadku to pewnie pretensje będzie miał do siebie |
Cytat:
Franek się przyzwoicie spisał podczas jego minionej kadencji,w czasach kryzysu, z materiałem który miał. Stilic trafił do nas dzięki niemu,a gdyby nie Semir to by to bardzo marnie wyglądało. Poza tym cała drużyna zagrała naście fajnych spotkań. Szkoda tylko,że nie miał cierpliwości do naszych czarnych koleżków. |
Szkoda tylko, że nie miał ambicji, jak Wisła była w górze tabeli to ten cały czas hamował nastroje i gadał tylko o 8-ce.
|
Franz to prosty gość, on gadał o ósemce nie dlatego, że nie miał ambicji, tylko dlatego, że chciał pokazać jak wąską kadrę posiada i jak Góra chce wyników, to proszę tutaj sypać groszem na nowych graczy. W ten sposób, jeśli nie załapałby się powiedzmy na podium, dupa kryta (zresztą dość słusznie).
|
Cytat:
Jeśli podejmujesz jakieś decyzje musisz liczyć się z jej konsekwencjami takie jest życie. To sztuka wyboru. I nie przekonasz mnie że jeżeli nie potrafię czegoś analizować lub daje się komuś zrobić kantem czy coś sobie wcisnąć to nie jest to moją winą. Albo jesteś orłem albo wróblem, z ćwierkania niewiele ci zostanie. EDIT: I jeszcze jedno. Sporą część tych kredytów nie brali Ci którzy nie mieli wyjścia ale Ci co chcieli być sprytniejsi od innych. |
No i Maciuś Skorża wyleciał z Amiki Poznań* jego następcą został Jan Urban....
|
Cytat:
|
Tako rzecze Smuda:
Ostatniej pracy - w Wiśle Kraków - nie wspomina pan dobrze? - Długo to ciągnąłem, bo mi zależało, aby Wisła nie padła. Ale jak się nie dostaje pensji przez osiem miesięcy, to przechodzi przyjemność z pracy. A oni wciąż wymagali mistrzostwa! Najlepiej w takiej sytuacji wyjść, zamknąć drzwi i powiedzieć "do widzenia". Przyszedł prezes Gaszyński z aneksem do umowy, że mam zrobić mistrzostwo albo wicemistrzostwo. A jak nie, to zwolnienie. Nie zgodziłem się. Odpowiedziałem prezesowi: "To nawet w afrykańskiej dżungli tak nie ma!" . Zostałem zwolniony. |
Jeśli to o czym Smuda mówi jest prawdą(mistrzostwo, wicemistrzowstwo) to Gaszyńskiego po.......iło
|
Wiadomo było od początku, że Gaszyńskiemu nie jest po drodze ze Smudą, dlatego myślę że specjalnie podał taki nierealny cel.
|
Cytat:
|
Już widzę taki aneks :D Smuda jak zwykle .......i głupoty.
|
Cytat:
|
ale przeciez procedura jest łatwa
jeśli ktoś .......i głupoty, to idziemy z nim da sądu itd. |
Z Wisłą procesuje się Smuda. Były trener krakowian poprowadził drużynę gwiazd, ale po meczu nie stanął nawet do pamiątkowego zdjęcia. Niedawno spotkał się za to z klubem w Piłkarskim Sądzie Polubownym. W momencie zatrudnienia nowego trenera Wisła miała zapłacić Smudzie sumę wynagrodzeń pozostałych do końca kontraktu (wygasa w czerwcu 2016 r.). Tymczasem klub chce mu płacić co miesiąc tak jak wtedy, gdy pracował w klubie. To nie podoba się byłemu selekcjonerowi.
Zaległe pieniądze od Wisły chce odzyskać również kilku piłkarzy. Prawie pół miliona euro domaga się Milan Jovanić, o 72 tysiące złotych sądzi się też... Mauro Cantoro. Niedawno klub przegrał też proces z Cwetanem Genkowem. Cytat ze sport.pl Nie wydaje mi się, zeby Cantoro chciał pieniadze po latach. Szczególnie, ze w Polsce ma się 3 lata na ubieganie się o zaległe pensje |
Cytat:
|
Ten Smuda ostatnio coś dobrego ćpa mówi,że kadra to jego sukces a teraz mówi,że Gaszyński chciał mistrza albo vice to z Kazkiem co? Liga Mistrzów! jazda.Powiem tak, niech się nie wp...a między wódkę a zakąskę
|
przecież on nie został zwolniony ze stanowiska tylko odsunięty...
|
Cytat:
A jeśli będzie brak reakcji klubu tzn. że... |
^^ pytanie czy w obecnej sytuacji klub powinien tracić czas i środki na rozprawy sądowe. Smuda ma taką opinie a nie inną, po prowadzeniu kadry jest raczej skompromitowany, mało kto na serio traktuje to co gada. Więc czasem lepiej odpuścić i nie karmić trolla.
|
Cytat:
|
Cytat:
Mało kto traktuje serio to co on gada? A .... mnie to interesuje, wystarczy zeby ten tekst przeczytała jedna osoba która mogłaby być potencjalnym sponsorem ale nie wrzuci pieniedzy do skarbonki po tym co przeczytał. Tylko przegrani z góry nie wygraja... |
Wie ktoś co się dzieje z Chrapkiem?
|
Cytat:
|
Cytat:
Taka osoba skoro ma takie pieniądze, nie podejmuje decyzji na podstawie tego co wyczyta w prasie. |
jest w Lechii turbo-rezerwowym. tak turbo, ze nawet na ławkę nie siada.
Szkoda chłopaka... może udało by się na wiosnę go wypożyczyć z opcją wykupu? :/ |
Chrapo tuż po przyjściu do Lechii złapał kontuzję, na razie jest na etapie powrotu do pełnego obciążenia, może już w tej kolejce złapie kilka minut.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ciekawostka: Mariusz Stępiński obecnie Ruch Chorzów. Ma więcej bramek strzelonych w ekstraklasie niż jakikolwiek nasz piłkarz. Ruch to nie jest raczej zespół, który ma wiele sytuacji w meczu. ;P :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl